Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

De Xbox Series X en S zijn vanaf 22 september te preorderen

Eindelijk is er meer bekend over één van de next-gen consoles. Hopelijk biedt dat de incentive voor de andere kant (We kijken naar jou Sony) om snel over de boeg te komen met meer (prijs)informatie. Vandaag nemen we met je de informatie door die bekend is gemaakt rondom de Xbox Series X en Xbox Series S.

Release Xbox Series 10 november, preorders starten in Nederland op 22 september
De Xbox Series X en S zullen vanaf 10 november in de Nederlandse winkels beschikbaar zijn. De Xbox Series X gaat een adviesprijs meekrijgen van € 499,-, waar de Xbox Series S € 299,- zal gaan kosten. Ren echter nog niet naar de (online) winkels, want beide consoles zullen pas vanaf dinsdag 22 september te pre-orderen zijn.

Wil je als eerste bericht krijgen wanneer een pre-ordermogelijkheid beschikbaar komt, zet de console van je keuze dan op je wenslijst. Je krijgt dan direct bericht zodra er een prijs in ons systeem verschijnt:
Xbox Series S € 299,-
Xbox Series X € 499,-Verschill tussen de Xbox Series S en X
Tussen de Xbox Series S en X zit een prijsverschil van € 200,-. Dat is flink. Wat is er dan zo verschillend? Het meest opvallende verschil is ten eerste het gebrek aan een disc tray. Je kunt dus alleen digitale spellen op de Xbox Series S spelen. Het voordeel is dat je dan geen gehannes hebt met doosjes en met de Ultimate Game Pass zijn er heel wat games beschikbaar. Het voordeel van de Xbox Series X is echter dat je scherpe deals van winkels mee kunt pakken. Daarnaast zijn fysieke games gemakkelijker te vragen als cadeautje voor de Sint of je verjaardag dan digitale games. Maar zijn er nog meer verschillen?


Bron: Tomsguide.com.

Zoals je in het schema hierboven kunt zien, hebben de Xbox Series S en X dezelfde chip, alleen heeft de S toegang tot minder Teraflops (12 vs 4) waardoor deze grafisch minder presteert. De Xbox Series S kan desondanks graphics laten zien tot 1440P met 60 fps. Dankzij zijn AMD RDNA 2 graphics architectuur komt deze grafisch beter uit dan de Xbox One. De Xbox Series X kan op zijn beurt 4K graphics aan met 60 fps. Het schijnt dat de Xbox Series X zelfs 8K aan moet kunnen, zij het voor de wat simpelere games.

Grafisch is de Xbox Series S dus logischerwijs minder dan de Xbox Series X, al komt dat voornamelijk naar voren als je een 4K televisie hebt. De harde schijf van de Xbox Series X is met 1 TB ook groter dan de 512 GB die de Xbox Series S hanteert. Voornamelijk met de grote gamepatches die regelmatig verschijnen, is je harde schrijf snel vol. Wel moet het ook bij de nieuwe generatie Xbox consoles gemakkelijk zijn om een externe harde schijf in te pluggen.De Xbox Series S is grafisch minder, maar biedt een lage drempel om toegang te krijgen tot de Xbox Series X games bibliotheek. Bovendien is het voor PlayStation 5 fans, die een PlayStation 5 aanschaffen, een goedkoper alternatief om van beide consoles de games te kunnen spelen, al ben je dus voornamelijk afhankelijk van Xbox Live voor games. Heb je echter een 4K televisie, dan is het voornamelijk de vraag hoe belangrijk voor jou het grafisch aspect is van de games die je speelt.

