Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Minispecial: amiibo zijn niet meer echt zeldzaam

Geplaatst op 21-04-2016 10:10
Op 28 november 2014 startte in Nederland de verkoop van de Nintendo amiibo-figuren: kleine beeldjes die elke Nintendo-fan zijn verzamelhartje sneller deed kloppen. Het meest bijzondere aan het amiibo-aspect is nog wel dat veel fans ze verzamelden, maar in tegenstelling tot Skylanders, Disney Infinity en Lego Dimensions kon je de figuurtjes eigenlijk bij geen enkele game echt gebruiken voor meer dan een paar extra kleine items of outfits. Dit toont des te meer hoe sterk het verzamelaspect is rondom Nintendo-gerelateerde items; veel verzamelaars lieten de amiibo zelfs in hun originele verpakking om zo ervoor te zorgen dat de waarde bleef behouden.


Amiibo: iedereen wil amiibo hebben, niemand kon ze krijgen
De Nintendo-figuurtjes lenen zich natuurlijk enorm goed voor de verzameling, en dat bleek ook al gauw uit de verkopen. In de eerste maanden vlogen de amiibo over de toonbank met als gevolg dat veel van de eerste uitvoeringen lange tijd nergens meer te krijgen waren. Op Marktplaats vlogen de prijzen van diverse amiibo al snel omhoog. Onder andere figuren als King Dedede, Wii Fit Trainer en Villager werden geplaatst met een prijskaartje van 70 euro, terwijl ze in de winkels eerder gekocht waren voor rond de vijftien euro. Ook in het amiibo-topic op het forum werd wat geruild om zo medebudgetgamers een handje te helpen en tegelijkertijd de eigen collectie compleet te maken.

Er verschenen zelfs specials op verschillende sites met tactieken en tips hoe je het beste aan bepaalde amiibo kon komen. Sites als IGN maakten amiibo Rarity Guides, waarin amiibo beoordeeld werden op zeldzaamheid, variërend van ‘Common’ (veel voorkomend) tot ‘Unicorn’ (bijna niet meer te vinden). N1ntendo.nl wijdde een special aan een autotocht door Nederland om te kijken waar nog bepaalde figuurtjes te verkrijgen waren. Kortom, amiibo was en is een begrip en niemand kon er omheen, maar tegelijkertijd kon ook niemand er aan komen doordat diverse uitgaven overal uitverkocht waren.



Nagenoeg alle amiibo zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar
Dat was echter een jaar geleden. Het idee dat menige amiibo nog steeds heel zeldzaam zijn leeft nog steeds als je naar de reacties kijkt die geplaatst werden, bij bijvoorbeeld een filmpje van onze Rick, die in drie minuten al zijn amiibo in één keer uitpakte. Daar leek een fortuin te verdwijnen, en dat voelde stiekem best ongemakkelijk, maar erg dapper. Dit gevoel is logisch met de lange amiibo droogte die we hebben moeten doorstaan en alle tactieken die bedacht zijn door iedereen om toch aan je favoriete amiibo te kunnen komen.




Maar is dit gevoel van zeldzaamheid vandaag de dag eigenlijk nog wel terecht als we naar de BG-prijslijsten kijken? Het antwoord hier op voor Europa is in ieder geval nee.
Stiekem zijn amiibo met de tijd langzaam veranderd van zeldzame trofeeën naar collectibles die overal te krijgen zijn. Die super moeilijk te krijgen King Dedede is nu te koop voor een schappelijke €17,94 inclusief verzenden. De Wii Fit Trainer haal je al in huis voor €15,94. Figuren als Little Mac en Pit, die vlak na release bijna niet meer beschikbaar waren, zijn nu zelfs al voor €12,39 te bestellen. De enige die we hier momenteel nog niet kunnen krijgen is de illustere gouden Megaman amiibo die bij Megaman Legacy voor de 3DS zit. Deze is tot nu toe alleen in de Verenigde Staten uitgekomen en je moet er het spel, wat niet op een Europese 3DS werkt, bij kopen om aan deze Megaman amiibo te komen. Eigenlijk zijn verder nagenoeg alle amiibo tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar, zelfs die uit de eerste Smash Bros Series. Snuffel maar eens door de amiibo-prijslijstpagina heen.

