Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

E3 special: Xbox 360 aankondigingen

De E3, wie had gedacht dat deze magische gamesbeurs nog zou bestaan. De berichten waren niet goed, maar toch kwam de E3 in een andere vorm terug. Vandaag de dag (14-07-08) is de E3 officieel van start gegaan, en hoe? Om 19.30 Nederlandse tijd begon de Persconferentie van Microsoft. Wat heeft deze presentatie ons gebracht? Kwam het de verwachtingen na? Lees het in de column van het Tom duo…

De Persconferentie begon rustig, de zaal was aan het wachten met een rustig muziekje. Op het scherm was het oh-zo-bekende logo te zien van de Xbox 360. Iets na 19.30 begon de Persconferentie. Onze grote vriend Don Mattrick kwam het podium op en begon wat te praten over de blockbusters op de 360, zoals: Grand Theft Auto IV, Call Of Duty 4 en Halo 3, waarbij de komende tijd nog veel meer aan toegevoegd gaat worden.
Vervolgens begon hij te praten over games die geschikt zijn voor de gehele familie. Hierbij moest gedacht worden aan Guitar Hero en Rock Band.
Ook had hij het over nieuwe ervaringen voor de 360, maar hier komen we later op terug.

Todd Howard van Bethesda kwam vervolgens het podium oplopen. Deze man kennen we onder andere van de Elder Scrolls serie en natuurlijk van de aankomende game Fallout 3. Over deze laatst genoemde game wilde hij het verder hebben, maar eerst kwam een filmpje. Na het “american dream” filmpje werd een stukje gameplay getoond van Fallout 3. Er kwam leuk ibotje langs met een vrolijk muziekje, maar toen begon pas echt de gameplay. Er werden verschillende dingen getoond in-game. Naast verschillende wapens liet hij ook een apparaat ziet genaamd de Pip-Boy 3000. Met dit apparaat, dat op je pols zit, kun je onder andere je stats bekijken. De levensduur van het spel wordt zeer nadrukkelijk genoemd. De game zal zo’n 100 uur aan gameplay geven. Ook wordt genoemd dat het spel zich erg zal aanpassen aan de keuzes die je maakt in het spel, zo kan je de ‘good guy’ spelen of de ‘bad guy’. Ook prees Howard Xbox Live Marketplace aan en als bonus vertelde hij dat er voor Fallout 3 DLC exclusief voor de PC & 360 komt.Jun Takeuchi nam Todd Howard zijn plaats in, die gevolgd werd door een tolk, aangezien deze man geen Engels kon (zoals verwacht).
Deze beste man kennen we als producer van Resident Evil 4 en nu ook van Resident Evil 5. Takeuchi begon extreem blij te vertellen over hoe cool hij het vond om eindelijk een Resident Evil spel op de 360 te laten verschijnen. De director (waarvan we de naam even niet meer hebben) ging vervolgens de demo spelen. De game zag er op het 1ste gezicht uit als het vorige deel. Het was wel duidelijk te zien dat de game nog in een vroeg stadium was. Resident Evil 5 gaat zich afspelen in Afrika. Je speelt als Chris of Sheva die beide bij de BSAA werken. Vervolgens krijgt de director het lastig in het spel en had iemand nodig. Op dat punt werd de co-op getoond met behulp van de co-producer. Er werd verteld en getoond dat samenwerking een belangrijke rol speelt in het spel. Tot slot kon er gemeld worden dat wij de game kunnen verwachten op 13 maart 2009.Vervolgens kwam Peter Molyneux het podium op. Deze man is een bekend iemand in de game-industrie. Molyneux zette onder andere: Fable, The Movies, Black & White en Theme Park op zijn naam. Hij kwam het podium op en zei direct “The game is finished.” Allereerst begon er een trailer te spelen over de aankomende titel Fable 2. Daarna werden er beelden getoond van de gameplay. Een belangrijk aspect van het spel is de verschijning van de characters van je vrienden als blue orbs in het spel. Wanneer je zo’n blue orb aanraakt zal je die vriend kunnen uitnodigen in jouw spelwereld. Ook wordt het benadrukt dat alles in het spel uniek is, zoals je hero. Hierbij moet worden gedacht aan het feit dat je getrouwd kan zijn en kan socializen met je vrienden. Molyneux vertelde dat we deze game in oktober van dit jaar in de winkels kunnen verwachten.Molyneux verliet vervolgens het podium. Op dat moment begon een trailer te lopen van Gears Of War 2. Cliff Bleszinski, van Epic Games, kwam na de trailer het podium op en vertelde wat over Gears of War 2. Vervolgens pakte Cliff de felrode controller en liet de demo zien van de game. In de demo zagen we onder andere dat je een vijand als levend schild kan gebruiken. Ook had Cliff te melden dat Gears Of War 2 een co-op gaat bevatten met maar liefst 5 man! De game zal wereldwijd uitkomen op 7 November van dit jaar.Toen kwam John Sheppard . Hij is het hoofd van Xbox Live Department. “Xbox Live is gemaakt voor doorlopende innovatie”, vertelde hij. De grootste innovaties zullen deze zomer gaan plaatsvinden.
