Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Prijsvraag: Maak kans op Grand Theft Auto 5 (x2)

Geplaatst op 17-09-2013 17:43
Het zal vandaag lekker rustig zijn op Budgetgaming met iedereen die momenteel bezig is met de nieuwe GTA! Toch kan het zo zijn dat je vandaag naast het net hebt gevist of dat je helaas niet mee kon doen met de hype omdat je momenteel met een beperkt budget zit. En wie weet is er wel een andere reden waarom je GTA 5 nog niet hebt gehaald, terwijl je de game graag zou willen hebben. Dan hebben we goed nieuws, want vandaag hebben we twee extra Grand Theft Auto V exemplaren mee genomen om aan jullie te vergeven! Denk dus even mee in de volgende prijsvraag en wie weet zit jij dit weekend ook aan de nieuwste GTA.



Win GTA 5, wat moet je hier voor doen?
Om kans te maken op een GTA 5 exemplaar willen we jullie vragen om als community met ons mee te denken. Zoals je misschien weet maken we gebruik van Twitter om zo snel mogelijk topdeals aan jullie te vermelden. Twitter is wat dat aan gaat erg handig om zo snel mogelijk scherpe deals of prijsfouten op sites snel te kunnen communiceren. Echter, er is natuurlijk nog een social medium en dat is facebook, op dit moment doen we hier niet zo veel mee omdat het hier lastiger is om iets unieks te bedenken waarbij facebook echt iets zou kunnen toevoegen voor Budgetgaming. Reageer hier onder dan ook met een antwoord op de volgende vraag:

Prijsvraag
Geef in een reactie antwoord op de volgende vraag.

Zou facebook voor wat toe kunnen voegen voor Budgetgaming en zo ja op welke manier? Geef hier bij een korte toelichting.

LET OP: Vermeld onderaan je post welke versie je mee zou willen winnen (Xbox 360 of PS3). Heb je GTA al in huis maar wil je wel meedenken, laat dan simpelweg je consolevoorkeur onderin weg uit je post.

Vermeld bijvoorbeeld een link naar facebookpages die volgens jou succesvol van facebook gebruikmaken, of geef gewoon je mening etc. Betreft social media heb ik ook meningen vernomen dat Budgetgaming al een community op zich is en dat anderen simpelweg moe zijn van social media. Tegelijkertijd zie je aan de andere kant weer dat Twitter op een bepaalde manier heel effectief kan werken. Kortom, laten we samen kijken of we facebook links moeten laten liggen op het gebied van Budgetgaming of dat we toch een effectieve manier weten te vinden om facebook in te zetten. Jullie mening telt.



Prijsuitreiking aanstaande vrijdag
Om nog deze week aan de slag te kunnen gaan met GTA 5, loopt de prijsvraag tot vrijdagmiddag 20 september 15:00, daarna gaan we de winnaars selecteren zodat de winnaars in het weekend nog aan de slag kunnen.
Wanneer we wel door gaan met facebook, gaat één exemplaar naar die gene met het beste idee en de andere verloten we onder de rest van de reacties. De persoon met het beste idee heeft tevens de optie om als eerste een consoletype uit te kiezen. Wanneer de kans groot is dat facebook niet iets zal toevoegen, dan worden beide exemplaren verloot onder iedereen. Wie weet dat jij dan alsnog van het weekend aan de slag kan met de nieuwe GTA.

Geplaatst op 17-09-2013 17:43

Laatste reacties

avatar van Shiriga
Shiriga ( 1197 ) 17-09-2013 17:49
Wat vet zou zijn, is een officiële GTA-Online facebook pagina. Hierin zou je natuurlijk allemaal toekomstige evenementen kunnen bekijken. Ook zou je hier bijvoorbeeld de top online crews kunnen bekijken, wat weer voor leuke competitie zou kunnen zorgen. ps3
avatar van Daemauroa
Daemauroa ( 276 ) 17-09-2013 17:58
facebook zou door zijn gebruiksvriendelijkheid ervoor kunnen zorgen dat het makkelijker wordt om prijzen te delen van winkels uit de buurt bij andere budgetgamers. je zou eventueel aparte groepen kunnen aanmaken ( provincie bijvoorbeeld) bij evenementen, en als er dus een nieuwe aanbieding in de omgeving is kan iemand die er posten, en krijg je een notificatie( hier kan je natuurlijk voor kiezen)
maar door dit kun je makkelijk categoriseren op provincie, en dus acties die relevant voor je zijn. tuurlijk is er wel een goeie community nodig, maar die heeft budgetgaming.nl gelukkig wel.

daarnaast is naar mijn mening ( kan fout zijn) facebook populairder dan twitter. spreek natuurlijk alleen uit eigen ervaring.

Ik zou blij worden van de versie PS3
avatar van Iersmeisje
Iersmeisje ( 286   2) 17-09-2013 17:58
Voor prijsvragen en de nieuwspagina zou Facebook gebruikt kunnen worden. Het voordeel voor gebruikers is dat ze automatisch in hun tijdlijn op de hoogte worden gehouden en niet de website hoeven te bezoeken daarvoor.

Xbox 360
avatar van T.Verhoeven
T.Verhoeven ( 990 ) 17-09-2013 18:00
Twee voorbeelden van bedrijven die het imo goed uitvoeren:
https://www.facebook.com/mediamarktnl
https://www.facebook.com/UbisoftNL

Zij hebben interactie met hun likers. Ze plaatsen niet alleen aanbiedingen en prijsvragen, maar zetten ook regelmatig een leuke foto, tips of een ander plaatje erop. Voor hun werkt het goed, omdat hun doelgroep dit ook leuk vind om te zien.
Voor Budgetgaming zou ik echter niet zo snel gebruik maken van SM (social media voor de perv denkers onder ons), buiten het plaatsen van échte koopjes. De website is zoals jullie al zeiden een community op zich en ik zie er dan ook geen meerwaarde in. Desondanks ben ik natuurlijk wel een volger, want de tips zijn soms echt handig om via Twitter binnen te krijgen.
Hopelijk hebben jullie iets aan mijn bijdrage en de Xbox 360 versie van GTA 5 zou nice zijn om te kunnen spelen
avatar van Jarnothebom
Jarnothebom ( 1 ) 17-09-2013 18:01
Wat mij wel vet zou lijken is dat er alle updates die GTA 5 heeft dat je die op je Facebook pagina zet. Ook al weet ik dat Rockstar games dat ook doet maar hun doen het in het Engels en budgetgaming dan bijvoorbeeld in het Nederlands. Dan kan iedereen zo even iedereen naar https://www.facebook.com/Budgetgaming?fref=ts gaan om even te kijken of er een update is. PS3
avatar van Wynhead
Wynhead ( 88 ) 17-09-2013 18:03
Facebook zou interessant kunnen zijn, maar dan alleen voor prijsvragen en/of commerciële aanbiedingen van partners
avatar van Kelly89
Kelly89 ( 1442 ) 17-09-2013 18:03
Ik heb zelf helemaal niets met twitter of facebook ik gebruik het zelf nauwelijks dus sorry ik heb geen goed idee, ik probeer dus gewoon zo GTA V te winnen.
Ik wil hem graag voor de ps3.
avatar van Gemezz
Gemezz ( 333 ) 17-09-2013 18:14
Het nadeel van facebook is dat als je iets post het niet bij iedereen boven aan komt te staan, maar soms ergens verdwijnt onder in de massa. Bij twitter gooien jullie der gauw een tweetje uit en het staat meteen bovenaan bij iedereen.
Twitter zou ik dus blijven gebruiken voor de budgetalerts en facebook voor andere dingen. Facebook zou misschien ideaal zijn om de budgetgamers wat dichter bij elkaar te brengen, zo kan bijvoorbeeld iemand iets posten over acties in een bepaalde regio op de facebook page. Facebook kan natuurlijk ook gebruikt worden voor bepaalde acties en Facebook is natuurlijk ook een geweldige manier voor jullie om meer info te verzamelen over de bezoekers!
xdoos 360
avatar van Stidjen
Stidjen ( 182   1) 17-09-2013 18:15
Het is heel makkelijk om berichten zowel op Twitter als Facebook te posten. Mensen gebruiken doorgaans eerder Facebook dan Twitter, in dat opzicht valt er zeker wat te winnen op Facebook. Met 'like en deel-'acties (tegenwoordig zie je ook steeds meer 'tag een vriend-acties) verhoog je betrokkenheid en vergroot je tegelijkertijd je bereik. Let er dan wel op dat je het niet te vaak doet, want het kan ook als vervelend worden ervaren als men het vaak voorbij ziet komen. Als je zo af en toe een goede prijsvraag op Facebook zet gaat dat zeker z'n vruchten afwerpen.

Ook is Facebook een betere plek om discussies te starten, omdat mensen die reageren ook op elkaar kunnen reageren. Dat gaat via Twitter ook, maar wel moeilijker.

Maar hoe dan ook: actief op twee social media-kanalen betekent meer bereik, en meer mensen die doorklikken naar de website. Alleen dat al maakt Facebook interessant.

Als jullie iets aan mijn two cents hebben gehad, ik ben geïnteresseerd in de Xbox 360-versie van GTA V.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6066 ) 17-09-2013 18:15
Ik denk dat de FB pagina van BG wat zou kunnen toevoegen door evenementen te creëren, voor bijvoorbeeld een avondje (ik noem maar wat) Team Fortress 2 spelen, of voor de volgende BG-meeting. Ook is het natuurlijk handig om daar de artikels en de goede aanbiedingen te blijven plaatsen.
Als ik zou winnen (onwaarschijnlijkXD), dan graag de xbox360 versie
avatar van Emretezel
Emretezel ( 464 ) 17-09-2013 18:15
Ik zelf vind dat Facebook niet nodig is.
Niet veel mensen (gamers) gebruiken het.
Laat het maar bij Budgetgaming.nl. Hier hebben we toch alles.
Prijsvragen kunnen zo nodig hier ook vermeld worden voor de echte budgetgamers.
Ook kunnen we via de site dingen organiseren.

Het liefst zou ik hem voor de PS3 willen winnen.
avatar van Ashazy
Ashazy ( 1406   1) 17-09-2013 18:16
Ik denk niet dat Facebook goed zal aanslaan, omdat deze site al eigenlijk alles al biedt wat er te bieden valt. Daarom zal Facebook overbodig zijn in mijn mening (: de ps3 versie is zeer gewild!
avatar van TrueNeophyte
TrueNeophyte ( 92 ) 17-09-2013 18:19
Facebook heeft de mogelijkheid om pagina's van fabrikanten of games te liken. Misschien is het mogelijk om in te loggen met je FB credentials op Budgetgaming en je op FB te alerten als games van pagina's die je geliked hebt in prijs dalen of onder een bepaald niveau komen.

Ik kan wel wat helpen bij zo een implementatie, meer heel veel tijd over heb ik helaas niet op dit moment.

Mochten jullie mijn suggestie heel tof vinden, dan graag de Xbox versie
avatar van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd ( 31 ) 17-09-2013 18:23
Social media moet een toevoeging zijn een geen invulling. De berichtgeving zou ik sowieso op Budgetgaming zelf houden als ik jullie was. Maar uitnodigende meldingen om de site te bezoeken kan wel fijn zijn. Vooral als het gaat om prijsmeldingen die kort actief zijn. Via Twitter doen jullie dit al en dat geeft wel een meerwaarde. Voor de mensen die minder Twitter gebruiken en meer op Facebook zitten zou het dus per Facebook een nuttige optie zijn om daar ook dat soort berichten te plaatsen.

De meeste voorbeelden van bedrijven die heel goed actief zijn op Facebook zijn toch bedrijven die buiten Facebook weinig mogelijkheid hebben om direct concact te hebben met hun fans. En dan is Facebook een zeer nuttige medium. Jullie hebben echter ook een forum, waar het contact wel direct mogelijk is.

Mocht ik met dit bericht winnen dan graag een Xbox360 versie.
avatar van Nightbringer
Nightbringer ( 178 ) 17-09-2013 18:24
Ik ben bang als jullie een Facebook pagina zouden maken dat het een veredelde Twitter feed gaat worden, iets wat eigenlijk helemaal niet zo erg is. Niet iedereen heeft Twitter en alleen om die reden al zou het fijn zijn dat er een Facebookpagina komt met het laatste budget nieuws, echt innoveren ofzo lijkt mij niet nodig. Het zal simpelweg voor meer naamsbekendheid zorgen. Heel simpel gezegd: een veredelde Twitterfeed die toch wel erg handig is!

Indien ik hiermee win, zou ik graag de Xbox versie ontvangen.
avatar van MissableLink
MissableLink ( 534   2) 17-09-2013 18:36
Facebook is net zoals Twitter handig om de site wat bekender te maken, dus Like-acties (waarbij mensen die een bericht geliket hebben iets kunnen winnen)

Verder kan Facebook het beste gebruikt worden als uitbreiding van Twitter, mensen op de hoogte brengen van het laatste budgetnieuws, etc. Het voordeel van Facebook is dat meerdere mensen een gesprek kunnen voeren in een post. Dit gaat immers makkelijker dan constant retweeten,

Al helemaal mooi is dat mensen op hun wall/muur/voorpagina de interactie van hun vrienden zien met Budgetgaming. Stel, de pagina van Budgetgaming stelt een vraag als "wat voor koopjes hebben jullie laatst gekocht?" Mensen die de pagina geliket hebben zien dat, en sommigen reageren dan. De vrienden zien dat en raken misschien geinteresseerd in de site, Zorgt voor een soort van PR-spinnenweb. Klein maar toch lucratief systeem. Het grootste voordeel is dat mensen geen account voor Budgetgaming hoeven aan te maken om toch te kunnen reageren en praten met Budgetgaming.

Er valt vrij weinig te verliezen, dus experimenteer vooral. Succes.

Zou het heel leuk vinden als ik GTA V voor de Xbox 360 win.
avatar van Dennie
Dennie ( 23 ) 17-09-2013 18:40
Er zijn miljarden mensen op Facebook. Iedereen heeft zijn eigen sociale netwerk hier virtueel nagebootst. Mensen zitten meerdere keren per dag op Facebook om te kijken waar hun vrienden zich mee bezig houden. Als ze zien dat bekenden ook gebruik maken van Budgetgaming.nl dan krijgen ze het idee dat dit een degelijke service is. De bekendheid van Budgetgaming groeit zich dan exponentieel uit totdat er verschillende statussen geshared en geliked worden. Facebook is zeer toegankelijk en het is makkelijk je pagina bij te houden. De informatie verspreid zich heel snel en de kosten die eraan hangen zijn vrijwel nihil. Het is makkelijk om met Facebook prijsvragen bekend te maken en reviews te plaatsen. Communiceren met Budgetgamers gaat ook heel gemakkelijk. Elke moderne organisatie zou er goed aan doen om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Ook een idee is om een app te maken voor je smartphone, zodat als mensen in de winkel staan de prijzen nog kunnen vergelijken.

Ik zou hem graag voor de Xbox 360 willen.

Hier nog een link
Budgetgaming is dan misschien niet echt een bedrijf, maar er valt vast nog wel nuttige informatie uit te halen.
avatar van Dommel50
Dommel50 ( 1340   10) 17-09-2013 18:45
ik ben van mening dat alle social media verbetering kan brengen.
ieder persoon heeft zijn eigen voorkeur wat hij gebruikt.

hoe meer mogelijkheden, hoe meer er kan gedeeld worden.
beide kanten op, van en naar budgetgaming.

en zo moet je natuurlijk met de hypes meegaan. want er komen steeds weer nieuwe, en de oude worden dan weer minder populair.

en tegenwoordig wordt je daardoor ook verplicht(zowel als bedrijf of zoals hier een forum) om aan alles(serieus) mee te doen.

PS3 voorkeur, maar 360 mag ook.
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 17-09-2013 18:46
Ik zou het zelf wel fijn vinden als jullie meer op Facebook zouden doen omdat ik geen Twitter gebruik. Hierdoor mis ik van die korte nieuwsberichtjes of een leuke actie die maar tijdelijk geldt.

