Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2010

Van 19 tot 22 augustus vindt dit jaar in Keulen Gamescom 2010 plaats, de Europese beurs waar games getoond gaan worden die ons hartje de komende periode sneller moeten doen kloppen.
Budgetgaming is dit jaar aanwezig op de Gamescom 2010. Met vijf man (en vrouw) sterk gaan we dit jaar naar Duitsland. Vivian (V-Devil), Eddy (ConAir), Alfred (Fant), Frido (Thahobbit) en ik (Yorn) gaan richting onze oosterburen met de opdracht om jou te voorzien met alle informatie die je nodig hebt voor de komende feestdagen. We bijten het spits alvast af door alle uitgevers met je door te nemen en te kijken welke games we allemaal kunnen gaan verwachten.2K Games
De grootste titel dit jaar voor 2K games is Mafia 2, de demo is net uit en bewijst dat eigenlijk niemand deze titel mag missen. Ook verwachten we een glimp op te gaan vangen van de nieuwe X-COM, Spec-Ops The Line en Civilization V. Vooral Spec-Ops The Line is een shooter die hoge ogen gaat gooien, de game speelt zich namelijk af in de woestijn. Het zand ligt er niet alleen voor het mooie plaatje, want door barricades kapot te schieten, kun je vijanden in een keer bedelven. Ook zullen morele keuzes centraal staan, red je iemand, of is het voltooien van de missie belangrijker en laat je die persoon sterven? Het schijnt zelfs dat er meerdere eindes zullen zijn. Meer over deze titel wanneer we op de Gamescom zijn.

Activision
Activision is natuurlijk één van de grootste ontwikkelaars in gamesland en ook op de GamesCom 2010 zullen ze groots uitpakken. Wat te denken van de nieuwste Call of Duty: Black Ops, Star Wars: The Force Unleashed 2, DJ Hero 2, Guitar Hero: Warriors of Rock en James Bond: Bloodstone.

Met de subtitel Black Ops zal Activision willen laten zien dat het de ellende met Infinity Ward achter zich heeft gelaten en dat ontwikkelaar Treyarch minstens zoveel talent in huis heeft. Afgelopen week werd al bekend dat het de duurste game ooit zal worden voor Activision, dus er staat veel op het spel. Opvallend is overigens dat Black Ops ook meteen op de Wii uit zal komen.

Star Wars: The Force Unleashed 2 gaat verder waar deel 1 eindigde en de beelden zien er tot nu toe goed uit, maar hebben mij desondanks nog niet over de streep kunnen trekken. Misschien dat Activision mij met nieuw materiaal wel dat laatste duwtje kan geven.

DJ Hero 2 heeft een Nederlands tintje met de aanwezigheid van Tijs Verwest, beter bekend als onze eigen DJ Tiësto, en moet de tegenvallende verkoopcijfers van het eerste deel doen vergeten. Net als bij de aankondiging van deel één lijkt het me wel grappig, maar nog niet ‘must have’ materiaal.

Guitar Hero: Warriors of Rock is alweer het zesde deel in de serie. Met vele nieuwe nummers en een geheel nieuwe Quest Mode wil Activision ook dit deel weer aan de massa verkopen. Ik speel zelf af en toe met vrienden nog Rockband en dat is altijd genoeg voor mij geweest. Ik ben bang dat ook deze game daar geen verandering in gaat brengen, maar ik blijf zeker met een geïnteresseerde blik hopen op iets speciaals.

Nu er nog even geen nieuwe James Bond film in de maak is, vanwege financiële problemen bij filmstudio MGM, kan de game James Bond: Bloodstone het gat voor de fans opvullen. Activision mag proberen de magie van de Nintendo-64 titel Goldeneye te benaderen. Ik hoop dat we in Keulen een positief gevoel over deze titel zullen krijgen.Bethesda
Deze uitgever kennen we natuurlijk vooral van het magistrale Fallout 3. Naast Fallout: New Vegas zal Bethesda de komende tijd komen met titels als Brink, Rage en Hunted: Demon’s Forge. Op dit moment staat alleen Fallout: New Vegas voor dit najaar gepland en gezien de kwaliteit van Fallout 3 is het dan ook niet meer dan terecht om deze game als potentiële beurstopper aan te wijzen.

Capcom
Officieel is de Japanse ontwikkelaar Capcom niet aanwezig in Keulen, maar er zal op de GamesCom toch een Capcom game getoond worden. Namens Capcom zal ontwikkelaar Namco Bandai de game Street Fighter x Tekken tonen.

