Quote:
Broccoli en kip cordon blue. Niet vega, klopt oplettende en beetje bemoeizuchtige Budgetgamer. Ik had zin in een kippetje, want dacht dat dat lekkerder zou zijn. Niet dus, de vega variant is lekkerder, gezonder én er hoeft geen kip een vervelend kort leven te lijden en eindeloos vervuilend vervoerd te worden. Wijze les, da's ook wat waard.
Gepost door: Budgetpaardje op 22-05-2024 19:20
Gepost door: Budgetpaardje op 22-05-2024 19:20
Fijn dat je vega bent, maar ik durf wel de discussie aan om te zeggen dat over t algemeen niet al t vega gezonder is dan een "echt" stuk vlees...1 vd argumenten: Vega wordt vooral in voorgefabriceerde spul genoeg rotzooi aan toegevoegd om t "lekker en houdbaar" te maken.
Ik heb tortelini al carbonara gemaakt en dat was lekker.
Yeah, you do you too
Als je het hebt over voedingswaarde nodig ik je graag eens uit om gewoon eens twee verpakkingen naast elkaar te houden en te lezen wat je er nou daadwerkelijk uithaalt. De gezondste optie is natuurlijk noch vlees noch namaak vlees. Maar daar doelde je volgens mij niet op.
🐴
En gordon blue heb ik nooit echt lekker gevonden, het verbaast me niks dat een vega variant dan beter smaakt.
Quote:
Oh hoe kon ik zo dom zijn. Ben ook nog eens cultureel onpassend.Koe Lo Kai dus. Ziet er beter uit dan wat ik de laatste keer van de Chinees had...
Gepost door: GameFatale op 22-05-2024 18:57
Gepost door: GameFatale op 22-05-2024 18:57
Maar inderdaad, moet een kai zijn dan Stond in het recept dat ik voor tuk varkenshaas kon gebruiken, maar om dat te frituren vind ik zonde van het vlees voor die prijs.
En iedereen bedankt voor de complimenten. Kan verzekeren dat het net zo lekker smaakt als dat het er uitziet.
Twitch.tv/DagDoesStuff 👑🐊
Quote:
Vertel jij nou dat we alleen biologisch vlees moeten eten?
Gepost door: Crazymax op 22-05-2024 23:34
Gepost door: Crazymax op 22-05-2024 23:34
Ook biologisch vlees is doorgefokt supergroei vlees, wat voordat het in de supermarkt belandt volgespoten is om zwaarder te zijn en extra lang mee te gaan. Het blijft een stuk dood vlees. Dat wil ontbinden en rotten, niet dagenlang in vervoer zijn en in de supermarkt wachten.
Het is jammer, want ik vind een stukje vlees ook best lekker op z'n tijd, maar de industrie is verziekt. Het ergste is nog dat de kwaliteit vlees zo enorm achteruit is gegaan, en ze komen er gewoon mee weg. Als ik iemand aangesproken heb, raad ik aan wat vaker Keuringsdienst van Waarde te kijken of wat docus te kijken. Stem met je portemonnee mensen.
🐴
Quote:
[..]
Ook biologisch vlees is doorgefokt supergroei vlees, wat voordat het in de supermarkt belandt volgespoten is om zwaarder te zijn en extra lang mee te gaan.
Gepost door: Budgetpaardje op 23-05-2024 08:44
Ook biologisch vlees is doorgefokt supergroei vlees, wat voordat het in de supermarkt belandt volgespoten is om zwaarder te zijn en extra lang mee te gaan.
Gepost door: Budgetpaardje op 23-05-2024 08:44
Interessant, hier ben ik niet bekend mee, bron graag?
Quote:
Ooit wel eens een verse op? Maak ze wel eens met daarbij gebakken aardappels en broccoli. Vind die uit de supermarkt namelijk ook niks. Lijkt naar mijn mening op mystery meat. Samengeperst vlees van restafval en botschraapsels, plak ham waar je niet voor geen kan bijten dus meteen er tussen uit trekt, en vloeistof dat voor kaas moet doorgaan.En gordon blue heb ik nooit echt lekker gevonden, het verbaast me niks dat een vega variant dan beter smaakt.
Gepost door: Crazymax op 22-05-2024 23:34
Gepost door: Crazymax op 22-05-2024 23:34
Het is wel even hameren op het vlees, maar reageer mij dan liever af op een stukje vlees dan mijn kinderen. Klik.
Quote:
Hoop dat je de ironie van je eigen post ziet nadat je zelf alinea's er over door zaagt.
Niet vega, klopt oplettende en beetje bemoeizuchtige Budgetgamer.