De Launchgames van de Xbox Series X
Bij de Xbox Series is het launchschema een beetje gek omdat diverse Xbox games die dit najaar uit gaan komen ook speelbaar zullen zijn op de Xbox Series S/X wanneer deze eenmaal uitkomen. Daarnaast zitten er geen exclusives bij de launch titels, wat je toch een beetje zou verwachten. Maar welke games komen er dan allemaal uit rond de release? Zie hieronder voor een overzicht. De games hieronder linken naar hun prijsprofiel

De launch games voor de Xbox Series X op 10 november zijn:
Assassin’s Creed: Valhalla
Yakuza: Like a Dragon

Digitale launchgames:
Gears Tactics
Tetris Effect
Destiny 2: Beyond Light

Xbox One games die ook speelbaar zijn op Xbox Series X bij launch:
Dirt 5 (6 november)
Watch Dogs Legion (21 oktober)
Fifa 21 (9 oktober)
Crash Bandicoot 4 (2 oktober)
Minecraft Dungeons (al uit)
Madden NFL 21 (al uit)
UFC 4 (al uit)

12 november
Just Dance 2021

17 november
Fortnite: The Last Laugh

19 november
Cyberpunk 2077

8 december
Puyo Puyo Tetris 2 - Limited Edition

2020 release, maar nog niet bevestigd wanneer:
NBA 2K21
Call of Duty: Black Ops Cold War
Overcooked – All you Can Eat
The FalconeerTot slot: November wordt de Next-gen consolemaand!
Bij de huidige launch games, vragen we ons nog een beetje af of die écht de Xbox Series X zullen doen gaan zweten, of dat die nog te veel leunen op de grafische kwaliteit van de huidige generatie consoles. Het is daarom jammer dat Halo Infinite is uitgesteld. Het wachten is op de games die je van je sokken gaan trekken van blijdschap.

Voor welke versie je moet gaan is volledig aan jou, heb je geen 4K televisie en koop je voornamelijk games via Xbox Live, dan is de Xbox Series S € 200 goedkoper en biedt deze je alles van de Xbox Series X. Heb je wel een 4K televisie; ben je nog wel eens op zoek naar een mooie deal; wil je grafisch het meeste uit je games halen en je hebt het geld, dan is de Xbox Series X waarschijnlijk meer jouw ding. Maar laat het vooral horen in de comments. Naar welke uitvoering gaat jouw voorkeur uit als je er eentje zou kiezen van de twee? Het is in ieder geval goed nieuws dat de eerste adviesprijzen nu eindelijk bekend zijn. Het hek is van de dam!

Grote kans dat we snel meer gaan horen over de releasedata van o.a. Halo, The Falconeer en andere exclusives. Daarnaast zal Sony nu waarschijnlijk snel volgen met meer informatie rondom de PlayStation 5 zodat we een compleet overzicht hebben van waar we straks uit kunnen gaan kiezen. Laat de feestdagen maar alvast beginnen wat ons betreft!


De doos van de nieuwe Xbox Series X

Laatste reacties

avatar van Htbaa
Htbaa ( 9964 ) 10-09-2020 16:10
( PM )
Het is gewoon Xbox Series X of Xbox Series S. Niet Xbox One Series X|S :-).

Ik wacht nog wel een jaartje voordat ik de Series X koop.

Edit Yorn: Bedankt voor het melden, om een of andere reden zat de Xbox 'One' er goed ingebakken bij mij. Bij deze fixelt! :-)
avatar van Jalf
Jalf ( 54   2) 10-09-2020 16:23
( PM )
Same. Alles is het eerste jaar ook nog prima op mijn One X speelbaar. En nu EA ook naar Gamepass komt, ga ik me niet vervelen. Ik heb bovendien iets te vaak voor proefkonijn gespeeld door op launchdag een console in huis te halen. Die zitten regelmatig vol kinderziektes en vaak dalen ze (zeker bij Microsoft) vrij snel in prijs.

Zeker geinteresseerd in de Series X/S, maar ik wacht een jaartje.
avatar van XEvolutionX
XEvolutionX ( 187 ) 10-09-2020 16:24
( PM )
Lees dit stukje nog een keer door:
De is grafisch minder en heet minder capaciteit, maar biedt een lage drempel biedt om toegang te krijgen tot de Xbox Series X games bibliotheek.
*** er staan aardig wat typo's in**
Daarnaast is het TFlops verhaal 12 vs 4 (geen 6 vs 4)

