Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Afgelopen: Maak kans op een LG G Smartwatch t.w.v. 265,-

Geplaatst op 26-01-2015 16:52
De prijsvraagregen houdt niet op, want de komende week gaan we namelijk een Smartwatch vergeven ter waarde van maar liefst 265 euro! Smartwatches zijn eigenlijk al langer onder ons dan je denkt, zo gebruikte Michael Knight in Knight Rider zijn horloge om Kitt op te roepen, waar ook het horloge van James Bond dankzij Q de nodige trucjes kende. Nu willen we niet meteen zeggen dat de LG G Watch R dit direct allemaal kan, maar Smartwatches beginnen langzaam steeds meer op te komen. In samenwerking met Mediamarkt gaan we één Budgetgamer de kans bieden om zo’n horloge om de pols te laten doen en eens uit te checken hoe handig deze is! Je kunt namelijk een LG G Watch R winnen t.w.v. € 265 euro! Ja het is niet helemaal gamen, maar toch zijn dit soort gadgets wel vet om te kunnen winnen!



Maar wat kunnen de Smartwatches van tegenwoordig?
Het mooie aan een Smartwatch is dat als je er op het eerste gezicht naar kijkt, het een gewoon horloge lijkt. Het enige wat je ziet is de wijzers die de tijd weergeven. Echter, wanneer je op het tandwieltje aan de zijkant drukt, dan komt al het spannende gebeuren naar voren. Zo kun je met de LG G Watch R die we gaan vergeven, bijvoorbeeld al je berichtnotificaties bijhouden. Zo hoef je niet meer constant naar je telefoon te grijpen verstopt in je broekzak, maar kun je a la James Bond onopvallend even je berichten snel checken. Al is James Bond meestal nu niet altijd even subtiel nu ik er aan denk. In ieder geval zijn er nog veel meer mogelijkheden, zo zit er bijvoorbeeld navigatie in de Watch en kun je dus de route bekijken via je horloge! Ook zit er standaard een sportprestatie programma in die je prestaties bijhoudt tijdens je workout. Deze wordt bijgestaan door de hartslagmeter die je pols kan meten.

Verder kun je middels Android Wear de LG G Watch uitbreiden met diverse apps die speciaal gemaakt zijn voor de telefoon. En geraak je ooit te water? Zorg dan dat het niet dieper is dan 1 meter, want zelfs in 1 meter diep water blijft deze Smartwatch gewoon zijn werk doen. De LG G Watch R is momenteel voor € 265,- te krijgen.

Prijsvraag: Maak kans op de LG G Watch R!
Nu voelen Smartwatches nog een beetje als iets van de toekomst, maar ze zijn al in de markt en ze zorgen er voor dat het gebruik van je Smartphone niet altijd meer nodig is omdat je veel op je smartwatch snel kunt checken en doen. Vooral het sportprestatie programma heeft zo zijn voordelen omdat je dan niet meer altijd je smartphone hoeft mee te zeulen tijdens het rennen. Maar zoals gezegd zijn er nog genoeg features te bedenken voor een SmartWatch, laten we proberen samen een paar realistische opties te bedenken die jij wel tof zou vinden. Dus niet perse een feature als tijdreizen, zoals kan met de Flux Capacitor Watch uit Back to the Future, maar een feature die het leven echt gemakkelijker zou kunnen maken (en mogelijk is). Kortom:


Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Zie voor alle informatie over de te winnen LG G Watch R zijn productpagina. Plaats een reactie hier onder met je input en je doet mee! We verloten aan het eind onder de inzendingen de LG G Watch R! De wedstrijd loopt tot en met donderdag 23:59, dus wees er snel bij!




Tot Slot

Eens kijken wie we binnenkort mogen verblijden met een heuse SmartWatch! Verder willen we Mediamarkt bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijs. Win je niet, dan geen nood, want er staat hier na alweer een volgende prijsvraag te trappelen om met jullie aan de slag te gaan!

Je mag hier onder ook gewoon reageren, alleen reacties met antwoord op de vraag doen mee met de prijsvraag. Heel veel succes iedereen!

Geplaatst op 26-01-2015 16:52
Aantal keer bekeken: 17489

Laatste reacties

avatar van Uchiha_itachi
Uchiha_itachi ( 59 ) 26-01-2015 16:55
foto's maken zodat je spionachtige dingen kan uitvoeren
avatar van Benenstrekken
Benenstrekken ( 1052 ) 26-01-2015 16:57
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Geen idee of het al zo is, dus excuses als ik heel dom ben maar: Ik zou het ontzettend gaaf vinden als er een systeem komt ala Streetpass 3DS. Alleen dan met je eigen voorkeur (Nintendo, Microsoft of Sony). Dat je draadloos via je SmartWatch mensen kunt tegenkomen die gamen op jou platform, dat je kunt zien wat ze spelen en ze zelfs toevoegen als vriend mochten ze hetzelfde spelen. Hierdoor kun je vrienden maken en wordt alles ook een stukje socialer. Helaas acht ik de kans hierop zeer klein, maar een beetje verbintenis tussen gamers in plaats van al het gevecht lijkt mij een zeer positieve verandering!

Edit: Om het al helemaal gek te maken, misschien zelfs een connectie tussen alle platformen! Laten we allemaal vrienden worden en samen gamen. Dat hoort de toekomst te zijn!
avatar van Pepelstwan
Pepelstwan ( 13 ) 26-01-2015 16:57
Mijn wens als functie zou zijn dat dit interactief word met games en films bijvoorbeeld in de bioscoop.

Dit moet jou hints kunnen geven, opdrachten moet geven of informatie die alleen mogelijk is met je smartwatch.
Dit moet soort 4de dementie zijn waardoor je mensen echt kunt betrekken in je media.
Het moet geen advertentie rotzooi worden maar echt iets waardoor mensen heel graag zo iets willen hebben.

Het moet heel actief zijn met media worden.

avatar van WaaRLaNDeR
WaaRLaNDeR ( 2295 ) 26-01-2015 16:59
Wellicht een functie die een limiet aangeeft en mij waarschuwt wanneer ik teveel budgetgaming koopjes aanschaf.
avatar van SnowLeopard
SnowLeopard ( 16 ) 26-01-2015 17:02
Yess, eindelijk een prijsvraag die ik echt, echt graag wil!!!

Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Een optie dat simpel en vlot alle prijsveranderingen weergeeft vanaf mijn pols!
avatar van Nixx1338
Nixx1338 ( 27 ) 26-01-2015 17:03
AH zelfscanner app.
avatar van Roosje
Roosje ( 7981   27) 26-01-2015 17:04
Een camera, maar niet zo maar één, één die werkt in combinatie met Budgetgaming.nl. Wat is de functie hiervan? Je kan nu barcodes scannen zodat je zeker weet dat je games het goedkoopst hebt! En een schok geeft als je te duur uit bent. ;D
avatar van Shinnto
Shinnto ( 397 ) 26-01-2015 17:07
Als we het toch over James Bond hebben, dan zou een laser in de smartwatch geweldig zijn. Effe dat rothond van de buren eens bangmaken(we gaan em niet verschroeien ofcourse ) als hij weer eens voor je deur wilt onderpiesen.
avatar van 575mm
575mm ( 11 ) 26-01-2015 17:08
Wat mij cool zou lijken:

Een functie waardoor de smartwatch met je game communiceert, dus dat je extra gegevens op je smartwatch kunt zien. Bijvoorbeeld een smartwatch die gaat trillen als je gewond raakt, of juist de opdracht die je moet uitvoeren toont en je hierbij tips geeft mocht je er niet uit komen. Hierdoor wordt er eigenlijk een soort nieuwe beleving gecreëerd rondom het gamen.
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 26-01-2015 17:08
Een Amiibo NFC plaat erin zodat je onderweg ook je favoriete amiibo's kan gebruiken als een soort tamagotchi
avatar van Desty_aya
Desty_aya ( 356   4) 26-01-2015 17:09
nieuwe functie, volume / programma knop voor de tv
avatar van Dommel50
Dommel50 ( 1339   10) 26-01-2015 17:10
hoop dat het in de toekomst gebeurt

autosleutel integreren
betaal mogelijkheden (wel pincode gebruik)
telefoon mogelijkheid (inclusief draadloos oortje)

zodat je geen autosleutel, portemonee en telefoon meer nodig hebt
avatar van Jopvdsteen
Jopvdsteen ( 3217 ) 26-01-2015 17:11
Wat een super mooie prijsvraag, echt een prijs die ik graag zou willen winnen!!

Mijn antwoord op de vraag Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Ik ben zelf behoorlijk fanatiek en ik vind het ook leuk om met sporten bezig te zijn en het beste in mezelf naar boven te halen. Een smartwatch beschikt meestal al over het tracks van sportprestaties (bijvoorbeeld je hardloop ronde en tijden). En deze LG G Smartwatch heeft zelfs al een ingebouwde hartslagmeter maar zouden er niet nog veel meer sensoren inkunnen? Wat dacht je van een lichaamstemperatuur sensor die bijhoudt of je geen verhoging hebt en dus ziek aan het worden bent. Ook zou er via een ingebouwde lichtsensor gewaarschuwd kunnen worden als je te lang in de zon staat/ligt en je dus aan het verbranden bent.

Functies die ik (ook op sportgebied) graag zou zien maar die technisch een stuk moeilijker zullen zijn zonder extra accessoires zijn bijvoorbeeld meting van je zuurstofopname, het aantal ademhalingen per minuut, het vocht en vet percentage in je lichaam en als klap op de vuurpijl het op de een of andere manier kunnen meten van je calorie inname. De meeste apps/smartwatches/wearables zijn nu vooral gebaseerd op het weergeven van het totaal aantal verbrandde calorieën maar je kunt pas iets met die gegeven als je ook weet wat je inname (ongeveer) is. Maar het feit dat er nog zo weinig beschikbaar is op dit gebied geeft ook wel aan dat dit erg lastig is om te realiseren, maar dromen mag, toch!


Zover mijn bijdrage, alle deelnemers ontzettend veel succes en Budgetgaming ontzettend gaaf dat jullie (in samenwerking met MediaMarkt) zo'n actie neer kunnen zetten! Keep it up!
avatar van Dark whisperer
Dark whisperer ( 19 ) 26-01-2015 17:12
Ik zou het vet vinden als er kleine holografische projecties kunnen worden weergegeven. Leuk voor gesprekken (Star Wars style), navigatie, een Klein pijltje dat je de weg wijst. En vergeet de kleine holografische battles niet. Houd er twee bij elkaar en zie de strijd losbreken.
avatar van Nitramuse
Nitramuse ( 731 ) 26-01-2015 17:13
ik zou zeker een app bouwen waarmee je de auto kan ver- en ontgrendelen. Maar ook op afstand starten, zodat je met deze koude winterdagen alvast de auto warm kan laten draaien en zo lekker comfortabel warm binnen te stappen... en uiteraard ook alvast de raamverwarming aanzetten, voor het ontdooien (y)
avatar van BrownMuffin
BrownMuffin ( 76 ) 26-01-2015 17:14
Natuurlijk een holografisch scherm, zodat je een skype gesprek kunt voeren als in Star Wars en de interface kan besturen als in Minority Report.

Succes LG!
avatar van Bossnguyen
Bossnguyen ( 1 ) 26-01-2015 17:16
Wat ik tof zou vinden: een functie waarmee je een toetsenbord kan projecteren op bijvoorbeeld je arm waarmee je berichten kan beantwoorden of andere zaken waarvoor input nodig is. Wellicht zelfs het projecteren van navigatie zodat je een HUD hebt voor in de auto.
avatar van Ghostsoldier
Ghostsoldier ( 1294 ) 26-01-2015 17:16
Dat je op een knopje drukt en dan met een soort van straal je interface voor je verschijnt. Beetje het idee van de kelder van tony stark (Iron man). Alles wordt dan in 3D weergegeven. Natuurlijk kan je dan linken met budgetgaming, PSN en xbox
live.
avatar van Kroon
Kroon ( 878 ) 26-01-2015 17:16
"Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?"

Een Skype-achtige functie, maar dan dat je elkaar als hologram ziet.

Edit: Dark whisperer was me voor >:-( Iets anders dan:
Bouw er een chip in zodat je contactloos kan betalen met je smartwatch, zelfs nog handzamer dan je mobieltje!
avatar van Robjuh93
Robjuh93 ( 895 ) 26-01-2015 17:17
Als ik een toepassing zou doen aan een smartwatch, zou ik de gehele rand van het horloge een soort lichtbalk geven zodat je tijdens het hardlopen, wandelen of wat dan ook dit ook veilig in het donker kan doen. Als de lichtbalk uit staat zorg ik er uiteraard voor dat het horloge de originele kleur heeft als het origineel. De lichtbalk is zo ingesteld dat het geen automobilisten kan verblinden. Verder zit er een zaklamp toepassing op voor als je dat net even niet bij de hand hebt, altijd handig!
avatar van Cmpunk
Cmpunk ( 328 ) 26-01-2015 17:17
nieuwe functie zou kunnen zijn dat de display vooringestelde foto`s zou kunnen tonen zodat je altijd een leuke achtergrond kan instellen en de vakantiefoto`s kan bekijken
en daarna weer gewoon de tijdfunctie selecteren als je klaar bent.
avatar van WatchMeGaming
WatchMeGaming ( 51 ) 26-01-2015 17:18
Mooie game app, waar je via het budgetgaming gedeelte alle prijze kan zien.
Ook het gamenews staat erop, zoals gewoon handige de dingen zoals waar Xur dit weekend staat. Of, om maar verder te gaan over Destiny, waar de public events zijn. Allerlei databases over wapens in alle game,s of dat nou Destiny, COD of AC is, dat maakt niet uit.
Zo kan je nog wel doorgaan met functies, de app is eigenlijk gewoon een gameparadise
avatar van RudyV
RudyV ( 308 ) 26-01-2015 17:18
Ik zou het geweldig vinden als je er mee contactloos kan betalen. Als vervanger van de Chipknip en/of Pinpas. Mogelijkheden zijn eindeloos. Hebben we ook geen last meer van skimmers.
avatar van Niels
Niels ( 18313   1) 26-01-2015 17:19
VIDEO met Camera!

Lijkt me geweldig om even naar je horloge te kunnen kijken naar een youtube filmpje. Maar niet alleen een youtube filmpje (of wat je ook maar aan videos op je smartphone hebt staan), maar ook videoskypen met vrienden of familie zou zo mogelijk zijn.

Ook zou je je horloge zo gebruiken in combinatie met IP cameras (zoals de IP-150 of IP-180 van Alecto, bijvoorbeeld) om altijd je kinderen in de gaten te houden. Ideaal om even snel op te kijken of alles ok is terwijl jij je op het gamen aan het richten bent. Door het kleine beeld heb je bovendien niet de hoogste resolutie nodig, waardoor je meer data kan gebruiken voor kraakhelder geluid.

De camera kan dan ook nog gebruikt worden om barcodes te scannen zodat je direct ziet of die aanbieding in de winkel echt wel zo goedkoop is en je direct een route naar de goedkopere winkel laat zien.

Ook wil ik een skull-modus op de smartwatch hebben. Je gaat met je camera langs een willekeurige tekst op je computermonitor voor je op verzenden drukt en de smartwatch geeft een hoge piep zodra die een spel -of taalfout ziet.

Zo'n functie kan ook gebruikt worden om de zelfstandigheid van blinden te verbeteren. Via tekstherkenningssoftware kan zo elke tekst hardop voorgelezen worden.



Het is trouwens ERG moeilijk om functies te verzinnen voor een apparaat die ik niet heb maar wel wil!

Zit er een trilstand op? Dan zou ik hem graag gekoppeld willen hebben met de wekfunctie van mijn telefoon zodat ik me nooit meer kan verslapen!