Gepost door: Budgetpaardje op 22-05-2024 19:20
Gepost door: Budgetpaardje op 22-05-2024 19:20
Twitch.tv/DagDoesStuff 👑🐊
Quote:
En gordon blue heb ik nooit echt lekker gevonden,
Gepost door: Crazymax op 22-05-2024 23:34
En gordon blue heb ik nooit echt lekker gevonden,
Gepost door: Crazymax op 22-05-2024 23:34
Ik zag meteen die nicht voor me haha, maar cordon bleu is best lekker..
Am i living deeply, or just barely skimming...
Quote:
[..]
Interessant, hier ben ik niet bekend mee, bron graag?
Gepost door: Crazymax op 23-05-2024 10:03
Interessant, hier ben ik niet bekend mee, bron graag?
Gepost door: Crazymax op 23-05-2024 10:03
Biologisch vlees betekent alleen maar dat het dier loopt op onbespoten en natuurlijk bemest land. Of dat land in een weiland is of een stal op dat onbespoten land maakt niet uit. Het bio-keurmerk is gebaseerd op een ecologisch verantwoorde omgeving, waarbij de nadruk ligt op het land zolang mogelijk te kunnen gebruiken. Bij niet bio-producten wordt land namelijk zo erg bespoten dat het na een aantal oogsten dode grond is. Het betekent dus niet dat een bio koe alleen maar in de wei heeft gestaan en gras gegeten heeft.
Wel betekent het dat een kip z'n snavel mag houden, een varken z'n staart niet levend wordt afgeknipt en dat er niet preventief antibiotica wordt ingespoten bij het levend dier. Maar het lijkt me toch algemeen bekend dat als je vlees niet meer leeft, de ontbinding onmiddellijk begint. Het koelen vertraagd dit proces, maar gaat het niet tegen. Daar zijn middelen voor nodig om dit proces te vertragen en het risico voor ons als eter weg te nemen.
De biologische boer zal geen water toevoegen aan je kipfilet, maar degene die het in een verpakking stopt en aan de supermarkt verkoopt wel. Hier is een interessant artikel over het toevoegen van water aan vlees om maar meer te verdienen door de opkopers. De biologische boer met z'n goedbedoelde gedrag heeft hier niks aan natuurlijk.
En nu zal ik me weer even gedeisd houden hierover. Ik snap hoe vervelend dit soort reacties zijn als je pro-vleeseter bent. Toch bedankt dat je zover gelezen hebt en wie weet heb ik iemand geïnspireerd om wat vaker de inhoud van een verpakking te checken.
Quote:
[..]
[..]
Hoop dat je de ironie van je eigen post ziet nadat je zelf alinea's er over door zaagt.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 10:03
[..]
Hoop dat je de ironie van je eigen post ziet nadat je zelf alinea's er over door zaagt.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 10:03
Nou ja, zagen? Er wordt me wat gevraagd en ik leg mezelf uit. Ik zie niet hoe dat bemoeizuchtig is.
🐴
Quote:
[..]
Oh hoe kon ik zo dom zijn. Ben ook nog eens cultureel onpassend.
(Image)Maar inderdaad, moet een kai zijn dan Stond in het recept dat ik voor tuk varkenshaas kon gebruiken, maar om dat te frituren vind ik zonde van het vlees voor die prijs.
En iedereen bedankt voor de complimenten. Kan verzekeren dat het net zo lekker smaakt als dat het er uitziet.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 08:33
Oh hoe kon ik zo dom zijn. Ben ook nog eens cultureel onpassend.
(Image)Maar inderdaad, moet een kai zijn dan Stond in het recept dat ik voor tuk varkenshaas kon gebruiken, maar om dat te frituren vind ik zonde van het vlees voor die prijs.
En iedereen bedankt voor de complimenten. Kan verzekeren dat het net zo lekker smaakt als dat het er uitziet.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 08:33
Nou ik ga t as zaterdag ook proberen met wat jij allemaal gebt gefabriceerd. Zag er erg lekker uit en sta te popelen het zelf tr maken. Ik probeer ook nog Foe Yon Hai te maken.
Yeah, you do you too
Quote:
Succes. Ben benieuwd. Schroom niet om foto's en recepten te delen. 1 tip voor de saus van de koe loe yuk; Er staat 100ml azijn, maar heb dit zelf wat verminderd. Niet omdat ik al zo zuur ben, maar het maakt de gerechten behoorlijk zuur. En in verhouding voor een zoet zure saus té zuur. Deed het zelf in doseringen van 25ml en vervolgens aan het mengsel ruiken of de tranen niet in mijn ogen sprongen.
