Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Microsoft schrapt DRM en Altijd Online

Zal je net zien, heb je (bijna) je column af, gooit Microsoft roet in het eten door de grote baas Don Mattrick een open brief te laten plaatsen op Xbox Wire, de officiële website van Xbox. Ja mensen, het was me het avondje wel gisteren.

Lang verhaal kort: Microsoft heeft besloten af te zien van het DRM en het altijd online verhaal. Feitelijk blijft nu dus alles bij het oude. 2e hands games kun je aan iedereen uitlenen en doorverkopen, je Xbox One hoeft niet altijd online te zijn, ook niet eens in de 24 uur, je kunt alle singleplayer games offline spelen en de game wordt niet langer gelocked aan een account. Het gamebeleid voor Xbox One games is dus sinds gisterenavond hetzelfde als nu bij de huidige Xbox 360.

Dit is groot nieuws. Nog geen week na de E3 wijzigt een miljardenbedrijf als Microsoft 180 graden haar visie. Dat is nogal wat. Tegelijkertijd; voor de E3 was er al enorm veel onrust en gemor en ook tijdens en na de E3 bleef de kritiek aanhouden. Sony lachte ondertussen in haar vuistje door zich als vriend van de gamer op te werpen – en dat terwijl met de komst van de PS 4 PlayStation Plus voortaan verplicht wordt, ergo wil je online gamen met je PS 4 dan zal je een maandbedrag moeten betalen – en een hele, scherpe prijs voor haar nieuwe machine neer te zetten. De consoleprijs, het 2e hands gamesbeleid, het DRM gebeuren, de online kwestie… het zorgde voor zoveel onrust en commentaar, Microsoft moest wel iets doen. Het terugdraaien is een heftige beslissing maar voor nu de beste oplossing.

Sommigen noemen Microsoft zwak en vinden dat men is bezweken onder de druk. Ik denk dat Microsoft simpelweg eieren voor haar geld kiest. Microsoft heeft geluisterd naar retailers en gamers, en heeft vervolgens ingezien dat dit een strijd was die men niet kon winnen. Met nog vijf maanden te gaan was dit de beste keuze. Nu is er nog genoeg tijd om de wonden te likken en zich te focussen op de vele exclusives die de Xbox One te bieden heeft.

Ik kreeg gisteravond diverse berichten op Twitter en facebook van mensen die het nieuws met veel vreugde hadden ontvangen en nu toch voor de Xbox One gaan. Omdat ze al een Xbox 360 hebben en omdat de Xbox One line-up ze net wat meer aanspreekt. Het laten varen van de eerder opgeworpen restricties is voor die mensen doorslaggevend. Ik kreeg ook berichten van mensen die het allemaal maar slap vinden. Dat deze beslissing aantoont wat voor duivels bedrijf Microsoft is en dat ze nu helemaal nooit meer een Xbox One in huis gaan halen. Tja, er moet natuurlijk altijd wat te klagen over blijven natuurlijk.

Of je nu een PlayStation, Xbox of Nintendo liefhebber bent, het is hoe dan ook goed nieuws dat Microsoft terugkomt op haar beleid. Het geeft aan dat het bedrijf bereid is te luisteren naar kritiek en niet te koppig is om eerder genomen beslissingen te herzien, puur om gezichtsverlies te voorkomen. Het geeft ook aan dat je als consument en gamer dus wel degelijk een stem hebt die gehoord wordt. Daarnaast blijven ook de 2e hands games voorlopig veilig en dat is goed nieuws voor retailers als Gamestop en GameMania, maar uiteraard ook voor gamers.

Vraag blijft wel waarom Microsoft ooit deze visie naar voren heeft willen brengen. Uiteraard was het deels zakelijk ingegeven, maar men had in Redmond kunnen aanvoelen dat gamers niet zouden staan te juichen om de mededeling dat 2e hands gaming aan banden gelegd zou worden. Ik denk dan ook dat Microsoft vooraf met retailers en uitgevers gepraat heeft en dat dit een vraag uit de markt/ industrie zelf is geweest. Kijk naar wat EA en Ubisoft met DRM en Online Passes de afgelopen jaren hebben gedaan. De third-party partijen worstelen al tijden met licenties en 2e hands games en ook die kregen flinke kritieken te verduren. Beide uitgevers zijn teruggekomen op eerdere beslissingen na aanhoudend gemor en commentaar.

Onder de streep telt voor nu het resultaat en dat is dat Microsoft terug gaat naar een model waar gamers/ consumenten vele malen gelukkiger van worden. Dat uitleggen als iets negatiefs, is ridicuul. Fouten toegeven, al dan niet onder druk van een publieke opinie, is helemaal niet zo gemakkelijk en getuigt van een portie lef. Je concurrent afschilderen als slechterik is vele malen makkelijker. Alles ligt weer open…

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 20-06-2013
Aantal keer bekeken: 15979

Laatste reacties

avatar van Twizzler
Twizzler ( 1833 ) 20-06-2013 11:15
Draaikonten!
avatar van Epitome
Epitome ( 758 ) 20-06-2013 11:23
Natuurlijk komt het verzoek tot DRM vanuit de publishers, die verdienen er niets aan als een game meerdere keren wordt verkocht. Alhoewel dit met inruilacties zoals van de Gamemania natuurlijk wel het geval is.

Maar Microsoft kon eigenlijk niet anders, want vele gamers zouden gewoon de qua hardware bijna identieke console van Sony kopen als ze hun games niet zouden kunnen uitlenen of doorverkopen.

Ik ben blij voor degenen die een Xbox One willen kopen, maar ik blijf gewoon bij PlayStation omdat ik de houding van Sony tegenover gamers en (indie)developers beter vind. Microsoft mag dan wel alles terugdraaien, maar dat doen ze toch vanwege de druk van de grootste concurrent en niet vanwege de kritiek op internet, ze willen gewoon meer apparaten verkopen en dat gaat niet als de concurrent veel meer voordelen biedt en ook nog voor een lagere prijs.

Wat wel interessant wordt, ondanks deze draai van Microsoft, dat EA nog steeds geen online passes meer wil gebruiken. Dus dat betekent dat je gewoon een EA game kan lenen, huren of tweedehands kopen en die zonder problemen ook de multiplayer kan spelen. Dit lijkt me juist een versoepeling van de DRM, maar de toekomst zal uitwijzen of dit ook het geval zal zijn.
avatar van Jvalks
Jvalks ( 280 ) 20-06-2013 11:23
Fijn dat ze luisteren naar hun toekomstige consument, ik ga voor the One!
avatar van Pinhead
Pinhead ( 56 ) 20-06-2013 11:33
Ik dacht dat de Xbox One gebruik zou maken van 'cloudcomputing' en dat om deze reden het apparaat wel altijd online MOEST zijn voor de extra rekenkracht.
Het blijft hoe dan ook Playstation voor mij.
avatar van Defl
Defl ( 895 ) 20-06-2013 11:53
Je hoeft hier ook weer niet zo van onder de indruk te zijn. Als je het helder bekijkt kan je concluderen dat ze geen andere optie hadden. Ze hadden ook wel door dat ze met dit beleid en good guy Sony in hun nek die op dit moment alles doet wat de gamers willen wel moesten toegeven om niet afgeslacht te worden in november. Feit blijft dat ze in eerste instantie met zeer consument onvriendelijke maatregelen wilden lanceren. Wie zegt wat ze over een jaar weer bekokstoven om me alsnog te naaien als ik dat ding koop. Mijn vertrouwen is weg, ik hoef dat ding niet.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 20-06-2013 11:56
Nu dat Microsoft een geweldige 180 gedaan heeft(wat ik erg respecteer), maar heeft dat dan geen gevolgen voor een aantal van hun marketing plannen zoals gamen in de cloud?

De Cloud zou aldus Microsoft de XBone hebben kunnen ondersteunen door nog betere graphics te leveren. Aldus werd er beweerd.. Maar nu ze plots alle online eisen hebben laten vallen, betekend dat dan niet dat die Cloud opties ook verdwijnen?