Maar ja, misschien zit die er al op... dus dan gooi ik het maar op een camera en video-spelen via bluetooth GAVDP (Video distribution profile).

avatar van BlueFireGaming
BlueFireGaming ( 451 ) 26-01-2015 17:23
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Mij zou het heel erg tof lijken als smart producten (dus niet alleen smart watches) meer onderling zouden gaan samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan domotica dat je smartwatch herkent als je je huis binnen komt en het licht dan aan doet, of dat je smartwatch bepaalde dingen gaat vervangen zodat hij bijvoorbeeld als sleutel gebruikt kan worden (draadloos of dat je hem via NFC koppelt aan een slot o.i.d.).
Als laatste zou langere batterylife door bijvoorbeeld opladen door beweging/zon zeer tof en handig zijn.
avatar van Marcoimt
Marcoimt ( 63 ) 26-01-2015 17:25
Een mooie functie voor de smartwatch zou natuurlijk iets met NFC moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan betalen tot een max van €100. Alleen je horloge langs een kastje halen en klaar ben je. Hoe handig zou het zijn als je bijvoorbeeld een parkeergarage in rijd en je automatisch een kaartje op je smartwatch krijgt toegestuurd. En als je de parkeergarage uit gaat gewoon langs een kastje halen en je heb betaald. Tussentijds zal je kunnen zien hoeveel parkeergeld je kwijt bent. De smartwatch zou eigenlijk gewoon je nieuwe portemonnee moeten worden. Alle pasjes via NFC bij de hand. Geen kleingeld meer en je hebt het altijd bij de hand
avatar van Razerbe
Razerbe ( 407 ) 26-01-2015 17:26
to go back in time
avatar van Alphonse
Alphonse ( 327 ) 26-01-2015 17:27
Als je in een ps4 game met iemand communiceert of instructies van iemand krijgt dan hoor je soms zijn/haar stem door de controller alsof je een walkietalkie, smartphone enz. vast hebt. Ik zou het geweldig vinden als je je Smartwatch zou kunnen verbinden met je ps4 zodat die stem uit je Smartwatch komt. Ik denk dat dit de ervaring meeslepender zou maken en ik zou meer het gevoel krijgen dat ik echt de persoon in het spel was.
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5577   17) 26-01-2015 17:34
Een BG app, waarmee je snel de prijzen van je wishlist kan bekijken.
avatar van Lars1216
Lars1216 ( 4382 ) 26-01-2015 17:35
Een battery life die minimaal een jaar bedraagt.
avatar van Infamous
Infamous ( 496 ) 26-01-2015 17:36
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Ik denk dat het enorm handig zou zijn als je een smartwatch ook als safety device kan gebruiken. Je hebt een horloge altijd om je pols en je smartphone altijd in je hand, toch? Gaaf zou zijn als je mobiel en de SmartWatch met elkaar kunnen communiceren op een manier waardoor de gebruiker zijn mobiel niet hoeft te unlocken als de smartwatch binnen bijvoorbeeld een meter afstand is.

Veilig en handig!
avatar van Notice
Notice ( 86 ) 26-01-2015 17:39
Ik weet dat er analoge horloges zijn die je nooit op hoeft te winden, maar die zichzelf opdraaien door de bewegingen die je door de dag met je arm maakt. Als zoiets in een smartwatch ingebouwd kan worden en ook nog eens efficient gemaakt kan worden, hoef je je smartwatch ook helemaal nooit meer op te laden. Gelijk alle gezeur over batterijduur weg. Ideaal!
avatar van Cobaltos
Cobaltos ( 36 ) 26-01-2015 17:39
Een functie van een smartwatch die ik nog mis is een flitser lampje, dit kan handig zijn om in het donker foto's te maken met de Smartwatch maar vooral om dingen in het donker te vinden. Vaak genoeg ben ik in de weer met een schroevendraaier op donkere plekken en zou het fijn zijn als ik zonder handen bij kan schijnen.

Daarnaast is het fijn om te zien dat BG steeds actiever wordt qua content, ga vooral zo door.
avatar van AnpuAnubis
AnpuAnubis ( 309 ) 26-01-2015 17:39
Mooie functie zou zijn als je de leeftijd van die leuke meid tegenover je in de kroeg geprojecteerd krijgt op je horloge en tevens de kans dat je met haar in bed belandt.
avatar van Jeroendewaal
Jeroendewaal ( 1814 ) 26-01-2015 17:41
Ik zou een speciale sensor erin willen hebben waardoor de smartwatch gaat vibreren zodra je langs een budgettitel loopt.
Deze sensor scant de omgeving en is gekoppeld aan de EAN database van budgetgaming......in de toekomst na een upgrade ook gekoppeld aan de EAN database van Mediamarkt.
avatar van Fryslangamer
Fryslangamer ( 64 ) 26-01-2015 17:43
De smartwatch moet draadloos opgeladen kunnen worden d.m.v. magnetische inductie. Deze technologie wordt ook al gebruikt in andere producten.
Men zou bijvoorbeeld een matje kunnen ontwikkelen waarop de smartwatch gelegd kan worden, zodat deze oplaadt. Dit is veel gemakkelijker dan elke avond de kabel aan de horloge aan te sluiten.
avatar van MichaelW
MichaelW ( 78 ) 26-01-2015 17:45
Een soort SharePlay functie waarbij het horloge als controller dient (om te lopen, schieten etc) in samenwerking met je telefoon of TV als beeldscherm.
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2548 ) 26-01-2015 17:46
Quote:
Mooie functie zou zijn als je de leeftijd van die leuke meid tegenover je in de kroeg geprojecteerd krijgt op je horloge en tevens de kans dat je met haar in bed belandt.
Zo'n functie bestaat al en daar heb je geen enkel apparaat voor nodig: praten.
avatar van Vanettie
Vanettie ( 2 ) 26-01-2015 17:49
Het lijkt mij gaaf om goedwerkende Nederlandse voice commands te hebben om via deze manier berichten te kunnen sturen via WhatsApp bijvoorbeeld. Voor zover ik weet werkt het voornamelijk in het Engels goed, maar nog niet in het Nederlands.

Ook lijkt het me handig als hij je kan helpen met het opsporen van je telefoon als je deze kwijt bent. Door via gps aan te geven hoever je ervan vandaan bent, of door de telefoon op afstand geluid te laten maken zodat je hoort waar deze ligt.
avatar van Logical
Logical ( 491 ) 26-01-2015 17:55
Ik zou graag alles met mijn smartwatch kunnen bedienen. De thermostaat, verlichting in verschillende ruimten, muziek, tv, pc aanzetten op afstand, oven voorverwarmen en bedienen, dat soort dingen.

Daarnaast een mini mp3 + oordopjes die op bluetooth werkt, draadloos. Zodat je hem ook kunt gebruiken tijdens het sporten.
avatar van Quinnoboy
Quinnoboy ( 30 ) 26-01-2015 17:55
NFC zodat je hem kan connecten met je BEATS PILL.
Dat gecombineerd met een spotify premium abbonoment is ideaal.
avatar van Cyph
Cyph ( 1 ) 26-01-2015 17:59
Find my phone functies. Een alarm op je telefoon af laten gaan (ondanks dat die op stil staat) omdat je hem weer eens kwijt bent en je beter je telefoon om je pols heen kan binden.
avatar van TheCrisisss
TheCrisisss ( 7 ) 26-01-2015 18:00
Ik zou graag een smartwatch als afstandsbediening voor bijvoorbeeld tv willen gebruiken door middel van een infrarood sensor. Je hebt hem altijd om je pols en dan hoef je nooit meer je afstandsbediening te zoeken!
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2548 ) 26-01-2015 18:02
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
De mogelijkheid om Windows 10 op de SmartWatch te installeren zodat je de Xbox One kan koppelen aan je SmartWatch. Wie wil er nu niet bijvoorbeeld Destiny, Call of Duty, Forza of Halo spelen op een 1,3 inch (320x320) scherm dat je altijd met je meedraagt?

Ik wel!
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2818   2) 26-01-2015 18:03
Bedenken is een groot woord (geruchten waren er immers bij de Apple Watch), maar voor mij persoonlijk lijkt mij de bloedsuikerspiegel meter ideaal. Als Diabetes Type 1 patient, wat ik dus ben, loop je nogal eens tegen een flinke hypoglycemie (laag, suf, sterretjes) of hyperglecemie (hoog, zeer slecht voor je nieren) aan. Nu prik ik daar dagelijk mijn vingers een keer of 5-6 voor, maar wanneer een bloedsuikermeter daadwerkelijk in een smartwatch zou komen, zou het revolutionair zijn en heel veel diabeten kunnen helpen. Uiteraard kan het nooit zo accuraat zijn als het bloed zelf meten, maar een indicatie dat je suiker omhoog of omlaag gaat, kan er voor zorgen dat je dakgelijks minder hoeft te prikken, sneller kan reageren, en dus minder ongezonde hypo's (technisch gezien niet ongezond (lees; niet schadelijk), maarja, je kan je er goed ziek van voelen) en hypers te krijgen, resulterend in een beter GlycoHB waarde.

Ik zat al klaar met mijn creditcard sinds de Apple Watch geruchten van een jaar geleden, maar helaas, voorlopig zit dat er nog niet in, dus als comprimis wil ik het Game & Watch spelletje dat ik vroegert op mijn Mario Horloge had geëmuleerd op een smartwatch. Aahh, het deuntje kan ik nog steeds horen, maarja, de wasmachine...... Dot dot
avatar van Jopie1980
Jopie1980 ( 1158 ) 26-01-2015 18:04
Suc6 aan iedereen die mee doet!
avatar van MissableLink
MissableLink ( 532   2) 26-01-2015 18:05
Near Field Connection of NFC zodat je het horloge kan gebruiken als een soort digitale identiteitskaart. Bij mij gaat alles via Google en dat is al ideaal, maar het zou echt vet zijn als ik via NFC (door de mobiel tegen het horloge aan te houden) automatisch zou kunnen inloggen op andermans PC en mobiel. Ideaal voor het delen van foto's die op Google Drive staan.
avatar van Xsillian
Xsillian ( 830 ) 26-01-2015 18:06
ik zou wel een klein apparaatje erbij willen, die als baken (of hoe noemen we dat) kan dienen voor de smartwatch (middels gps oid) zo kan je bijvoorbeeld je spullen beveiligen, maar ook grenzen neerzetten voor bijv. je kinderen of huisdieren, of gewoon als spel gebruiken (baken zoeken oid)

of je fiets terug vinden als je straal bezopen bent, je vrienden terug vinden op een festival.... en zo kan ik nog wel 100 dingen bedenken!

oh en root toegang ghehehe... voor de mensen die geen android telefoon hebben
avatar van Nonexistinghero
Nonexistinghero ( 481   1) 26-01-2015 18:06
Aangezien er Augmented Reality brillen aankomen, zou ik er een functie op zetten waarmee van alles op je horloge kan worden weergeven als een 3D projectie als je zo'n bril op hebt. Echte holografische projecties zal nog wel even duren, maar iets als dit zou al binnen enkele jaren op de markt kunnen zijn.
avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 26-01-2015 18:10
KNOOP IN JE ZAKDOEK:

In mijn pauze ga ik weleens naar de AH om brood en beleg te halen voor op werk en soms neem ik wel eens aanvullende boodschappen voor thuis me die ik die avond nodig heb zoals vlees of boter.
Deze producten leg ik dan op mijn werk in de koelkast ik leg dan een parkeerschijf op mijn stoel of hang een plastic tasje aan de deur om mijn boodschappen niet te vergeten.
Het lijkt mij handig om een soort van Knoop in je zakdoek app te hebben die je op verschillende manieren kan instellen in bovenstaande case gaat in samenwerking met gps of een WiFi verbinding een alarm af bij het verlaten van de ingestelde locatie
Je Wilt bijvoorbeeld echt iets niet vergeten voordat van huis gaat twee drie simpele drukken op je Smartwatch en deze is ingesteld op gps locatie of verbinding een naar keus!

Waarvoor ik echt aan een Smartwatch zit te denken is dat ik mijn snelheid wil zien tijdens het hardlopen. Ik had graag een app gehad op mijn telefoon waar ik mijn loopsnelheid kan instellen op bijvoorbeeld 11kmph en als ik daaronder kom dat de muziek stopt met spelen zodat ik weet dat ik harder moet lopen.
avatar van 045_Stannn
045_Stannn ( 292 ) 26-01-2015 18:19
Ik zou het tof vinden als deze watch gebruikt zou kunnen worden samen met games, dat je bijvoorbeeld de map zou kunnen zien of eventuele wapens die je aan het gebruiken bent
avatar van Tumbler
Tumbler ( 2049 ) 26-01-2015 18:19
Ik zou heel graag een functie willen die ervoor zorgt dat ik mijn computer kan besturen met mijn Smartwatch. Ik ben vaak met mijn computer bezig terwijl ik op mijn stoel zit, dus dan kan ik niet bij mijn bureau en kan ik moeilijk bijvoorbeeld even een film op pauze zetten.

Het zou dus geweldig zijn als ik de smartwatch kon gebruiken als een trackpad voor mijn PC, en er tegen kon praten om bijvoorbeeld tekst te schrijven op mijn computer, om te communiceren via bijvoorbeeld Steam. Ook bijvoorbeeld snel een serie op pauze zetten of doorspoelen zou handig zijn, zodat ik dan mijn telefoon niet uit mijn zak moet halen.
avatar van PepijnJ
PepijnJ ( 7 ) 26-01-2015 18:28
Duidelijk een video camera. Want wie wil er nu niet een foto kunnen maken met een horloge?
avatar van Maltorius
Maltorius ( 2599   3) 26-01-2015 18:30
Het lijkt mij heel tof dat er een bankpas functie in zou komen. Het voordeel is dat je dan met een klik op de knop kan betalen. Het zal veel tijd besparen voor mensen waardoor de wachttijden in de winkel bijvoorbeeld al op vooruit gaan. Hierdoor zullen waarschijnlijk zowel werkgevers en klanten er duidelijk op vooruit gaan!
avatar van Ice-T
Ice-T ( 1682 ) 26-01-2015 18:30
ik zou een functie willen dat je meerdere smartwatches aan elkaar kunt linken. Stel je bent met maten naar een festival dat je kan zeggen vindt hem en dat je smartwatch je dan naar hem toe leidt. Hierdoor hoef je niet je dure smartphone mee te nemen. En ik heb liever een smartwatch om aangezien ze minder diefstalgevoelig zijn. En natuurlijk een accu die een week meegaat.
avatar van Arcturion
Arcturion ( 1442 ) 26-01-2015 18:32
Mooie functie om goed op de hoogte te blijven voor goedkope aanbiedingen
avatar van Megaman0
Megaman0 ( 406 ) 26-01-2015 18:32
Transformeren in een Power Ranger (Tokusatsu held)
avatar van FR_TheHunter
FR_TheHunter ( 226   2) 26-01-2015 18:34
Interactiviteit met bepaalde games. Bijvoorbeeld in WatchDogs dat je op je smartwatch iets moet doen om te kunnen hacken in de game. Of bepaalde gegevens tijdens in missie in Call of Duty. Lijkt me erg tof zo'n vorm van interactiviteit en niet onmogelijk.
avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 26-01-2015 18:35
Work Clock:

Ik vul eind van de week mijn uren in op papier, zou het niet handig zijn om te kunnen klokken op een Smartwatch Begin werktijd druk, pauze druk, eind pauze druk einde werkdag druk en aan het einde van de week uitprinten klaar!
avatar van Dodar89
Dodar89 ( 56 ) 26-01-2015 18:35
Het zou super handig zijn als je berichten zou kunnen versturen via de smart watch met een geprojecteerd toetsenbord. Hierdoor zou het ideaal zijn en hoef ik vrijwel nooit meer mijn telefoon te pakken.
avatar van Cichlide
Cichlide ( 33 ) 26-01-2015 18:37
Als vervanger van je sleutelbos.....
Huis auto fiets etc bedienen met je pols
avatar van Dexil
Dexil ( 4 ) 26-01-2015 18:39
Een functie die ik zou waarderen is een anti diefstal functie. De mobiel van mijn vriendin is een keer gestolen. Maar wat nou als ze een smart watch had, die een alarm geeft (of een trilfunctie) wanneer je telefoon op een grote afstand is van je smart watch. Of juist dat de verbinding opeens weg valt. Zo kan je een diefstal snel opmerken en via een telefoon van een ander (of via een smart watch met 3g!) je eigen telefoon traceren voordat de dief ver weg is!
avatar van Miesie
Miesie ( 2352   2) 26-01-2015 18:42
Waar zit je horloge? Juist! Om je pols! Hoe mooi zou het zijn als we hierdoor levens kunnen redden? Zodra je je horloge om je pols gaat doen scan je je vingerafdruk en ziet het horloge dat je hem in gebruik hebt. Vervolgens houd de smart watch je hartslag bij dmv je pols. Als hij plotseling niets meer voelt wacht hij gedurende een bepaalde tijd. Mocht er dan nog geen pols zijn, dan geeft hij een noodsignaal naar de hulpdiensten met jouw gps gegevens.
Wat zal dat een boel levens redden! Vooral ouderen en anderen die tot een risicogroep behoren zullen hier erg veel baat bij hebben.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 26-01-2015 18:43
Hoe tof zou het zijn als je de Smartwatch kon omtoveren in een PokéDex-achtig systeem, zodat het fungeert als een soort lopende encyclopedie. Het zou heel mooi zijn als de Smartwatch een goede handige aanvulling kan zijn met je andere portables, zoals je 3DS, Vita, telefoon of zelfs je TI-rekenmachine.
avatar van Lfshiu
Lfshiu ( 205 ) 26-01-2015 18:48
We kennen allemaal wel de Knightrider. Nu met smartwatches komt het steeds dichterbij om dit in het echt te verwezelijken. Misschien is de technologie nog niet zover dat de auto daadwerkelijk naar je toe rijd als je met je watch praat, maar het unlocken/ openen of starten van een (huidig moderne) auto, het automatisch afsluiten als je niet in de buurt bent, de auto starten/ op temperatuur komen zou al wel kunnen.
avatar van Lyn
Lyn ( 82 ) 26-01-2015 18:54
Ik weet niet of het al mogelijk is(volgens mij niet). Maar dat is voor de hand liggend bellen met je SmartWatch. Bijv. in de auto lijkt me dit erg handig. Het mooiste zou nog zijn als je op commando kan bellen. Bijv. Call Donny en dan belt de SmartWatch naar die persoon toe. Dat zou echt een uitkomst zijn als je vieze handen hebt. Vanmiddag was ik op het strand en met al dat natte zand aan je handen is het niet ideaal om je telefoon of SmartWatch aan te raken.
avatar van Siadais
Siadais ( 176 ) 26-01-2015 18:59
Games en gadgets zijn natuurlijk leuk, maar iets wat je leven echt makkelijker kan maken is toch wat anders.