De enige die op dit moment nog wat lastiger te krijgen zijn (maar enkele weken terug nog wel op Marktplaats te vinden waren), zijn Toon Link, Bowser en de amiibo-bundel van Yoshi’s Woolly World. Daarnaast zijn uitgaven zoals Silver Mario en Gold Mario met een prijskaartje van rond de 25-30 euro iets duurder dan de rest, maar nog redelijk goed verkrijgbaar. Voor de rest zijn alle andere 100+ amiibo voor schappelijke prijzen binnen te hengelen. Vanuit een Nederlandse leverancier hebben we vernomen dat ze op dit moment zelfs een kleine overvoorraad hebben aan de eens zo felbegeerde verzamelaarsfiguren.



Tijd om je amiibo uit te pakken en een mooi plaatsje te geven
Als je het nog niet gedaan hebt, wordt het dus misschien tijd om je amiibo uit de verpakking te halen en ze op je plank of voor de televisie te verwelkomen. Aan de ene kant is het misschien jammer dat amiibo niet meer zo zeldzaam zijn als ze waren; vooral voor de collectie voelt het goed als je een paar zeldzame exemplaren in de pocket hebt. Aan de andere kant is het goed dat Nintendo naar de fans heeft geluisterd en uiteindelijk oudere amiibo alsnog opnieuw heeft hergeproduceerd. Nu heeft iedereen de kans om eraan te komen en zijn collectie te completeren. Daarnaast wordt het misschien dan tijd voor een feestje als je ze zelf allemaal nog in de verpakking hebt staan, en kun je ze nu met een gerust hart openmaken en uitstallen. Zover ik weet staat er nergens First Edition op het doosje, dus moet dat geen probleem zijn.

Amiibo zijn dus volgens de prijslijsten hier in Nederland niet langer echt zeldzaam meer te noemen, maar dat neemt niet weg dat het enorm leuke collectibles zijn, en wie weet kun je nu voor de verandering ook daadwerkelijk aan de amiibo komen die je graag wilt hebben. Daar is eigenlijk helemaal niets mis mee. Heb jij ze thuis staan?

Geplaatst op 21-04-2016 10:10
Aantal keer bekeken: 10984

Laatste reacties

avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 21-04-2016 10:28
Ik heb ze allemaal behalve de gouden mario en gouden megaman.
De kaartjes spaar ik niet - al heb ik het idee dat het straks moeite kost om de albums te vinden, dus die koop ik wel alvast.

Ik heb ze wel al meteen uitgepakt: dat figurines meer in doos waard zijn is vooral bij speelgoed uit de jaren '70 en '80, toen we allemaal niet beter wisten waardoor die figures in blister hedendaags zeldzaam zijn;
maar bij amiibo zag ik zóveel mensen die ze in blister bewaren dat ik er sowieso geen goede investering in zag (over 10/20 jaar teveel aanbod, te weinig vraag) en ik vind ze zelf nu eenmaal véél mooier uit de blister.
avatar van Luna
Luna ( 2109 ) 21-04-2016 10:36
Ik heb de Smash reeks voor nu compleet. De gouden/zilveren Mario heb ik niet en van de overige series heb ik slechts een enkele amiibo (Toad van de Super Mario serie bijvoorbeeld). Animal Crossing ben ik niet eens aan begonnen. Alhoewel de schaarste op dat moment erg vervelend was, vond ik het hunten op amiibo wel leuk. Ik heb er zelfs vrienden aan overgehouden.

Zelf heb ik ze al vanaf het begin uitgepakt, gezien ik er gewoon geen ruimte voor heb om ze in doos uit te stallen.
Ik ben van plan om de Smash reeks nog af te maken en verder kijk ik wel of er nog wat leuks komt. Mocht er een Zelda lijn volgen in de toekomst dan wordt dat de volgende reeks die ik ga verzamelen.
avatar van CageFighter
CageFighter ( 1497   12) 21-04-2016 10:41
En laat ik nou net Toon Link al maanden zoeken...
avatar van Dynaw
Dynaw ( 8078   6) 21-04-2016 10:42
Waar ik zelf nog het meeste spijt van heb is er überhaupt aan beginnen.
Toen ik er een paar kocht tijdens de 3=2 actie van Media Markt in 2014, kon ik niet weten dat er een extreme zeldzaamheid aan zat te komen van deze figureren. Gelukkig heb ik ze allemaal op release kunnen kopen voor de toen normale retail prijs á 15-16 euro per stuk. Maar goed, inmiddels heb ik dan ook de complete smash reeks compleet op de figuren die nog uit moeten komen na en dat heeft me echt teveel geld gekost achteraf.