Of krijgen we "works better on the cloud", "requires Cloud", zoals nu met bepaalde Kinect spellen.

Het lijkt mij dat er dan nog helemaal geen spellen zijn gemaakt om gebruik te maken met de Cloud en het een marketing trucje was, om in eerste instantie toch nog alle mensen het online gebeuren te laten slikken.

Daarnaast, als de Cloud geen onderdeel meer uitmaakt van het verbeteren van de graphics, zitten we met een groot verschil in grafische kracht. Zover is het "theoretisch" zo dat de PS4 1.84 Terraflops aan grafische pracht en praal kan neerztten en de XBone 1.23. Dus vanuit de XBone gezien is de PS4 50% krachtiger...

Laat staan als de 'geruchten kloppen' dat er productie problemen zijn waardoor de XBone onderklokt moet worden en de prestatie verschillen nog groter worden.

Ik zie zelf het liefste zo min mogelijk verschil tussen de 2 consoles, zodat de concurrentie vooral in prijs, titels en services ligt... Dus begrijp dat ik er niet vrolijker van wordt, ook al lijkt de PS4 meer mijn systeem te worden.

En als de cloud inderdaad zo goed kan werken, waarom zou Sony niet daar later op inhaken, want de hardware zal ze niet tegen houden.
avatar van XanaduNL
XanaduNL ( 1906 ) 20-06-2013 11:57
Quote:
Ik dacht dat de Xbox One gebruik zou maken van 'cloudcomputing' en dat om deze reden het apparaat wel altijd online MOEST zijn voor de extra rekenkracht.
Het blijft hoe dan ook Playstation voor mij.


Nee, je kon sowieso al offline gamen, als je maar online was geweest in de afgelopen 24 uur.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 20-06-2013 11:57
Is natuurlijk mooi nieuws maar is het kwaad nu al niet geschied? Iedereen heeft z'n keuze als het ware al gevestigd op de PS4 en als je als bedrijf op één van de grootste game conferenties eerst A roept en vervolgens in een ‘loos’ persberichtje B tikt kom je voor mij over als onzeker, wanhopig en draai je maar naar hoe de wind staat. Een goed voorbeeld is hiervoor de E3 van 2011 met Kinect en Move; Wat van Nintendo was besmeerd als gimmick en Waggle controls door de concurrenten werd maar even zo snel overgenomen toen de casual markt was ontdekt en iedereen nog een graantje mee wou pikken hier in. Helaas te laat want het casual publiek had al lamme armen van het zwaaien dat jaar en de hardcore gamer zat nog meer te rollen met hun ogen dan een demonisch bezeten kind.

Overige nieuws sites gaan dit natuurlijk wel oppikken en hebben er al discussies op open staan (waar menig poster schrijft; ‘Veel plezier met je Xbox 360 2’. Het is voor sommige mensen ook nooit goed) maar de meeste hadden hun mening al gevormd na E3 en is het moeilijk om dit er nog snel even uit te branden.

Als nog heeft Sony naar mijn gevoel de slag gewonnen (zeker met de prijsverschil) maar voor mij blijft mijn standpunt hetzelfde; Het platform met de meest aantrekkelijke exclusives komt bij mij in de kast te staan.
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1786 ) 20-06-2013 12:09
Quote:
Is natuurlijk mooi nieuws maar is het kwaad nu al niet geschied? Iedereen heeft z'n keuze als het ware al gevestigd op de PS4 en als je als bedrijf op één van de grootste game conferenties eerst A roept en vervolgens in een ‘loos’ persberichtje B tikt kom je voor mij over als onzeker, wanhopig en draai je maar naar hoe de wind staat. Een goed voorbeeld is hiervoor de E3 van 2011 met Kinect en Move; Wat van Nintendo was besmeerd als gimmick en Waggle controls door de concurrenten werd maar even zo snel overgenomen toen de casual markt was ontdekt en iedereen nog een graantje mee wou pikken hier in. Helaas te laat want het casual publiek had al lamme armen van het zwaaien dat jaar en de hardcore gamer zat nog meer te rollen met hun ogen dan een demonisch bezeten kind.

Overige nieuws sites gaan dit natuurlijk wel oppikken en hebben er al discussies op open staan (waar menig poster schrijft; ‘Veel plezier met je Xbox 360 2’. Het is voor sommige mensen ook nooit goed) maar de meeste hadden hun mening al gevormd na E3 en is het moeilijk om dit er nog snel even uit te branden.

Als nog heeft Sony naar mijn gevoel de slag gewonnen (zeker met de prijsverschil) maar voor mij blijft mijn standpunt hetzelfde; Het platform met de meest aantrekkelijke exclusives komt bij mij in de kast te staan.

Een week terug zou ik een PS4 halen, punt. No way in fuckin' hell dat ik Xbox One zou halen met al die rare features. Maar als ze dit alles echt weghalen en geen rare fratsen bij verzinnen (alhoewel ik het wel verrot vind dat Kinect verplicht is), laten ze me nu erg twijfelen. Ik ga het komende half jaar eens goed letten op exclusives
avatar van Sanderken76
Sanderken76 ( 6 ) 20-06-2013 12:25
Microsoft -Sony 1-1

En er valt ineens niets meer te klagen, behalve dan die Kinect

Technische prietpraat heeft geen nut, als de multi platform games er exact hetzelfde uitzien hoor je niemand dat de ene console krachtiger is!!

I rest my case...
avatar van Rerder
Rerder ( 1688 ) 20-06-2013 12:29
Wat in het vat zit verzuurd niet lijkt me hier op zijn plaats. Heb er weinig vertrouwen in dat dit niet over een aantal jaar gewoon op eens weer naar boven komt.

Ik hou het voorlopig wel bij de 360,ps3 en de aankomende ps4. Als ze over 2-3 jaar nog steeds niks hebben gewijzigd ga ik hem wel halen.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 20-06-2013 12:35
Quote:
Microsoft -Sony 1-1

En er valt ineens niets meer te klagen, behalve dan die Kinect

Technische prietpraat heeft geen nut, als de multi platform games er exact hetzelfde uitzien hoor je niemand dat de ene console krachtiger is!!

I rest my case...


Kijk en daar vergis je je... PS3 en X360 verschilde belachelijk weinig in third party... Enkel omdat de PS3 iets te exotisch was, waren de meeste third party titels net "ietsje" interessanter.

Maar het ziet er nu naar uit dat de PS4 ruim 50% sneller is en minder exotisch in hardware dan de XBone(ESRAM), wat wel degelijk kan bijdragen tot betere fps/aa/af en zelfs resolutie... Laat staan als de gerichten kloppen dat de XBone problemen heeft met de productie en de GPU moeten terugschroeven.

Daarnaast is de XBone ook al veel van zijn vermogen kwijt aan die 3OS-en tegelijk te draaien, zodat je snel kan switchen, wat ook zijn tol zal eisen..

Daarnaast heb je 100€ prijsverschil... Dus niet enkel zoals je zelf al aangeeft kinect always on(waar je dus voor betaalt ).

Maar ik ben wel erg blij met deze verandering... Tenslotte zijn ze zo een betere concurrent van Sony en zal Sony niet de kans krijgen achterover te leunen... Dat zou heel slecht zijn voor de consument.
avatar van BlaBlaBla
BlaBlaBla ( 421 ) 20-06-2013 12:39
Haha, MS heeft absoluut NIET geluisterd naar gamers, anders hadden ze dit op de E3 al veranderd.

De ENIGE reden dat MS dit nu veranderd, is omdat ze 7 kleuren stront poepten door de vele Pre-orders van de PS4.


Ik blijf echter bij de PS4.
De Xbone komt er wel als Kinect optioneel wordt, of Halo 5 uitkomt (en een prijsdaling heeft gehad).
Eerder niet.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 20-06-2013 12:48
@Jan, ik denk dat het heel simpel is. Microsoft heeft die functionaliteiten nooit ingebouwd gehad... Niemand heeft ze ooit in actie gezien ook. Ik denk dat Microsoft het de wereld in heeft geslingert en de shitstorm heeft afgewacht. Ze kregen een F5 tornado met dunne stront om de oren, en wisten toen zeker dat het een verkeerde beslissing was er ook maar aan te denken.

