Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Crewartikel 1: Toevoegteam aan het woord + Releaselijst deze wee...

30-04-2010 16:23
De crewdag gaat van start! De komende uren zullen er zo nu en dan artikelen online komen die onze crew zelf heeft geschreven. Hierbij kom je meer te weten over hun taken, maar ook komen er nog een paar leuke weetjes langs en laten we jullie straks ook nog even actief nadenken over jullie gang van zaken op Budgetgaming.nl, wees alvast voorbereid!
We sluiten af met een groot artikel waarin het gehele team van Budgetgaming.nl zich aan jullie voorstelt!

We gaan vandaag beginnen met het artikel van het Budgetgaming toevoegteam!

Woensdagavond
Het toevoegteam van Budgetgaming bestaat uit 6 Budgetgamers: Richard (Captain), Gameslayer aka Karsten, Laura, Divinenanny a la Sara en onze nieuwe krachten Henri-Alexander en Flapperbol aka Marcel.

Voor het toevoegteam is de woensdagavond heilig. Elke woensdagavond komt het team, onder leiding van Richard, bij elkaar en bespreekt welke games er die week uit gaan komen. Afhankelijk van het aantal games dat uitkomt, zetten ze met zijn allen in 1 á 2 uur alle games in het systeem die nog ontbraken. Daarnaast controleren ze de prijzen van games die al in ons systeem stonden, maar die pas in die week uit zouden komen. Zo is de gehele lijst aan nieuwe games fris op de dag van release! Daarnaast wordt er op woensdag weer gesproken over wat er die week gebeurd is, zo is dit team langzamerhand een hecht team geworden.

Inhoud
Vanavond vertellen Richard, Karsten, Laura en Sara wat meer over hun zelf, maar eerst gaan ze je vertellen wat ze zoal bij ons doen! Ook zijn vorige week de toevoegteamleden uitgezocht om te helpen op Budgetgaming.nl, zo zijn Henri-Alexander en Flapperbol sinds kort toegetreden tot het team. Over de nieuwe teamleden hoor je volgende week meer. Het is tijd om het woord over te geven aan het toevoegteam van Budgetgaming.nl.


Maak kennis met het werk van het Toevoegteam (Richard):
Het toevoegteam van Budgetgaming bestaat uit een groep enthousiaste medewerkers, die de database wekelijks voorzien van nieuw uit te komen games.
Uiteraard kunnen de releaselijsten van leveranciers en publishers hierbij aangehouden worden, het probleem is echter dat deze niet altijd compleet zijn. Zodoende zijn wij altijd geïnteresseerd in nieuwtjes m.b.t. releases. Jij als bezoeker kan ons daar bij helpen! Want als jij een game mist, dan zijn wij er voor jou om er voor te zorgen dat je alsnog de laagste prijs kunt vinden! Hoe kun je echter ons bereiken?

Hoe breng je ons hiervan op de hoogte?
1. Wanneer je een game hebt opgezocht op onze site en je krijgt de melding “Geen resultaten gevonden”. Dan kan dat betekenen dat jouw spel nog niet in onze database staat. De oplossing is te vinden onder de prijslijsten, daar staat een formulier met een hele originele naam, namelijk “Mis je een Game?”



Het kan best zijn dat deze functie je nooit is opgevallen, scroll hier maar eens naar onderen, dan weet je voor volgende keer waar je moet zijn!

De inhoud van dit formulier wordt naar ons toevoegteam doorgestuurd en verwerkt. Als wij jouw aanvraag hebben behandeld, krijgt je van ons bericht. Als we meer informatie nodig hebben laten we dit je uiteraard ook weten! Zo helpen we elkaar, want jij kunt straks voor de game die je graag wilt hebben de laagste prijs vinden en tegelijkertijd kunnen wij de Budgetgamingdatabase weer een stukje completer maken. Let wel dat je spel niet pas over een half jaar uitkomt, want dan is er vaak ook nog niets te vinden over een game, maar verder staan we altijd voor je klaar.

2. Een anders manier is posten op ons forum in het Welke games ontbreken in de lijst? topic. Wellicht vind je dat net iets gemakkelijker dan 1 op 1 mailen met het team. Let op dat je hiervoor wel een geregistreerd gebruiker moet zijn.


Wat gaan wij nu met deze gegevens doen?
De exacte releasedatum van de game wordt bekeken om te bepalen of de game geplaatst kan worden (denk hierbij 2 á 3 weken voor release). Alle informatie wordt hierbij gezocht zoals o.a. Exacte naamgeving, Boxart, EAN (Streepjescodes) en het bepalen van wel/geen pakketpost.
Al deze vergaarde informatie wordt verwerkt in een zogenaamd Content Management Systeem. Zo worden bijvoorbeeld EAN’s gebruikt voor automatisch prijsbepaling, “wel/geen pakketpost” voor doorrekenen verzendkosten en de releasedatum voor het bijhouden van de “Pre-Orders”sectie rechts bovenaan de site. Wanneer we “pre-order”op “nee” zetten in de week van release, schuift het spel automatisch naar de gewone prijslijsten.

