Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Xbox One: het Vietnam van Microsoft?

Een week na de Xbox One reveal in Redmond, Washington heeft Microsoft nog maar weinig gedaan om zich te wapenen tegen de wagonladingen stront die het bedrijf over zich heen heeft gekregen. En de kritiek blijft maar aanhouden. Iedere dag brengt een medium wel weer een nieuwe column, verhaal of interview waarin de ondergang van Microsoft wordt ingeluid. De Xbox One is momenteel nog fouter dan het brilmontuur van Bill Gates ten tijde van Windows 3.1.

Ik heb vorige week mijn verbazing al geuit over hoe een reus als Microsoft een PR-fiasco als deze kon laten gebeuren en hoe doof men is gebleken voor de emoties bij gamers, maar ik ga me hier niet opnieuw herhalen. Waar ik me wel over verbaas is de aanhoudende kritiek, de bijna complottheorie-achtige verhalen en de agressieve manier waarmee over Xbox One wordt geschreven en geroepen. De gamemedia doen menig duit in het zure zakje en mennen de gamers maar wat graag op. Slecht nieuws verkoopt nu eenmaal beter dan goed nieuws. Nog even en er dient zich straks een angry mob aan bij de poorten van de campus van Microsoft, gewapend met fakkels en hooivorken. Microsoft blijft blijkbaar de company we all love to hate.

Microsoft is altijd al met argusogen bekeken, zolang als ik me kan herinneren. Ik weet nog goed dat ik jaren geleden als jong knaapje op een persevenement in Berlijn was voor het toenmalige Vivendi. In het Nederlandse gezelschap was ook de hoofdredacteur van de Nederlandse PC Zone aanwezig: Theo Paijmans. De man was een bijzondere verschijning. De bijna twee meter lange Rastafari met haar tot ver over zijn achterste was een belezen figuur, was (en is) zeer ingevoerd in de materie rondom buitenaards leven (geen grap), heeft diverse internationale boeken en publicaties geschreven en was bovendien de stelligheid zelve. Paijmans was tegelijkertijd een man die weinig kritiek kon duchten, een notoire bietser (sigaretten, geld, boeken… je zag ze nooit meer terug) en kon onaangenaam fel zijn in de dialogen. Tijdens het eten in Berlijn spraken we over de aankomende Xbox (1). Een verfoeilijk apparaat volgens Paijmans dat zou sneuvelen in charme. Volgens Paijmans was er in het toenmalige klimaat geen ruimte voor nog een spelcomputer. Hij pakte zijn glas wijn, hief zijn rechterwijsvinger op en schalde door het restaurant: “De Xbox wordt het Vietnam van Microsoft!”. Oftewel, een strijd die op voorhand al verloren was.

Dergelijke uitingen heb ik de afgelopen week, zij het niet zo letterlijk, opnieuw gehoord en gelezen. Tikje naïef en ongefundeerd want we weten nog maar de helft van wat Microsoft allemaal met de Xbox One van plan is. Feit blijft dat het hele gedoe rondom tweedehandsgames een flater van jewelste was en dat Microsoft met een wel erg groot wit konijn uit een hoge hoed moet komen om dit pijnpunt nog te keren. Sowieso zit Microsoft nu in de hoek waar in ieder geval qua PR de klappen vallen. Zelfs in een recent artikel op Gameindustry waarin Don Mattrick stelt 1 miljard dollar te hebben gereserveerd voor exclusieve games voor Xbox One wordt in de comments overwegend negatief gereageerd. Microsoft en het merk Xbox kunnen momenteel gewoon even helemaal niks meer goed doen.

De vraag is of al dit negativisme, terecht of niet terecht, uiteindelijk van invloed zal zijn op de verkoop van het apparaat. Als je kijkt hoe er gemiddeld op een Call of Duty-post wordt gereageerd, dan is het veelal modder en rotte tomaten maar de shooter-reeks blijft de bestverkopende franchise tot op heden. Deze week bracht Blockbuster, een grote winkelketen in Engeland, naar buiten dat men recordaantallen pre-orders voor de Xbox One hebben ontvangen. En dat terwijl de prijs nog niet eens bekend is.

