Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gratis op Xbox Live 2011

Gamen kan een dure hobby zijn. Bij je aankoop proberen we je dan ook te helpen te helpen wat geld te besparen. Op Xbox Live gelden echter vaste prijzen. Hier wordt het een stuk lastiger om content te scoren, toch zijn er wel een paar manieren om van games wat langer te genieten zonder daar extra euro’s voor neer te leggen. Ook dit jaar hebben we weer een lijst voor je opgesteld met alle Xbox Live content die je voor 0 punten kunt downloaden.

Om het overzicht te bewaren focussen we ons op gratis picture packs, Xbox thema’s en downloadable content, we laten gratis trailers en demo’s buiten beschouwing. De games die sinds onze vorige special gratis content hebben toegevoegd, hebben een groene naam gekregen. Zo kun je gemakkelijk zien voor welke games je wat nieuws kunt scoren. Check je games eens na, wie weet zit er leuke gratis content bij. Zo is de meest recente toegevoegde content het epiloog level voor Splosion Man.De hoofdvraag van dit artikel is:

Wat kan je allemaal gratis scoren op Xbox Live?


Xbox Live, een stukje geschiedenis.
Xbox Live is al onder ons sinds de originele Xbox. De eerste kennismaking met dit ‘intranet’ voor Xbox gebruikers vond plaats in november 2002. In die tijd kon je echter alleen van dit netwerk gebruik maken als je een credit card had. Zo kon Microsoft er zeker van zijn dat je als gebruiker 18 jaar of ouder was.

Door de jaren heen is deze dienst sterk verbeterd en met de komst van de Xbox 360 en de introductie van de Xbox Live punten, kwam de verplichte creditcard te vervallen.

In deze special beginnen we met de gratis themes en picture packs, gevolgd door de gratis arcade games. Als laatste krijg je een overzicht van alle aanvullingen die je voor niets kunt scoren voor je Xbox 360 games.
Een kleine uitleg is vereist betreft het kleurgebruik. Al de groene content is nieuw ten opzichte van het overzicht uit 2010. De games die dit jaar nieuwe content hebben gekregen hebben een groene titel.

Verder zijn er helaas ook wat gratis items verdwenen, zo is de arcade game Dash of Destruction nergens meer te vinden en is ook de downloadable content voor Chromehounds verdwenen. Begrijpelijk, want de server voor Chromehounds is offline gehaald. Wat minder logisch is, is de verdwijning van enkele gratis vliegtuigen uit de Ace Combat hangar zoals de F-117 A Lockheed. Ook die lijkt te zijn gevlogen.

Gratis Picture Packs
Picture packs zijn de vaste cash cows van het Xbox Live netwerk. In Picture packs zitten plaatjes die je kan gebruiken om je profiel te pimpen. De prijs ligt meestal rond de 80 punten, maar er wordt ook wel eens meer voor gevraagd. Met de komst van het vernieuwde Xbox Live en de introductie van de zogenaamde Avatars, hebben de picture packs minder prioriteit gekregen. Toch worden ze nog steeds bij nieuwe titels uitgegeven. De nieuwste aanwinst met een gratis picture pack is Duke Nukem Forever.

Gratis picture packs die beschikbaar zijn:
 • Duke Nukem Forever
 • Double D Dodge Ball
 • Fable
 • Fuzion Frenzy
 • Grand Theft Auto IV
 • Halo 1
 • Psychonauts
 • The Outfit (picture pack 2)
 • Valentine’s Day Gamer Pictures (Zitten bij ‘Free your Avatar’)


Gratis Themes
Een theme fungeert als een soort behang van je Xbox profiel. Het bepaalt de gehele stijl van je Xbox dashboard. Met de komst van het nieuwe Xbox Live hebben deze zogenaamde themes een grotere rol gekregen. Zo zie je nu, als je je vriendenlijst bekijkt, bepaalde onderdelen van je theme terugkomen achter de avatar van je vrienden.

De oude themes zijn nog steeds bruikbaar, maar gaan niet zo goed op in de achtergrond als de nieuwe themes. Dit komt doordat de oude themes op het oude dashboard zijn ingesteld

Van deze oudere themes zijn er nog een aantal gratis te scoren:
 • Homefront
 • Double D Dodge Ball
 • Fable
 • Fuzion Frenzy
 • Gears of War (zit bij Multiplayer Pack 1)
 • Grand Theft Auto IV
 • Halo 1
 • Psychonauts.

Gratis Arcade Games
Gratis Arcade games zijn schaars op Xbox Live. Gelukkig zijn er deze lente twee nieuwe gratis games gelanceerd, die onderdeel waren van een Dorito’s wedstrijd. Laat het merk je echter niet misleiden, want vooral de game Crash Course is een aanrader om even uit te checken.

Verder kun je nog Totemball voor je Xbox Live Vision Camera. Ook Photo Party is gratis, een veredeld fotoalbum waar mee je foto’s aan vrienden en familie kunt laten zien. Daarnaast kun je met een Amerikaans account ook nog een spelletje downloaden genaamd Aegis Wing. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen.

(Dorito’s) Crash Course
In Dorito’s Crash Course staat je zelgemaakte Xbox Live avatar centraal. Het is aan jou om jouw personage veilig over de verschillende hindernisbanen te loodsen. De banen doen denken aan de TV-serie Wipeout waarbij kandidaten door hamers en bokshandschoenen van platformen worden geduwd, terwijl ze zo snel mogelijk proberen aan de overkant te komen. De banen zitten goed in elkaar en de verslavingsfactor slaat al gauw toe, wanneer je ziet dat enkele van je vrienden net wat sneller was dan jij. Je bent max 2 uur met de game bezig, maar als je deze zomer even niets te doen hebt, is deze game een dikke aanrader om even te downloaden.