Wat mij handig lijkt is een horloge dat een boodschappenlijstje bij kan houden. Een voorraadsysteem dat alle producten in huis bijhoudt en automatisch je lijstje update. Een scanner om recepten rechtstreeks in te kunnen scannen en in de winkel producten direct te kunnen registreren.

En als we dan toch bezig zijn: uitbreiden met sensoren om bloedwaarden en dergelijke bij te houden en aan de hand daarvan eetsuggesties te doen en een automatische herinnering om te blijven drinken.

Zodat je niet alleen met het sporten gezond bezig bent met dit horloge, maar ook bewust met je eet- en drinkpatronen.
avatar van Xili_Tollo
Xili_Tollo ( 2886   3) 26-01-2015 19:02
Rol: Toevoeg Moderator
De mogelijkheid om de watch aan de telefoon te koppelen om zo een extra scherm erboven of eronder te krijgen waarmee je de hele telefoon bestuurt. Waar de watch als een navigator dient.
avatar van Justinvl
Justinvl ( 21 ) 26-01-2015 19:09
Wat een goede prijsvraag alweer vanuit BG!

wat dacht je van de mogelijkheid om er een cloud systeem te maken zodat je bijvoorbeeld je word, excel of powerpoints of dergelijke kan openen. Zodat je smartwatch ook als een soort afstandbediening gaat werken bij presentaties op het werk bijvoorbeeld. Of als spiekbriefje voor je examens =D
avatar van Sorbo
Sorbo ( 252 ) 26-01-2015 19:10
Met deze versie nog niet mogelijk, maar wel een toekomstidee:

Een camera die samenwerkt met een budgetgaming app: Onderweg games scannen en direct de laagste prijs kunnen zien. Gewoon even met je horloge de barcode scannen, en aan de hand daarvan de budgetgaming database doorzoeken. Nieuw/Tweedehands, op voorraad of niet, alle informatie over de game die je wil kopen in een handige layout direct op je pols.

Wil je m ergens anders kopen dan in de winkel waar je bent? Stel een reminder in en laat je horloge door geofencing trillen zodra je weer thuis bent

Wil je m kopen, maar niet tegen die prijs? Laat je horloge een reminder maken. de game toevoegen aan je BG wishlist en trillen zodra er een betere prijs gevonden is. Of navigeer geautomatiseerd naar het dichtstbijzijnde filiaal van de keten waar je m wel wil kopen.

Heb je een reminder gezet, en loop je toevallig langs de winkel waar je m voor de goede prijs ziet staan? Je horloge brengt je automatisch op de hoogte.

Wil je het artikel meteen meenemen? Met een druk op je knop zet je m in je collectie op Budgetgaming Je krijgt automatisch een melding als het artikel dat je scant zich al in je collectie bevindt, zodat zelfs de grootste verzamelaars geen dubbele games meer kopen.

Of, we gaan nog verder: Sta je bijvoorbeeld in de bartsmit, en heb je aangegeven de PS4/3DS en PC te bezitten, dan krijg je automatisch de games op je horloge (of in de app) te zien die daar het voordeligst zijn, lopende kortingen, etc.

De budgetgaming app moet er wel wat voor uitgebreid worden, maar in feite is dit allemaal mogelijk door een goeie database (en die hebben we voor een groot deel al), en wat handig programmeerwerk Oh, en die verdraaide camera in dat horloge natuurlijk
avatar van Sketsboy15
Sketsboy15 ( 558 ) 26-01-2015 19:10
Ik zou graag willen dat je hem als afstandsbediening kan gebruiken op alle tv's
avatar van Typhoon20
Typhoon20 ( 580 ) 26-01-2015 19:10
Het op afstand laten besturen van al je electronica zoals console, laptop, tv etc. en eventueel op deze manier contact opnemen met iemand mocht je telefoon t niet doen. En natuurlijk veel meer mogelijkheden die via deze weg aan de orde kunnen komen zoals gegevens delen dmv smartwach met al je andere electronica en eventueel andermans electronica.
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5427   12) 26-01-2015 19:21
Ik zou wel willen betalen via mijn smartwatch. Dan hoef ik helemaal geen portemonnee meer mee te nemen. Dat ding is toch atlijd te lomp voor je (kont)zak. Doe maar een een functie om te betalen en al je klantenkaarten in op te slaan!
avatar van Thijsknvb
Thijsknvb ( 790 ) 26-01-2015 19:22
Ik zou willen dat er een holo functie komt op een smartwatch dat je dus hologrammen ziet van je vrienden waar je bijvoorbeeld mee kan praten of skypen. Dat zou echt een toffe toevoeging zijn !!
avatar van Joost1500
Joost1500 ( 3 ) 26-01-2015 19:25
Een bepaalde technologie die ervoor zou kunnen zorgen dat je door heel Nederland hiermee kan betalen, waardoor je geen pinpas oid. meer nodig hebt.
Verder eventuele videochat functies als die er nog niet op zitten.
avatar van Andynl5
Andynl5 ( 13 ) 26-01-2015 19:26
super handig dan hoef je je telefoon niet snel te bekijken in de klas.
avatar van Franckster
Franckster ( 290 ) 26-01-2015 19:31
Als ik een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken zou dat een functie zijn waarmee je automatisch elke taal en dialect ter wereld kan verstaan en/of spreken.

Die SmartWatch staat constant in verbinding met een speciaal ontwikkeld woordenboek en verstaat alles wat er gezegd wordt. Via een bijbehorende headset (apart verkrijgbaar) kun je dan verstaan wat iemand zegt. De SmartWatch heeft daarnaast ook een spraakfunctie opdat hij voor de persoon waarmee je praat vertaald in spraak wat jij zegt. De fabrikant moet er natuurlijk wel geld aan blijven verdienen omdat je ook wel eens updates moet uitvoeren als er weer eens een nieuw woord in de Dikke Van Dale en de buitenlandse varianten wordt opgenomen.

Daarnaast wil ik ook nog even een Sci-Fi functie omschrijven. Het zou het natuurlijk fantastisch zijn als je je SmartWatch ook kunt gebruiken als motor. Je selecteert de functie motorcycle dan krijg je de optie of je het zeker weet (ivm veiligheid). De SmartWatch zal dan vervolgens dmv nanotechnology veranderen in een stuur en uit de rugtas die je om hebt, die tevens in verbinding staat met de SmartWatch zal de rest van de motor verschijnen. En zo kun je eigenlijk wel talloze functies bedenken voor je SmartWatch natuurlijk als je je fantasie maar gebruikt.
avatar van ELuctric
ELuctric ( 220 ) 26-01-2015 19:32
Dit horloge zit ik al een tijdje naar te kijken maar heb er het geld niet voor. Wat een supervette prijs Past prima bij mn nexus 5

Wat mij handig lijkt is een combinatie van barcode lezer (camera applicatie) en NFC. Je kunt dan met je telefoon de barcodes van producten in winkels (supermarkten, Mediamarkt etc) scannen en automatisch afrekenen door middel van NFC (Google Wallet oid). Je zou ook bij de eerste scan wat aanbiedingen op het display laten zien om je klanten wat te stimuleren, de toekomst van het winkelen!
avatar van Daniel
Daniel ( 2360   19) 26-01-2015 19:40
Super tof horloge. Lijkt mij superhandig om een reisplanner in je horloge te hebben. Zodat je in één oogopslag kunt zien hoe laat het is en hoe laat je trein/bus of metro vertrekt. Dit in combinatie met een GPS-tracker waardoor je horloge altijd weet waar jij bent en zo de snelste route kan bepalen. Vraag me nu wel af of dit tijdens het autorijden onder handsfree zal vallen. Even snel op je horloge kijken of je nog wel de goede kant op gaat.
avatar van Arcadia
Arcadia ( 1056 ) 26-01-2015 19:54
Integratie met autosleutel, kun je door je vinger te leggen op het scherm van je smartwatch - dat fungeert als een vingerscanner - het gebruiken als een autosleutel, dat bespaart ruimte in je zak.
avatar van SebastiaanB
SebastiaanB ( 2646 ) 26-01-2015 20:00
Nou lijkt me makkelijk. Gewoon een holografische skype functie waarbij je een hologram krijgt van degene waarmee je aan het videobellen bent.
avatar van Marlies16
Marlies16 ( 122 ) 26-01-2015 20:01
ik zou graag een afstandsbediening voor de tv willen hebben of het regelen van mijn thermostaat voor de cv
avatar van SkixAces
SkixAces ( 587 ) 26-01-2015 20:09
Het zou me echt vet lijken om een realistisch 3D holigram op de grond te kunnen projecteren. Misschien zijn er al smartwatches die dit al kunnen (ik zou het niet weten) maar dat lijkt me echt vet. En dat er dan een computerprogramma bij komt waarmee je zelf een hologram kan maken en naar je smart watch over kan zetten. Kan je mensen voor de gek mee houden
avatar van Timmerito
Timmerito ( 2338   3) 26-01-2015 20:15
Een functie om zelf games voor de Smartwatch mee te maken
avatar van Thetick
Thetick ( 133 ) 26-01-2015 20:18
Digitale portomonee. Betaal software voor bv de bij de supermarkt te betalen (even scannen en bevestigen) en de ov chipkaart, betalen op festivals etc. Super makkelijk.
avatar van Baslodder
Baslodder ( 1 ) 26-01-2015 20:25
Ik zou videobellen met een hologram die het horloge projecteert een gaaf concept vinden
avatar van Kh_puma
Kh_puma ( 1887   1) 26-01-2015 20:25
Een camera om mee te Skypen/Face timen zou mij erg vet lijken: Onderweg iemand aan kunnen kijken zonder een laptop in de buurt te hoeven hebben. Dit zou je nog uit kunnen breiden naar mede Smartwatch eigenaar die elkaar zo kunnen bellen en elkaar op het scherm kunnen zien.
avatar van GinneSchrik
GinneSchrik ( 4212 ) 26-01-2015 20:30
Hier heb ik al meer dan eens over nagedacht!
Ik zou graag in een smartwatch de nieuwe technologie zien gekoppeld aan iets dat we al tijden kennen: een Zwitsers zakmes! Dus naast alle coole technische features zou ik graag zien dat ze de Watch lekker dik maken en het uitrusten met een uitklapbaar mesje, een tandenstokertje, een Philips schroevendraaiertje voor de 3ds coverplates en noem maar op! Ook heb ik nog een vrij aparte toevoeging, maar ik sta erop dat die erin gebouwd wordt en dat is een vislijn mét haak en dobber; de dobber is simpel vast te klikken aan de lijn met magneten en dan kan ik lekker met m'n horloge gaan zitten vissen terwijl ik wat nieuws lees, m'n mail check en andere zaken bijhoud. Zo kan ik terwijl ik ontspan tóch op de hoogte blijven.
Met de komst van al deze nieuwe gadgets, waar ik helemaal dol op ben, merk ik wel dat de simpele maar vaak essentiële skills verdwijnen: toen m'n zoontje vorige week de coverplates niet kon verwisselen van de 3ds besefte ik me dat we een generatie mensen voortbrengen die enkel leunen op smartphones en smartwatches. Met mijn "Smartvival Watch ©" wek je ook interesse in andere dingen dan alleen FB en kun jij niet alleen de held zijn op een feestje omdat je horloge de beste resolutie heeft, maar omdat je Smartvival Watch © de biertjes van iedereen openmaakt!
avatar van Szura91
Szura91 ( 35 ) 26-01-2015 20:31
Voetbalscores doorkrijgen en dan direct een samenvatting van de goals
avatar van Bomberboydje
Bomberboydje ( 2 ) 26-01-2015 20:33
Een ingebouwde projector, om alles wat je op je scherm ziet ook makkelijk kunt uitvergroten tegen een objec, om zo makkelijk voor jezelf of aan meerdere personen datgene te kunnen delen!
avatar van XQuse
XQuse ( 80 ) 26-01-2015 20:37
Naast een hologram functie, waarmee je handig en snel de tijd / route mee kan weergeven, zou ik ook uitgebreidere functionaliteiten voor de hartslagmeter willen. Dan heb ik het over het weergeven van de hartslag over verloop van tijd d.m.v. grafieken en het instellen van kleinere hartslagzones voor specifieke trainingen. Daarnaast zou ik het ook handig vinden om een melding te krijgen als ik een Strava segment nader, vervolgens kan aangeven of ik deze wil aanvallen en hierbij dan informatie krijg over mijn huidige tijd en afstand tot einde van segment. Gecombineerd: een live hologram met informatie over je hartslag of Strava segmenten, die te triggeren is met een simpele stem-commando!
avatar van Nr|Five
Nr|Five ( 676 ) 26-01-2015 20:37
Eigenlijk als het werkt zoals Google het ooit bedoeld heeft met z'n promotiefilmpje, dan zou ik al tevreden zijn

Maar gezien dit een gaming site is, zou ik zeggen:

Een VR/AR spelletje waarbij je op elkaar kan schieten (en herladen) middels je horloge.
avatar van Drinnian
Drinnian ( 389 ) 26-01-2015 20:52
Ik zou graag willen dat het de functie van mijn OV-chipkaart overneemt met NFC, zodat je gewoon met pols langs een poortje kan gaan ipv je kaart tevoorschijn toveren, en dat je een reminder krijgt als je voorbij een paal loopt en je checked niet uit.
avatar van Morgarion
Morgarion ( 142 ) 26-01-2015 20:53
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Een functie is te beperkt, maar in mijn ogen moet de smartwatch interactief gaan werken met je omgeving. Zit je bijvoorbeeld op de bank een film te kijken, krijg je berichten over de film binnen. Hier moeten directors dan uiteraard op inspelen. Ook op het gebied van gamen zie ik absoluut mogelijk, hoe vet zou het zijn als je smartwatch interactief is met je game? Dat bijvoorbeeld mobiele gesprekken in GTA 5 geïntegreerd worden in de smartwacht, dus dat je de beller door je smartwatch hoort. bij het lezen van een eBook kunnen ook zoveel interactieve berichten gebracht worden.

Maar denk niet alleen aan interactie met media, nee met alles in je omgeving. Sloten die geopend kunnen worden middels bijvoorbeeld een NFC chip, apparaten die normaal een wachtwoord voor gebruik nodig hebben kunnen dan automatisch ontgrendeld zijn, de afspraken van je agenda geven een alarm af op je smartwatch, locatie delen met bijvoorbeeld je thuissituatie (met andere woorden, ik ben klaar met koken als mijn vriendin thuiskomt).

Ik denk echt dat we met de smartwatch aan het begin van een tijdperk staan, zoals dat bijvoorbeeld al enige tijd aan de gang is met smartphone's en tablets, die inmiddels in veel huishoudens of levens onmisbaar zijn. Waar je ziet dat ook deze apparaten steeds meer interactief met elkaar kunnen werken, lijkt mij het fantastisch als je smartwatch het dus met je hele omgeving gaat doen, en daarbij als een soort centrum gaat werken. Alle notificaties van je apparaten geven een notificatie op je smartwatch, je mist nooit meer wat! Ik kan hier volgens mij wel uren doorgaan met wat ik allemaal met een smartwatch zou willen kunnen.
avatar van Mr_Mojo27
Mr_Mojo27 ( 1507   2) 26-01-2015 20:56
Ik ben een persoon die best wel vergeetachtig is en dagelijks dus altijd wel iets vergeet te doen of mee te nemen of te kopen enz enz. Ik zou het wel handig vinden als zo'n Smartwatch mij daaraan herinnert.