Mensen zijn veel gebruik gaan maken van IM, Video Chat etc. Op dat moment kondigt John een totaal nieuw Xbox Dashboard aan. Deze zal volledig in 3D zijn en een stuk makkelijker te gebruiken zijn. Er komen nieuwe channels, zoals Primetime.
Ook vinden we de, al eerder geroddelde, avatars terug in het menu. Deze zal je gamerpicture gaan vervangen. De avatar is ontwikkeld door Rare en zal volledig naar smaak aan te passen zijn. Dit werd getoond in een filmpje gemaakt bij het kantoor van Rare. Deze avatar zal niet alleen jezelf gaan vertegenwoordigen op Xbox Live. Je kunt er ook spelletjes mee gaan spelen in het nieuwe “Primetime” channel. Hierbij kan je bijvoorbeeld 1 tegen 100 gaan spelen tegen andere Xbox Live gebruikers. Hierbij kan je ook echte “real life” prijzen winnen. Ook zal je met je vrienden in een party kunnen gaan. In zo’n party kan je chatten tot 8 man, maar ook dingen doen als bijvoorbeeld foto’s delen.
De Xbox gaat gebruikt worden om te kijken wat er te zien is, in plaats van via de tv. Op dat moment werd er een nieuwe UNO game geïntroduceerd. Deze zal de naam UNO Rush dragen. De game is online vanaf vandaag en kan je met iedereen in je party spelen.
Op dat moment werden er nog meer Xbox Live Arcade games aangekondigd. Geometry Wars 2: Retro Evolved zal exclusief gaan verschijnen voor XBLA. Ditzelfde geldt voor Galaga Legions, die volgende maand nog gaat verschijnen op XBLA. Portal: Still Alive is een game waar al meer over gesproken werd. Uiteindelijk leek het erop dat deze game niet naar XBLA ging komen. Fout gedacht dus! Exclusief komt deze game naar XBLA en zal nieuwe levels en achievements gaan bevatten. Deze kunnen we dit jaar nog verwachten. Last but not least werd er een South Park game voor XBLA aangekondigd, ook deze zal exclusief voor de 360 zijn.Toen kwam het bedrijf Rare aan de beurt met de game Banjo-Kazooie. Hiervan werd een trailer getoond met wat gameplay erin. Natuurlijk kwam er ook een trailer voorbij van de nieuwe Viva Piñata, namelijk Trouble in Paradise. Hierin viel op dat de Xbox Live Vision Camera gebruikt kan worden in de game zelf. Er werd een kaart voor gehouden die ingescand werd en vervolgens in de game zelf verscheen. Deze beide games komen aankomende zomer nog uit.Kim liet daarna een trailer draaien van Scene It: Box Office. Deze game zal je gaan spelen als je avatar en is verder gelijk aan de voorganger. De game zal ook DLC krijgen zodat de game up-to-date kan gehouden worden. Toen werd er een geheel nieuwe game aangekondigd. You’re in the Movies is een game wat het best te vergelijken is met de EyeToy games van Sony. De game zal daarom ook gebruik maken van de Xbox Live Vision Camera. De game zal ervoor gaan zorgen dat jij, als fanatieke Xbox 360 gebruiker, in een eigen film kan gaan spelen. De beelden komen uit mini-games die je van tevoren speelt. Die beelden zullen vervolgens verschijnen in de film. Als de film klaar is, is er een optie om deze te delen met andere Xbox Live gebruikers.

Er gingen al geruchten over en die waren waar. De game Lips werd aangekondigd. Keiichi Yano, die bij iNiS werkt, kwam het podium op en vertelde wat over de game. Bij het spel kan je jouw eigen muziek collectie gebruiken. Sluit gewoon je iPod of Zune aan en zingen maar! In de microfoon zitten lampjes en tevens zijn ze Motion Sensitive. Dit werd gedemonstreerd door Yano door erop te klappen, waardoor het in het spel werkte als een tamboerijn. In de game zullen verschillende genres zitten, denk hierbij aan: Rock, pop, hip-hop en meer. Zangeres Duffy kwam vervolgens het podium op en zong in Lips haar eigen nummer ‘Mercy’. (Alleen dan wat slechter dan normaal, of het hoort zo…Wie weet.)