Voor nu denk ik dat we alleen maar kunnen afwachten wat Microsoft in Los Angeles gaat brengen. De E3 is een kleine week van ons verwijderd en dan zal moeten blijken of de Xbox One daadwerkelijk een apparaat is waar gamers niet omheen kunnen. Nog een paar nachtjes slapen…

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 30-05-2013
Aantal keer bekeken: 8863

Laatste reacties

avatar van ZeroJudgement
ZeroJudgement ( 646 ) 30-05-2013 22:44
Ik denk dat mensen wat doorslaan over het hele 2e hands gebeuren. In UK en USA is daar een grote markt voor maar hier in Nederland valt dat wel redelijk mee zou ik zeggen. Het gaat er sterk vanaf hangen wat de Xbox One exclusives zijn en of de Xbox One betaalbaar gaat worden in deze tijd van crisis. Wanneer de grote franchises zoals CoD, Halo en Gears Xbox One exclusives gaan worden, dan wordt de strijd beslist onder de gamers.
avatar van LoveCat
LoveCat ( 219 ) 30-05-2013 22:50
Waar slaat dat Vietnam op??? Kansloze gast ben je met een spelcomputer vergelijken met een zinloze oorlog waar miljoenen het leven lieten!!!

Ga nou maar lekker je stukjes in de PU typen vol met poep en pis en kinderlijke sex grappen dat is meer je niveau!!!
avatar van ZeroJudgement
ZeroJudgement ( 646 ) 30-05-2013 22:53
Quote:
Waar slaat dat Vietnam op??? Kansloze gast ben je met een spelcomputer vergelijken met een zinloze oorlog waar miljoenen het leven lieten!!!

Ga nou maar lekker je stukjes in de PU typen vol met poep en pis en kinderlijke sex grappen dat is meer je niveau!!!


Beter lees je het stuk voordat je post. Een mod mag hier naar gaan kijken want dit wordt een "oorlog" in plaats van een discussie.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32826 ) 30-05-2013 23:01
Rol: Forum Moderator
Quote:
Waar slaat dat Vietnam op??? Kansloze gast ben je met een spelcomputer vergelijken met een zinloze oorlog waar miljoenen het leven lieten!!!

Ga nou maar lekker je stukjes in de PU typen vol met poep en pis en kinderlijke sex grappen dat is meer je niveau!!!


Wat ZeroJudgement zegt, lees even het stukje, dan weet je waar het op slaat EN dat Jan die uitspraak nooit gedaan heeft.
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 30-05-2013 23:17
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
Ik denk dat mensen wat doorslaan over het hele 2e hands gebeuren. In UK en USA is daar een grote markt voor maar hier in Nederland valt dat wel redelijk mee zou ik zeggen. Het gaat er sterk vanaf hangen wat de Xbox One exclusives zijn en of de Xbox One betaalbaar gaat worden in deze tijd van crisis. Wanneer de grote franchises zoals CoD, Halo en Gears Xbox One exclusives gaan worden, dan wordt de strijd beslist onder de gamers.


Ja, maar het is handig.
Ik heb het geld niet voor VEEL nieuwe games...
Als ik gemiddeld 45 euro per game moet gaan betalen als ik een beetje recente titels wil, da's toch niet leuk meer.
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 31-05-2013 00:32
Rol: BG Redacteur
Ik wacht het ook eerst allemaal maar even af Jan. Het kan nog veel kanten op met de Xbox One. Maar dat Microsoft zich dit heeft laten overkomen was wel onverwacht...
avatar van Rudey
Rudey ( 2304 ) 31-05-2013 00:48
Microsoft heeft al deze commotie aan zichzelf te danken. Ze hebben ruim de tijd gehad om de presentatie goed voor te bereiden en te bedenken hoe ze het apparaat aan de man gaan brengen.

