Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review Fallout 4: Automatron

Fallout 4 is volgens velen niet de game geworden die het had moeten zijn. Het dialoogsysteem was te simpel, het verhaal te serieus en de NPC’s misten een persoonlijkheid die ze in de eerdere games wel kenden. Kan Automatron hier verbetering in brengen?Automatron is het eerste uitbreidingspakket van Fallout 4. Het gaat hier om een klein pakketje vol nieuwe vijanden, wapens, mods en items. Dit is niet het enige, want Automatron biedt ook nog een nieuwe reeks quests waarin je op zoek gaat naar The Mechanist: een nieuwe badguy die robots bouwt om de Commonwealth, het gebied waarin Fallout 4 zich afspeelt, te ‘helpen’.

Knutselen met metaal
Echt veel heeft Automatron niet om het lijf als het op de quests aankomt, maar toch weet het pakket ons twee nieuwe dungeons voor te schotelen, waaronder één hele toffe in een gigantische robotfabriek. Om je door de nieuwe missies heen te leiden word je vergezeld door een nieuwe handlanger genaamd Ada: een blauw robotje met erg tof geschreven dialogen.

Het leuke aan Ada is dat je haar helemaal naar je hand kunt zetten met allerlei robotmods. Zo kun je de wapens aan haar armen veranderen, of haar benen vervangen door een thruster waarmee ze kan zweven, net als de hulprobot Codsworth uit het origineel. De nieuwe robotvijanden variëren van robots zoals we die kennen tot stukken blik bedekt met zilveren schedels en spikes. Een groot deel van deze onderdelen kun je verzamelen om later Ada weer mee aan te kleden.Je eigen leger
Ada is niet de enige robot die je naar smaak aan kunt passen. Automatron geeft je namelijk de mogelijkheid om je eigen robotleger te bouwen. Dit kan handig zijn als je wat extra hulp nodig hebt bij een moeilijk eindbaasgevecht, maar je kunt de robots ook aan het werk zetten in je Sanctuary. Een leuke toevoeging die het originele spel een beetje verrijkt. Het is wel aan te raden wat punten te spenderen aan de Robotics-perk, zodat je de verschillende robots nóg meer kunt versieren.

Komisch duister
Het verhaal van Automatron heeft een duister tintje met wat gruwelijke verrassingen. We zullen het niet voor je spoilen, maar het is zeker aan te raden om bij alle computers langs te gaan om de logs te lezen en zo meer te weten te komen over The Mechanist. Gelukkig is Automatron niet alleen duister, het DLC-pack brengt ook wat extra humor met zich mee in de verschillende dialogen. Al met al kunnen de verhaalquests van Automatron zich meten met de betere content van de originele game, dus zeker de moeite waard om te volgen.Fallout 4 uurtjes
Na een kleine vier uur ben je wel door de verhaallijn heen en dan zijn de robots, verzamelde wapens en items het enige dat Automatron verder nog te bieden heeft. Echter mogen we niet klagen, want dit is een van de goedkopere DLC-pakketten die Fallout 4 zal krijgen. Als dit kleine pakket een voorproefje is van wat er nog komen gaat, dan wordt Fallout 4 alleen maar beter en beter.

Conclusie
Automatron voegt met haar robots een gaaf ‘spelmechaniek’ toe aan Fallout 4 en gooit daar nog eens hele toffe nieuwe quests aan toe. Besprenkel het geheel met wat wapens en nieuwe kledingstukken en je hebt een hele leuke tijd met Fallout 4: Automatron.

