Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Lego: Pirates of the Carribean Hands-on

De laatste game die we te zien kregen op het Namco Bandai-hoofdkantoor was Lego: Pirates of the Carribean. Omdat we een versie onder ogen kregen die nagenoeg helemaal klaar was, hadden we toegang tot alle levels. Daarnaast was de coŲperatieve modus beschikbaar. Eddy en ik zetten onze piratenhoeden op en trokken ten strijde om de LEGO-versie van Keira Knightley te redden. Een blonde schone kunnen wij immers niet zomaar gevangen laten nemen!Alle vier de films
Net als alle andere LEGO titels van de afgelopen periode, komt ook Lego: Pirates of the Carribean uit de stallen van Travellerís Tales. Hun ervaring met de vorige delen komt duidelijk terug in het avontuur waar je op zoek gaat naar Jack Sparrow.

Wanneer we het spel opstarten beginnen we in de hub-wereld, waar we op een kade lopen die toegang geeft tot vier verschillende landkaarten. Elke landkaart staat voor ťťn van de Pirates of the Carribean-films. Naast het verhaal van de drie eerste delen, zit ook de nieuwe film ďOn Strangers TidesĒ er al in. Deze film draait de week na de release van de game in de bioscopen. Omdat we natuurlijk wel eens wilden zien waar de nieuwe film over ging, kozen we om een level uit deze categorie te spelen.

Toen we er eenmaal in zaten, viel meteen de hoeveelheid details op. Alles was netjes in LEGO-stijl nagebouwd, van de kaderand tot de kleine scheepjes in het water. Het was net allemaal wat gedetailleerder dan de eerdere games. Met onze mannetjes wandelden we door het level heen en kwamen al gauw een puzzel tegen, waarbij er een balletje in het midden van een doolhof zat. Dit doolhof zat gemonteerd op een grote ronde schijf die je kon draaien en als je dat deed, rolde de bal langzaam door het doolhof heen. De tweede speler moest blokkades van twee verschillende kleuren wegdrukken die in het doolhof zaten verwerkt. Door op tijd op de juiste kleur te springen, viel het balletje uiteindelijk uit het doolhof, met als gevolg dat een deur zich op magische wijze voor onze neus opende.Samenwerken
Lego: Pirates of the Carribean zit vol met dit soort puzzels. Al sprak deze redelijk voor zich, in een latere fase merkten we dat puzzels niet altijd van zelfsprekend waren. Soms even rustig nadenken hielp echter, waardoor we steeds weer een stukje verder kwamen. De puzzelstructuur wordt afgewisseld met gevechten tegen soldaten, rovers en ander gespuis dat we niet altijd konden plaatsen.

Tussen de gevechten door konden we weer genieten van de nodige humoristische tussenfilmpjes en al gauw zaten we met een grijns achter de televisie. De humor van Pirates of the Carribean smolt briljant samen met de magie van de LEGO-games.

Gedurende de gevechten en puzzels die we hadden overwonnen, hadden we verder wat nieuwe LEGO-vrienden gemaakt en in totaal liepen we uiteindelijk met zes mannetjes door het level heen. Met een simpele druk op de knop kon je van mannetje wisselen. Nieuw is dat naast een tweede speler, nu ook een derde en een vierde speler kunnen aanschuiven. Om frustraties te voorkomen als iedereen een andere kant op wil lopen, splitst het beeld zich respectievelijk in tweeŽn, drieŽn of vieren. Hier door hoef je nooit te wachten op je kornuiten.

Voordat we de blonde schone Elizabeth (Keira Knightley) hadden gevonden, moesten we helaas al stoppen, maar dat deze game lekker speelt, merkten we wel aan de tijd die voorbij was gevlogen.Verouderd
De enige kritische noot die ik kan plaatsen is dat het tijdens het spelen aanvoelde alsof Disney wel heel erg voorzichtig is geweest met zijn franchise. Al zitten de puzzels weer goed in elkaar, wat vernieuwing in het concept had wel gemogen. Dit gevoel wordt versterkt door het pas uitgekomen LEGO Star Wars 3, waar wťl nieuwe elementen aan zijn toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootscheepse gevechten waarbij je zowel kunt vliegen als uit kunt stappen. In Lego: Pirates of the Carribean hadden grote veldslagen op zee niet misstaan. Ook online mogelijkheden ontbreken in Lego Pirates. Hier door voelt het alsof dit nieuwste deel eigenlijk een ouder product is dan Lego Star Wars 3. Dit is jammer, want je zou zeggen dat een geheel nieuwe setting veel mogelijkheden biedt voor nieuwe ideeŽn.

Arrrrr piraten zijn cool!
De Pirates of the Carribean-humor past goed bij de LEGO-franchise; vooral Jack Sparrow komt heel sterk uit de verf. Ik heb eerdere delen met plezier doorgespeeld en ook nu weer vloog de tijd. De game doet, behalve de setting naar het piratenthema veranderen, niets vernieuwends, maar dat mag de pret niet drukken. Ons avontuur is dan ook niet voltooid voor wij Elizabeth/ Keira hebben gered. AArrrrr!

Geplaatst door Yorn op 22-04-2011
Aantal keer bekeken: 7149

Laatste reacties

avatar van Jazzer
Jazzer ( 157 ) 22-04-2011 10:28
Episch!
avatar van Lemmingwings
Lemmingwings ( 299 ) 22-04-2011 10:51
en hoe zit het met de combat? is die onveranderd gebleven, of hebben ze die wat uitdagender gemaakt?
avatar van YÝrn
YÝrn ( 4085   5) 22-04-2011 12:00
Rol: Administrator
@lemmingwings De combat is enigzins hetzelfde gebleven, geen grote vernieuwingen op dat gebied, behalve dat je nu soms met 6 karakters loopt ipv voorheen 3.
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 22-04-2011 12:54
Quote:
en hoe zit het met de combat? is die onveranderd gebleven, of hebben ze die wat uitdagender gemaakt?
Zoals Yorn al aangeeft, je loopt met meerdere personages en zul je soms moeten wisselen i.v.m. specifieke eigenschappen etc. voor het oplossen van puzzels.
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 23-04-2011 00:36
Zeer goed verslag, ik ga weer naar Lego verlangen al
was het alleen maar om Jack Sparrow zijn Lego duplicaat
hard te laten rennen!
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 02-05-2011 15:38
goede revieuw jammer dat lego star wars 3 nieuwen aanvoelt maarja
avatar van JeffreyBtt
JeffreyBtt ( 940 ) 02-05-2011 21:25
Quote:
goede revieuw jammer dat lego star wars 3 nieuwen aanvoelt maarja


Ze zijn waarschijnlijk eerder met deze game begonnen zodat ze hem af kregen voor de vierde film.