Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Community Column: Animal Crossing leeft op Budgetgaming

Daar zijn we dan. Allemaal op ons eigen eiland. In Animal Crossing: New Horizons begin je alleen in een tentje, maar via het vliegveld van Dodo Airlines ben je al snel verbonden met de wijde wereld. Hoe vind je echter mensen om mee te spelen en dat super gewilde Ironwood Kitchenette recept mee uit te wisselen?


De online functionaliteit van de Nintendo Switch is namelijk niet altijd om over naar huis te schrijven. Zo is het onmogelijk om via het OS vrienden een bericht te sturen of elkaar uit te nodigen voor een spelletje. Hierom is GJ een aantal jaren geleden voor Budgetgaming-leden een Discord server begonnen die eigenlijk nooit echt van de grond is gekomen. Tot Animal Crossing: New Horizons verscheen; een spel dat eigenlijk sinds de geboorte van de serie, zo’n twintig jaar geleden, al bedoeld is om samen te spelen.

De Discord server stroomde vol met Budgetgaming-leden die op zoek waren naar een plek om fruitsoorten te verzamelen die ze nog niet hadden, meubels te ruilen of die gewoon op zoek waren naar gezelschap op hun eiland. In de afgelopen weken heeft deze server zich ontpopt tot een ware community waar iedereen elkaar helpt en vrijwel elke avond online samenspeelt.


Knolhandel
Op zondagochtend komt Daisy Mae langs om knollen te verkopen, echter zijn deze knollen bij elke speler anders geprijsd. De verschillende eilandprijzen komen online, maar het is nog niet echt een gekkenhuis met bij elkaar op bezoek gaan om de knollen voor de goedkoopste prijs in te kopen. De dagen erop worden angstvallig alle knolprijzen waar Timmy en Tommy ze voor inkopen gepost en in de gaten gehouden door MacStasy. Tot het grote moment woensdagochtend waarop de inkoopprijs bij ThaDanus 629 klingel per knol was. Gekkenhuis! Open gate met Dodo Code. En de prijs blijft maar tot 12 uur. Dat wordt dus: Ready, set, go!

De volgende zondag is Daisy Mae er weer. We zijn weer een week verder. Iedereen heeft inmiddels centjes gespaard, dus dat wordt vol inkopen. En voor sommige is dat veel. Heel veel. Goosewine maakt bekend dat zijn inkoopprijs bij Daisy Mae 90 klingels is: het laagst mogelijke bedrag. Wederom gekkenhuis! Iedereen weer op bezoek om in te slaan. Sommige reizen vijf keer op en neer om knollen in te slaan om vervolgens later in de week of bij Koen te verkopen voor 468, of voor 637 klingels bij Skull_kid. Dat was weer lekker cashen voor iedereen.

De gekte van de knollen blijft. Daarom heeft CopyCatz inmiddels speciaal voor de Budgetgaming Animal Crossing community een bot gebouwd, vernoemd naar knollenzwijn Daisy Mae, zodat iedereen zijn knolprijs kan doorgeven en deze netjes geregistreerd worden door Daisy Mae. Hierdoor is het te allen tijde lekker overzichtelijk waar er goed geld te verdienen valt, waarvoor onze dank groot is!


Van creepy tuinkabouters tot Manga-library wall
Wat houdt ons verder bezig? Fossielen ruilen, DIY recepten ruilen, elkaar cadeaus sturen, muziek uitwisselen etcetera. GJ verzamelt tuinkabouters en inmiddels is zijn collectie al aardig gegroeid. Nou, je kan bijna zeggen dat het een invasie is. Man wat vind ik tuinkabouters creepy. Ze staan daar zo te staan in een groep. Stiekem denk ik dan ook dat ze een wereldoverheersing met elkaar plannen. Maar genoeg over de tuinkabouters. GJ heeft een recept verkregen voor een Manga-library wall, waar meer mensen wel interesse in hebben, dus breekt de pleuris uit rondom Magazines. Waarom? Omdat je tien van die dingen nodig hebt voordat de Manga-library wall gemaakt kan worden. CherryPie en Gunzelino worden allebei de volgende ochtend wakker met een brievenbus die uitpuilt van de Magazines omdat iedereen die als cadeautje heeft verstuurd.

Hoe meer zielen …
In de tussentijd krijgen we steeds maar meer nieuwe mensen die zich aansluiten bij het Discord kanaal. Zo ook Lindavnr, die al snel vraagt of er mensen gezellig op haar eiland op bezoek willen komen. Ze had denk ik niet verwacht dat ze gelijk het eiland helemaal vol zou hebben. Na wat welkomstcadeautjes te hebben gegeven zet Gunzelino een timer aan. Vijftien minuten om zoveel mogelijk insecten en vissen te vangen. GO! Na heel wat gesneuvelde tools komt de wedstrijd ten einde. Wie heeft gewonnen? Ja, geen idee, maar het was wel leuk!