Dit is uiteraard al een community/forum, maar ik denk dat je een breder publiek kan aanspreken door ook gebruik te maken van Facebook. Niet om hele gesprekken met elkaar aan te gaan, maar om bijvoorbeeld nieuwsfeitjes te delen. Zoals vandaag de release van GTA V en waar deze het goedkoopst te verkrijgen is. Uiteraard kan je dan zeggen dat je gewoon even naar budgetgaming kan surfen, en dat is ook zeker waar... Maar tijdens school/colleges check ik soms even snel Facebook waardoor de nieuwtjes van budgetgaming aan mij voorbij gaan.

Ik vind Nedgame ook goede zaken doen op Facebook. Ze gebruiken het medium ook niet elke dag, maar bij bijvoorbeeld een release of een leuke nieuwe demo komt er een berichtje op te staan.

Indien jullie dit bericht waardevol vinden en ik zou winnen dan graag een PS3 exemplaar

Edit: @Dennie
Er bestaat al een budgetgaming app, hiermee kan via 2 manieren zoeken. Je kan de titel typen of je scant de barcode van de game, daarna krijg je dan de lijst met prijzen te zien. Reuzehandig!

Edit2: @TimD (paar berichten onder mij)
ik heb gezegd dat ik een GTA game nog nooit heb gespeeld en ik niet weet of het echt een game voor mij is. GTA Online lijkt me enorm leuk en ik heb nog een broertje die gamed, dus maak ik hem ook blij!
avatar van Teravexis
Teravexis ( 360 ) 17-09-2013 18:49
Een Facebook pagina is wel handig om meer mensen te bereiken. Veel mensen gebruiken Facebook dagelijks, en kunnen zo up to date blijven. Dit kan natuurlijk ook met Twitter, maar met Facebook kun je nog meer. Je kan bijvoorbeeld evenement creëren, nieuws erop zetten, aanbiedingen/lage prijzen etc. Alle updates staan dan mooi bij elkaar.

Het valt natuurlijk altijd te proberen, en het heeft zeker potentie om meer bezoekers aan te trekken.

Zou mooi zijn om de Xbox 360 versie te winnen
avatar van Care
Care ( 48336   1) 17-09-2013 18:52
Geen gebruik maken van Facebook. Ik heb een veel beter idee. Aangezien bijna iedereen tegenwoordig een smartphone heeft en WhatsApp gebruikt een bg groep waarin info gespamd kan worden.

Kusjes een PS3 bezitter.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 17-09-2013 18:52
Facebook voegt imo weinig toe aan Budgetgaming. Het leuke van een site als deze is dat alles via de community op de website zelf gaat terwijl op heel veel sites de boel nu vooral om het pluggen van social media draait. Gewoon FB achterwege laten en lekker op deze manier doorgaan. Liever een fijne community op een site dan een community waarvan de ene helft ineens niet meer op het forum maar op FB loopt te praten en ineens prijsreacties niet meer hier maar op FB geeft (zie de post hieronder bijvoorbeeld:

Quote:
Er zitten veel meer facebook gebruikers op het internet dan mensen die op budgetgaming.nl kijken, denk ik.

klopt helemaal, maar die gebruikers moeten naar Budgetgaming, Budgetgaming moet niet alleen naar die gebruikers op FB want dan komt een groot gedeelte alsnog niet omdat ze het ook op FB kunnen lezen en volgen.)

Ook voor de mensen zonder Facebook is het fijner om de boel gewoon op de site te volgen. Lekker overzichtelijk en niet het gevoel dat je iets mist.

Daarbij niets irritanter dan bijvoorbeeld prijsvragen en dingen waarvoor mensen ''likes'' moeten verzamelen om te kunnen winnen.

Wil hem voor de PS3!
avatar van Micha
Micha ( 32 ) 17-09-2013 18:55
Hoi,
Er zitten veel meer facebook gebruikers op het internet dan mensen die op budgetgaming.nl kijken, denk ik. En niet iedereen heeft twitter, zoals ik, maar zo kan ik dan toch nog alle nieuwtjes snel volgen en delen.

En ook:
BUDGETGAMING ZOU ZÓVEEL LIKES KRIJGEN DAT ZELFS MENSEN DIE (NOG) NIET GAMEN, GEÏNTERESSEERD NAAR BUDGETGAMING GAAN OM BIJ ONZE COOLE CLUB TE HOREN!

Vinden jullie dit ook? Natuurlijk! Dan zou ik de game graag op de Xbox 360 krijgen
avatar van Tantor
Tantor ( 639 ) 17-09-2013 18:56
Volgens mij las ik laatst ergens iets dat ongeveer 80% van de Facebook-gebruikers dagelijks zijn Facebook-nieuwsoverzicht via zijn of haar mobiel bekijkt. Dit zou dus betekenen dat het niet onverstandig zijn om toch de prijsalerts zowel op Twitter en Facebook te zetten. Tel daar bovenop dat er velen malen meer Facebook-gebruikers dan Twitteraars zijn. Veel mensen hebben ook alleen maar Facebook en geen Twitter (zoals ik) en dus kan je een groter publiek bereiken.

Het zou waarschijnlijk ook makkelijker worden met andere (web)winkels of instanties in contact te komen voor eventuele acties. Bij winkels zouden dit prijsvragen kunnen zijn, maar jullie zouden ook bijvoorbeeld bulkacties kunnen organiseren met bijvoorbeeld een MediaMarkt. Dit wordt/werd al op dit forum gedaan in kleine mate, maar d.m.v. een social networking site als Facebook kan je misschien wel honderden mensen vinden die mee willen werken.

Als laatst denk ik ook (misschien is dit al eerder vermeld) dat het leuk zou zijn om evenementen te organiseren. Gametoernooien of simpelweg een avondje in de kroeg. Ik denk dat je met een Facebook-pagina ook meer fanatieke gamers kunt trekken, die op hun beurt weer een hele goede bijdrage zouden kunnen leveren aan Budgetgaming.nl of de leden daarvan.

Dat was even een lap tekst maar ik denk echt dat dit te bereiken is. Het grote idee is dat je gewoon meer mensen kunt bereiken en meer mensen blij kan maken (alsof jullie dat niet al genoeg doen)

Ik vind het fijn jullie te helpen want jullie verdienen echt meer publiciteit! En oja, ik ben ook een gamer en ik hou er wel van door vrije werelden te cruisen, dus een PS3 versie van GTA V zou geweldig zijn!
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2981 ) 17-09-2013 19:00
Voor mij heeft Facebook totaal geen toegevoegde waarde voor Budgetgaming. Ik gebruik zelf geen Facebook, alle dingen die ik op de site wil lezen kan ik op de site lezen en heb ik geen Facebook voor nodig. Er zijn nieuwsberichten en het forum om informatie door te kunnen geven. Ik hoop alleen wel dat als Facebook wel gebruikt gaat worden, dat de dingen die op Facebook komen ook op de normale site te zien zijn. Het zou erg slecht zijn als belangrijke dingen op Facebook staan die dus niet bruikbaar zijn voor mensen die geen Facebook gebruiken.
Facebook zou wel misschien handig zijn om reclame te maken voor de site, omdat nog niet iedereen deze site kent.

Als ik win wil ik graag de Xbox 360 versie. Ik heb het spel al, maar ik zou deze versie dan geven aan het broertje van mn vriendin.
avatar van Oxigeon
Oxigeon ( 176 ) 17-09-2013 19:02
Aangezien twitter eigenlijk door niet meer zoveel mensen wordt gebruikt lijkt het mij beter dat jullie alleen nog maar berichten gaan plaatsen op Facebook. Je zou eventueel op facebook dezelfde berichten kunnen posten als op de twitter. Leuke aanbiedingen komen zo natuurlijk ook bij iedereen binnen. Verder denk ik dat via facebook de afbeeldingen die je bij de posts zet uiteraard ook veel beter te zien zijn via facebook. Het nadeel op dit moment is nu gewoon dat het aantal deelnemers van twitter flink aan het afnemen is en de gebruikers van gezochtboek juist veel meer gaan worden.

Niks is zo mooi als mijn moeder die op facebook te zien krijgt dat GTA V in de aanbieding is bij bv de Mediamarkt. Ze moet het woord GTA zo vaak voorbij zien komen dat ze ervan gaat dromen en tegen mij zegt. Heb je GTA V al? Dan zou ik die maar eens gaan halen want die komt zeer vaak voor op mijn facebook (nadat ik haar stiekem lid heb gemaakt van de pagina).

Ik had hem graag voor de PS3, bedankt
avatar van Hennie286
Hennie286 ( 482   1) 17-09-2013 19:28
Goed idee, ik kijk op facebook en budgetgaming, maar zou goed zijn om alleen echte aanbiedingen via facebook te delen.

de xbox 360 versie svp
avatar van 3bdelilah
3bdelilah ( 1832   8) 17-09-2013 19:31
Zou Facebook voor wat toe kunnen voegen voor Budgetgaming en zo ja, op welke manier? Geef hier bij een korte toelichting.

Is een 'nee' met korte toelichting ook prima, of willen jullie per se Facebook gebruiken? Want als vierdejaars marketing student heb ik geleerd dat er niks méér faalt dan een bedrijf dat alleen aan social media doet om erbij te horen. Niet dat jullie falen of zo, haha, maar liever het zekere voor 't onzekere nemen. Zoiets moet je goed doordenken. Zijn de gamers op Facebook wel actief op zoek naar gamegerelateerde nieuwtjes? Want als dat niet 't geval is, dan ben je als bedrijf zijnde een beetje aan 't plakken en dan schrik je je doelgroep alleen maar af. Lijkt me niet de bedoeling.

Conclusie, valt eigenlijk niet zo snel antwoord op te geven. Als jullie hier serieus werk van willen maken, kunnen jullie een onderzoekje uitvoeren via Budgetgaming (wellicht een extra prijsvraag als incentive ) en dan kijken wat daaruit komt rollen. Anders ben je een beetje bezig met nattevingerwerk en dat is nooit goed voor de lange termijn. Hopelijk wordt 't wat.

Ik heb zowel PS3 als 360 dus maakt mij niet gek veel uit, maar lichte voorkeur gaat naar PS3.
avatar van Itsjustme
Itsjustme ( 1826 ) 17-09-2013 19:33
Voor de mensen die facebook hebben kan het zeker wat toevoegen. Ik zelf doe niet zoveel met facebook dus het maakt voor mij niet veel uit. Maar stel dat je een echte facebook junkie bent of gewoon wel eens op facebook zit is het handig om toch altijd jullie berichte te lezen. Ook voor de mensen zonder twitter account of mensen die liever facebook gebruiken. Als jullie op facebook hetzelfde als twitter zouden zetten kunnen mensen ook kiezen tussen wat ze liever gebruiken.

Een budgetgaming page op facebook kan ook gewoon leuk zijn om met elkaar leuke aanbiedingen/acties te delen zodat je die minder snel mist. Soms staan er namelijk alleen maar aanbiedingen bij prijsreacties en daar kijk je natuurlijk niet altijd naar.

Ik denk dat dit zeker een toevoeging is voor de mensen die facebook gebruiken.

Mijn voorkeur gaat uit de naar de PS3 versie van GTA omdat ik de PS3 meer gebruik. Maar ik heb beide consoles dus het maakt niet heel veel uit.
avatar van Tailsknux
Tailsknux ( 1851 ) 17-09-2013 19:34
Ik denk dat het wel een toegevoegde waarde heeft. Ik ben zelf een Twitter en Facebook gebruiker, maar Twitter kijk ik een stuk minder vaak dan Facebook. Soms mis ik aanbiedingen op Twitter omdat ik die te laat zie, terwijl ik het op Facebook op tijd had kunnen zien(denk bijvoorbeeld aan uitverkoop bij Dixons of 1-daagse aanbiedingen). En tegenwoordig ben ik ook niet meer zo fanatiek dat ik elke dag op budgetgaming.nl kijk.

Als ik win zou ik graag de X360 versie willen.
avatar van Coen
Coen ( 1479   14) 17-09-2013 19:39
Ik denk dat Facebook wel iets kan toevoegen bij Budgetgaming. Bij elk artikel zou je bijvoorbeeld een "Like" of een "Share" knop kunnen zetten, zodat ook mensen die niet actief zijn op BG goede artikelen of aanbiedingen kunnen lezen. Zo breidt BG zich uit tot mensen overal ter wereld en wellicht lijdt dit tot een nog hoger member aantal!
avatar van Smannesman
Smannesman ( 173 ) 17-09-2013 19:40
Ik zou graag de PS3 versie willen winnen, maar ik houd niet van Facebook.
En voor mij heeft het dus geen toegevoegde waarde.
Facebook is irritant, druk en ik begrijp niet waarom zoveel mensen zo blij zijn om alle details van hun leven op internet te zetten. Twitter is niet veel beter maar in ieder geval is het simpel en snel.
Maar ik wens iedereen veel succes.
avatar van YurEnami
YurEnami ( 991 ) 17-09-2013 19:40
Ik ben afgestudeerd in Online Marketing. Sociale media is, vind ik, alleen nuttig als communicatiemiddel als er geen andere interactiviteit mogelijk of gewenst is tussen klant en consument. Denk aan fora (zoals deze) of chatrooms.

Een optie zou kunnen zijn om mensen op de hoogte te houden van ontwikkelingen bij Budgetgaming (events, prijsvragen, meetings, e.d.) maar verder denk ik dat het zonde is om veel tijd en energie in Facebook te steken terwijl er al een sterke community actief is op de website zelf.

Kortom, prima als aanvulling op de website. Waarbij de attentie via Facebook op bepaalde onderwerpen gericht kan worden (bijv. Actie bij winkel/webstore X), maar zeker niet als vervanging daarvan.

Ik heb voorkeur voor de PS3-versie, mochten jullie die mij gunnen.

Als jullie met me in gesprek willen via PM, mail of telefoon voor advies of simpelweg een andere kijk op de situatie, dan sta ik daar (kosteloos en vrijwillig) voor open.
avatar van Yuria the Witch
Yuria the Witch ( 309 ) 17-09-2013 19:50
Het is zoals veel mensen al gezegd hebben: in Facebook kan Budgetgaming meer mensen aantrekken. Maar het is niet makkelijk. Budgetgaming heeft bijna 500 likes (best aardig) maar er worden helemaal geen reacties of likes van mensen op budgetgaming posts. Waarom?

In dit geval moet Budgetgaming andersom denken: hoe zouden mensen in een facebook page actief zijn/blijven? Waarom liken ze een page eigenlijk?
Het antwoord is simpel: kortingen/prijzen krijgen, nieuwe info op producten als eerst te weten en mensen te leren kennen. Doen we dat hier niet?

Eerlijk gezegd ziet de page van BG in FB saai uit. Dat trek mensen niet aan. Meer photos of videos zijn nodig bij elke post. Ook help als jullie een vraag stellen met elke post, niet alleen: "Preview Dark Souls 2". Dat gaat niemand liken (een vervolgens de page promoveren). Af een toe kunnen jullie een prijsvraag hier posten maar alleen de reacties op fb geldig zijn. Dat kan helpen om mensen hier de BG FB page levendiger te maken.

Maarja, dat betekent veel extrawerk dat misschien kan beter gebruikt worden om deze site te verbeteren en mooier maken. Dat trekt natuurlijk ook mensen aan!

Excuses voor mijn slechte Nederlands
Graag PS3 versie.
avatar van Montrosethe
Montrosethe ( 273 ) 17-09-2013 19:55
Eigenlijk hoeft het helemaal niet, maar misschien om meer budgetgamers te trekken.
Ik vind het eigenlijk veel fijner om naar de site zelf te gaan, want hier heb je veel meer opties.
Facebook is misschien alleen handig voor acties of kortingen, maar kortom het is niet nodig.