Voorbeeld: stel ik loop in de stad met m'n vergeetachtige kop en ik heb nog tegen mezelf gezegd vergeet niet bij de Mediamarkt nog dat ene ding te kopen. Een uur later zit ik thuis en ja hoor helemaal vergeten langs de Mediamarkt te gaan voor dat ene ding. Nu zou het handig zijn als ik van tevoren een herinnering kan invoeren in mijn Smartwatch. Als ik dan in de stad ben en ik loop in de buurt van de Mediamarkt , dat mijn Smartwatch via een GPS signaal en Googlemaps of iets dergelijks dat oppikt en denkt van he jij moet toch nog langs de Mediamarkt voor dat ene ding en nu ben je er in de buurt dus TRILLLLLLLLLL ( = vibratie + alarm van de Smartwatch) op naar de Mediamarkt. Want ik ben toch niet gek !

Zoiets dus
avatar van Dudeson
Dudeson ( 227 ) 26-01-2015 20:59
Een ingebouwde universele afstandsbediening zou wel een mooi extra'tje zijn.
avatar van DreamDevil
DreamDevil ( 334 ) 26-01-2015 21:00
Een ingebouwd koffie apparaat zou ene mooi goedje zijn.
avatar van MrThedorkknight
MrThedorkknight ( 18 ) 26-01-2015 21:01
Laser natuurlijk! Of het haalbaar is is niet belangrijk.

Sleutel kwijt? Laser het slot er af!

Prullenbak vol? Laser het vuil!

Auto bevroren? Ontdooi het! met een Laser!

Zoveel mogelijkheden...
avatar van Mario64a
Mario64a ( 61 ) 26-01-2015 21:03
Ik zou iets maken dat je een soort van Holo deck uit Star Trek uit je horloge kan toveren waar je een 3D map uit Ingress kan zien met waar de portals uit de omgeving te zien is en je dan ook via Google Maps de snelste weg er naar kan vinden.
avatar van Secretmaster
Secretmaster ( 715 ) 26-01-2015 21:06
Ik zou graag een holografisch toetsenbord willen zien, z'n eentje die zich op je arm projecteert.
avatar van SB4Y
SB4Y ( 103 ) 26-01-2015 21:08
Een SmartWatch die als Hotspot gebruikt kan worden, zodat je overal WiFi met je meebrengt.
avatar van Mikeymouse1
Mikeymouse1 ( 1522 ) 26-01-2015 21:11
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Een functie waarmee je (vrijwel) alle apparaten in huis kan bedienen zou ik fantastisch vinden. De eerste stap hierin zou natuurlijk zijn dat je na een dag hard werken lekker op de bank neerploft en de tv aanzet. In plaats van dat je de afstandsbediening moet zoeken/pakken kies je heel makkelijk via je smartwatch welke zender je wilt kijken. Ook kun je dan uiteraard het volume aanpassen en constant makkelijk switchen van zenders. Maar het wordt etenstijd en je hebt geen zin om helemaal naar de keuken te lopen om de oven voor te verwarmen. Wat doe je? Je stelt op je smartwatch de oven in op de juiste temperatuur, en je kunt lekker rustig verder kijken op de bank. Als de oven klaar is krijg je een melding op je smartwatch, en hoef je niet de irritante piep te horen die de oven maakt als die voorverwarmd is. Je loopt naar de oven, gooit er een pizza in, gaat weer op de bank zitten, en wacht tot de pizza klaar is. Je hoeft zelf niks meer bij te houden want zodra de pizza klaar is krijg je weer een melding. Eenmaal klaar met eten begin je te merken dat het kouder wordt in huis, maar geen probleem, via een simpele "touch" op je smartwatch stel jij de temperatuur in die je wilt. Even later besluit je je bed in te gaan om te gaan slapen, maar eenmaal boven besef je dat je de lampen bent vergeten uit te doen... Je hoeft door de smartwatch niet meer helemaal naar beneden terug te lopen om de lichten uit te doen, gewoon een simpele "touch" zorgt ervoor dat je de lampen beneden uit doet.

Hele mooie prijsvraag, en hele mooie prijs! Succes iedereen!
avatar van Gamerke1992
Gamerke1992 ( 228   1) 26-01-2015 21:11
Ik zou het leuk vinden als er ooit een projector ingebouwd kan worden in de smartwatch. Stel je voor dat je snel even een tutorial video wil opzoeken over een stuk waar je vast zit in een game. Dan projecteer je gewoon even de video op je muur. Daarnaast zou het fijn zijn dat je een game naar je smartwatch kan streamen en vervolgens op de muur kan projecteren, waardoor je overal toegang hebt tot je spelconsole.

Het moet niet altijd game gerelateerd zijn, een projector is ook gewoon cool voor op café om wat op te vallen :p
avatar van Kakarot
Kakarot ( 9 ) 26-01-2015 21:13
Bij een ongeluk(harde val/botsing) automatisch hulpdiensten/familie alarmeren
avatar van Delange021080
Delange021080 ( 189 ) 26-01-2015 21:16
barcode scanner voor goedkoopste prijs
avatar van Terguicla
Terguicla ( 1 ) 26-01-2015 21:17
een ingebouwde alarm om rook, koolmonoxide te registeren
avatar van DeX97
DeX97 ( 949 ) 26-01-2015 21:18
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Een moeilijke vraag is dit. Als je het mij vraagt zijn er genoeg leuke functies aan een smartwatch te geven, maar we moeten natuurlijk wel aan dingen denken die we ook daadwerkelijk op dit moment kunnen realiseren (het liefst mogelijk in een zo kort mogelijke tijd). Zo is een hologramfunctie natuurlijk een heel gaaf idee, maar dit daadwerkelijk realiseren is iets minder...
Eigenlijk zouden we voor deze vraag terug moeten gaan naar de introductie van de tablet. Toen de de tablet eraan kwam hoorde ik hierover een gesprek op de radio. In dit gesprek vroegen ze zich af hoe ze iets aan moesten tikken op dat grote ding. Ze stelde voor de tablet met twee handen vast te houden en de dingen op het scherm met hun neus aan te tikken. Een ding is hieruit te concluderen: we wisten nog niet precies wat we ermee moesten en hoe we het moesten doen (de grootte van een SmartWatch is inderdaad niet te vergelijken met de grootte van een tablet, maar het gaat hier om het illustreren van het beeld dat we in het begin van de tablet hadden).
Toch is een tablet nu een veel gebruikt apparaat. Voor sommige onder ons is het zelfs een onmisbaar apparaat geworden. Het is vooral een makkelijk apparaat voor als je even snel iets moet opzoeken.
Nu komen we aan bij de functie voor de SmartWatch. Volgens mij moeten we een voorbeeld nemen aan de functies van een tablet. Je hoeft op een SmartWatch dus geen grote dingen te kunnen doen, het gaat juist om de kleine dingen die het leven net iets makkelijker maken. Even snel je agenda bekijken, even snel iets uitrekenen, even snel de uitslag van een wedstrijd bekijken, noem het maar op. Ik denk dus dat we in plaats van één functie, een hele hoop praktische functies toe moeten voegen.
De vraag blijft echter een functie te noemen voor de SmartWatch, dus dat zal ik dan ook maar doen. Mij lijkt het zeer praktisch om makkelijk met mensen/vrienden te kunnen communiceren via de SmartWatch. Alleen typen op zo'n klein scherm lijkt mij maar niets. Daarom zou ik graag een schrijf-functie zien, zoals die al aanwezig is op andere apparaten: je maakt een letter/woord op het scherm en de computer zet dit om naar tekst op het scherm. Wel hoop ik dat mijn niet geweldig mooie handschrift dan herkent wordt
avatar van OneDay
OneDay ( 3623   34) 26-01-2015 21:19
NFC functie, betalen met je horloge. Licht uitzetten in je huis als hem verlaat of juist aan doen als je binnenkomt. Niet alleen handig maar bespaart ook in je stroom/energie kosten! Win win situatie.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16491 ) 26-01-2015 21:24
Net als de film In Time, maar dan via een watch, waar je je levenstijd kunt zien en dat die minuten/ uren/ dagen/ weken/ maanden/ jaren etc. ook als currency fungeert in de huidige wereld. Hoe awesome (of niet) zal dat zijn!



avatar van Smocho
Smocho ( 3090 ) 26-01-2015 21:24
Al die futuristische opties die genoemd worden, ik houd het simpel:

Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Ik zou graag willen dat ik kon bellen met de smartwatch, dus dat deze als verlengstuk van je telefoon fungeert bij inkomende of uitgaande telefoontjes. Een handsfree set dus die je altijd bij je hebt zodat je nooit je telefoon uit je zak hoeft te halen.
avatar van Mouser112
Mouser112 ( 857   1) 26-01-2015 21:27
Een klein projectortje ingebouwd in de horloge om dan op de achterkant van bijvoorbeeld een bus stoel of trein zitplaats te schijnen. Althans dit met de speciale bril die erbij hoort. Stel je dan voor dat je de dualshock 4(of straks 5) via blue tooth aan kan sluiten en dan ten alle tijden trophies kan halen en wat veel belangrijker is onderweg lekker kan gamen. Stel je voor dat je destiny 2 kan spelen in de trein. Hoe cool!
avatar van Gaming.24.7
Gaming.24.7 ( 221 ) 26-01-2015 21:28
Real-time Tourist Information

Setting
Iedereen kent het wel; je loopt door een onbekende stad of museum met een reisgids, plattegrond of informatieboekje in je hand. Je probeert bij te houden waar je bent en wat je ziet waardoor je meer naar beneden kijkt dan om je heen. Slim gebruik van een smartwatch kan dit zo veel beter maken!

Wat is er nodig van de smartwatch?
De smartwatch moet beschikken over een kompas, gyroscoop en gps.

Wat is er nodig van de software/app?
Wanneer je bv naar het Rijksmuseum gaat, of een stedentrip maakt, dan download je de juiste (nog te ontwikkelen) app hiervoor. Dankzij de sensoren in je smartwatch weet je horloge precies waar je bent. Richt je horloge in de richting waarnaar je kijkt, en je krijgt direct informatie over het schilderij waar je voor stil staat of bv die ene kerk wanneer je door de stad loopt. Swipe naar links en je ziet waar je je op de plattegrond bevindt. Swipe naar rechts en je krijgt de actuele wachttijden voor de belangrijkste touristen attracties te zien.

Waarom bestaat dit eigenlijk nog niet?
avatar van VPB
VPB ( 73 ) 26-01-2015 21:31
Ik zou wel een smartwatch willen hebben die langer dan 2 dagen meegaat, maar omdat het niet echt een nieuwe feature zou ik wel een de mogelijkheid willen hebben om op het web te kunnen browsen. Gewoon tijdens de verloren minuten even het laatste nieuws bekijken
avatar van Kerpeten
Kerpeten ( 26 ) 26-01-2015 21:34
Ik zou wel een smartwatch willen die dankzij je lichaamstemperatuur opgeladen wordt. Is vooral handig met sporten, geeft een boost om harder te trainen/rennen om je smartwatch op te laden
avatar van Mmniet
Mmniet ( 57 ) 26-01-2015 21:40
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Je kunt fantastische functies bedenken zoals het starten van je auto, het aansturen van je elektronica in huis of het scannen van barcodes, maar dat zijn functies die niet een grote marktwaarde hebben en vooral een groot gimmick gehalte hebben. Een nieuwe functie moet echt iets toevoegen. Waarom wil je een smartwatch? Omdat het je gemak geeft, je pakt minder je smartphone. De vraag is dus, wat op je smartphone gebruik je veel en zou je graag willen verplaatsen naar je smartwatch? Een veel genoemde is een belfunctie. Zoiets kun je al veel kopen bij diverse Chinese smartwatchphone combinaties, maar dat gaat enkel maar ten koste van de al kostbare accu. Die gaat nu al met moeite twee dagen mee. Bellen zal daar niet aan bij dragen. Nee, je moet iets vinden wat echt gunstig is, weinig energie kost en wat er eigenlijk nog niet is.

Een paar opties:
- Uitbreiding op je navigatie-app. Scherm licht op als je iets moet doen, maar aan de andere kant, je telefoon staat dan waarschijnlijk in een oplader. Misschien toch niet en kan je telefoon lekker vanuit je broekzak navigeren en krijg je een reminder als je een afslag moet nemen, vraag is of dit een extra functie is, of dit meer een app is die dit voor je doet.
- Je smartwatch koppelen aan meer apparatuur waardoor je ook met andere apparatuur notificaties kunt laten inrichten. Meerdere apparatuur tegelijk bijvoorbeeld. Als je ook een tablet op zak hebt en daar ook apps met notificaties op draaien wil je dit misschien ook ontvangen op je smartwatch. Daarnaast wil je misschien je laptop via bluetooth kunnen koppelen en dus een notificatiecentrum op je pc kunnen inrichten.
- Een ledje in je smartwatch is ook een handige gimmick. Soms heb je net even wat licht nodig in donkere hoekjes en is een horloge juist handig. Die ziet vast aan je pols en hoef je niet speciaal vast te houden.
avatar van Ixten
Ixten ( 2 ) 26-01-2015 21:40
Je smartwatch als digitale assistent welk je digitale identiteit beheert. Hiermee zou je smartwatch je passpoort, bankpas, OV chipkaart, vliegticket en concertkaartjes kunnen vervangen.
Maar ook autosleutels, huissleutels en het wachtwoord van je computer en budgetgaming.nl.
avatar van Immedvd
Immedvd ( 6 ) 26-01-2015 21:44
Mij zou het vet lijken als er een mini-beamer in het apparaat zit.

Als je op een bepaalde toets zou klikken als je een filmpje keek, zou je hem zo op een muur kunnen schijnen. Zo krijg je een groter beeld natuurlijk. Er moet dan natuurlijk ook een motion sensor in, die het beeld stabiel houdt.
Dit is ideaal voor iedereen die van een film houdt, maar niet altijd een beeldscherm bij de hand heeft, in de toekomst is het niet eens heel erg ongeloofwaardig.
avatar van BlackMage
BlackMage ( 283 ) 26-01-2015 21:51
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Allereerst lijkt het me erg fijn als je bij je smartwatch draadloze oortjes zou krijgen of dat je die hier mee kan verbinden, dan zou ik met het hardlopen m'n telefoon echt niet meer mee hoeven nemen want dan kan ik zelfs m'n hardloop muziek vanaf de smartwatch beluisteren

Een andere fuctie die me prettig lijkt is dat ik mijn agenda er mee kan synchroniseren en dat m'n smartchwatch begint te trillen ter herinnering
avatar van Rooieduvel
Rooieduvel ( 159   2) 26-01-2015 21:51
Super mario op spelen!
Maar zonder gekheid: er zijn wel wat zaken te verzinnen:

- Universele afstandsbediening
- GPS tracker
- RSS feed systeem.
avatar van Eshura
Eshura ( 656 ) 26-01-2015 21:52
Het is een moeilijke vraag hoor. Een smartwatch is natuurlijk al helemaal geweldig.

Ik zou het handig vinden als je hem met alle huishoudelijke apparaten kan verbinden, opdat je op je smartwatch alle meldingen binnenkrijgt. Zo krijg je een melding wanneer de magnetron klaar is of wanneer de reclame is afgelopen op tv. Zo blijft de smartwatch toch een beetje dicht bij huis.
avatar van JBjeroen
JBjeroen ( 1186 ) 26-01-2015 21:54
Dit is toch wel weer een top prijsvraag Budgetgaming! Dit is toch een accessoire die ik graag zou willen winnen. Ik weet het klinkt best hebberig na zo'n top boxen set.

Wat een echte toevoeging zou wezen is, zoals al veel mensen hebben opgenoemd, betalen met je smartwatch. Het wordt zo langzamerhand ondersteund door verschillende banken en dit zou icm een smartwatch echt een uitkomst zijn. Je hoeft alleen maar je arm langs het betaalsysteem te halen en het geld is van je rekening afgeschreven. Er zal natuurlijk wel een code moeten worden ingevoerd op je smartwatch anders is het wel erg makkelijk voor de niet zo eerlijke mede mens.

Daarnaast zou het een goede toevoeging zijn voor in huis. Wanneer je wifi verbinding maakt met je smartwatch thuis dat er direct een voorgeprogrammeerd functie in huis aangaat. Hierdoor kun je direct de radio aan laten gaan en een paar lichten (wanneer het donker is buiten.). Daarnaast ook de tv bedienen en andere elektronische apparaten in huis bedienen met je horloge. Hierdoor functioneert het gelijk als een soort afstandsbediening.
avatar van CurlyKirby
CurlyKirby ( 700   1) 26-01-2015 22:02
Aangezien wij op budgetgaming zijn weten we het all, verified Emulators.