Nou ik ga t as zaterdag ook proberen met wat jij allemaal gebt gefabriceerd. Zag er erg lekker uit en sta te popelen het zelf tr maken. Ik probeer ook nog Foe Yon Hai te maken.
Gepost door: Ashazy op 23-05-2024 10:29
Gepost door: Ashazy op 23-05-2024 10:29
Twitch.tv/DagDoesStuff 👑🐊
Quote:
[..]
De biologische boer zal geen water toevoegen aan je kipfilet, maar degene die het in een verpakking stopt en aan de supermarkt verkoopt wel. Hier is een interessant artikel over het toevoegen van water aan vlees om maar meer te verdienen door de opkopers.
Gepost door: Budgetpaardje op 23-05-2024 10:23
De biologische boer zal geen water toevoegen aan je kipfilet, maar degene die het in een verpakking stopt en aan de supermarkt verkoopt wel. Hier is een interessant artikel over het toevoegen van water aan vlees om maar meer te verdienen door de opkopers.
Gepost door: Budgetpaardje op 23-05-2024 10:23
Ik heb het gelezen, maar ik vind het niet zo boeiend dat ze tot 5% (of soms wel 10%) water toevoegen. In mijn groente zitten ook waterresten als ik het kook of stoom, lekker belangrijk. Water is niet schadelijk voor een mens
Dat heb ik overigens met wel meer producten bij de supermarkt. Bij de groenteboer betaal je 4 euro voor 12 avocado's, bij de lidl is een klein netje 3 euro...
Kaas is niet normaal duur en smaakt nergens naar, terwijl het bij de markt iets duurder is maar veel meer smaak heeft.
Quote:
[..]
Succes. Ben benieuwd. Schroom niet om foto's en recepten te delen. 1 tip voor de saus van de koe loe yuk; Er staat 100ml azijn, maar heb dit zelf wat verminderd. Niet omdat ik al zo zuur ben, maar het maakt de gerechten behoorlijk zuur. En in verhouding voor een zoet zure saus té zuur. Deed het zelf in doseringen van 25ml en vervolgens aan het mengsel ruiken of de tranen niet in mijn ogen sprongen.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 10:49
Succes. Ben benieuwd. Schroom niet om foto's en recepten te delen. 1 tip voor de saus van de koe loe yuk; Er staat 100ml azijn, maar heb dit zelf wat verminderd. Niet omdat ik al zo zuur ben, maar het maakt de gerechten behoorlijk zuur. En in verhouding voor een zoet zure saus té zuur. Deed het zelf in doseringen van 25ml en vervolgens aan het mengsel ruiken of de tranen niet in mijn ogen sprongen.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 10:49
Ik zou gewoon op "feeling" ingrediënten toevoegen en op smaak brengen. Niet afwegen, geen maatbekers/lepels gebruiken. Scheelt weer kommen, bekers, schalen etc. En als het deze keer te zuur smaakt dan weet je dat de volgende keer.
Ik heb een keer authentieke carbonara gemaakt volgens "authentiek recept" op YouTube en x gram pecorino was nodig. In ieder geval, echt veel kaas. Ik had al mijn bedenkingen, want pastawater zat al zout in, vlees is zout en pecorino is zelf erg zout. Toch maar het recept gevolgd en ik had het geweten: niet te eten zo zout. Niemand vond het lekker. 1/3 kaas vond ik al meer dan genoeg.
Quote:
Voor kip zou ik Mr. Filet aanraden. Zeer goed vlees en goedkoper dan een supermarkt. Nooit tot minimaal bloedvaatjes of pees, aanbod van filet, vleugeltjes, drumsticks en rollade en bezorgen aan de deur. Laatste een keer een rollade in de aanbieding geprobeerd, is erg smakelijk. Ze komen all een niet voor 1kg aan je deur bezorgen, dus moet wel wat ruimte in je vriezer hebben.Water is niet schadelijk, maar je betaalt er wel voor. Kwalitatief is de kip van een supermarkt gewoon schandalig en het prijs verschil met een slager is echt niet meer zoveel.
Gepost door: Saego op 23-05-2024 12:04
Gepost door: Saego op 23-05-2024 12:04
Quote:
Zou het wel willen, maar ben iemand die zich streng aan de regels houdt met koken. Alleen als het gaat om sauzen, daar maak ik graag het dubbele van want ik ben dol op saus. Zie het liefst mijn eten verzuipen in de saus. En hoe pittig het is, anders eet mijn familie het niet meer. Als mijn vrouw kookt en ze gebruikt sambal of chilipoeder doet ze aan halve theelepels. Als ik iets voor mijzelf maak pak ik de paplepel.