#PS3.
avatar van GoDefiance
GoDefiance ( 1 ) 17-09-2013 19:59
Hallo,

Goeie suggestie zou mij lijken om proberen te adverteren op pagina's waar veel jongeren opzitten! Zodra de jongeren deze site eenmaal in de gaten blijven ze wel komen. Goedkope games is ook echt iets waar we van houden.
Een rol in het spel TopEleven op Facebook zou wellicht ook wel helpen. Want veel jongeren spelen dat spel en er zijn ook mogelijkheden op dat spel om punten te verdienen doormiddel het kijken van een filmpje, misschien dat daar iets te halen valt.

Ik heb de voorkeur aan PS3-versie! Hopelijk vallen mijn ideeën in de smaak. Want helaas kan ik door een operatie met lange revalidatie tijd niet werken en is er dus niet het geld voor GTA.
avatar van Jakerockwell
Jakerockwell ( 446   8) 17-09-2013 20:00
Ter promotie van de website zou Facebook handig kunnen zijn. Wellicht zou het in dat kader ook handig zijn als je met je Facebook account op budgetgaming.nl kan inloggen, om de drempel te verlagen voor nieuwe members.

XBox 360
avatar van Immortalbenny
Immortalbenny ( 447 ) 17-09-2013 20:02
Ik zou het gewoon fijn vinden als bepaalde budgetgame artikelen en acties op me fb feed verschijnen zoals bv de zavvi mega maandag en andere speciale kortings acties zoals laatsg die van wehkamp iets wat simpel is maar wel erg effectief. En daar kan dan later op uitgebreid worden met bv prijsvragen of goodies die weggegeveb kunnen worden bij like en share acties. Simpel maar effectief is de regel op fb. Graag in geval van winst de xbox 360 versie en in geval van geen winst alsnog een mening van mensen om dit mish alsnog door te zetten ^-^
avatar van Luuky6
Luuky6 ( 1 ) 17-09-2013 20:07
Jaa ik denk dat het zeker wat toevoegd want je krijgt meer bekendheid en je kan leuke acties doenvia facebook. Het is natuurlijk ook makkelijker met prijsvragen en dergelijk.
Ps3
avatar van Tielo
Tielo ( 140 ) 17-09-2013 20:14
Om te beginnen 'zit' ik niet op Twitter maar wel op Facebook dus ik zou het prettig vinden als dezelfde informatie op facebook zou verschijnen als op Twitter (er zijn handige tools om dat in 1 keer te doen). Daarnaast zijn er volgens mij meer oudere mensen op facebook die zeker geïnteresseerd zijn in games. Het gebeurt niet zelden dat als ik reageer op een post van Sony mensen uit mijn vriendenlijst het zien en positief reageren omdat ze iets nog niet wisten.
Verder vind ik facebook vriendelijker voor grafische zaken zoals foto's en filmpjes en kunnen zaken veel uitgebreider dan in de maar letters die op twitter mogelijk zijn. Begin met give aways bij een x aantal likes en je aantallen zullen snel groeien.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 17-09-2013 20:15
Ik ben niet zo creatief. Maar inderdaad is Facebook een hele goede site om de berichten van je (favoriete) web-site's en (web) winkels te volgen. Je word direct geüpdated als zij iets nieuws plaatsen, dit is natuurlijk voor zowel de consument als de beheerder van de site(s) ideaal. Zij zijn het direct kwijt en bereiken een prima groep, en eventueel word dit nog gedeeld door liefhebbers waardoor het een nog groter publiek met geïnteresseerden en niet geïnterreseerden. (Het word toch gelezen/gezien)

Verders eventueel een soort mailing of iets in die richting.
Het zal wel niet origineel zijn, daarom zei ik al dat ik niet creatief was hehe. Maar elk idee is er een. En omdat nooit geschoten altijd mis is, zou ik bij voorkeur de PS3 versie willen hebben.
avatar van AReFeS
AReFeS ( 170 ) 17-09-2013 20:16
Toevoegingen aan Facebook, op dezelfde manier als de RSS feed, is handig voor de Facebook gebruikers.
Ikzelf gebruik liever de RSS feed, dat werkt voor mij veel beter.
Het is niet verstandig om prijsvragen en dergelijke alleen mogelijk te maken via Facebook, de niet gebruikers voelen zich dan buitengesloten.
Aan de prijsvragen moeten alle bezoekers van de site kunnen meedoen en horen zodoende dan ook gewoon via de site te verlopen.

Bij winst graag de PS3 versie.
avatar van Koei
Koei ( 109 ) 17-09-2013 20:23
Facebook is vooral handig om de site te promoten, met van die 'like & share'-prijsvragen. Verder zou ik er niet teveel opgooien, enkel berichten die mensen naar budgetgaming lokken.

Persoonlijk vind ik het heel irritant als iemand (of een bedrijf) op Twitter en Facebook hetzelfde plaatsen. Ik hoef geen dubbele dingen te lezen. Facebook is beter voor de grotere berichten die misschien ook niet echt nieuws zijn. Op Facebook zou ik graag alleen een melding krijgen van een belangrijke/grote actie en linkjes/intro's naar reviews of artikelen van een ander soort en misschien ook iets 'breder' nieuws zoals de PS+ of XBLG gratis games. Misschien ook handig zijn flinke prijsverlagingen (in adviesprijs) van multiplayer games. Die kun je dan sharen met je vrienden met daarbij de vraag wie het spel nu ook haalt en mee gaat spelen. Op Twitter horen imo alleen grote prijswijzigingen en niks wat betreft andere artikelen.

Overigens geldt voor beide dat er vooral niet teveel gepost moet worden. Een melding over de wekelijkse Zavvi maandag hoef ik niet op facebook of twitter te hebben, dat is geen nieuws, bijvoorbeeld. Niks irritanter dan een timeline die ondergespamd wordt. Dat soort dingen verwijder ik heel snel weer.

Ik zou jullie overigens niet gaan liken op Facebook. Ik check hier enkel de prijzen en de nieuwsberichten, en daarvoor heb ik geen facebook nodig, de belangrijke dingen krijg ik al mee via Twitter. Maar ik zou wel graag de PS3 versie winnen natuurlijk!
avatar van Roidbuster
Roidbuster ( 992 ) 17-09-2013 20:25
Ik vind dat je via Facebook wel goed kan zien hoeveel actieve mensen er eigenlijk zijn. Elke post kun je liken en delen, dit is een groot voordeel. Bij Twitter ben je vrijwel beperkt tenzij mensen je daadwerkelijk volgen, hier ook, bij deze site kom je met een doel. Via Facebook kun je wellicht naam maken bij mensen die niet van Budgetgaming op de hoogte zijn via likes en shares.

Stel je voor ik deel een nieuwsbericht van jullie, een heleboel van mijn medestudenten zien dat binnen de Fontys Hogescholen groep, wellicht zal 1 van hen het weer delen, enz. enz.

Graag de Xbox 360 versie in het geval dat
avatar van Reiverdemon
Reiverdemon ( 1446   3) 17-09-2013 20:25
Nee, ik zou er niet aan beginnen. De app van Budgetgaming is genoeg, want daar gaat het toch allemaal over. De goedkoopste optie van een game vinden.

Ps3
avatar van Luke
Luke ( 1414 ) 17-09-2013 20:27
Zou facebook voor wat toe kunnen voegen voor Budgetgaming en zo ja op welke manier? Geef hier bij een korte toelichting

Mijn antwoord is eigenlijk nee. Ik denk dat je er hooguit een paar extra mensen mee kunt "winnen" Ik denk dat de twitter pagina voldoende is om eventueel sneller een aanbieding door te geven. Een Facebook pagina, heeft geen enkel nut, als je al een community hebt op budgetgaming.nl zelf.

Ik zou graag de PS3 versie winnen!^^
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5577   17) 17-09-2013 20:38
Ik denk dat facebook wel degelijk iets kan toevoegen.
Het is natuurlijk makkelijk om goede deals met je vrienden te kunnen delen, maar ik denk vooral dat het handig kan zijn om een topic van vorig jaar weer op te pakken.

Ik heb het over het 'collectief kopen' topic.
Ik denk dat het met facebook makkelijk is om een lijst te maken met mensen die zich aanmelden voor een actie. Tevens kan dit zo ingericht worden dat er bij deelname een melding op iemands profiel wordt achter gelaten, waardoor de winkel wat extra reclame maakt en er misschien een hoger aantal aanmeldingen komt waardoor de prijs nog iets scherper zou kunnen worden.
avatar van Sjors1500
Sjors1500 ( 134 ) 17-09-2013 20:38
Van de facebook-pagina zou budgetgaming verschillende manieren gebruiken.
1: als je lid bent van de facebookpagina zouden er evenementen kunnen worden gedeeld die er komen wat betreft online gaming.
2: Ze kunnen ook de fb pagina gebruiken om grappige leuke en interessante foto's berichten erop te plaatsen die ook vaak gedeeld zouden kunnen worden.
3: Eventueel zouden er prijsreacties op gezet kunnen worden wie ergens de prijs gevonden heeft goedkoper als budgetgaming zelf(dit geloof ik natuurlijk niet want ze zijn hier zeer snel op dat gebied)
4: Eventuele prijsvragen voor de facebook only community en dan met delen om meer bekendheid te krijgen onder de mensen.
5: Bij facebook zie je soms ook een voorgesteld bericht of wat mensen leuk vinden daar zouden jullie goed gebruik van kunnen maken

Dit zijn een paar dingen die via facebook kunnen gebruikt worden. Naar mijn idee hebben jullie het niet echt nodig want jullie zijn groot zat en ook zeer vlug met de prijzen van de games.

Mocht ik winnen dan zou ik graag de PS3-versie thuis gestuurd krijgen
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6571 ) 17-09-2013 20:40
Wat de ervaring mij leert is dat Facebookberichten mijn aandacht vooral trekken als het alerts en opinies zijn... Oftewel budget-alerts en vragen over wat vind je van game X of nieuws Y. Wedstrijden en dergelijke komen niet goed over op facebook en zou ik dus weglaten. Maar als er belangrijk nieuws is of een mooie budget-alert zou ik dat zowiezo posten. Ook het budgetoverzicht wat wekelijks verschijnt pas perfect op facebook. Hier is gewoon niet zoveel coverage van en hier is Budgetgaming juist goed en uniek in.

Om je een idee te geven bijvoorbeeld aan game winkel keten met een geel-groen logo doet dit goed door te vragen wie GTA V al heeft gekocht, of gewoon te vragen om je mening wat betreft de PS4/X1 oorlog. Dat soort berichten worden massaal beantwoord.

Het gaat allemaal om berichten die interessant zijn en de aandacht trekken doordat ze uniek zijn en vooral simpel te beantwoorden. In dat geval gaan mensen reageren en je dus volgen.

Wat betreft GTA V... PS3 fanboy all the way dus mocht ik winnen, de PS3 versie graag!
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1554 ) 17-09-2013 20:49
Ik denk dat het beter is voor budgetgaming als ze zich richten op de site en de app. Misschien kan facebook iets toevoegen waar sommigen wel wat aan hebben, maar dat lijkt me de moeite amper waard, en die energie kan weer in iets anders gestoken worden.

Als je thuis achter de computer de beste prijs wil opzoeken, ga je naar de site. Ben je onderweg? Dan gebruik je de app. Twitter is er als je het nieuws onmiddelijk wil hebben. Naar mijn mening zijn er geen verdere communicatie-methodes nodig.

Ik zou graag in aanmerking komen voor de PS3-versie.
avatar van Muffinn
Muffinn ( 153 ) 17-09-2013 20:50
De enige manier dat jullie Facebook effectief kunnen gebruiken is door de items onder het kopje 'Budgetnieuws' ook op Facebook te plaatsen. Om te zorgen dat jullie daardoor niet de pageviews kwijt raken, zouden jullie van sommige items alleen maar een (klein) gedeelte op Facebook moeten plaatsen. Natuurlijk plaatsen jullie in dat berichtje dan ook een link naar het item op budgetgaming, zodat mensen gelijk naar jullie site kunnen gaan voor het hele artikel. Deze methode kunnen jullie vooral gebruiken bij items zoals 'Zavi Mega Monday', plaats een gedeelte van de aanbiedingen op Facebook en laat de mensen voor alle aanbiedingen naar de website gaan via een link.
Daarnaast kunnen jullie alle berichten die jullie op twitter plaatsen, ook op Facebook zetten. Facebook wordt door veel meer mensen gebruikt, dus jullie kunnen dan een groter publiek bereiken.

Ik zou graag de PS3-versie willen.
avatar van Aevumm
Aevumm ( 227 ) 17-09-2013 20:52
Facebook zou wel wat kunnen toevoegen voor Budgetgaming in de vorm van een RSS-feed. Post bijvoorbeeld de nieuwsberichten van Budgetgaming op Facebook omdat de meeste mensen die Facebook hebben, dagelijks "het nieuws" bekijken (Facebook home): als daar een bericht van Budgetgaming tussen staat, kan dat dus gedeeld en gelezen worden. Zo hou je iedereen op de hoogte van het nieuws, en voor de korte berichten kan dan Twitter gebruikt worden. Het Budgetgaming nieuws moet dan wel voluit geschreven op Facebook gezet worden, omdat het anders vrij nutteloos is, gezien je een linkje ook wel op Twitter kunt plaatsen. Ook kunnen via Facebook de nieuwsberichten gedeeld worden met bijvoorbeeld mede-gamers in je sociale kring, die niet dagelijks Budgetgaming checken voor het nieuws, of geen Twitter hebben.
Verder kan het nieuws van Budgetgaming ook op het mobiele platform bekeken worden, gezien veel mensen de Facebook-app hebben.
Ikzelf heb bijvoorbeeld geen Twitter, maar wel Facebook, en kijk dagelijks op Budgetgaming. Als ik echter mijn telefoon gebruik om naar Budgetgaming te gaan, doe ik dit vaak alleen vanwege het nieuws. Het zou dan fijn zijn het nieuws van Budgetgaming in de Facebook-applicatie te kunnen lezen. Dan zou het ook gedeeld kunnen worden met mensen in de sociale kring die Budgetgaming nog niet kennen. Nadat ze een paar nuttige berichten van Budgetgaming hebben gelezen, zullen ze waarschijnlijk ook de website eens gaan bezoeken. Zo breid je ook de community uit.
Samengevat: Budgetgaming nieuws ook te zien in de Facebook applicatie, waardoor de nieuwste dingen direct te zien zijn. Zo zorg je ook voor naamsbekendheid van Budgetgaming op Facebook.
Twitter is er vervolgens om, zoals nu, kleine berichten te delen.
Afijn, dat is mijn visie.

Xbox 360.
avatar van Fredericcc
Fredericcc ( 524 ) 17-09-2013 20:53
Persoonlijk denk ik niet dat zoiets überhaupt op Facebook kan werken. Simpelweg omdat Facebook al over z'n hoogtepunt is en steeds meer mensen op zoek gaan naar andere sociale media maar ook omdat heel veel mensen meteen wegklikken/niet klikken op een post die van een bedrijf/website komt. Maar om toch wat animo te creëren voor een fb-pagina lijkt het mij misschien het beste om te posten waar budgetgamers een langverwachte game het goedkoopst kunnen halen. Neem nu GTA V, dan konden jullie een weekje op voorhand posten waar die aan de laagste prijs stond. Gevolg: gamers pikken zoiets sneller op omdat het hen wel degelijk interesseert (is ook niet zo'n onzinpost) en gaan het ook rapper delen omdat zoiets makkelijk is en hun vrienden er ook in geïnteresseerd zijn. Maar persoonlijk zou ik er gewoon niet al te veel aandacht aan besteden en het eerder als steun voor deze website te gebruiken ipv omgekeerd...
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39305   67) 17-09-2013 20:57
Als Budgetgaming besluit om gebruik te maken van Facebook moeten ze dit wel regelmatig bijhouden. Niks is rampzaliger dan een account waar de laatste update in de tijdlijn een maand geleden was. Dus het ligt aan jullie team of er regelmatig wat mee gedaan kan worden. Het kan op de pagina gaan om de game nieuwtjes, bijzondere aanbiedingen of prijsvragen ((; zou nog mooi zijn als jullie ook een grafische designer hebben om banners te designen (neemt ook weer tijd in beslag, maar als je het leuk wilt houden heb je dat ook nodig).

