Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

E3: The big three brengen gamers in alle staten

Vorige week was de gameswereld weer even in de ban van de E3. Gespannen wachten we af wat de Electronic Entertainment Expo, jaarlijks gehouden in Los Angeles, deze keer brengt. De afgelopen jaren heeft de beurs wat aan kracht ingeboet, mede door het Duitse Gamescom. De E3 van dit jaar mag echter de geschiedenisboeken in als één van de meest spectaculaire shows. Zowel qua hoogte- als dieptepunten. Met name de conferenties van de drie grote consolespelers brachten menig gamerhoofd op hol. Met euforie, verbazing en zelfs woede tot gevolg. Nu het stof langzaam is opgetrokken is het tijd om de balans op te maken. Hoe kwamen de grote drie uit de verf en wanneer kunnen we met al die aangekondigde titels aan de slag?

De heilige Sony drie-eenheid
Sony heeft de afgelopen jaren goede E3 shows gehad. Twee jaar geleden scoorden ze met de prijs van de PS4, die 100 dollar onder die van de Xbox One uitkwam. Vorig jaar werd een solide show gegeven, met een sterke games line-up, maar kon het niet als uitzonderlijk bestempeld worden. Daarom moest Sony dit jaar met meer komen. Niemand had echter kunnen vermoeden hoe groots deze show zou uitpakken.

Sony opende direct sterk met ‘The Last Guardian’, voor het eerst aangekondigd als PS3 game in 2007, waarna het stilletjes van de radar verdween. Niemand durfde erop te hopen deze game nog eens te zien. Na een half uur viel de volgende bom: de Final Fantasy VII Remake, waar fans al jaren naar smachten, blijkt werkelijkheid te worden. De zaal ontploft zowat van vreugde en de reacties van huilende volwassen mannen op Youtube zeggen genoeg. Toch is dit nog niet alles. Een paar minuten later dropt Sony Vice President Adam Boyes nog een bom: Shenmue 3. Na de twee eerdere verrassingen kunnen sommige mensen het nu al niet meer aan:Ook de rest van de getoonde games mocht er wezen. Neerlands trots, Guerilla games, toonde haar nieuwe game: Horizon. No Man’s Sky maakte indruk met zijn enorme heelal en Uncharted 4 scoorde met een visueel indrukwekkende achtervolging.

Toch zijn hier wel wat kanttekeningen te plaatsen. Al deze games zijn nog toekomstmuziek, met releasedata ‘in 2016’. Zelfs The Last Guardian heeft nog een flinke weg te gaan voor die in onze zweterige handjes ligt. Bovendien zijn Shenmue en de FFVII Remake wel onthuld door Sony, maar zijn ze niet exclusief voor het platform. Shenmue wordt ook voor de PC uitgebracht en het is nog niet bekend voor welke platforms de FFVII Remake nog meer uitkomt. Een PC release lijkt me in ieder geval logisch.

Microsoft biedt verrassing en degelijkheid
Sony was niet de enige met verrassingen. Microsoft gooide hoge ogen met de mogelijkheid om Xbox 360 games op de Xbox One te spelen. Hoe het proces precies werkt is nog niet bekend, maar dat er een beperkt aantal games wordt ondersteund, toont aan dat het om een indrukwekkend staaltje emulatie gaat. Een leuk detail is dat gamers ook zelf inspraak krijgen. Zij mogen stemmen op de games die zij het liefst als eerste backward compatible zien.

Daarnaast liet ook de HoloLens een goede indruk achter. Persoonlijk trekt vooral het open karakter van de technologie me aan. Je bent niet, zoals bij Virtual Reality, compleet afgesloten van de buitenwereld. De verwachting is dat we het begin 2016 kunnen gaan uitproberen Tot slot zal de Xbox One Elite controller de harten van de hardcore fans sneller doen kloppen, al rijst wel de vraag of gamers met zo’n controller straks een licht voordeel hebben in online multiplayer games in vergelijking tot de spelers met een normale controller.De Rare Replay Collection was nog een mooie verrassing. Dertig Rare games, inclusief klassiekers als Battle Toads, Blast Corps, Banjo-Kazooie en Perfect Dark haal je voor een miezerige 30 dollar in huis. Als Budgetgamers daar niet warm voor lopen, weet ik het ook niet meer! De rest van de Microsoft conferentie, was vooral een show van sequels. Maar met games als Halo 5 en Tomb Raider voor eind dit jaar en Gears of War 4 voor volgend jaar, hoeft Microsoft zich daar allerminst voor te schamen. Op de korte termijn zou je kunnen zeggen dat Microsoft meer biedt dan Sony. Ook nieuwe games als Recore en Sea of Thieves lijken zeker potentie te hebben. En dan zijn de platform exclusieve Quantum Break, Scalebound en Crackdown niet eens getoond en bewaard voor de Gamescom.