Nu nog een prijsdaling en de issues met de Kinect fixen, en gamers die Xbox fan waren kunnen weer terug in hun hok. Al die mokkende zogenaamde PS4 fans die overgestapt zijnvan Xbox zijn ook geen echte fans ook

Overigens vond ik de online passes WEL een goed idee, echter hadden die 5 euro moeten zijn ipv 10, en hadden ze specifiek moeten zijn over de opbrengsten. Ik denk namelijk dat die naar de developer moeten, of 25/75 naar respectievelijk de netwerkbeheerder (Sony of M$ dus) en de developer. Niemand is vies van direct dokken aan degene die de game heeft gebracht, als jij een game 2e hands kunt kopen voor 30 euro, heb je die 5 euro voor de online ook wel over, zeker als je weet dat 3,75 ervan rechtstreeks bij de devs/publishers uit komt.
avatar van Jaina-Emily
Jaina-Emily ( 1924 ) 20-06-2013 12:49
Too little too late.
Ik stap over naar Sony en koop de XBOX ONE wel als de TWO net uit is over 8 jaar..
Heb heeeel veel fun met mijn 360 maar met hun arrogante money grabbing zijn ze echt niet goed bij hun hoofd...
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 20-06-2013 12:52
Rol: Toevoeg Moderator
En toch heb ik 't idee dat de Xbox 360 en de PS3 het nog wel even uit gaan houden, ik heb niet echt een grote behoefte aan een PS4 of Xbox One...

Maar de Xbox One is nu wel echt zeer aantrekkelijk, ik wacht echter wel op een goedkopere versie/een slim versie.
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2546 ) 20-06-2013 13:01
Ik begrijp het volkomen dat ze dit doen, maar als madafucking miljarden bedrijf met honderden zo niet duizenden hoogopgeleiden hadden ze dit toch wel aan kunnen zien komen?

Ik begrijp het, maar ik vind het toch zwak dat je afstapt van een visie die je de afgelopen jaren hebt uitgewerkt. Het was in de verte (ondanks de vele nadelen) te waarderen dat Microsoft ballen toonde door (te vroeg) met de "toekomst" te komen.

Persoonlijk zag ik het nut niet echt in, want Sony heeft natuurlijk heel simpel die 1x in de 24 uur online al geregeld. Iedereen dient PS+ lid te zijn (als je online wilt gamen) en je wilt als gamer maar wat graag dat die updates 's nachts even worden binnengehaald zodat je de volgende dag direct kan gamen. De meeste PS4's zullen sowieso al eens in de 24 uur contact maken met internet. Het enige verschil is, is dat je het niet verplicht hoeft te doen.

DRM is ook nogal logisch. Geen enkele publisher wil als eerste met het nieuws komen van "he jongens, wij gaan lekker incashen op jullie tweedehandse games". Als de publishers dit niet doen, wat heeft het voor Microsoft dan voor nut om dit "slechte nieuws" te behouden? Kan je, zoals ze nu gedaan hebben, net zo goed DRM weggooien en heb je weer een negatief punt minder.

Maar ik blijf bij de PS4, hoe makkelijk Microsoft nu weer van een bepaalde visie afstapt waar miljoenen zo niet miljarden in is gestoken kunnen ze het ook zo maar weer omdraaien na een jaar en zit je met je console te kloten met al die DRM shit en online gedoe.
avatar van _kohr
_kohr ( 275 ) 20-06-2013 13:02
Niet dat ik sta te springen om een nieuwe console te kopen, maar inderdaad als ik ééntje zou kopen was het voor mij de PS4 geworden vanwege al die nieuwe voorwaarden die Microsoft aan de Xbox verbond en dat terwijl ik een 360 heb, slimme zet vind ik het. Nu krijgen ze gegarandeerd weer meer consumenten mee. Het slimste zou nog zijn geen onlineabonnement te hanteren, heb zo'n gevoel dat de PS4 dan einde verhaal zou zijn.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 20-06-2013 13:06
Quote:
[..]
Maar als ze dit alles echt weghalen en geen rare fratsen bij verzinnen...

Wie zegt dat ze die fratsen op het laatste moment nog niet uit hun mouw schudden. Ze hebben de keuze nu gemaakt om dat ze 'schijnbaar' naar het publiek hebben geluisterd. Als een sauzen fabrikant zijn glazenpotten vervangt met plastic knijpflessen denk ik dat de baas eerder in zijn hand wrijft dat er kosten worden bespaard dan de positieve feedback van een klant dat hij zijn flesjes op de kop kan zetten in de kast. Het siert een bedrijf dan nog mooier als je in nieuwsbericht begint met; ‘Wij hebben naar jullie geluisterd!’.

Ik denk eerder dat reacties van retailers Microsoft heeft beïnvloed dan die van het voetvolk. Als EA over een week zegt dat ze liever mee gaan in hun oude keuze voor de Xbox om toch nog iets met online-passes te kunnen smoezelen van een game zullen ze dit echt niet links laten liggen.

Als iemand van Sony of Microsoft echt forums af gaat om reacties te lezen; Maak je platform backwards compatible. Je kan in je advertenties zeggen dat je systeem al honderden dan niet duizenden games tot zijn beschikking heeft op dag 1, meeste triple A titles liggen al voor dumpprijzen in de rekken om het aantrekkelijker te maken en de klant die al een 'oudere versie' heeft staan zal een upgrade kopen voor zijn oude bibliotheek.
avatar van Nukeninjutsu
Nukeninjutsu ( 96 ) 20-06-2013 13:21
"Onder de streep telt voor nu het resultaat en dat is dat Microsoft terug gaat naar een model waar gamers/ consumenten vele malen gelukkiger van worden. Dat uitleggen als iets negatiefs, is ridicuul. Fouten toegeven, al dan niet onder druk van een publieke opinie, is helemaal niet zo gemakkelijk en getuigt van een portie lef. Je concurrent afschilderen als slechterik is vele malen makkelijker. Alles ligt weer open…"

Hoe fanboy moet je nou zijn om zelfs dit soort grove fouten zo te verheerlijken?
Lef? Om te proberen de consument te naaien, dat lef hebben ze inderdaad wel bewezen ja..

"Sommigen noemen Microsoft zwak en vinden dat men is bezweken onder de druk. Ik denk dat Microsoft simpelweg eieren voor haar geld kiest. Microsoft heeft geluisterd naar retailers en gamers, en heeft vervolgens ingezien dat dit een strijd was die men niet kon winnen."

Als M$ zo goed naar zijn retailers/gamers luisterde en degelijk onderzoek hadden gedaan waren ze in de eerste plaats nooit met dat vaag idee gekomen.
Dit bewijst juist meer hoe vies de mentaliteit van M$ is, want als het aan hun had gelegen dan hadden ze het gewoon doorgevoerd.
Ze geven geen ene moer om de gamers maar alleen om de verkoopcijfertjes...
avatar van VN1X
VN1X ( 192 ) 20-06-2013 13:45
Zoals iemand op het interwebs mooi zei:
"Well, this cements my decision to get a One. Now that the DRM nonsense is over, it's the console of choice. The only things the PS4 have going for it are more powerful hardware, cheaper to buy, indie games, free for non-multiplayer online content, no always-watching surveillance, backwards compatibility via Gaikai sometime in 2014....