Ik zou gewoon op "feeling" ingrediënten toevoegen en op smaak brengen. Niet afwegen, geen maatbekers/lepels gebruiken. Scheelt weer kommen, bekers, schalen etc. En als het te zuur dan weet je dat de volgende keer.
Gepost door: Onyxio op 23-05-2024 12:19
Gepost door: Onyxio op 23-05-2024 12:19
Twitch.tv/DagDoesStuff 👑🐊
Quote:
Thanks man! Ik eet bijna alleen maar kip omdat ik niet veel anders kan betalen en die site is gewoon goedkoper dan de supermarkt. Ik ga direct ff een paar kilootjes bestellen.[..]
Voor kip zou ik Mr. Filet aanraden. Zeer goed vlees en goedkoper dan een supermarkt. Nooit tot minimaal bloedvaatjes of pees, aanbod van filet, vleugeltjes, drumsticks en rollade en bezorgen aan de deur. Laatste een keer een rollade in de aanbieding geprobeerd, is erg smakelijk. Ze komen all een niet voor 1kg aan je deur bezorgen, dus moet wel wat ruimte in je vriezer hebben.
[..]
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 12:19
Voor kip zou ik Mr. Filet aanraden. Zeer goed vlees en goedkoper dan een supermarkt. Nooit tot minimaal bloedvaatjes of pees, aanbod van filet, vleugeltjes, drumsticks en rollade en bezorgen aan de deur. Laatste een keer een rollade in de aanbieding geprobeerd, is erg smakelijk. Ze komen all een niet voor 1kg aan je deur bezorgen, dus moet wel wat ruimte in je vriezer hebben.
[..]
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 12:19
Weet je toevallig ook nog zo een (goedkope) site voor ander vlees?
Ja
Quote:
[..]
Ik zou gewoon op "feeling" ingrediënten toevoegen en op smaak brengen. Niet afwegen, geen maatbekers/lepels gebruiken. Scheelt weer kommen, bekers, schalen etc. En als het deze keer te zuur smaakt dan weet je dat de volgende keer.
Ik heb een keer authentieke carbonara gemaakt volgens "authentiek recept" op YouTube en x gram pecorino was nodig. In ieder geval, echt veel kaas. Ik had al mijn bedenkingen, want pastawater zat al zout in, vlees is zout en pecorino is zelf erg zout. Toch maar het recept gevolgd en ik had het geweten: niet te eten zo zout. Niemand vond het lekker. 1/3 kaas vond ik al meer dan genoeg.
Gepost door: Onyxio op 23-05-2024 12:19
Ik zou gewoon op "feeling" ingrediënten toevoegen en op smaak brengen. Niet afwegen, geen maatbekers/lepels gebruiken. Scheelt weer kommen, bekers, schalen etc. En als het deze keer te zuur smaakt dan weet je dat de volgende keer.
Ik heb een keer authentieke carbonara gemaakt volgens "authentiek recept" op YouTube en x gram pecorino was nodig. In ieder geval, echt veel kaas. Ik had al mijn bedenkingen, want pastawater zat al zout in, vlees is zout en pecorino is zelf erg zout. Toch maar het recept gevolgd en ik had het geweten: niet te eten zo zout. Niemand vond het lekker. 1/3 kaas vond ik al meer dan genoeg.
Gepost door: Onyxio op 23-05-2024 12:19
Ben 8 jaar kok geweest en kan opzich wel iets. Met het feeling gevoel zit t wel goed en ga t naproeven. Het is alleen veel werk.. maar het resultaat zal geheid super zijn. Ik heb (dankzij inspiratie Daggie) een slowcooker gekocht en maak daar binnenkort Rendang in. Super veel zin in!
Yeah, you do you too
Quote:
En dan voel ik mij geroepen om tips aan je te geven... Ben 8 jaar kok geweest [..]
Gepost door: Ashazy op 23-05-2024 13:05
Gepost door: Ashazy op 23-05-2024 13:05
Quote:
Nee, helaas.
Weet je toevallig ook nog zo een (goedkope) site voor ander vlees?
Gepost door: Itsjustme op 23-05-2024 13:05
Gepost door: Itsjustme op 23-05-2024 13:05
Twitch.tv/DagDoesStuff 👑🐊
Quote:
[..]
En dan voel ik mij geroepen om tips aan je te geven...
(Image)
[..]
Nee, helaas.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 13:44
En dan voel ik mij geroepen om tips aan je te geven...
(Image)
[..]
Nee, helaas.
Gepost door: DaggieWaggie op 23-05-2024 13:44
Elke tip is welkom, hoeveel ervaring iemand ook heeft
Yeah, you do you too