Ergens in die dagen heb ik mijn poorten een keer open gehad voor een bezoekje van medespelers zodat ze spulletjes konden kopen op mijn eiland bij Nook’s Cranny en Mabel. Later vertelde een van mijn villagers, Claude, dat MacStasy allemaal bloemen had geplant. En ja hoor, een deel van mijn eiland is volgeplant met Cosmos en Windflowers. Sinds deze dag kunnen MacStasy en Claude niet meer door één deur. Maar ik ben je wel dankbaar hoor MacStasy, ook al zijn die windflowers nou niet de mooiste bloemen in het spel.

… Hoe meer geluk!
En dan de dag waarvan je hoopte dat hij ooit zou komen: CherryPie zegt dat één van haar villagers, Mint, een Ironwood Dresser aan het maken is. En als je dan met die groene eekhoorn praat, dan krijg je het DIY-recept. JA, HEBBEN! Die hebben we nodig voor het DIY-recept van die Kitchenette uit de eerste alinea. CherryPie, zo lief als dat ze is, gooit haar poort open zodat we die groene eekhoorn eens kunnen opzoeken. Terwijl ik het recept al binnen heb en nog wat vrolijk op CherryPie’s eiland rondloop, komt er nog een tweede persoon binnenvliegen. Geen idee wie het is en hij/zij maakt zichzelf ook niet bekend, dus zo “behulpzaam” als we zijn, beëindigd CherryPie de sessie voordat ze ook maar iets kan doen. Online spelers kunnen namelijk het fruit uit je bomen roven en je bloemen slopen, dus je moet altijd uitkijken met onbekende spelers. Maar goed, we zijn dus een stap dichter bij die Ironwood Kitchnette.


Hoeveel mazzel kan je hebben! De volgende dag is Marcie, een roze kangoeroe, op CherryPie’s eiland een Cutting Board aan het maken. Dat is dat andere gedeelte van het DIY-recept van die Kitchenette! Met man en macht reist iedereen af naar Amethyst om van die kangoeroe gebruik te maken. Ondertussen vraag ik mij af wat voor chemisch water Amethyst eigenlijk bevat, waardoor die dieren zulke bizarre kleuren hebben. Op Amethyst aangekomen begint de chicken run naar Marcie. Voordat je het weet is ze omsingeld door minstens vijf man die allemaal maar één ding willen: dat recept, en wel NU! Nadat die kangoeroe zich schor heeft gepraat om iedereen te vertellen hoe je nou zo’n snijplank moet maken, gaan we allemaal uiterst vermoeid voor de town hall zitten. Daar zit K.K. Slider al klaar voor zijn concert van vanavond. Braaf blijven wij wachten totdat CherryPie ons gezamenlijk van haar eiland aftrapt. Voel de liefde <3

Deze column is gebaseerd op waargebeurde verhalen, de werkelijkheid kan enigszins afwijken.

 

Geplaatst door MaryAnn op 07-04-2020
Aantal keer bekeken: 4300

Laatste reacties

avatar van Doobieters
Doobieters ( 24230   97) 07-04-2020 23:18
Chapeau. Erg leuk om te lezen. Dit maakt de BG community zo tof en anders dan welke website dan ook. Goed om te horen dat jullie het zo naar de zin hebben gehad. Doet me denken aan de good old BG meets!
avatar van Lindavnr
Lindavnr ( 9 ) 07-04-2020 23:29
Super stuk! En als nieuweling voelde ik me direct welkom!
avatar van -marco-
-marco- ( 906 ) 07-04-2020 23:41
Leuk geschreven!
avatar van Megalomaan
Megalomaan ( 2104   2) 08-04-2020 00:17
Tof stukje
avatar van Rv0sch
Rv0sch ( 1 ) 08-04-2020 00:53
Ik ben nog steeds op zoek naar de Switch AC editie. Wie-o-wie?
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3500   5) 08-04-2020 01:58
Rol: Forum Moderator
Quote:
Ik ben nog steeds op zoek naar de Switch AC editie. Wie-o-wie?

De Animal Crossing Switch is een limited edition uitgave en is (momenteel) niet meer in productie. Of hij ooit nog weer geleverd gaat worden weet niemand. Er zijn op dit moment nauwelijks normale Switches leverbaar ivm het coronavirus, dus ga er maar vanuit dat de prioriteit van Nintendo daar op dit moment naartoe gaat. Als je de zoekfunctie bovenaan de website had gebruikt had je gezien dat 'ie momenteel nergens meer leverbaar is, en enkel af en toe opduikt in webshops voor bizar hoge prijzen, zoals recentelijk €617. Je kunt ons Trading Board (link bovenaan de pagina) proberen om hem goedkoper te vinden.