Eerder dit jaar mocht ik Super Street Fighter IV reviewen en die game is me zeker positief bijgebleven. Ik ben dan ook benieuwd hoe de Tekken karakters uit de verf gaan komen in de typische Street Fighter stijl.

Codemasters
Als codemasters ergens goed in is, dan is het wel in het maken van racegames. Ik verwacht dit jaar geen enorme line-up, maar er is zeker een grote kans dat zowel Dirt 3 als de nieuwe Formule 1 game aanwezig zijn. Daarnaast is er pas geleden een nieuwe Operation Flashpoint aangekondigd, die hoogstwaarschijnlijk ook op de beursvloer te vinden is.

Dirt 3 is nog maar net aangekondigd met een niet zo veelzeggende teaser, maar daaruit was wel op te maken dat we sowieso weersomstandigheden als sneeuw en regen mogen verwachten. Ook zal wereldberoemde rallyrijder Ken Block weer zijn opwachting maken in de game. F1 2010 moet na lange afwezigheid de Formule 1 weer representeren op de grote consoles. Ik ben geen expert op het gebied, maar weet wel dat als er één ontwikkelaar is die is te vertrouwen met racegames, het Codemasters wel is. Grafisch is de game oogverblindend mooi, en de previews zijn lovend over de gameplay. Dan is er nog het vervolg op het licht tegenvallende Operation Flashpoint: Dragon Rising van vorig jaar. Er is eigenlijk nog te weinig bekend over deze titel om een goede verwachting te geven, daarvoor zul je moeten wachten tot we jullie vanaf de beurs kunnen informeren.


F1 2010


Electronic Arts
Als er één uitgever is, die ieder jaar veel titels op de markt brengt, dan is het EA wel. Naast de jaarlijks terugkerende sportgames, komt EA dit jaar met Dead Space 2, Need for Speed: Hot Pursuit (hierna: NFS: HP), Medal of Honor en MMA. Naast de jaarlijkse strijd tussen FIFA en Pro Evolution Soccer van Konami lijken vooral Dead Space 2 en NFS: HP toch de toppers uit de selectie van EA. Dead Space is namelijk horror in zijn puurste vorm en aan NFS: HP bewaar ik zeer goede herinneringen van eerdere delen. Dankzij Criterion, de makers van Burnout én deze game, verwacht ik een groots spektakel.

Konami
Als één van de eerste uitgevers maakte Konami zijn line-up voor de Gamescom bekend. Naast enkele onaangekondigde projecten neemt Konami Pro Evolution Soccer 2011 (hierna: PES 2011), Castlevania: Lords of Shadow en Def Jam: Rapstar mee naar het evenement. Uiteraard zullen de verwachtingen voor PES 2011 hooggespannen zijn, maar ook van de nieuwe Castlevania mag het een en ander verwacht worden, omdat Hideo Kojima (Metal Gear Solid) zijn medewerking verleent aan deze game. Het succes van Def Jam: Rapstar is moeilijk in te schatten. Hiphop is ongekend populair, maar of dat voldoende is om gamers massaal aan het rappen te krijgen?


Pro Evolution Soccer 2011


Microsoft
Microsoft heeft dit jaar een boel om te laten zien. Ik verwacht veel van games als Halo Reach en Fable 3, maar nog veel belangrijker is natuurlijk de lancering van Kinect. Het kan haast niet anders dan dat de focus op dit nieuwe stukje hardware ligt dit jaar. Zeker aangezien Kinect ervoor moet zorgen dat de 360 nog een tijdje mee kan, in plaats van dat er binnen aanzienlijke tijd alweer een nieuwe console op de markt komt.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn best moet doen onpartijdig te blijven. Ik ben namelijk al sinds het eerste deel een enorm fan van de Halo-reeks, en kan dan ook niet wachten op het nieuwste deel; Halo Reach. Het internet is al overladen met filmpjes en previews van de game, die erop wijzen dat het wederom een geweldige game gaat worden. De singleplayer belooft zowel qua verhaal als gameplay weer van dezelfde ongeëvenaarde kwaliteit te worden die we van de serie kennen. Ook veelbelovend zijn de multiplayer en de forge mode, die er beiden flink op vooruit zijn gegaan sinds Halo 3. Over Fable 3 is iets minder bekend, maar dat de game bijzonder degelijk zal worden staat toch eigenlijk wel vast. Fable 2 was een flinke stap vooruit ten opzichte van het eerst deel, maar dat zal bij de overgang van twee naar drie misschien wat minder zijn. De gameplay lijkt niet bijzonder veel veranderd, wat geen probleem is, gezien die van het vorige deel meer dan degelijk was. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe de game zal spelen. Waar ik nog veel benieuwder naar ben is echter Kinect. Dat komt vooral omdat ik nog niet helemaal overtuigd ben van het principe gamen door bewegen. Gamescom lijkt me de ideale mogelijkheid voor Microsoft om mij, en vele anderen, over te halen.