So yeah, xbone no contest."
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2353 ) 20-06-2013 14:06
Ik zou toch even verder kijken en goed luisteren dan je neus lang is.
Voor nu stappen ze ervan af omdat het anders dramatisch wordt qua verkopen al zullen ze dat nooit toegeven.
Er werd ook een vraag gesteld aan MS of ze bij dit beleid blijven, maar die vraag werd tacti,isch ontweken, daar komt nog bij dat er verteld werd en geschreven dat de games die de cloud gebruiken zonder online niet kunnen werken, dus met andere woorden je kan straks dus ook die games niet offline singleplayer spelen aangezien ze daar ook de cloud voor gebruiken.
Let maar op deze verandering is een timed exclusive en straks draaien ze het weer terug.
Eerst iedereen over de zeik en nu vertrouwd iedereen MS weer?
Daar komt nog bij dat ik overal het vergelijk zie van Gold en PS+ in samenwerking met online gamen terwijl daar wel degelijk eem groot verschil zot, bij MS kan je helemaal niets zonder Gold, bij Sony wordt aangegeven dat je PS+ dient te hebben voor online gamen maar lang niet bij alle games en daar komt bij dat de PS3 en Vita gratis blijven en de netwerkfuncties ook werken zonder PS+ en vergeet er niet bij hoeveel mooie games je erbij krijgt elke maand, dat geld haal je er makkelijk uit en is vele male beter dan Gold wat je zelfs nodig hebt om te kunnen browsen en krijg je nog reclame op je dashbord ook.
Iedereen heeft het ook over de exclusives van MS, maar vergeet niet wat Sony al aangekondigd heeft voor de E3 en de Tokyo gamesshow komt er nog aan de de EU beurzen.
Tel hierbij op dat Sony veel eigen triple A studio's heeft die jaar in jaar uit met mooie en nieuwe games komen zelfs nu nog steeds op de PS3.
En wat heeft MS de laatste jaren gedaan? Ze geld inzetten op timed exclusives?
Wat zijn nu de exclusive games, Forza, Ryse en Halo(welke geen releasegames is) de rest is multiplatform of timed exclusive.
Nee ik ben klaar met MS en ze hebben mij en ons al jaren geleden in de steek gelaten, dus ben er klaar mee.
Verwonder me ook nog steeds dat er zoveel fanboyisme is voor van COD spelers, die shit is vele malen beter op de pc.
En qua games is het maar mager, behalve de kinect shit en voicecontrol wat zelf op de PS2 al werd gebruikt
I rest my case.
Enjoy youre games where ever you play them but you have been warned.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 20-06-2013 14:56
@ZWGamemaster; Probeer jij mij nu te verkopen dat het een tijdelijke oplossing is, maar dat het later alsnog word ingevoerd? I'm so getting a PS4 (Als ik dat eerder al niet deed).

Die hele mentaliteit van Microsoft kan me wat... Laat je Xbox Live Gold maar eens verlopen, dan zie je hoe vies en k*t de 360 al niet is.. Je boot je console op en dan is het per definitie al 1 groot reclamebord, en ik zie dit bij de Xbox one alleen nog maar erger worden... Mede dankzij de enorm slecht gekozen interface! Ze krijgen hem domweg niet vol!
avatar van Sanderken76
Sanderken76 ( 6 ) 20-06-2013 15:09
PS4 50 % meer kracht, waar komt deze onzin vandaan. Dezelfde chipset, zelfde Ram geheugen, veel technische zaken waar veel geen weet van hebben wat ze nu eenmaal doen.........zullen elkaar uiteindelijk niet veel maken. Die 3 gig die gebruikt wordt voor OS, maakt momenteel niet veel uit. Hoorde dat Killzone ongeveer 1,6 gig gebruikt, dus nog ontzettend veel rek in hetgeen wat gebruikt kan gaan worden. Te vroeg om te oordelen over kracht denk ik!!
avatar van PS3-freak
PS3-freak ( 105 ) 20-06-2013 15:23
@Sanderken76, ik denk dat je eerst wat meer researchs moet doen daar je roept dat ze dezelfde chipset hebben en zelfde Ram geheugen, dit is zo niet waar. Misschien wat gelezen over de 1.84 TF tegenover de 1.23 TF van the One. En dan ook nog de geruchten die gaan dat MS problemen heeft met de setup van de Xbone en de performance waarschijnlijk nog verder omlaag moet schroeven.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2353 ) 20-06-2013 15:43
@Crazydance
Ik probeer je helemaal niks te verkopen maar ben wel bang dat het gaat gebeuren.
Vandaar dat ik schrijf kijk even verder dan je neus lang is, en luister en lees goed wat ze zeggen.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 20-06-2013 15:47
Quote:
PS4 50 % meer kracht, waar komt deze onzin vandaan. Dezelfde chipset, zelfde Ram geheugen, veel technische zaken waar veel geen weet van hebben wat ze nu eenmaal doen.........zullen elkaar uiteindelijk niet veel maken. Die 3 gig die gebruikt wordt voor OS, maakt momenteel niet veel uit. Hoorde dat Killzone ongeveer 1,6 gig gebruikt, dus nog ontzettend veel rek in hetgeen wat gebruikt kan gaan worden. Te vroeg om te oordelen over kracht denk ik!!


Ze hebben beide enkel dezelfde CPU... De rest is verschillend:

http://www.anandtech.com/show/6972/xbox-one-hardware-compared-to-playstation-4/2

Quote:
On the graphics side it’s once again obvious that Microsoft and Sony are shopping at the same store as the Xbox One’s SoC integrates an AMD GCN based GPU. Here’s where things start to get a bit controversial. Sony opted for an 18 Compute Unit GCN configuration, totaling 1152 shader processors/cores/ALUs. Microsoft went for a far smaller configuration: 768 (12 CUs).

Microsoft can’t make up the difference in clock speed alone (AMD’s GCN seems to top out around 1GHz on 28nm), and based on current leaks it looks like both MS and Sony are running their GPUs at the same 800MHz clock. The result is a 33% reduction in compute power, from 1.84 TFLOPs in the PS4 to 1.23 TFLOPs in the Xbox One. We’re still talking about over 5x the peak theoretical shader performance of the Xbox 360, likely even more given increases in efficiency thanks to AMD’s scalar GCN architecture (MS quotes up to 8x better GPU performance) - but there’s no escaping the fact that Microsoft has given the Xbox One less GPU hardware than Sony gave the PlayStation 4. Note that unlike the Xbox 360 vs. PS3 era, Sony's hardware advantage here won't need any clever developer work to extract - the architectures are near identical, Sony just has more resources available to use.


Neem je ook mee dat er geruchten gaan dat ze door de slechte productie van cpu/gpu/esram ze de gpu moeten "onderklokken", dan wordt het verschil nog zelfs groter...

Maar van 1.2TF naar 1.8TF = 50% meer pk's
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 20-06-2013 16:42
@Heinster, de GPU zit ook in dezelfde serie geloof ik.. Het verschil zit hem echt in het geheugen... 8GB DDR3 vs 8GB GDDR5... Grafisch geheugen heeft een hogere bandwidth, dus kan meer data tegelijk verstouwen. Das waar de playstation sneller in moet zijn.

De WiiU heeft 2Gd DDR3 geheugen, en een tri-core processor, maar de grafische processor mag OOK normale berekeningen doen... Oftewel schrijf die niet per definitie af. De WiiU schijnt slechts 20% trager te zijn dan de Xbox One.. Dat betekent dat als Killzone 1.6Gb aan RAM gebruikt, deze dus in theorie op de WiiU zou kunnen draaien! In de praktijk komt er iets meer bij kijken, maar ik heb absoluut vertrouwen in Nintendo! Terug naar de Xbox One. Die zou dus in theorie iets trager moeten zijn dan de PS3... dat vond ik met Ryse echt meevallen... Sterker nog als ik hem vergelijk met Killzone moet ik zeggen dat ik Ryse mooier vind!
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 20-06-2013 16:42
Microsoft heeft zichzelf in de voet geschoten met deze draconische maatregelen en moest hinkelend aan de wedstrijd gaan beginnen.
Met haastige spoed leggen ze snel een verbandje erom heen en proberen ze toch in de startblokken te stappen alsof er nooit wat is gebeurt.
Hoe lang zal dat goed gaan?
avatar van Yang17
Yang17 ( 290 ) 20-06-2013 16:47
Prachtig dit, enige mensen die hier niet blij van worden zijn fanboys en de personen die door MS zijn ontslagen. Ik denk dat MS door deze beslissing nog steeds zal kunnen concurreren met Sony. Hierdoor zal de kwaliteit in de gaming industrie hopelijk hoog blijven in de komende jaren. Desalniettemin zal ik nog steeds de overstap maken van Xbox naar PS.
avatar van TeddoNL
TeddoNL ( 425 ) 20-06-2013 17:55
Quote:
Vraag blijft wel waarom Microsoft ooit deze visie naar voren heeft willen brengen.