Microsoft heeft dus nog genoeg munitie liggen om Sony het vuur aan de schenen te leggen en laat dit jaar vooral zien dat ze, ondanks de betere verkoop van de PS4, de handdoek nog lang niet in de ring gooit.

Nintendo’s gonna Nintendo
Ondanks mijn liefde voor Nintendo, of misschien juist door mijn liefde voor Nintendo, zorgde hun E3 show vooral voor teleurstelling. Net als vorig jaar koos Nintendo ervoor om geen fysieke show te geven. In plaats daarvan was er een digital event, bijna vergelijkbaar met een gebruikelijke Nintendo Direct. Behalve dan dat Miyamoto, Iwata en Reggie als wel heel goed gelijkende Muppets-poppen de show openden. Een mooi begin, hoewel de show daarna al snel inzakt.Games als Fire Emblem, Starfox, Yoshi’s Woolly World en Mario Maker kenden we al en hoewel het goed was om ze in een verder ontwikkelde staat te zien, was het niet echt verrassend. Nintendo heeft vooral kansen gemist door een aantal spannende announcements, zoals Ryu in Smash Bros. en de westerse release van Earthbound Beginnings, al voor E3 te doen.De grootste misser was echter de aankondiging van Metroid Federation Force. Metroid fans wachten al jaren op een waardige opvolger van Metroid Prime. Was Nintendo daarmee gekomen, dan hadden ze een ‘megaton’ als Sony’s The Last Guardian in handen. In plaats daarvan krijgen we een multiplayer game voor de 3DS met bijna schattig aandoende graphics en als belangrijke feature een mini-game: Metroid Blast-ball. Ook de vorig jaar getoonde nieuwe Zelda Wii U blinkt uit in afwezigheid. In plaats daarvan krijgen we The Legend of Zelda: Triforce Heroes, dat doet denken aan Zelda: Four Swords Adventure. Ook leuk, maar niet wat we willen zien en voor velen niet meer dan een ‘tussendoor’ game.

De online reacties liegen er niet om, met zelfs een petitie die Nintendo vraagt om Metroid Federation Force niet uit te brengen. Dit gaat natuurlijk wat ver en als je heel objectief kijkt naar de show van Nintendo, zitten er goede games tussen. Volgens mij geeft het vooral aan dat veel gamers een grote passie hebben voor Nintendo en dat de halfhartige deelname aan de E3 hen enorm teleurstelt.

Ladies and gentlemen… we have a winner!
Met een degelijke show voor Microsoft en een teleurstellende voor Nintendo, blijft er eigenlijk maar één over als grote winnaar: Sony. Met een drievoudige klapper die de gameswereld op zijn grondvesten deed schudden, hadden Nintendo en Microsoft ook wel met héél mooie aankondigingen moeten komen. Zoals de onthulling van de mysterieuze NX voor Nintendo of spectaculaire nieuwe Rare games voor Microsoft.

Weliswaar is de show van Sony erg op de toekomst gericht, met games die op zijn vroegst volgend jaar uitkomen, maar voor mij geeft dat vooral aan dat Sony vooruit durft te kijken. En zeg nou zelf; de helft van de lol heb je al terwijl de game langzaam wordt onthuld en je er steeds meer naar uit gaat kijken!

We zijn dit jaar in ieder geval niet teleurgesteld door de E3 en dit maakt me alleen maar meer benieuwd naar wat de Gamescom ons over twee maanden brengt.

Releaselijst met alle games van de E3, welke titels krijgen we nu dit jaar?
Al die aankondigingen rondom nieuwe games zijn mooi, maar door het enorme aantal titels is het voor te stellen dat je het overzicht kwijt bent geraakt waar je nu precies al dit jaar naar uit kunt kijken en waar we nog minimaal een jaar op moeten wachten. Geen nood! Om hier eens en voor altijd duidelijkheid voor je in te brengen hebben diverse leden van het redactieteam hard gewerkt om voor jou een volledige releaselijst te bouwen waarin alle games staan die tijdens de E3 zijn langs gekomen.

Kortom, wil je in één oogopslag zien wanneer alle E3titels uitkomen? Check dan het overzicht hier onder!

Titel Release Platform
RareReplay

4 augustus 2015

One

Gears of War (remaster)

25 augustus 2015

One, PC

Mad Max

3 september 2015

PS4, One, PC

Tearaway Unfolded

9 september 2015

PS4

Super Mario Maker

11 september 2015

Wii U

Forza Motorsport 6

15 september 2015

One

Destiny: The Taken King (DLC)

15 september 2015

X360, One, PS4, PS3

Skylanders SuperChargers

20 september 2015

Wii U

FIFA 16

29 September 2015

PS4, One, PC, PS3, X360

The Legend of Zelda: Triforce Heroes

Q3 2015

3DS

Mario Tennis: Ultra Smash

Q3 2015

Wii U

Dishonored (remaster)

Q3 2015

PS4, One, PC

Uncharted: The Nathan Drake Coll.