Edit Yorn: Ik ben er nog even doorheen gelopen. Bij deze gefikst.
avatar van Johandy
Johandy ( 2240   1) 10-09-2020 16:26
( PM )
De Series S is digital only. Dan betaal ik liever wat meer voor een Series X die veel krachtiger is en meer opslagcapaciteit heeft. En er moet wel een game zijn die de aankoop van de nieuwe console kan rechtvaardigen. Als cyberpunk goed draait op mijn huidige xbox one X dan kan ik beter even wachten.
avatar van Tediz2013
Tediz2013 ( 227 ) 10-09-2020 16:55
( PM )
Ik ga zeker voor de XSX maar de XSS is erg aantrekelijk voor vele mensen ook.
avatar van SDSnatcher
SDSnatcher ( 1004 ) 10-09-2020 16:58
( PM )
De XS S is eigenlijk dus een Ferrari met een naaimachine motor. Net niet.
avatar van Katmi
Katmi ( 161 ) 10-09-2020 17:03
( PM )
Quote:
De XS S is eigenlijk dus een Ferrari met een naaimachine motor. Net niet.


Dat hangt puur van je eigen wensen en behoeften af.
Als je een 1080p tv hebt of 1440p monitor dan doet de Series S precies wat de Series X doet.

Je hebt geen 12TF nodig op 1440p, het is al door MS confirmed dat je op de Series S alle eye candy van de X hebt maar dan met 1440p als target.
avatar van SDSnatcher
SDSnatcher ( 1004 ) 10-09-2020 17:16
( PM )
Quote:
[..]


Dat hangt puur van je eigen wensen en behoeften af.
Als je een 1080p tv hebt of 1440p monitor dan doet de Series S precies wat de Series X doet. Dan baal je weer dat je dan geen XS X hebt gekocht.

Je hebt geen 12TF nodig op 1440p, het is al door MS confirmed dat je op de Series S alle eye candy van de X hebt maar dan met 1440p als target.


Uiteindelijk ben je dan alweer duurder uit als je een extra HD moet kopen omdat je 512gb al weer vol zit. (zoals in het artikel vermeld staat) Kiijk maar naar GTA, COD hoeveel ruimte die in beslag nemen. Laat staan als je binnenkort een 4k tv koopt, zijn tegenwoordig ook de kosten niet meer. Kan je weer een duurdere XSX kopen.
avatar van Katmi
Katmi ( 161 ) 10-09-2020 17:38
( PM )
Quote:
[..]


Uiteindelijk ben je dan alweer duurder uit als je een extra HD moet kopen omdat je 512gb al weer vol zit. (zoals in het artikel vermeld staat) Kiijk maar naar GTA, COD hoeveel ruimte die in beslag nemen. Laat staan als je binnenkort een 4k tv koopt, zijn tegenwoordig ook de kosten niet meer. Kan je weer een duurdere XSX kopen.


Als je het type bent dat 10 games tegelijk wilt installeren en maar 1 tegelijk kan spelen is de Series S ook je doelgroep niet.
Het is vrij duidelijk dat het een console is voor iemand die 2-3 games tegelijk installed of 1 MP game en 1 SP en dan de SP game uitspeelt en delete.

Uiteindelijk maakt iedereen voor zich uit wat die koopt maar de Series S bied je alles van de series X buiten native 4K 60fps , console zal het vast en zeker goed doen bij casual mensen en ouders van kinderen of mensen die af en toe wat game pass willen knallen en niets meer.
avatar van Godfather187um
Godfather187um ( 454 ) 10-09-2020 18:01
( PM )
Het RAM verschil voor het gemak maar even vergeten? Ik vind dit een barslecht artikel. Het meest opvallende verschil is zeker niet alleen de disc. Misschien voor iemand die naar het uiterlijk kijkt. Heeft Budgetgaming geen Hardware expert?

Edit Yorn: Meest opvallend als in de zin van functioneel. Enige idd wat we niet hebben genoemd is de RAM 10 vs 16 GB bij de X, maar als je een alinea verder leest, staat er meer dan genoeg vermeld om de verschillen aan te duiden. :-)
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1347 ) 10-09-2020 18:14
( PM )
Indrukwekkende machine en maar mijn mening mooier dan de PS5.
Maar ook...De eerste console die ik sinds de SNES niet bij launch koop. Ik ga geduldig wachten op de onvermijdelijke HALO Infinite bundel.

