Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Xbox One voorlopig niet voor ons

Een terugkerende scène in avonturenfilms is het moment waarop de held en zijn komische sidekick zich in een benarde situatie bevinden en de sidekick het ongeluk nog verder over zich afroept. Voorbeeld: de twee bevinden zich op een zeilboot, de motor is net uitgevallen, er is geen eten en drinken aan boord, het stormt en de regen komt met bakken uit de hemel. De sidekick zegt: “Wat kan er nu nog fout gaan?”. En juist op dat moment slaat de bliksem in en wordt de mast en het zeil tot as verpulverd.

Zo sloeg gisteren de bliksem (opnieuw) in bij Microsoft. Net toen je dacht dat het niet slechter meer kon gaan voor Microsoft, de rust eindelijk een beetje teruggekeerd leek te zijn en de Gamescom voor de deur staat, werd bekend dat Nederland (samen met nog zeven landen) de pineut is. Het nieuws dat de Xbox One niet in 2013 in ons land verschijnt, komt hard aan. De Xbox-fans op internet huilen, het PlayStation kamp gniffelt.

Natuurlijk, op de burelen van Sony PlayStation Benelux in Hilversum zal men verbaasd en verguld hebben gereageerd. De consument die binnen een afzienbare tijd een next-gen machine wil, kan nu alleen nog bij Sony terecht. En laten we wel zijn, de PS4 is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden. Maar de trouwe Xbox-speler krijgt nu het lid op de neus. Die staat dit najaar met lege handen, of (ook niet per se slecht) heeft nu meer budget dan ooit over om de vele najaarstoppers op de huidige Xbox 360 te kopen. Maar het blijft natuurlijk wrang.

Ik denk dat er in grote lijnen niet zo heel veel verandert. De PlayStation-fans hadden hun keuze al bepaald en ook al zal de trouwe Xbox-liefhebber even moeten slikken, hij zal waarschijnlijk wachten tot de console zich in maart, april aandient. Echter, voor de zwevende kiezer heeft Microsoft het Sony in acht landen erg makkelijk gemaakt. Die heeft nog maar één keuze.

Feit is dat Nederland op het wereldtoneel een kleine speler is. Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk … daar gebeurt het en daar worden de grote getallen gemaakt. Maar toch, acht landen die in één keer wegvallen … dat is geen kattenpis. Daarbij staat deze beslissing niet op zichzelf. Het is de vierde of vijfde keer – ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt – dat Microsoft terugkomt op een eerder gemaakte beslissing. Het imago van Microsoft krijgt deuk na deuk en voor de Benelux is het al helemaal pijnlijk. De Xbox-afdelingen in Nederland en België beginnen zo met een dikke achterstand. Ik vond het gedurfd dat Microsoft terugkwam op het altijd online en tweedehands-games beleid, maar langzamerhand blijft er echt helemaal niets meer van de oorspronkelijke visie over.

Ik lees verhalen over importeren uit Engeland of Duitsland, maar ik vraag me af of dat zo makkelijk zal gaan. Activatie, day-one installatie … er zullen ongetwijfeld mogelijkheden zijn om het te omzeilen, maar het klinkt verre van ideaal. En de uitgevers, die het toch al niet makkelijk hebben, vrezen parallelle import. Je kunt jezelf de vraag stellen: wie gaat er in april 2014 (fictieve datum, niemand weet op dit moment wanneer de Xbox One in Nederland arriveert) nog Call of Duty: Ghosts of FIFA 14 voor de Xbox One halen? Als je geïnteresseerd was in die spellen, dan heb je waarschijnlijk bij gebrek aan beschikbaarheid de 360-versie in huis gehaald. Stiekem hoop ik dan ook dat uitgevers tegen die tijd massaal een soort price-off actie houden, dan zou het grote nadeel voor de wachtende Xbox One-gamers tenminste nog een voordeeltje opleveren.