Om die belachelijk rotte features aan te prijzen, en dan maar denken dat wij dit als menig gamer moeten slikken. Het haalt gewoon echt het nut van een console weg. Niet volledig natuurlijk, maar het is met de Xbox 360 en PS3 gewoon lekker gemakkelijk om even met vrienden te spelen, online te gaan, wat dan ook.

Waarom steeds meer van die gecontroleerde features? Natuurlijk, piraterij is een hardnekkig probleem dat ze niet 1-2-3 kunnen aanpakken. Echter, weeg de verloren omzet af tegen een maatregel als deze. Microsoft maakt écht wel genoeg winst met de Xbox 360. Hoeveel meer moet dat nog worden?

Ik vind het maar goed dat ze op de vingers worden getikt. Dat die uilskuikens daar maar eens de ogen openen zodat ze kunnen zien wat de gamer nu echt verwacht. Om het als een multimedia box aan te prijzen, geen probleem. Maar om de essentiële functie van het apparaat te beperken t.o.v. de Xbox 360 is de meest lompe beslissing die gemaakt is.

Niet alles is natuurlijk duidelijk en zoals Jan aangeeft, het is de E3 maar even afwachten. Maar als hetgeen wat tot nu toe is aangekondigd ook in het daadwerkelijke apparaat wordt geïmplementeerd, komt dat ding er bij mij niet in. Waarschijnlijk sowieso niet. Mandatory Kinect, bah. Betalen voor een camera die je totaal niet wilt en waar je niet de ruimte voor hebt.

De strijd is nog niet gestreden, maar het ziet er voor Sony een stuk rooskleuriger uit.
avatar van Sp0rtl1fe
Sp0rtl1fe ( 35 ) 31-05-2013 07:16
Het gaat ook gewoon om de hele houding die microsoft heeft aangenomen. Die hele persconferentie was uit gamerperspectief gewoon verrot door al die tv en skype troep. Die paar loze filmpjes op het einde konden het niet meer goed maken. De conferentie waar ik al heel lang naar uit zat te kijken heeft mij zwaar teleurgesteld.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 31-05-2013 08:15
Mag ik vragen waar dut stukje naartoe leid? Echt een conclusie is er niet wel? Bottom line is dat dat ding gewoon gaat verkopen, punt.
avatar van Franckster
Franckster ( 285 ) 31-05-2013 08:29
We wachten het inderdaad gewoon af!

Toen de eerste Xbox uitkwam was ik er ook heel negatief over, want Microsoft is k*t etc etc tot ik hem zag bij iemand anders toen was ik toch direct verkocht. En ik heb hem nogsteeds staan. Net als alle andere consoles en een pc met windows maar dat terzijde.

Wat ik wel zeker weet is dat ik eerst een jaar wacht ivm mogelijke kinderziektes (en prijsdalingen) maar datzelfde zal voor de ps4 gelden.

In de tussentijd vermaak ik me nog wel met de PS3 en Xbox 360, waarvoor ze het eerste jaar de games toch uitbrengen voor de "next generation" systemen en de huidige generatie systemen (Welke in sommige gevallen misschien zelfs beter draaien op de oudere systemen zoals eerder ook al meerdere malen is bewezen)
avatar van Doobieters
Doobieters ( 24241   97) 31-05-2013 08:31
@crazydance
Is dat in deze tijd eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Zie het daverende succes van de Wii (ook uitgedrukt in aantal verkopen) maar zijn opvolger, de Wii U, kan qua sales nu geen potten breken
avatar van Beloved
Beloved ( 2905 ) 31-05-2013 09:49
Quote:
@crazydance
Is dat in deze tijd eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Zie het daverende succes van de Wii (ook uitgedrukt in aantal verkopen) maar zijn opvolger, de Wii U, kan qua sales nu geen potten breken

Ja dat is zeker logisch.

