Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

World of Budgetgaming 2003-2010 Deel 1

Welkom alle Budgetgaming bezoekers! Het is feest, want Budgetgaming bestaat 5 jaar! Na een lang avontuur zijn we dan eindelijk met zijn allen aangekomen bij ons eerste jubileum. Eigenlijk is een écht jubileum pas na 25 jaar (zilver), laten we dit dan ook beschouwen als een soort ‘budget’ jubileum!

Achter Budgetgaming zit een heel verhaal. Deze gehele week gaan we jullie meenemen langs de Budgetgaminggeschiedenis. De bergen, de dalen, de leermomenten, de gelukjes en natuurlijk ook een paar weetjes welke we jullie nog nooit verteld hebben en zelfs de huidige crew niet allemaal weet! Alles zal in de loop van komende week in de vorm van een 5-daags artikel, uit de doeken worden gedaan.

De week zal er als volgt uit zien. Vandaag beginnen we helemaal aan het begin in 2003 toen er eigenlijk nog helemaal niets was. Morgen nemen we je mee naar het einde van 2004, door naar 2006, hier in leer je de eerste jaren van Budgetgaming.nl kennen en hoe het er vroeger allemaal aan toe ging. Ging het allemaal in ene keer goed of was de weg toch langer dan die nu lijkt? Het waren ook de jaren dat we een Crewlid daadwerkelijk kwijtraakten op een evenement. Woensdag doen we 2007 en 2008 aan, ook daar is genoeg over aan jullie te vertellen! Hoe is het om op de Gameplay te staan als je geen ervaring hebt met dit soort zaken? Wat is er allemaal gebeurd?
Donderdag is een speciale crewdag waarbij we jullie wat meer kennis zullen laten maken met de harde werkers achter Budgetgaming.nl. Wie zijn dit nu precies en wat doen zij eigenlijk? En waarom hebben we eigenlijk zo’n grote crew? Je hoort dat allemaal op donderdag.

De week sluiten we af met een grand finale, waarin we terugblikken op 2009, maar ook jullie het één en ander uit de doeken gaan doen over waar jullie de komende maanden allemaal te wachten staat op Budgetgaming! Ook onthullen we meer over de nieuwe lay-out en met een beetje geluk kunnen we je vrijdag voor het eerst een onderdeel laten zien van de nieuwe lay-out. Tijd om de week officieel te laten beginnen!

Feestvarken
Maar niet voordat we de toergids bekend hebben gemaakt die jullie op dit avontuur mee zal nemen. Voor een feestverhaal, daar hoort natuurlijk een gids bij die je door het verhaal begeleidt en af en toe iets extra’s verteld. Een heel bijzondere gids heeft toegezegd om jullie mee te nemen in de kelders van de Budgetgaming geschiedenis. De sollicitaties waren streng, maar uiteindelijk is dit beestje er uit gekomen, een spaarvarkentje wat tevens deze week een feestvarken is, kortom laten we het houden op het budgetfeestspaarvarken!

Volgens mij is er geen betere combinatie en tourguide denkbaar die jullie deze week door het feestverhaal zal kunnen begeleiden.De kelders van de Budgetgaming geschiedenis


Budgetgaming.nl was niet meteen een website.Het idee achter Budgetgaming is begonnen als een topic op een forum. Op het forum van Gameqube.nl (tegenwoordig Wiids.nl) was in die tijd al een prijsvergelijkingtopic aanwezig, hier konden members Gamecubeaanbiedingen melden. De topicstarter zette al de gemelde prijzen vervolgens in een overzichtelijk lijstje. Het probleem was echter dat deze prijzen niet op alfabetische volgorde stonden, hier door was het altijd lastig een prijs te checken, als je specifiek op zoek was naar een game.
De topicstarter vond het te veel moeite om de prijslijst helemaal om te gaan bouwen en liet de lijst dan ook zoals die was. Ik vond het echter onhandig en bood aan om de lijst over te nemen.
Na overleg ben ik uiteindelijk zelf een topic begonnen en heb alles in alfabetische volgorde gezet. Naast een alfabetische lijst gaf ik tevens goede aanbiedingen een blauwe kleur en echte toppers werden met goud weergegeven. Het was een simpel systeem dat werkte, mede door input van de members. Members meldden het nu hier wanneer ze een game ergens goedkoop hadden gezien, en ik plaatste deze melding vervolgens netjes in mijn lijst. Ik hield altijd al van verzamelen, op mijn vijfde verzamelde ik postzegels omdat de moeder des huizes dit ook deed. De Flippo rage is ons ook niet voorbij gegaan, Micro Machines heb ik ook nog gespaard en nu verzamelde ik prijzen. Het was dan weliswaar niet iets wat je vast kon pakken, maar het was wel iets waar iedereen wat aan had.