Een collega verzuchtte tegen me : “We moeten het ook niet erger maken dan het is. Het nieuws was niet op het acht uur journaal en ook niet op het late bulletin van het RTL4 nieuws”. Hij heeft ergens gelijk, maar anderzijds, zo kun je alles wel weg relativeren. Feit blijft dat de Xbox-gamer in Nederland in de kou staat, en daar kan Microsoft-Nederland zelf helemaal niets aan doen. Hoe denk je dat de mensen zich daar voelen? Die balen net zo hard als jij en ik.

Ik ben dan ook heel benieuwd wat Microsoft de komende maanden gaat doen, wanneer we horen op welk moment de Xbox One dan wel in Nederland uitkomt en wat de gemiddelde Budgetgamer gaat doen. Gaan jullie alsnog voor de PS4 of wachten jullie? Of misschien nu toch een Wii U kopen met al die leuke Nintendo titels in het verschiet? Wie het weet mag het zeggen …

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 16-08-2013
Aantal keer bekeken: 7380

Laatste reacties

avatar van Djdadream
Djdadream ( 25 ) 16-08-2013 07:59
Ik ging de overstap al maken van de XBOX360 (ik had ook al de PS3 in huis) naar alleen nog de PS4, dit had ik al voor de E3 van 2013 besloten. Ik vind het alleen heel erg triest voor de mensen die, op tijd een XBOX ONE hadden gereserveerd, en zich verheugden op de next-gen dit jaar. En dit word nu echt door hun neus geboord.

Persoonlijk vind ik 1 game gratis weg geven wel een goede actie, maar kom op zeg, keuze uit 2 games! Geef dan de XBOX ONE reservereders 50 euro korting op hun pakket.

Stel je bent twijfelaar en je koos voor de XBOX ONE, en dan pas het nieuws naar buiten brengen, dat Nederland en de andere 7 landen de XBOX ONE niet in 2013 krijgen. Pas als bekend word dat de PS4 bijna overal voor 2013 is uitverkocht, vind ik een ontzettende K*T streek, maar markttechnisch gezien slim gedaan. Toch vind ik dat Microsoft met hun beleid in 2013, eens flink door het stof moet gaan. Want zo kun je niet omgaan met XBOX liefhebbers! Eerst roepen dat ieder land een 2013 release heeft, en dan dit.

Respectloos!

Ik verheug me dus op de PS4 games dit jaar uitkomen, en op de Wii U games. De Wii U heb ik al vanaf de release in huis.
avatar van Kokswijk
Kokswijk ( 57 ) 16-08-2013 08:39
Ik heb releasedates van de PS4 gehoord (importeur) van 31 December?
Can Anyones Confirms thats? mmm?

OT: Europa is een paupermarkt. Dat denken ze in de USA al jaren. Gelukkig groeit dat langzaam maar kost nog wel een paar jaar voordat ze dat doorhebben.

Ik twijfel nog tussen een Versie uit Duitsland of die gratis game. Ik vermoed dat ik meer plezier heb met een versie rond November
Mediamarkt en Amazon.de willen 'm zonder problemen hier bezorgen.
Garantie is geen issue (All Live supported countries will have waranty) en Activatie gaat lukken in, you guess, All Live supported countries. - Aldus MS Support

Trouwens gaat het je flink centen schelen als je dan in DE of UK games koopt, die zijn voor de X1 allang afgeprijsd als wij de X1 krijgen...

weet je jongens, gewoon de lol erin houden, hier, Microsoft die zelfspot heeft :): Youtoeb
avatar van Nr|Five
Nr|Five ( 457 ) 16-08-2013 08:40
Ik ga zelf hoe dan ook wachten met aanschaf. Zelf behoor ik dan ook tot de zwevende kiezers. Had na de E3 een artikel hierover geschreven en ben van mening dat - wanneer je een degelijke pc hebt - je voorlopig geen keuze hoeft te maken en rustig op een leuke aanbieding kan wachten.

Een wijziging in strategie wat nu gebeurd bij Xbox One, zal voor de budgetgamers onder ons in ieder geval betekenen dat ze met een betere bundel moeten komen aanzetten, anders wordt het als nog de PS4.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32821 ) 16-08-2013 08:47
Rol: Forum Moderator
Het valt me op dat iedereen zegt dat de enige keuze nu de PS4 is, maar diezelfde mensen (waaronder ook Jan in bovenstaande column) lijken te vergeten dat Sony nog niet eens een release-date heeft gegeven. Winkels hebben 'm nog op de laatste dag van het jaar, 31 december 2013, staan en kunnen verder ook niet zeggen over de release.