Ik denk echt dat ze dachten dat Sony met het zelfde plan zou komen aangezien de uitgevers dit wilde. Maar omdat Sony op de E3 dat juist niet aankondigde moet MS ook weer terug naar het oude beleid.


Deze hele situatie is een prachtig voorbeeld van een prisoners dilemma. Waarbij beide partijen eigenlijk wel DRM wilde hebben maar Sony het nog toch maar niet deed om zo goodwill te kweken bij gamers in plaats van uitgevers.

avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 20-06-2013 18:09
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
[..]

Ik denk echt dat ze dachten dat Sony met het zelfde plan zou komen aangezien de uitgevers dit wilde. Maar omdat Sony op de E3 dat juist niet aankondigde moet MS ook weer terug naar het oude beleid.


Deze hele situatie is een prachtig voorbeeld van een prisoners dilemma. Waarbij beide partijen eigenlijk wel DRM wilde hebben maar Sony het nog toch maar niet deed om zo goodwill te kweken bij gamers in plaats van uitgevers.Wat een economische termen in m'n vakantie.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 20-06-2013 18:35
Quote:
Prachtig dit, enige mensen die hier niet blij van worden zijn fanboys en de personen die door MS zijn ontslagen. Ik denk dat MS door deze beslissing nog steeds zal kunnen concurreren met Sony. Hierdoor zal de kwaliteit in de gaming industrie hopelijk hoog blijven in de komende jaren. Desalniettemin zal ik nog steeds de overstap maken van Xbox naar PS.


Helemaal mee eens... Ikzelf word ook niet blij als deze hardware specs kloppen... Ik wil ze meer head to head zien.

Quote:
[..]

Ik denk echt dat ze dachten dat Sony met het zelfde plan zou komen aangezien de uitgevers dit wilde. Maar omdat Sony op de E3 dat juist niet aankondigde moet MS ook weer terug naar het oude beleid.


Deze hele situatie is een prachtig voorbeeld van een prisoners dilemma. Waarbij beide partijen eigenlijk wel DRM wilde hebben maar Sony het nog toch maar niet deed om zo goodwill te kweken bij gamers in plaats van uitgevers.Ik vind dit ook enorm aannemelijk... Maar wel met de angst dat zij anders ook onder vuur konden komen en meer winst zagen om de andere kant op te gaan.

Quote:
@Heinster, de GPU zit ook in dezelfde serie geloof ik.. Het verschil zit hem echt in het geheugen... 8GB DDR3 vs 8GB GDDR5... Grafisch geheugen heeft een hogere bandwidth, dus kan meer data tegelijk verstouwen. Das waar de playstation sneller in moet zijn.

De WiiU heeft 2Gd DDR3 geheugen, en een tri-core processor, maar de grafische processor mag OOK normale berekeningen doen... Oftewel schrijf die niet per definitie af. De WiiU schijnt slechts 20% trager te zijn dan de Xbox One.. Dat betekent dat als Killzone 1.6Gb aan RAM gebruikt, deze dus in theorie op de WiiU zou kunnen draaien! In de praktijk komt er iets meer bij kijken, maar ik heb absoluut vertrouwen in Nintendo! Terug naar de Xbox One. Die zou dus in theorie iets trager moeten zijn dan de PS3... dat vond ik met Ryse echt meevallen... Sterker nog als ik hem vergelijk met Killzone moet ik zeggen dat ik Ryse mooier vind!


De PS4 GPU is blijkbaar gelijk aan een ATI 7870, XBone GPU is blijkbaar gelijk aan de ATi 7790... Dat scheelt enorm in aantal shaders en volgends de benchmarks uit de uiteindelijke score...

Betreffende het aantal ram compenseert XBone het weer deels met ESRAM... Ik denk dat je echt de focus op de GPU zelf moet zoeken.

Ik denk ook dat de Microsoft zich verslikt heeft in het feit dat Sony toch voor 8GB is gegaan, waar ze eerst 4GB wilden.
avatar van Frankie
Frankie ( 2850 ) 20-06-2013 18:53
Fijn om te zien dat medegamers (hier) zich niet beet laten nemen en hun stem laten horen. Dat zo'n ervaren bedrijf toch nog zo amateuristisch en paniekerig in de fout gaat, had ik niet verwacht. Tel daarbij de paria behandeling bij op als je geen Live hebt en dan vind ik het totaal niet erg als ze op hun snuit gaan. Wat mij betreft mogen de Japanners (Sony, Nintendo) weer de dienst uitmaken.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2249   4) 20-06-2013 19:00
Zoooooo net terug van een schoolreis en zie dit leuke nieuws......niets tegen de Ps4 fans hoor, maar voor mij is de keus nu gemaakt en pre-order toch geplaatst voor de One **wooppppppeeeeeeee**

Nu hopelijk geen gezeik meer van de fantrolls en kan ieder kiezen wat hij/zij wil zonder al die restricties.

**edit: zie nog een heel stuk over kracht: Ps3 is sneller/krachtiger dan de 360, multiplats zien er beter uit op de 360 en zoveel verschil zag ik niet tussen inhouse games. Ps3 was wat mooier maar je moet echt een mierenneuker zijn als je op dat verschil let.

Ten tweede zijn beide consoles nog steeds niet in staat de top op pc gebied bij te benen maar komen nu wel erg close........dus we krijgen wat we al op pc's gewend zijn en ikzelf was al blij met mijn 360......in een notendop ga je er dus met de One of Ps4 op vooruit.

Hangt er gewoon vanaf nu wat je voorkeur is, Ps4 voor puur gamen en iets sneller of de One voor dezelfde games (die er uiteindelijk iets minder uitzien) maar een heel mutimedia eco systeem. Beiden zijn goed, gewoon een keus waar je meer waarde aan hecht.
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2546 ) 20-06-2013 19:28
Quote:
Zoooooo net terug van een schoolreis en zie dit leuke nieuws......niets tegen de Ps4 fans hoor, maar voor mij is de keus nu gemaakt en pre-order toch geplaatst voor de One **wooppppppeeeeeeee**

Nu hopelijk geen gezeik meer van de fantrolls en kan ieder kiezen wat hij/zij wil zonder al die restricties.

**edit: zie nog een heel stuk over kracht: Ps3 is sneller/krachtiger dan de 360, multiplats zien er beter uit op de 360 en zoveel verschil zag ik niet tussen inhouse games. Ps3 was wat mooier maar je moet echt een mierenneuker zijn als je op dat verschil let.

Ten tweede zijn beide consoles nog steeds niet in staat de top op pc gebied bij te benen maar komen nu wel erg close........dus we krijgen wat we al op pc's gewend zijn en ikzelf was al blij met mijn 360......in een notendop ga je er dus met de One of Ps4 op vooruit.

Hangt er gewoon vanaf nu wat je voorkeur is, Ps4 voor puur gamen en iets sneller of de One voor dezelfde games (die er uiteindelijk iets minder uitzien) maar een heel mutimedia eco systeem. Beiden zijn goed, gewoon een keus waar je meer waarde aan hecht.


De structuur om te programmeren was voor de PS3 moeilijker dan bij de Xbox 360 waardoor het vaak simpele ports werden van de Xbox 360-versie. Nu is het dezelfde infrastructuur en zal er veel makkelijker meer uit de PS4 kunnen worden gehaald dan de Xbox One.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2249   4) 20-06-2013 19:51
Quote:
[..]


De structuur om te programmeren was voor de PS3 moeilijker dan bij de Xbox 360 waardoor het vaak simpele ports werden van de Xbox 360-versie. Nu is het dezelfde infrastructuur en zal er veel makkelijker meer uit de PS4 kunnen worden gehaald dan de Xbox One.