7 oktober 2015

PS4

Chibi-Robo!: Zip Lash

9 oktober 2015

3DS

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

13 oktober 2015

(Betá op 24 sept)

PS4, One, PC

Assassin’s Creed: Syndicate

23 oktober 2015

PS4, One, PC

HALO 5: Guardians

27 oktober 2015

One

Anno 2205

3 november 2015

PS4, One, PC

Need for Speed

3 november 2015

PS4, One, PC

Black Ops 3

6 november 2015

PS4, One, PC, PS3, X360

Rise of the Tomb Raider

10 november 2015

One

Fallout 4

11 november 2015

PS4, One, PC

Star Wars: Battlefront

19 november 2015

PS4, One, PC

Trackmania Turbo

26 november 2015

PS4, One, PC

Star Fox Zero

December 2015

Wii U

Just Cause 3

1 december 2015

PS4, One, PC

Xenoblade Chronicles X

4 december 2015

Wii U

Hitman

8 december 2015

PS4, One, PC

Lara Croft Go

Q3/Q4 2015

Android, Ios

Fable Legends

Q3/Q4 2015

One, PC

Animal Crossing: amiibo Festival

Q4 2015

Wii U

Fast Racing Neo

2015

Wii U (eShop)

Gigantic

2015

One, PC

Firewatch

2015

PS4, One, PC

South Park: The Fractured but Whole

2016

PS4, One, PC

The Last Guardian

2016

PS4

Metroid Prime Federation Force

2016

3DS

Horizon: Zero Dawn

2016

PS4

Uncharted 4: A Thief’s End

2016

PS4

Fire Emblem Fates

2016

3DS

Project Setsuna

2016

TBA

Star Ocean: Integrity & Faithlessness

2016

PS4

Planet Coaster

2016

PC

Arma 3: Tanoa Terrain (DLC)

2016

PC

Guild Wars 2: Heart of Thorns (DLC)

2016

PC

Mirror’s Edge: Catalyst

25 februari 2016

PS4, One, PC

Street Fighter V

Maart 2016

PS4, PC

The Division

8 maart 2016

PS4, One, PC

Dark Souls 3

Q1 2016

PS4, One, PC

Hyrule Warriors Legends

Q1 2016

3DS

Deus Ex: Mankind Divided

Q1 2016

PS4, One, PC

DOOM

Q1/Q2 2016

PS4, One, PC

Dishonored 2

Q1/Q2 2016

PS4, One, PC

Ratchet & Clank

Q1/Q2 2016

PS4

Gears of War 4

Q2 2016

One

ReCore

Q2 2016

One

Plants Vs. Zombies Garden Warfare 2

Q2 2016

PS4, One, PC

Mario & Luigi Paper Jam

Q2 2016

3DS

Mass Effect: Andromeda

Q3 2016

PS4, One, PC

Sea of Thieves

Q4 2016

One

Shenmue III

Q4 2017

TBA

Unravel

TBA

TBA

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

TBA

PS4, One, PC

For Honor

TBA

PS4, One, PC

Dreams

TBA

PS4

Final Fantasy VII (remaster)

TBA

PS4, One

No Man’s Sky

TBA

PS4, PC

Mario & Sonic Rio 2016

TBA

Wii U, 3DS

Kingdom Hearts 3

TBA

PS4, One

Nier 2

TBA

PS4

Rising Storm 2: Vietnam

TBA

PC

Killer Instinct

TBA

PC

Pillars of Eternity: The White March

TBA

PC

Take on Mars

TBA (betá Q3 2015)

PC

Total War: Warhammer

TBA

PC


Product Release Platform
Elite-controller

Q3 2015

One

Backward Compatibility X360

Q4 2015

One

Morpheus

Q1/Q2 2016

PS4, PS Eye

HoloLens

Q1 2016 (verwacht)

NVT

Geplaatst door Chris van Breda, Martijn Hamerling en Daniel Verkerk op 24-06-2015
Aantal keer bekeken: 9997

Laatste reacties

avatar van Doobieters
Doobieters ( 24288   98) 24-06-2015 17:45
Leuk stuk! Vooral die gif van Gametrailers haha, ik zat gister naar die show te kijken toen die kerel helemaal door het lint ging. Die gast is sowieso al mega snel hyped.