Microsoft heeft heel erg duidelijk hun nieuwe strategie laten zien: het willen overnemen van de huiskamer. Dat je er ook nog op kunt gamen is bijzaak geworden, de primaire (verkoop)kracht ligt hem in de multimedia functionaliteit. Net zoals de PS2 door veel mensen enkel als dvd speler werd gebruikt en de PS3 als blu ray speler, maar dit keer is het werkelijk álles in één:

- (on demand) tv
- opneem (en terugspoel) functie
- downloadbare films en muziek
- dvd en blu ray ondersteuning
- internet
- videobellen
- met gebaren of stem besturen van je tv
- en ja, je kan er óók nog op gamen, mocht je daar nog behoefte aan hebben

Het punt is gewoon dat MS zich richt op de gemiddelde (amerikaanse) consument, en die zullen echt keihard gaan voor deze xbox ("it does it all!"). Marketingtechnisch is dit een enorm slimme zet van MS, die steeds meer mensen aan hun merk probeert te binden.

Het is zoals steve jobs al zei: als je android hebt ben je minder geneigd om over te stappen naar iets anders omdat je al behoorlijk wat geld in een ecosysteem hebt gestopt die je bij overstappen kwijt raakt, hetzelfde geldt voor Apple's iOS en nu dus ook voor MS (waar ze bij eerdere pogingen met Zune faalden).

Het wordt een enorme strijd tussen deze 3 welke de huiskamer uiteindelijk gaat domineren en hoewel Sony ook enigszins mee probeert te doen verwacht ik dat zij het onderspit zullen delven.

Maar voor mij is het wel duidelijk welke console ik zou nemen: degene die zich specialiseert in gamen.
avatar van Epitome
Epitome ( 758 ) 31-05-2013 11:22
Die Xbox One gaat goed verkopen in Amerika, daar bestaat privacy toch al niet meer. Daarbuiten wordt het nog moeilijk voor Microsoft verwacht ik. Vooral er nu meerdere spelers zich op de consolemarkt gaan begeven. Voor ons gamers wordt het alleen maar leuker!
avatar van LoveCat
LoveCat ( 219 ) 31-05-2013 11:46
2,5 miljoen Vietnamese doden en bijna 65.000 Amerikaanse dus knulletje beter opletten op school he!
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 31-05-2013 12:35
Xbox One: het Waterloo van Microsoft?

Vraag me af of die opmerking ook zoveel zieligheid zou oproepen.
Lovecat, je doet je naam eer aan.

Is nu eenmaal een uitspraak in V.S. en je hebt duidelijk het artikel niet gelezen.
avatar van Logical
Logical ( 488 ) 31-05-2013 16:23
Microsoft is altijd al goed geweest met zijn eigen glazen in te gooien, kijk maar naar Windows Vista en nu weer Windows 8. Soms lijkt het of ze totaal geen benul hebben wie de klant is en wat de wensen zijn.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 31-05-2013 16:28
Quote:
[..]

Ja dat is zeker logisch.

Het punt is gewoon dat MS zich richt op de gemiddelde (amerikaanse) consument, en die zullen echt keihard gaan voor deze xbox ("it does it all!"). Marketingtechnisch is dit een enorm slimme zet van MS, die steeds meer mensen aan hun merk probeert te binden.


Daar baseer ik mijn statement ook op. Gamers zullen misschien in minder grote getale de doos kopen, maar als iedere gemiddelde mediamarkt, bestbuy, walmart, en dat soort ketens de box in de multimedia hoek gooien, dan boren ze domweg een nieuwe doelgroep aan, namelijk de multimedia freak die een all-in-one oplossing wil. Voice en Gesture commands en dergelijke zijn leuk, en je kunt alles besturen vanuit 1 doos. Oh en hij speelt ook nog enorm toffe games! Hoe je het ook wend of keert die box gaat het niet onaardig doen, let maar op.