Notitie uit 2010: Ik heb deze maand nog eens terug gezocht naar de topic waarop het Budgetgaming topic was gebaseerd. Wat blijkt, de games stonden wel degelijk in een bepaalde volgorde, namelijk van goedkoop naar duur. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet 100% zeker weet of ik dat daadwerkelijk toen heb gezien of alleen dacht: “Hey, ik moet steeds de hele lijst door kijken voor ik het spel kan vinden wat ik zoek.” Had ik dit wel gezien, dan was ik misschien nooit begonnen aan het gehele project.

De prijslijst waar puur het idee op gebaseerd is vind je Budgetgaming het aller beginHét Gamecubeprijsvergelijkingstopic van het forum!
Het gehele avontuur is dus allemaal begonnen met het vergelijken van Gamecube gameprijzen, ik deed geen andere consoles. Naar mate de maanden vorderden begonnen de members er ook steeds meer zin in te krijgen. Iedere member kende langzamer hand ook wel het topic en als ze ergens een aanbieding zagen, dan postte ze dat in het topic. Budgetgaming het aller begin


Figuur1: De intro en uitleg van de gamecubeprijslijst.


Gedurende 6 maanden was het topic verder uitgegroeid van een simpel lijstje, naar een lijst met onder andere informatie over winkels, verzendkosten, betrouwbaarheid etc. Ook de games waren al ingedeeld in zwarte, blauwe en gouden categorieën, nu kwam er de groene kleur bij om aan te geven welke aanbiedingen als laatste waren toegevoegd. Dit kleurenspektakel was allemaal mooi en aardig en zorgde voor overzichtelijkheid(vond ik in ieder geval :-)), maar zorgde er wel voor dat het topic al vrij snel zijn limiet bereikte. Al die kleurtjes vergen namelijk HTML codes en die voeren het aantal gebruikte tekens flink op! Op een website is dat geen probleem, maar wel als je binnen de limieten van een forumtopic werkt. Een forumpost kan namelijk niet meer dan 11.000 tekens aan. Ik wist niet eens dat er aan zoiets een limiet zat.Figuur 2: De lijst op het forum; Functioneel, maar niet erg praktisch.


Na veel gestoei kwamen de moderators van Gameqube.nl met een simpele oplossing. Wat bleek, naast de eerste forumpost, was ook de derde post van mij. Ze hebben de tweede post simpelweg verwijderd zodat ik verder kon in de tweede post. Simpel doch effectief! Ik had weer genoeg tekens om verder te stoeien met dit verzamelproject!

Link naar het Budgetgaming prijsvergelijktopic

Budgetcorner.nl dé prijsvergelijkingsshoek van de website.
De problemen waren voor nu weer een tijdje opgelost, toch was het pijnlijk duidelijk geworden dat een forum topic zijn limieten kent. Dat was dan ook het moment om te kijken naar andere mogelijkheden. Het topic liep goed, het idee was leuk, daar moest wel wat mee te doen zijn. Met gameprofielen waarin elke game zijn eigen doosje had, met een prijslijst voor elke titel waarin meer prijzen stonden dan van alleen de winkel met de laagste prijs.

Een eigen website zou supertof zijn, maar persoonlijk heb ik nul verstand van websites bouwen, daarnaast kost een domeinnaam en webruimte ook geld en zoveel had ik nu ook weer niet. Mijn eerste stap was dan ook om eens te informeren bij de redactie van Gameqube.nl, misschien dat we iets op de website zelf konden doen. Dat we bijvoorbeeld een plekje op de site zouden krijgen, een soort Budgetcorner.
Dat zou mij geld schelen, zou Gameqube.nl mogelijk nieuwe leden opleveren en ik had de ruimte om het Budgetcorner concept verder uit te werken, perfect! Ook de redactieleden van Gameqube.nl waren enthousiast over het project en hadden graag gewild dat de prijslijst onderdeel was geworden van Gameqube.nl.

De oprichter van deze site was er echter minder over te spreken, wat ik in principe wel kan begrijpen. Hij kent mij niet persoonlijk en je laat niet zo maar iemand een primaire plek in nemen op je site. Daarnaast was het in die tijd nog niet gebruikelijk dat prijsvergelijkers met nieuwssites samenwerkten. Het belangrijkste tegenargument van de oprichter, was echter dat zij zelf een shop gingen beginnen, gametastic.nl. Enkele maanden later lanceerde ze de nieuwe shop, om uiteindelijk zes maanden later deze weer te sluiten.

