Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Bioshock Infinite

Het grote verrassingsproject van 2K Games is Bioshock Infinite, een game waar ik persoonlijk nu al naar uitkijk. Dit keer maakt de diepte van de oceaan plaats voor de ruimte van de lucht. Het verhaal neemt je mee naar het tweede decennium van de vorige eeuw. Het is de tijd waarin vliegen net was ontdekt en de telefoon langzaam op begon te komen. En wat te denken van de grammofoonplaat waarmee je muziek op elk moment van de dag kon beluisteren.Deze ontwikkelingen brachten enkele legendarische wetenschappers op een idee. Ze wilden graag al deze revolutionaire ideeën gezamenlijk aan de wereld tonen. Het plan rondom de bouw van Columbia was geboren, een enorme luchtstad als symbool voor de mogelijkheden van die tijd.

Mensen hoefden niet van heinde en verre af te reizen naar de luchtstad, in plaats daarvan reisde Columbia van stad naar stad naar het volk toe. Al gauw ontstaat er echter onenigheid tussen de wetenschappers die allemaal een andere visie hebben over wat er met Columbia verder moet gaan gebeuren, waar het voor moet gaan dienen, en wat het doel moet zijn. Op het hoogtepunt van deze onenigheid verdwijnt Columbia plotseling volledig van de radar. Er zijn meldingen vanuit Londen, signalementen van de vliegende spookstad, maar niemand weet precies waar het gigantische gevaarte is gebleven.

De zoektocht naar een meisje
In Bioshock Infinite neem jij de rol aan van Booker de Witt, een huurling die opgeroepen wordt als er problemen opgelost moeten worden. Op een dag komt er een persoon naar je toe met de vraag om zijn dochter Elizabeth te redden. Er is echter iets bijzonders aan deze taak, want Elizabeth is inmiddels al 12 jaar vermist en zit gevangen in een stad genaamd Columbia. Hij vraagt of je hier wel eens van gehoord hebt en je herinnert je enkele verhalen van een mythische stad die zo ooit heeft geheten. Je neemt de opdracht aan en zo begint je avontuur richting de spookstad.Na een zoektocht arriveer je op Columbia en leer je dat het nog niet eens zo moeilijk is om Elizabeth te vinden, maar dat het eerder een probleem is om haar weg te krijgen uit de stad. De stad lijkt Elizabeth gevangen te houden…

Eerste stapjes in de zwevende stad
Door middel van een presentatie worden we door de zwevende stad geleid. We passeren het stadhuis dat net uit de lucht valt en vlak voor je neus met een hels kabaal ter aarde stort. Langzaam banen we ons een weg naar een man die een groep kraaien aan het voeren is, waarnaast een oude man met propagenda strooit voor zijn politieke campagne. Hij klinkt overtuigend maar schreeuwt en roept in het luchtledige, er is niemand die zijn toespraak aanschouwt. Plotseling richt hij zijn blik op jou. De oude man wordt woest en gebiedt de kraaien-voerder om jou aan te vallen. Hij blijkt de mogelijkheid te hebben om de kraaien te commanderen en je kan nog maar net op tijd wegduiken voordat je wordt doodgepikt door een horde boze kraaien.Het gevecht komt tot een snel einde wanneer Booker de kraaienman over de reling weet te gooien. Op dat moment maak je kennis met de eerste nieuwe ‘plasmid’ van Bioshock Infinite, kraaien commanderen. De politicus, aangeslagen door het verlies van zijn krachtige compagnon, springt over de rand en ontsnapt via een soort vliegend achtbaanstelsel. We denken veilig te zijn tot er opeens een enorme kogel onze kant op geschoten wordt. Onze vijand blijkt een kanon te hebben gevonden. Wanneer de tweede kogel gelanceerd wordt spring je op goed geluk de achtbaan op en suis je door de lucht. Aangekomen bij de kanonnen schiet de politicus nog een laatste keer op je. Je stopt de kogel midden in de lucht, de introductie van een tweede ‘plasmid´ is een feit. De kogel, nog heet van de gemaakte vaart, koelt zichtbaar af. Dan schiet je hem terug en knal je het kanon met zijn bestuurder naar een volgend leven. Tijd voor een feestje is er niet, want al snel wordt je achtervolgd door een nieuw type Big Daddy. Alle hoop lijkt verloren, tot je op het laatste moment gered wordt door Elizabeth, het meisje waar je naar op zoek bent. Uithijgend na een lang gevecht vraag je Elizabeth of dat het beest was wat haar probeerde vast te houden. Nee ,dit was een kleintje vertelt ze, terwijl een enorm draak-achtig beest overvliegt. Samen met Elizabeth vlucht je van dit grote gevaarte en daar sluit de demo af.

Wij willen meer!
De korte demo smaakte naar meer, veel meer. Wat meteen opvalt, is dat BioShock Infinite vrolijker oogt dan de eerdere delen. Je loopt nu niet meer in benauwde onderwateromgevingen, maar je bevindt je het gros van de tijd onder het warme zonnetje. Het ziet er naar uit dat je je ook zelden alleen gaat voelen. Het grootste gedeelte van het spel zal je zo te zien samen met Elizabeth doorbrengen.Als laatste wil ik nog even de graphics aanhalen, want de game ziet er enorm goed uit. Het bizarre sfeertje komt goed uit de verf met de aparte vormgeving van de gebouwen, personages en andere kleine details. Ook zaken als de kogel die langzaam afkoelt wanneer je hem opvangt, een stadhuis wat te pletter stort en de wilde rit over de achtbaanachtige constructie geven de game net dat beetje extra. De keuze voor de lucht lijkt een goede geweest te zijn en de creativiteit die de ontwikkelaars in deze nieuwe omgeving kunnen verwerken lijkt zijn vruchten af te werpen. Bioshock Infinite is één van de meest indrukwekkende titels die we op de Gamescom hebben gezien. Zeker een game om in de gaten te houden!

Geplaatst door Yorn op 29-08-2010
Aantal keer bekeken: 6323

Laatste reacties

avatar van Pangafile
Pangafile ( 926 ) 31-08-2010 09:11
Mooie preview, Infite lijkt me echt een topgame. Ik ben dat depri-onderwater gevoel nu wel zat .
avatar van Lud0v1c
Lud0v1c ( 928 ) 31-08-2010 16:22
Oeh, ik ben erg benieuwd! De screens zien er goed uit! Ik hou ook erg van vrolijke games met veel sfeer. Goed dat ze nu deze richting op gaan. Het duurt wel lang voordat deze game uitkomt
avatar van Joery93
Joery93 ( 19 ) 31-08-2010 20:55
Complimenten! Dit is de eerste plek waar ik van deze titel gehoord heb! Goed dat jullie er zo snel bij zijn!
avatar van LittleBigMan
LittleBigMan ( 748 ) 03-09-2010 16:32
Dan ben je wel een beetje traag, Joery...

Goeie preview, Yorn!
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 20-09-2010 01:21
Bioshock RULES!!!
Klasse! Een zeer leuke review!