Ik mis trouwens Metal Gear Solid V in de bovenstaande tabel..
avatar van Thatanas
Thatanas ( 682 ) 24-06-2015 18:24
Snap nog steeds niet hoe Sony de winnaar zou zijn, behalve dan in het uitlokken van reacties.

Een remake van een game die over een paar jaar uitkomt is GEEN megaton. Een kickstarter is GEEN megaton. Een game die al 10 jaar in ontwikkeling is (waarvan je nota bene bij Nintendo zegt als nadeel 'dat kennen we al&apos is GEEN megaton.

Maar ja.
avatar van SR8
SR8 ( 3635   2) 24-06-2015 18:30
De release van FIFA16 is op 24 september.

EA site
avatar van Nintje deboz
Nintje deboz ( 957 ) 24-06-2015 18:35
Micheal fucking Huber!
avatar van Xerxes
Xerxes ( 2042   10) 24-06-2015 18:45
Quote:
De release van FIFA16 is op 24 september.

EA site


Klopt.
avatar van Ice-T
Ice-T ( 391 ) 24-06-2015 18:45
Vind er geen de echte winnaar, gewoon een uitzonderlijk sterke show van sony en ms. Kwa games vond ik ubisoft veruit de dikste en prettigste presentatie.

De zaken die ms zei sprak me niet zo aan, backwards compatible is leuk maar ik kan me zo geen game van de 360 bedenken die ik weer wil spelen.
avatar van Cruz
Cruz ( 3245 ) 24-06-2015 18:47
Square Enix heeft mij het meest verrast en het is goed om te zien dat Square Enix eindelijk de zaakjes weer een beetje op orde lijkt te hebben. Nier2 was toch wel de aankondiging deze E3 die niemand zag aankomen en na het uitspelen van het eerste deel vorige week ben ik hier het meest hyped voor.

Sony is de duidelijk winnaar betreft de grote drie en deze show heeft voor mij bevestigd dat de aankoop van m'n PS4 de enige juiste keus is deze generatie.

Microsoft heeft het ook vrij redelijk gedaan, al heb ik niet het idee dat Halo en Gears nog echt leven onder de (nederlandse) gamers. Nintendo was echt een aanfluiting en de bijbehorende poppenkast was toch echt een groot cringe moment.

Eigenlijk vind ik het jammer dat Nintendo er voor kiest om zichzelf zo te presenteren en niet als een ijzersterk merk dat met een beetje meer inzet makkelijk met de grote jongens kan meespelen (Microsoft & Sony).
avatar van Assaultpr0
Assaultpr0 ( 911 ) 24-06-2015 18:59
Ik vond dat Sony de beste show had, maar dat xbox juist de duidelijke winnaar was. Sony had serieus prachtige games als bijvoorbeeld Horizon, maar ze komen allemaal eind 2016 en zelfs later uit, terwijl microsoft vooral games voor dit jaar liet zien.

Leuk hoor, al die japanse games als Shenmue, een remake van FF 7 en Nier 2, maar het is natuurlijk allemaal extreem niche en het moet je wel liggen. Geef mij maar een Halo, gears of Forza, maar dat is mijn smaak.

Al met al ben ik blij dat ik beide consoles heb, gezien op beide consoles een aantal exclusives gaan komen die ik echt niet wil missen.

avatar van M Monster D
M Monster D ( 1374 ) 24-06-2015 19:26
Wat assaultpr0 zegt sony liet niks zien voor dit jaar, ms kan volgende e3 concureren met wat sony nu heeft laten zien en nog even over 2 jaar terug prijsverschillen van ps4 en Xbox one, Xbox was 500 met kinect 400 zonder precies hetzelfde als sony met zijn camera dus daarmee hadden ze 2 jaar geleden niet mee gewonnen, maar goed dat is 2 jaar terug dit jaar heeft sony niks volgend jaar komt sony met moois, Xbox dit jaar en wie weet volgend jaar?
avatar van Sender
Sender ( 310 ) 24-06-2015 19:31
Quote:
Snap nog steeds niet hoe Sony de winnaar zou zijn, behalve dan in het uitlokken van reacties.

Een remake van een game die over een paar jaar uitkomt is GEEN megaton. Een kickstarter is GEEN megaton. Een game die al 10 jaar in ontwikkeling is (waarvan je nota bene bij Nintendo zegt als nadeel 'dat kennen we al&apos is GEEN megaton.

Maar ja.
Dit inderdaad. Ik heb als gamer meer aan backwards compatibility en games die daadwerkelijk op korte termijn uit gaan komen.