Notitie uit 2010: Tegenwoordig heet gameqube.nl,Wiids.nl. Afgelopen jaar kwam ik toevallig weer in gesprek met iemand van deze Wii Ds nieuwssite. Hij vertelde me dat hij nog steeds zo nu en dan reacties van members en ex-crewleden krijgt dat ze het jammer vinden dat Budgetcorner er nooit is gekomen. Dat is stiekem wel tof om te horen. Ondanks dat onderdeel worden van die site de weg een stuk korter (en gemakkelijker!) zou hebben gemaakt, ben ik blij dat het allemaal uiteindelijk gegaan is zoals het is gegaan. Misschien had het, lekker cliché, allemaal zo moeten zijn.

Een groot verschil tussen kennen en kunnen.
In die periode vertelde ik het gehele verhaal aan een klasgenoot. Ik zat toen nog op de middelbare school. Hij vroeg zich af waarom wij niet gewoon een site gingen bouwen. Ik antwoordde met dat ik er wel over nagedacht had, maar ik heb geen enkel idee hoe je zoiets moet op zetten. Hij vertelde mij dat hij wel iets af wist van HTML en dat hij wel een site in elkaar wilde zetten. Dat klonk als muziek in de oren! Niet wetende dat je om een goede site neer te zetten, meer nodig hebt dan het ‘kennen’ van HTML.

Echter, zo gezegd zo gedaan. Hij is aan de slag gegaan en enthousiast vertelde ik het nieuws in de Gamecubeprijsvergelijktopic, dat inmiddels voelde als ons huis, kantoor en zenuwcentrum in één. Ik ben toen ook wat mensen er bij gaan zoeken die alvast konden helpen op de nieuwe site. Op het forum, waar inmiddels het topic uitpuilde en we aan de derde post waren begonnen om de lijst in te proppen, ben ik begonnen met de zoektocht. Het bleek echter al snel vrij lastig te zijn goede mensen aan je te binden voor een project wat nog niet online is. Veel eisen kon ik dan ook niet stellen aan de eerste echte officiële crew die Budgetgaming zou gaan helpen runnen.

De kwaliteit werd me al gauw duidelijk toen een redactielid vertelde dat hij wel even recensies zou schrijven en vervolgens met een artikel aan kwam waarbij hij vertelde dat ze stiekem Mario Kart hadden gespeeld in de klas, dat ze bijna gepakt waren door de conciërge, maar dat ze net op de tv uit hadden gezet en oh ja de game was ‘tov!’ met een v. Tof dus, kortom het niveau was nog niet bepaald hoog. Maar ja, ik had in ieder geval een paar enthousiastelingen gevonden met hart voor de zaak. Wel top dat Erich en Steven, die de Gameboy Advance lijst hadden gemaakt, ook mee kwamen naar de nieuwe site.

Budgetgaming.nl dé lelijkste prijsvergelijkingssite van Nederland.
Een maand later kwam de gloednieuwe site al online, met onze kersverse crewleden, stonden we in de startblokken. We waren er klaar voor! Het was tijd om de volgende stap te gaan maken. D-day, onze aller eerste website ging eindelijk online en we vierden feest! Maanden van vertrouwen opbouwen en knutselen om alle prijzen in de lijsten te krijgen zouden zich eindelijk uit gaan betalen!....Tot opeens de kritieken binnen kwamen, mensen vonden de site er namelijk helemaal niet uit zien. De lay-out was zo felrood dat het pijn deed aan je ogen! En wat de frontpage is nog niet helemaal af? Hmmm, eigenlijk konden we niemand ongelijk geven. Ondanks dat het tof was dat iemand even een site in elkaar had gezet, was het resultaat niet om aan te zien.Figuur 3: De frontpage van het aller eerste Budgetgaming :-)


Ik probeerde het nog te spelen op ‘functionaliteit’ je kon nu gemakkelijk elke game per letter van het alfabet opzoeken, maar het oog wilde blijkbaar ook wat. De site heeft dan ook maar kort online gestaan. De site werkte voor ons achter de schermen ook nog eens onhandig want als je een prijs wilde aanpassen moest je de gehele prijslijst offline halen, de prijs aanpassen en vervolgens weer opnieuw uploaden. Een erg omslachtig werkje!Figuur 4: En de prachtige vormgeving van de lijsten mogen we natuurlijk niet vergeten.


Het avontuur was voor nu mislukt en we waren weer terug bij af in ons forumtopic. Na deze tegenslag vertrokken er meerdere crewleden die het niet meer zagen zitten of het allemaal te lang vonden duren. Dat vond ik op zich niet zo erg en het was ook begrijpelijk.