Dus ja als de tijd en energie er in gestoken kan worden en nee als dat er niet is.

Power Unlimited en Kotaku doen het altijd wel leuk met de updates. Ook al is van Kotaku het nieuws herkauwd van de website.

*kuch* Xbox versie, bitte *kuch*
avatar van Boumans
Boumans ( 2 ) 17-09-2013 21:02
Je kan prima via Facebook aan de slag.
Zodra je een link deelt via fb dan zullen al je volgers/vrienden (etc) een berichtje krijgen, ook kan je met je likes pijlen hoe het er voor staat uiteraard en wedstrijden organiseren..

Aangezien jullie niet echt met foto's werken is instragram niet echt een optie, wat je wel kan doen is vrienden prijs indicaties ( via foto of iets) etc via fb of instragram online laten/kunnen zetten en het zo weer verder versprijden.

En als ik mag kiezen ga ik voor de xbox versie..
avatar van PBJ85
PBJ85 ( 394   1) 17-09-2013 21:03
Zou facebook voor wat toe kunnen voegen voor Budgetgaming en zo ja op welke manier?

Voor mij heeft FB een paar grote voordelen.

1.) Facebook heeft geen beperking in het aantal tekens per bericht. 140 max bij twitter en bij FB geen.

2.) IK kijk meer op Facebook dan op twitter.

3.) Op FB kan ik makkelijkere filters toepassen waardoor ik BG makkelijk terug kan vinden op mn tijdlijn.

4.) Een FB account heeft het voordeel dat je er meer mee kan dan een andere Social Media accounts.

5.) FB heeft een veel groter bereik naar buiten. het is het meest gebruikte Social Media in NL.

6.) Ik kom makkelijkere achter de nieuwste nieuws berichten als deze worden gedeeld op FB. en als ik wat ''like'' dan zien andere personen die niet lid zijn van jullie FB-page dat er een site bestaat als deze en wat de aanbiedingen zijn van de week.

de facebook pagina's van o.a. Dixons, Media Markt, Saturn, bart smit geven veel info en aanbiedingen die ik anders had gemist.

Als ik in aanmerking kom voor een game dan graag de PlayStation 3 versie
avatar van Rudey
Rudey ( 2310 ) 17-09-2013 21:07
Facebook heeft naar mijn mening echt een toegevoegde waarde. Facebook gebruik ik deels om de activiteiten van mijn vrienden bij te houden. Waar de echte kracht van Facebook ligt is dat het een communicatief medium is, wat jullie natuurlijk ook kunnen inzetten. Voor Budgetgaming kan dit gebruikt worden om de site meer naamsbekendheid te geven en om meer Budgetgamers te werven.

Er zijn al veel momenten voorgekomen dat ik op het laatste moment ergens achter kom, omdat de producten, artiest, of website iets op Facebook post. Ik lees dagelijks mijn Facebook feed aandachtig door om te kijken of er nog interessante dingen zijn gebeurd. En daardoor ben ik bijv. last-minute naar feestjes in de buurt kunnen gaan, heb ik specifieke producten besteld, ben ik leuk nieuws tegengekomen, enz. Echt fijn dus.

Met betrekking tot Budgetgaming zou dat in feite alles zijn wat op de homepage wordt gepost ook op de Facebook gepost kunnen worden. Gezien het feit dat er al bijna 500 likes zijn, is een start al gemaakt. Echter dienen de posts natuurlijk wel uitnodigend te zijn en dienen deze te aanzetten tot. Verder zijn polls/vragen ook altijd leuk, zoals je die ziet verschijnen op de vele pagina's van Xbox, Sony, artiesten, of van wat dan ook. In ieder geval, aanzetten tot.

Ook het feit dat wanneer je ergens op reageert of liked, dit volledig zichtbaar wordt voor je vriendenlijst, kan goed werken voor Budgetgaming. Heb al vaak zat gezien dat mensen ook ergens aan meedoen of een pagina liken, puur omdat jij dat ook doet. Hoe meer Budgetgamers, hoe meer plezier. Iedereen is hier natuurlijk welkom.

Wanneer mensen laten vallen: "€60" voor een game, dan verwijs ik ze altijd snel door naar Budgetgaming. Zo heb ik al van heel wat mensen Budgetgamers kunnen maken. Er zijn gegarandeerd nog veel meer mensen in Nederland die nog geen Budgetgamer zijn. De mensen die je bereikt met Facebook zijn er ook een stuk meer dan Twitter, gezien bijna iedereen Facebook heeft en het meer actieve gebruikers heeft. Dus laten we van deze mensen, die geen flauw benul van Budgetgaming hebben, ook eens Budgetgamers maken!

Platform: voorkeur PS3.
avatar van Crono
Crono ( 127 ) 17-09-2013 21:14
Dus...... Ja nu heb ik niks meer te melde,alles is nu wel opgenoemd,maar op zich hoe meer je je gezicht laat zien,hoe beter toch!!! Als er dan toch een facebook pagina kom,maak dan ook een BG flashgame die je kan spele op facebook.

Mocht ik toch de game winnen,graag de xbox360 versie.
avatar van _Casper_
_Casper_ ( 499 ) 17-09-2013 21:26
Budgetgaming gaat natuurlijk om koopjes, en daarom zou ik voor budgetgames graag een facebook paginga zien waar wekelijks de releases van die week op gepubliceerd worden, waar iedereen dan op kan reageren (en dus makkelijker te zien/vinden dan bijv in twitter of in budgetgames zelf) als zei die game ergens goedkoper dan de ''standaard'' prijs spotten. En daarnaast 1 x per week een weekoverzicht van reviews, nieuwtjes en koopjes!

Voor de xbox 360 het allerliefste!!
avatar van Jkampmeijer
Jkampmeijer ( 1803 ) 17-09-2013 21:46
Ik zie bij veel sites dat twitter en facebook vooral worden gebruikt om updates van de website door te geven. De media worden alleen gebrukt om een groter bereik te krijgen.
Zelf vind ik al snel dat berichten op facebook en twitter snel weer uit het zicht verdwijnen of ondersneeuwen. Meestal wordt aandacht getrokken door veel weggeef acties te starten, en dat zie ik budgetgaming ook niet doen. Faceboek is vooral sterk met toegevoegde foto's en apps. Ik denk dat als de basis voor budget gaming het zelfde blijft: prijzen vergelijken van games, facebook weinig toegevoegde waarde heeft.

Geef mijn mening graag voor een kans op een xBox versie.
avatar van Blauwehaan
Blauwehaan ( 536 ) 17-09-2013 21:58
Ik denk dat facebook zeker ook helpt, hiermee informeer je veel mensen over je website. dat kun je ook goed zien bij Power Unlimited, ik heb die site ondervonden doordat ik hem een keer op facebook tegen kwam. het helpt dus zeker met het verspreiden van je website naam.
ik speel op de ps3.
avatar van Twplcsdi3oe
Twplcsdi3oe ( 233 ) 17-09-2013 22:00
"Zou facebook voor wat toe kunnen voegen voor Budgetgaming"

Ik heb het nu een paar keer gelezen maar deze zin klopt niet helemaal geloof ik

Voor mijn mening hoef ik niets, geheel gratis.
avatar van Franckster
Franckster ( 290 ) 17-09-2013 22:01
Persoonlijk vind ik FB niet iets waar ik BG op zou checken. Daar werkt de website veel te goed voor op mijn mobiel. Het enige wat ik wel handig zou vinden is het delen van een topic via een knop, ipv het kopiëren van het gehele webadres als er iets nieuws is. (Xbox360)
avatar van ZeroJudgement
ZeroJudgement ( 646 ) 17-09-2013 22:14
Facebook is een social medium waarop posts nogal snel worden begraven als de volger van Budgetgaming redelijk fanatieke Facebook vrienden heeft. Facebook is daarnaast vrij onoverzichtelijk waardoor menig Budgetgamer snel een aanbieding/post zal missen tenzij hij/zij er op let. Twitter daarentegen is heel overzichtelijk en 1 oogopslag is genoeg om de post/aanbieding op te merken. Mijn advies is: Twitter behouden en kijken of daar nog extra opties zijn en geen energie steken in Facebook. Voorkeur Xbox 360.
avatar van Gebruikersnaam
Gebruikersnaam ( 377 ) 17-09-2013 22:15
Nu wordt er vaak een discussie gestart na een prijsreactie, welke meestal gestopt en verwijdert wordt. Als de prijsreacties op FB wprsen doorgepost, dan kunnen de discussies daar d9orgaan, want vaak zijn ze best wel boeiend, enkel op de verkeerde plek.
avatar van Jopvdsteen
Jopvdsteen ( 3218 ) 17-09-2013 22:15
Facebook is een erg sterk sociaal netwerk als je het goed gebruikt. Om als forum daar op een goede manier gebruik van te maken lijkt me erg lastig maar zeker niet onmogelijk!

Wat je zou kunnen doen:
- Simpel een soort van rss feed van je facebook pagina maken, op die manier kun je al je nieuws of alle belangrijke/grote mededelingen meteen posten en dan kan er ook vanuit daar gereageerd worden, als ik uit eigen ervaring spreek denk ik dat er op facebook veel eerder een soort van discussie komt dan op de nieuwtjes hier op de site (niet dan op het forum natuurlijk) maar als je dus iedere week een aantal posts hebt zoals de zavvi megamonday deals en deze week in de winkels kun je die best linken naar facebook om op die manier wat meer interactie te krijgen.
- Een andere manier om facebook te gebruiken is het organiseren van Events. Stel we willen een keer een meetup maken met een aantal budgetgamers lijkt het me makkelijker via facebook te plannen dan via een site/forum. Op facebook kan iedereen duidelijk aangeven of hij wel of niet aanwezig zal zijn. Ook via de polls op facebook kan makkelijk gepolst worden of er interesse is en welke dag dan favoriet is. Op deze manier kunnen we weer meetups maken. Bijv. een pokemon meetup of een Animal Crossing event. Maar ook bijvoorbeeld een gezellige barbeque met een aantal fanatieke gamers kan erg gezellig zijn!!
- Als laatste kun je het gebruiken als een aanvulling op de site, je zou er game trailers/screenshots/artworks kunnen posten of eventuele (video)reviews van games kunnen plaatsen. vooral foto's en video's zullen snel gedeeld worden, als je dan af en toe ook nog een prijsvraag via facebook organiseerd zal je pagina snel groeien en natuurlijk zullen niet alle mensen van deze site/dit forum op facebok zitten en de pagina liken en omgekeerd ook niet alle nieuwe mensen via Facebook zullen zich op deze site registeren maar je creëert in ieder geval een stuk naamsbekendheid en mensen zullen sneller aan je site of facebook denken en er dus terugkomen.

Hopelijk kunnen jullle iets met mijn advies, ik weet ook niet precies waarvoor jullie het precies willen gaan gebruiken maar hierboven dus een paar opties!

Mocht ik het winnende advies hebben of heel veel geluk hebben en uitgekozen worden uit de niet winnende adviezen zou ik graag de xbox 360 versie winnen!!
avatar van VaKeM
VaKeM ( 205 ) 17-09-2013 22:18
Ik denk niet dat Facebook iets toe kan voegen voor BG eigenlijk. Wellicht zou het gebruikt kunnen worden om, zeg een week voor een release van een blockbuster als GTA de laagste prijs te tonen. Door het liken van de pagina komt BG wel meer onder de aandacht. Ken nog genoeg mensen uit mijn kennissenkring die nog nooit van BG gehoord hebben.
Voor mijn twocents zou ik graag de 360 versie ontvangen
avatar van Why So Serious?
Why So Serious? ( 3319 ) 17-09-2013 22:28
Facebook kan zeker wat toevoegen aan BG.
Het kan meer members aantrekken, want iedereen heeft wel Facebook

Graag PS3 versie!
avatar van Shad
Shad ( 322 ) 17-09-2013 22:37
Meer interactie met budgetgamers, waarbij zij hun collectie kunnen laten zien of hun nieuwste aankoop kunnen tonen?

Of maandelijks een budgetgamer uitkiezen, die wat vertelt over zijn aankoop vd maand, wat gelijk een aanrader is voor het rest om te kopen...

Daarnaast kunnen er ook artikelen verschijnen over budgetgamers, die over een spel vertellen die qua prijs/kwaliteit helemaal top is...

Naast dit allemaal kan budgetgaming natuurlijk door met het plaatsen van links naar de dagelijkse posts...

PS3 versie aub
avatar van Lom0r
Lom0r ( 1213 ) 17-09-2013 23:00
Ik denk dat het enige nuttige aan facebook voor budgetgaming een bredere bekendheid kan brengen. Vooral door het delen van goede aanbiedingen (core van bg natuurlijk)zoals die nu op de frontpage komen. Ga niet over de top allerlei game nieuws of reviews delen want daar is bg niet voor en een spam reeks aan dat soort berichten irriteert je publiek alleen maar.
Prijsvragen met likes zijn het meest vreselijke concept,houd de facebook page voor de aanbiedingen feed en doe prijsvragen op de huidige manier. Uiteraard kan de achtergrond etc van de page verschillende release titels accomoderen (eventueel tegen waardemiddelen vanuit uitgevers, gewoon geld of prijsvraag goodies).

Wat er ook gedaan word met facebook of twitter of welke toekomstige hype dan ook,laat dit los van de bg site en gebruik het alleen als extra/mirror.

Ik doe graag mee voor de ps3 versie
avatar van Alokkers
Alokkers ( 568   10) 17-09-2013 23:11
Budgetgaming gaat om de beste deals vinden voor alle games. Twitter en eventueel een Facebook pagina voegen wat mij betreft hier beperkt iets aan toe. Het is zeker voor naamsbekendheid een goede toevoeging.
Ik gebruik budgetgaming primair voor het zoeken, en natuurlijk posten, van de beste aanbiedingen.
Ik zou liever zien dat budgetgaming uitbreid naar nieuws, reviews etc, soort tweakers.net + pricewatch voor games.

Mocht ik please, please, please please winnen dan graag de ps3 versie :-)
avatar van Tharco
Tharco ( 7 ) 17-09-2013 23:38
Ondanks dat ik merk dat de populariteit van social media afneemt, is Facebook nog zeer populair. Mensen liken graag dingen waarvan ze houden, maar unliken ook weer snel als te veel gepost wordt door het desbetreffend bedrijf/merk.
Budgetgaming kan zeker gebruik maken van facebook!
Nieuwberichten op de main page van de website kunnen uiteraard ook op facebook. Prijzen van populaire, nieuwe en/of gehypde games zeker NIET! Dat zal voor te veel berichten zorgen.

Nooit meer dan 1 post per dag! Ook niet als de main page overladen is met nieuwsberichten.

Wat zou dus leuk zijn voor facebook?
Recent bericht: nachtopeningen verkoop GTA.
Dit soort berichten zijn ideaal voor facebook. Dit informeert mensen en zet mensen aan naar de nachtopening te gaan.

Daarnaast kunnen prijsvragen zoals deze goed promoot worden op facebook. Eventueel kunnen ook berichten van sponsors geplaatst worden op de facebook pagina.
Nieuw toegevoegde winkels en/of winkels die veel goede recensies hebben gekregen, mogen uiteraard ook wel af en toe een post op de facebook pagina krijgen.

Het belangrijkste is dat facebook enkel moet dienen om nuttige informatie te geven met een link naar het uitgebreidere artikel op de website.

Daarnaast zouden onderaan de nieuwsberichten en artikelen op budgetgaming.nl ook SHARE knoppen moeten komen, zodat mensen deze artikelen op hun eigen facebook, twitter of google+ pagina kunnen delen, wat leidt tot meer bezoekers op de website.

Mocht ik winnen dan graag de Xbox 360 versie.
Succes!
avatar van Justout33
Justout33 ( 95 ) 18-09-2013 01:24
Nee, althans niet veel. De populariteit van facebook lijkt terug te lopen. Daarnaast lijkt het er niet op dat facebook voldoende tools en mogelijkheden biedt om het echt veel toe te laten voegen. Facebook gebruiken als een schaduwcommunity gaat veel tijd en moeite kosten, terwijl het je relatief weinig oplevert. Het laatste probleem is dat de aandacht bij de budgetgaming site wegsijpelt richting jullie facebookpagina. Door verminderde advertentieopbrengsten wordt het dan lastiger om te investeren in vooruitgangen die de site veel meer ten goede komt.