Waar ik zelf nog het meeste van sta te kijken, veel figuren hebben nooit mijn Wii U gezien. Ondanks dat ik meteen bij binnenkomst uit het doosje haalde, heb ik ze meeste nooit gebruikt. Ze staan allemaal op een schap maar dat is het ook.

Om ze dan maar 'boxed' te verzamelen heb ik zelf ook nooit het nut van in gezien, ook al deed ik er niets mee. Precies wat Samael_blackwing zegt, ze gaan toch nooit veel waard worden en daarnaast zit je met veel te veel doosjes.
avatar van Rickk1986
Rickk1986 ( 963 ) 21-04-2016 10:42
Leuk artikel Yorn en bedankt voor het linken van mijn video! Bij mij was het vooral ruimtegebrek, ik MOEST ze wel uitpakken. Ik heb er geen spijt van gehad, maar in de verpakking vond ik ze ook erg mooi. Normaalgesproken haal ik alles altijd direct uit de verpakking, maar bij de Amiibo in eerste instantie dus niet.

Het hunten was stressvol, maar ook erg leuk. Het was een tof initiatief van enkele Budgetgamers om een Amiibro whatsapp groep te maken. Hoewel het daar nu lang niet altijd meer over Amiibo gaat, is het een superleuke groep gebleven. Wie zegt dat gamen niet sociaal kan zijn?!

De enige Amiibo die ik nog mis is de gouden Megaman, 45 euro voor een Amiibo en een spel dat ik niet kan spelen is toch een aardig bedrag...
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2547   2) 21-04-2016 10:45
Ik heb geen enkele amiibo. Was geïnteresseerd in Shulk, maar toen ik de lage kwaliteit zag tijdens het vergelijken van exemplaren moest ik het niet meer hebben.
avatar van Kowichi
Kowichi ( 2494   4) 21-04-2016 10:45
Goh ik weet nog wel dat bijna iedereen op zoek was naar Shulk, King Dedede & Rosalina, wat een hype! Ik ging er uiteindelijk ook in mee maar had mijn kleine verzameling verkocht aan een vriend. Ik deed er toch niks mee en toen waren ze nog wat waard. Ik hou het nu maar bij games.
avatar van Pug205GTi
Pug205GTi ( 4864 ) 21-04-2016 10:49
Ik heb altijd geroepen dat ik amiibo koop die ik ook daadwerkelijk leuk vind, dat doe ik nog steeds. Je ziet de Shulks en Little Mac´s redelijk vaak nu, tenminste ik ben ze al meerdere keren tegen gekomen in de winkels. Meeste staan in de vitrine, sommige liggen in een opbergdoos in de kast maar af en toe bewonder ik ze gewoon, leuke figures om naar te kijken.
avatar van Solbaid
Solbaid ( 74 ) 21-04-2016 10:55
Quote:
En laat ik nou net Toon Link al maanden zoeken...

Toon Link is wel gewoon verkrijgbaar in Duitsland. Linkje
avatar van Malistix
Malistix ( 1422   3) 21-04-2016 11:01
Ik heb ze nooit gebruikt op mijn 3ds of wii u maar ik heb de link en zelda characters in mijn kastje staan omdat ik ze leuk vond
avatar van TheDutchSlayer
TheDutchSlayer ( 40 ) 21-04-2016 11:06
Leuk stukje
Als iemand die ALLE amiibo heeft (behalve de Megaman gold, grrrr Capcom EU) en door de shortages heen leefde is het leuk om terug te zien hoe nu iedereen er beter aan kan komen.
Het is niet helemaal waar dat alle exemplaren goed te vinden zijn.
En de "main" smash serie is vaak nog wel het lastigste te vinden dan bijvoorbeeld the animal crossing serie.

Zelf laat ik toch nog even alles dicht totdat we over een paar jaar weten hoe de markt er bij staat heb niet veel haast er mee.