Ik had echter het idee dat het écht wat kon worden. Ik weet niet hoe, maar we hadden iets unieks in hadden, iets unieks, waar iedereen wat aan kon hebben, dat idee had ik. We moeten hier gewoon voor gaan! En zo probeerde ik ook de meeste crewleden bij ons te houden, kom op jongens, we hebben dan wel nu niets, maar we werken aan iets unieks! We hadden ons een nieuwe deadline gezet om in ieder geval voor de feestdagen (was nu juni) iets goeds te hebben staan al wist ik nog niet hoe.

Een geluk bij een ongeluk.
Een gelukje viel ons ten deel op zoek naar een nieuwe webdesigner. Bij het geleverde commentaar op de mislukte site poging zat namelijk iemand die zei dat hij wel even in 5 minuten een veel betere site neer zou zetten. Het was voor ons een klein lichtje in de duisternis. Ik had geen enkel idee hoeveel zoiets kostte, maar hij zou wel even een site in elkaar draaien. Dit bleek het begin van het Budgetgaming wat jullie nu kennen.Figuur 5: Work in progress


In 5 minuten een betere site neerzetten bleek echter niet helemaal waarheidsgetrouw. Steeds weer deed hij een klein stukje en kapte er vervolgens weer mee. Kom op, zet door, Het kan echt wat worden als het eenmaal staat! Langzaam maar zeker kwam er schot in de zaak. 5 minuten werden alleen wel 7 maanden.

Het resultaat mocht er echter wezen. Hij had zelfs tijd noch moeite bespaard in het forum dat hij van de grond af aan had opgebouwd. Steven en Erich waren gebleven, de meeste anderen waren vertrokken, de deadline voor de feestdagen was verstreken, maar op 29 december 2004 was het dan éindelijk zo ver. Een jaar na dat het idee begon te spelen, was het dan eindelijk zo ver. Budgetgaming.nl, de officiële versie….. was online!

Budgetgaming, de kleinste vergelijkingssite van Nederland!
Ik kan me nog herinneren dat we met zijn allen op MSN waren om de lancering te vieren. De digitaal geknalde champagnekurken liggen nog steeds hier ergens. We waren blij en opgetogen, dat het eindelijk gelukt was om ons project een gezicht te geven. Maandenlang konden we niets tonen, anders dan het idee. Nu was de site er eindelijk écht! We waren inmiddels met 8 man waarvan 4 nieuwelingen en dus drie die het na het eerste fiasco niet op hadden gegeven. Ons project was online, ook de website waar ik het topic anderhalf jaar heb gehouden wijdde er een nieuwsbericht aan, hierdoor was het meteen de eerste dag al een beetje druk op de site. Het was tijd om in gedachte het kantoordeurtje te sluiten bij de topic waar het avontuur begonnen was. Daar ben ik 2 jaar bijna dagelijks in bezig geweest. De topic werd dan ook de dag na lancering van de site meteen gesloten. Dat was wel even een moeilijk moment, natuurlijk is een topic eigenlijk helemaal niets, maar voor mij voelde het topic als een soort veilige haven waar we altijd op terug konden vallen. Nu verlieten we deze haven en er was geen weg terug. Het gekke was dat we al een hele weg afgelegd hadden, maar nu begon het eigenlijk pas. Het echte avontuur ging beginnen.Notitie uit 2010: Na het eerste jaar schreef ik dit aan alle bezoekers: Zo, nu heb je misschien een beetje een idee gekregen van hoe de site is ontstaan. Ik kan je meegeven dat wanneer je echt een site wilt opzetten, dat er altijd tegenslagen zullen zijn die je moet overwinnen. Maar onthoud, hoe meer tegenslagen je op je pad tegenkomt, hoe meer tevreden en trots je met het eindresultaat mag zijn. Zou alles heel gemakkelijk gaan, dan is der ook geen lof uit te halen.

En hier sluit ik me nog steeds bij aan.

Geplaatst door Budgetgaming.nl op 26-04-2010
Aantal keer bekeken: 26259

Laatste reacties

avatar van Rhox
Rhox ( 58   1) 26-04-2010 19:03
Wat een leuke info! K'kijk al uit naar de rest van de jaren.
avatar van Leonn
Leonn ( 1041 ) 26-04-2010 19:05
Echt top geschreven! Alleen laatste plaatje werkt niet
avatar van ThymeS
ThymeS ( 744 ) 26-04-2010 19:10
Interessant!
avatar van Simsfan88
Simsfan88 ( 805 ) 26-04-2010 19:11
Echt leuk om te zien hoe simpel Budgetgaming ooit is begonnen op het forum van WiiDS. Enorme lap tekst, maar zeker de moeite om door te lezen.