Laten we eerlijk zijn, facebook kan voor jullie niet veel doen dat jullie niet zelf (beter) kunnen. Wel trek je de aandacht weg bij de site waar jullie veel in geïnvesteerd hebben. Een klein maar ook relevant element is dat het de mensen met een totale aversie tegen facebook afschrikt. Je hebt momenteel een gezonde en gecentraliseerde community binnen een platform waar je zelf de volledige controle in hebt.

Het voordeel dat facebook ten hoogste kan bieden, is die van de naamsbekendheid. Iemand die op facebook zoekt naar een gamefacebook om lid van te worden zal jullie facebook pagina vinden. Deze moet dan een selectie van content bevatten om mensen uit de tent te lokken, maar voor betere functionaliteit en meer nieuws kun je ze doorverwijzen naar budgetgaming.nl. Je hebt dan een weinig indringend advertentieplatform van facebook gemaakt, en omdat je dat inhoudelijk licht en beperkt houdt, kost het relatief weinig tijd. Je maakt van het facebook verhaal dan meer eenrichtingverkeer. Dat wat je bij facebook aan bekendheid en populariteit wint, kun je richting de site lokken. Maar je raakt dan weinig tijd, moeite en/of geld kwijt aan facebook.

Ik speel graag mee voor een xbox360 versie
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16503 ) 18-09-2013 01:42
Ik doe niet aan twitter en ik heb ook nooit getweet. Dus fak dat

Facebook is een handig medium om tig miljoen zo niet miljarden mensen te bereiken mede dankzij de netwerken (friends) van zoveel mensen. Budgetgaming kan hierop inspelen om zodoende meer naamsbekendheid te krijgen wat kan leiden tot meer leden en meer sponsors. Bestaande of nieuwe leden krijgen ook wat persoonlijker contact, want we kunnen elkaars profielen dieken etc.
Misschien wordt Budgetgaming mede dankzij the Social Network een globaal fenomeen en heeft elk land uiteindelijk een eigen Budgetgaming, met eigen taal en opmaak. Doekoes stromen binnen en Budgetgaming wordt net zo groot als Google!

PS3 versie voor mij graag
avatar van Matdriks
Matdriks ( 55 ) 18-09-2013 09:01
Er zijn meerdere mogelijkheden om facebook te gebruiken. Om nieuwe mensen aan te trekken, met fans te communiceren of bijvoorbeeld. een helpdesk. Ik raad budgetgaming een kruising tussen de eerste en de tweede te doen. Iedereen wil wel wat winnen, zeker gamers. Daarom kan je dit soort acties op je facebook posten.
Maar wat het belangrijkste is om jouw huidige netwerk te laten herinneren dan budgetgaming de beste vergelijkings website is.
Budgetgaming moet niet dagelijks gaan posten op facebook. Jullie moeten geheugen steuntjes voor een grote release dat de gamers eerst even naar budgetgaming gaan om te kijken naar de prijzen. Want traffic is king en dat is wat budgetgaming is voor de meeste mensen, in ieder geval voor de mensen die niet voor de forums komen enzo.
Voor de release van COD of BF of andere releases in het jaar, post je op facebook bijvoorbeeld: Ga jij de game halen? Heb je al budgetgaming.nl gecheckt voor de prijsvergelijking? Met een preview van de game.
Naamsbekendheid actie kan je altijd doen, om dingen te delen of wat dan ook. Maar je moet weten waar je Facebook voor gebruikt wordt, want je kan niet elke week een actie doen. Maak je sterke kant nog sterker, bij bestaande bestaande en nieuwe gebruikers.
1 tip je moet geen pusher worden van info, dan kom je op de verberg lijst van de gebruiker. Dan heb je er nog steeds niks aan. Dan heb je maar 1 keer de aandacht .

Heb beide consoles, dus maakt niet uit
avatar van _kohr
_kohr ( 275 ) 18-09-2013 10:33
Ik ben totaal niet van twitter, maar heb dus wel facebook, ben ook lid van de BG-facebook en heb mij dus al meerdere keren afgevraagd waarom jullie hier zo bar weinig mee doen.

Facebook is ten eerste ideaal voor het werven van leden, door middel van win-acties waarbij je moet delen, wek je interesse bij mensen, natuurlijk zullen er mensen tussen zitten die geen belangstelling hebben verder, maar als ik naar mijzelf kijk, heb ik dit ook gehad. Als een pagina dan echt toch actief was, zorgde dit toch voor interesse bij mij.

Facebook kan door BG ook ideaal gebruikt worden van het posten van trailers, reviews, prijsverlagingen, etc. In mijn omgeving ken ik gewoon veel mensen die niet van BG hebben gehoord als ik ze erover vertel.

Er zijn denk ik heel veel mensen die wel facebook gebruiken net als mij en geen twitter.

Het valt mij gewoon erg op hoe vooral dj's en evenementenorganisaties in spelen op het werven van leden via facebook. Goede voorbeelden zijn denk ik toch vooral organisaties als EDC, Q-Dance en B2S. En bij dj's betrap ik mijzelf er toch wel op dat ik dan een foto zie van hun en dan automatisch de rest ook kijk of juist net dat nieuwe nummer wat ze uitbrengen, dingen die ik anders zou missen.

Daar bovenop komt dat ik denk dat jullie het meeste werk al hebben gedaan als het gaat om berichten, dus een koppeling via facebook plaatsen is toch al snel gedaan. Mijn idee is dat het bijhouden van de BG-facebook en het actief zijn. minimaal qua energie hoeft te kosten en enorm veel kan opleveren.

Xbox 360.
avatar van Jazzer
Jazzer ( 989 ) 18-09-2013 10:44
Facebook is met name geschikt om snel iets onder de aandacht te brengen. De gemiddelde gebruiker scrolt vrij snel langs berichtjes om (even) snel up-to-date te zijn van zijn/haar sociale contacten. Om hier als budgetgaming op mee te kunnen liften dienen berichtjes dus in één oogopslag aan te geven wat er te melden is. Aangezien Nederlanders bekend staan om hun prijsbewuste gedrag zal een facebook pagina wel degelijk iets kunnen toevoegen aan budgetgaming als geheel, maar het idee zal mijns inziens vallen of staan met het aantal berichten dat de facebook-wereld wordt ingeslingerd. Het lijkt mij met name nuttig om op de facebook-pagina beknopte overzichtjes te tonen waarin de meest recente prijsdalingen/stunten/acties/etc. worden gepresenteert.

Daarnaast is het wellicht een goed idee om een soort budget-alert te maken. Budgetgamers kunnen zich dan via www.budgetgaming.nl voor een bepaalde (door de budgetgamer) instelbare periode 'abboneren' op een bepaalde game en zodra die ergens onder een (eveneens door de budgetgamer) instelbaar bedrag aangeboden wordt, dan wordt de budgetgamer (en al zijn 'vrienden') automatisch via een bericht op zijn/haar facebook-tijdlijn hiervan op de hoogte gebracht (of van de laagste prijs op het moment dat de ingestelde periode verstrijkt). Zo kan de budgetgamer de game kopen voor de prijs die hij/zij daarvoor over heeft en zijn zijn/haar vrienden direct op de hoogte dat ze binnenkort op visite moeten om de game uit te proberen. Om meer contact met de budgetgamer te houden kunnen tussentijds (grote) prijswijzigingen van de betreffende game(s) ook op de facebook-tijdlijn van de budgetgamer worden gemeld. Daarnaast levert het budgetgaming mogelijk een hoop nieuwe leden op, mocht dit idee op facebook aanslaan. PS3 versie, mocht het zo zijn ;-)
avatar van Userverwijderd35
Userverwijderd35 ( 404 ) 18-09-2013 11:03
Facebook heeft natuurlijk een gigantische user base due het is makkelijk voor een grote groep mensen om toch up-to-date te blijven over de beste deals ipv direct naar de budgetgaming website te gaan.

Op FB zou bijvoorbeeld een deal van de dag gehouden kunnen worden. Kortingscode en prijsvragen bijvoorbeeld ook.

Ik gebruik Twitter en FB als voornaamste bronnen van gamenieuws, ook op het gebied van koopjes. Zou handig zijn als Budgetgaming hier ook op inspeelt, voornamelijk op FB.

Mocht ik een van gelukkige zijn, zou ik erg blij zijn met de PS3 versie.
avatar van Zombieater
Zombieater ( 123 ) 18-09-2013 11:57
Ikzelf zit vrijwel nooit op facebook voor dit soort dingen. Twitter is hier ideaal voor Echter wat jullie zouden kunnen doen, is gewoon dezelfde berichten die ook op twitter komen, op facebook zetten (met eventueel af en toe de hele lijst aanbiedingen erbij, maar dan kome er natuurlijk minder mensen naar jullie site.)

PS3 aub
avatar van Trunx
Trunx ( 1377   7) 18-09-2013 11:58
Nog grotere naamsbekenheid in Nederland,veel van me vrienden wisten niet eens dat ze via budgetgaming de games nog goedkoper kunnen kopen dan in retail shops.En door FB zal dit alleen maar gaan groeien,en tegenwoordig zit bijna iedereen elke dag wel op facebook.

PS3 versie voor mij omdat het kan.
avatar van XanaduNL
XanaduNL ( 1910 ) 18-09-2013 13:45
Ik denk dat het te weinig toevoegd. Ik stel voor om te focussen op het verbeteren van de site zelf. Twitter is in principe al voldoende voor de budget alerts.

PS3
avatar van Jiang153
Jiang153 ( 490 ) 18-09-2013 14:14
Facebook is echt handig vind ik! Je wordt langzamerhand bekend en voor eventuele vragen kan je het altijd daar stellen. Neem als voorbeeld Yourgamezone hier, die heeft ook een facebook pagina en daar kan je ook altijd terecht voor vragen over je bestelling en of aanbiedingen zien. Wat ook altijd leuk is dat ze bij een bepaald mijlpaal van likes ze kortingscodes uitdelen

graag PS3 versie voor mij
avatar van Mesa
Mesa ( 474   3) 18-09-2013 14:27
Facebook neemt in populariteit af. Dat zou voor budgetgaming reden genoeg moeten zijn er niet te veel tijd in te steken. Als je nu nog moet opstarten heb je de boot gemist. BG gaat toch ook niet meer op hyves of wel?

Twitter is als medium nog steeds in opkomst dus als BG mee wilt in die hypetrain kan daar beter de aandacht voor 100% aan besteed worden.

In mijn ogen zou social media een toegangspoort tot de community moeten zijn. Nieuwe mensen moeten hun weg naar de site vinden en daar hun informatie zoeken. Twitter kan een medium zijn om mensen te prikkelen eens een kijkje te laten nemen op de site. Leuke nieuwtjes kunnen via social media op een interessante manier aangekondigd worden met als doel de mensen naar de site te lokken.

Denk bijvoorbeeld aan het stukje 'deze week in de winkels'. Plaats een screenshot van een van de games die uit gaat komen op twitter met een prikkelende tekst. Iemand die het ziet is benieuwd om welke game het gaat en komt zo bij de website uit.

Ook de columns kunnen op deze manier mensen naar de site halen. Één interessante quote uit het stukje kan mensen al naar de site lokken omdat ze benieuwd zijn naar het gehele stuk.

Kijk echter ook uit voor het gevaar van social media. Ik kan me de Diablo 3 prijsvraag op insidegamer nog herinneren. Plaats een foto op facebook en haal zo veel mogelijk likes. Volgens mij waren er 12 inzendingen en een stuk of 600 likes, maar ook een boze community om de belachelijke prijsvraag (en de uiteindelijke winnaar wat werkelijk nergens op sloeg). Je kunt je afvragen hoeveel winst hier behaald is… Social media mag niet ten koste gaan van een communitie, die krijg je anders nooit meer terug.

Edit: ow ja, mocht dit anti-Facebook-betoog gewaardeerd worden, ik heb een PS3
avatar van Saibotv
Saibotv ( 2 ) 18-09-2013 15:06
Een facebook pagina met beta's van spellen en demo's zodat mensen eerst het spel kunnen proberen voordat ze het aanschaffen



Bezit een PS3
avatar van Mrpisthebest
Mrpisthebest ( 685 ) 18-09-2013 15:21
absoluut geen behoefte aan FB. Ik vind het een rampzalig iets, heb mijn account al jaren geleden eraf gehaald.
Ieder bedrijf,website, of wat je ook bent, wil " meedoen" en gaan maar FB en twitter. Wat is je doel op FB? Bereik je dat ook? Of is het " a waste of time" ? Ik denk vaak dat laatste.

oh ja, PS3 ;-)
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2819   2) 18-09-2013 15:42
Facebook is niks voor een website als Budgetgaming. Websites die wegblijven van die commerciele zooi hebben bij mij een pré. Ik haak af bij websites zodra er gevraagd wordt mijn facebook account te linken aan een website of om simpelweg iets te liken, ik weiger reclame te maken voor derden.

Lekker onafhankelijk blijven, voor je het weet zit je in een facebook web waar je niet kan komen, en is de objectiviteit van deze site zoek.

PS3
avatar van Uribium
Uribium ( 2975 ) 18-09-2013 16:33
Ik vind de onafhankelijkheid van een apart account op budgetgaming wel fijn, heb niet bepaald de behoefte om mijn persoonlijke account aan diverse like pagina´s te linken. Dit maakte de keuze voor het forum van budgetgaming juist voor mij gemakkelijker.

Maar om toch met een idee te komen om actief gebruik te maken van de FB pagina is bijvoorbeeld forum evenementen toegankelijker te maken via de FB-Page. Het bekendste voorbeeld is wel de BG-Knockout challenge. Dit zou een stuk toegankelijker zijn als het via een sociaal netwerk ging.

Mijn budget was te krap, maar het platform wat ik gebruik is voornamelijk de 360, dus het liefste die variant van GTA
avatar van Bas de bom
Bas de bom ( 39 ) 18-09-2013 16:49
Je krijgt meer publiciteit, zo kan je gesponsord worden door winkels en geld verdienen door hun aanbiedingen te posten op facebook. Facebook is ook makkelijk om de updates te bekijken als je even snel achter je telefoon zijn en de app opent i.p.v. de site te openen (wat ook trager is).

PS3 versie.
avatar van Skar
Skar ( 40 ) 18-09-2013 17:26
Ben persoonlijk een beetje social media moe. Vind het veel fijner om hier op de site gewoon te kijken naar het laatste nieuws, zeker omdat je dan ook meteen integratie hebt met de rest van de site en community.

Begin vooral steeds vaker Facebook te mijden. Twitter zie ik wel als een waardevol platform om op aanwezig te zijn, zeker als je 'realtime' updates wilt kunnen plaatsen. Maar iets als Facebook voegt mijns inziens weinig toe.

Heb de indruk dat iedereen maar op Facebook wil zitten, alleen om het 'erop aanwezig zijn'. Maar het wordt een beetje zoals Hyves, voegt steeds minder toe en gooit steeds meer ruis op de lijn.

Dat is mijn mening. Zou er geen last van hebben als BG op een Facebook pagina ook actief is. Maar zou niet graag zien dat de meeste aandacht daar naartoe gaat, aangezien ik daar dan nooit zou gaan kijken.

Bij mij is het ook een kwestie van budget. Zou heel graag GTA5 kopen voor de Xbox360, maar heb even geen geld.
avatar van DoubleR
DoubleR ( 236   1) 18-09-2013 18:47
Raar om te zien dat zoveel mensen negatief zijn over facebook of social media in het algemeen.
Als Facebook en of andere social media zoals Twitter goed worden gebruikt kan het de 'online presence' van een merk (in dit geval budgetgaming.nl) ongelofelijk versterken.