Dat weet ik ook wel maar toen de 360/Ps3 er waren was het grafisch WOOWWWWWW, nu hebben de pc's on al zo dik ingehaald en halen de consoles het nu al niet. We zijn dus al verpest door de pc, de huidige gen games zien er goed uit dus of de Ps4 nu wat sneller is dan de One maakt geen fluit meer uit. Vergeet niet dat Sony ook weer voor de moeilijkere VRam heeft gekozen. Het gaat om wat je liever hebt en dat is het ecosysteem wat MS of Sony bieden met hun systeem. De keus zal meer daar op liggen.

Natuurlijk zijn er wat exclusives. Sony heeft God of War, Gran Turismo, KillZone......MS heeft Halo, Gears of War en Forza. Ik kies voor met name Halo en Gears, de ander weer voor de andere lijst van Sony.

Komt er gewoon op neer dat ze nu weer redelijk aan elkaar gewaagd zijn (ja ik vind die kinect wel leuk) dus is de 100 extra voor mij niet erg.

Trouwens, MS gebruikt nu wel accu's maar die moeten er nog wel los bij worden gekocht als ik het goed heb gelezen. Bij Sony zitten ze weer ingebouwd. Overheen te komen maar zal ook wel weer 2 tientjes zijn.
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2546 ) 20-06-2013 20:32
Quote:
[..]


Dat weet ik ook wel maar toen de 360/Ps3 er waren was het grafisch WOOWWWWWW, nu hebben de pc's on al zo dik ingehaald en halen de consoles het nu al niet. We zijn dus al verpest door de pc, de huidige gen games zien er goed uit dus of de Ps4 nu wat sneller is dan de One maakt geen fluit meer uit. Vergeet niet dat Sony ook weer voor de moeilijkere VRam heeft gekozen. Het gaat om wat je liever hebt en dat is het ecosysteem wat MS of Sony bieden met hun systeem. De keus zal meer daar op liggen.

Natuurlijk zijn er wat exclusives. Sony heeft God of War, Gran Turismo, KillZone......MS heeft Halo, Gears of War en Forza. Ik kies voor met name Halo en Gears, de ander weer voor de andere lijst van Sony.

Komt er gewoon op neer dat ze nu weer redelijk aan elkaar gewaagd zijn (ja ik vind die kinect wel leuk) dus is de 100 extra voor mij niet erg.

Trouwens, MS gebruikt nu wel accu's maar die moeten er nog wel los bij worden gekocht als ik het goed heb gelezen. Bij Sony zitten ze weer ingebouwd. Overheen te komen maar zal ook wel weer 2 tientjes zijn.

Korte termijn zal het niet veel uitmaken, op de lange termijn kan het wel degelijk een (groot) verschil maken als een console tot 50% meer power heeft.
avatar van EEK79
EEK79 ( 2106 ) 20-06-2013 21:24
Had het niet anders verwacht, game on
avatar van Rudey
Rudey ( 2304 ) 20-06-2013 22:08
Goede zet van Microsoft. Het apparaat zou simpelweg niet verkopen met deze rotte restricties en dit was dan ook de doodssteek geweest voor de Xbox One. Of ze het ooit écht in hun hoofd hebben gehaald om dit te implementeren, ik denk het wel. Maar wat een pauper beslissing. Ze hebben zichzelf alleen maar negatief neergezet en dit is geen goede reclame geweest.

Iedereen zag het aankomen, behalve Microsoft, blijkbaar. In ieder geval wel goed. €400 is een prima prijs voor de PS3. €500 is ook een prima prijs voor de Xbox One. Voor die €100 zou ik gewoon de console kiezen die echt je voorkeur heeft en het er niet voor die €100 bij laten. Ze kunnen in ieder geval met elkaar concurreren.

Verder ben ik wel blij dat de apparaten grafisch niet heel krachtig zijn. Het zal een hele stap vooruit zijn hoor, daar niet van. Zeker op het gebied van AI, particles, lighting en physx zullen gegarandeerd gigantische stappen vooruitgang worden geboekt. Gelukkig komen ze simpelweg niet in de buurt van een PC.

Dat is IMO maar goed ook. Dan blijven de meeste games super smooth draaien op PC en blijft de scheiding ook lekker groot. De nieuwe technieken zullen er toch voor zorgen dat de games er beter uitzien, zowel op de consoles als PC. Als PC gamer kan je dan fijn je spellen blijven draaien zonder dat je hardware te snel outdated wordt. Wat ook weer in geld spaart.

Maar anyway, ze zijn nu in ieder geval prima concurrentie. De game library zal er in ieder geval voor zorgen welke console de winnaar wordt. Het online gedeelte is nu bij beide gelijk getrokken, dus dat zal geen verschil meer maken.
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 20-06-2013 22:58
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
Goede zet van Microsoft. Het apparaat zou simpelweg niet verkopen met deze rotte restricties en dit was dan ook de doodssteek geweest voor de Xbox One. Of ze het ooit écht in hun hoofd hebben gehaald om dit te implementeren, ik denk het wel. Maar wat een pauper beslissing. Ze hebben zichzelf alleen maar negatief neergezet en dit is geen goede reclame geweest.

Iedereen zag het aankomen, behalve Microsoft, blijkbaar. In ieder geval wel goed. €400 is een prima prijs voor de PS3. €500 is ook een prima prijs voor de Xbox One. Voor die €100 zou ik gewoon de console kiezen die echt je voorkeur heeft en het er niet voor die €100 bij laten. Ze kunnen in ieder geval met elkaar concurreren.

Verder ben ik wel blij dat de apparaten grafisch niet heel krachtig zijn. Het zal een hele stap vooruit zijn hoor, daar niet van. Zeker op het gebied van AI, particles, lighting en physx zullen gegarandeerd gigantische stappen vooruitgang worden geboekt. Gelukkig komen ze simpelweg niet in de buurt van een PC.

Dat is IMO maar goed ook. Dan blijven de meeste games super smooth draaien op PC en blijft de scheiding ook lekker groot. De nieuwe technieken zullen er toch voor zorgen dat de games er beter uitzien, zowel op de consoles als PC. Als PC gamer kan je dan fijn je spellen blijven draaien zonder dat je hardware te snel outdated wordt. Wat ook weer in geld spaart.

Maar anyway, ze zijn nu in ieder geval prima concurrentie. De game library zal er in ieder geval voor zorgen welke console de winnaar wordt. Het online gedeelte is nu bij beide gelijk getrokken, dus dat zal geen verschil meer maken.


Wat ik uit jouw reactie opmaak (Dit is absoluut niet bekritiserend bedoeld, maar ik vraag me dat gewoon af):
Een goede Game PC voor ±1200 euro is beter dan een console van 400/500?
avatar van Xor
Xor ( 22384   287) 20-06-2013 23:38
Quote:
[..]


Wat ik uit jouw reactie opmaak (Dit is absoluut niet bekritiserend bedoeld, maar ik vraag me dat gewoon af):
Een goede Game PC voor ±1200 euro is beter dan een console van 400/500?


Ja -.-. Ik citeer een zin:
Quote:
Verder ben ik wel blij dat de apparaten grafisch niet heel krachtig zijn.
.

Quote:
Gelukkig komen ze simpelweg niet in de buurt van een PC.

Omdat de consoles ook niet concurreren met de PC. Anders was er geen PS en Xbox en kon iedereen games kopen voor z'n PC -.-.

Mensen moeten elke keer de PC vergelijken met consoles . Man, wat ben ik blij dat er games zijn die niet eens voor de PC worden uitgebracht(Forza, Tekken, Kingdom Hearts etc.).
-------

Microsoft heeft misschien een goede zet gedaan en gaan nu de xbox one als een echte opvolger van de 360 doen.

Maar de kinect is nog steeds mijn probleem -.-. Ik wil geen NSA/Surveillance camera in m'n kamer hebben. En ten tweede, ik heb ook geen zin om constant "Xbox TV" en "Xbox Game" te roepen -.-.