(Yorn, de laatste screenshot werkt niet, einde van de link klopt niet)

ktugach edit: dat regel ik altijd, bij deze aangepast
avatar van WaaRLaNDeR
WaaRLaNDeR ( 2278 ) 26-04-2010 19:11
Erg leuk om te lezen.
avatar van Hennie286
Hennie286 ( 455 ) 26-04-2010 19:11
Interessant!
avatar van Mazmarize
Mazmarize ( 434 ) 26-04-2010 19:21
mooi verhaal! ben benieuwd naar het volgende deel morgen!
avatar van RFJnl
RFJnl ( 1217 ) 26-04-2010 19:25
Rol: Update Moderator
Holy shit, ik besef me nu pas dat ik de lay-out vóór deze ook nog heb meegemaakt. Ik was hem echt helemaal vergeten.
Ik heb trouwens één typefout ontdekt, onder figuur 4 staat 2x hadden waarvan er eentje handen moet zijn
avatar van Maikel Steneker
Maikel Steneker ( 192 ) 26-04-2010 19:30
Ik herken de laatste site van dit artikel. Jaren geleden ben ik al eens op budgetgaming geweest, maar toen was er niet genoeg informatie om terug te komen. Daarnaast bestelde ik toen nooit van internet...

Wel leuk om te lezen dit, ik ben benieuwd naar het vervolg.
avatar van Gathuv
Gathuv ( 92 ) 26-04-2010 19:38
Die eerste site ( op dat plaatje ) ziet er sehr gut aus!
avatar van Baz
Baz ( 2721 ) 26-04-2010 19:41
Haha, wat tof !
avatar van LaurensH
LaurensH ( 211 ) 26-04-2010 19:51
erg leuk om dit zo te lezen!
ben benieuwd naar het deel dat er morgen komt!
avatar van Pgrferrari
Pgrferrari ( 1245 ) 26-04-2010 19:54
Lol, die rode site.

Lekker Fel
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 26-04-2010 19:55
Rol: Forum Moderator
Nog vetter is dat die eerste site nog steeds online te vinden is!
En wel hier

Als je op Menubuttons klikt zie je die mooie knoppen

Leuk om te lezen
avatar van ChrissieOne
ChrissieOne ( 4742 ) 26-04-2010 19:57
Zo, dat is een lang verhaal
Goed dat jullie toch doorgezet hebben, het heeft me al honderden euro's bespaard (en gekost, games die ik normaal niet zou kopen heb ik nu toch gekocht)
avatar van Elconquistador
Elconquistador ( 2422 ) 26-04-2010 20:08
Vet verhaal en leuk geschreven. Ik vraag me eigenlijk maar een ding af. Waarom is het budgetspaarvarken niet de mascotte van de site?
avatar van Dreamert
Dreamert ( 33 ) 26-04-2010 20:10
gaaf
avatar van Quince
Quince ( 1087 ) 26-04-2010 20:15
ff doorgelezen, maar wel goed dat er een aparte site is gekomen, denk ik zelf anders zou het alleen voor de wii en ds zijn gebleven
avatar van LordUgly
LordUgly ( 3846 ) 26-04-2010 20:38
kan me de layout met mario nog wel herrinneren. leuk geschreven, leuk om te lezen. ben echt blij dat het een echte site is geworden, misschien was ik wel nooit een echte gamer geworden zonder deze site, ik zou dan namelijk nooit een 'goedkope' xbox gevonden hebben.
avatar van Shigeru
Shigeru ( 697   2) 26-04-2010 20:39
"Afgelopen jaar kwam ik toevallig weer in gesprek met iemand van deze Wii Ds nieuwssite. Hij vertelde me dat hij nog steeds zo nu en dan reacties van members en ex-crewleden krijgt dat ze het jammer vinden dat Budgetcorner er nooit is gekomen. Dat is stiekem wel tof om te horen. "

Ik vertel alleen maar dingen die je pleasen Yorn .
avatar van Poert
Poert ( 1300 ) 26-04-2010 20:57
Leuk om te weten en te lezen!
avatar van Guus-tc
Guus-tc ( 30 ) 26-04-2010 21:02
Heel leuk verhaaltje. Heb zelf ook een website gebouwd en weet hoe moeilijk het is. Het enigste voordeel is dat tegenwoordig er veel tutorials online staan en dat was destijds minder.

Ik kan mij de eerste layout van Bg ook nog wel herinneren, had toen alleen nog geen account.
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 26-04-2010 21:23
Gaaf stukje tekst en in de 'lelijke' rode lay-out had ik inderdaad al eens gezien in een vorig artikel.

Maar die laatste screenshot, die herinner ik mij ook nog wel. Vreemd dat ik mij dat nu pas herinner aan dat screenshot, maar blijkbaar ken ik Budgetgaming al langer dan ik zelf door had.