Aan de ene kant slim van Sony om nog geen datum te noemen voordat ze weten of het echt lukt qua release (misschien dat MS ook had moeten wachten met aankondigen?), maar aan de andere kant zou het me totaal niets verbazen als Sony de PS4 ook eerst in de grote landen uitbrengt (à la de 13 landen waar de One nu uitkomt), om daarna pas op de kleinere markten te verschijnen.

Als de PS4 echt nog dit jaar uitkomt, zullen er vast een aantal mensen zijn die overstappen, omdat ze een next-gen willen, niet een Xbox of een Playstation. Echter, de meeste mensen die nu al een pre-order hadden staan, zullen niet zomaar overstappen op de PS4, puur voor de datum.

Ik denk trouwens niet dat de PS4 nog dit jaar uitkomt. Veel mensen zouden moeten sparen voor de PS4 (399 is niet zomaar een weekje zakgeld) en het zou Sony alleen maar baat doen om goed op tijd de datum aan te kondigen, om te voorkomen dat mensen het geld niet kunnen opbrengen binnen een maand (stel ze kondigen vandaag aan dat ie 1 november uitkomt).
avatar van Djdadream
Djdadream ( 25 ) 16-08-2013 09:00
Quote:
Ik heb releasedates van de PS4 gehoord (importeur) van 31 December?


De release datum zal liggen tussen eind oktober en begin november 2013, waarom? GameMania heeft in een brief van Sony benelux, bevestigd gekregen hoeveel PS4 er beschikbaar zijn voor GameMania, en dat de 2de levering eind november 2013 is.
avatar van Jawsy
Jawsy ( 335 ) 16-08-2013 09:00
Quote:
Ik denk trouwens niet dat de PS4 nog dit jaar uitkomt. Veel mensen zouden moeten sparen voor de PS4 (399 is niet zomaar een weekje zakgeld) en het zou Sony alleen maar baat doen om goed op tijd de datum aan te kondigen, om te voorkomen dat mensen het geld niet kunnen opbrengen binnen een maand (stel ze kondigen vandaag aan dat ie 1 november uitkomt).


En met €399,- ben je er nog niet. Tel daar nog maar circa €65,- voor een spel bij op want anders kun je nog niet zoveel :)
En in mijn geval moet ik ook nog een nieuw scherm aanschaffen, want mijn huidige scherm heeft geen HDMI aansluiting, dus de kosten vallen heel wat hoger uit

Maar ik stap in elk geval over van de Xbox360 naar de PS4. Niet vanwege het uitstellen van de release van de XBOne, maar puur om de aanschafprijs,een kinect die ik echt niet hebben wil en het gedonder met de XBOne bij MS de laatste tijd.
avatar van Djdadream
Djdadream ( 25 ) 16-08-2013 09:03
Quote:
Het valt me op dat iedereen zegt dat de enige keuze nu de PS4 is


Voor mij is de keuze vooral, omdat ik veel al multiplatvorm games speel, en Tales of serie erg gaaf vind. Daarom ga ik nog maar voor 1 console, dat wil niet zeggen dat ik na 3 a 5 jaar toch niet een XBOX ONE ga kopen, voor exclusieve games die eerder zijn uitgekomen, als daar voor mij aansprekende titels bij zitten. Tot nu toe nog niet, voor mij persoonlijk dan.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 16-08-2013 09:52
Ik zou wachten tot de boel een beetje bekoeld is. Ik had het er gister nog over maar wanneer alle consoles geland zijn in de winkels heeft niemand het meer over geklooi en vertragingen. Dan kun je gewoon kiezen voor wat jij tof vind.