Namco Bandai.
Enslaved is de belangrijkste titel dit jaar van Namco Bandai. In deze tactische avonturengame kruip je in de huid van Monkey, een sterke bruut, en Trip, zijn AI partner. Veel is er nog niet over de game bekend, maar de eerste beelden zagen er tot nu toe goed uit. Veelbelovend is ook dat Monkey en Trip altijd met zijn tweeën zijn gedurende het avontuur, wie weet dat je coöp. de game door kunt gaan spelen. Verder verwachten we de nieuwe Dragon Ball Z Raging Blast te zien en gaan we kennismaken met twee compleet nieuwe titels, Knights Contract en Inversum. Over deze twee games is nog weinig bekend, wel is er al een trailer beschikbaar van Knight’s Contract die een beetje doet denken aan Dante’s Inferno. Inversum hoor je meer over gedurende de Gamescom.


Knights Contract


Nintendo
De gehele Nintendo line-up kun je hier alles over lezen.

Rockstar
Op voorhand is het erg onduidelijk of Rockstar wel aanwezig zal zijn op Gamescom. Wanneer ze aanwezig zijn, zullen ze ons waarschijnlijk iets gaan tonen van L.A. Noire en wellicht wel van de PS3 exclusive Agent. Dit laatste zou de Gamescom meteen een wereldprimeur opleveren. Vooralsnog blijft het echter gissen naar de deelname van Rockstar.

Sony Computer Entertainment
Als één van de drie platformhouders heeft Sony een sterke eigen line-up nodig om de PS3 en PSP te ondersteunen. Op de PSP gebeurt dat vooral middels nieuwe games als Patapon 3, God of War: Ghost of Sparta en Echochrome 2. Bij de PS3 probeert Sony vooral de mogelijkheden te verbreden met de komst van 3D Gaming en natuurlijk de Playstation Move. Niet alle games zullen deze ontwikkelingen gaan benutten, maar in zowel het core als het casual games assortiment zullen we vertegenwoordigers terug gaan zien. Vooral bij de Playstation Move is dit het beste zichtbaar middels titels als The Shoot, The Fight: Lights Out, Sports Champions, Gran Turismo 5 (hierna: GT 5), SOCOM 4: Special Forces en een herwerkte versie van Heavy Rain. Dan is Sony’s line-up echter nog niet compleet, want Sony brengt ook nog games uit als LittleBigPlanet 2 (hierna: LBP 2), Twisted Metal, Killzone 3 en DC Universe Online. Gelukkig verschijnt niet elke titel dit najaar, zodat er ook in het voorjaar van 2011 nog iets te beleven is. GT5 (in 3D) wordt de grootste knaller van dit najaar, maar ook LBP 2 en God of War: Ghost of Sparta verdienen zeker onze aandacht.


Gran Turismo 5


Square Enix
Square Enix is natuurlijk vooral bekend van de Final Fantasy reeks, maar de laatste tijd is de uitgever zijn horizon aan het verbreden. Naast een nieuwe Final Fantasy, en een aantal spin-offs, komt Square dit keer ook met onder andere de nieuwe Deus Ex en Front Mission Evolved. Zelf hoop ik stiekem op eerste beelden van een nieuwe Hitman, maar daar is helaas niets over bekend. Ook zal Kingdom Hearts: Birth by Sleep te spelen zijn.

Ik ben niet de aangewezen persoon om een mening te geven over Japanse RPG’s. Ik ben geboren met een natuurlijke allergie voor het genre, wat ervoor zorgt dat mijn mening vaak niet verder komt dan woorden als “walgelijk”, “verderfelijk” en “bespottelijk”. Daarnaast weten de meesten waarschijnlijk wel waar ze aan toe zijn met zowel de Final Fantasy als de Kingdom Hearts reeksen. Erg hoge kwaliteit is meestal toch wel gegarandeerd, mocht het genre je liggen. Meer geïnteresseerd ben ik in de nieuwe Deus ex, gezien ik me best vermaakt heb met de vorige twee delen. De nieuwe, Human Revolution, die zich ver voor de gebeurtenissen in de eerste game afspeelt, ziet er erg interessant uit. De game lijkt iets meer open voor nieuwkomers, met onder andere regenererende gezondheid, een coversysteem en dergelijke shooter-trekjes. Dit is in mijn ogen een niet meer dan logische zet, die de gameplay best eens ten goede zou kunnen komen. Hoe het allemaal precies uitpakt zullen we volgende week hopelijk uitvinden!