Het wordt echt wel tijd voor een nieuwe lay-out jongens, ik ben benieuwd.
avatar van Jappe
Jappe ( 299 ) 26-04-2010 21:50
Leuke info. Ben heel benieuwd hoe het verder gaat
avatar van Marbh
Marbh ( 31 ) 26-04-2010 21:56
Heel leuk om te lezen ^^

en die mislukte website lijkt op mijn website bouw pogingen ='] totaal mislukt dus xD
avatar van PhysX
PhysX ( 1189 ) 26-04-2010 22:10
Ik heb het met plezier gelezen Yorn! Echt tof!
avatar van Flapperbol
Flapperbol ( 3781 ) 26-04-2010 22:12
Rol: Toevoeg Moderator
Leuke hap tekst!
Mis het beige toch nog steeds wel een beetje
avatar van Haleya
Haleya ( 347 ) 26-04-2010 22:37
Leuk om te lezen!
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 26-04-2010 22:42
Rol: Update Moderator
Leuk verhaal! Ik kwam toevallig op BG ergens in april 2005, maar toen was ik nog niet zo fanatiek met games kopen. Geld ging elke week naar de arcadehallen toentertijd XDD Ik dacht niet meer aan BG tot in oktober. Ik wilde een game kopen, maar ik wilde niet te veel betalen en kwam ik via google op BG uit. Uiteindelijk ergens in november 2005 geregistreerd en sindsdien nooit meer teveel geld betaald voor een game!
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 26-04-2010 22:58
Rol: BG Redacteur
Wat een obstakels moesten er dan toch nog overwonnen worden zeg....maar uiteindelijk ziet alles er nu al een tijd lekker overzichtelijk en mooi uit
avatar van Burlok
Burlok ( 108 ) 26-04-2010 23:16
Leuk geschreven!
Wat een prachtige rustige rode lay-out trouwens
avatar van Zidane007nl
Zidane007nl ( 268 ) 26-04-2010 23:16
Leuk stukje! Ik kan de vorige layout nog herinneren.
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12779 ) 27-04-2010 00:07
Rol: Toevoeg Moderator
Leuk om te lezen! Het neemt je echt mee de geschiedenis in!
Ook leuk om te weten dat als jullie geen eigen site hadden gestart/doorgezet dan was het gelimiteerd gebleven en was Budgetgaming er niet eens geweest!
Een beetje hetzelfde als 'Als mijn ouders elkaar niet hadden ontmoet zou ik er geeneens geweest zijn'.

Duizenden mensen zijn jullie in ieder geval dankbaar dat het wél doorgezet is! Proficiat!
avatar van Stormhond
Stormhond ( 1048 ) 27-04-2010 02:33
Wát een tekst inderdaad wordt het de komende dagen weer zo veel? Wel mooi om te lezen zo.

1 taalfoutje ontdekt (en daar ben ik normaal best kritisch in): "De topic werd dan ook de dag na lancering van de site meteen gesloten." (Moet het topic zijn volgensmij )

Misschien een stap voor 2011: Internationaal? In Duitsland zullen er vast ook een hoop goedkope games te halen zijn hoor

Maar eerst wil ik budgetveiling af zien daar zijn jullie nu ook al bijna een jaar mee actief :o op firstlook afgelopen jaar stonden jullie er al met het idee!
avatar van Animal
Animal ( 88 ) 27-04-2010 08:06
Leuk verhaal!
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 27-04-2010 09:09
Rol: Forum Moderator
Quote:
Wát een tekst inderdaad wordt het de komende dagen weer zo veel? Wel mooi om te lezen zo.

1 taalfoutje ontdekt (en daar ben ik normaal best kritisch in): "De topic werd dan ook de dag na lancering van de site meteen gesloten." (Moet het topic zijn volgensmij )

Misschien een stap voor 2011: Internationaal? In Duitsland zullen er vast ook een hoop goedkope games te halen zijn hoor

Maar eerst wil ik budgetveiling af zien daar zijn jullie nu ook al bijna een jaar mee actief :o op firstlook afgelopen jaar stonden jullie er al met het idee!


Dat dacht ik ook toen ik de tekst zag vorige week (om de tourguide te maken ), maar ik heb het even opgezocht en het is echt "de topic". Het klinkt heel vreemd en "het topic" zal ook gebruikt mogen worden, maar correct Nederlands is het "de topic".

Bron
avatar van Nr|Five
Nr|Five ( 458 ) 27-04-2010 09:09
Zeker leuk om te lezen.