Wat Shenmua 3 en FFVII uiteindelijk met Sony te maken hebben zegt me ook niet zo veel. Ik heb zowel een PS4 als een Xbone. PS4 heb ik bij launch gekocht en de Xbone tijdens een leuke actie. PS4 staat al een poosje stof te happen en als ik deze E3 bezie denk ik niet dat dat heel erg gaat veranderen.
avatar van YurEnami
YurEnami ( 991 ) 24-06-2015 21:09
Call me ignorant, maar de enige aankondiging die ik écht waardeerde was de FF VII Remake. Alleen jammer dat ze enkel een trailertje laten zien. Torenhoge verwachting is de weg naar teleurstelling?

De rest doet en deed me niks. Ik merk dat de diverse organisaties erg naar Apple product presentaties hebben gekeken. Een Apple-fanaat maat van me zei dat sommige teksten gewoon letterlijk uit Apple-presentaties van jaren geleden zijn overgenomen bij de Microsoft showcase.

Voordat je me van fanboy-isme beschuldigt, ik ben Pro-Sony en Nintendo.
avatar van Ghostsoldier
Ghostsoldier ( 1269 ) 24-06-2015 21:28
Quote:
Snap nog steeds niet hoe Sony de winnaar zou zijn, behalve dan in het uitlokken van reacties.

Een remake van een game die over een paar jaar uitkomt is GEEN megaton. Een kickstarter is GEEN megaton. Een game die al 10 jaar in ontwikkeling is (waarvan je nota bene bij Nintendo zegt als nadeel 'dat kennen we al&apos is GEEN megaton.

Maar ja.


Helemaal mee eens. Ben het ook eens met wat M Monster D en Assaultpr0 zeggen Tegen de tijd dat de titels van sony uitkomen heeft microsoft al weer nieuwe. Voor mij persoonlijk is Microsoft de winnaar en kort daarachter Ubisoft.

Microsoft heeft een persconferentie gegeven zoals het hoort, games tonen en dit jaar uitlaten komen. En ubisoft is gewoon een persoonlijk ding. Als je een nieuwe ghost recon laat zien sta je al hoog. Daarnaast ook blij dat de andere tom clancy game, the division een release datum heeft gekregen

Tevens voelt mijn bankrekening de pijn al aankomen.
Rare replay
Forza6
Rainbow six
Halo 5
Battlefront 3
Fallout 4
Ryse of the tomb raider
Hitman
Just cause 3

Allemaal games op mijn verlanglijstje.
(Waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar)

avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 24-06-2015 21:35
Quote:
De grootste misser was echter de aankondiging van Metroid Federation Force. Metroid fans wachten al jaren op een waardige opvolger van Metroid Prime.

Nah, de grootste misser was Animal Crossing: Amiibo Festival voor de Wii U.
avatar van Kuromad
Kuromad ( 272 ) 24-06-2015 23:35
Mooie lijst zoiets zocht ik

Het grote voordeel is dat mijn gamebudget dit jaar aardig gevuld blijft. Ik koop Xenoblade wel, maar de rest dat mij sowieso interessant genoeg lijkt om te spelen (Uncharted, Fallout, Just Cause) laat ik wel liggen tot ze onder de 40 euro kosten.
avatar van MrFit
MrFit ( 669 ) 25-06-2015 10:49
Wie de winnaar is vind ik niet interessant, voor iedereen zijn andere dingen belangrijk. Voor mij zijn dat de spellen .

Het enige waar ik enthousiaist over geworden ben zijn de aangekondigde spellen van Sony en Ubisoft. Het duurt in het geval van Sony lang voor ze uitkomen, maar het zijn wel echt games waarvoor ik ben overgestapt naar de Playstation.
Dat de One backwards compatible wordt is voor mij niet interessant maar voor anderen wel. Alleen maar goed dat zoiets mogelijk wordt gemaakt. Ik hoop dat de PS4 in de toekomst volgt.

For Honor kijk ik overigens ook erg naar uit die demo ziet er erg vet uit
avatar van M Monster D
M Monster D ( 1374 ) 25-06-2015 12:31
met wat ik eerst zij, kudo's voor Sony begreip me niet verkeerd, Sony komt gave games, net zo goed als microsoft en nintendo, maar als je naar de 2 concurenten kijk hem ik het gevoel dat Microsoft veel beter probeerd een goede imago te krijgen dan dat Sony hem probeert te houden.

volgensmij was Nintendo's E3 een dag op kantoor met camera's en een paar intervieuws.
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 25-06-2015 13:01
ik snap niet dat mensen klagen dat Sony titels aankondigt die niet dit jaar uitkomen. Er komen nog een aantal excusives uit dit jaar(Until Dawn, Everybody's Gone to the Rapture, Persona 5 etc), maar dat zijn allemaal titels waarvan dat al lang al bekend was, net zoals bij Halo 5 en Gears 4. Ik ben blij dat ze die niet lieten zien en dat ze voor de huidige opzet hebben gekozen.