Nou, denk hierbij maar niet aan een current/last gen. Maar eeder aan de GBA, Gameboy color, etc. Aangezien het meer dan mogelijk zou moeten kunnen zijn, en dat kleine ronde scherm nog genoeg beeld geeft ook nog....Waarom niet? Lekker Pokemon Emerald op je horloge spelen, kan toch niet beter?
avatar van Jkampmeijer
Jkampmeijer ( 1803 ) 26-01-2015 22:02
Als nieuwe functie zou ik graag een beamer willen in de smartwatch.
Een horloge is mooi en klein om altijd bij de hand te hebben, maar sommige dingen zijn mooi om te delen of groter te zien.
avatar van Applefanboy69
Applefanboy69 ( 81 ) 26-01-2015 22:15
Als ik een nieuwe functie zou mogen toevoegen is dat natuurlijk een budgetgaming.nl scanner. Sta je in de Mediamarkt en kun je gelijk zien dat de game daar het goedkoopst is door de barcode met je horloge te scannen.
Dus mijn toevoeging zou een Qr en barcode scanner zijn, kan ik zelfs boodschappen scannen door het langs het horloge te halen.
avatar van Dan
Dan ( 1994 ) 26-01-2015 22:26
Als nieuwe functie lijkt het me erg handig dat je er verse broodjes mee kunt bakken. Heerlijk.
avatar van Chewbaka
Chewbaka ( 1319   8) 26-01-2015 22:27
Betaalfunctie zoals in de nieuwste smartphones zitten (bluetooth lite & nfc etc). En dat je gelijk je NS abbonement erop kan zetten. Ik wil geen pasjes en portomonee meer, maar alles in een horloge. Wel met pin bescherming voor grotere betalingen.
avatar van Jakerockwell
Jakerockwell ( 446   8) 26-01-2015 22:38
Op basis van hartslag en transpiratieniveau bepaalt het horloge hoe het met jou gaat. Via kleuren in het display wordt de status van jouw gemoedsrust aangegeven: blauw geeft rust aan en hoe heftiger de metingen, hoe roder het display wordt. Dit kan handig zijn als je je vanwege medische of professionele redenen rustig moet houden.
avatar van JtotheY
JtotheY ( 12 ) 26-01-2015 22:46
Een elektrische puls die je 's ochtends goed wakker maakt!
Er zit dan ook een hartslagmeter bij zodat als je hartslag daalt, de elektrische puls ervoor zorgt dat je je gedachten erbij houdt, bijvoorbeeld tijdens het rijden.

Mijn originele idee was iets van projectiemogelijkheden, dat je een interactief scherm/keyboard kon projecteren en daar dingen mee kon doen. Maar meerdere mensen waren me al voor helaas.
avatar van Kingsoldier
Kingsoldier ( 1208   1) 26-01-2015 22:52
Ben10 horloge functie … grapje

Ik zou gewoon simpelweg screenmirroring willen zodat je hetzelfde te zien krijgt als je smartphone.
Dit moet wel haalbaar zijn in de nabije toekomst
avatar van Reiverdemon
Reiverdemon ( 1437   3) 26-01-2015 22:55
Walkie talkie systeem met andere gebruikers.
Lekker 007 spelen.
avatar van _Casper_
_Casper_ ( 499 ) 26-01-2015 22:56
Een mogelijkheid om foto's te maken en die naar je vrienden die ook zon horloge hebben direct te kunnen sturen, of natuurlijk zelf je stiekem gemaakte shotjes bewaren!
avatar van Darkskedar
Darkskedar ( 409   1) 26-01-2015 22:59
Er zitten al een hoop leuke functies op.
Het zou leuk zijn als de accu echt lang mee gaat en je er geen omkijken naar hebt. Misschien gecombineerd met een zonnecel of bijladen met beweging.
avatar van Db87
Db87 ( 73 ) 26-01-2015 23:13
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Voor mij zou het ideaal zijn als ik zo'n SmartWatch ook kan inzetten als een alles omvattende fietscomputer (inclusief navigatie) en de smartwatch de data van de cadans- en, wattagemeter kan registreren.
avatar van Kaminari
Kaminari ( 351 ) 26-01-2015 23:14
De functie om 'm in een TV in te pluggen en als console te gebruiken zou awesome zijn.
avatar van Watever
Watever ( 488   1) 26-01-2015 23:26
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Buienalarm/buienradar achtige functie. Bui opkomst? je smartwatch trillt en je kan gelijk zien hoeveel neerslag er in jouw omgeving gaat vallen.
avatar van KDBgames
KDBgames ( 595 ) 26-01-2015 23:29
Een lampje die je kan gebruiken al zaklamp. Lekker handig en je voelt je dan echt al James Bond
avatar van Jiang153
Jiang153 ( 490 ) 26-01-2015 23:34
Een uitklapbare flessenopener
avatar van Poppi
Poppi ( 8 ) 26-01-2015 23:43
Een trainingsmaatje(s) zoeker: De LG G smartwatch zoekt naar person(en) die binnen een bepaald gebied trainen (ongeveer dezelfde afstanden, snelheden etc.). Dan kan de persoon A een voorstel doen om met persoon B samen te trainen (die ook een LG G smartwatch heeft).
avatar van Davincstyle
Davincstyle ( 163 ) 26-01-2015 23:51
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Ik zit sinds kort op fitness en ik moet zeggen dat het even wennen is, vooral voor mijn lichaam natuurlijk. Ik fitness samen met een vriend maar als hij niet kan moet ik alleen en dat is muziek erg handig om te hebben. Mij lijkt het een heel leuk idee om spotify of gewoon mp3's te kunnen afspelen met de smartwatch. Niet heel handig om met draadjes te werken aan het horloge maar misschien is een wifi naar oortjes of koptelefoon een idee. Zo kan je tijdens het sporten nooit te laat zijn voor je volgende onderdeel en kan je ook heerlijk naar je muziek luisteren.

Misschien klinkt dit heel vreemd maar ik zou zoiets wel voor me kunnen zien!
avatar van Sepia
Sepia ( 1 ) 26-01-2015 23:57
Gezondheidscheck: bloeddruk; HB-gehalte; suikerspiegel; vetgehalte; BMI etc.
avatar van TripleJay
TripleJay ( 650 ) 27-01-2015 00:04
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Intergratie met al je pasjes. Dus je punten van de Hema, Esso, Score worden allemaal opgeslagen in je horloge zodat je niet meer al die pasjes hoeft mee te nemen. Gewoon simpel de code op de bon scannen en je punten worden bijgeschreven.
avatar van Brandon
Brandon ( 2633 ) 27-01-2015 00:06
Een display wat functioneert als zonnecollector (of overige lichtbronnen) om het energiepijl van het horloge enigszins op pijl te houden. Wellicht een digitale variant van het automatische/mechanische horloge.

Batterijduur lijkt mij het grootste probleem bij een smartwatch (maar ben ook gewend aan normale horloges die op polsbeweging werken en/of een simpele batterij die ruim 2 jaar meegaat).

Extra: Amber alert e.d. meldingen. Leuk op telefoons maar met een piepend ding om je pols is het toch veel effectiever.
avatar van Gryphonrider
Gryphonrider ( 2785   2) 27-01-2015 00:06
Mogelijkheid om de SmartWatch als OV Chipkaart, AH Bonuskaart e.a. te gebruiken.
avatar van FreDjecoll
FreDjecoll ( 993 ) 27-01-2015 01:51
Dat de SmartWatch kan communiceren met bepaalde apparaten die je tegenkomt, wanneer je je rondje in de stad gaat doen. Bijvoorbeeld dat je in de Mac loopt en je SmartWatch wordt geregistreerd door een sensor of wifi verbinding. In plaats van naar de kassa te lopen, zoek je een mooie zitplaats op en vervolgens kan je op je SmartWatch direct kiezen wat je wilt bestellen en betalen. Ook kan je je plaats op je SmartWatch aangeven, zodat het eten naar jou toe wordt gebracht
avatar van Power_User
Power_User ( 4 ) 27-01-2015 01:58
Een smartwatch waarmee je terug in de tijd kan, zou ik METEEN kopen!!!
avatar van Moesh
Moesh ( 30 ) 27-01-2015 07:10
Analoge wijzers in de rand verwerkt, zodat als de accu leeg is men nog steeds de tijd kan lezen.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5341   20) 27-01-2015 08:09
Een humeur-indicator, zodat ik kan zien wanneer mijn vriendin een slechte/ overgevoelige bui heeft, en ik dus gewoon mijn bek moet houden...
avatar van Kobrakay
Kobrakay ( 982 ) 27-01-2015 08:10
De Smartwatch met ingebouwde authenticator voor Steam en Battle.net om nog makkelijker en veiliger te kunnen gamen. Mogelijk met meer verschillende programma's, zodat je niet overal een aparte authenticator voor nodig hebt.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39268   67) 27-01-2015 08:16
Het zal al meerdere malen gezegd zijn maar camera functionaliteit is volgens mij één van de betere functies die kan worden toegevoegd. Dat of er mee telefoneren. Ik gebruik mijn eigen telefoon nu momenteel ook meer als klok (en messenger) dan om te bellen.
avatar van Niels_w
Niels_w ( 148 ) 27-01-2015 08:21
Een smartwatch waarmee je kan video bellen en dat er dan een soort hologram uitkomt van degene met wie je belt 🙈
avatar van Rissos
Rissos ( 3 ) 27-01-2015 08:30
Tegenwoordig is alles met het internet verbonden en dat zal steeds meer het geval zijn. Het handige van een smartwatch is dat je altijd alles snel even kan zien. Met dat meer apparaten met het internet verbonden zullen zijn, zou het bijvoorbeeld handig zijn als je die dingen kunt besturen/controleren doormiddel van je mobiel.

Voorbeeld1:
Iemand drukt op de deurbel, en er wordt een signaal gestuurd via het internet naar je mobiel, naar je horloge, die gelijk laat zien via de camera bij je deur wie bij je deur is. Dit is fijn als je ook niet thuis bent, dat je je horloge een geluidje hoort maken van de deurbel, je kijkt op je horloge, en je ziet wie er staat.

Voorbeeld2:
Verwerk een nest applicatie in de mobiel, zodat je je verwarming op afstand kan afstellen zoals je dat wilt

Voorbeeld3:
Je kinderen hebben tegenwoordig allemaal een mobiel, deze kunnen getracked worden doormiddel van gps, als je kind in een gebied komt wat onwaarschijnlijk is, kan je gelijk een melding krijgen op je horloge

Deze dingen zijn natuurlijk allemaal misschien nog niet mogelijk, maar het zit er wel aan te komen. Natuurlijk zou je hiervoor ook gewoon je mobiel kunnen gebruiken, maar bij deze dingen is het fijn als je het al bij de hand hebt. Als iemand aanbelt wil je niet nog je mobiel pakken, unlocken, app starten etc. Met het horloge is het gewoon direct zien.
avatar van Freddyfurr
Freddyfurr ( 7 ) 27-01-2015 08:31
Thuis alvast de kachel aanzetten voordat ik thuis kom
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6571 ) 27-01-2015 08:43
Er zijn zo veel dingen te verzinnen voor een smartwatch. Ik zou zelf graag televisie of video on demand willen zien op een smartwatch. Even de hoogtepunten van de laatste wedstrijd van je favoriete sport bekijken? Moet geen probleem zijn lijkt me! Toch heb ik deze functie nog niet gezien op een smartwatch en hoop ik dat ontwikkelaars hier mee aan de slag gaan!
avatar van Phille
Phille ( 54   2) 27-01-2015 08:49
Geavanceerde domotica op basis van de horloge lijkt me wel wat, bijvoorbeeld:

Als de zon onder is automatisch het licht aanzetten als je een kamer binnenkomt en het weer uitschakelen als je ze weer verlaat. De televisie uitschakelen en het programma of de film waarnaar je kijkt automatisch opnemen wanneer de smartwatch merkt dat je in slaap gevallen bent, of je game pauzeren natuurlijk.

Dit, en nog tal van andere praktische dingetjes waar ik pas op ga komen na dit te posten.
avatar van Xiaodai7
Xiaodai7 ( 208 ) 27-01-2015 08:55
Eentje die het weer kan voorspellen door sensors... zodat je in ieder geval niet zonder een paraplu in de regen buiten hoeft te staan omdat "Piet's Weerbericht" zei dat het morgen lekker weer wordt.
avatar van Chriis
Chriis ( 68 ) 27-01-2015 09:12
Een visuele Park-assist , voor in de auto.
Dat het schermpje van groen naar rood kleurt naarmate je objecten nadert. Eventueel (piep)geluidje kan je aan of uitzetten
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 27-01-2015 09:18
Ik zou hologram toevoegen. De apparatuur is er natuurlijk al lang! Maar nu nog in praktijk brengen. Dan kun je alles mooi afbeelden en duidelijk presenteren, of natuurlijk je video's in dat ene mapje die verborgen zit in het mapje ''autorace 1960'' waarvan iedereen weet dat het geen autoraces bevat een 3D weergave bieden. Lijkt me wel heel erg vet om zoiets te hebben. Hoewel, het zou sowieso al een dikke gadget op zich zijn, dus kom maar op. *me like gadgets*
avatar van Bramenjam
Bramenjam ( 290 ) 27-01-2015 09:19
Een alarm voor als er politie in de buurt is, dan moet ik even niet door rood rijden ;p
avatar van Saint Pierre NL
Saint Pierre NL ( 65 ) 27-01-2015 09:35
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Het projecteren van een complete telefoon interface op je arm middels een mini beamer die ook bewegingen registreert zoals cicret:

https://www.youtube.com/watch?v=9J7GpVQCfms



avatar van Scorelord
Scorelord ( 183 ) 27-01-2015 09:35
Het is er al, maar dan functioneel. Geen kinderschoenengedoe maar werkende koppeling met allerlei domotica toepassingen. Hoe cool (of warm in de winter) is het om je CV in te stellen/aan te zetten via deze LG. Verlichting, Home Cinema, wat niet?
avatar van Mellie
Mellie ( 1026 ) 27-01-2015 09:36
Een beam me up functie.



avatar van Kimmetjuh
Kimmetjuh ( 115 ) 27-01-2015 09:38
Ik had graag dat mijn smartwatch de mogelijkheid heeft om via nfc mijn rekening te kunnen betalen. Ook een camera in de rand zou een mooie toevoeging zijn.
avatar van Rillanon
Rillanon ( 221 ) 27-01-2015 09:41
Ten eerste vind ik de smartwatch echt wel tof..... Maar het is een echt mannending.. Dus het design zou wel wat vrouwelijker mogen (smallere kast en band bijvoorbeeld).
Daarnaast zou ik graag zien dat je het scherm van de smartwatch zou kunnen veranderen in een spiegel zodat je, terwijl je op je horloge kijkt, even je make-up kan bijwerken
avatar van Amboe
Amboe ( 19 ) 27-01-2015 09:57
Hologram projectie, zoals in Star Wars:



avatar van Jpdr
Jpdr ( 96   1) 27-01-2015 10:03
Ik zou een hologram erop willen zien van degene waarmee ik bel. Ook is dit handig tijdens navigatie dat je de weg wordt gewezen doormiddel van een pijltje die erboven zweeft. Hiernaast een makkelijkere functie die voor veel mensen toch echt van pas zou komen is een zaklamp functie. Zodat je altijd een draagbare zaklamp bij je hebt!

Wat ontzettend gaaf deze actie!
avatar van Mx-KAEY
Mx-KAEY ( 207   2) 27-01-2015 10:08
de apps die je hebt op je telefoon, ook als widget op je smartwatch kan gebruiken. Dus de ovtijden direct opzoeken door in te spreken in je horloge. Of dat je snel je saldo kan checken met een vingerafdruk op je horloge. Dat je je telefoon dus 9/10x in je zak kan houden!

avatar van MrFit
MrFit ( 690 ) 27-01-2015 10:09
Heel gave actie dit BG. Het zou wel erg vet zijn als de smartwatch als een universal remote kan worden gebruikt voor alle apparaten in huis (inclusief consoles off course). Weg met de Logitech Harmony. Hoef je zelfs de afstandsbediening niet meer te pakken nu die aan je pols zit.
avatar van J-master
J-master ( 623 ) 27-01-2015 10:11
Dat het horloge kon aangeven als je iets onder de leden hebt...

Zoals in star trek...
avatar van X360
X360 ( 1172 ) 27-01-2015 10:18
Wat heel vet zou zijn als het mogelijk is om een soort van "radar" in de horloge te bouwen. Vervolgens met kleine chips deze aan je autosleutels, mobiel, portemonnee etc. vastmaken. Zo kan je checken hoe dichtbij of ver je bent van een van je persoonlijke spullen, zodat je ze nooit kwijtraakt. Natuurlijk is er de mogelijkheid dat je horloge trilt als iets verder is dan zoveel meter. Ook dat de horloge bijhoudt dat als je op een normale dag alles in je zakken hebt of binnen een bereik van 1 meter hebt, zodra dat niet meer zo is (uit je zak gevallen/gestolen) dat je direct een melding krijgt. Er zijn vast wel meer scenario's te bedenken hierover.
avatar van Asharon
Asharon ( 933 ) 27-01-2015 10:19
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Hmm... moeilijke vraag! Ik ben er vanaf het begin in geïnteresseerd geweest, maar omdat ik (nog) geen smartwatch heb weet ik niet precies welke functies er wel/niet aanwezig zijn. Omdat we hier op budgetgaming zitten vind ik het wel zo gepast om een gaming gerelateerde functie/app te verzinnen.