Aan de andere kant is mijn persoonlijke ingeving echt het ding niet te kopen vanwege de privacy-issue, en het feit dat ik met de 360 gewoon domweg een gesloten doos heb staan waar ik vrijwel niets mee kan als ik er niet voor betaal. (Wat gek is, geloten doos, privacyschending... Beetje tegenstrijdig!)
avatar van Doobieters
Doobieters ( 24241   97) 31-05-2013 16:37
Quote:
[..]
Daar baseer ik mijn statement ook op. Gamers zullen misschien in minder grote getale de doos kopen, maar als iedere gemiddelde mediamarkt, bestbuy, walmart, en dat soort ketens de box in de multimedia hoek gooien, dan boren ze domweg een nieuwe doelgroep aan, namelijk de multimedia freak die een all-in-one oplossing wil.

jaaaaaaa.... want waarom zou je maar 100 euro voor dezelfde oplossing uitgeven als je ook 4 x zoveel uit kan geven aan een Xbox./sarcasm off. En een all-in-one oplossing? Heb je de ontvanger van de provider niet meer nodig? Gaan wij ook profiteren van Netflix etc? Ik weet het allemaal zo net niet.

Dat dat ding gewoon gaat verkopen, dat zal best. Maar ik denk dat Microsoft in deze een strategische fout maakt en dat ze iig winst gaan mislopen of potentiele kopers gaan kwijtraken aan de PS4.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32826 ) 31-05-2013 17:02
Rol: Forum Moderator
Quote:
2,5 miljoen Vietnamese doden en bijna 65.000 Amerikaanse dus knulletje beter opletten op school he!


Nogmaals: Als je de tekst had gelezen, wist je dat Jan die uitspraak niet gedaan heeft. Daarnaast is het algemeen bekend dat de Vietnamese Oorlog een verloren zaak was al voordat ze begonnen. Dat er in Vietnam meer doden zijn gevallen dan in Amerika betekent niet dat het een goede oorlog was.

Wat ben jij onbenullig zeg...

Ontopic: Een Apple TV (of andere mini-mediaspeler) + Wii U kost zo'n 200 dollar minder dan de Xbox One. Doe mij dat maar!
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 31-05-2013 17:18
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
[..]


Nogmaals: Als je de tekst had gelezen, wist je dat Jan die uitspraak niet gedaan heeft. Daarnaast is het algemeen bekend dat de Vietnamese Oorlog een verloren zaak was al voordat ze begonnen. Dat er in Vietnam meer doden zijn gevallen dan in Amerika betekent niet dat het een goede oorlog was.

Wat ben jij onbenullig zeg...

Ontopic: Een Apple TV (of andere mini-mediaspeler) + Wii U kost zo'n 200 dollar minder dan de Xbox One. Doe mij dat maar!


Inderdaad, bij de laatste kan je beter de Wii U + Apple TV hebben...
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 31-05-2013 17:43
Naar mijn smaak heeft Microsoft duidelijk aangetoond met de Xbox One dat het niet de belangen van de core-gamer in het vaandel heeft.
Daarbij poogt het ook nog eens via slinkse wegen ons onder electronisch toezicht te plaatsen (Kinect camera die constant aanstaat, 24 uur online check-in).
Wat mij betreft is Xbox uitgerangeerd en daar laat ik geen enkele traan over...
avatar van LoveCat
LoveCat ( 219 ) 31-05-2013 19:21
Ik reageerde op dat stukje wat boven me stond wat te dom was voor woorden maar die gast heeft het al weggehaald....
.....en Skull_Kind wij hebben al eens eerder dit gezeik gehad dat je zo op me reageerd....dus doe dat maar niet oke!
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32826 ) 31-05-2013 20:25
Rol: Forum Moderator
Niet echt netjes dat die persoon boven je iets weg heeft gehaald nee, dat maakt sommige reacties opeens een stuk vreemder (zoals in jouw geval).
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1458   2) 31-05-2013 21:26
Zou het dan toch nog goedkomen?