E3 is een perfect moment om onverwacht titels en features aan te kondigen. Er is altijd nog een Gamescom, PSX en TGS om meer over een al bekende titel te laten zien
avatar van Pacboyslim
Pacboyslim ( 447 ) 25-06-2015 14:43
Volgens mij hebben zowel Sony als Xbox een mooie show voor hun achterban gegeven. Alleen Nintendo was matig.
avatar van Hakker
Hakker ( 35 ) 25-06-2015 16:51
Sony show groots?? De enige bom van Sony was eigenlijk van Guerilla en dat was de aankondiging van Horizon.

FF7 aankondiging pff elke aap kon dat wel zien aankomen nadat de FFX/X2 goed aankwam en zal men gaan zien dat FF7 niet eens zo bijzonder is maarja dat ben ik misschien. Enige echt goeie aan FF7 is de plot twist.
En echt The Last Guardian... alweer... echt ik kan mij er al jaren niet meer voor opladen. En wil Sony het niet vernaggelen moeten ze HEEL HEEL VEEL in testing gaan gooien dat het de verwachtingen klaar kan maken want Sony heeft veel beloofd maar de laatste paar jaar valt het tegen. The Order ziet er heel goed uit maar veel te kort, Infamous heeft het niet kunnen brengen. Bloodbourne ook niet en Driveclub faalde.

Dus nee zo spectaculair was Sony niet, maar dat gezegd hebbende Nintendo heeft gewoon keihard gefaald en je begin bij MS de stappen te zien om de xbox naar achteren te schuiven. Niet zo vreemd aangezien de XBone niet het succes is dat MS hoopte en PC gaming ondanks al zijn bad rep het gewoon goed doet.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 25-06-2015 16:53
Rol: Community event manager
Quote:
Sony show groots?? De enige bom van Sony was eigenlijk van Guerilla en dat was de aankondiging van Horizon.

FF7 aankondiging pff elke aap kon dat wel zien aankomen nadat de FFX/X2 goed aankwam en zal men gaan zien dat FF7 niet eens zo bijzonder is maarja dat ben ik misschien. Enige echt goeie aan FF7 is de plot twist.
En echt The Last Guardian... alweer... echt ik kan mij er al jaren niet meer voor opladen. En wil Sony het niet vernaggelen moeten ze HEEL HEEL VEEL in testing gaan gooien dat het de verwachtingen klaar kan maken want Sony heeft veel beloofd maar de laatste paar jaar valt het tegen. The Order ziet er heel goed uit maar veel te kort, Infamous heeft het niet kunnen brengen. Bloodbourne ook niet en Driveclub faalde.

Dus nee zo spectaculair was Sony niet, maar dat gezegd hebbende Nintendo heeft gewoon keihard gefaald en je begin bij MS de stappen te zien om de xbox naar achteren te schuiven. Niet zo vreemd aangezien de XBone niet het succes is dat MS hoopte en PC gaming ondanks al zijn bad rep het gewoon goed doet.


TL;DR: Alles kut.


P.s. - wat verwachten jullie nog meer gezien de aangekondigde games?
Lijkt erop dat bij bijna ieder vervolg dat op de next gen consoles uitkomt, de eerdere delen een remaster krijgen als zoethoudertje.

We hebben al Uncharted trilogy, Dishonored remastered / God of war 3 remastered, Ultra street fighter 4 screwed-up etc.

Dus, wat gaan we nog meer krijgen:
Shadow of the colossus / ICO remastered?
Nier 1 remastered?
Shenmue 1/2 remastered? (almachtige gamegoden, laat dit gebeuren)
Hitman collection?
Kingdom hearts 4 HD (4? Ja, ja... 1.5 + 2.5 )
Nog een AC: Rogue remaster om ons warm te laten lopen voor Syndicate?

avatar van Saskija
Saskija ( 72 ) 25-06-2015 18:44
Quote:
Sony show groots?? De enige bom van Sony was eigenlijk van Guerilla en dat was de aankondiging van Horizon.

FF7 aankondiging pff elke aap kon dat wel zien aankomen nadat de FFX/X2 goed aankwam en zal men gaan zien dat FF7 niet eens zo bijzonder is maarja dat ben ik misschien.


Volgens mij snap je niet goed het verschil tussen een remaster van FFX/X-2 en een remake van FF7. In het laatste geval eerste wordt een spel geport naar een nieuw platform waarbij de oude assets gebruikt worden. In het geval van FF7-Remake wordt het spel vanaf de bodem tot de top opnieuw gemaakt. Zelfs het plot zal niet identiek zijn. Deze FF7 ziet er niet uit als een PS1-game maar wordt een big budget-PS4-game.