Ik zal zowiezo niet op launch een nieuwe console kopen om de simpele reden dat ik het nog niet weet. ik ben HEEL erg fan van de PS4, maar de Xbox One heeft ook positieve dingen.
avatar van Djdadream
Djdadream ( 25 ) 16-08-2013 10:11
Quote:
Tel daar nog maar circa €65,- voor een spel


Dat is wel duur voor een spel, denk dat je hem online goedkoper kan krijgen. Tevens als je PSplus erbij pakt, je driveclub erbij krijgt (tip).
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2353 ) 16-08-2013 10:33
Ik ging zoiezo al voor de PS4 aangezien ik meer met de games van Sony heb en het pluspunt van de vele first partt studio's en de vele games die blijven uitkomen.
Daarbij komt dat MS wel heel veel steken heeft laten vallen, ik en met mij geloven niet in de weg die ze ingeslagen waren en bekend maakte op de E3, maar als ze er zelf ook niet in geloven en van de hak op de tak spingen en aankondigen dat het eerst niet kan en opeens omdat iedereen roept het wl kan os op ze zacht gezegd vreemd.
Of je geloofd in je product en staat er achter of niet.
Daarmee hebben ze wat mij betreft alle vertrouwen verloren want wie zegt mij dat als zeeenmaal genoeg verkocht hebben het weer niet terug draaien en het ons dor onze strot duwen.
Daarbij heb ik ook teveel persconferenties gezien waar onwaarheden verteld werden pkus teveel in scene gezette gameplay sessies die bij nader inzien gescript waren en nep.
Hiermee heeft MS alle vertrouwen verloren aan mijn kant.
avatar van Huyberz
Huyberz ( 196 ) 16-08-2013 10:46
Je wordt natuurlijk van alle kanten lekker gemaakt in deze industrie.

Een half jaar voordat een COD op de markt is is die al miljoenen keren verkocht alleen op basis van wat trailertjes en wat in-game footage. Zo ook met de nieuwe gen consoles.

Ondanks dat de verleiding erg groot is weiger ik een nieuwe console te pre-orderen.

Redenen:
1. Mijn huidige ps3 voldoet nog + aardig wat spellen nog uit te spelen.
2. Kinderziektes nieuwe generatie/ technische betrouwbaarheid --> is pas na (massaal) gebruik een oordeel over te vellen
3. Aanbod nieuwe games --> heeft tijd nodig om te groeien en om merkbaar verschil te zien
4. Financiële middelen --> geld heb ik er wel voor maar is geen prioriteit
Ik verwacht overigens geen spectaculaire prijsdalingen omdat de instapprijs relatief gemiddeld ligt.

Op basis van mijn gevoel + merktrouw + feitelijke specs verwacht ik met kerst 2014 een ps4 aan te schaffen. Of bovenstaande redenen moeten mij anders doen besluiten.

PS: marketing-technisch en nu op logistiek gebied rijgt Microsoft de flaters wel aaneen. Wat een bende zeg. Hopelijk werkt het apparaat wel gewoon goed. Gedegen concurrentie in een markt is goed voor de consument.

Ik ben benieuwd hoeveel gamers er dan ook daadwerkelijk overstappen. Ook hier een hoop blabla op internet maar de verkoopcijfers zullen het echte oordeel geven. En let op he, Sony heeft nu wel bewezen de langste adem te hebben m.b.t. de huidige/aflopende gen. Dus in een proces van 8 jaar tijd kun je veel goedmaken t.o.v. het eerste jaar na launch.
avatar van BlaBlaBla
BlaBlaBla ( 421 ) 16-08-2013 10:51
Quote:

Ik denk trouwens niet dat de PS4 nog dit jaar uitkomt. Veel mensen zouden moeten sparen voor de PS4 (399 is niet zomaar een weekje zakgeld) en het zou Sony alleen maar baat doen om goed op tijd de datum aan te kondigen, om te voorkomen dat mensen het geld niet kunnen opbrengen binnen een maand (stel ze kondigen vandaag aan dat ie 1 november uitkomt).