Omdat je normaal veel dingen met je telefoon doet, moet de smartwatch dit deels vervangen. Ik zou het wel leuk vinden om een budgetgaming app te krijgen die dus samenwerkt tussen telefoon en smartwatch. Op deze app zit een virtuele "stempelkaart". Bij het afrekenen in een (fysieke) winkel die samenwerkt met budgetgaming "scan" je de smartwatch en krijg je een stempel. Stempelkaart vol? Dan krijg je een beloning (bijvoorbeeld een €10,- kortingsbon naar keuze). Ook geeft de smartwatch aan als er ergens een korting/actie is. Daarnaast zit er komt er een spelletje op voor de bezoekers van budgetgaming. Als wij in de buurt van elkaar zijn geeft de smartwatch een kompas aan. Vind je elkaar? Krijg je kleine rewards (bijvoorbeeld forumtitels, kortingscode, etc.)!
avatar van AeroDynomite
AeroDynomite ( 139 ) 27-01-2015 10:31
Het zou me ten eerste tof lijken om je smartwatch als een soort remote te gebruiken voor films, series en muziek icm chromecast support.

Als tweede idee een soort batterijlevensduur verlenger app. Dan kan je je telefoon via bluetooth (optioneel via kabel) met je smartwatch opladen als je accu van je telefoon bijna leeg is. Op een afstand van ongeveer 25cm zou dit draadloos moeten werken. Dan hoef je niet een extra powerbank mee te zuilen omdat het al geintegreerd zit in je smartwatch en het is tevens draadloos!
avatar van Alee
Alee ( 153 ) 27-01-2015 10:32
barcode scanner app bijv bij product scannen voor informatie prijzen e.d.
avatar van Ruoverrated2
Ruoverrated2 ( 425 ) 27-01-2015 10:43
Hartslagmeter die continue hartslag in de gaten houdt. Nu moet je nog handmatig per keer inschakelen en niet te veel bewegen met arm.
Hij wordt veel handiger als hij het gewoon continu kan meten.
Handig voor sporten.
Leuk om in te kijken (wat werd mijn hartslag tijdens outlast of resident evil HD).
En mogelijk ook nog veilig, bv. alarm slaan bij stilstand.
avatar van Mathorne
Mathorne ( 245   1) 27-01-2015 11:16
Een spookdetectie functie lijkt me erg handig!

Dan geeft het horloge een alarm af als er plotseling sprake is van een temperatuurdaling of als er een verstoring is in het elektromagnetisch veld. Op deze manier ben je een beetje voorbereid op een hartverzakking, wanneer een spook besluit je te confronteren...
avatar van Benfiquista
Benfiquista ( 11 ) 27-01-2015 11:16
Smartwatch koppeling met je Xbox One. Als je te lang gamed komt er een melding dat je moet stoppen of pauze moet nemen, het horloge geeft dan stroomstoten tot je wel moet stoppen.

avatar van Koeneloen
Koeneloen ( 161 ) 27-01-2015 11:23
Een geïntegreerde alcohol blaastest zou wel ideaal zijn. Gewoon ff blazen in je horloge om te kijken of je nog mag rijden of hoe ver je eraan toe bent!
avatar van Ep5ar
Ep5ar ( 32 ) 27-01-2015 11:24
Een mini hologram projector voor videogesprekken.
avatar van SoundGamer
SoundGamer ( 54 ) 27-01-2015 11:33
Mij lijkt de volgende toepassing heel erg handig:
De Smartwatch zou een functie moeten hebben die je gezondheidstoestand in real- time meet, zodat je bijvoorbeeld op elk moment kunt zien: wat je bloeddruk, hartslag en ademhaling is.
De mogelijkheden met deze functie zijn eindeloos. Deze functie kan door gezonde mensen bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens het sporten. En voor mensen met gezondheidsklachten is dit uiteraard een heel goed meet- middel.
avatar van MJLHThomassen
MJLHThomassen ( 20 ) 27-01-2015 11:35
Ingeboude microfoon(s) (MEMS natuurlijk) zodat je i.c.m. de microfoons op je smartphone een beamformer kan vormen en zo kan "luisteren" in een bepaalde richting.

Of koppelen aan de nieuwste wireless gekoppelde hoorapparaten zodat je daarmee en beamformer maakt.
avatar van Immortaly007
Immortaly007 ( 26 ) 27-01-2015 11:36
Een mogelijkheid om hem op te laden via zonne-energie (bijvoorbeeld door een transparant zonnepaneel in het scherm van de smartwatch), zodat die nooit meer leeg raakt (of pas veel later).
avatar van IEmiliux
IEmiliux ( 1 ) 27-01-2015 11:40
Iedereen wil natuurlijk het liefst een hologram uit de glaskant van je horloge. Dit zou natuurlijk ideaal zijn om een beeldscherm op te streamen waarop jij jou favoriete games speelt.

Mijn idee is dat er kinect-like camera aan de onderkant (in de sluitingsschakel) zit die gericht is op jouw handen en de bewegingen van de vingers registreert, dit zou dan als input kunnen werken op de games die uit het holografische scherm komen of om het makkelijk maken berichten in jou horloge te typen!
avatar van Barry55
Barry55 ( 339 ) 27-01-2015 11:41
Radar detector optie/functie.!! ongemerkt rijdt je wel eens te hard en als er dan een driepoot staat achter de struiken
avatar van Stubborn
Stubborn ( 1077 ) 27-01-2015 11:42
Ik heb een LG Smart TV, ik zou het erg leuk vinden als ik de LG Smart watch net als mijn SmartPhone kan gebruikten. Dus ik zou graag een SmartPhone functie toevoegen. (Met gelimiteerde opties natuurlijk, ik verwacht geen 14 mp camera of apps en games ezv).

Ik zou hem graag willen linken aan mijn wireless network, dus tussen mijn PC, Smartphone en TV. Met de nieuwe mogelijkheden van photo/video capture op je smartwatch, kan je al je media content via jouw wireless network naar je andere apparaten verzenden/streamen.

Als ik ook mag bellen en email app kan installeren (hoef niet te lezen maar zou wel leuk zijn om te kunnen zien als je wat ontvangen hebt of niet), dan kan ik mijn mobile altijd achter laten.
avatar van Borismanchester
Borismanchester ( 269 ) 27-01-2015 11:44
Samenwerking met chromecast! Zodat je net zoals je mobiel ook je smartwatch kan gebruiken voor afstandsbediening van de chromecast, youtube videos selecteren of bijvoorbeeld netflix films kiezen die dan verzonden worden naar de chromecast zodat je die films op tv kan kijken. Zou ik in ieder geval heel fijn vinden
avatar van 020jeroen020
020jeroen020 ( 717 ) 27-01-2015 11:54
Alle technologieën die we van James Bond kennen. Uiteraard niet de dodelijke functies ;-) Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen, vingerafdruk scanner, volledige wereldwijde navigatie. Ook zou ik ik hem willen gebruiken als iets geheel futuristisch. Waarom niet een hologram functie erop? Dat je hem op je kast neer kan zetten en als tv kan gebruiken, connecten met je huisdeur en per code je deur open doen Als wekker op je nachtkastje met een hologramscherm met de tijd erop. Lijkt me allemaal erg leuk. Je wordt gebeld en je ziet op hologram wie er belt.

Lekker Startrek achtig Ik ben benieuwd. Ik zou hem graag winnen
avatar van Bramhoog
Bramhoog ( 191 ) 27-01-2015 11:54
Een optie om je koffie apparaat aan te zetten, want een slecht ochtendhumeur is maar op 1 manier op te lossen.
avatar van Blij
Blij ( 21 ) 27-01-2015 11:55
Wat ik graag zou willen zien, is dat smartwatches meer of anders gebruik gaan maken van het polsbandje. Een smartwatch 'gebeurt' vooralsnog voornamelijk aan de bovenkant, als een interactieve invulling van het uurwerk. Het polsbandje blijft imo vaak achter en doet niet veel meer dan zorgen dat het horloge blijft zitten.

Waarom kan er geen besturing inzitten? of ook een soort data-deel-scherm iets? Ik kijk namelijk met hetzelfde gemak naar de onderkant van mijn pols als naar de bovenkant. De gesp zou prima een sterke sensor kunnen zijn, of een kleine usb-aansluiting? het bandje voorzien van electronica zou een legio aan besturings-opties kunnen geven. Misschien dat je dan berichten kunt typen en terug kunt sturen?

Kortom; De feature die ik graag terug zie in de smartwatches van de toekomst, is dat ze 360-graden 'smart' zullen zijn en (intensief) gebruik gaan maken van het polsbandje.
avatar van Zorewin
Zorewin ( 247 ) 27-01-2015 12:06
Een holografische mini projector uit het horloge waarmee je interactie kan hebben
avatar van Gemezz
Gemezz ( 333 ) 27-01-2015 12:07
Lijkt me wel vet als zon ding een grijphaak krijgt net zoals in de Bond films. Om bij mijn studio (das een mini appartement zeg maar) te komen moet ik 6 trappen op, echter met zon grijphaak kan ik gewoon vanuit de herenstraat me zo naar het balkon heisen! Super chill!
avatar van Annado
Annado ( 1 ) 27-01-2015 12:12
Een bloedglucosemeter zou wel heel erg super zijn!!!!
avatar van Liesvan88
Liesvan88 ( 2 ) 27-01-2015 12:20
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Ik zou een toevoeging op de sporthartslagmeter echt heel mooi vinden: dat de telefoon constant je functies meet (hartslag, ademhaling etc) en zodoende in een vroeg stadium een hartaanval kan detecteren en automatisch 112 kan bellen. Ik denk dat daarmee heel veel doden voorkomen kunnen worden! (en het zou mensen ook best wel eens een heel veilig gevoel kunnen geven dat er niet zomaar in je slaap iets kan gebeuren).
avatar van Cab0211
Cab0211 ( 423 ) 27-01-2015 12:28
Ik zou het chill vinden als ik via mijn smartwatch alvast mijn PS4 (voor andere gamers wellicht andere console of PC) alvast kan opstarten met de betreffende game die je wilt spelen . Kom je thuis kan je meteen aan de slag, helemaal top
avatar van Managermusic
Managermusic ( 9 ) 27-01-2015 12:44
Door middel van voice command eten bestellen. "Smartwatch, één pizza met tonijn, thuisbezorgd, contant betalen"
avatar van Potjemetvet
Potjemetvet ( 12 ) 27-01-2015 12:57
als je nou met je smartwatch je tv kan bedienen. Het kan nu al met een ipad en zou dus een stuk minder omslachtig zijn met een smartwatch.
avatar van MoeGreene
MoeGreene ( 109 ) 27-01-2015 12:58
Leuke prijsvraag!

De smartwatch is een innovatie die eigenlijk al tientallen jaren geleden in films bijvoorbeeld werd gepresenteerd. Veel van deze innovatieve ideeen zoals draadloze apparatuur, draadloze netwerken maar ook touchscreens zijn gebaseerd op sci-fi ideeen die tientallen jaren geleden al in films voorkwamen. (2001; A Space Odessy anyone?)

Zo lijkt mij een hologram projectie echt een stukje innovatie welke verwerkt kan worden in een smartwatch. In de hoek van de smartwatch zou in plaats van een kleine camera verschillende projectoren moeten zitten. Hierdoor zou je afbeeldingen in drie dimensies kunnen weergeven. Ideaal voor het online (budget) shoppen voor bijvoorbeeld meubels en kleding, maar ook wanneer je op huizenjacht zou gaan is dit echt een toegevoegde waarde. Of bij het hardlopen, waarbij je een plattegrond (inclusief hoogteverschillen) kan projecteren. Of het weergeven van je map in een game. Of het projecteren van Cortana uit Halo. De lijst is inmens groot. Er zijn duizenden toepassingen denkbaar bij deze technologie!
avatar van Damuru
Damuru ( 1 ) 27-01-2015 13:04
Mij lijkt mij handig om een een soort projectiefuntctie op de smartwatch te kunnen gebruiken. Beetje in de trant van Holografische projectaties(Hololens van MS bijvoorbeeld). Met een druk op de knop heb je de beelden/animatie, die je wilt delen met de rest, op tafel staan. Denk bijvoorbeeld aan een SMS text of geinig filmpje die je op de smartwatch kunt bekijken maar dat wil je graag met andere wilt delen. Het scherm is immers te klein om met andere samen naar het filmptje te kijken.
avatar van EAB1982
EAB1982 ( 48 ) 27-01-2015 13:16
Mijn smartwatch moet full Knight Rider mode hebben!
avatar van Azzwanker
Azzwanker ( 123 ) 27-01-2015 13:32
Een Hologram optie! Als je iets wilt laten zien dat je dan op een knop drukt en dat het dan in ene 3D hologram verschijnt! Zou best toffe innovatie zijn. Je horloge brengt dan alle data in van je horloge tot leven.
avatar van Sixtripple
Sixtripple ( 65 ) 27-01-2015 13:37
Hartslag en bloeddrukmeter zou ik graag zien in een smartwatch.
avatar van Mooyini
Mooyini ( 596 ) 27-01-2015 13:37
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

een nieuwe functie voor telefoon zelf is lastig te bedenken, ik neem aan dat jullie een nieuwe functie bedoelen voor telefoon zelf? dus niet specifiek een app voor de SmartWatch?

Wat kan een watch allemaal zo deze dag, uiteraard kijken hoe laat het is.

een nieuwe functie voor SmartWatch wat ik graag zou implementeren is dat je met 1 knop op je horloge dat er een soort knijpertje uit je watch komt die je kan gebruiken om in je neus te pulleken. de watch zelf heeft ook een camera zodat je zelf mee kan kijken of alles goed gaat
avatar van Evilbobo
Evilbobo ( 46 ) 27-01-2015 13:41
Mij lijkt een Real time vertaalfunctie heel erg handig. Eindelijk alle Japanse import games spelen en er ook iets van snappen.
avatar van Richard036
Richard036 ( 49 ) 27-01-2015 14:09
Communiceren a la Skype zou een toffe optie zijn.
avatar van Aproxis
Aproxis ( 84 ) 27-01-2015 14:19
De world map van je favoriete games op je horloge kunnen bekijken.
avatar van Ddd111
Ddd111 ( 99 ) 27-01-2015 14:32
Een mogelijkheid om met 1druk op de knop te kunnen zien welke van je vrienden bij je in de buurt zijn. Handig in de stad als je aan het stappen bent. Weet je meteen welke kroeg je binnen moet gaan om vrienden aan te treffen!
avatar van Curupira
Curupira ( 33 ) 27-01-2015 14:36
De mogelijkheid om het horloge gedeelte los te koppelen/glijden/klikken van het polsbandje.
Hierna kun je talloze apps en mogelijkheden verzinnen om met het horloge (of de polsband) apart te doen.
avatar van Varivy-Xis
Varivy-Xis ( 326 ) 27-01-2015 15:03
Ik wens mensen die mee doen aan deze actie succes!
avatar van ChaosKiller
ChaosKiller ( 104 ) 27-01-2015 15:04
Wat ik zou willen is het opladen door beweging.

Verder zou draadloos opladen erg fijn zijn. Voor zover ik weet zijn er nog geen smartwatches die dit doen.

Google Now integratie is leuk, maar een speaker zou tof zijn in toekomstige versies zodat de reactie ook voorgelezen kan worden.
avatar van Hamburger602
Hamburger602 ( 76 ) 27-01-2015 15:10
OV Chipkaart scanner in mijn horloge zou vet zijn. Dan hoef ik nooit mijn portemenee uit mijn zak halen.
avatar van Mystical
Mystical ( 55   3) 27-01-2015 15:27
Quote:

Verder zou draadloos opladen erg fijn zijn. Voor zover ik weet zijn er nog geen smartwatches die dit doen.