THQ
De volgende games zullen in ieder geval getoond gaan worden: Homefront, WWE 2011, WWE Allstars, Warhammer 40k Dawn of War: Chaos Rising, Company of Heroes Online, Warhammer 40k: Space marine en Red Faction: Armageddon.

THQ heeft maar liefst 2 worstelgames in ontwikkeling. Beiden zullen op de GamesCom aan ons getoond gaan worden. Ik ben zelf geen fan van het worstelgenre, maar gelukkig hebben we andere crewleden die deze games op waarde kunnen schatten. Warhammer 40k Dawn of War 2: Chaos Rising. Deze megalange titel zorgt voor een uitbreiding in het Warhammer 40k RTS universum. Warhammer 40k: Space Marines is een RPG die er best stoer uitziet. In Keulen zal ik de perspresentatie bijwonen en de eerste beelden hebben mij eigenlijk wel enthousiast gemaakt. Hopelijk weet THQ dit gevoel alleen nog maar te vergroten. Company of Heroes Online is een heruitgave van de originele Company of Heroes, maar ditmaal staat de multiplayermodus centraal. Misschien best een leuke game, maar er moet veel gebeuren wil deze game de aandacht van Starcraft 2 afhalen.


Homefront


Ubi Soft
Ubi Soft komt dit jaar met een paar leuke titels. Zo kunnen we ons opmaken voor de multiplayer van Assassins Creed Brotherhood. Hierin krijg je steeds de opdracht om een bepaald iemand om te leggen, tegelijkertijd moet je echter uitkijken, want iemand heeft jou namelijk ook op zijn verlanglijstje staan. Hoe beter je het doet, hoe meer mensen achter jou aan zullen komen. Of het genoeg plezier biedt om lang leuk te blijven zullen we moeten gaan uitvinden. Verder komt Ubi Soft met Driver San Francisco, John Tanner is dus weer terug van weggeweest! Ook dit deel wordt weer vervaardigd door Reflections, nu maar hopen dat deze titel beter is dan Driv3r. Als laatste mogen we natuurlijk de nieuwe Ghost Recon: Future Soldier niet vergeten. Hopelijk zijn dit keer de achievements wat beter haalbaar dan bij de voorgaande delen, maar dat deze game weer een topper gaat worden, kan bijna niet missen.

Warner Bros Interactive
Warner Bros timmert hard aan de weg en heeft in een paar jaar tijd zijn eigen plek binnen de gamesindustrie verworven. De line-up die wij verwachten op de Gamescom, zal bestaan uit Lord of The Rings: Aragorn’s Quest, Batman: The Brave and the Bold.en wellicht een glimps van F.E.A.R. 3. Voor dit najaar verwacht ik veel goeds van Lord of the Rings: Aragorn’s Quest. Mits voorzien van goede motion controls, kan het wel eens de kwaliteit van oude Lord of the Rings games als The Two Towers en The Return of the King bereiken.

Het Budgetgamingtoevoegteam
Om je alvast meteen te kunnen helpen met het peilen van de prijzen voor deze aankomende games, heeft het toevoegteam de afgelopen weken al heel wat werk verzet. De meeste games staan dan ook nu al in onze database, zelfs wanneer er op dit moment geen EAN code beschikbaar is. Ben je dus nieuwsgierig naar één van deze games, dan is de kans groot dat je hem al bij ons kunt vinden. Mis je toch nog iets, dan kun je een gamenaam altijd melden. Zolang de game uiteraard wel dit jaar uit gaat komen.

Tevens zullen Flapperbol en Henri-Alexander gedurende het evenement ook hun beste beentje voort zetten door de nieuwe games, die al beschikbaar zijn bij winkels om te pre-orderen, aan de database toe te voegen. Nu voelt dat verder misschien nog wat kaal aan, maar volgend jaar kunnen jullie meteen gebruik maken van de nieuwe wenslijst. De nieuwe functie waar in je precies kunt aangeven welke games je bij wilt gaan houden en voor welke prijs jij graag een game wilt gaan scoren! Voor nu moeten we het echter nog even zonder doen. We eindigen met de vraag; welke games zouden op jouw verlanglijstje komen?