Je vergeet effe een paar belangrijke punten.
1-Het is al een hele tijd bekend dat de PS4 er komt
2-Sinds de E3 is de echte prijs bekend.
Die 2 punten samen wil zeggen dat mensen er al lang voor hebben kunnen sparen...meer dan 1 maand in ieder geval. Zal dan nog niet iedereen lukken maar...
3-Pre-orders zijn al zo goed als op, dus blijkbaar zijn er meer dan genoeg mensen die het (tegen november) wél bij elkaar hebben.

Ik denk echt dat de PS4 dit jaar nog komt, en voor december. Game Mania heeft het over de 2de lichting consoles in december, dus zeker een maand eerder dan dat is de release; minstens November dus.
Pre-orders zijn sinds kort voor de meeste winkels op datum voorzien van 'gegarandeerd voor die datum' dus ik ga ervan uit dat Sony de daarbij horende aantallen weet, en hun zaakjes wel op orde heeft.
avatar van Jvalks
Jvalks ( 280 ) 16-08-2013 11:00
Natuurlijk baalde ik als een stekker! Ik had op dag 1 al meteen een preoder geplaatst voor de X1, ondanks alle negatieve verhalen. Ik wist al dat Microsoft een aantal zaken zou intrekken.

Dit nieuws heeft mijn besluit om 'later' een PS4 veranderd om deze ook maar meteen te preorderen bij een winkel die ze gegarandeerd kan leveren op de launchday.

Het grote verschil is dat ik nu eerst de grote titels zoals Watchdogs niet op de X1 ga spelen, maar op de PS4. Wanneer de X1 komt zal voorlopig onduidelijk blijven, ik gok zelfs op april/mei. Tot die tijd vermaak ik mezelf nog prima met de X360 games en later dit jaar met de PS4. Mits deze idd ook dit jaar komt, want die garantie hebben wij ook niet 100%
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16105 ) 16-08-2013 11:39
Dit betekent dat we naar een 3e lichting PS4 gaan?

avatar van TeddoNL
TeddoNL ( 425 ) 16-08-2013 13:14
Quote:
Een collega verzuchtte tegen me : “We moeten het ook niet erger maken dan het is. Het nieuws was niet op het acht uur journaal en ook niet op het late bulletin van het RTL4 nieuws”.


Wat een achtelijke collega. Wij zijn toch gamefanaten dan is dit 1 van de ergste dingen wat je kan overkomen (je wordt overgeslagen bij een console launch).

Er is trouwens nooit game nieuws op RTL en NOS (Behalve jan bij RTLZ ) , dus moeten we maar stoppen met praten over games want het is toch niet belangrijk?

Voor nederlandse gamejournalisten is het ook niet leuk. Want worden ze dadelijk nog wel uitgenodigt voor bepaalde preview/review events? Krijgen ze dit jaar nog wel games/consoles toegestuurd?

Ik ging trouwens een xbox one halen bij de launch. Maar zo ga je gewoon niet met je Nederlandse fans om. Zeker niet met zon drogreden als lokalisatie en lokale wetten.

Ik haal sowieso de X1 een keer maar mijn volledige launchbudget gaat nu naar de PS4. (die ik gister trouwens nog gewoon kon reserveren voor dag 1)

31 december is natuurlijk niet de launch van de PS4, dan zijn de winkels helemaal niet goed open. Playstation NL heeft trouwens getweet dat die gewoon dit jaar uitkomt rond de feestdagen :

Quote:
Over de PS4 release hoef je je geen zorgen te maken, de #PS4 zal dit jaar verkrijgbaar zijn in Nederland
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16105 ) 16-08-2013 14:10
Quote:
Voor nederlandse gamejournalisten is het ook niet leuk. Want worden ze dadelijk nog wel uitgenodigt voor bepaalde preview/review events? Krijgen ze dit jaar nog wel games/consoles toegestuurd?


Jan krijgt alles, dat weet je toch!
avatar van Lukky NL
Lukky NL ( 601 ) 16-08-2013 14:21
PS4 komt gewoon dit jaar. Ik heb al promostands gespot bij diverse winkels waaronder de Intertoys.