Mijn Moto360 laadt draadloos op?
avatar van Sjennert
Sjennert ( 59 ) 27-01-2015 15:28
Video chat, lijkt me wel vet om te kunnen video chatten via de smartwatch.
avatar van Stefjepayuta
Stefjepayuta ( 87 ) 27-01-2015 15:32
Projecteren van je smartwatch overal waar je bent (bv op muren), handig voor presentaties
avatar van LoveCat
LoveCat ( 220 ) 27-01-2015 15:36
Drie wielen eronder zodat ik er op naar school kan!
avatar van WiiUPremiumPack
WiiUPremiumPack ( 543   4) 27-01-2015 15:50
Een ingebouwd virtueel kompas waar je ook richtingen als 'Thuis' op kan zien lijkt me vet!
avatar van DonSniffer
DonSniffer ( 611 ) 27-01-2015 15:55
Gaming livestreams kijken!
avatar van Care
Care ( 48256   1) 27-01-2015 15:58
Ik wil er een motion controller in hebben en een connectie richting een TV of scherm waardoor ik met zwaai bewegingen Android games kan spelen op een groter scherm.
avatar van UltraSven
UltraSven ( 629   1) 27-01-2015 15:58
GPS met routebeschrijving zou top zijn aangezien ik altijd de weg kwijt raak
avatar van Mrpisthebest
Mrpisthebest ( 685 ) 27-01-2015 16:06
Hmm, hem echt waterdicht maken (hij is nu spatwaterdicht, die 1 meter zou ik niet gaan testen, dat gaat niet goed). Zodat als je gaat duiken, je diepte kan zien en je locatie (voor zover het gps en 3G werkt onderwater)
avatar van MLP_
MLP_ ( 96 ) 27-01-2015 16:11
Ik zou er graag een chickradar ingebouwd willen hebben. Je kan dan via je telefoon welke contacten er aangevinkt zijn en als die in de buurt zijn. Dan zie je welke meiden er in de buurt zijn. Of om te ontwijken of om te denken; Hey how you doin!
avatar van Bas de bom
Bas de bom ( 39 ) 27-01-2015 16:33
een vingerscanmode waardoor je een goede beveiliging hebt
avatar van HumptyDumpty
HumptyDumpty ( 13 ) 27-01-2015 17:07
Contactloos lokaliseren, deur ontgrendelen en starten van je auto.

(Tweede controle ah stuur met bijv. vingerafdruk, gezichtsherkenning of irisscan.)

3D scannen van objecten en daarna laten uitprinten.

Haptische feedback om op te staan na te lang op een stoel te hebben gezeten.

Gezondheids- en hygiënemetingen. Hoe vaak heb je gedouched (horloge afgedaan). Hoe vaak ga je gemiddeld naar het toilet? Hoe staat 't met je bloeddruk?
avatar van Yuna
Yuna ( 344 ) 27-01-2015 17:23
Een hartslag en bloeddrukmeter zou erg handig zijn.
avatar van Marriemar
Marriemar ( 2 ) 27-01-2015 17:26
Een Gps voor wandelen (zeker in bos) en fietsen lijkt mij ideaal
avatar van Sgt_PowerColt
Sgt_PowerColt ( 6734   4) 27-01-2015 17:28
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Als het een LG was, zou ik functie willen hebben die ervoor zorgt dat die horloge langer meegaat dan 1,5 jaar.

Zal wel niet winnen denk ik...
avatar van Malistix
Malistix ( 1421   3) 27-01-2015 18:06
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Een manier om de smartwatch langer mee te laten gaan: Opladen via licht/zonne energie zou prachtig zijn.

Succes iedereen, bedankt media markt
avatar van Laydc
Laydc ( 115 ) 27-01-2015 18:28
Een digitale sleutel zou voor mij en veel andere mensen een uitkomst zijn denk ik. Het vergrendelen en ontgrendelen van alles wat je maar bedenken kunt! Dit scheelt mij een hoop tijd. Geen sleutels of wachtwoorden meer zoeken
avatar van Nitrorcr
Nitrorcr ( 1272   15) 27-01-2015 18:32
Het lijkt me erg handig als ik hem als afstandsbediening zou kunnen gebruiken!
avatar van Valuna
Valuna ( 288 ) 27-01-2015 18:52
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Het zou erg fijn zijn als het een agenda functie had. Eentje die je gewoon kunt invoeren of misschien via je telefoon/pc overzetten en je dan alarmeerd wanneer iets aankomt of het weer tijd is voor iets anders. Die zou dan toch ook gewoon moeten laten zien wat op de agenda staat, wegdrukken en hoppa. 

Vervolgens zou deze functie voor andere dingen kunnen worden gebruikt. Net zoals je bij vele sites een bepaalde product kunt volgen voor als er prijsdalingen zijn of restocks, misschien wel reacties, dat ie je daar ook op de hoogte van brengt.

In het kort: Handig bijhouden en geen stopwatch of lompe telefoon nodig die je weer tevoorschijn moet halen. Gewoon smartwatch gebruiken en misschien groeit het verder.
avatar van Namingway
Namingway ( 22 ) 27-01-2015 18:57
Is iedereen sarcastisch bezig ofzo? 95% van de reacties bestaat al op smartwatches...
avatar van Makazu
Makazu ( 18 ) 27-01-2015 18:57
Misschien niet game-gerelateerd, maar ik zou het erg handig vinden als een smartwatch bepaalde waardes kan aflezen als: vitamine / mineralen tekort of een signaaltje geeft wanneer ik weer wat moet eten. Handig in combinatie met een fitness / ikbeneengrotejongen-dieet...
avatar van Ateq
Ateq ( 19 ) 27-01-2015 18:58
Simpele GPS en hoogtemeter voor Mountainbiken / Wandelen / Geocaching etc. Dit in combinatie met een zonnelader of lading middels kinetische energie zou het tot een ideaal outdoor-gadget maken.
avatar van Calibraco
Calibraco ( 267 ) 27-01-2015 19:02
Herkenings software voor planten en dieren zou wel aardig zijn.
avatar van Crayak
Crayak ( 17 ) 27-01-2015 19:05
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Haha, waarom zouden we de SmartWatch gaan equippen met al die software. Als de batterij leeg gaat heb je niks meer, tenzij je van je SmartWatch een soort Swiss Army SwartWatch (S.A.S.W.) maakt. Allemaal die flessenopeners/zaagjes/schroevendraaiers/mesjes maken het de ultieme survival tool en omdat we op budgetgaming zitten, mag er ook wel een Nintendo Ds stylus aan je S.A.S.W. zitten. Sorry LG maar als die watch ook nog eens gemaakt wordt van gerecyclede oude onverwoestbare nokia'tjes dan kan je zelfs in de meest extreme situaties de deur uit en voor het eten weer thuis zijn!
avatar van Poltergeist81
Poltergeist81 ( 389 ) 27-01-2015 19:08
Mij lijkt het heerlijk als een smartwatch samen werkt met mijn NEST en HUE lampen.
Alles regelen vanaf je pols.
avatar van Rensbier
Rensbier ( 28   1) 27-01-2015 19:15
Ik zou hem 'huisdier' vriendelijk maken. Dat je huisdier gechipt kan worden zodat je hem op je smartwatch kan opzoeken. Vooral handig met weglopende puppies. (Kan ook met mensen maar dan krijg je weer stalker gebeuren)
avatar van Myrnaz
Myrnaz ( 181 ) 27-01-2015 20:06
Een laser lampje!Om mijn kat te kunnen plagen.


avatar van Markvanhoesel
Markvanhoesel ( 1 ) 27-01-2015 20:14
de mogelijkheid om de navigatie van je telefoon weer te geven zodat je niet met je telefoon in je had hoeft te lopen wanneer je een adres zoekt.

ook is het prettig als je de muziek kan besturen via de smartwatch vooral omdat je dan tijdens het bijvoorbeeld hardlopen of het autorijden van nummer kan wissellen.
avatar van Klikmie
Klikmie ( 3 ) 27-01-2015 21:40
Okee, okee. Denk aan een stappenteller. Maar dan nu een heisteller. Dus dat het horloge bijhoud hoeveel heisen je aan je biertje neemt. Gekoppeld aan de hoeveelheid en het merk bier heb je een schat aan informatie voor deze watch om de gebruiker te laten weten hoe snel die drinkt, hoeveel en hoe lekker een pilsje de gebruiker bevalt.
Geen vage tijdsindicaties meer van 'nog 1 biertje en dan ga ik naar huis' maar gebaseerd op feitelijke informatie op de seconde af kunnen aflezen wanneer je naar huis kunt!
avatar van Ekfad
Ekfad ( 843   4) 27-01-2015 21:41
Geen idee of het er in zit maar een soort van stappenteller die je kan gebruiken tijdens het sporten zou fantastisch zijn. Samen met de gps functie zou je het kunnen koppelen aan de welbekende sportapps
avatar van Snowflake
Snowflake ( 6 ) 27-01-2015 21:56
Ee goede functie voor de SmartWatch zou een hartslagmeter zijn! Een belangrijke reden dat mensen een smartwatch willen is zodat ze gemmakelijk apps kunnen gebruiken tijdens het sporten. Wat is er nou makkelijker dan gricht kunnen trainen met je smartwatch als hartslag meter? Het mooist zou zijn als de hartslag zelfs gebruikt kan worden door apps! Dé must functie voor elke sporter!
avatar van Bentehuhh
Bentehuhh ( 1 ) 27-01-2015 22:07
Een goed functie zou een zoekfunctie zijn!
Als je in de stad loopt en je hebt opeens dorst, honger of gewoon zin in een filmpje zou je op een submenu kunnen kiezen uit bepaalde onderwerpen waarna de horloge laat zien hoe dicht je erbij in de buurt bent en met de kaartfunctie kun je dan zien hoe je moet lopen!
Super handig als je zin hebt in een lekkere snack
avatar van Vanillah
Vanillah ( 711 ) 27-01-2015 23:07
Memo voice berichten naar anderen met een smartwatch kunnen sturen via het horloge.
Een soort walkie talkie idee die direct werkt als je online bent, maar als er geen verbinding is met je smartphone, dat je het dan later terug kan luisteren.
avatar van TrueNeophyte
TrueNeophyte ( 92 ) 28-01-2015 00:00
Laten we nu heel eerlijk zijn, de beste nieuwe functie voor elke vorm van een SmartWatch is natuurlijk integratie met je auto. De Knightrider heeft dat al tijden geleden bewezen!

"KITT, I need you!"
avatar van Demin
Demin ( 80 ) 28-01-2015 00:06
Een nieuwe functie voor een smartwatch? Ik zou persoonlijk domotica toepassingen (dus door je gehele huis de lichten, verwarming maar ook gordijnen, enz bedienen vanaf je watch of je nu thuis bent of niet) of een barcode scanner app wel handig vinden. Eigenlijk dus zo lazy dat je niet eens meer je telefoon uit je zak hoeft te halen. Maar ik ben er vrij zeker van dat dat al bestaat, net als NFC-functies die ook wel stoer gebruikt zouden kunnen worden.

Ik denk dat een soort personal 'distress signal' applicatie wel echt handig zou kunnen zijn, met name in gebieden waar buitenwijken nog wel eens gevaarlijker dan hier in Nederland willen zijn. Je drukt dan gewoon op de knop en er wordt meteen een noodsignaal naar de hulpdiensten gezonden met je huidige locatie. Er zouden dan verschillende signalen te verzenden zijn, een signaal voor de politie, brandweer of ambulance. Op die manier kunnen er kostbare minuten bespaard worden, de diensten kunnen dan direct vertrekken naar de locatie van nood ipv dat er 4 a 5 minuten over heen gaan voor je eindelijk duidelijk hebt gemaakt welke hulpdienst je op welke plek nodig hebt. Je zou dit ook mooi kunnen combineren met een drone-initiatief waar ik pas over gelezen heb: als je ziet dat iemand een hartaanval krijgt roep je de defibrillator-drone op en geef je de drone ook direct een doellocatie. Dat zou echt levens kunnen redden. Of een juwelier bijvoorbeeld die wordt overvallen, een telefoontje naar de politie valt direct op maar onopvallend even met je smartwatch alarm slaan natuurlijk niet.
avatar van Computerfiguur
Computerfiguur ( 349 ) 28-01-2015 03:35
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

De bedoeling van de smartwatch is gewoon klokkijken, waarom teveel toevoegen? daarom zou een soort kalender-app waarin je onder-andere je ochtendwekker kan instellen, je tijdschema.. Dat je de hele dag vooruit kan plannen en je horloge middels signalen aangeeft dat het tijd is om datgene te gaan doen.

Voor veel mensen voegt dit natuurlijk weinig toe.. Maar voor mensen met ADHD of Autisme (en alles wat er op lijkt) kunnen hier veel baat bij hebben aangezien zij afhankelijk zijn van strakke tijdschema's.

Als er een ouder-beveiliging op zit kan dit zelfs een toevoeging wezen voor kinderen met deze stoornissen.
avatar van Nrg50
Nrg50 ( 1055 ) 28-01-2015 08:57
Het zou voor mij echt super handig zijn als ik de smartwatch als babyfoon zou kunnen gebruiken. Kan ik in en om het huis gewoon mijn ding doen, zonder in te zitten over het bereik van de babyfoon. Bovendien hoef ik hem niet meer mee te slepen
avatar van Cyleo
Cyleo ( 8 ) 28-01-2015 10:01
Een infrarood sensor zou mij erg fijn lijken om op je smartwatch te hebben. Zo wordt zappen de ultieme luie ervaring die je wilt. Misschien zou het nu via een app al mogelijk moeten zijn om via bluetooth je PS4 te kunnen besturen, bijvoorbeeld bij het kijken van een blu-ray. Zoiets zou echt heerlijk zijn.

Als de smartwatch dan kan worden gekoppeld aan andere domotica en je bepaalde macro's kan instellen (zoals in de harmony) heb je wat mij betreft de ultieme gadget: Je gaat zitten op je bank, selecteert wat je wilt doen (film kijken, gamen, etc) en je smartwatch stuurt wat commando's rond: Je gordijnen trekken dicht, je lampen dimmen, tv en versterker springen aan en de PS4 komt tot leven. Laat maar komen
avatar van JeremyD85
JeremyD85 ( 187 ) 28-01-2015 10:11
Ik zou het te gek vinden als de OV chipkaart in 2 formaten gemaakt zou worden.
In de gewone "bankpas" vorm en als "sim kaart" vorm voor in je smartwatch.

Deze kun je dan ook via de internetverbinding van je smartphone opwaarderen en op je smartwatch uitlezen (in of uitgecheckt? / resterende tegoed, afgelopen 10 reizen en een alternatief reisadvies als je op basis van je GPS positie je aansluiting met ander OV niet gaat halen)
avatar van Peach
Peach ( 52 ) 28-01-2015 10:20
Ik zou graag zien dat er een simpele manier zou zijn om simpele apps/widgets te maken voor een smartwatch. Met een api voor alle functies. Mijn GPS horloge laat bijvoorbeeld wel mijn huidige en gemiddelde snelheid zien, maar die zijn niet altijd even nuttig. Ik denk dat "gemiddelde snelheid over de laatste kilometer" heel handig zou zijn, dat geeft een betere indicatie van of ik nog op schema zit. Ook lijkt het me heel handig om in te kunnen vullen hoe ver ik wil lopen, en dat de app dan de ETA aangeeft op basis van mijn snelheid. Als er een simpele api zou zijn zou het super eenvoudig te zijn om zo'n widget/app te maken zonder dat je daar meteen een hele Android app voor hoeft te maken.
avatar van Pietdepad
Pietdepad ( 1995 ) 28-01-2015 10:36
ik zou graag een soort van "remote desktop " functie voor mijn phone zien in een smart watch. waarmee je door de tabbladen van je phone heen kan bladeren om bikvoorbeeld apps als spotify op te starten, of om iemand te kunnen bellen. gebruik nu een headset met mic er in, maar kan hier alleen maar mee opnemen, en moet nu als nog de telefoon pakken om te pakken. hoe mooi zal het zijn om dat via je watch te kimnen doen
avatar van ShadyAce
ShadyAce ( 1235 ) 28-01-2015 10:45
Wat grappig dat bij prijsvragen altijd ineens 4 x zoveel wordt gereageerd, en vaak met allemaal van die accountjes met < 10 posts. Doe je dan alleen met de prijsvragen mee? Ik zou zeggen probeer dan het forum ook eens, het is er best gezellig en altijd mensen die een leuke tip of goeie aanbieding ergens hebben gespot.

Maar goed OnTopic:
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Eerlijk gezegd bevat deze LG al de meeste functies die ik graag zou zien in een SmartWatch. Rond OLED scherm, navigatie, notificaties van kalenderafspraken door de dag heen zodat ik niks meer vergeet, mailtjes en berichtjes lezen. Super!
De 2 functies die ik dan eigenlijk nog mis zijn:
- Via Nederlandse Voice Commands een berichtje terug kunnen sturen zonder je telefoon te hoeven pakken
- Een camera. Want ja. Wat is zo'n coole smartwatch nou zonder de mogelijkheid om sneaky een fotootje of filmpje te maken De toepassing is dan verder vrij in te vullen
avatar van Justout33
Justout33 ( 95 ) 28-01-2015 11:33
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?
Misschien niet de meest realistische wens, maar ik zou het liefst de lasersnijder uit GoldenEye 007 (N64) terug willen zien in een modern horloge
avatar van Zombieater
Zombieater ( 123 ) 28-01-2015 11:59
Als ik iets zou bedenken, dan zou ik het lekker futuristisch maken en een functie toevoegen die voor jou persoonlijk de zwaartekracht aan en uit kan zetten! Super tof
avatar van Gradon
Gradon ( 2610 ) 28-01-2015 12:11
Deze smartwatch heeft al de meeste functionaliteiten die ik zou willen. Vooral de mogelijkheid om meteen een reactie terug te sturen vanuit je horloge klinkt ideaal.