Major Nelson: it's all about the games

Quote:
Waar slaat dat Vietnam op??? Kansloze gast ben je met een spelcomputer vergelijken met een zinloze oorlog waar miljoenen het leven lieten!!!

Ga nou maar lekker je stukjes in de PU typen vol met poep en pis en kinderlijke sex grappen dat is meer je niveau!!!


Sorry voor de DP, maar WTF?.... waar ben je mee bezig gast? Klinkt behoorlijk gefrustreerd allemaal. Het is figuurlijke bedoeld als zijnde: 'de xboxone kon wel eens een heel slechte zet van de MS'.
Ben met je eens dat de grappen en grollen in de PU niet altijd even geslaagd zijn ( daar maakt Jan zich overigens zelden tot nooit schuldig aan ), maar je opmerking slaat als een lul op een drumstel.

Skull_kid edit: Je hebt een wijziglink, hoef je ook niet te dubbelposten :)
avatar van Saskija
Saskija ( 72 ) 01-06-2013 11:52
Ik snap nooit waarom gamers al niet veel eerder MS hebben laten links liggen... MS heeft de laatste jaren niets meer laten zien. Kinect is een mislukkign vergeleken met de geschepte verwachtingen, de eigen games van MS zijn verschrikkelijk voorspelbaar (Halo/Gears/Fable/Forza) en ze vragen geld voor online services die bij alle concurrentie gratis is. De Xbox One is simpelweg een trend die zich doorzet. MS is duidelijk de weg naar de consument volstrekt kwijt. Dat zag je ook bij het geflopte Windows 8.
avatar van Stephan1234
Stephan1234 ( 2717 ) 01-06-2013 12:30
Quote:
Ik snap nooit waarom gamers al niet veel eerder MS hebben laten links liggen... MS heeft de laatste jaren niets meer laten zien. Kinect is een mislukkign vergeleken met de geschepte verwachtingen, de eigen games van MS zijn verschrikkelijk voorspelbaar (Halo/Gears/Fable/Forza) en ze vragen geld voor online services die bij alle concurrentie gratis is. De Xbox One is simpelweg een trend die zich doorzet. MS is duidelijk de weg naar de consument volstrekt kwijt. Dat zag je ook bij het geflopte Windows 8.


Ik betaal liever iets voor wat goeds, ik ben geen fanboy maar bij de PS3 heb je slome servers, beveiliging van persoonsgegevens zijn niet in orde, geen party chat .

Steam : http://www.zdnet.nl/beveiliging/133170/creditcardgegevens-gestolen-bij-steam/
Playstation : https://www.security.nl/artikel/36942/1/%22Gestolen_Sony_creditcards_en_wachtwoorden_misbruikt%22.html

Ik betaal liever iets meer, microsoft levert zelf betere beveiliging vind ik, (2 staps beveiliging), of is dit bij Sony ook al zo, bij steam weet ik dat er steam guard is.

Maar het is algemeen bekend in Nederland dat mensen de PS4 heilig vinden en andere dingen slecht vinden , van de PS4 heb je zelf nog helemaal niks gezien,
avatar van Rudey
Rudey ( 2304 ) 01-06-2013 13:48
Quote:
[..]


Ik betaal liever iets voor wat goeds, ik ben geen fanboy maar bij de PS3 heb je slome servers, beveiliging van persoonsgegevens zijn niet in orde, geen party chat .

Steam : http://www.zdnet.nl/beveiliging/133170/creditcardgegevens-gestolen-bij-steam/
Playstation : https://www.security.nl/artikel/36942/1/%22Gestolen_Sony_creditcards_en_wachtwoorden_misbruikt%22.html

Ik betaal liever iets meer, microsoft levert zelf betere beveiliging vind ik, (2 staps beveiliging), of is dit bij Sony ook al zo, bij steam weet ik dat er steam guard is.