Hier op budget hebben we een redelijk grootte Amiibo community denk het leuk zou zijn om wat imput te krijgen van hun kan van het verhaal en hoe het was gegaan vanaf Nov 2014 misschien leuk voor een vervolg artikel?
avatar van Mrpapercut
Mrpapercut ( 8676 ) 21-04-2016 11:18
Oh oh wat ben ik blij dat ik nooit veel geld aan "zeldzame" amiibos heb uitgegeven. Nintendo heeft nooit gezegd dat ze gelimiteerd bleven, en ze zijn nog gewoon in productie.
Nintendo is natuurlijk ook niet blind voor de hype op amiibos, dus het is voor hun een kwestie van bijbestellen en ze verkopen als zoete broodjes. Het was dus te verwachten dat ze op een gegeven moment niet meer zeldzaam zouden zijn.

Quote:
Ik heb ze wel al meteen uitgepakt: dat figurines meer in doos waard zijn is vooral bij speelgoed uit de jaren '70 en '80, toen we allemaal niet beter wisten waardoor die figures in blister hedendaags zeldzaam zijn;
Helemaal waar. De enige reden dat spullen in orginele verpakking meer opleveren is omdat er nou eenmaal minder van zijn (vroegah was verpakkingsmateriaal om weg te gooien). Amiibos worden allemaal verkocht in verpakking, en het zou me niks verbazen als er meer verpakte amiibos bij mensen op de plank staan dan uitgepakt. Dat zou betekenen dat "sealed" amiibos minder zeldzaam zijn dan uitgepakt.
avatar van ShadyAce
ShadyAce ( 1235 ) 21-04-2016 11:37
Ik zag er überhaupt nooit zoveel waarde in, er zaten een paar figuurtjes bij die ik wel wou hebben omdat ik de characters simpelweg tof vindt, maar toen de hype begon te komen en er inderdaad belachelijke prijzen werden gevraagd was ik maar wat blij dat ik hier niet in mee ben gegaan ^^
Ik heb zelf alleen de 8bit mario amiibo staan die bij Super Mario Maker zat. En ik wou King Dedede wel hebben omdat ik die wel cool vind ;p Volgens mij heb ik zelfs ooit ergens een bestelling geplaatst ervoor die nooit aankwam, ik denk dat ik King Dedede dan ook nog wel een keer ga oppikken om op de plank bij de rest van de game figures te zetten, maar verder verwacht ik niet dat er hier veel amiibo in huis zullen komen
avatar van Lisa
Lisa ( 1958 ) 21-04-2016 11:49
Rol: Reviewer
In eerste instantie zouden mijn vriend en ik ook alleen de leuke amiibo kopen. Maar inmiddels verzamelen we ze allemaal. Voor een paar schaarse amiibo hebben we toen wat meer betaald. Marth en Wii Fit Trainer waren in het begin nergens te vinden, daar hebben we toen €20 per stuk voor gegeven van iemand die ze uit Duitsland had gehaald. (Villager hoorde ook bij de Holy Trinity maar die kon bol.com toen gelukkig nog wel leveren (in tegenstelling tot Marth).) En onze Shulk, Meta Knight en King Dedede komen uit Japan. Voor de rest hebben we alle amiibo die in Europa zijn uitgekomen wel gewoon voor een normale prijs hier in Nederland kunnen krijgen gelukkig.

Ik heb mijn amiibo ook vanaf het begin al uitgepakt. Ik had er niet eens bij stilgestaan dat je ze ook in het doosje kunt bewaren. Ik kwam er toen achter dat er mensen zijn die dat wel doen, maar ik vond het gewoon logisch om ze uit te pakken en mooi neer te zetten. Ik heb alle doosjes wel bewaard zodat als ik ga verhuizen ik ze weer veilig kan vervoeren.

Ik heb de figuren inmiddels allemaal! Ook de zilveren Mario, gouden Mario en gouden Megaman (daar was mijn vriend minder blij mee omdat die wel een beetje duur was). Als er eens een serie komt die ons helemaal niet aanspreekt dan zullen we die misschien wel overslaan, maar tot nu toe spreekt alles ons nog aan! De kaarten verzamel ik ook allemaal, ik ben dan ook een groot Animal Crossing fan. Ik heb ze bijna allemaal! Serie 1 en 2 heb ik compleet, van serie 3 mis ik er nog steeds 2. Eentje daarvan krijg ik als het goed is van iemand uit Amerika via /r/amiiboswap. (Diegene die ik dan nog moet is 292 Baabara.)
avatar van URL
URL ( 535   4) 21-04-2016 11:49
Ikzelf heb alle amiibo die ooit zijn uitgekomen. Nooit echt teveel betaald (behalve de gold megaman importkosten). Het was echte stress om sommige amiibo aan een normale prijs vast te krijgen. Ben blij dat het nu vlotter gaat
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2819   2) 21-04-2016 12:07
Quote:
[..]