Ik zou wel graag een kleine camera zien in een smartwatch, zodat je even snel een foto kan maken en naar iemand kan sturen via bijvoorbeeld whatsapp zonder je telefoon tevoorschijn te moeten halen.
avatar van JJNL77
JJNL77 ( 45 ) 28-01-2015 12:58
Whatsapp (Als dit er nog niet op zit)
avatar van AJW
AJW ( 39 ) 28-01-2015 14:04
Als toevoeging op de smartwatch zou ik het volgende willen voorstellen:

Een microfoon zodat de smartwatch in staat is geluid te ontvangen. Dit maakt een breed scala aan andere functies mogelijk. Hierbij is te denken aan voice commands, het stemmen van je gitaar met je horloge, soundhound als je een vet nummer hoort, enzovoorts.
avatar van Why So Serious?
Why So Serious? ( 3317 ) 28-01-2015 14:20
Dat er een grappling hook uit komt lijkt mij wel vet, dan kan je op gebouwen klimmen enz.
avatar van Ultimo
Ultimo ( 347 ) 28-01-2015 14:46
hologram projectie ^_^
avatar van Maxjunk
Maxjunk ( 19 ) 28-01-2015 14:53
Maakt toch niet uit.. Hebben Hebben.!!
avatar van Kalax03
Kalax03 ( 1182 ) 28-01-2015 14:59
Een slimme band eraan toevoegen! Dat je al leds kunt zien in het bandje zelf!
avatar van Jerune
Jerune ( 7 ) 28-01-2015 15:22
Myo Gesture control armband https://www.thalmic.com/en/myo/

Dit is een best wel lompe armband die je hoog op je onderarm moet vastmaken.
Hoe vet zou het zijn als dit verwerkt zit in smartwatches? Dat zou betekenen dat je altijd gestures binnen handbereik hebt! (pun intended )

Denk aan bijvoorbeeld je telefoon opnemen, of je buro als 'trackpad' voor je laptop gebruiken. Het filmpje van Myo laat andere vette implementaties zien
https://www.youtube.com/watch?v=oWu9TFJjHaM
avatar van PBJ85
PBJ85 ( 389   1) 28-01-2015 16:12
Zou zeer tof zijn als je de horloge met je 3D bril kan combineren. Op het moment dat het 2 uur is komt er dan in 3D een koekoeks vogeltje uit je horloge...
avatar van Jervazo
Jervazo ( 25 ) 28-01-2015 16:43
Je smartwatch gebruiken als ov-chipkaart of andere pasjes
avatar van TheGuy
TheGuy ( 551 ) 28-01-2015 17:34
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

In deze tijden waar je ontzettend veel pasjes nodig hebt, denk aan ID kaart, Bankpas en Sportkaart zou ik graag zien dat dit geïntegreerd wordt in één digitaal profiel, waar alles op staat. Aangezien het lastig is om dit allemaal in één pasje te stoppen, is dit wel handig als toepassing in horloge. Het is dan ook voor iedere gebruiker uniek, omdat het gekoppeld kan worden aan persoonlijke features zodat de watch alleen werkt als die specifieke persoon het draagt. Denk aan easy swipe payments ( wat nu ook al bestaat ) bij kleine bedragen pinnen, arriveren op je sportplek en aanmelden bij de universiteitsbibliotheek.
Verder is het natuurlijk een onwijs vet stukje technologie; must have! =)
avatar van Raylan
Raylan ( 76 ) 28-01-2015 17:39
Een zaklamp. Ik heb maar simpele wensen.
avatar van TrafalgarLaw
TrafalgarLaw ( 1201 ) 28-01-2015 20:15
Een ingebouwde woord voor woord ingesproken gids/aanwijzingen om eerste hulp te verlenen. Nog veel te vaak weet men geen eerste hulp te verlenen bij ongelukken en staan er als ramptoeristen te kijken. Een ingesproken eerste hulp verlener zou de leek aanwijzingen kunnen geven om basale eerste hulp te verlenen en tegelijkertijd 112 raadplegen als dat nodig is. Nu zijn kleine accu's nog natuurlijk te zwak maar in de toekomst zou een draagbare AED in de vorm van een horloge misschien uitkomst bieden bij acute situaties.

Leuke gadgets zoals futurische schermen, lasers enz. zijn fijn maar een horloge zou een perfect hulpmiddel zijn om bv. zuurstof-saturatie, pols en ritme, temperatuur, BMI dmv. electrische conductie te meten. Een alles in 1 horloge om zowel je eigen gezondheid als die van andere mensen in de gaten te kunnen houde.
avatar van Wouter9001
Wouter9001 ( 44 ) 28-01-2015 20:45
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

Niet alle medicijn gebruikers zijn oud en/of a-technish. Een oplossing zou voor medicijn gebruikers kunnen zijn als er een vakje voor medicijnen in zit. In combinatie met een alarm app neem je de medicijnen elke keer op tijd in.
Wellicht zou het zo gemaakt kunnen worden dat er ook geld (2 euro of een gevouwen 5je) in kan als gewone versie.
avatar van EagleAngel
EagleAngel ( 579 ) 28-01-2015 21:06
Wow toffe prijsvraag.

Wat ik zou willen en wat in mijn optiek met de huidige technologie haalbaar is, is het volgende:

Een beamer creeren, waardoor het scherm van je smartphone op de muur wordt weergegeven.
avatar van Munchkin
Munchkin ( 619   6) 28-01-2015 21:17
Als je een nieuwe functie voor een SmartWatch mocht bedenken, welke zou dit dan zijn?

NFC-achtige toepassingen zou ik graag willen zien. Een extra elektronische vergrendeling voor je auto bijvoorbeeld, inklokken op je werk,of betalen aan parkeerautomaten/supermarkt/etc..
avatar van Likwit_Snake
Likwit_Snake ( 26 ) 28-01-2015 21:40
Een functie op je smartwatch waarmee je deze prijsvraag kunt winnen, wellicht een beetje inception
avatar van Cheatah
Cheatah ( 105 ) 28-01-2015 22:11
een koptelefooningang (of beter: via bluetooth wireless met een meegeleverde koptelefoon)
allereerst is het dan meteen mijn mp3 speler (bediening via een draaiknop, die rondom het uurwerk zit en die je licht kan indrukken of geïntegreerd in de koptelefoon bijvoorbeeld)
Verder kan je dan ook een functie verzinnen, waarbij geheugenkaarten met audio informatie door het horloge opgepikt kunnen worden; dat je door een museum loopt en als je de nachtwacht nadert (waar zo'n geheugenkaart naast hangt) je dan via je koptelefoon direct relevante informatie opvangt. Of op een vliegveld, waarbij je tijdens je tocht naar de gate op allerlei handige informatie wordt gewezen (of zucht: reclame natuurlijk) Maar auditief kan je zoiets makkelijk aan/uit zetten op een horloge zonder dat het de functie van het apparaat stoort :-)
avatar van Judokid
Judokid ( 3 ) 28-01-2015 23:10
een babyfoon functie iedere moeder wil graag haar kindje in de gaten kunnen houden ook wanneer ze bv buiten in de tuin is
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2981 ) 28-01-2015 23:10
Het lijkt mij erg handig als de SmartWatch een zonnepaneeltje zou hebben waardoor het horloge kan worden opgeladen tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of kamperen. Dan kan je je horloge toch opladen onderweg als je niet bij een stopcontact kan.
avatar van XSolid
XSolid ( 6 ) 28-01-2015 23:42
Een optie om alvast de frituurpan voor te verwarmen ^^
avatar van Hahiha1
Hahiha1 ( 36 ) 29-01-2015 01:16
Een optie waar mee ik de verwaming in huis uit en aan ket zetten zou ideaal zijn met dit weer. Thuis komen in een warm huis lijkt mij erg relext!
avatar van WiseWish NL
WiseWish NL ( 346 ) 29-01-2015 06:52
De mogelijkheid om net als bijvoorbeeld de slimme thermostaten tegenwoordig vanaf een locatie alvast alles in huis aan te zetten. hier is tegenwoordig prima hardware voor die je aansluit op wifi/3G.

De temperatuur op een aangenaam niveau, waterkoker aan, Ledverlichting aan.

De mogelijkheid om de smartwatch te integreren in huidig bestaande hardware zou pas echt SMART zijn.
avatar van Humswa
Humswa ( 204 ) 29-01-2015 07:30
Een smartwatch die je kan vormen als watch, maar ook gelijk als je eigen mobiel. Zo hoef je niet meer beide devices apart te hebben en heb je eigenlijk nooit meer een telefoon in je broekzak! Wil je simpelweg de tijd checken, kijk je op je pols. Wil je een bericht versturen of een spelletje spelen, haal je de smart watch van je pols en "vorm" je hem naar een smart phone.

Het scherm is tegelijkertijd van zo'n materiaal dat je geen vieze vinger afdrukken hebt en waterdicht is.
avatar van Sabin5995
Sabin5995 ( 3263 ) 29-01-2015 07:42
Een functie die mij laat zien hoe laat het is. Het is altijd handig om te weten hoe laat het is, dan is te laat komen geen excuus meer.
avatar van Warcow
Warcow ( 157 ) 29-01-2015 10:44
Mij lijkt de functie wel handig dat je met een kleine camera/scanner streepjescodes van producten in kunt scannen om zo online prijzen te vergelijken.

Als je in de gamewinkel staat zou je dan via budgetgaming de prijzen kunnen controleren van de games die je wil kopen zonder dat je de smartphone erbij hoeft te pakken.
avatar van Jeffreypep
Jeffreypep ( 686 ) 29-01-2015 10:52
Ik zie het in de toekomst wel gebeuren dat iedereen alleen nog maar met een smartwatch en smartphone rondloopt.
Met je telefoon kan je nu al zo veel en als de smartwatch nog een paar opties erbij krijgt waardoor iedereen hem wilt kopen dan loopt iedereen er mee rond.
Een product-scanner/qr scanner optie
Ingebouwde sleutels (auto/huis/motor
avatar van Sandinski94
Sandinski94 ( 150 ) 29-01-2015 11:06
Ik zou graag de functie willen zien dat je je SmartWatch kan opladen door 'beweging', oftewel als je bijvoorbeeld gaat hardlopen en je armen dus redelijk veel beweegt, dat de SmartWatch daardoor energie opwekt en zichzelf oplaadt, in plaats van het opladen via USB. Aangezien de SmartWatch een soort ondersteunend apparaatje gaat zijn van vele dingen, lijkt het me wel handig dat je hem ook vrijwel altijd kan gebruiken, met de soort 'motion charging' kan dat worden verwezenlijkt. Veel handiger dan steeds je 'horloge' te moeten opladen.
avatar van Frenkovic
Frenkovic ( 106 ) 29-01-2015 12:19
Een projectielicht waardoor je op een nabijgelegen oppervlak een groter scherm produceert waardoor je als het ware overal een tablet interface op kan projecteren.
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1832   8) 29-01-2015 12:52
Dat je je Smartwatch kunt verbinden met allerlei andere elektronische spul in je huis. "Doe even de Wii U aan en download zus en zo terwijl ik nog op werk ben", "zet even een romantisch liedje op terwijl de vrouw en ik weg zijn", of weet ik veel. Je kan 't zo gek maken als je wilt. In elk geval, het primaire idee is dan om je Smartwatch te verbinden met andere producten in huis en die producten kun je dan 'besturen' met je horloge. Oh ja, en tijd kijken.

En waarschijnlijk niet echt een functie, maar van mij mocht ie wel een stalen (roestvrije) band hebben. Ik ben geen fan van lederen banden, ik zou 'm vervangen. Dus mocht ik deze winnen, dan is dat 't eerste wat ik doe.
avatar van Mr.Teal
Mr.Teal ( 15 ) 29-01-2015 13:09
Ik zou graag een functie willen dat door middel van een sensor het alcoholpromillage checkt en je een waarschuwing geeft als je teveel (bier) aan het drinken bent.
Je kunt zelf instellen bij welk percentage je je grens bereikt hebt en door de waarschuwing vanaf je pols kun je een kater voorkomen de volgende ochtend (als je vanaf dat moment overstapt op wat fris!
avatar van HoofdletterD
HoofdletterD ( 35 ) 29-01-2015 16:11
Licht-extensie op je bovenarm, zodat je zo'n soort Multi-tool van Mass Effect krijgt.


Hmmmmmmmm... Mass effeeeect.....
avatar van Jazzer
Jazzer ( 935 ) 29-01-2015 17:10
Ik zou graag een functie willen waarmee je een soort boodschappenlijstje kan maken waarna er een overzicht te zien is van de afstand tot de winkel waar de artikelen het voordeligst zijn, zodat je vervolgens kan selecteren welke artikelen je wilt kopen waarna er een route wordt berekend en weergegeven om zo op de voordeligste manier inkopen te doen. Ook moet het mogelijk zijn om artikelen op standby te zetten, waarbij je smartwatch je dan waarschuwt als je (toevallig) in de buurt bent van een winkel die het artikel aanbiedt voor een door jezelf vooraf ingestelde prijs. Met name vrouwen zullen zo'n functie handig vinden
avatar van Doobieters
Doobieters ( 29520   288) 29-01-2015 17:15
Een functie waarbij de smartwatch detecteert of iemand een hartstilstand krijgt en automatisch een hulpdienst inschakeld. Dit zou levens redden en dat zou toch een partijtje marketing en branding zijn voor LG. Dit zou natuurlijk ook goed aansluiten bij de slogan van LG namelijk 'Life's Good'.
avatar van Itsjustme
Itsjustme ( 1790 ) 29-01-2015 19:31
Het bestaat al voor de smartphone, maar helaas is het nog aardig prijzig. Het lijkt me wel echt geweldig vet als het voor de smartwatch komt. En dat is een functie om je huis te 'besturen'. Hoe vet zou het zijn als je op je smartwatch scherm kan zien wie er voor je deur staat (doormiddel van die wifi deurbellen) en dan met een tik op je smartwatch de deur open kan doen (met een wifi slot?). Of via de mic in je smartwatch kan vertellen dat die persoon op moet rotten, of je zegt dat er zo aan komt.

Natuurlijk is de deur(bel) slechts een ding. Het zou ook leuk zijn als je daarmee je kachel nog even omlaag of omhoog kunt zetten, de gordijntjes dichtdoen en meteen maar even de TV aan zetten (ik waan me al helemaal in een futuristische film ). En laten ze er dan maar meteen mooi batterijtje in proppen, anders zet je je kachel twee graden omlaag en mag je alsnog opstaan om 'm aan de lader te zetten :p
avatar van Megane377
Megane377 ( 6309   33) 29-01-2015 20:13
Smartwatch is the future, zou graag alles wat tegenwoordig in je mobiel zit in een smartwatch zien en dus met Apps etc, zeker ook mee kunnen bellen.
GPS Tracking heel belangrijk en een must!

Gotta love a watch like that!
avatar van Uribium
Uribium ( 2975 ) 29-01-2015 20:17
Tril Functie
avatar van DieEneSjoerd
DieEneSjoerd ( 156 ) 29-01-2015 23:14
Een beetje last-minute tussen die honderden - zo niet duizenden reacties, maar ik ga mijn kans toch nog wagen.

Wat je echt zal missen op een smartwatch is de mogelijkheid tot supersnelle aankopen. Het systeem van Apple Pay moet ook in Android watches gaan verschijnen en je dus in staat stellen tot makkelijk en supersnel afrekenen bij elke winkel met een pin-automaat tot zijn beschikking. Je houdt je horloge tegen het pin-apparaat en het wordt direct afgeschreven (tot op zekere hoogte, zodat iemand die je horloge steelt, niet meteen toegang heeft tot je gehele bankrekening). Dat zou awesome zijn!
avatar van Pelusa070
Pelusa070 ( 28 ) 30-01-2015 21:33
Een functie/app die een seintje geeft als je je medicijnen moet innemen, Of als jij je hond/kat(Huisdier) eten moet geven.
avatar van Kroon
Kroon ( 878 ) 30-01-2015 23:24
Quote:
Een functie/app die een seintje geeft als je je medicijnen moet innemen, Of als jij je hond/kat(Huisdier) eten moet geven.

Quote:
De wedstrijd loopt tot en met donderdag 23:59, dus wees er snel bij!