Als ze een Kinectloze xbox one nou eens verkopen, dan kan de concurrentie groot worden. En ook als M$ een apologize doen vanwege hun gedrag -.-.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32866 ) 21-06-2013 00:30
Rol: Forum Moderator
Quote:
@ZWGamemaster; Probeer jij mij nu te verkopen dat het een tijdelijke oplossing is, maar dat het later alsnog word ingevoerd? I'm so getting a PS4 (Als ik dat eerder al niet deed).

Die hele mentaliteit van Microsoft kan me wat... Laat je Xbox Live Gold maar eens verlopen, dan zie je hoe vies en k*t de 360 al niet is.. Je boot je console op en dan is het per definitie al 1 groot reclamebord, en ik zie dit bij de Xbox one alleen nog maar erger worden... Mede dankzij de enorm slecht gekozen interface! Ze krijgen hem domweg niet vol!


Even voor de duidelijkheid: je moet voortaan ook gaan betalen voor online op de PS3 en heb je dat filmpje gezien (oa op Tweakers) waar ze de interface laten zien icm spellen spelen en kopen? Lijkt verdomd veel op metro/xbox360 met al die vlakken en al dat gescroll. Ik heb zelf nog geen keuze gemaakt en zal deze ook niet maken in de komende maanden, maar ik vind je haat jegens Xbox Live (die we ondertussen allemaal van binnen en van buiten kennen omdat je die te pas en te onpas uit) onterecht, zeker nu Sony dezelfde kant opgaat.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2353 ) 21-06-2013 00:54
@Skull_kid,
Voor sommige multiplayer games heb je idd PS+ nodig op de PS4 maar voor de netwerkfumcties, demo's, free to play mmo, en social gebeuren en browsen etc helemaal niet en vergeet er niet bij dat je met PS+ een shitload of games krijgt. Dat is echt een hele goede service, tevens ook op de Vita en PS3 is het ongelooflijk wat je kan spelen.
Zonder gold kan je helemaal niks en je krijgt er ook geen games bij dus ja er is wel degelijk een heel groot verschil.
avatar van Roidbuster
Roidbuster ( 959 ) 21-06-2013 01:26
Zonder gold heb je een silver account waarbij je wel demo's kan proberen chatten met vrienden en meer. Daarnaast is de service bij Xbox wel beter, zonder enige moeite heb ik al best veel items opgestuurd en vervangen teruggekregen, denk aan controllers, battery packs en meer, probeer hetzelfde maar eens bij Sony. Kijk ook naar de prijzen van controllers en dergelijke, nog steeds zijn de PS3 controllers 60 euro in de winkel, Xbox rond de 40 euro en ga maar door. Kijk ook naar het feit dat PSN gehacked is geworden, trager is en updates op mijn PS3 echt lang duren in vergelijking met mijn 360.
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2546 ) 21-06-2013 01:57
Quote:
Zonder gold heb je een silver account waarbij je wel demo's kan proberen chatten met vrienden en meer. Daarnaast is de service bij Xbox wel beter, zonder enige moeite heb ik al best veel items opgestuurd en vervangen teruggekregen, denk aan controllers, battery packs en meer, probeer hetzelfde maar eens bij Sony. Kijk ook naar de prijzen van controllers en dergelijke, nog steeds zijn de PS3 controllers 60 euro in de winkel, Xbox rond de 40 euro en ga maar door. Kijk ook naar het feit dat PSN gehacked is geworden, trager is en updates op mijn PS3 echt lang duren in vergelijking met mijn 360.

Service doelde in zijn reactie op "de service PS+" niet "klantenservice". Ook al doet Sony hiervoor niet onder aan Microsoft en beroof je je eigen portemonnee als je PS3 controllers koopt van 60 de stuk. Nieuw hoef je hier echt niet meer dan 35 voor te betalen.

Daarnaast is het betreft het online gedeelte helemaal niet meer zo dat PSN achterloopt op Xbox Live. Ik heb beide consoles en het is bij mij echt om het even als er iets gedownload/geüpdatet moet worden. Wat dat betreft blijft PC superieur.

Zelfs betreft het hacken van PSN gaat Xbox Live niet vrijuit, alleen is dit volgens mij minder groots in het nieuws geweest.

Begrijpend lezen en feitjes op een rij zetten wil misverstanden voorkomen
avatar van Budgetguy
Budgetguy ( 251 ) 21-06-2013 08:27
Quote:
@Skull_kid,
Voor sommige multiplayer games heb je idd PS+ nodig op de PS4 maar voor de netwerkfumcties, demo's, free to play mmo, en social gebeuren en browsen etc helemaal niet en vergeet er niet bij dat je met PS+ een shitload of games krijgt. Dat is echt een hele goede service, tevens ook op de Vita en PS3 is het ongelooflijk wat je kan spelen.
Zonder gold kan je helemaal niks en je krijgt er ook geen games bij dus ja er is wel degelijk een heel groot verschil.


Met xbox live gold krijg je met de xbox one wel degelijk gratis games. Zo kunnen xbox live gebruikers fable 3 downloaden en later ook halo 3 en assassin's creed 2. Your argument is now invalid.
avatar van Davidov
Davidov ( 11168   2) 21-06-2013 08:53
Quote:
Het geeft aan dat het bedrijf bereid is te luisteren naar kritiek en niet te koppig is om eerder genomen beslissingen te herzien, puur om gezichtsverlies te voorkomen. Het geeft ook aan dat je als consument en gamer dus wel degelijk een stem hebt die gehoord wordt.


Alleen omdat ze anders gigantisch veel klanten kwijtraken/mislopen € $
avatar van DonnyNarko
DonnyNarko ( 323 ) 21-06-2013 09:22
haters gotta hate.. maar voor iedereen die openminded is aangaande welke console er nu het beste uit de verf komt lijkt het me duidelijk.. het gaat om het product (als gamer) niet om of het draaikonten zijn.. en zoals Jan aangaf getuigt verwerken van feedback juist op een kracht niet een zwakte en zou je als gamer blij moeten zijn dat er iets gedaan wordt met wat je aangeeft (iets waar Sony ook de grootst mogelijke moeite mee heeft).. ik zeg Big up..
avatar van Lam-Bal
Lam-Bal ( 2546 ) 21-06-2013 09:55
Quote:
haters gotta hate.. maar voor iedereen die openminded is aangaande welke console er nu het beste uit de verf komt lijkt het me duidelijk.. het gaat om het product (als gamer) niet om of het draaikonten zijn.. en zoals Jan aangaf getuigt verwerken van feedback juist op een kracht niet een zwakte en zou je als gamer blij moeten zijn dat er iets gedaan wordt met wat je aangeeft (iets waar Sony ook de grootst mogelijke moeite mee heeft).. ik zeg Big up..

Het probleem is, hoe makkelijk ze van een visie afstappen die ze miljoenen zo niet miljarden ontwikkelingsgeld heeft gekost, zo makkelijk kunnen ze ook weer 180 graden draaien zodra de verkoopcijfers in orde zijn.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2353 ) 21-06-2013 10:04
Quote:
haters gotta hate.. maar voor iedereen die openminded is aangaande welke console er nu het beste uit de verf komt lijkt het me duidelijk.. het gaat om het product (als gamer) niet om of het draaikonten zijn.. en zoals Jan aangaf getuigt verwerken van feedback juist op een kracht niet een zwakte en zou je als gamer blij moeten zijn dat er iets gedaan wordt met wat je aangeeft (iets waar Sony ook de grootst mogelijke moeite mee heeft).. ik zeg Big up..