Ik zou graag een PS4 bij launch willen kopen, maar ik wacht nog. Er is gewoon niet één game die me ook maar een beetje aanstaat. Ben dat hacken in watch dogs nu al meer dan zat.
avatar van Crono
Crono ( 115 ) 16-08-2013 16:51
Wat een achtelijke collega. Wij zijn toch gamefanaten dan is dit 1 van de ergste dingen wat je kan overkomen (je wordt overgeslagen bij een console launch).

Nou nee niet het ergste,dat de xbox one nooit gereleased zou worden in nederland,dat is erger nieuws!
avatar van Koofman
Koofman ( 443 ) 17-08-2013 17:33
Quote:
Het valt me op dat iedereen zegt dat de enige keuze nu de PS4 is, maar diezelfde mensen (waaronder ook Jan in bovenstaande column) lijken te vergeten dat Sony nog niet eens een release-date heeft gegeven. Winkels hebben 'm nog op de laatste dag van het jaar, 31 december 2013, staan en kunnen verder ook niet zeggen over de release.

Aan de ene kant slim van Sony om nog geen datum te noemen voordat ze weten of het echt lukt qua release (misschien dat MS ook had moeten wachten met aankondigen?), maar aan de andere kant zou het me totaal niets verbazen als Sony de PS4 ook eerst in de grote landen uitbrengt (à la de 13 landen waar de One nu uitkomt), om daarna pas op de kleinere markten te verschijnen.

Als de PS4 echt nog dit jaar uitkomt, zullen er vast een aantal mensen zijn die overstappen, omdat ze een next-gen willen, niet een Xbox of een Playstation. Echter, de meeste mensen die nu al een pre-order hadden staan, zullen niet zomaar overstappen op de PS4, puur voor de datum.

Ik denk trouwens niet dat de PS4 nog dit jaar uitkomt. Veel mensen zouden moeten sparen voor de PS4 (399 is niet zomaar een weekje zakgeld) en het zou Sony alleen maar baat doen om goed op tijd de datum aan te kondigen, om te voorkomen dat mensen het geld niet kunnen opbrengen binnen een maand (stel ze kondigen vandaag aan dat ie 1 november uitkomt).
sony heeft al de aantallen bekent gemaakt die ze gaan versturen voor de release in nederland dus volgensmij heeft sony geen problemen tot dusver.
avatar van Rudey
Rudey ( 2304 ) 18-08-2013 01:22
Quote:
Het valt me op dat iedereen zegt dat de enige keuze nu de PS4 is, maar diezelfde mensen (waaronder ook Jan in bovenstaande column) lijken te vergeten dat Sony nog niet eens een release-date heeft gegeven. Winkels hebben 'm nog op de laatste dag van het jaar, 31 december 2013, staan en kunnen verder ook niet zeggen over de release.

Ik vind het op zich wel een heel sterk punt wat je aanhaalt waar weinig over na wordt gedacht. Ook je punt laatst in de Theecorner meen ik, is ook echt een goed punt wat betreft, denk ik, de waarheid van de stand van zaken.

Sony speelt het gewoon goed. Zoals je toen al zei, je weet het antwoord nét niet, en Sony is de speler die corrigeert. Sony is in dit spel gewoon de sluwe vos.

Ik ben benieuwd waar ze op de Gamescom mee gaan aankomen. Hoeveel units kunnen ze nu uiteindelijk gaan leveren en waar? Er is bekend dat er een groot tekort is. Mocht Sony een uitschieter maken en beloftes toch niet kunnen waarmaken, dan komen ze er gegarandeerd mee weg. Al is het omdat iedereen de PS4 nu zo hoog in het vaandel heeft staan.

Het is gewoon écht zuur dat de Xbox One niet op de gestelde datum geleverd kan worden. Maar iedereen neigt nu zo erg naar de Sony kant terwijl het nog moet uitwijzen welke console er nu daadwerkelijk beter wordt.

Van mezelf weet ik ook nog dat ik zei, ik ga voor de PS4. Punt uit. Qua hardware/functies zijn ze echter nagenoeg gelijk getrokken. Ik wacht sowieso nog 1,5-2 jaar met het aanschaffen van een next-gen, denk ik. Mijn PC trekt het toch nog allemaal wel voor de komende jaren.