Harm’s Way
Harm’s Way is een racegame die het shootergenre met racen probeert te combineren. Je hebt de keuze om de auto te besturen, of als een soort bijrijder de diverse gun turrets te besturen die langs de weg staan gepositioneerd. Het resultaat is een originele racer die niet helemaal lekker uit de verf komt. Dit komt met name door het feit dat er geen toernooien of uitdagingen zijn toegevoegd, hierdoor voelt het spelen van Harm’s Way enigszins doelloos aan. Desalniettemin ziet de game er mooi uit en zijn de achievements gemakkelijk te behalen. Voor 0 punten zou ik deze titel zeker even bekijken.

Totemball
Waar Dash of Destruction door velen is opgepikt, weten maar weinig mensen dat er nóg een game gratis op Xbox Live te downloaden is, Totemball. Let wel dat je voor deze game de Xbox Live Vision Camera nodig hebt om te kunnen spelen. Dit spel is ongeveer gelijktijdig met de camera gelanceerd. De camera volgt jouw bewegingen. Heb je zo’n cameraatje, dan zeker even downloaden die handel!

Photo Party Photo Party is niet zozeer een game, maar eerder een handige tool. Via deze applicatie kun je gemakkelijk foto’s uploaden, delen en tonen aan vrienden en familie.

Aegis Wing (US Only) Ook Aegis Wing is een gratis te verkrijgen game, het betreft een sidescrolling spaceshooter. Deze game is echter alleen te downloaden wanneer je een Amerikaanse account hebt. Deze kun je aanmaken door aan een nieuw hotmail account een Amerikaans adres te koppelen. Doe je dit, dan kun je deze game gratis van het Amerikaanse Xbox Live downloaden.

Gratis content – Arcade en gewone games
Nederland heeft vorig jaar de crisis door gemaakt, dit heeft echter niet geleid tot enorm veel gratis extra content. Toch is de bibliotheek met gratis items wel degelijk dit jaar verder uitgebreid. Bij deze een poging om de markt van de gratis content transparanter te maken.

Hieronder staan álle games die op Xbox Live vermeld staan en gratis content bezitten. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke game, kan je gewoon het alfabet afgaan om jouw game te vinden. Staat deze er niet bij? Dan is er helaas niets gratis beschikbaar voor deze titel. Heb je vorig jaar ook al gebruik gemaakt van deze lijst, dan is het handig om te weten dat alles wat nieuw is, is weergegeven met een blauwe kleur. Is een game nieuw, dan is alleen de titel van de game blauw. Stond een game er vorig jaar al in, maar heeft die dit jaar nieuwe content gekregen, dan is alleen de nieuw toegevoegde content blauw.

Ace Combat 6
Game Add-on
 • Battle Royale met 16 spelers
 • Co-op Battle Stage 1 – Voer met 4 man samen missies uit.
 • Co-op Battle Stage 2
 • Siege Battle 8 spelers attack/ defend game.

16 gratis straaljagers:
 • A-10A Thunderbolt II( KERST uitvoering)
 • F-14D Super Tomcat –Zipang- (Cherry Blossom Aircraft)
 • F-14D Super Tomcat (Ace Combat Squadron leader Wardog Squadron, PS2)
 • F-14D Super Tomcat (Halloween Editie, pompoenskin)
 • F/A 18F Super Hornet (Scarface Squadron, Ace Combat 2)
 • Mirage 2000-5 (Scarface Squadron)
 • Mirage 2000-5 Advanced
 • Rafale M Espada (Ace Combat: The Belkan War, PS2)
 • SU-47 Berkut (Ace Combat Squadron Leader, PS2)
 • Typhoon UPEO (Ace Combat 3)
 • Typhoon ROT (Ace Combat, the Belkan War)

Army of Two (EU)
Veteran Map Pack
Inhoud: Nieuwe multiplayer coöp-kaarten, plus nieuwe campagnes met een alternatief einde voor de game.

Band Hero
Zie Guitar Hero: World Tour voor de songs die je ook voor Band Hero gratis kunt downloaden.

Batman Arkham Asylum
Insane Night Map-pack
Twee nieuwe locaties voor de challenges: Admin Secure Records Facility en Arkham Prison Watchtowers.

Prey in the Darkness Map-pack
Twee nieuwe locaties voor de challenges: Arkham Pumping Station en Abandoned Glasshouse.

Battlefield: Bad Company
Conquest Mode add-on
De Conquest mode uit de eerdere Battlefield games is gratis te downloaden.

Community Choice Pack
‘Par for the Course’ en ‘Acta Non Verba’ (2 solomaps) zijn op vraag van de community omgebouwd tot twee multiplayer maps.

Bioshock

Ryan Industries Plasmids and Gene Tonics
Een arsenaal aan goedkope Gene Tonics en Plasmids die het avontuur kunnen vergemakkelijken waaronder Sonic Boom, EVE Saves, Vending Expert en Machine Buster.

Bioshock 2
Kill em Kindly
Een melee mode waarin elk object volgens de beschrijving verandert in een golf club.