Mensen die namelijk naar budgetgaming.nl gaan weten al van de site af of komen die toevallig tegen via bijvoorbeeld google. Bij Facebook en Twitter heb je de mogelijkheid om je posts en/of tweets weer door te laten verspreiden, waardoor het mogelijk is dat die posts onder ogen komen door mensen waarbij het nooit was opgekomen om een site als budgetgaming.nl te gaan zoeken via google en nog steeds de eerste de beste (en duurste) game winkel binnen lopen of bestellen via de (niet al te goedkope) bol.com.

Het punt is dan echter wel dat je het goed moet nadenken over hoe je op zo een manier dingen deelt in je social media omgeving dat het iets is wat door mensen gedeeld wordt.
Wat ik nu vooral zie is dat jullie op Facebook en Twitter gebruiken als een soort 'rss feed' voor jullie nieuws. Dit is echter niet zo handig omdat dat dingen zijn die mensen op de website al lezen en als het verspreid wordt niet ervoor zorgt dat mensen naar de website zullen gaan. Als bijvoorbeeld "Berg aanbiedingen bij Kikgames.nl: " wordt geretweet door iemand die nog nooit van budgetgaming.nl gehoord heeft, zou die persoon het kunnen zien als een reclame tweet van Kikgames.nl.

Wat ik zelf een ontzettend goed voorbeeld vind, is de Facebook pagina van Voetbal International. Sure het gaat over voetbal wat niet bij iedereen geliefd is, maar zij pakken wel de Facebook pagina heel goed aan:https://www.facebook.com/voetbalinternational

Wat daar interessant is, is dat er eigenlijk totaal geen nieuws 1 op 1 wordt gepost van dingen die op de website staan. Daarvoor gaan mensen immers naar de website zelf toe en nu zitten ze op Facebook.
Wat plaatsen ze dan wel? Grappige feitjes, weetjes, filmpjes en dingen die een mogelijke discussie/reactie oproepen. Als ik bijvoorbeeld zoek op GTA V op jullie facebook pagina (iets wat iedereen zou moeten aanspreken), is het enige wat ik zie het nieuwsbericht over de nachtopeningen. Wat ik echter zou posten zijn dingen als:
- Wie gaat vanavond GTA V halen?
- Wat vinden jullie van GTA V tot nu toe?
- Like als je nu GTA V aan het spelen bent
En gezien dat jullie budgetgaming.nl zijn vragen als:
- Waar hebben jullie GTA V gekocht
- Nog geen GTA V? Zie hier de goedkoopste prijzen! (LINK)

Jullie moeten proberen om de website en social media gescheiden te houden. Gebruik social media om jullie 'brand' te promoten en richt je daar op leuke dingen rondom games en niet zozeer het feit dat jullie je nieuws willen verspreiden. Gebruik social media daarnaast als een extensie van jullie community. Als ik het hierboven zo lees zijn er niet veel mensen die Facebook en/of Twitter gebruiken, maar gezien de userbase van beide is er een hele grote groep die dat wel doet en daarbinnen vast ook een hele grote groep die games speelt; die mensen moeten achter het bestaan van Budgetgaming.nl komen.

Dit doet een concurrent van jullie (beslist.nl) veel beter ik open de facebook pagina van beslist.nl en wat is het eerste bericht wat ik zie?

Beslist.nl wenst alle vrouwen veel sterkte toe! GTA V is uitgekomen!
GTA V op beslist.nl ► http://bit.ly/15zr90N

Dat is precies iets wat op jullie social media mist. Het spreekt mensen aan die GTA V willen kopen om op die link te klikken, maar het spreekt vrouwen (en mannen) aan om te reageren op de post en te liken.

De social media zou daarnaast perfect kunnen werken voor het delen van populaire games: "Op dit moment populair op budgetgaming.nl game x, heb jij hem al? (Link)",
Het delen van pricedrops oid; "Het beste moment om spel x te halen: (Link)', of het linken van andere websites aan de prijs: spel x krijgt een 9 van @XGN kijk waar hij het goedkoopst is!
Of het aanbevelen van een game in combinatie met de prijs op jullie website. Het lijkt mij onzinnig om te stoppen met Facebook en social media want het is juist iets wat je moet omarmen.

Wat daarnaast leuk zou zijn is om met het verdienen van punten te gaan werken die je zou kunnen verdienen door het bezoeken /gebruiken van de website maar ook als je bijvoorbeeld dingen deelt via Facebook een Tweet plaatst (natuurlijk verbonden aan jullie social media), naast het kunnen showen van je punten is het misschien ook iets waarmee je dingen kan verdienen als kortingscodes, speciale onderdelen op de website voor mensen met x aantal punten, meer kans bij prijsvragen enz. enz. http://www.allkeyshop.com/blog/, doet dit bijvoorbeeld.

Wat CheapShark doet op zijn facebook pagina (
https://www.facebook.com/CheapShark), is bijvoorbeeld het delen van kortingscodes via Twitter en Facebook wat mensen een reden geeft om jullie te volgen via beide om net nog die extra korting te krijgen op het moment van schrijven is dit de bovenste post van CheapShark:
Been waiting to buy BioShock Infinite? Good news, Gamefly has it for jut $10.87 with promo code GFDSEP20 -http://cheapshark.com/l/g4dOW/0

Misschien kunnen jullie ook wel dingen regelen waarbij jullie een kortingscode mogen posten in ruil voor de link naar de website waarbij de game te krijgen is (via budgetgaming.nl) ook dan vechten jullie namelijk voor het "goedkoop verkrijgen" van games.

Of gebruik het om winkels in de spotlight te zetten, shopsurvey awards uit te reiken, waardoor misschien mensen via die winkel op budgetgaming.nl terecht komen, kies winkels van de maand voor de best beoordeelde winkel van de maand volgens de shopsurvey en vraag naar de mening van mensen op facebook .. deel grappige gamememes die een reactie oproept bij mensen (like/reactie).. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos..

Ik zag trouwens als dat jullie met XGN samenwerken waardoor het volgende mij ook interessant lijkt: deel ook jullie social media nieuws met elkaar: bij iedere game die XGN noemt op facebook of twitter, vraag of ze er een link bij zetten naar jullie prijzen.
Op jullie twitter en facebook zouden jullie dan XGN kunnen noemen als jullie een review aanhalen een game noemen bijvoorbeeld: game x is in prijs gedaald, zie de prijzen @ [link], deze game kreeg maarliefst een 9 bij XGN: [link], eventueel zou dit ook prima kunnen met game ontwikkelaars of andere game nieuws websites.

Het zou ook kunnen helpen voor het verbeteren van de Website/staff - bezoeker interactie: gebruik twitter en facebook om een kijkje achter de schermen te geven, laat het weten als de prijzen geupdate worden en vraag welke game echt niet mag ontbreken bij de update. Deel foto's van staff die aan het gamen zijn voor een review op budgetgaming of weet ik veel wat. Het is namelijk jammer dat er zoveel goede mensen werken aan budgetgaming om ervoor te zorgen dat het dé site is voor het prijsvergelijken van games maar dat het eigenlijk redelijk onbekend is wat er op de site allemaal achter de schermen aan de hand is.

Waar het posten van nieuws wel werkt op Facebook is voor sites zoals bijvoorbeeld Tweakers (https://www.facebook.com/Tweakers.net, waar de website immers vooral draait om (tech) nieuws, budgetgaming zou echter in eerste instantie moeten gaan om games in het algemeen in combinatie met hoe die via jullie website het goedkoopst te vinden is. Laatst was ik bijvoorbeeld met een vriend aan het praten over GTA V en dat hij nog niet zeker wist waar hij het ging halen. Als jullie een post op Facebook hadden geplaatst met daarop "Moet je GTA V nog halen, wij hebben de prijzen vergeleken!" of iets wat daarop lijkt, had ik die post op zijn facebook wall kunnen plaatsen waardoor er de volgende dingen waren gebeurd:
1 - Mijn vrienden hadden het gezien door de melding: persoon x heeft op persoon wall y iets geplaatst
2 - Zijn vrienden hadden het gezien: Er is iets op de wall van vriend x geplaatst
3 - En de vriend zelf had niet alleen daardoor budgetgaming.nl bezocht maar er misschien ook weer publiek op gereageerd.

In conclusie moeten jullie social media meer zien als mensen die, terwijl ze op social media, een "snack" binnen krijgen van budgetgaming.nl die ze willen delen met andere mensen.
Als ik op facebook zit wil ik niet geforceerd worden om naar budgetgaming.nl te gaan voor het lezen van een nieuwsbericht, want dat doe ik als ik op budgetgaming.nl zit; dan neem ik daar de tijd voor. Als ik op Facebook zit is het wel goed om mensen eraan te herinneren om later nog naar budgetgaming.nl te komen en daarop hun tijd te besteden. Als ik op #GTAV zoek op twitter zou een van die tweets over #GTA moeten gaan met daarin de melding waar je die het goedkoopst kan krijgen. Maak de community sterker ermee, maak budgetgaming.nl sterker ermee en gebruik social media om budgetgaming.nl aan mensen te brengen die er nog nooit van hadden gehoord.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan iedereen gunt het jullie natuurlijk voor al het geld wat jullie ons de afgelopen jaren al hebben bespaard!

Mocht ik de prijs winnen zou ik hem graag willen voor de Xbox 360 (heb namelijk alleen maar een 360).


PS: Ik zie dat jullie meer likes op facebook hebben dan de facebook pagina van kieskeurig.nl (die alleen maar reviews post), lijkt me dus zonde als jullie er niet meer mee zouden doen!
avatar van Kaluche
Kaluche ( 794 ) 18-09-2013 19:46

Eerlijk gezegd... niet echt. Facebook is gewoon simpelweg zo interessant niet meer. In iedergeval voor mij. Er zou iets anders alternatiefs moeten komen met wat meer functies dat ook daadwerkelijk moet gaan werken. Ik zou niet exact iets kunnen opnoemen als nieuwe idee.
trouwens ... ......

Budgetgaming heeft Facebook niet nodig!

PS3 PS3 PS3 PS3 PS3
avatar van Crell
Crell ( 14 ) 18-09-2013 20:23
Het is best jammer om te zien hoe oa facebook steeds meer gebruikt wordt door bedrijven om te adverteren. Sommige dagen lijkt het wel een digitale folder met advertenties en schiet het daardoor zijn doel een beetje voorbij.
Interessante artikelen makkelijker kunnen delen en bediscussieren op facebook geeft misschien nog een beetje meerwaarde. Prijsvragen met meeste likes e.d. zie ik weinig toegevoegde waarde in voor budgetgaming. Geeft kort wel veel exposure, maar geloof dat die sterk gelimiteerd blijft tot alleen die ene winactie.

Xbox360
avatar van Axeldc
Axeldc ( 428 ) 18-09-2013 20:51
FB is een medium dat voornamelijk in België een groot succes heeft. Naar mijn ondervinding zitten Nederlanders over het algemeen meer op Twitter dan op FB.

Belgen daarentegen zitten meer op FB en daar is dus zeker nog een kans om veel meer Belgen te bereiken. Het zou goed zijn mochten de Belgen meer op de hoogte waren van Budgetgaming.nl/be, want hier kopen mensen nog veel te veel games voor te dure prijzen. Meestal beseffen ze niet dat er goedkopere alternatieven zijn om een game aan te kopen. Dus een FB-pagina is zeker geen overbodige luxe!

Aangezien de PS4-versie er nog niet is, dan graag de PS3-versie.
avatar van Darwin
Darwin ( 16 ) 18-09-2013 21:30
Jammer
avatar van Atomicheartbeat
Atomicheartbeat ( 998 ) 18-09-2013 21:34
Bij grote game releases (zoals gta5) zou het fijn zijn om een bericht te zien van budgetgaming, waarin vermeld staat waar de game het goedkoopste is. Dit zou ik persoonlijk erg fijn vinden. Verder is budgetgaming een verzameling van alle aanbiedingen bij verschillende winkel ketens. Vaak mis ik de acties omdat ik te laat het nieuwsbericht zie. Op facebook zit ik dagelijks. Dus een bericht van budgetgaming zou veel sneller via facebook doorkomen en makkelijker geshared kunnen worden onder mijn vrienden.

Ps3
avatar van Mouser112
Mouser112 ( 860   1) 18-09-2013 21:35
facebook is nu, twitter is straks en google+ is de toekomst.
denk ik in ieder geval. Ik heb alleen facebook, maar lees nog wel eens wat door over google+. hun aandeel gaat niet voor niets omhoog.
Ik speel mee voor de PS3 versie welke ik dan zelf upgrade naar de PS4 versie.

Nu even over de gestelde vraag:
Ik lees alle berichten van andere "computer sites" vaak via facebook. Elke keer als ik mijn Facebook app start ververst het scherm en krijg ik de voor mij interessante onderwerpen bovenaan. Ook je zusje die weer een foto heeft toegevoegd komt bovenaan staan, maar dat ter zijde. Ik denk zeker dat het een verstandige keus is, maar probeer dan niet alles dood te spammen met berichten, dan gaan mensen jullie facebook account weer wissen, ik wel in ieder geval. Pak het relax aan, begin rustig met leuke info en een link naar de site. Voeg leuke foto`s van de afdeling waar jullie werken en met wat voor pc`s en tv`s jullie spelen. Laat zien dat jullie up to date zijn, zoals straks de ps4 en Xbox one op een foto met een 60inch scherm, gewoon omdat het kan en hij in jullie gebouw staat. Prijsreacties zou ik er alleen op zetten op spellen die net uitkomen, net als GTA5 dat nu is. Daarnaast een lokkende tekst met een internet site zoals een review naar Diablo voor de console.
Mij lijkt het leukste dat jullie jezelf laten zien, net als de mannen bij de PU.
Een gezicht bij de schrijver zullen we maar zeggen.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, ik ben al een hele tijd fan en zal jullie dan ook zeker toevoegen op facebook! Groeten!
avatar van Playgirl
Playgirl ( 3 ) 18-09-2013 22:02
Budgetgaming en Facebook moeten dikke maatjes worden door alles te delen en wij blijven wel spelen.PS3
avatar van GrafGraver
GrafGraver ( 8 ) 18-09-2013 22:39
Persoonlijk gebruik ik geen Twitter. Puur voor mijn gebruik zou meer interactie op Facebook dus wel fijn zijn. Maar voor BudgetGaming is Facebook vooral leuk voor acties. Ik denk niet dat er per se een goede of slechte manier is om Facebook te gebruiken, het gaat uiteindelijk om de content die je biedt (of dat nou via Twitter, mail of Facebook gaat doet er minder toe) en dat je je doelgroep bereikt.

Pagina's die het in mijn ogen goed doen op Facebook zijn Ubisoft en veel platenlabels en winkels zoals Waterstones. De reden dat ik deze partijen leuk vind om te volgen is dat ze behalve inhoudelijk interessant zijn (aanbiedingen, nieuwe artikelen, etc.) ook regelmatig dingen ter inspiratie plaatsen. Soms dingen gerelateerd aan wat zij doen, maar soms ook helemaal niet. Alles om je te kunnen identificeren met het merk. Succes met alle voorstellen en de eventuele Facebook pagina!

Mocht ik de gelukkige zijn dan graag voor de xbox360.
avatar van Lynn_89@msn.com
Lynn_89@msn.com ( 1 ) 18-09-2013 22:56
Ik denk dat het leuk zou zijn om tips en tricks uit vele verschillende spelletjes met elkaar te delen. Ook handig zou het zijn als gamers hun spelletjes die ze niet meer spelen via daar kunnen ruilen met elkaar: zeer budgetvriendelijk natuurlijk!
Mocht ik winnen zou ik graag eentje voor de PS3 winnen.
avatar van Nonexistinghero
Nonexistinghero ( 483   1) 18-09-2013 23:07
Ik denk dat Facebook voor deze site eigenlijk wat overbodig zou zijn. Wat ik wel graag zou zien is een soort van alert-functie (per e-mail is denk ik het handigst), waardoor je automatisch voor bepaalde aanbiedingen of prijsvragen geïnformeerd word. Het is me wel eens vaker gebeurd dat ik een weekje of wat langer vergeet te komen en dan iets moois misloop. Ik ben hier vast niet alleen in.