Op deze manier houden wij deze site up to date met medewerking van jullie input, waarvoor dank!

Meest aangevraagde games (Sara):
De meeste aanmeldingen die we binnen krijgen voor games die ontbreken zijn voor games die nog uit moeten komen. Meestal gaat het dan over games die diezelfde maand nog gaan uitkomen. Soms zijn Budgetgamers erg ongeduldig, en gaat het over games waarvan zelfs de ontwikkelaars nog niet van weten wanneer ze gaan uitkomen. Een lijstje:

Gran Turismo 5 (PS3)
 We krijgen al bijna een jaar aanmeldingen binnen voor deze game. Waarschijnlijk is iedereen al enthousiast gemaakt door Gran Turismo 5 Prologue, maar helaas moeten we nog langer wachten. GT5 werd in 2006 op de E3 al aangekondigd, en in 2009 liet Sony op de E3 de trailer zien. De originele release datum in Japan, maart 2010, is al uitgesteld, maar volgens Sony heeft dit geen effect op de Europese release datum. Deze is echter nog steeds niet bekend gemaakt.

Dead Rising 2 (PS3, Xbox360, PC)
 Ook Dead Rising 2 staat al een aantal maanden hoog op een paar wensenlijstjes. De game werd aangekondigd na veel geruchten in januari 2009. De game zou voor april 2010 uitkomen, maar ook deze game is uitgesteld. De release datum staat nu op 3 september 2010, nog een zeker een half jaar wachten dus.

BlazBlue (PS3)
 Bij BlazBlue is het verhaal net iets anders. Deze game is in juni 2009 al uitgebracht in Japan en de VS, maar wij in Europa moesten wachten tot maart 2010. Gelukkig levert dit wachten ons wel iets op, want als het goed is krijgen we meer characters en nieuwe moves. Nu is dan ook eindelijk deze titel uitgekomen in Nederland.

Games die in het verleden veel werden aangevraagd voordat ze uitkwamen zijn: God of War Collection (die inmiddels uit is), A boy and his blob (die alleen in de UK uit lijkt te zijn), Mass Effect 2 (inmiddels uit) en Battlefield: Bad Company 2 (inmiddels uit).

De reden dat we zoveel aanmeldingen zo ver voor de release datum krijgen ligt niet alleen aan het enthousiasme van de Budgetgamers. Het ligt ook aan online winkels zoals die van Free Record Shop die games in hun inventaris opnemen voordat er ook maar iets over bekend is. Zij gebruiken dan een zogenaamde dummy code in hun systeem, maar hier kunnen wij niks mee. Wij wachten liever tot er meer en definitievere informatie beschikbaar is waardoor het soms iets langer kan duren voordat een game wordt toegevoegd. EAN is hier bij heel belangrijk, want als deze nog niet bekend is, worden de prijzen ook niet automatisch bijgehouden. Wanneer we dus een spel toevoegen zonder EAN, kan het al gauw zijn dat de prijzen hier van niet meer kloppen!

Shovelware (Karsten)
Als toevoegteam hebben we vele dingen mee gemaakt. Er is veel veranderd, en er is gedurende de opmars van Budgetgaming een behoorlijke structuur ontstaan. Echter de opdracht is altijd hetzelfde: Zorgen dat alle games, op de juiste tijd, aan de prijslijsten worden toegevoegd. Nou denk je natuurlijk: alle games? Dat is veel! Dat lukt je nooit in de drukke perioden! (rond de feestdagen) Oké, misschien heb je gelijk, maar we doen in ieder geval ons uiterste best om de leden tevreden te houden.

In de afgelopen jaren zijn er een hoop toppers voorbij gekomen die we met z'n allen met plezier hebben toegevoegd. Denk aan de Mass Effect serie, Call of Duty Modern Warfare serie, de Fable serie, de Gears of War serie, en nog vele anderen. Echter het leven van een celebrity gaan niet altijd over rozen. We zijn in de loop van de tijd ook een hoop meuk tegen gekomen. Deze groep games is door onze Divinenanny (Sara) uitgeroepen tot shovelware.

Een van de lieftallige dames in het toevoegteam is al tijden bezig met haar favoriete, naar haar vernoemde serie, toe te voegen aan de prijslijsten. Deze serie is misschien niet slecht, maar het is tergend als er in de wekelijkse toevoegavonden weer een Laura's passie voorbij komt. Deze games schuiven we dan ook vaak door aan onze eigen Laura. Die is daar altijd heel blij mee.

Nog een serie toppers die mij persoonlijk vele tergende toevoegsessie heeft bezorgd zijn: De paarden games. Het zijn dan verschillende, en dan vooral de Paard & Pony games. Wat een geweldige games waren dit. Met plezier toegevoegd. Vele slapeloze nachten, nachtmerries en een plotselinge ontstane doodsangst voor paarden.