Blue Dragon
Ultra Hard Mode
Voegt drie nieuwe features toe:
 • New Plus Mode: Als je het spel uitgespeeld hebt, kan je met huidige save opnieuw beginnen.
 • Hard mode: Twee keer zo lastig als in het origineel.
 • Ultimate mode: Ontzettend moeilijk, is bedoeld voor level 50+ spelers.

Buku Sudoku
 • Buku Sudoku Puzzle Pack 1
 • Buku Sudoku Puzzle Pack 2
 • Bij elkaar 2400 gratis extra Sudoku puzzels.

Bulletwitch
Voor Bullet Witch zijn 5 gratis kostuums beschikbaar.
 • Mummy
 • Pixie
 • Schoolgirl
 • Secretary
 • White Witch

Burnout Paradise
Burnout Paradise heeft de beste vrij gegeven goodies. Nog steeds worden hier nieuwe features voor uitgegeven. Die zijn echter niet gratis. Welke wel gratis zijn te downloaden:

Burnout Paradise 1.9
Upgrade je game met:
 • 200 extra online challenges
 • Motor Bike update
 • Nieuwe auto’s

Burnout Revenge
5 gesponsorde auto’s gratis te downloaden:
 • Dolby Car
 • Monster Car
 • Plantronics Car
 • Spike TV Car
 • Yellowcard Car

Call of Duty 2
Bonus Map Pack
Inhoud: 2 nieuwe multiplayer maps.

Call of Duty 3
Bonus Map: Champs

Call of Duty World at War
Makin Bonus map: 1 nieuwe multiplayer map

Cars 2 Voor Cars 2 is ere en gratis speelbaar karakter beschikbaar. Je kunt als je deze download met de Koningin spelen.

Chessmaster Live
Er zijn twee nieuwe Schaaksets te verkrijgen:
Calvert Schaakset
Live Lewis Schaakset

Verder is er nog gratis een minigame te scoren genaamd Fork my Fruit.

Grappig detail: Er is voor 200 punten een Rayman Raving Rabbids schaakset.

Crackdown
Map packs met het één en ander aan toevoegingen, zeker het downloaden waard.
Four-Play pack
Free- for- all Pack

Dance Evolution
Voor Dance Evolution is een gratis outfit te downloaden (OUTFIT 1), daarnaast is ook het Master Level pack gratis.


Dante’s Inferno
Voor Dante’s Inferno is een gratis Soul Pack, deze bevat 500 zielen waarmee je je vaardigheden kunt opwaarderen.

Dead Rising
Voor Dead Rising zijn maar liefst 12 gratis nieuwe outfits te downloaden:
 • Accountant
 • Burgundy Wine
 • Casual
 • Cold Hearted Snake
 • Grandpa
 • Man in Black
 • Miami Nights
 • Pink Papparazzi
 • Pure White Suit
 • Round Shades
 • Weekender
 • Stripe Key


Dead Space 2 Voor deze game is de Outbreak Map pack gratis te downloaden. Deze bevat de 2 multiplayer maps Concourse en The Academy Def Jam Rapstar Niet helemaal gratis, want het kost je maar liefst 1 Xbox Live punt. Vandaar dus toch noemenswaardig, het liefje van Ill Blu – Stalin.

Dragonball Z Raging Blast
Voor Dragonball Z zijn de afgelopen periode (24-11-2009 tot 15-04-2010) in totaal 11 character packs vrijgegeven, goed voor 54 extra characters.

 • Dragon Ball: Warriors on Earth Pack (Pack #1)
  Characters: Krillin, Yamcha, Tien, Chiatzu
 • Dragon Ball: Alien Warriors Pack (Pack #2)
  Characters: Vegeta(Scouter), Raditz, Nappa, Zarbon, Dodoria
 • Dragon Ball: Ginyu Force Pack (Pack #3)
  Characters: Captain Ginyu, Recoome, Burter, Jeice & Guldo
 • Dragon Ball: Androids Pack (Pack #4)
  Characters: Android 16, 17, 18 & 19 plus Dr. Gero
 • Dragon Ball: Warriors of Justice Pack (Pack #5)
  Characters: Kid Gohan, Gohan, Kid Trunks, Goten & Videl
 • Dragon Ball: Revived Warriors Pack (Pack #6)
  Characters: Majin Buu, Kid Buu, Broly, Super Gogeta & Super Saiyan 3 Broly
 • DB: Saiyans Pack (Pack #7)
  Characters: Majin Vegeta, Trunks (Fighting Teen), Vegito, Bardock and Super Saiyan 3 Vegeta.
 • Dragon Ball: Ultimate Warriors Pack 1 (Pack #8)
  Bevat de characters met ultimate abilities. Characters: Goku, Teen Gohan, Piccolo, Bardock & Super Gogeta
 • Dragon Ball: Ultimate Warriors Pack 2 (Pack #9)
  Bevat de characters met ultimate abilities.
  Characters: Majin Vegeta, Frieza, Android 17, Android 18 & Cell
 • Dragon Ball: Ultimate Warriors Pack 3 (Pack #10)
  Bevat de characters met ultimate abilities.
  Characters:Vegeta (Scouter), Vegeta, Trunks (Sword), Vegito, Super Saiyan 3 Vegeta
 • Dragon Ball: Ultimate Warriors Pack 4 (Pack #11)
  Bevat de characters met ultimate abilities.
  Characters: Majin Buu, Super Buu, Kid Buu, Broly en Super Saiyan 3 Broly
Dynasty Warriors Gundam 2
Voor deze game zijn er maar liefst 10 extra missies, allemaal los te downloaden

Dynasty Warriors Strikeforce
3 nieuwe quests die worden toegevoegd aan je Notice board waaronder: Jiang Ling, Wei Defense en Turban Fortress

Dynasty Warriors 7
Voor deze game kun je de Japanse stemmen gratis downloaden.
EXIT
Voor exit liggen 10 extra levels klaar verdeeld over 2 extra level packs.