Persoonlijk moet ik zeggen dat social media mij al snel wegjaagt. Als ze willen dat ik iets "like" om kans te maken op een prijs... daaag, dan maar geen prijs. Ik weet niet of er ook anderen zijn die zoiets hebben.

In ieder geval, mocht ik winnen, dan heeft de PS3 versie mijn voorkeur.
avatar van Draco
Draco ( 2 ) 18-09-2013 23:07
met facebook bereik je een grote groep mensen! ik lees veel van het game- en filmnieuws via verschillende groepen op facebook. ook af en toe een leuke wedstrijd gekoppeld aan nieuws is leuk meegenomen. Net zoals nu gebeurd bij jullie! GTA 5 is het onderwerp nu in gameland en dus is het belangrijk om mee te gaan met de groep!

ik wil alleen maar oproepen dat ik alvast 1 van jullie fans zal worden op FB!

en laat nu maar komen op PS3 ;-)
avatar van Jordib1991
Jordib1991 ( 42 ) 19-09-2013 00:36
Ik verwacht niet dat een Facebook pagina veel meerwaarde heeft om de site een toegevoegde waarde te geven. Maar wel om meer naamsbekendheid te geven, door onder andere het 'liken' en delen van berichten en pagina's. Dit kan ook door bijvoorbeeld dit soort prijsvragen op Facebook te zetten en deze te moeten delen en liken, zodat de vrienden het ook zien. Verder is dit al een community en heeft het geen Facebook nodig om er nog meer uit te halen. Een PS3 versie zou fijn zijn
avatar van Berndoostrum
Berndoostrum ( 1 ) 19-09-2013 02:55
Als een klant een spel afgerekend heeft is het voor de klant klaar, hij zal niet via de site nog iets met deze desbetreffende game doen.

Maar als bij aankoop van de game de mogelijkheid bestaat om deze aankoop te delen via facebook zal de klant dit vaak wel doen. Hiermee genereert u gratis reclame. Maar let op! het moet wel een keuze blijven. klanten houden van keuzes, niet van regels.

Doordat uw website gedeeld wordt door fanatieke gamers, zullen de minder fanatieke gamers op facebook ook in aanraking komen met de site.

Kort samengevat, een kleine investering kan zorgen voor een goedkope en grootschalige campagne die past bij uw doelgroep.

Groet,

Bernd Oostrum (xbox 360)

avatar van Tranceguy
Tranceguy ( 509 ) 19-09-2013 05:51
Facebook is juist helemaal niet overbodig. Bijna iedereen gebruikt het. Ik denk dus dat er juist veel meer mee te doen is aangezien het veel meer mogelijkheden heeft als twitter.

Je kan zelfs nog meer en dichter op je fans zitten als op de site van budgetgaming aangezien facebook een veel groter bereik heeft dan de site zelf. Daar moet je van profiteren.

Mijn platform voorkeur voor de game is PS3.

avatar van Agaathbep
Agaathbep ( 2 ) 19-09-2013 08:43


Naar mijn mening zou Facebook niet veel meer toevoegen en het zelfs eventueel/voor sommigen alleen maar verwarrender kunnen maken.En, het klinkt misschien raar want jullie maken al (succesvol) gebruik van Twitter, maar ook dat was wat mij betreft niet nodig geweest.
De site budgetgaming.nl is ontzettend gaaf en heel gebruiksvriendelijk en wat mij betreft is het juist wel zo echt om dit (alle informatie, acties en reacties) voor de echt geïnteresserden/geregistreerden te houden.

Ik zou werkelijk heel graag kans maken op de Xbox 360 versie van GTA.





avatar van Yemmna
Yemmna ( 5 ) 19-09-2013 10:20
Het zou een groter publiek kunnen bereiken en de acties en informatie daarop plaatsen. ps3
avatar van Tok88nl
Tok88nl ( 82 ) 19-09-2013 10:34
Bij mijn eigen site, maak ik gebruik van Facebook en Twitter, vooral om mensen naar die site te lokken, dus bijna altijd met een Link.
Als je het zo aanpakt krijg je dus nog meer bezoekers op de site
en word je nog aantrekkelijker voor adverteerders. Win-win

PS3 versie
avatar van Bertos
Bertos ( 2 ) 19-09-2013 10:40
Ik denk dat Facebook een meerwaarde voor Budgetgaming kan betekenen. Want ik denk dat het de populariteit ten goede kan komen. Je kunt immers gemakkelijk aan je vrienden laten weten dat je bij Budgetgaming moet zijn voor de laagste prijzen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een post die jullie aanmaken op Facebook eenvoudig met al je vrienden delen. Ik denk dat veel mensen te veel betalen voor hun games, maar met Facebook kun je hen vertellen dat het ook veel goedkoper kan. Daarnaast zou je ook acties en prijsvragen kunnen laten lopen op Facebook. Als je als voorwaarde stelt dat mensen iets moeten liken en delen, krijg je automatisch weer meer publiciteit voor de site.

Facebook heeft als voordeel dat je niet gebonden zit aan een beperkt aantal woorden per bericht, dus ik zou dit medium verkiezen boven bijvoorbeeld Twitter.
avatar van Darkskedar
Darkskedar ( 409   1) 19-09-2013 11:16
Facebook heeft geen tot weinig toegevoegde waarde voor Budgetgaming.

Alles wat ik wil en interessant vind kan ik op jullie website vinden.
Steek liever al jullie energie daar in. En daar ben ik jullie ook dankbaar voor.

Xbox 360
avatar van Nathalie1984
Nathalie1984 ( 1 ) 19-09-2013 11:54
Ik denk dat facebook zeker een meerwaarde voor Budgetgaming kan zijn!
Zo leren veel mensen Budgetgaming kennen. Jullie kunnen reviews van nieuwe games plaatsen op de facebookpagina (met de prijs van de game erbij). Wedstrijden via facebook organiseren zorgt er ook voor dat vele mensen jullie pagina leuk gaan vinden. Zo gaan ook vrienden van de personen die meedoen zien dat ze onlangs jullie pagina hebben leuk gevonden en dat is natuurlijk ook weer een meerwaarde. Eventueel ook de mogelijkheid inbouwen om jullie klanten hun aankoop te laten delen op facebook zodat hun vrienden kunnen zien waar deze persoon zijn games koopt (en wat hij/zij ervoor betaald).

Ik geef de voorkeur aan de xbox360 versie.
avatar van DonVercetti
DonVercetti ( 2 ) 19-09-2013 13:06
Facebook zou zeker heel wat kunnen toevoegen aan Budgetgaming. Als je kijkt naar de doelgroep die Budgetgaming aantrekt, merk je dat ze voor deals komen. Als je de facebook meer promote en vervolgens wekelijks bepaalde berichten plaatst. Zoals op maandag: "Top 5 deals to start the week" en wekelijks een update op bepaalde winkelketens of webshops die goede deals, coupons of sales hebben lopen. Op die manier kijkt iedereen meerdere malen per week op de facebook en zo produceer je meer likes van mensen.

Ik had GTA V graag voor de PS3
Veel dank voor deze leuke actie!
avatar van Gradon
Gradon ( 2612 ) 19-09-2013 13:25
Ik kan vanaf mijn telefoon niet goed linken, maar facebook Zoals de Pathé dat gebruikt zou voor BG goed kunnen werken. Elke week een top 3 van meest bekeken games en als er echt wat interessants gebeurd op de site even een korte melding.

Meer hoeft het niet te zijn en meer wil ik ook niet in mijn deed zien
PS3
avatar van Nitramuse
Nitramuse ( 731 ) 19-09-2013 13:41
Ik denk dat "Nee" hier het beste antwoord is. Ik vind het altijd zo vreemd dat bedrijven/sites zich helemaal focussen op social media.
Ja, het bereik via social media is vele malen hoger, maar, in jullie geval sowieso, is alles op één centraal punt veel beter.

De mensen die de beste deals in games willen, zoeken daar vanzelf op bij Google en komen dan ook echt wel bij BG uit.

Ik vind een FB pagina voor bedrijven/sites ook zo ongelooflijk onpersoonlijk.
Het enige wat ik kan bedenken om social media te gebruiken is om aan te geven dat er een nieuwe nieuwsonderwerp is gepost, en die dan doorlinken naar de BG site zelf. Zo voorkom je versplintering van het nieuws e.d. maar krijg je nog wel de bezoekers op de site zelf, wat bij mij gewoon de voorkeur geniet.

Ik ben bijvoorbeeld een comment lezer, vind ik leuk. Ik bezoek ook vaan eurogamer.net voor het laatste nieuws. Nu hebben deze gasten ook facebook, en die mensen posten ook dingen op FB, uiteraard. Als ze dat doen, krijg je 2 verschillende comments. Eén groep comment op het FB bericht zelf en de ander op het nieuwsbericht op de site zelf, en dat vind ik dan jammer....

En mijn keuze zou zijn:
GTA 5 voor de Xbox360 =)




avatar van Cube-head
Cube-head ( 54 ) 19-09-2013 14:21
Natuurlijk moeten jullie dat doen. Budgetgaming moet worldwide gaan, bedrijven moeten zien dat wij als kopers naar de concurenten gaan als het daar goedkoper is. Door middel van social media laat je op een eenvoudige manier zien waar de beste aanbiedingen zijn, wat voor ons als koper de beste deal is. Wanneer wij als koper steeds voor de goedkoopste opties gaan, gaan de bedrijven de games wellicht (hopen mag.) goedkoper verkopen.
Voor mij zou een PS3 versie fantastisch zijn!
avatar van TheGuy
TheGuy ( 551 ) 19-09-2013 14:32
Social media is gewoon nodig voor alle bedrijven,organisaties en ook grote sites. Op twitter staan vaak kleine berichtjes die meteen de informatie weergeven, met bijvoorbeeld een link naar desbetreffend topic. Hier zouden alleen deadline releases etc op geplaatst moeten worden, geen grote alomvattende verhalen of prijsreacties (te veel). Wat ik wel als een echte aanwinst zou beschouwen is een actieve rol van budgetgaming op facebook. Een mooi concept zou de 'Budgetnieuws' rubriek (die linksboven op de pagina) op facebook te linken. Dit zijn vaak enorm goede acties of leuke reviews, en dat zou ik niet vervelend vinden op facebook terug te vinden (prijsreacties zouden tot spam volgen). Verder is het denk ik ook op financieel gebied leuk voor budgetgaming om actief te worden op facebook. Denk aan de genoemde share and win acties die opgezet kunnen worden met bedrijven / organisaties. Hierdoor kan budgetgaming groeien in naamsbekendheid en publiek. Op facebook is het commenten ook handig, denk hierbij aan een reactie onder een 'MM actie', (bv. spel x is uitverkocht, meteen een update, geen noodzaak om het forum door te spitten). Ik denk zeker dat winkels zoals MM en Saturn interesse hebben in een sponsoring als jullie deze acties op de facebook pagina post (denk bv aan gratis spellen verloren voor de marketing)
Succes!
Ps: Denk aan https://www.facebook.com/NLSaturn?hc_location=stream
Waar ze soms ook vragen stellen aan het publiek, en leuke acties hebben.
Ik zou me vermaken met de X360 versie
avatar van 020jeroen020
020jeroen020 ( 717 ) 19-09-2013 15:17
Je kan met facebook Polls aanmaken waardoor je meer te weten kan komen over hun ervaringen. Niet iedereen heeft Twitter en wel facebook (ik) dus kom maar op met die pagina. ik like jullie als eerste!
avatar van ULTIMATE_V
ULTIMATE_V ( 2 ) 19-09-2013 16:39
Ik denk dat een bedrijf als jullie geen Facebook nodig hebben. Jullie doen wat nu jullie nu doen gewoon goed (de beste site om te vergelijken als je et mij vraagt), iedereen die goedkoop games wil checkt jullie site. Als ik jullie was zou ik de tijd eerder besteden aan wat internet reclame (mensen laten weten van jullie site door kleine advertenties), want met alle respect, aan Facebook hebben jullie niet echt veel denk ik.

(voorkeur ps3)
avatar van Kuroi Majutsushi
Kuroi Majutsushi ( 440 ) 19-09-2013 17:03
Ik vermoed dat de meeste mensen gewoon op de website kijken voor de updates, aanbiedingen en prijsvragen. Dus ik denk niet dat extra posten op Facebook veel meerwaarde zal hebben. Ik maak echter zelf geen gebruik van social media, dus ik kan het compleet mis hebben.

Opties kunnen echter nooit kwaad, dus het is het proberen waard. Het zou misschien een idee zijn om polls te houden op Facebook. Of elke week/maand een winkel van de week/maand uitreiking te doen met partner acties met de desbetreffende winkel. Aanbieding van de week zou ook nog een idee zijn.

Voorkeur: PS3 versie
avatar van JayV
JayV ( 92 ) 19-09-2013 17:30
Twitter werkt natuurlijk voor korte berichten prima. Maar met Facebook heb je de mogelijkheid om en langere berichten te maken, en dit met andere media te koppelen. Denk hierbij aan foto of video. Gevolg is, de post wordt ineens een stuk sexier (echt een eyecatcher) en dus vaker/makkelijker gelezen omdat het de aandacht trekt (zijn namelijk veel berichten die ik niet lees).

PS3 versie
avatar van René
René ( 38 ) 19-09-2013 18:27
zou FB / Twitter ken je koppelen aan elkaar dan pagina kunnen maken van vrienden van Budgetgaming met allemaal nieuwsflitsen filmpjes over games en prijsvragen kunt vergelijken als Ubisoft doet op FB
avatar van Scurius
Scurius ( 1 ) 19-09-2013 19:37
Voor facebook kun je natuurlijk makkelijker berichten posten die misschien ook wat meer inhoud hebben bijv(review's, aanbiedingen, leuke nieuwtjes) en natuurlijk nog veel meer. facebook is beter bereikbaar en beter om te lezen. de nieuws items op de site misschien doorlinken naar facebook.. maar beware het moet geen spam worden dan ben je zo je followers kwijt! (denk ik)

gr

Yede

voorkeur: xbox360
avatar van BasOwner
BasOwner ( 155   1) 19-09-2013 20:58
Misschien een wekelijkse update... wat gaat er gebeuren de aankomende week. aan de andere kant zou ik eerder de app uitbreiden. maar dat komt meer doordat ik niet echt een facebook gebruiker ben

voorkeur ps3
avatar van Tonydavid14
Tonydavid14 ( 93 ) 19-09-2013 21:28
Facebook heeft zeker een toegevoegde waarde voor budgetgaming. Hierdoor leren de vrienden van je om ook op budgetgaming te kijken. Want nog steeds kopen veel van mijn vrienden de games in te dure winkels. Ondanks dat ik ze keer op keer voor gek verklaar. Het aantal positieve facebook berichten over budgetgaming zal ze dan op den duur ook fan maken
ps3
avatar van Jordi_weyermars
Jordi_weyermars ( 30 ) 19-09-2013 22:49
Probeer samen te werken met bepaalde websites zoals bijv all4games vraag aan hun of ze elke week een speciale aanbieding willen doen voor budgetgamers op facebook. Als je gebruik wil maken van de actie zal je via facebook het artikel geliked moeten hebben. Hierdoor komt er veel aandacht voor beide sites is het voor beide sites leuk om een desbetreffende aanbieding te hebben. Het samenwerken zal aanstekelijk werken waardoor er nog meer sites komen die dit graag willen. Het lijkt mij echt goed om samen te werken met andere bedrijven om elkaar te helpen en elkaar groter/bekender te maken.
Ik zou blij zijn met de ps3 versie.
avatar van Hompy
Hompy ( 1 ) 20-09-2013 01:24
FB wel ok als je er maar niet mee plat gegooid word dus wat reclame en updates moet kunnen..
als ik mocht winne ndan graag de psp3 versie.......

alles suc6 en veel plezier
avatar van Pieter-Bas
Pieter-Bas ( 3 ) 20-09-2013 09:35
Hoi, Facebook kan zeker wel wat toe kunnen voegen voor budgetgaming. Facebook is namelijk veel overzichtelijker dan twitter. Hierdoor kun je allerlei dingen veel makkelijker aangeven. Ook is het makkelijker in facebook om als er een vraag is gesteld te zien wat de verdere verloop van het gesprek is. Op facebook kun je duidelijker dingen vermelden, bijvoorbeeld als de site even uit de lucht gaat voor een update of iets dergelijks. Natuurlijk kan dat met twitter ook wel maar ik vind het makkelijker om even op de facebook page te kijken. Ook zal facebook voor een groter publiek zijn. Veel gamers van in de 20 of 30 zullen geen twitter hebben maar vaak wel facebook. Op facebook krijg je ook een notificatie als iemand budgetgaming liked en dan zal diegene ook op de page kijken en hem misschien ook liken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de facebook page van fifa ultimate team is deze veel duidelijker en handiger voor het vermelden van happy hours etc dan hun twitter account. Ik hoop dat dit jullie op een idee brengt voor wat jullie met jullie Facebook page willen.