Graag de volgende keer trouwens een vraag als deze niet onder een community artikel stellen, maar gewoon op het forum in in dit geval het Animal Crossing of het Nintendo Switch topic. Bedankt.
avatar van Jaina-Emily
Jaina-Emily ( 1924 ) 08-04-2020 02:10
Leuk stukje! Ik ben mede door AC en de staat van de wereld op dit moment een stuk actiever op BG. Erg gezellig.
avatar van Cread0r
Cread0r ( 479 ) 08-04-2020 05:52
Zeker lachen op discord! Behulpzaam ook allemaal! Groeten Johnnygoud
avatar van Monokuma
Monokuma ( 1009   1) 08-04-2020 06:07
Toch wel jammer dat je in feite buitengesloten wordt als je geen Discord account hebt/wil.
avatar van AngeloG
AngeloG ( 2348 ) 08-04-2020 06:13
Top stuk MaryAnn!
avatar van Caeser
Caeser ( 1882 ) 08-04-2020 08:02
Leuk stukje! Mooi om te zien
avatar van Linn88
Linn88 ( 52 ) 08-04-2020 08:39
Leuk stuk en heel herkenbaar. Is er ook een linkje naar de Discord-server?
avatar van Luna
Luna ( 2047 ) 08-04-2020 09:04
Onwijs gezellig op discord inderdaad.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 08-04-2020 10:04
En dan wordt mijn romantisch verhaal met Leonore niet gepubliceerd
avatar van Eli
Eli ( 855   5) 08-04-2020 10:20
Bedankt Cherry voor de Dresser!!!
avatar van AngeloG
AngeloG ( 2348 ) 08-04-2020 10:21
Quote:
En dan wordt mijn romantisch verhaal met Leonore niet gepubliceerd


Er was een nominatie om jou dit te laten schrijven maar jij zit niet op de Discord .
avatar van Mats313
Mats313 ( 133 ) 08-04-2020 10:47
Heel erg leuk verhaal en zeer begrijpelijk.
Ik ben na twee weken intensief spelen toch uitgekeken geraakt op de game... Hebben andere hier ook last van?
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3500   5) 08-04-2020 11:28
Rol: Forum Moderator
Quote:
Toch wel jammer dat je in feite buitengesloten wordt als je geen Discord account hebt/wil.

Nee hoor. Je kunt gewoon terecht op het forum. Daar reageren ik en een hele hoop andere spelers uit de Discord server ook gewoon :). Alleen een spel als Animal Crossing is zo uitgebreid dat het Discord-kanaal bijvoorbeeld al is uitgegroeid van één algemeen kanaal naar vier aparte (een voor turnip info, een voor ruilhandel etc). Als dat allemaal door elkaar heen op het forum gegooid wordt terwijl mensen tussendoor proberen bij elkaar af te spreken wordt het één onoverzichtelijk chaos en een slowchat.

De Animal Crossing thread op Budgetgaming zelf staat vrijwel elke dag op de frontpage bij threads waar recent in gereageerd is, dus het is echt niet zo dat niemand hier meer reageert. Het is momenteel een van de meest actieve threads op BG. Maar mocht je interesse hebben in een uitgebreidere, makkelijkere manier om met elkaar te communiceren, helemaal wanneer je samen met anderen speelt, dan ben je van harte welkom in de Discord server. Het kost niks en je kunt het zelfs in je browser runnen.
avatar van Albatros
Albatros ( 325 ) 08-04-2020 11:36
Erg jammer dat je geen eigen eiland per speler kan hebben en dat de speler die het eiland aanmaakt eigenlijk de enige is die voortgang kan maken in het spel. De local co-op is ook zo goed als zinloos maar voor de single player is het een heerlijke game.
avatar van Mr.Resetti
Mr.Resetti ( 150 ) 08-04-2020 11:39
CLAUDE!
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 08-04-2020 15:19
avatar van DjuntzUntz
DjuntzUntz ( 184 ) 08-04-2020 15:21
fantastisch stukje! erg leuk om te lezen! Inderdaad trouwens wel net zoals een vraag hierboven: linkje naar de discord server?
avatar van Lisa
Lisa ( 1882 ) 08-04-2020 15:28
Leuk stukje!
avatar van Doobieters
Doobieters ( 24230   97) 08-04-2020 15:35
Quote:
fantastisch stukje! erg leuk om te lezen! Inderdaad trouwens wel net zoals een vraag hierboven: linkje naar de discord server?

klik
avatar van Sjoek
Sjoek ( 9 ) 08-04-2020 16:31
als ik op de link klik opent discord maar ik zie geen AC kanaal. doe ik iets fout?
avatar van Mr.Resetti
Mr.Resetti ( 150 ) 08-04-2020 16:33
Quote:
als ik op de link klik opent discord maar ik zie geen AC kanaal. doe ik iets fout?