De beste speler mag zich uiteindelijk bewijzen. Prima dat de meesten zich blind staren op Sony. Microsoft moet zich écht gaan bewijzen, en wellicht lijdt dat tot een mooier apparaat dan we ons nu kunnen voorstellen.

Heb overigens een PS3 en Xbox 360 in huis, dus daar kan het niet aan liggen. Vind het gewoon wel zo fair om beide een kans te geven. Microsoft doet dit echt niet omdat ze het simpelweg grappig vinden.
avatar van EEK79
EEK79 ( 2098 ) 18-08-2013 10:05
Ik ben erg benieuwd naar de technisch stabiliteit t.z.t. Van de xbox one. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit in orde is, wanneer je marketingafdeling al zo'n grove fouten maakt dan is het in de keuken meestal ook een rommeltje dat geldt voor normale bedrijven iig.ik hoop zoals hierboven vermeldt dat ms het als een extra motivatie ziet om terug te vechten ( en dan vooral op kwaliteit gamevlak ).
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32821 ) 18-08-2013 10:17
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]

Ik vind het op zich wel een heel sterk punt wat je aanhaalt waar weinig over na wordt gedacht. Ook je punt laatst in de Theecorner meen ik, is ook echt een goed punt wat betreft, denk ik, de waarheid van de stand van zaken.

Sony speelt het gewoon goed. Zoals je toen al zei, je weet het antwoord nét niet, en Sony is de speler die corrigeert. Sony is in dit spel gewoon de sluwe vos.

Ik ben benieuwd waar ze op de Gamescom mee gaan aankomen. Hoeveel units kunnen ze nu uiteindelijk gaan leveren en waar? Er is bekend dat er een groot tekort is. Mocht Sony een uitschieter maken en beloftes toch niet kunnen waarmaken, dan komen ze er gegarandeerd mee weg. Al is het omdat iedereen de PS4 nu zo hoog in het vaandel heeft staan.

Het is gewoon écht zuur dat de Xbox One niet op de gestelde datum geleverd kan worden. Maar iedereen neigt nu zo erg naar de Sony kant terwijl het nog moet uitwijzen welke console er nu daadwerkelijk beter wordt.

Van mezelf weet ik ook nog dat ik zei, ik ga voor de PS4. Punt uit. Qua hardware/functies zijn ze echter nagenoeg gelijk getrokken. Ik wacht sowieso nog 1,5-2 jaar met het aanschaffen van een next-gen, denk ik. Mijn PC trekt het toch nog allemaal wel voor de komende jaren.

De beste speler mag zich uiteindelijk bewijzen. Prima dat de meesten zich blind staren op Sony. Microsoft moet zich écht gaan bewijzen, en wellicht lijdt dat tot een mooier apparaat dan we ons nu kunnen voorstellen.

Heb overigens een PS3 en Xbox 360 in huis, dus daar kan het niet aan liggen. Vind het gewoon wel zo fair om beide een kans te geven. Microsoft doet dit echt niet omdat ze het simpelweg grappig vinden.


Ik noemde Sony in mijn post in de Theecorner dat ene jongetje in je klas, die het juiste antwoord weet te geven, nadat jij al het vuile werk hebt gedaan, maar niet met het juiste antwoord kwam. Op zich niets mis mee, want als dat jongetje het juiste antwoord kan geven, begrijpt ie het blijkbaar wel. In dit geval begrijpt Sony dus hoe ze het aan moeten pakken: niet te snel met details gooien waar consumenten niets mee kunnen of die in de nabije toekomst nog wel eens zouden kunnen veranderen.

Zo heeft MS die conferentie gehad waar ze de One aankondigden. Dat was een dikke faal en nu hebben ze zo'n 2 of 3 van de punten die ze aankondigden, weer teruggetrokken. Sony gaf echter een presentatie met games, legde uit wat de Share-knop was en liet niet eens de hardware zien op die conferentie. Zeer slim, want die spellen komen er toch wel, echter kan de hardware nog veranderen, kunnen diensten worden verwijderd of toegevoegd etc.