Grz Pieter-Bas
Ik zou heel blij worden van de xbox360 versie van GTA V[url=http://]
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 25707   20) 20-09-2013 10:02
Ik zie zelf geen toegevoegde waarde om Facebook te koppelen aan Budgetgaming. Ik gebruik zelf Facebook ook niet; je wordt teveel 'achtervolgd en getraced' bij social media sites waar ik geen behoefte aan heb.
In een Twitter bericht kan genoeg informatie om leuke aanbiedingen snel door te kunnen geven.
En zoals Budgetgaming nu werkt vind ik prima.
Ik zou erg blij worden van een XBox360 versie van GTA V
avatar van X360
X360 ( 1172 ) 20-09-2013 10:27
Meer interactie met budgetgamers zou leuk zijn op Facebook. Maak bijvoorbeeld Polls en laat mensen stemmen over bepaalde onderwerpen zoals GOTY, Game van de Maand, gamenieuws etc.
Xbox 360 versie
avatar van Dynaw
Dynaw ( 8078   6) 20-09-2013 10:38
Ik denk persoonlijk niet dat Facebook een grote bijdrage gaat leveren. Natuurlijk heb je mensen die erg into social media zijn maar persoonlijk vind ik de Twitter pagina voldoende. De Twitter pagina voorziet mij altijd van ruim voldoende informatie en moet daar verder niet bijzonder veel informatie voor delen. Wat bij Facebook wel het geval is.

Ik zou zelf zeggen, promoot de Twitter pagina iets meer en laat Facebook achterwegen.

(PS3 versie)
avatar van Defpax
Defpax ( 1 ) 20-09-2013 11:02
Facebook is het grootste Social Media van Nederland, wat betekend dat je natuurlijk veel mensen kan bereiken. Het is een groot platform dat door veel mensen wordt betekend, en doordat mensen artikelen van Budgetgaming liken, wordt het ook gelijk door anderen opgevangen. Ook is Facebook natuurlijk de ideale plek om acties en dergelijke aan de man te brengen. En doordat Social Media tegenwoordig zo mooi samen werkt kan, je Facebook ook koppelen aan Twitter, waardoor je mensen zowel met Facebook als Twitter kan bereiken zonder dat dat extra moeite kost. Via Facebook is het ook makkelijk opinies te peilen door een Poll functie. Als jullie een pagina opstarten is het slim ook naar like/share/win acties te kijken. Deze acties hebben als doel likes en shares te winnen, waaronder jullie iets verloten. Hoe meer mensen liken en sharen, hoe meer mensen het kunnen zien, en die liken en sharen het dan ook weer. Dit zorgt voor een grote stroom bezoekers, en veel animo.
Een andere, en absoluut nuttige, functie is de integratie van Facebook in de website van Budgetgaming zelf. Hierdoor kunnen artikelen, columns en dergelijke ook geliket en geshared worden, en dit vergroot natuurlijk het aanbod mensen aan wie je Budgetgaming aan de man kan en wil brengen.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben
PS3
avatar van Sjordi
Sjordi ( 631   23) 20-09-2013 11:05
Om antwoord te geven op de vraag of een Facebook pagina wat zou kunnen toevoegen voor Budgetgaming (BG) moet men eigenlijk twee vragen beantwoorden:
- Wat gaat het doel worden van de Facebook-pagina (added value)?;
- Wie wordt/ is je doelgroep?

Waar Twitter zich goed leent voor korte en snelle berichtgeving is Facebook meer gericht op interactie, commitment en het uitdragen van een leuk imago (werkgeversmerk/ employer brand). Een Facebook-pagina met weinig tot geen berichtgeving voegt niks toe. En een Facebook-pagina zonder interactie is een spammer wiens berichten je als gebruiker al snel niet meer leest of zelfs blokkeert/ un-like’t. Ga een dialoog aan, geen monoloog. Betrek je doelgroep en maak het persoonlijk (iets waar BG goed in is).

Als ik voor BG antwoord zou moeten geven op bovenstaande twee vragen zou ik zeggen: onze Facebook-pagina kan onze zichtbaarheid en interactie bij onze doelgroep vergroten. Onze doelgroep zijn in eerste instantie gewoon gamers. De huidige bezoekers van BG zijn wellicht de prijsbewuste gamers, die graag een goed overwogen beslissing nemen (koopjes-jagers), maar voor de Facebook pagina moet je het breder trekken om de zichtbaarheid te vergroten en zo wellicht ook het aantal bezoekers te vergroten. Elke gamer kan namelijk een koopjesjager worden met behulp van BG.

Ok. Dus als BG zich met de Facebook-pagina gaat richten op alle gamers en graag meer mensen bewust wil maken van de toegevoegde waarde van de site en de community, dan zal BG een Facebook pagina kunnen aanmaken om de zichtbaarheid te vergroten. Dit houdt in: de interactie aan gaan met de doelgroep om zo meer Likes/ volgers te genereren en plezier uit te stralen. Interactie en plezier: met andere woorden de essentie van gamen.

Hoe kan men een positief imago creëren middels een Facebook pagina en de interactie aangaan met gamers? Onderstaand een aantal voorbeelden:
- Grappige photoshop plaatjes van games, game-ontwikkelingen of game-iconen (voor de commitment en fun, plaatjes doen het goed op de Facebook timeline, grapjes doen het vooral goed aan het eind van de middag);
- Like&Share acties waarbij spellen/ promotiegoederen weggeven voor likes en delen van het bericht (straalt fun uit, genereert meer zichtbaarheid, mensen gaan het bericht liken en sharen en bereiken zo vrienden);
- Informeren over nieuwe releases/ game-events/ beursen d.m.v. Facebook-events (met eventuele vermelding naar goedkoopste aanbieder en de BG website in de event-informatie);
- Vermelden van (verschillende) reviews over de grote games en consoles;
- Vermelden van belangrijk game-nieuws (v.w.b. grote releases);
- Vermelden van de grote korting-acties bij landelijke ketens;
- Polls voor verkiezingen van Game-vh-Jaar, etc.

Voor alle prijsdalingen en aanbiedingen zou ik deze beperken tot Twitter en de website om spammen en afhaken van volgers te voorkomen. Weinig mensen zullen namelijk geïnteresseerd zijn in het feit van Viva Piniata €5 goedkoper is dan vorige week. Vervuil hen tijdlijn er dan ook niet mee.

Facebook werkt zeer goed voor de retail, waar men de eigen producten ‘on display’ zet - als zijnde een soort van online etalage. Hier zijn voorbeelden genoeg van. Aangezien BG meer een bemiddelaar tussen gamers en retailers is, zou ik daar niet op inzetten. Ik zou meer kijken naar bijvoorbeeld de manier waarop een KLM zijn Facebook pagina inricht en inzet: https://nl-nl.facebook.com/KLM.
Zij bemiddelen immers een brede doelgroep (iedereen die wil reizen) tussen de plek waar zij op dat moment zijn en de plek waar zij liever zouden willen zijn. Zij bevorderen de behoefte om te reizen door het delen van mooie foto’s van bestemmingen en het gevoel van reizen. Tevens vermelden zij de grootste aanbiedingen voor bekende bestemmingen. Dit kan BG ook doen door het delen van screenshots en filmpjes van vette games en het vermelden van de BG prijslijst voor aanbiedingen van de ‘grotere’ games. Dit kan de behoefte om een game te willen kopen versterken.

Mijn advies? Ik zou BG adviseren WEL een Facebook-pagina te maken als zij graag meer gamers tot de community willen aantrekken en het bereik/ zichtbaarheid willen vergroten. Onderschat het ongemerkt effect niet: volgers reageren misschien niet altijd op je berichten, maar ze zien het wel.

MAAR! Een Facebook-pagina kan je niet half doen. BG zal het persoonlijk en leuk moeten maken en uitnodigen tot interactie door het stellen van vragen/ polls, delen van belangrijke aanbiedingen en het gevoel van gamen uitstralen: plezier en interactie.

Als BG niet denkt dat zij actief de Facebook-pagina kunnen voorzien van leuke content voor gamers, dan moeten zij dit ook niet willen. Dan heeft het geen toegevoegde waarde voor de doelgroep en zal het anders slechts een spook-pagina worden zonder succes en niet bijdragen aan de zichtbaarheid van BG.

Mochten jullie mijn advies dusdanig waarderen dan zou ik voorkeur hebben voor de Xbox 360 versie.

PS Sorry voor dit extreem lange bericht
avatar van DenXD
DenXD ( 587 ) 20-09-2013 11:14
Facebook kan ervoor zorgen dat de website meer bekend kan gaan worden, jullie bereiken een groot publiek in Nederland.
Het nieuws en reviews, columns kunnen ook geplaatst worden op de FB pagina.

Misschien is het een goed idee om bepaalde initiatieven van het forum (ik noem het meeneem topic als voorbeeld) te koppelen aan FB. Het geeft een extra stukje zekerheid/vertrouwen aan dit soort topics. Een gezicht of een naam bij een Username kan extra veiligheid meebrengen. Daarnaast kunnen meer discussies en meer ideeën om deze website nog beter te laten worden vergaard via dit medium.

Ik zou Twitter alleen gebruiken voor deal-alerts en nieuws/review links. De bekende Dixons uitverkoop zou goed zijn om mensen te kunnen informeren, zodat iedereen een eerlijke kans zou kunnen krijgen om een spel te kopen.

Hopelijk hebben jullie er iets aan. X360, mochten jullie het idee goed vinden.
avatar van Cryothic
Cryothic ( 104 ) 20-09-2013 13:02
Grootste voordeel: ik (en met mij vele anderen) kijken met enige regelmaat op facebook. En toch echt een stuk minder op twitter.
Daarbij kun je in een facebook bericht zoveel meer informatie kwijt. Mensen delen, en het bereik lijkt mij een stuk groter.

Vanuit een marketing-standpunt... je zou een prijsvraag kunnen houden waarbij mensen de pagina moeten liken. Je hebt dan meteen de gegevens van die mensen. Bij twitter kan je ook wel roepen "volg ons", maar de hoeveelheid gegevens en het bereik van facebook lijkt mij zo ontzettend veel groter dan van twitter. Zeker nu Facebook ook hashtags heeft lijkt twitter het te gaan verliezen in mijn ogen. Ik kom er iig nog maar amper. Een keer of 5 in de week ofzo? Facebook zie ik meerdere keren per dag.

Mocht ik uitgeloot worden: xbox 360 is mijn platform
avatar van Airblader99
Airblader99 ( 405 ) 20-09-2013 13:02
Maak een BG facebook app die laat zien waar je recente likes het goedkoopst zijn. Stel ik heb net GTA V geliked op facebook, moet ik aan de rechterkant van mijn timeline kunnen zien waar deze het goedkoopste is bij een door mijzelf ingestelde afstandsradius. Daarnaast moet ik ook zelf een spel in kunnen typen en onthouden zodat ik een persoonlijke tracker heb. Ook zou ik graag zien dat je een prijs-alert kan instellen, zodat ik een update krijg wanneer een shop een bepaalde prijs heeft bereikt.

Om het commercieel interessant te houden zou ik na een click op de titel/prijs naar het overzicht op budgetgaming moeten gaan. Je wilt tenslotte niet dat niemand meer de site gebruikt.

Een gewone pagina met zo nu en dan een update en weggeefactie werkt gewoon niet meer. Gepersonaliseerde apps is waar het om gaat draaien.

In de toekomst zou je dit dan zelfs kunnen linken aan de BG app voor android/ios, en zo continu je lijst kunnen zien zonder dat je op facebook hoeft te kijken.

PS3
avatar van BossieX13
BossieX13 ( 8 ) 20-09-2013 14:57
Facebook heeft zeker wel een toegevoegde waarde.
Zoals veel gebruikers al hebben aangegeven is het een mooi middel om prijsvragen onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het misschien ook een handig hulpmiddel wanneer er een locale actie is om in contact te komen met mensen die eventueel beschikbaar zijn om daar het artikel te halen. Ik woon bijvoorbeeld in de regio van Rotterdam en als de een Mediamarkt een €20.00 goedkoper is op een game in Venlo haal ik dat verschil er niet uit als ik 'even' heen en weer zou rijden. Door middel van FB zou ik uit de comments iemand een persoonlijk bericht kunnen sturen met het verzoek om er 1 voor mij mee te nemen wanneer iemand dit heeft aangeboden (en uiteraard ook aan kan bieden om de voor mij locale aanbieding voor iemand uit bijvoorbeeld Groningen of Limburg te halen).
Ook voor plotselinge prijswijzigingen is de FBpagina beter geschikt dan de BGinternetpagina (we kijken immers vaker onze FBpagina na dan de BGsite, no offense).
Twitter is hiervoor al in gebruik en hier maak ik dan ook gretig gebruik van om op de hoogte te blijven, maar veel mensen zijn nog twitterloos waar de drempel naar FB een stuk kleiner is.
Combineer dit met het feit dat FB een stuk meer tekens toestaat (Twitter 140 stuks, inclusief URL, hashtags en mentions). Hierdoor kunnen reviews en previews al direct in FB gezet worden om mensen te triggeren om verder te lezen, prijs te vergelijken, kortom; om te gaan BudgetGamen.

Het delen van een nieuwe trailer kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een (p)review van een game en een prijsvergelijking, waardoor je eenvoudig meer traffic zal genereren naar de BGsite. Het liefst een goedwerkende mobile-site hierbij daar de meerderheid van de facebookgebruikers dit ook onderweg bekijkt. Niets zo frustrerend als terugkomen uit de stad na een aankoop en zien dat je alsnog teveel betaald hebt.

Daarnaast kunnen we als BGers eenvoudiger in contact met elkaar komen om een potje online te spelen, elkaar te helpen met een lastig level, tips en trucs te delen en elkaar enthousiast te krijgen over een game die we anders misschien links hadden laten liggen (en nu dus via BG alsnog gaan halen tegen de beste prijs).

Mocht ik winnen, dan stop ik met liefde GTA V in mijn PS3
avatar van EvilJ
EvilJ ( 31 ) 20-09-2013 18:12
Misschien dagelijks de budgetnieuws headlines posten?
Eigenlijk vind ik deze simpele manier al de beste. Alle acties waarbij je moet linken of creatieve uitingen moet maken irriteren mij meestal meer dan dat ze wat toevoegen.

En de xbox versie graag
avatar van ULTIMATE_V
ULTIMATE_V ( 2 ) 20-09-2013 19:30
Wie hebben er gewonnen uiteindelijk?
avatar van Jopvdsteen
Jopvdsteen ( 3218 ) 20-09-2013 19:32
Ik ben ook benieuwd! Als de winnaars dit weekend nog willen spelen zullen de spellen toch heel snel verzonden moeten worden!

Fingers crossed!
avatar van TrueNeophyte
TrueNeophyte ( 92 ) 03-10-2013 17:43
Heeft er eigenlijk wel iemand gewonnen?
avatar van Ktugach
Ktugach ( 21193   497) 03-10-2013 18:04
Rol: Administrator
We hebben ze toch maar zelf gehouden

Grapje. De winnaars staan hier: link