Toon Link is wel gewoon verkrijgbaar in Duitsland. Linkje

Mhah, linkje.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12327   5) 21-04-2016 13:12
Ik heb alleen nog maar de Link Amiibo, en die is alweer meer dan een jaar geleden aangeschaft. Cloud en Bayonetta haal ik wel als ze uit zijn, denk ik... Voor Smash heeft het wel een leuke toegevoegde waarde. Eenmaal getraind is het winnen van je eigen Amiibo behoorlijk uitdagend.
avatar van Valuna
Valuna ( 288 ) 21-04-2016 13:17
Bijna alle amiibos zijn tegenwoordig in Duitsland, volgens mij in de MM voor €9.99 per stuk te verkrijgen. Alleen de nieuwere hebben de 15 euro prijs. Hoe dan ook vind ik een paar favoriete amiibo figuurtjes hebben van m'n favoriete Nintendo spellen gewoon leuk. Velen hebben dure of juist geen merchandise. En dan te bedenken dat de kwaliteit nog best te doen is. Ik vraag mij alleen af of Nintendo meer met de Amiibos gaat doen als functie in meer spellen zoals leuke skins.
avatar van AknoWWillie
AknoWWillie ( 2037 ) 21-04-2016 13:24
Quote:
Ikzelf heb alle amiibo die ooit zijn uitgekomen. Nooit echt teveel betaald (behalve de gold megaman importkosten). Het was echte stress om sommige amiibo aan een normale prijs vast te krijgen. Ben blij dat het nu vlotter gaat

wat heb je betaald aan importkosten dan? Ik heb hem voor de 60 dollar/euro inclusief verzenden geloof ik, geen naheffing gehad.

Ik heb ze allemaal tot nu toe. op 4 van AC na, daarvan wacht ik op een pricedrop net als de 4 ervoor. De eerste 8 van AC te duur gekocht, dat doe ik dus niet meer met de overstock.
avatar van Hbc Helios
Hbc Helios ( 154 ) 21-04-2016 15:40
Mooi, en nu hopen dat veel mensen die ze massaal hebben opgekocht voor doorverkoop er nu mee blijven zitten.
avatar van Rickk1986
Rickk1986 ( 963 ) 21-04-2016 15:43
Quote:
Mooi, en nu hopen dat veel mensen die ze massaal hebben opgekocht voor doorverkoop er nu mee blijven zitten.

Dat is ook wel gebeurd hoor. Mensen die met een tas vol Jigglypuffs en Greninjas zijn weggegaan enzo. Lekker voor ze! XD
avatar van Mrpapercut
Mrpapercut ( 8676 ) 21-04-2016 15:53
Quote:
[..]


Dat is ook wel gebeurd hoor. Mensen die met een tas vol Jigglypuffs en Greninjas zijn weggegaan enzo. Lekker voor ze! XD

Ben benieuwd of we ze gaan tegenkomen op de vrijmarkt aankomende week
avatar van Koei
Koei ( 109 ) 21-04-2016 16:20
Ik heb er twee en nog steeds in plastic. Beide waren gratis en aangezien je er toch niks leuks mee kan doen zitten ze nog steeds in het plastic ergens in een lade. Die run op amiibo heb ik sowieso nooit begrepen. Wel als je bijvoorbeeld de figuren die je tof vindt spaart zoals alle Zelda-figuren, of een setje met alle basis-Nintendo-figuren, maar waarom mensen amiibo zoals die Wii Fit trainer en de Mii-poppetjes kopen is me echt een groot raadsel. Die dingen zijn niet alleen nutteloos (zoals alle amiibo), maar ook nog eens lelijk én onbekend.
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 21-04-2016 16:22
Quote:
Ik heb er twee en nog steeds in plastic. Beide waren gratis en aangezien je er toch niks leuks mee kan doen zitten ze nog steeds in het plastic ergens in een lade. Die run op amiibo heb ik sowieso nooit begrepen. Wel als je bijvoorbeeld de figuren die je tof vindt spaart zoals alle Zelda-figuren, of een setje met alle basis-Nintendo-figuren, maar waarom mensen amiibo zoals die Wii Fit trainer en de Mii-poppetjes kopen is me echt een groot raadsel. Die dingen zijn niet alleen nutteloos (zoals alle amiibo), maar ook nog eens lelijk én onbekend.

