Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Medal of Honor

Een tijdje terug mocht ik, tot mijn grote blijdschap, een bta-code van Medal of Honor ontvangen. Dolgelukkig vulde ik de code in en downloadde ik de game, alleen om erachter te komen dat het een ongeregelde, ongebalanceerde, onstabiele zooi was. Dat viel vies tegen en ik pakte op de Gamescom dan ook met weinig vertrouwen de controller op om Medal of Honor nog een laatste kans te geven. Achteraf ben ik bijzonder blij dat ik dat heb gedaan; hulde EA!Hoe die jongens van Dice, die verantwoordelijk zijn voor de multiplayer van deze game, het voor elkaar hebben gekregen weet ik niet, maar de game is er in de korte tijd sinds de bta zo enorm op vooruitgegaan dat het haast leek alsof ik met een ander spel bezig was. Ik speelde een potje multiplayer op een voor mij onbekende map met een aantal wapens die ik nog niet kende. Het was duidelijk dat het karakter waarmee ik speelde al een zeer hoog level had behaald, aangezien ik een enorm aantal wapens tot mijn beschikking had, die allemaal volledig aan te passen waren op allerlei manieren. Plak er een nieuw vizier op, vervang de loop, stop wat andere munitie in de magazijnen, het kan allemaal. Je kunt eenvoudig voor de match, elke keer dat je dood gaat, je class en wapens veranderen, wat toch wat makkelijker werkt dan in Call of Duty, waar je alleen in de lobby je wapenuitrusting aan kunt passen. De versie van MoH die ik op de Gamescom speelde, werkte lekker soepel zonder lag. De game zag er prachtig uit, speelde heerlijk en klonk nog vele malen beter.

Ik speelde een mode die erg deed denken aan Battlefield Bad Company. Het ene team beschermt zijn basis, het andere team probeert daar een bom te plaatsen. Het voelt als een mix van Bad Company gemengd met Call of Duty, waardoor het soepeler en sneller verloopt. Het is duidelijk dat er geluisterd is naar de vele kritiek die de bta opleverde: mensen gaan een stuk makkelijker dood en de wapens zijn nu redelijk uitgebalanceerd. Met veel plezier maaide ik vele medejournalisten neer met mijn machinegeweer, maar ook een assault rifle werkt op zijn eigen manier prima. Het is maar net waar je voorkeur ligt.Medal of Honor belooft toch nog de eindejaarsklapper te worden die ik verwacht had. Het is jammer dat veel mensen nu een slechte nasmaak hebben overgehouden aan de bta, wat de verkoopcijfers best eens zou kunnen benvloeden. EA zou er verstandig aan doen om een multiplayer-demo online te zetten van dezelfde kwaliteit als de demo die ik op de Gamescom speelde om het vertrouwen terug te winnen van de vele gamers. Ik kan je in ieder geval vertellen dat je je pre-order nog niet af hoeft te zeggen: er is nog hoop!

Geplaatst door Fant op 05-09-2010
Aantal keer bekeken: 6545

Laatste reacties

avatar van Valthyr
Valthyr ( 6163 ) 06-09-2010 11:52
Kun je als marinier ook met een AK schieten? En als Taliban met een M4/M16?
Ik heb namelijk een enorme hekel aan het vizier van de AK-47 :-/

Edit:
Vizier -> Iron sight. Dat bedoelde ik dus.
avatar van Sd90r3efjbsd
Sd90r3efjbsd ( 105 ) 06-09-2010 17:16
Plak er een nieuw vizier op, vervang de loop, stop wat andere munitie in de magazijnen, het kan allemaal.

Het staat gewoon in de preview. Blij dat deze game goed uitpakt, heb de vorige medal of honor games allemaal met veel veel plezier gespeeld.
avatar van WaaRLaNDeR
WaaRLaNDeR ( 2278 ) 06-09-2010 20:35
Gelukkig er is nog hoop,
De beta viel mij namelijk ook vies tegen.
avatar van XQuse
XQuse ( 80 ) 07-09-2010 11:58
Laat die multiplayer-demo maar komen!
avatar van Soul Hunter447
Soul Hunter447 ( 42 ) 07-09-2010 18:31
heb de beta key ook gekregen.viel tegen maar er is nog hoop
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 20-09-2010 02:11
NOBODY "FUCKS" WITH MOH!!!
I love this serie game concept!
LAN Party here I come.... ;-p