F.E.A.R. 2
FEAR 2 Project Origin: Speelgoedsoldaatjes Map Pack

Fable 2
Knothole Island is gratis te downloaden, wil je echter ook de quests kunnen doen, dan zal je alsnog voor het Knothole Island Premium pack moeten gaan die wél geld kost.

See the Future is ook een gratis te downloaden aanvulling, tot je de quests door wilt spelen, dan zal je ook voor deze aanvulling moeten betalen. Wel leuk is dat in de gratis versie een paar unieke cadeautjes zitten verwerkt. Beetje een auto zonder wielen dus.

Fable 3
Het volgende is beschikbaar voor Fable 3:
Free Weapons Pack
Bevat de Bloodstone Bludgeon en Gusket’s Musket. Deze nieuwe wapens speel je gedurende het verhaal vrij als kadootjes.

Free Fable 3 Free Yule Hat Opvallende hoed die je kunt opzetten.

Free Soldier Outfit De outfit bestaat uit laarzen, hoed, broek en armor.

Fifa 09
Voor Fifa 09 zijn alle talen aan commentaar te downloaden, van Engels tot Russisch. Misschien een handige feature, gezien je bij het Russisch niet zo merk hoe slecht het commentaar wel niet is. (als je nu het Nederlands commentaar aan hebt staan)

Fifa 11
Voor Fifa 11 is de Ultimate Team mode gratis te downloaden. Een uitgebreide mode waarin pakjes met voetbalplaatjes centraal staan. De voetbalplaatjes die je scoort kun je gebruiken als echte spelers in je eigen opgezette team.


Fight Night Round 4
Voor FNR 4 zijn verschillende gratis te downloaden pakketten verkrijgbaar. De pakketten zijn:
 • Pakket met boksuitrusting (Nieuwe boksbroeken, laarzen en handschoenen)
 • Olympic Sugar Ray Leonard
 • Download Content 1 (nieuwe trainingszaal, broeken etc.)
 • Gratis Uitrusting (meer dan een dozijn aan nieuwe accessoires)


Forza Motorsport 2
Voor Forza Motorsport zijn een paar gratis auto’s te downloaden:
- #1 Peugeot 207 S2000
- Nissan Tournament Pack (3 auto’s)
- Renault Clio 197
- Seat Leon Cupra

Forza Motorsport 3
Voor Forza Motorsport 3 zijn er diverse auto’s gratis te downloaden:
 • Hyundai Car Pack (3 auto’s: 2010 Hyundai HKS Genesis Coupé, 2010 Hyundai Rhys Millen Racing Genesis Coupe (Formula drift car), 2010 Forza Motorsport Genesis Coupé )
 • Auto Week Car Show Sample ( 1 auto: 2009 Lotus 2-Eleven)
 • Jalopnik Sample Car ( 1 auto: 2010 Honda Mugen Civic Type-R 3D)
 • The Road & Track Car Sample (1 auto: 2010 mini coupé Concept)
 • The Exotic Car Sample (1 auto: 2010 Spada Veture Sport Codatronca TS)
 • The Summer Velocity Car Sample (1 auto: 2010 Peugeot 308 RCZ)
 • World Class Sample (1 auto: 2010 Mitsubishi Colt Ralliart)
 • Hot Holidays Car Sample (1 auto: 2010 Audi S4)


Frontlines Fuels of War
- Frontlines Boneyard Map
- Frontlines Conquer Mode

Gears of War
Bij Multiplayer Map pack 1 werd een gratis Theme geleverd. Daarnaast zijn inmiddels Multplayer map pack 1 en Multiplayer Map Pack Hidden Fronts gratis vrijgegeven.

Gears of War 2
- Flashback Map pack ? 5 oude multiplayer maps hebben een make over gehad

Ghost Recon 2
Classic Pack 1 & 2
Inhoud: 14 gratis multiplayer maps van de oude stempel.

More Guns Pack
Inhoud: 8 nieuwe wapens voor de singleplayer modus.

Guitar Hero III
Voor Guitar Hero III zijn er 3 gratis songs te downloaden, dit zijn:
 • 4th July 2008 Holiday Single ‘Top Gun Anthem’ Uitgevoerd door Steve Ouimette
 • ‘I am Murloc’ World of Warcraft Single uitgevoerd door level 70 Chieftain
 • Kerst 2007 single ‘We three Kings’uitgevoerd door Steve Ouimette.
 • Halo Theme MJOLNIR Mix
 • Boss Battle Track Pack, met hierin ‘Devil went down to Georgia van The Charlie Daniels Band.

Guitar Hero World Tour
Voor Guitar Hero World Tour is er, tussen de liedjes waar je flink voor moet dokken, een stapel aan gratis liedjes te downloaden. In totaal staan er bij GH:WT 135 items.