Hee koei, je beledigt mijn waifu én drie (toegegeven, oerlelijke) kinderen nu wel hé.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39305   67) 21-04-2016 16:46
Quote:
Maar waarom mensen amiibo zoals die Wii Fit trainer en de Mii-poppetjes kopen is me echt een groot raadsel. Die dingen zijn niet alleen nutteloos (zoals alle amiibo), maar ook nog eens lelijk én onbekend.
Quote:
Hee koei, je beledigt mijn waifu én drie (toegegeven, oerlelijke) kinderen nu wel hé.
Toegegeven Wii Fit Trainer wakkert wel een paar fetishes aan zoals voeten, okselgeur en een aparte huidtint. Maar alle Jezus; Die kinderen zijn enorm lelijk. Ik ben niet voor abortus. Maar dat is wel wat nageslacht dat ik in de laatste weken van de zwangerschap zou afmaken.
avatar van Stef
Stef ( 3349   3) 21-04-2016 17:02
Ik had tegen mijn vrouw gezegd nooit aan Amiibo te beginnen.
Ze had wat AC kaartjes gekocht voor mij en mijn oog viel vorig jaar op een Lucina Amiibo die 'zeldzaam' was toen.
Beetje bij beetje de Fire Emblem Amiibo bij elkaar gespaard.

Fijn dat Nintendo de distributie problemen op heeft kunnen lossen.

Als er bij de nieuwe Zelda Amiibo uit komen (wat heel waarschijnlijk is) zal ik die ook wel willen sparen.
avatar van Ginryuu
Ginryuu ( 13282 ) 21-04-2016 17:42
Quote:
Mooi, en nu hopen dat veel mensen die ze massaal hebben opgekocht voor doorverkoop er nu mee blijven zitten.
O.a. Ezio_Aquilas, lekker voor hem
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 25499   20) 21-04-2016 17:53
Ik heb alleen een paar Amiibo's die ik kreeg in de sets met de games laatst bij MediaMarkt (was toen een 'prijsfout' maar ik was er op tijd bij). Ze zien er wel leuk uit, maar ik ga ze verder zeker niet sparen.

Wel een slimme zet om van die figuurtjes uit te brengen, de kostprijs is echt maar een fractie van de winkelprijs van die dingen en de hype is netjes 'georganiseerd'
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5399   20) 21-04-2016 18:01
Quote:
[..]


Dat is ook wel gebeurd hoor. Mensen die met een tas vol Jigglypuffs en Greninjas zijn weggegaan enzo. Lekker voor ze! XD
je loopt te haten, maar die zijn over 15 jaar allemaal miljonair door die investering!!!

Anyway, laatst een doos vol Disney Infinity figuren gekocht, puur omdat ik het design van die figuurtjes gewoon ERG goed vind. Hele leuke stijl waardoor het allemaal toch leuk bij elkaar past.

Wil ze straks in zo'n glazen display kast zetten in de gameroom.
avatar van Cynch
Cynch ( 267 ) 21-04-2016 18:08
Ik vind niets aan die dingen want ze voegen niet echt iets toe.
avatar van Sider inc
Sider inc ( 732 ) 21-04-2016 18:15
Ze zijn nooit zeldzaam geweest, gewoon heel erg gewild maar dat maakt het niet gelijk zeldzaam.

Ik vraag me ook af waarom er daadwerkelijk mensen zijn geweest die meer als de advies prijs hebben neer gelegd voor een amiibo, op misschien gouden en silver mario na. Dan sla je gewoon door.