Een goede website starten met een succesvolle formule is pittig. Er zijn maar weinig mensen die dit inzien!
avatar van MrHetfield
MrHetfield ( 1221 ) 27-04-2010 09:11
Gaaf stuk om te lezen! Erg leuk gedaan!
avatar van KingATB
KingATB ( 62 ) 27-04-2010 09:30
Prima verhaal BG; goed dat jullie zo fanatiek waren en nog steeds zijn ! Hoop dat jullie dat enthousiasme van het begin nog lang blijven houden.
avatar van Koko_Banana
Koko_Banana ( 89 ) 27-04-2010 10:39
Echt gaaf, ik heb dit artikel helemaal uitgelezen.
avatar van Kaftang
Kaftang ( 215 ) 27-04-2010 10:44
Helemaal tegek, ik heb met plezier het artikel gelezen en hoop dat budgetgaming nog lang zal bestaan met dezelfde energie en enthousiasme.
avatar van Gimli020
Gimli020 ( 1103 ) 27-04-2010 10:46
Quote:

Goed dat jullie toch doorgezet hebben, het heeft me al honderden euro's bespaard (en gekost, games die ik normaal niet zou kopen heb ik nu toch gekocht)


haha hier sluit ik me volledig bij aan!!!

enne aangezien retro weer helemaal in is, lekker terug naar die schitterende rode site hahaha
avatar van Djarson
Djarson ( 47 ) 27-04-2010 10:48
chill om te lezen hoe het gegaan is, had dit echt niet verwacht haha!

top geschreven ook!
avatar van Nurie
Nurie ( 968 ) 27-04-2010 11:30
Hehe, leuk om te lezen. jah, webdesign is wel een beetje een punt

Vraag me af, ben jij een Nintendo fan? aangezien veel om gamecube draaide, want nu word er hier nooi meer een poot uitgedraaid naar die Wii
avatar van Diesel
Diesel ( 1305 ) 27-04-2010 11:32
Quote:
[..]
maar correct Nederlands is het "de topic".


Nee, correct Nederlands is Het Onderwerp
avatar van Yørn
Yørn ( 4085   5) 27-04-2010 12:53
Rol: Administrator
@nurie: Ik was idd altijd wel een Nintendo fan en speelde al op mn vierde bij een vriendje op de oude Nes. Sinds de Wii is dat uiteindelijk veranderd.
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3455 ) 27-04-2010 14:50
Leuk om te lezen, gelukkig is bg met zn tijd meegegaan die 1e lay out :&apos
avatar van Wolf88
Wolf88 ( 167 ) 27-04-2010 15:39
Leuk om te lezen en kijk uit naar de volgende delen.
avatar van Rococo
Rococo ( 830 ) 27-04-2010 15:41
Leuk artikel! Ik ben zelf rond 2007/2008 in contact gekomen met BG nadat ik tijdens de Gameplay langs de stand ben geweest. Het heeft toen nog even geduurd voordat ik echt op deze site actief ben geworden aangezien ik dat eerst nog niet echt nodig vond. Pas later toen ook meer games ging kopen en dus ook vaker gebruik ging maken van aanbiedingen kwam ik steeds meer op deze site. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik veel goedkoper games kan aanschaffen (wat betekent dat er in totaal meer games gekocht worden) en lid van BG ben geworden.
avatar van TmoomT
TmoomT ( 577 ) 27-04-2010 16:37
Wow, dat was dus nog niet zo makkelijk. Gelukkig zijn jullie er wel en heel uitgekomen. En nog meer gelukkig is de lay out een beetje veranderd, damn die was lelijk
avatar van Kees
Kees ( 24 ) 27-04-2010 16:58
ik kan niet wachten tot de volgende te lezen, ze hadden trouwens wel een beetje gelijk over die felrode lay-out,
avatar van Ram0N
Ram0N ( 28 ) 27-04-2010 17:12
Erg leuk om te lezen!
avatar van LittleBigMan
LittleBigMan ( 748 ) 27-04-2010 17:31
Het heeft een paar minuten gekost, maar het was het lezen helemaal waard! Goed geschreven, guys!
avatar van Shadowman1969
Shadowman1969 ( 324 ) 27-04-2010 17:52
Leuk om te lezen, op naar het vervolg!
avatar van Tweek444
Tweek444 ( 7 ) 27-04-2010 18:45
Vette Column, kan niet wachten op de rest
avatar van Vlutje
Vlutje ( 289 ) 27-04-2010 19:52
Interessant om te lezen, en zeker de moeite waard, kan niet wachten op het vervolg!
avatar van Ral257
Ral257 ( 19 ) 27-04-2010 21:38
Leuk, nu weet ik waar de roots van budgetgaming lagen.

Enne, wat een ambitie voor iemand die nog op de middelbare school zit. Daar neem ik mijn pet diep voor af!
avatar van Renhui
Renhui ( 2 ) 27-04-2010 22:09
Rode layout ftw :p
avatar van Shinora
Shinora ( 84 ) 28-04-2010 00:31
Vanaf dat laatste plaatje ken ik deze site
Heel leuk om te lezen, zal het zeker bijhouden!
avatar van Stormhond
Stormhond ( 1048 ) 28-04-2010 00:43
Quote:
[..]


