“Don't cry because it's over, smile because it happened.” PSN: Pierovic01 Xone: Pierovic01
Ik heb ze natuurlijk gekocht voor de surprise. (3 stickers)
Xbox Live: Tsky89
There's a new "game" player in town, get used to it!
Vanavond oyakodon
Vooral oyakodon kan ik geen genoeg van krijgen, dat eet ik echt wekelijks
Quote:
Kan jij meer dan 1 kiwi op dan? De laatste keer dat ik ze at was een jaar of langer geleden en was mijn hele bek aan het bloeden :p
Sinaasappelen en kiwi's voor een stoot vitaminen.
Gepost door: Mr. Cheapo! op 11-01-2016 14:39
Gepost door: Mr. Cheapo! op 11-01-2016 14:39
Ja
Frietjesssss❤
Quote:
Kan je mij niet wat opsturen? Ziet er heerlijk uit!
Ot: flinke portie spruitjes met schnitzel en een beetje rookworst. Geen zin in aardappels vandaag.
Het leven is als een neus: haal er uit wat er in zit.
Quote:
Recept is ook prima, vooral die bánh xèo ziet er lekker uit.
[..]
Kan je mij niet wat opsturen? Ziet er heerlijk uit!
Gepost door: Poa1903 op 12-01-2016 20:32
Kan je mij niet wat opsturen? Ziet er heerlijk uit!
Gepost door: Poa1903 op 12-01-2016 20:32
| You are (not) alone |
Quote:
Wat lekker bladerdeeghapjes gemaakt met de Airfryer. Gaat echt perfect en ontzettend snel!
Gepost door: Destroymichelle op 11-01-2016 16:44
Gepost door: Destroymichelle op 11-01-2016 16:44
Stuur mij wat recepten dan, Mich! Heb net wat frikandellen in de airfryer gedaan, heerlijk!
Quote:
[..]
Stuur mij wat recepten dan, Mich! Heb net wat frikandellen in de airfryer gedaan, heerlijk!
Gepost door: Yojimbo_Slice op 12-01-2016 23:01
Stuur mij wat recepten dan, Mich! Heb net wat frikandellen in de airfryer gedaan, heerlijk!
Gepost door: Yojimbo_Slice op 12-01-2016 23:01
Quote:
De airfryer is echt geniaal. Heb hem nu 2 weken, maar hij staat vaker op het aanrecht dan in de kast. Echt alles gaat er hier in, gisteren nog loempia's gemaakt. Drumsticks is ook een aanrader, geeft ook veel minder troep dan bakken.Wat lekker bladerdeeghapjes gemaakt met de Airfryer. Gaat echt perfect en ontzettend snel!
Gepost door: Destroymichelle op 11-01-2016 16:44
Gepost door: Destroymichelle op 11-01-2016 16:44
Quote:
Voor de bánh xèo heb je hier het recept. De saus die ik er dan bij doe is een eetlepel vissaus aanlengen met wat water (ongeveer 50/50), 2 teentjes knoflook, theelepeltje suiker en een beetje chili. Verder doe ik ook de sla na het bakken erin ipv omheen, dat vind ik makkelijker eten. Wat ik ook doe is alle spek en garnalen in 1 keer bakken en apart houden, dan hoef je niet bij elke pannenkoek te wachten tot die gaar zijn.[..]
Recept is ook prima, vooral die bánh xèo ziet er lekker uit.
Gepost door: Wouwter op 12-01-2016 20:55
Recept is ook prima, vooral die bánh xèo ziet er lekker uit.
Gepost door: Wouwter op 12-01-2016 20:55
Oyakodon is eigenlijk heel simpel. Gewoon japanse rijst stomen in de rijstkoker, of droogkoken in een pannetje kan ook (1 kop rijst = 1,5 kop water).
1 ui: snijden in partjes
2 kippendijen (kipfilet kan ook, maar dijen zijn zo veel lekkerder): snijden in blokjes, mogen best grof zijn.
In een klein pannetje doe je een beetje dashi, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel mirin, halve eetlepel suiker. Dat even verwarmen en roeren zodat alles in elkaar oplost. Daarna de kip erin en daarbovenop de ui, vuur op medium/laag zetten, zodat het zachtjes kookt. Deksel erop en laten koken totdat de kip wit begint te worden. Daarna draai je de kip om en laat je nog even pruttelen. In een kom doe je alvast 2 eieren, niet kloppen maar rustig door elkaar halen zodat de eigeel en dikke krellen eiwit gebroken zijn. Ondertussen moet ongeveer de rijst wel klaar zijn en de kip gaar. Dan kan je de ei erbij gieten, een beetje erdoorheen roeren zodat de saus en ei een beetje mengt. Eventueel kan je er nu ook wat bosui overheen doen. Vuur op laag en deksel erop, ongeveer een minuutje laten koken. Het is het lekkerst als de ei op sommige plaatsen nog rauw is, en er nog voldoende saus in zit. Rijst in een grote kom, het mengsel er overheen en klaar.