Als het gaat om de gamer zit je toch echt beter bij Playstation, kijk eens hoeveel triple A studio's ze hebben en hoeveel games ze uitbrengen keer op keer.
Voor de mensen die genoegen nemen net timed exclusives en een halo,forza en gears en veel kinect be my guest, uiteindelijk draait het om je eigen smaak.
Maar gezien mijn xbox al heel lang stof ligt te happen en zeker de laatste 2 a 3 jaar en PS maar blijft leveren en niet te vergeten het geweldige PS+ weet ik wat ik ga halen als gamer.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2249   4) 21-06-2013 10:21
Zucht en zo waren er ook een zwik mensen (waaronder ik) die de Ps3 de deur hebben gewezen en juist voor de 360 zijn gegaan door de loze beloftes van Sony......beetje loos bericht dus.


Quote:
[..]


Voor de mensen die genoegen nemen net timed exclusives en een halo,forza en gears en veel kinect be my guest, uiteindelijk draait het om je eigen smaak.


Daar ben ik het dan weer 100% mee eens.
avatar van Gradon
Gradon ( 2540 ) 21-06-2013 10:26
Deze is erg nice

avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 21-06-2013 11:07
Quote:
[..]


Even voor de duidelijkheid: je moet voortaan ook gaan betalen voor online op de PS3 en heb je dat filmpje gezien (oa op Tweakers) waar ze de interface laten zien icm spellen spelen en kopen? Lijkt verdomd veel op metro/xbox360 met al die vlakken en al dat gescroll. Ik heb zelf nog geen keuze gemaakt en zal deze ook niet maken in de komende maanden, maar ik vind je haat jegens Xbox Live (die we ondertussen allemaal van binnen en van buiten kennen omdat je die te pas en te onpas uit) onterecht, zeker nu Sony dezelfde kant opgaat.


Ben het op een bepaalde manier wel met hem eens: Je betaalt voor Xbox Gold en krijgt vervolgens een enorm reclamebord op je beeld. Die advertenties mogen van mij ook wel wegblijven.
avatar van DonnyNarko
DonnyNarko ( 323 ) 21-06-2013 11:38
Quote:
Zucht en zo waren er ook een zwik mensen (waaronder ik) die de Ps3 de deur hebben gewezen en juist voor de 360 zijn gegaan door de loze beloftes van Sony......beetje loos bericht dus.


Ik was ook PS fanboy back in the day.. maar als racesim fan en geen ontwikkeling op GT gebied (engine nogsteeds opgepoetste versie van v1.0) en ben dus sinds Forza 2 over..
Dan nog de hele geschiedenis van PS die in de benelux ten tijde van de PS2 geen online gameplay aanbood.. geloof me als je bij een bedrijf in het verdomhoekje zit is het als europese.. shit.. benelux gamer.. bij Sony het beste terecht.. en ja xbox heeft gold voor online functionaliteiten.. zo heeft de PS4 strak verplicht plus, en de xbox momenteel 2 gratis topgames per maand.. dus is het voornamelijk veel gelul en fanboy-ism.. ik zeg puur in infrastructuur van het kastje en hoe de functionaliteiten ingericht zijn de xbox slimmer ingedeeld is door 3 os-en naast elkaar te draaien die je ten alle tijden kunnen schakelen.. dus hoef je ook minder hard te performen om bijv. laadtijden kort te houden.. die kun je simultaan draaien en dus naadloos overgaan, bijvoorbeeld..

maar goed zoals ik al begon: haters gotta hate..waaronder ZwGamersumthing sumthing
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 21-06-2013 12:30
Ik ben dik tevreden met mijn X360 en ruim 90+ spellen en vind mijn 3DS fantastisch. Maar ik ben na al die jaren gamen(sinds 1979) gewoon niet meer blind voor één merk en benoem de dingen zoals ik ze zie zonder de intentie te hebben iemand in zijn geloof te schenden.

Maar ik kan geen rekening houden met tere zieltjes en probeer mensen verder te laten kijken dan enkel hun persoonlijke genot.

Dus ook al heb ik een X360 ik vond de eerdere maatregelen voor de XBone gewoon draconisch. En als iedereen er ook maar even bij stilstaat, moeten we toch makkelijk snappen dat de veranderingen helemaal geen invloed hoeven te hebben op de genoemde pluspunten. Cloud, Steamachtige sales, familyplan kan gewoon nog steeds en als je dat niet kan zien dan ben je gewoon een fanboy pur sang.

Dit wil niet zeggen dat iedereen die betreffende het huidige artikel een XBone kopen een fanboy zijn... Er zijn genoeg redenen waarom het jouw systeem kan zijn:
- Betere reputatie betreffende online services
- Je houdt van Halo en/of Gears of War en/of Killer Instinkt.
- Je bent gek op televisie en weet wel wat te doen met de nieuwe media mogelijkheden.
- Je vindt het gewoon de lekkerste controller
- Je vindt de Kinect spellen fantastisch

Ook al zou de PS4 in theorie sneller zijn, de XBone zal nog steeds super gave beelden op je tv tonen. Ook als je een X360 of PS3 hebt gehad, je gaat er overduidelijk op vooruit qua gameplay. En wie weet krijgen ze het voor elkaar om net zoveel beter te zijn dan de PS4 in aanbod, als de PS2 dat was tegenover de eerste Xbox(die technisch 'superieur' was, maar weinig spellen waarop het te zien was)

Ik wacht zelf een kleine 2 jaar en misschien blijf ik toch bij een Microsoft apparaat.

Maar zoals ik ook erg kritisch was tegenover de Wii en de WiiU(zover terecht), ben ik nu erg kritisch naar de XBone, maar misschien verrast deze me zoals de DS het ook deed, waar ik er kritisch op was en dacht een PSP te halen.

Dus nee ik heb het niet altijd bij het rechte eind, maar ik sta er voor open... Ik zal daarom ook zoals nu ook altijd proberen de pluspunten te noemen en mensen gelijk geven als ze een punt hebben. Maar ik merk teveel mensen die helemaal niets aan negativiteit kunnen horen en overduidelijk fanboy zijn.

Veel van de fanboys zijn dan ook diegene die graag het woord "haters" in de mond nemen. Ik noem het realisten, mits ze open staan voor de pluspunten, want "ieder" systeem heeft ze.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 21-06-2013 13:08
Kan het niet meer eens zijn met Heinster. Waarom nemen jullie hem niet aan als columnist?
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 21-06-2013 13:11
Quote:
Kan het niet meer eens zijn met Heinster. Waarom nemen jullie hem niet aan als columnist?


Ik hebt Nederlansch gehebt en heeft niet gehielpt ?

btw, als je de tekst verkeerd oppikt, kun je het lezen als "kan het onmogelijk eens zijn met Heinster"...
avatar van Johnnnyboy15nl
Johnnnyboy15nl ( 147 ) 21-06-2013 19:51
Ze zijn dus 180 graden gedraaid (bijna een 360 XD) met hun plannen.
avatar van Huyberz
Huyberz ( 196 ) 22-06-2013 12:34
Ondanks dat ze het in ieder geval proberen recht te trekken heb ik nog steeds een rare smaak hangen.

Het komt allemaal niet oprecht over. Ze doen het omdat het moet.
Veel mensen kopen nog steeds voor een groot gedeelte op het gevoel dat ze hebben bij een bedrijf/merk/product.

Voor mij is het allemaal too little, too late.
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 22-06-2013 13:59
Quote:
Deze is erg nice

(picture)


Inderdaad de NSA Spy camera blijft gewoon actief en verplicht ingeschakeld... FUCK YOU Microsoft!
avatar van SilverFaustX
SilverFaustX ( 3257 ) 22-06-2013 18:25
ze gaan nu ook de camera optie eruit halen maar de prijs blijft het zelfde, dus ze konden dat wel maar probeerden het toch..
avatar van Uchiha1911
Uchiha1911 ( 1817   1) 23-06-2013 15:16
Quote:
[..]


Inderdaad de NSA Spy camera blijft gewoon actief en verplicht ingeschakeld... FUCK YOU Microsoft!


Een beetje duct tape doet vast wonderen
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 23-06-2013 17:12
Quote:
[..]


Een beetje duct tape doet vast wonderen
Vast wel ...maar het blijft te zot voor woorden.
avatar van René
René ( 38 ) 01-07-2013 11:31
nu nog 100 euro goedkooper worden