Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Rage

Bethesda heette ons welkom in een ruimte die ons sterk deed denken aan een bioscoopzaal. De belangstelling was overweldigend en dus maakten we ons op voor een ongetwijfeld sprankelende presentatie. Rage is het eerste nieuwe intellectueel eigendom van id Software sinds een lange tijd.De wereld van Rage ligt behoorlijk in puin. De overlevenden hebben zich verzameld in kleine nederzettingen, waar zo goed mogelijk gebruik wordt gemaakt van de spullen die de apocalyps hebben overleefd. Binnen deze nederzettingen, die elk hun eigen uiterlijk hebben, ben je relatief veilig voor de bandieten en mutanten die de buitenwereld onveilig maken.

De setting doet eigenlijk meteen aan Fallout denken, welke ook door Bethesda uitgegeven is. In de eerste plaats lijkt Rage een First-person shooter, maar tijdens de presentatie werd ook aangegeven dat het racen een behoorlijke rol zal gaan spelen. Zo is het is mogelijk om quads, buggies en jeeps te besturen, die voorzien kunnen worden van bepantsering en wapens. Omdat de wereld vol loopt met gespuis, is dit een middel bij uitstek om je sneller te kunnen verplaatsen.

Binnen de nederzettingen kunnen diverse activiteiten ondernomen worden. Zo kun je er van alles kopen, kan je deelnemen aan races en opdrachten accepteren. Bij de quest in de demo bevind je je in het op een waterbron gebouwde dorpje Wellspring, waar mutanten het water dreigen te vergiftigen. De eventuele gevolgen zullen catastrofaal zijn voor het dorp en daarom vragen ze jou om hulp. Eenmaal bij de bron worden de mutanten worden stuk voor stuk een kopje kleiner gemaakt door de inzet van bekende wapens zoals de shotgun, mitrailleur en het pistool. Daarnaast kunnen we ook apartere wapens en upgrades verwachten, waaronder een extreme versie van de boemerang en electrobolt munitie. Hiermee kunnen bijvoorbeeld vijanden die in het water staan worden geroosterd om ze zo levensloos in het water zien te plonsen. Ten slotte kunnen er ook nog sentry bots, radiografisch bestuurbare wagentjes en turrets ingezet worden om de overmacht van vijanden aan te kunnen.Hoewel Rage pas gepland staat voor een release op 15 september 2011 zagen de graphics van de diverse gebieden er op de Xbox 360 eigenlijk al waanzinnig uit. Al met al verwachten we veel goeds van de nieuwe Rage engine, die wellicht ook gebruikt zal gaan worden voor een nieuwe Doom of Wolfenstein. De game zal uitgegeven worden op de PS3, PC en Xbox 360. Ook al maakte de getoonde demo al veel indruk, toch denken we dat er nog behoorlijk aan de AI van de game gewerkt moet worden. Rage is een titel om in de gaten te houden, maar het is te vroeg om nu al duidelijke conclusies te kunnen trekken.

Geplaatst door ConAir op 05-09-2010
Aantal keer bekeken: 5040

Laatste reacties

avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 20-09-2010 02:18
Wow! Wederom een mega leuke game in aantocht houdt (vertwijfeling klinkt er in Mr. Cheapo's! stem) het dan nooit op....