Toen kwam Yoichi Wada van Square-Enix aan het woord. Wada noemde: Infinite Undiscovery, Star Ocean: The Last Hope en Last Remnant als nieuwe games voor de 360.

Infinite Undiscovery zal op 5 september uitkomen dit jaar en deze game is exclusief voor de 360.
Star Ocean: The Last Hope, zal rond de lente komen in 2009.
Last Remnant zal wereldwijd op 20 november van dit jaar uitkomen. Er werd van deze game een trailer laten zien en vervolgens ook nog als bonus verteld dat deze game ook een release zal krijgen op de PC. Helaas was hier nog geen datum van bekend.

Rigopulos lijkt van het podium af te gaan om weer het woord te geven aan Mattrick, maar komt terug met een laatste verassing. Een trailer werd getoond en het was duidelijk: Final Fantasy XIII wordt gepoort naar de 360!De meningen betreft de Media Briefing van Microsoft:

Linkinparknl
De persconferentie was eerlijk gezegd, niet echt heel briljant. Veel was al bekend geworden voordat de E3 überhaupt van start was gegaan. De grapjes waren slecht en veel was eigenlijk jatwerk. Toch zaten er wat pareltjes tussen, denk hierbij aan: Gears Of War 2, Banjo-Kazooie, Viva Pinata 2: Trouble in Paradise en niet te vergeten Fable 2. Toch heb ik wel me lichtelijk twijfels of de 360 het nog lang gaat volhouden. Agh, we zullen zien.. ik heb alvast geld apart gelegd voor de aankomende 360 toppers.

Cannibal
Al met al was de conferentie niet baanbrekend. Teleurstellend wil ik de conferentie in het algemeen niet noemen, maar er werd door iedereen toch wel meer verwacht. Toch gaan we met titels als Fallout 3, Gears of War 2, Banjo-Kazooie en de nieuwe Guitar Hero & Rock Band weer een periode met veel goeie games tegemoet. Een ding waar ik wel op had gehoopt was meer info over een nieuwe game in de Halo serie, maar de E3 is nog niet voorbij, dus wie weet…

Geplaatst door Tom & Tom op 16-07-2008
Aantal keer bekeken: 11755

Laatste reacties

avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 16-07-2008 23:05
Mee eens, ik heb alle conferenties gevolgd, maar ik vond Microsoft toch wel de beste van de drie "bij gebrek aan beter".
In ieder geval heb ik liever een goed vervolg dan een slechte nieuwe serie waar geen gamer op zit te wachten (Wii...), en ik vind het knap dat de 360 zoveel JRPG's achter zich weet te krijgen.

Of de RPG gamers dat ook door krijgen is een tweede, maar misschien dat Final Fantasy voor een aantal gamers de ogen opent.
avatar van Theodred
Theodred ( 327 ) 16-07-2008 23:51
final fantasy XIII naar de 360 is toch wel een grote klap in het gezicht van sony.
De aankondiging van portal is natuurlijk ook mooi omdat het één van de beste games van vorig jaar was. Verder waren het nog leuke aankondigingen en veel grote bekende titels zoals gears of war 2.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 17-07-2008 08:11
Het sterke aan de MS conferentie was vooral dat ze veel ingame footage hadden van de games die ze dit jaar op de markt zetten. De andere twee conferenties hadden meer wat trailers staan.

Ik vind de hele casual lijn een vette ripoff en ik vraag me echt af of MS daar nu extra succes gaat boeken. Singstar, Eye Toy en Buzz zijn al op de markt en de Wii blijkt de casual markt aardig in zijn greep te hebben.

Weinig interessante aankondigingen, want het meeste komt ook op de PS3. Dat vind ik ook de misvatting in de hele kwestie FF XIII. Als hij exclusief naar de 360 was gegaan. Dat was een heftige uppercut geweest. En nu? Tja, Square-Enix is ook niet gek en ziet de core markt verdeeld zijn tussen PS3 en 360 dus een multiplatformrelease is zeer logisch.
avatar van Lud0v1c
Lud0v1c ( 928 ) 17-07-2008 10:18
Ik vond inderdaad MS de beste presentatie geven. Wel jammer dat er alleen losse trailers op marketplace staan. Ik had graag de complete presentatie willen downloaden, net als bij de GDC!
avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 17-07-2008 10:58
Portal Still Alive is helaas dezelfde Portal als in The Orange Box, maar nu met een Challenge Mode...
Het is waarschijnlijk voor de mensen die om de een of andere reden echt niet The Orange Box willen kopen, maar wel bijna hetzelfde willen betalen (net als bij de PC)
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 17-07-2008 12:24
Rol: Administrator
Serieus??? Ik zat al te stuiteren omdat het een nieuwe portal was:/ still alive als extra titel doet vermoeden dat er meer inzit.
Iig game was geniaal, als die op Live komt ga ik hem zeker scoren om nog eens door te nemen.
avatar van Linkinparknl
Linkinparknl ( 1235   4) 17-07-2008 12:48
Quote:
Serieus??? Ik zat al te stuiteren omdat het een nieuwe portal was:/ still alive als extra titel doet vermoeden dat er meer inzit.
Iig game was geniaal, als die op Live komt ga ik hem zeker scoren om nog eens door te nemen.