Activision Music Track pakket
- H is Orange - ‘Nothing All the Time’
- Awaken - ; The Silence is Deafening’
- Hundred Reasons ‘I’ll never know’

Ferret / Metal Blade trackpakket
- Chimaira – ‘On Broken Glass’
- Devil Wears Prada – ‘Dez Moines’
- Unearth ‘Grave of Opportunity’

Guitar Duel Trackpakket

Guitar Hero On Tour: Modern Hits Theme
Theme song van de DS versie van Guitar Hero, door S.U.P.R.A.H.U.M.A.N. gratis te downloaden voor je Xbox 360.

National Anthems Trackpakket br> onder andere Engelse, Franse, Italiaanse en Duitse volkslied (helaas niet het Nederlandse)

Never soft Track Pakket

- An Endless Sporadic – ‘Anything’
- Sworn – ‘Electro Rock’

Reggae Rock Track Pack
- Pepper – ‘Your Face’
- Slightly Stoopid – ‘Jimi’
- The Expendables – ‘Sacrifice’

Neversoft thanks the fans
- Bunny Knutson – ‘Lemon Frosting’
Nancy Fullforce – ‘RocknRolla’
Endless Sporadic – ‘From the blue’, ‘Point of no Return en ’T.T.R.T.S.’
Dom Liberati ‘Love holds it down’
Davidicus – ‘You really like me’
Tony Solis – Guilty pleasures

Overige singles:
‘Hark! The Herald Angels Sing’ - Steve Ouimette
‘La Marseillaise’- Steve Ouimette
‘Il Canto degli Italiani – Steve Ouimette
‘The Star Spangled – Steve Ouimette
‘The Touch’ - Stan Bush

Halo 3
Halo 3 Heroic Map Pack
Drie nieuwe multiplayer maps die voorheen nog geld kostten, zijn nu reeds een tijdje gratis te downloaden. )Standoff, Rat´s Nest en Foundry’

Halo 3 Cold Storage Map
Multiplayer map klassieker uit Halo: Combat Evolved

Infinite Undiscovery
- Voucher A ? Toegang tot alle metalen in alle winkels
- Voucher B ? Toegang tot alle soorten ‘cloth’ in alle winkels.
Deze vouchers zijn voornamelijk handig om te forgen, writen etc. Normaal waren sommige items maar beperkt leverbaar, nu kan je ze overal krijgen. Er was ooit nog sprake van een voucher C, deze is echter nooit uitgekomen.

Just Cause 2
Voor Just Cause 2 zijn er twee bizarre voertuigen gratis te downloaden waaronder de Chevalier Ice Breaker, een gepimpte ijscowagen en een Tuk Tuk met een massavernietigingswapen achterop onder de naam Tuk Tuk Boom Boom.
Verder is er nu ook gratis een Chaos Parachute te downloaden, dit is een parachute met schedelmotief.Kameo
Kameo Design-A-Skin-pack
11 nieuwe skins voor alle warriors, hierbij zit onder andere een Adelaar skin. Erg gaaf gedaan.

Kane and Lynch: Dead Man
The Dope Bag
Vier nieuwe scenario’s voor Fragile Alliance: Clean Cut, Hookers Trail, Flying High en Hasta la Vista.

Kinect Joyride
Scoor twee gratis auto’s; de exclusieve Chevrolet Volt en de gewone Chevrolet.


Kinect Sports
Het Kinect Sports Party Pack voegt zes nieuwe minigames toe: Aanvallen, Kegelaars, Snelle Henkie, Vruchtenmoes en Koning van de ring.

Lara Croft and the Guardian of Light
Download gratis Kane & Lynch personages uit de gelijknamige game.


Left 4 Dead
Survival Map Pack: Nieuwe multiplayer mode plus twee compleet nieuwe cempagnes voor de versus mode.

Lost Planet
Multiplayer maps #1, #2 en #3 zijn nu gratis te verkrijgen plus nog een Battleground Map. Bovendien is deze game nu, net als Shadow Run met een Silver Abonnement online te spelen.

Lord of the Rings Conquest
Hero Arenas Pack ? Nieuwe manier om Hero Team Deathmatch te spelen. Dit keer vecht je één tegen één, of twee tegen twee tegen elkaar.

Mad Balls: Babo
Voor Mad Balls is er een gratis skin beschikbaar genaamd Obsidian Magmor

Marble Blast Ultra
Marble it up ? Gratis nieuwe multiplayer map en een extra achievement.

Marvel vs Capcom 3
Voor MvC 3 is de eerste Shadow battle (Shadow Battle 01) gratis te downloaden.


Medal of Honor
Medal of Honor Clean Sweep pack:
Bevat het speltype clean sweep en twee nieuwe multiplayer kaarten: Bagram Hangar en Khyler Caves.


Midnight Club LA
South Central Map Expansion
Er worden hier 4 buurten toegevoegd. Het spel wordt met zo’n 33% uitgebreid

Politie-pack
Dankzij deze pack kun je nu zelf achter het stuur kruipen van één van de politiewagens uit Midnight Club LA. De Border, Highway en Patrol Wagen staan allemaal voor je klaar.

Mortal Kombat
Er zijn twee compatibility packs gratis beschikbaar. Compatibility pack 1 Bevat 2 karakters uit Mortal Kombat 3: Cyrax en Sektor. Pack 2 geeft je toegang tot Smoke en Noob Saibot uit de eerste Mortal Kombat.


Moto GP 09/10
Voor Moto GP is er een gratis update te downloaden die je game update met het seizoen van 2010. Alle nieuwe bestuurders en motoren worden hier mee toegevoegd, daarnaast wordt het Silverstone circuit aan je game toegevoegd.