Ik vind het verschrikkelijk cool. Heb tot nu toe nooit meer dan een paar uur van de originele FF7 gespeeld. Ik kijk er naar uit om het spel te spelen met moderne graphics.
avatar van Malistix
Malistix ( 1349   2) 26-06-2015 10:33
aankomende feestperiode heeft de xbox one de betere exclusives maar de aankondigingen voor 2016 en verder maken een ps4 zeker de must have als FF7 fanaat (10+ keer uitgespeeld) en liefhebber van de shenmue serie en iemand die al jaren hoopt dat the last gaurdian uitkomt een fan van de eerste NIER game en iemand die alle star oceans heeft uitgespeeld.

Beste E3 ever voor mij ^.^
avatar van Shidou
Shidou ( 4 ) 26-06-2015 20:45
Enkele sfeerbeelden voor bij zien komen! Altijd leuk om te zien en dit jaar genoeg titels om naar uit te kijken! (eindelijk!)

Nadeel is wel dat me portomonnee al aan t huilen is!
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 27-06-2015 07:24
Quote:
Leuk stuk! Vooral die gif van Gametrailers haha, ik zat gister naar die show te kijken toen die kerel helemaal door het lint ging. Die gast is sowieso al mega snel hyped.

Ik mis trouwens Metal Gear Solid V in de bovenstaande tabel..

Grappig dat is mij ook al opgevallen waar staat overigens de game "MGS V: The Phantom Pain" aangekondigd, verder leuke conclusie van de afgelopen E3 2015.
avatar van Rotjong
Rotjong ( 1105 ) 27-06-2015 08:21
Heb na de E3 mijn PS4 verkocht en ga me voorlopig concentreren op de Xbox One. Veel sterke titels die ik dit jaar nog wil spelen. O.a. Forza en Tomb Raider en wat multiplats. Ik had de Xbox erbij gekocht omdat de content (die ik tof vind om te spelen) wat mager was op de PS4 en na het zien van de E3 bleek dat ik nog haast een jaar, misschien langer, moet wachten om vette titels te spelen op de PS4. Helaas, was altijd een PlayStation gamer maar de Xbox bied me gewoon betere content nu en in de nabije toekomst. Ik heb dus zeker wat aan de E3 gehad, vond Sony's show prima maar ze showde te weinig voor korte termijn om me geïnteresseerd te houden.
avatar van Johantopper
Johantopper ( 533 ) 27-06-2015 09:23
Leuk artikel tot ik las dat je Sony als winnaar ziet want toen werd het ongeloofwaardig.

Heb zelf alle 3 de consoles dus wie er gewonnen heeft zal me eigenlijk worst zijn, het gaat me om de games en daar liet Microsoft toch echt een sterkere meer diverse line up zien dan Sony, één die niet gericht is op 2016 of later maar gewoon op dit jaar.

avatar van DenXD
DenXD ( 559 ) 27-06-2015 09:25
Hoewel FFVII en S3 bij Sony de show stalen, gaf de multiplatform.voor deze.games zeker de doorslag dat Microsoft hands down de winnaar van de E3 van de grote 3 is, maar Bethesda de grote winnaar.

De grootste verassing vond ik ook de backwards compatability. Deze was nergens gelekt, in tegenstelling tot alle andere aankondigingen.

Het word een goed jaar voor gamers.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2249   4) 27-06-2015 21:59
Meeste is hierboven al aangehaald. Sony de winnaar? Vond Microsoft toch "beter".....maar al met al, de hele E3 voelde mak aan........
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 27-06-2015 22:23
Quote:
Een paar minuten later dropt Sony Vice President Adam Boyes nog een bom: Shenmue 3.

Als kickstarter...

Of was dat niet de rede dat ze elkaar aanvlogen in die Gif?
avatar van Megane377
Megane377 ( 4630   3) 27-06-2015 23:01
Dead Island 2?
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 27-06-2015 23:31
Quote:
Leuk artikel tot ik las dat je Sony als winnaar ziet want toen werd het ongeloofwaardig.

Heb zelf alle 3 de consoles dus wie er gewonnen heeft zal me eigenlijk worst zijn, het gaat me om de games en daar liet Microsoft toch echt een sterkere meer diverse line up zien dan Sony, één die niet gericht is op 2016 of later maar gewoon op dit jaar.


Omdat ze je mening niet delen? Dan kun je beter even geen gaming sites volgen, want de meerderheid lijkt het er wel mee eens te zijn.
avatar van Johantopper
Johantopper ( 533 ) 28-06-2015 09:46
Quote:
[..]

Omdat ze je mening niet delen? Dan kun je beter even geen gaming sites volgen, want de meerderheid lijkt het er wel mee eens te zijn.


ik weet niet welke meerderheid jij bedoelt maar de zogenoemde meerderheid die ik ken ziet Sony absoluut niet als winnaar.
Of heb je de reacties hierboven niet gelezen?