Ik hou ze ingepakt, niet omdat ik denk dat ze veel geld waard zijn of gaan worden maar ik heb ze allemaal mooi aan de muur hangen. Daarnaast unlocken ze voor niks boeiends.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5399   20) 21-04-2016 18:36
Quote:
Ik vind niets aan die dingen want ze voegen niet echt iets toe.
Het is ook meer een verzameldingetje dan iets anders, voor veel van de kopers.
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 21-04-2016 18:39
Ze voegen idd niets wezelijks toe. Behalve shovel knight. Daar ging ook laatst een hele enquete over die ik van Nintendo had gekregen, dus volgens mij zijn ze er wel meer mee van plan in de toekomst.
avatar van Danielle0173
Danielle0173 ( 1323   1) 21-04-2016 18:51
Ik heb alleen de amiibo gekocht die ik leuk vind. Uitpakken doe ik direct en dan gaan ze de vitrine in. Ik vind niet dat de amiibo in hun verpakking tot hun recht komen. De details die onderaan de amiibo zitten vallen totaal weg in de verpakking. Vooral bij Bowser jr. en Pikmin vind ik dit het geval.
In totaal heb ik er nu 35. En de nieuwe Kirby serie staat alweer in de pre-order.
Verder hoop ik ook nog op een Zelda serie.
avatar van Bloodyvampie
Bloodyvampie ( 1647 ) 21-04-2016 21:17
Quote:
Ik heb alleen een paar Amiibo's die ik kreeg in de sets met de games laatst bij MediaMarkt (was toen een 'prijsfout' maar ik was er op tijd bij). Ze zien er wel leuk uit, maar ik ga ze verder zeker niet sparen.

Wel een slimme zet om van die figuurtjes uit te brengen, de kostprijs is echt maar een fractie van de winkelprijs van die dingen en de hype is netjes 'georganiseerd'

Heb ze altijd al willen sparen en de "actie" van Media Markt was voor mij ook een mooie gelegenheid om er gelijk een paar te halen. Daarvoor had ik al de 8bit Mario bij de Mario Maker set en Wolf Link bij de Zelda bundel. Heb Rosalina er toen bij gekocht dus de teller staat op 9.

Heb de hype altijd gevolgd en was gefascineerd door de prijs die mensen er voor gaven. Maar ja, supply en demand, zo werkt het nou eenmaal. Als late instapper ben ik wel blij dat er restocks zijn gekomen want 50-60 euro per Unicorn is toch wel een dure zaak haha
avatar van Crazymax
Crazymax ( 4871   6) 22-04-2016 08:13
Ik heb nog nooit een amiibo aangeraakt!
avatar van RonaldL
RonaldL ( 59 ) 22-04-2016 09:21
Koop dan een mooi beeld van bijvoorbeeld first 4 figures voor een paar honderd euro in plaats van een zooi massa geproduceerde plastic flutdingetjes voor uiteindelijk dezelfde prijs...
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 22-04-2016 09:52
Quote:
Koop dan een mooi beeld van bijvoorbeeld first 4 figures voor een paar honderd euro in plaats van een zooi massa geproduceerde plastic flutdingetjes voor uiteindelijk dezelfde prijs...

Nee. Ik koop liever 20/30 indrukwekkend gedetailleerde kleine poppetjes met een geinige functie in enkele games dan één overpriced first 4 figures figuur voor een prijs waar je een console voor kunt kopen - enkel omdat iemand 'limited' op het doosje heeft geprint.

Gelukkig mogen we allemaal zelf beslissen aan welke domme dingen we ons geld uitgeven
avatar van Sabin5995
Sabin5995 ( 3263 ) 22-04-2016 09:59
Ik heb zo goed als alle smash amiibo, ik heb de twee mario maker amiibo en de Twilight Princess amiibo. De smash amiibo collectie maak ik compleet en daar hou ik het dan bij.. Denk ik
avatar van NobleLegend29
NobleLegend29 ( 446 ) 22-04-2016 11:39
Ik ben nog steeds op zoek naar, jawel, een Yoshi van de smash serie.... Zie je bijna nergens meer.... Iemand een tip?
avatar van Yørn
Yørn ( 4189   24) 22-04-2016 12:18
Rol: Administrator
Quote:
Ik ben nog steeds op zoek naar, jawel, een Yoshi van de smash serie.... Zie je bijna nergens meer.... Iemand een tip?