MX vs ATV RefleX
Reflex Special Series: Goed voor vijf nieuwe evenementen in de Reflex Special Series.


N+
Level- Pack 3
Inhoud: 150 singleplayer maps uit het originele spel N, 50 multiplayer co-op maps en 50 multiplayer race maps.

Naruto Rise of a Ninja
Download gratis de japanse stemmen.

Naruto The Broken Bond
Chunin outfit Sasuke ? Speel als Sasuke in zwarte outfit.

NBA Live 2008
NBA All Star 2008 Pack by Adidas
- Officiele Adidas outfits en schoenen

NBA Live 2009
Oklahoma City Pack
Alle, outfits, stadiondetails, info etc. van het nieuw aangekondigde Oklahoma City thunder team.

NBA Live 2010
Holiday Shoe-update
23 bijgewerkte schoenen voor de spelers.

NBA All-Stars Weekend 10 pakket
Gratis pack met daarin het officiële NBA All-Star Weekend 2009 veld en de officiële East/West All-Stars tenues

NBA Street homecourt
Rucker Park: Gratis lokatie te downloaden, Ruckerpark te Harlem NY
Melo’s Cloverdale: Nieuwe look en feel voorMelo’s Cloverdale

Need for Speed Carbon
Er zijn 2 gratis auto’s te downloaden voor deze game.
- Fire Truck – brandweerwagen
- Dump Truck – Afvalstortwagen

Need for Speed Pro Street
Stage 4 Performance Blueprint Bundle
4 blue prints voor de volgende auto’s: Nissan 240 SX, Nissan GT-R, Mazda RX-7 en de Mitsubishi EVO IX

Need for Speed Undercover
Challenge Series Expansion
Voegt in één keer 60 nieuwe evenementen toe aan de game, inclusief twee nieuwe speltypen: Highway checkpoint en Highway war. Tevens kun je drie extra auto’s ontgrendelen.

Ninja Blade
Voor Ninja Blade is een gratis Bonus pack te downloaden.

Outpost Kaloki X
Hier voor zijn drie gratis scenario’s te downloaden:
- Fire Works Scenario
- Bounty Hunter Scenario
- The Swarm Scenario

Overlord
Split Screen pack + extra multiplayer map.
Met de Splitscreen pack kan je nu op één Xbox 360 samen de multiplayer game doorspelen. Co-op het spel doorspelen is niet mogelijk.

Perfect Dark Zero
Perfect Dark Zero Map Pack two (Facility and Ruin uit Perfect Dark van de N64)

Pro Evolution Soccer 2009
In tegenstelling tot Fifa 09, is er voor PES 09 gratis een update te downloaden met geupdate player stats en het debuur van England Kit. De reden dat zij deze update gratis hebben doorgevoerd zal waarschijnlijk komen doordat pas de Wii versie uit is gekomen en ook daar een gratis update voor was samen gesteld.

Pro Evolution Soccer 2010 en 2011
Net als voor 2009, zijn er voor 2010 gratis updates te downloaden die alle spelers aanpassen naar hun huidige vorm.

Project Gotham Racing 3
Een paar gratis auto’s voor in je wagenpark:
Aston Martin V8 Vantage
Cadillac V-serie
RUF R.K. Spyder

Project Gotham Racing 4
Free Challenge Pack met daarin een race met de waterstof aangedreven Peugeot Flux.

Pinball FX
Gratis piratentafel te downloaden onder de naam ‘Buccaneer Table’.

Prey
Voor Prey zijn er een paar gratis multiplayer characters te downloaden:
 • Becky
 • Elite
 • Elhuit
 • Hunter
 • Jen

Ook zijn er een paar multiplayer maps gratis te verkrijgen:
 • Gravity Labs
 • Space Oddity
 • Topillogical
 • Tunnel Rat

Project Sylpheed.
Nog geen genoeg van deze titel? Dan kan je gratis 6 nieuwe missies en een aantal nieuwe wapens scoren.

R.U.S.E. Manhattan Project Pack:
Bied nieuwe uitdagingen waaronder 3 nieuwe multiplayerkaarten: De godenschemering, Vesuvio en Geweren en Tulpen.


Rainbow Six Vegas
Er zijn 2 gratis packs beschikbaar met in totaal 10 nieuwe multiplayer maps. Dit zijn de PLayer’s pack Black en Red Edition.

Rainbow Six Vegas 2
Er is een Gift Pack voor Rainbow Six Vegas 2 uitgekomen met daarin drie gratis multiplayer kaarten waaronder Calypso Casino, Murdertown en CQB Training.

Red Dead Redemption
Coopmissie pakket: Outlaws to the End.
Deze aanvulling biedt je gratis 6 coöp. missies die je met vier man door kunt spelen. Van mijnen veroveren tot een stadje met kanonnen overnemen, het zit er allemaal in.

Hunting and Trading pakket
Bevat twee nieuwe outfits en nieuwe singleplayer uitdagingen.
Ridge Racer 6
Auto’s die te unlocken zijn:
- CL1 Baraduke Fiera
- Neucom Abeille

Rock Band & 2
In totaal kan je in deze categorie meer dan 1517 items downloaden, dan is je portemonnee wel leeg. Toch zijn er nog een paar gratis liedjes te vinden;

- ‘Still Alive’ – GLaDOS and Jonathan Coulton
- ‘Promised Land’- Vesuvius
- ‘Charlene (I’m right behind you)’ Stephen and the Colberts
- ‘Headphones on’ – Miranda Cosgrove
- ‘Dreaming of Love’ – Lights Resolve
- ‘Am i Crazy’ – Little Fish

Saints Row
Voor Saints Row kan je het één en ander aan kleding gratis downloaden waaronder een kerstman pak! De kleding is gratis in de winkels te scoren van Saints Row. Tevens zijn deze pakketten goed om snel bij de ‘buy 100 clothing items’ te scoren.