En om niet hellemaal gestoord te worden, en af en toe een beetje stoom af te blazen, komen er gelukkig af en toe ook weer toppers langs. Denk aan Games voor de feestdagen, en nog vele anderen. Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke smaak, maar dit moeten toch de toppers zij die iedere gamer in huis hoort te hebben!


Waneer hebben we het nu echt druk (Laura):
Als de dagen korter worden, zo enige tijd voor de feestdagen moet het toevoegteam alle zeilen bijzetten. De drukste tijden voor het toevoegteam zijn dan in aantocht. Publishers brengen om marketingtechnische redenen games uit omdat de consument geld laat rollen met de feestdagen in het verschiet. Voordeel van het werken met releaselijsten is dat een drukkere tijd toch overzichtelijk is en zodoende hier op geanticipeerd kan worden. De werklast richting de feestdagen loopt middels een stijgende lijn op, om vervolgens een week vooraf, aan deze feestdagen geheel in te storten. Er komt dan vaak in december ook nagenoeg niets meer uit, dat is dan ook de periode dat we even uit kunnen rusten! Desalniettemin doen we dit alles met plezier, ook wij hebben er wat aan als alles er goed in staat!

Zo nu heb je onze input bij Budgetgaming hopelijk een beetje beter leren kennen! Vanavond vertellen we je meer over wie wij nu precies zijn en straks komt de nieuwste releaselijst van ons online. Als je dus een keer een game mist, denk dan even aan ons, in de achtergrond zijn we altijd in de buurt om je te helpen!

Om af te sluiten, de releaselijst van deze week.


PC
Flight Simulator X: Airbus X uitbreiding
Splinter Cell: Conviction
Splinter Cell: Conviction Collector's Edition

DS
Chicken Blaster + Egg Case
Iron Man 2
WarioWare D.I.Y.

Wii
2010 FIFA World Cup South Africa
Chicken Blaster + 2 Light Guns
Iron Man 2
No More Heroes 2: Desperate Struggle (beperkte release PAL)

PSP
2010 FIFA World Cup South Africa
Iron Man 2

PS3
2010 FIFA World Cup South Africa
God of War Collection
God of War Trilogy
Iron Man 2
Super Street Fighter IV

XBOX360
2010 FIFA World Cup South Africa
Iron Man 2
Super Street Fighter IV

Hardware
PS3 Super Street Fighter IV Arcade Fight Stick Tournament Edition Black
PS3 Super Street Fighter IV Arcade Fight Stick Tournament Edition White
PS3 Super Street Fighter IV Wireless Fight Pad - Juri
PS3 Super Street Fighter IV Wireless Fight Pad - Ken
PS3 Super Street Fighter IV Wireless Fight Pad – Ryu
PS3 Super Street Fighter IV Wireless Fight Pad – T-Hawk
Xbox 360 Super Street Fighter IV Arcade Fight Stick Tournament Edition Black
Xbox 360 Super Street Fighter IV Arcade Fight Stick Tournament Edition White
Xbox 360 Super Street Fighter IV Fight Pad - Juri
Xbox 360 Super Street Fighter IV Fight Pad - Ken
Xbox 360 Super Street Fighter IV Fight Pad - Ryu
Xbox 360 Super Street Fighter IV Fight Pad – T-Hawk

Geplaatst op 30-04-2010 16:23

Laatste reacties

avatar van ChrissieOne
ChrissieOne ( 4742 ) 30-04-2010 16:25
Pff, dat posten jullie dan precies als ik op het punt sta weg te gaan -.-
Nuja, weer wat leesvoer vanaaf tijdens het F5en
avatar van Quince
Quince ( 1087 ) 30-04-2010 16:49
heerlijk leesvoer na gister droog te hebben gestaan
avatar van Flapperbol
Flapperbol ( 3780 ) 30-04-2010 16:51
Rol: Toevoeg Moderator
Weer een leuk stukje tekst!
Die "Games voor de feestdagen" is wel awesome

Kan niet wachten tot vanavond
avatar van Linkinparknl
Linkinparknl ( 1245   5) 30-04-2010 17:18
Grappig dat de game die ik toegevoegd had destijds, De Kerstman in Paniek, nog steeds voortleeft :')

ps. Grand? Turismo 5.. schaam jullie.
avatar van Divinenanny
Divinenanny ( 753   3) 30-04-2010 21:40
Weet je meteen hoe erg ik op die game zit te wachten
avatar van Rococo
Rococo ( 829 ) 02-05-2010 20:04
Quote:
Weet je meteen hoe erg ik op die game zit te wachten
Dat kan ik me voorstellen Alleen zolang er nog geen Europese releasedatum bekend is gemaakt kan het nog wel even duren en heb je nog niet echt een idee hoelang je nog moet wachten.

Hoe zit het trouwens met de beperkte PAL release van No More Heroes 2 want deze game komt toch pas op 28 mei uit?