Geplaatst door Yorn op 15-08-2010
Aantal keer bekeken: 9571

Laatste reacties

avatar van The Chosen One
The Chosen One ( 728   2) 15-08-2010 14:20
Vind ff uit of er nu al officiële bevestiging is/komt voor ICO/Shadow.
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3455 ) 15-08-2010 14:26
Assassins creed brotherhood en Homefront zijn voor mij wel interessante titels. En ik hoop dat mafia 2 daar al te volledig spelen is
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 15-08-2010 14:31
Ik zou er heen gaan.. Maar voor mij is Lowlands toch wel iets leuker dan tussen zwetende smerige duiters hangen..
avatar van Huxx
Huxx ( 37 ) 15-08-2010 14:40
Hoop dat company of heroes online nog net wat vetter word als de oudere, en natuurlijk weer meer spelers
avatar van WouterVS
WouterVS ( 1529 ) 15-08-2010 14:41
Dan toch maar CoD: Black Ops.
avatar van Soul Hunter447
Soul Hunter447 ( 42 ) 15-08-2010 15:58
-F1 2010
-homefront
-Medal of Honor/CoD Black Ops
avatar van Valthyr
Valthyr ( 6163 ) 15-08-2010 17:30
Ooh, ik zag Homefront staan. Dan is dit item het waard om te lezen :)
Ik ben namelijk erg benieuwd naar wat die game gaat doen. Er hangt voor mij nog steeds een angst boven de game, omdat ik bang ben dat het totaal verkeerd uitpakt :-/

Verder ben ik voor dit najaar in de gaten aan het houden:
Halo Reach (al gepreordert, maar, you know)
Medal of Honor
CoD: Black Ops
Need for Speed: Hot Pursuit

Ennn, Battlefield 3, maar ik ben bang dat er hoogstens een trailer op de Gamescom komt. En die kans lijkt me redelijk groot. Volgens mij is Duitsland best een Battlefield land, vanwege de vele PC gamers. En, gamescom->Duitsland, mooie plaats voor de eerste vertoning van Battlefield 3
avatar van Soulflame
Soulflame ( 42 ) 15-08-2010 19:00
Ik ben zeer benieuwd of ze wat meer laten zien van de 3DS, welke titels er inmiddels speelbaar zijn (om te zien of dat analoge pad een beetje werkt) en hoe de reacties zijn.

Verder eigenlijk alleen geinteresseerd in de line-up van Blizzard (die niet aanwezig is blijkbaar) en Sony (VEEL leuk spul in de pijplijn; nieuwe GoW en Patapon op de PSP, GT5, LBP2... allemaal zeer interessant)
avatar van Always4psv
Always4psv ( 4230 ) 15-08-2010 21:58
daar zou ik wel heen willen. achja. maar ben heel benieuwd naar Fable 3 want ik ben al een grote fable fan sinds deel 1. ook F1 2010 lijkt me erg vet, en ik wil ook wel wat zien van de nieuwe operation flashpoint, driver san fransisco en natuurlijk fifa 11. er zijn verder nog heel wat vette games in de maak. eigenlijk te veel om ze allemaal te kopen
avatar van Diesel
Diesel ( 1305 ) 16-08-2010 10:28
De EA booth gaat tof worden!! Ik hoop dat het vrijdag niet te druk is wanneer ik er ban, niet zo'n fan van lange rijen ;)
avatar van Mr Rik
Mr Rik ( 354 ) 16-08-2010 12:01
jullie vergeten gewoon Guild Wars 2
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 16-08-2010 21:37
Quote:
Vind ff uit of er nu al officiële bevestiging is/komt voor ICO/Shadow.


Haha, die verwacht ik pas bij de Tokyo Gameshow.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 16-08-2010 21:40
Quote:
jullie vergeten gewoon Guild Wars 2


Mja, die game pakken we dan maar mee tijdens de Gamescom zelf. Idd, NCSoft hebben we niet genoemd, maar ik weet eigenlijk niet in hoeverre zij aanwezig zullen zijn.

Guild Wars 2 previewen o.b.v. 5 minuten gameplay wordt iig uitdagend. ;)
avatar van Lud0v1c
Lud0v1c ( 928 ) 18-08-2010 16:22
Even Knights Contract en Enslaved in de gaten houden :)