GamePass is wel oké, maar de exclusives tot nu toe bedroevend te noemen.
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 11568   8) 10-09-2020 18:31
( PM )
Ik was niet van plan om de XBox Series X meteen te kopen, maar het begint nu toch een beetje te kriebelen... En de prijs van de console vind ik erg meevallen, dus misschien...

En GamePass Ultimate heb ik toch al tot ergens in 2022.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 23101   43) 10-09-2020 18:54
( PM )
Ik denk dat ik gebruik van maken van een Game Mania inruildeal voor mijn X. Inruilen voor een S.
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 1261   1) 10-09-2020 18:58
( PM )
Handige en duidelijke namen wel, XSX en XSS Los daarvan, de prijzen vallen prima mee, al zou ik (als ik een Xbox zou kopen) zeker altijd voor de échte console gaan en niet voor een mindere variant.

Vroeg of laat ga je je toch storen aan langere laadtijden, minder opslagruimte of minder grafische effecten... als je dan alsnog upgrade / inruilt ben je twee keer geld kwijt en sowieso duurder uit.
avatar van Quetzalcoatl
Quetzalcoatl ( 994 ) 10-09-2020 19:26
( PM )
Quote:
Indrukwekkende machine en maar mijn mening mooier dan de PS5.
Maar ook...De eerste console die ik sinds de SNES niet bij launch koop. Ik ga geduldig wachten op de onvermijdelijke HALO Infinite bundel.

GamePass is wel oké, maar de exclusives tot nu toe bedroevend te noemen.


Ik betwijfel dat ze nog met zulke bundels gaan komen. Microsoft wil echt iedereen aan Game Pass binden, dus om dan een Series X te bundelen met Halo Infinite terwijl die ook gewoon day one op Game Pass staat lijkt me een beetje loos.

Maar misschien komt er wel een limited edition console met het Halo-logo er heel groot op, als dat je ding is.
avatar van Diamonddimroy
Diamonddimroy ( 43   1) 10-09-2020 19:43
( PM )
geen exclusive launch titel dus?
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1347 ) 10-09-2020 20:48
( PM )
Quote:
[..]


Ik betwijfel dat ze nog met zulke bundels gaan komen. Microsoft wil echt iedereen aan Game Pass binden, dus om dan een Series X te bundelen met Halo Infinite terwijl die ook gewoon day one op Game Pass staat lijkt me een beetje loos.

Maar misschien komt er wel een limited edition console met het Halo-logo er heel groot op, als dat je ding is.


Nou, ik heb meerdere LE Xbox consoles, dus dat leek me wel geinig..op Resetera toch destijds gelezen dat er een LE kwam..hoop dat hij bescheiden is vorm gegeven, de zilveren 360 variant was erg fraai destijds. Simpel en stijlvol
avatar van Quetzalcoatl
Quetzalcoatl ( 994 ) 10-09-2020 21:06
( PM )
Quote:
[..]


Nou, ik heb meerdere LE Xbox consoles, dus dat leek me wel geinig..op Resetera toch destijds gelezen dat er een LE kwam..hoop dat hij bescheiden is vorm gegeven, de zilveren 360 variant was erg fraai destijds. Simpel en stijlvol


Ja laten we hopen dat die gewoon komt dan! Ik vond die van Cyberpunk en die witte soort van space-editie met paarse en blauwe verfspetters van de One X heel tof.
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1347 ) 10-09-2020 21:16
( PM )
Quote:
[..]


Ja laten we hopen dat die gewoon komt dan! Ik vond die van Cyberpunk en die witte soort van space-editie met paarse en blauwe verfspetters van de One X heel tof.