Kostuums:
- Ho-Ho-ho Pakket (kerstman pak, meerdere versies.)
- Unkut pakket (Unkut-kleding) Zitten meer dan 80 kledingstukken in.

Saints Row 2
Unkut pakket (Unkut-kleding) Zitten meer dan 80 kledingstukken in.

Shaun White Snowboarding
Een gratis kleding pakket voor deze game Genaamd ‘The Freebie pack’. Hier in zitten de kostuums die mensen met een wedstrijd rondom deze game in elkaar hebben gezet.

Skate 2
- Throwback pakket: Skate in retro stijl met de kleding die hier in zit.

Splinter Cell Double Agent
Xbox 360 downloadable Content
- Twee extra multiplayer maps
- Vier extra challenges
- Extra character: vrouwelijke spion inclusief 3 outfits.

Split/ Second
‘The Elite’ Vehicle livery pack
Biedt je toegang tot nieuwe liveries voor de Elite voertuigen van Brawn, Vixen en Raptor.


Ryback Cyclone Special Edition
Een speciale editie voertuig die gebaseerd is op de klassieke Ryback Cyclone.

Split/ Second
Voor Splosion Man is sindskort een epilooglevel gratis te downloaden. Deze bereid je voor op Ms. Splosion Man (Deel 2 in de Splosion Man serie). Het level is te vinden onder campaign ? Timetrial ? Level 5.1.


Star Trek: D-A-C
Voor Star Trek is gratis de Deluxe Edition te downloaden. Deze biedt je een nieuwe challenge voor de singleplayer Survival mode. Daarnaast krijg je twee extra speelbare shipclasses (Missile Cruiser en Support Frigate) tot je beschikking. Alsof dat nog niet genoeg is, zitten hier in ook nieuwe maps, pickups en nieuwe opties om alles te customizen.

Street Fighter IV
Power Up Pack: Voegt de Championship mode toe en daarnaast een replay optie van al je matches.

Super Street Fighter IV Super Tournament Mode
Een extra mode waarin je kunt kiezen tussen 4 en 8 speler toernooien. Handig is dat de host van een toernooi automatisch elke match kan opslaan, zodat je een match later nog kunt terug kijken.

Tales of Vesperia
Voor deze game zijn er een paar items en skills gratis te downloaden die van pas kunnen komen in het begin van het avontuur.
- Free Gel Set
- Trial Synthesis Kit (Medial Herb, Soul Grass, Gel Base, Magic Resin) x 10
- Trial Skill Pack Yuri (Yuri leert vaardigheden als Item Thrower en Backstep)
- Trial Skill Pack Estelle ( Net als Yuri leer Estelle bovengenoemde vaardigheden)

Test Drive Unlimited
Voor Test Drive Unlimited zijn er een aantal nieuwe auto’s gratis te downloaden. Let op dat je ze wel moet kopen in de game zelf met het virtuele geld wat je daar in hebt opgespaard.

 • Launch pack: 2 auto’s waaronder: Audi RS4 quattro Saloon en de Nissan Skyline GTR R34
 • Lexus IS 350
 • 1971 Dodge Challenger RT
 • Chevrolet Corvette C1 1957
 • Lexus Collection 2: Lexus GS 450h en LS 460
 • Cadillac CTS-V
 • Lexus Collection 3: Lexcus LS600h L, Lexus SC 430
 • Saturn Curve
 • Holden Efijy Concept
 • Nissan 350Z Roadster

The Godfather
Voor The Godfather is het meeste betaald, bijvoorbeeld de level 4 wapens, toch is er nog iets gratis te scoren en wel een paar extra missies.
Favor Pack – 3 favor Missions

The Hulk
Een gratis multiplayer expansion pack
Inhoud: Extra twee-speler missies om online door te spelen.

The Last Remnant
Een extra gebied;
- The Key To the Ancient ruins

Plus nog een paar extra guild opdrachten in de vorm van:
Challenge pack 1: Purgatory Sin’s
Challenge pack 2: The Price of Lies
Bovenstaande packs zijn voor de hoog gelevelde spelers.

The Outfit
Daarnaast nog een paar gratis multiplayer kaarten:
Outfit Multiplayer map: Arnhem Mayhem
Outfit Multiplayer maps: Collatoral Damage (3 kaarten)

Timeshift
Futures-Past Multiplayer Map Pack: 5 gratis multiplayerkaarten

TNA Impact
Voor TNA Impact is het commentaar voor in de ring te downloaden van Mike Tenay. Bekend van zijn verslaggeving voor veel worstel matches.

Tom Clancy’s End War
Een gratis map pack te scoren onder de naam Veteran Map pack. Deze bestaat uit 2 nieuwe missies waaronder ‘The assault on Russia’s Cosmodrome’ en The Conquest of the Strategic Petroleum Reserve’

Tomb Raider Underworld
Wetsuit Pack: Twee gratis nieuwe wetsuits voor Lara liggen voor je klaar.
(2010) Nu zijn er nog twee packs te downloaden met nieuwe outfits. Het Tomb Raider Underworld Klassieke pakket met daarin de Classic en Legend kostuums. Daarnaast is er een design contest gehouden rondom Tomb Raider Underworld. De community mocht vervolgens stemmen en de beste twee outfits zijn gedigitaliseerd, deze zijn nu gratis te verkrijgen in het Tomb Raider Designers pack.