Misschien gewoon daadwerkelijk even in de prijslijst kijken? Hij is voor € 15,99 te krijgen. :-)
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 22-04-2016 13:14
Ik koop er alleen die ik leuk vind. Allemaal kopen is mij te prijzig. Zelfs voor de normale prijs. Weet niet eens hoeveel het er inmiddels zijn, maar het zijn er zeker 30. En 30 X €15,00 is €450,00. Dikke doei hè
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 22-04-2016 13:18
Quote:
Ik koop er alleen die ik leuk vind. Allemaal kopen is mij te prijzig. Zelfs voor de normale prijs. Weet niet eens hoeveel het er inmiddels zijn, maar het zijn er zeker 30. En 30 X €15,00 is €450,00. Dikke doei hè

Inclusief de nieuwe kirby serie straks (4 amiibo) en skiibo, de twee dark varianten, zilveren en gouden mario en gouden megaman zijn het er inmiddels exact 100. (van: bron)
(kaartjes niet meegerekend)

Ik koop ook alleen degene die ik leuk vind.
(Helaas vind ik ze allemaal leuk)
avatar van AknoWWillie
AknoWWillie ( 2037 ) 22-04-2016 14:26
Quote:
[..]


Inclusief de nieuwe kirby serie straks (4 amiibo) en skiibo, de twee dark varianten, zilveren en gouden mario en gouden megaman zijn het er inmiddels exact 100. (van: bron)
(kaartjes niet meegerekend)

Ik koop ook alleen degene die ik leuk vind.
(Helaas vind ik ze allemaal leuk)

Fack, dan heb ik er echt teveel geld aan uitgegeven. Naast ook nog alles games en retro meuk van de afgelopen jaren :-/

Ik heb helaas ook nog wat dubbelen van de pre-order tijd en te laat zijn met cancellen en te lui zijn om terug te sturen. Ik heb echt een grafhekel aan pakketjes op de post doen.
avatar van Nickit
Nickit ( 1473 ) 22-04-2016 15:03
Leuk artikel! Grappig om heel het verhaal achter de amiibo's weer eens te lezen.
Ik heb de smash en super mario serie compleet tot nu toe, animal crossing ben ik (gelukkig) niet aan begonnen. Die nieuwe Kirby serie ziet er dan wel weer heel leuk uit..

Ik heb geen spijt dat ik aan de amiibo opzich ben begonnen, mijn portemonee wel, maar het zijn leuke figuren. Gebruik ze ook echt amper, maar ze staan gewoon leuk in een kast. Achteraf had ik ze misschien niet eens allemaal op release moeten kopen, aangezien ze nu bijvoorbeeld op amazon redelijk vaak in de aanbieding zijn.
Het hunten was soms best leuk, maar bij de zeldzamere vaak vooral erg stressvol. Heb me kapot gezocht naar Shulk en Rosalina. De smash serie wil ik in elk geval afmaken, verder koop ik nu gewoon degene die leuk zijn.
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 22-04-2016 15:12
Ik vind het trouwens best goeie timing, dit artikel - precies wanneer Nintendo de 100e amiibo (cards excluded) in de planning heeft.

Opzet van ons Yørn, of een gelukkig toeval?
avatar van Yørn
Yørn ( 4189   24) 22-04-2016 15:57
Rol: Administrator
Quote:
Ik vind het trouwens best goeie timing, dit artikel - precies wanneer Nintendo de 100e amiibo (cards excluded) in de planning heeft.

Opzet van ons Yørn, of een gelukkig toeval?

Je zou het bijna zeggen, ook nu met de amiibo uitverkoop die deze week live is gegaan. Maar is meer toeval. Zat al tijdje met het verhaal in het hoofd, moest alleen nog even tijd vinden om het op digitaal papier te zetten. :-)
avatar van Blackdevil235
Blackdevil235 ( 712   3) 22-04-2016 20:02
maar goed ook dan kunnen die viezerikken die dure amiibo's van ebay enzo afhalen, ow zeldzaam inkopen en duur verkopen zielig gewoon
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1811   2) 23-04-2016 15:03
Heb ze zowat allemaal weg gedaan...zou ze nooit compleet krijgen en aangezien ik ze niet uit wilde pakken, iemand anders blij mee gemaakt. Het was een hard sell, want idd, weinig mensen zitten er nog op te wachten.
avatar van Pinokkia
Pinokkia ( 2421   7) 24-04-2016 16:37
Had vorig jaar weg gedaan. (God zij dank kunnen verkopen tegen kostprijs bij game winkel die totaal geen voorraad had). Nu heb ik door 50% korting bijna mijn animal Crossing amiibo compleet (4 stuks miste ik) en de amiibo's voor Zelda spel (op toon link en wolf link na).