Dat dacht ik ook toen ik de tekst zag vorige week (om de tourguide te maken ), maar ik heb het even opgezocht en het is echt "de topic". Het klinkt heel vreemd en "het topic" zal ook gebruikt mogen worden, maar correct Nederlands is het "de topic".

BronHaha nice! Toch niet zo onnadenkend als ik dacht Weer wat geleerd vandaag he Wel altijd problemen, die leenwoorden...

Quote:
Nee, correct Nederlands is Het Onderwerp


Topic is een leenwoord vanuit het Engels (denk ik althans, kan altijd anders zijn) en dus is het nu een officieel erkend Nederlands woord. En als je al zo slim wil doen, schrijf dan ook die hoofdletters goed (Het onderwerp, niet Het Onderwerp)

Zet hier dan ook even een linkje neer naar het volgende item
avatar van DocGroove
DocGroove ( 459   2) 29-12-2014 15:28
Erg tov!
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 29-12-2014 16:18
Flinke necro!
avatar van Tumbler
Tumbler ( 2049 ) 29-12-2014 16:21
Windows XP 1337
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 29-12-2014 16:27
Rol: Community event manager
Tsja, budgetgaming linkt er zelf naar in hun meest recente artikel - dus necropost hoort er dan bij.

Wat deed jij 10 jaar geleden vandaag, toen budgetgaming werd opgezet?

Ik was toen nog maar 21. Jong broekie, wist nog van niks. Net als de jonge broekies die hier nu rondlopen. (Ze komen er nog wel achter, god zegen ze.)

Volgens mij was ik toen nog druk bezig met Half life 2 die een maandje eerder was verschenen... oh, en ik was me op dat punt al een tijdje rot aan het irriteren aan die eindbaas van Metroid Prime 2 - volgens mij ook van die tijd . Ik herinner ze als een set, in ieder geval.

Ik werkte toen in een gruwelijk saai repair center (die na mijn vertrek een contract met Nintendo heeft gekregen en nu alle 3DS reparaties verzie... erm, doet).
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 29-12-2014 18:36
Eens met Samael_blackwing. -bzzzztijdmasjienmodus-

Wat deed ik 10 jaar geleden vandaag, toen budgetgaming werd opgezet ?

Ik was destijds nog geen 13. Brugpiepertje die net de gamejeugd op de consoles en handhelds achter de rug had, en zich grotendeels ging storten in PC-gaming. C&C Generals was dé hotshot op RTS-gebied, dus daar heb ik toen mijn nodige tijd aan besteed. Ook had ik toen mijn allereerste community gejoind, Generals.nl en Moddb.com, en dat was ook het begin van mijn actief zijn op fora.

Intussen slechts nog één goede actieve community gehad in 2008-2009 bij Pi Story op AeriaGames, en vanaf die tijd geen enkel goede community gevonden. Heel kort in 2012 gezeten op het Nederlandse en Engelstalige Bandai Namco Games-forum, maar de Nederlandse werd datzelfde opgedoekt. Begin 2014 hier beland, en het verhaal gaat weer verder vanaf vandaag... de rest lees je in het nieuwsartikel die je hiernaartoe hebt doorgelinkt, beste lezer.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16113 ) 29-12-2014 18:44
Werd lid in 2007, tegelijk met Insidegamer, geloof ik. Voorheen daar altijd actief geweest, maar op een gegeven moment werd IG zo bullshit door veranderingen etc. waardoor de hele website verpest werd en ik noodgedwongen een ander (game)forum moest zoeken. Sindsdien gewoon bij BG gebleven en I never needed to look back
avatar van Asuracry
Asuracry ( 1904 ) 29-12-2017 16:28
Gaaf artikel. De volgende stap: responsief maken van de website :p
avatar van Martinvg
Martinvg ( 116 ) 29-12-2017 18:44
Leuk artikel en mooi stukje historie!
avatar van Megatobii
Megatobii ( 112 ) 29-12-2017 18:48
Leuk artikel! Ben super blij dat ik afgelopen jaar een account heb gemaakt
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 7890 ) 29-12-2017 18:59
Epische kick
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14308 ) 30-12-2017 09:37
Super tof om te zien Wat was het vroeger oubollig haha, net als de rest van het www natuurlijk.
avatar van Baris
Baris ( 1210   3) 29-12-2018 23:16
Haha grappig om mijn oude logo uit het jaar 0 terug te zien :&apos

Op naar de volgende jaren!