Even pinned message lezen. :)
avatar van Gunzelino
Gunzelino ( 1908 ) 08-04-2020 16:41
Ik heb helemaal geen toestemming gegeven voor die fotos!
avatar van Sjoek
Sjoek ( 9 ) 08-04-2020 21:19
Ik zal wel heel dom zijn maar het lukt mij niet te joinen.
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3500   5) 08-04-2020 21:41
Rol: Forum Moderator
Quote:
Ik zal wel heel dom zijn maar het lukt mij niet te joinen.

Hoi Sjoek. Probeer het eens via deze link: http://tiny.cc/BGDiscord
avatar van Xor
Xor ( 22346   284) 09-04-2020 00:14
Erg leuke column. Wel mooi dat zoiets mogelijk is en dat op een Nintendo console. Helaas is Nintendo net een stap te langzaam en bieden ze deze mogelijkheid ook niet voor iedereen online. Dus dat je gewoon random mensen in jouw eiland kan toelaten of random eilanden van onbekende mensen kunt bezoeken waardoor je misschien nieuwe vrienden kunt maken(met natuurlijk restricties, om te voorkomen dat onbekenden alles meenemen of een puinhoop maken). Nu moet het helaas via-via geregeld worden(dus je moet in een Discord groep etc. zitten en/of ergens je dodo-code delen zodat er mensen in jouw eiland kunnen komen of dat je de eiland van een ander kunt bezoeken).

Het enige wat ik wel een beetje afvraag, is dat dit allemaal, zich in de huidige tijd afspeelt. Maar hoe zal het over een paar maanden of jaren zijn. Zullen dezelfde mensen nog de game blijven spelen? Of stappen ze weer over naar de volgende game? Want ondanks dat je een community e.d. creëert, blijft het niet altijd actief zoals hoe het eerst was. Bijvoorbeeld met Monster Hunter en Pokemon Sword/Shield. En hoe gaaf zoiets kan zijn + dat je zoiets kunt meemaken. Zullen er mensen(zoals ik, want ik heb de game op het moment dat ik deze bericht plaatst, niet in bezit) op een later moment misschien Animal Crossing een poging geven. Of kopen mensen op een later moment Animal Crossing omdat ze op een later moment misschien een Switch hebben aangeschaft(of hebben gekregen voor hun verjaardag). Zullen er nog altijd mensen zijn die turnips goedkoop aanbieden? Zullen er nog mensen zijn die anderen kunnen helpen met fruit, items e.d.? Dat is een beetje wat ik nog blijf afvragen.
avatar van Sjoek
Sjoek ( 9 ) 09-04-2020 07:07
Thanks GJ het is gelukt
avatar van Mr.Resetti
Mr.Resetti ( 150 ) 09-04-2020 09:20
Quote:
Erg leuke column.

Ook ik vind het ook een erg leuke column Xor!
avatar van VenusQueenEJ
VenusQueenEJ ( 1120 ) 09-04-2020 11:21
Super leuke column :)
Ik ben één van die mensen die pas zeer recent lid is van de discord groep, maar ik voelde gelijk een deel van de community. Echt een aanrader voor andere mensen!
avatar van -GJ-
-GJ- ( 3500   5) 09-04-2020 12:08
Rol: Forum Moderator
@Xor Er wordt nog steeds gehandeld in turnips in New Leaf en die game komt uit 2012. Tuurlijk is dat minder nu de opvolger er is, maar totdat de nieuwe AC in de schappen ligt hoef je je echt geen zorgen te maken over dat de community rondom Animal Crossing verdwijnt.
avatar van The Goon
The Goon ( 509   1) 09-04-2020 14:14
Zojuist mijn zoon toegevoegd aan Discord. Zelf speel ik het spel niet maar hij is behoorlijk fanatiek. Zelf heb ik nog niet echt de behoefte om erin te duiken.
avatar van L1F3Stream
L1F3Stream ( 4328 ) 09-04-2020 14:49
Geeft de community mooi weer, top column!
avatar van Mauz
Mauz ( 103 ) 09-04-2020 20:40
Leuk stuk!
avatar van CherryPie
CherryPie ( 1926   1) 10-04-2020 01:20
Leuk stuk! +1