Geplaatst door Gert Jan Naber op 30-03-2016
Aantal keer bekeken: 3966

Laatste reacties

avatar van PepperPoker
PepperPoker ( 173 ) 30-03-2016 09:03
Veel reviews de laatste tijd, leuk!
avatar van HaydenNL
HaydenNL ( 304 ) 30-03-2016 09:11
Deze game had veel potentie, helaas moest ik na een veel te korte eerste playthrough concluderen dat FO4 niet de game was die ik ervan verwacht had. Deze DLC voegt een aantal, naar mijn idee hele toffe en logische elementen toe. Ik denk dat ik het jaar afwacht en dan the GOTY editie nog eens ga proberen.
avatar van DutchChewbacca
DutchChewbacca ( 437 ) 30-03-2016 09:53
Wat HaydenNL zegt. Ik ga ook voor de GOTY.
avatar van Thatanas
Thatanas ( 681 ) 30-03-2016 11:25
Quote:
Echter mogen we niet klagen


Mwah, vind ik toch wel. Deze DLC maakt precies dezelfde fouten als de hoofdverhaallijn: slecht geschreven, ongeïnspireerde personages en eentonig design. De dungeon is zo linear als maar kan.

Het enige positieve is het aanpassen van Robot-compagnons. Als dit de toekomst is, zie ik het juist ontzettend negatief in.
avatar van Rockman_X
Rockman_X ( 509   4) 30-03-2016 14:29
Goed dat ik de Season pass had aangeschaft want wat is dit een vette uitbreiding. Nu wachten op Far Harbor.
avatar van Rainyrainy
Rainyrainy ( 20 ) 30-03-2016 15:20
In alle eerlijkheid? De personages in alle Bethesda games zijn vrij inwisselbaar (op James en miss Lyons na uit FO3).
Door de extra companion mechanismen qua relationships etc, is dit enigszins recht gebreid. De dialogen zelf zijn geweldig, de manier waarop de dialogen werken is minder omdat je vaak maar half weet wat je gaat zeggen en dus niet kunt voorspellen wat het antwoord zal zijn.
Als Bethesda alle characters met een naam memorabel wil maken, zullen ze deze graphics op de playstation 7 moeten gebruiken, anders ga je rekenkracht tekort komen. Daar is de game (zeker met DLCs) te groot voor en dan krijg je de freezing issues uit deel 3 en New Vegas. Niemand opgevallen hoe dat bij de ps4 nog niet voorgekomen is?
avatar van CreativeDAS
CreativeDAS ( 160 ) 30-03-2016 22:57
Lijkt mij wel een leuke uitbreiding. Is voor mij toch een gevalletje wachten op de GOTY editie.
avatar van Royce84
Royce84 ( 33 ) 30-03-2016 23:46
Momenteel 50+ uur in FO4 zitten en nog steeds met plezier aan het spelen. Voor sommige mag hij tegenvallen maar ik vind het een grote stap voorruit tov fo3 en nv. Deze dlc gaat er ook zeker komen.
avatar van JEEROENN
JEEROENN ( 6 ) 31-03-2016 00:59
Hoewel de verhaallijn inderdaad snel te voltooien is, bied Automatron naar mijn mening continu vernieuwing in de game.Ik blijf verbaasd staan over de hoeveelheid mods en de hoeveelheid nieuwe vijanden die ik tegenkom in de Commonwealth.

Ik hoop echter wel dat de komende DLC's een verhaallijn bieden zoals bijvoorbeeld 'The Pitt', een van mijn favoriete DLC's van FO3.
avatar van Cynch
Cynch ( 264 ) 01-04-2016 04:25
Ik heb Fallout 4, 2x doorgespeeld van A tot Z. Nu de DLC uit is voel ik me niet meer geroepen om het nog meer te spelen. Waarschijnlijk 1-shot ik toch alles.
avatar van Spellevent
Spellevent ( 477 ) 01-04-2016 15:04
Dit is het probleem dat ik ook altijd heb met DLC, het komt te laat. Zoveel uur in Fallout4 zitten en nu met mijn level 78 char (die geen robotics perks heeft, oef) hier aan beginnen is gewoon niet zo leuk. Dus ik denk dat ik het vanilla verhaal ga uitspelen (very hard, maar niet echt uitdagend meer, nog 2 missies), en dan een langzame survivor playthrough ga doen als er meer DLC uit is (en heel zijn er dan ook al mods voor de PS4).

Ik kon weer eens niet wachten op de GOTY, eigen schuld :)