Top Spin 2
Downloadable content 1: Extra female outfits
Downloadable content 2: Extra male outfits

Trivial Pursuit
Filmpack: honderden gratis extra vragen over films.

Vampire Rain
VR Bonuslevel 1
VR Bonuslevel 2
Voor Vampire Rain zijn twee extra levels uitgekomen, in de eerst heb je alleen je UV-mes om Nightwalkers af te maken. Het komt dan echt op je sluipskills aan. In de tweede moet je zo snel mogelijk alle benodigde spullen zien te vinden met Duane Hanson.

Wheelman
Wheelman Free Street Showdown pack
In deze pack zit een extra race tegen 5 andere tegenstanders.

Worms
Een gratis map: Space Landscape

En twee packs die de woordenschat van je wormen uitbreiden
- Soundbank pack 1
- Soundbank Pack 2

*Gelieve deze lijst niet te kopiëren naar andere sites/ fora zonder onze toestemming*

Conclusie
Opvallend is dat er dit jaar toch nog aardig wat items gratis zijn vrijgegeven. Zoals je kunt zien zijn er over het geheel gezien in ieder geval bergen aan content gratis te scoren. Het meeste komt neer op kleine toevoegingen, maar games als Burnout Paradise weten de toon goed te zetten. Zo is de Bike update een waardige toevoeging aan het Burnout avontuur. Ook Dragonball Z Raging Blast doet het goed met 54 extra characters die je kunt downloaden. Deze hadden weliswaar gewoon in de game moeten zitten, maar het is goed dat je deze extra characters in ieder geval gratis binnen kan trekken. Als laatste mogen we de extra coöperatieve mode van Red Dead Redemption natuurlijk niet vergeten te vernoemen. Alles wat gratis is, is dan ook mooi meegenomen.
.

Veel plezier met de lijst van 2011, kijk je games er eens op na en wie weet scoor je vandaag nog wat leuks voor de ultieme budgetprijs van 0 euro!

Geplaatst door Yorn op 04-08-2011
Aantal keer bekeken: 11875

Laatste reacties

avatar van Lemmingwings
Lemmingwings ( 299 ) 04-08-2011 23:30
bedankt voor dit overzicht!
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 2062   3) 05-08-2011 01:55
Mooi overzichtje idd. Ik wist niet dat de DLC voor Midnight Club gratis was, dus dat is een mooie verrassing, aangezien ik die game nog heb liggen maar nog niet gespeeld heb.

Ace Combat 6 heb ik niet, maar aangezien die redelijk wat gratis DLC heeft misschien toch maar eens overwegen om aan te schaffen.

Er staat redelijk wat gratis DLC aangegeven voor Forza 3, maar ik heb de Ultimate Edition van Forza 3, dus ik ga er van uit dat die auto's daar al gewoon inzitten, of niet?

Voor Super Meat Boy kun je trouwens ook in-game nieuwe levels vinden onder 'The Internetz'.
avatar van Msnk
Msnk ( 1000 ) 05-08-2011 05:20
Agents of Change voor Brink is de eerste twee weken gratis.

Kun je nog 's 250GS halen voor die 100% completion.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2249   4) 05-08-2011 07:56
Thanks voor het overzicht/updates. Zit toch wat werk in ;)
avatar van Laminaatplaat
Laminaatplaat ( 715 ) 05-08-2011 09:27
Leuke lijst!

Waar Splosion Man moet staan, staat nu trouwens split/second.
avatar van El Grave
El Grave ( 215 ) 05-08-2011 10:01
Wat nu tijdelijk gratis is, is de nieuwe DLC van Brink. Is de eerste 2 weken gratis, nieuwe singleplayer en multiplayer content en achievements. Nu dus gratis de eerste 2 weken.
avatar van Stephan1234
Stephan1234 ( 2717 ) 05-08-2011 10:16
En via de Engelse (GB) marketplace kan je gratis de Harry Potter and the deathly hallows part 2 theme downloaden.
avatar van ELuctric
ELuctric ( 195 ) 05-08-2011 12:05
Bedankt voor deze lijst, kan ik echt waarderen als echte Hollander
Wist niet dat er twee gratis doritos arcade games zijn, meteen Harms Way gedownload
avatar van MaXiiMuM
MaXiiMuM ( 967 ) 05-08-2011 12:58
Bedankt voor deze leuke lijst!
avatar van Msnk
Msnk ( 1000 ) 05-08-2011 13:59
Quote:
Wat nu tijdelijk gratis is, is de nieuwe DLC van Brink. Is de eerste 2 weken gratis, nieuwe singleplayer en multiplayer content en achievements. Nu dus gratis de eerste 2 weken.


Kijk 's drie posts boven je -_-'
avatar van Ikke02009
Ikke02009 ( 577 ) 05-08-2011 17:39
Kinect Fun Labs is trouwens ook gratis. moet je wel in bezit zijn van een kinect. Hier in zitten kleine games zoals googly eyes, Build a buddy, bobble head, kinect me en nog een paar kleine games. Best grappig
avatar van Nilesv
Nilesv ( 4 ) 26-08-2011 10:47
rock band heeft meer liedjes en meer gratis nu