In de conferentie werd gezegd dat de game wat extra levels zou bevatten en nieuwe achievements. Geen idee tot hoever dit waar is, maar we zullen zien als hij er staat.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 17-07-2008 17:04
Er word door Microsoft en Sony echt een hele hoop van Nintendo gejat..
avatar van Mde
Mde ( 10 ) 17-07-2008 17:17
voor de mensen die m zelf willen zien,

microsoft.e3.2008.key.note.dsr.xvid-sys

is filenaam, o.a. op usenet te vinden
avatar van Cruelloon
Cruelloon ( 291 ) 17-07-2008 20:37
wwwhhhahaaaa fable 2!!!!!!!!!!!!!!!
avatar van Dreamslayer
Dreamslayer ( 702 ) 18-07-2008 04:15
@TimD
Iedereen loopt een beetje van elkaar te jatten, niet alleen Sony en Ms bij Nintendo, Sony en MS onderling ook. zo heel gek is dat niet, je ziet het overal dat concurrerende bedrijven dingen kopiëren van elkaar.
avatar van Chaoot
Chaoot ( 902 ) 18-07-2008 23:48
Heb gisteren ook redelijk wat filmpjes gedownload van de E3 op Live en zitten wel wat spellen bij waar ik naar uitkijk. Zag er goed uit allemaal, ook video's op marketplace lijkt me top, nu internet nog. :)
Die opmerking ''Toch heb ik wel me lichtelijk twijfels of de 360 het nog lang gaat volhouden.'' kan ik niet helemaal plaatsen, de 360 belooft ook dit jaar weer veel toppers (waarvan veel ook op de PS3 uitkomen). :)
avatar van Linkinparknl
Linkinparknl ( 1235   4) 19-07-2008 00:22
Quote:
''Toch heb ik wel me lichtelijk twijfels of de 360 het nog lang gaat volhouden.'' kan ik niet helemaal plaatsen, de 360 belooft ook dit jaar weer veel toppers (waarvan veel ook op de PS3 uitkomen). :)


Ik zal het een beetje uitleggen.

De 360 is nu al vanaf 2005 op de markt en is dus de oudste qua consoles. Je merkt vooral aan de verkopen bijv. in Japan dat de 360 toch inzakt (dat was nooit heel extreem lekker, daar niet van). Ze proberen daarom nu een andere markt te gaan aanspreken. Toch heb ik daar me twijfels over en ik heb het idee dat ze er iets te laat mee komen. De PS3 wordt beetje bij beetje steeds sterker en de Wii spreekt gewoon een bepaalde markt heel erg aan, waar de 360 nu ook van wil mee snoepen.

Er komen zeker toppers aan voor de 360, maar het einde komt toch wel in zicht. Dingen als die avatars, Buzz-ripoff's en Eyetoy dingen hoef ik echt niet op me 360. Ik zie namelijk niet zo snel iemand zijn Wii verruilen voor een 360. En zeg zelf, de toppers raken ook ooit op?
avatar van Chaoot
Chaoot ( 902 ) 19-07-2008 19:32
Aha duidelijk. :) Ik houd de rest niet zo bij, maar denk zelf dat het zon vaart niet zal lopen en we ons tot 2010 nog wel vermaken met de 360 (eind 2009 opvolger?).
avatar van Linkinparknl
Linkinparknl ( 1235   4) 19-07-2008 20:28
Quote:
Aha duidelijk. :) Ik houd de rest niet zo bij, maar denk zelf dat het zon vaart niet zal lopen en we ons tot 2010 nog wel vermaken met de 360 (eind 2009 opvolger?).


Wat jij nu denkt, hoop ik wel Liefst nog wat langer ^.^
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 21-07-2008 13:45
Mooi artikel, maar komt er ook nog een E3 special: PS3 aankondigingen op BG?!
avatar van Jordy
Jordy ( 222 ) 27-07-2008 11:26
2010 de nieuwe XBOX? Kan ik alvast beginnen met sparen ;)

Goed nieuws dat XBOX Live wat extra's gaat krijgen. Vond dat dit altijd al meer potentieel heeft dan de huidige vorm.