Maar het is algemeen bekend in Nederland dat mensen de PS4 heilig vinden en andere dingen slecht vinden , van de PS4 heb je zelf nog helemaal niks gezien,


Sony heeft geen tweestaps beveiliging. Verbaasde mij er laatst over hoe gemakkelijk het was om mijn geregistreerde e-mail adres te veranderen. Op dat gebied loopt MS een stapje voor. Party chat is idd een misser.

Echter, de kwaliteit van het netwerk vind ik bij Sony niet onder doen aan Xbox Live van MS. Downloads gaan vrijwel net zo snel en online play is in principe ook gewoon in orde. Heb jaren een Xbox gebruikt en sinds kort een PS3, maar echt, alles gaat gewoon lekker rap. Niets op aan te merken, en dat zeg ik zelf als ex 3 jaar betalend Xbox Live player.

Steam is inderdaad dik in orde puur al door Steam Guard en alle beveiliging die er door heen moet. Met de extra beveiliging van je e-mail is het bijna onmogelijk om je account "kwijt" te raken aan een hacker o.i.d.

Dat die persoonsgegevens zijn buit gemaakt is een kwalijke zaak, maar ze hebben toen toch echt maatregelen moeten nemen dus ik ben er van overtuigd dat dat echt niet nog eens gebeurt.

De PS4 heeft bij mij nu ook zeker een streepje voor puur omdat het echt als (social), en het liefste laat ik dat social weg, gaming console wordt aangekondigd. Zoals ik in mijn 1e post al zei op deze column, Microsoft slaat gewoon gigantisch hard de plank mis door een echte kut presentatie te geven.

Dus in ieder opzicht hebben ze het verkloot. Dat we weinig hebben gezien van beide consoles is waar, maar dat komt nog op de E3. Microsoft is écht wel de underdog wat betreft de kwaliteit van de presentatie, eigen schuld dikke bult. Nu kunnen ze fijn alles lekker recht gaan trekken, ik wens ze succes.
avatar van DonnyNarko
DonnyNarko ( 323 ) 02-06-2013 03:27
Quote:
Microsoft slaat gewoon gigantisch hard de plank mis door een echte kut presentatie te geven.

Dus in ieder opzicht hebben ze het verkloot. Dat we weinig hebben gezien van beide consoles is waar, maar dat komt nog op de E3. Microsoft is écht wel de underdog wat betreft de kwaliteit van de presentatie, eigen schuld dikke bult. Nu kunnen ze fijn alles lekker recht gaan trekken, ik wens ze succes.


@Rudey en vroeg oordelende gamers
Dit is precies waar Jan het over had, Xbox presenteert een console (die inderdaad meer features heeft dan de PS4), deze heeft genoeg functionaliteiten om hier een volledige presentatie aan te wijden, wat 3 weken voor E3, niet vreemd is. Aangezien daar de grootste game anouncements gemaakt worden. Je kunt dit zien als een nadeel, ik denk dat als er strakjes duidelijk is wat er gelaunched wordt en hoe het er ingame uitziet en hoe het wegspeelt op E3 je pas een goede vergelijking kunt maken en dus is het hier veelal een discussie over gebakken lucht dat gerecycled wordt en opgeblazen tot enorme proporties,... terwijl we eigenlijk het fijne er nog niet van weten.

Maar goed dat schreef Jan ook al, wat mij iig sense leek te maken..
avatar van Huyberz
Huyberz ( 196 ) 04-06-2013 07:16
Volgens mij slaat die Vietnam opmerkingen gewoon op een bepaalde term:
'escalatie door verbondenheid'.

Oftewel met iets doorgaan ondanks dat je weet dat het een moeilijke (danwel kansloze) strijd is.

Ik denk dat de XBoxOne in Amerika wel redelijk zal lopen, daarbuiten zal de PS4 het 'winnen'. Over exact een week is het E3 en zal het allemaal wat duidelijker worden.