Absoluut vette consoles, maar voor mijn woonkamer ( mijn gameroom is ingenomen door mijn kids ) is het een beetje teveel kermis
avatar van Altijdpong
Altijdpong ( 18 ) 10-09-2020 21:25
( PM )
Qua exclusieve games is de oogst wel erg klein... en als je nog geen 4K UltraHD of anderszins megagepixeleerd scherm hebt kun je nog best even wachten.
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 1261   1) 11-09-2020 01:55
( PM )
Quote:
Absoluut vette consoles, maar voor mijn woonkamer ( mijn gameroom is ingenomen door mijn kids ) is het een beetje teveel kermis

avatar van Darkskedar
Darkskedar ( 340 ) 11-09-2020 08:58
( PM )
Ik vind ze beide scherp geprijsd deze generatie als je kijkt hoeveel hardware er inzit.
Sony had de ballen niet om zijn prijs eerst bekend te maken, die zal nu wel gelijk of dichtbij deze prijs zijn.
avatar van DonnyNarko
DonnyNarko ( 313 ) 11-09-2020 11:26
( PM )
kan niet wachten..

Maar logica dicteert dat ik dit wel doe..

.. want kinderziektes en prijzen.
avatar van DeGoeisteKaas
DeGoeisteKaas ( 1343 ) 11-09-2020 12:04
( PM )
Past niet in mijn meubel en ben nog heel tevreden met mijn One X. Wens Microsoft al het geluk, meer concurrentie is alleen maar goed. Hopelijk nu dichter bij Sony en meer strijd tussen die 2.
avatar van PhysX
PhysX ( 1186 ) 11-09-2020 13:19
( PM )
Zou Microsoft hun console abonnement ook naar Nederland gaan brengen? Dat je voor 35 euro in de maand een Xbox Series X en Game Pass Ultimate krijgt? Zou tof zijn.
avatar van Multimediaknaller
Multimediaknaller ( 1339   2) 12-09-2020 18:59
( PM )
Quote:
Past niet in mijn meubel en ben nog heel tevreden met mijn One X. Wens Microsoft al het geluk, meer concurrentie is alleen maar goed. Hopelijk nu dichter bij Sony en meer strijd tussen die 2.


Je kan hem ook plat plaatsen, maar je hebt gelijk.... Geef mij ook maar het traditionele vlakke model.
avatar van TommieNL
TommieNL ( 28 ) 13-09-2020 09:59
( PM )
Ik ga voor de PS5!
Ben erg benieuwd naar woensdag as.
Ik snap niet waarom je een S zou willen kopen. Die gaat op een bepaald moment niet meer meekomen met de X en PS5.
Spaar gewoon 200 euro door en koop dan een X.

Er gaan ook geruchten over een series V.
Die zit dan tussen de X en S in en heeft ook geen disc drive.
Eerlijk is eerlijk, als je 12 varianten op de markt gaat brengen ga je het iig wel halen qua verkoop aantallen denk ik. 😂
avatar van FOX-Inc
FOX-Inc ( 1261   1) 13-09-2020 11:23
( PM )
Quote:
Er gaan ook geruchten over een series V.
Die zit dan tussen de X en S in en heeft ook geen disc drive.
Eerlijk is eerlijk, als je 12 varianten op de markt gaat brengen ga je het iig wel halen qua verkoop aantallen denk ik. 😂

Zal wel fake news zijn (hoop ik voor ze), anders is het qua namen en modellen helemaal niet meer te volgen
avatar van Scythe
Scythe ( 77 ) 13-09-2020 15:02
( PM )
Ik vraag me af hoe het straks gaat met Games with gold. Krijgen we 1 XSX en een One game? Of 2 One games. Of gewoon hetzelfde zoals nu met een xbox classic en 360 erbij... Ben benieuwd.
avatar van RockyD12
RockyD12 ( 9 ) 13-09-2020 22:19
( PM )
Nu nog de Series E ertussen..

Ik haal later de Ps5, heb nooit wat met xbox gehad en die gamepass interesseert me niet koop ik liever mijn games nog steeds
avatar van BeWanno
BeWanno ( 388   1) 14-09-2020 08:20
( PM )
Zie die goedkopere versie het best goed doen. Maar in Amerika is het internet in grotere gedeeltes van het land niet echt goed. Tevens hebben ze daar ook met data limiet te maken, lijkt me niet ideaal met zo’n kleine HD en games streamen zie ik dan al helemaal niet zonder problemen.