Leuk dat ze FF7 en Shenmue lieten zien maar zijn dat PS4 Exclusives?avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 28-06-2015 10:53
Quote:
[..]


ik weet niet welke meerderheid jij bedoelt maar de zogenoemde meerderheid die ik ken ziet Sony absoluut niet als winnaar.
Of heb je de reacties hierboven niet gelezen?

Leuk dat ze FF7 en Shenmue lieten zien maar zijn dat PS4 Exclusives?
Een handjevol reacties op een kleine website? Voor zowel Sony als MS valt wat te zeggen afhankelijk van je smaak en wat je belangrijk vindt. Omdat BG vindt dat Sony de beste conferentie had maakt het het stukje gelijk ongeloofwaardig? Het maakt juist jou ongeloofwaardig.

FF7 en Shenmue zouden ook Halo 5, Gears 4 en de BC hebben overschaduwd. Of was je Horizon, UC4, Dreams, TLG, SF V etc vergeten? Ja, die komen dit jaar niet uit, maar de games die dit jaar uitkomen zijn al op de PSX behandelt. Een jaar bestaat namelijk niet alleen uit twee of drie maanden. Dat Halo 5 en een nieuwe Forza uitkwamen wisten we namelijk al lang.
avatar van Darkskedar
Darkskedar ( 358 ) 28-06-2015 11:32
Is dit een gesponsord artikel?
De meeste bronnen en reacties geven Sony juist aan als verliezer.
avatar van Johantopper
Johantopper ( 533 ) 28-06-2015 12:21
Quote:
Is dit een gesponsord artikel?
De meeste bronnen en reacties geven Sony juist aan als verliezer.


Ja dat dacht ik ook ik lees op veel grote sites dat ze ook Microsoft als winnaar zien maar waarschijnlijk heeft Mjw andere bronnen?
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 28-06-2015 12:26
Quote:
Is dit een gesponsord artikel?
De meeste bronnen en reacties geven Sony juist aan als verliezer.
Serieus, welke bronnen en reacties lees jij? Sony als verliezer heb ik nog nergens gezien.
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 28-06-2015 14:50
Quote:
[..]
Serieus, welke bronnen en reacties lees jij? Sony als verliezer heb ik nog nergens gezien.


Dat vraag ik me ook af. Al geven de grote websites uberhaupt geen winnaars aan, maar specifieke games of features. Individuele journalisten van Gamespot en Game Trailers (en ook BG nu) hebben dan weer bijvoorbeeld wel gedaan ten faveure van Sony.

Misschien zullen ze nog wel obscure bronnen noemen? Ik heb ze in ieder geval ook niet gelezen, maar er zijn duizenden kleine websites dus die zuller er vast wel zijn. Feit is dat het niet zo 'ongeloofwaardig' is als bepaalde mensen doen geloven.
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 28-06-2015 15:38
Op Destructoid kwam Sony bij een poll als winnaar uit de bus, op de voet gevolgd door Bethesda. Op Kotaku staat ook een poll met Sony als winnaar van de drie platformhouders. Hier een leuk artikel over hoeveel is geschreven over bepaalde games. Gesorteerd op platform staat Sony bovenaan.

Ik kan goed snappen dat sommige mensen een andere mening hebben, maar verkondig je mening niet alsof het een feit is. (Voor mij stonden Sony en Microsoft overigens vrijwel op gelijke voet.)
avatar van RubeL
RubeL ( 589 ) 28-06-2015 17:46
In dat artikel van ICO zie je overigens ook dat er in vergelijking met 2014 behoorlijk minder over E3 wordt gepubliceerd en Microsoft de enige consolebouwer is die juist meer coverage krijgt dan vorig jaar. Dat is natuurlijk wel opvallend.
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 28-06-2015 18:55
Quote:
In dat artikel van ICO zie je overigens ook dat er in vergelijking met 2014 behoorlijk minder over E3 wordt gepubliceerd en Microsoft de enige consolebouwer is die juist meer coverage krijgt dan vorig jaar. Dat is natuurlijk wel opvallend.
Zeker, volgens mij was de algemene mening ook dat Microsoft het een stuk beter deed dan vorig jaar.
avatar van Smocho
Smocho ( 3061 ) 01-07-2015 08:28
Erg fijn dat lijstje met releases, daar was ik naar op zoek. Thanks!
avatar van DirkSteenbeek
DirkSteenbeek ( 549 ) 01-07-2015 13:34
thanks voor die lijst!

ds, ps4 pc en xboxone bezitters gaan vele goeie nieuwe games krijgen.