MS dacht slim te zijn door als eerste een releasedatum te geven, echter blijkt nu dat ze het niet halen voor bepaalde landen en nu zijn ze dus de sjaak, want mensen worden boos. Sony wacht nog even totdat ze alle details hebben en kondigen dan aan wanneer de console uitkomt (op de Gamescom toch?).

Soms is eerste van de klas zijn niet het beste idee. Je kan zomaar het foute antwoord geven, jezelf proberen te verbeteren, om daarna ergens anders een fout te maken. En dat is exact wat er met MS is gebeurd.
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3800 ) 18-08-2013 14:36
Sowieso had ik nog minimaal een half jaar gewacht voordat ik een nieuwe console zou gaan kopen. De eerste lichting games zien er matig tot slecht uit, en welke console het zou worden weet ik ook nog niet. Kijk naar een Dead rising 3, in eerste instantie was ik behoorlijk enthousiast. Maar nu hoor ik dat het oorspronkelijk voor de 360 zou zijn, geen wonder dat het er dan niet zo heel bijzonder uit ziet. Wellicht zijn mijn verwachtingen te hoog, maar kom op zeg het moet toch veel en veel beter kunnen dan dit. Daarbij is het aanbod erg matig, voor een Knack koop je geen console...Nogmaals ik wacht wel een half jaartje..
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 18-08-2013 16:12
Die hard classic Xbox en daarna 360 fan... Tot MS met de Kinect aan de haal ging en ze enkel meh games maakten + recyclen/jaarlijkse updates van Halo, Forza, Gears en Fable uit gingen brengen.

Next gen: voorlopig alleen PS4, misschien in toekomst ooit eens een Xbone, als ze de Kinect uit de bundle halen en de prijs tzt op 200 Euri ligt. Dan ga ik er eens over nadenken.

Ik vergeet voorlopig niet wat ze met de DRM, indies een publisher door de keel wilden duwen en meer van die gein van plan waren. Ze hebben het belangrijkste verloren wat nodig is: vertrouwen. En dat vertrouwen winnen ze niet zomaar terug.
avatar van Sanderken76
Sanderken76 ( 6 ) 19-08-2013 15:18
@ TheMART , op zich geen verkeerde statement. Zelf ook die-hard Xbox fan. Microsoft wil vooruit, dus probeerden ze (gedurft) een andere weg in te slaan. Nu er zoveel tegengas is geweest hebben ze t maar teruggedraaid, omdat ze toch willen luisteren naar gamers. Net als andere punten(2e hands) ed. Sony(ondanks een mooie machine, goede marketingstrategie) blijft het op de ouderwetse manier doen, niets mis mee. Lijkt mij alleen dat er vooruitgang dient plaats te vinden voor een groei van de markt. Net zoals eerst de gefaalde Dreamcast inzette op Online gaming op consoles, daarna de Xbox het groter aanpakte en met de Xbox 360 online gaming standaard(op console) hadden gemaakt met t geweldige Xbox live, Sony volgde Microsoft en nu uiteindelijk gaat Nintendo overstag. Ben dus nog steeds van plan een Xbox One te gaan halen! Ieder z'n eigen mening hoor! Nu nog wat leuke aankondigingen op de Gamescom!
avatar van Zombilly5446
Zombilly5446 ( 82 ) 24-08-2013 21:59
ik snap niet als je nu nog een xbone wil aanschraffen.
zulke waanideeën wil je toch geen cent aan uitgeven...
ookal veranderen ze hun fouten... ze blijven dezelfde zieke geest
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16105 ) 24-08-2013 23:16
Quote:
ik snap niet als je nu nog een xbone wil aanschraffen.
zulke waanideeën wil je toch geen cent aan uitgeven...
ookal veranderen ze hun fouten... ze blijven dezelfde zieke geest


Zieke geest???
avatar van Syra
Syra ( 121 ) 28-12-2013 22:10
Vandaag in Bocholt in Duitsland geweest, bij de saturn hadden ze een paar Xbox one op voorraad liggen. De PlayStation 4 was wel uitverkocht.