Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

De PlayStation Vita verdwijnt uit het straatbeeld

Geplaatst op 14-10-2015 14:37
Op 22 februari 2012 konden we voor het eerst aan de slag met de PlayStation Vita, het was de opvolger van de PSP (Go) die de concurrentie opnieuw moest aangaan met de 3DS die al sinds 2010 flink aan marktaandeel had gewonnen. Vooral de innovatieve eigenschappen zoals het touch systeem aan de achterkant , moesten er voor zorgen dat de Vita flink wat markt zou kunnen winnen. Alles werd uit de kast getrokken, inclusief een toptitel als Uncharten Golden Abyss die je bij de release al kon scoren, moesten er voor zorgen dat Sony een deel van de markt terug zou winnen.




De PlayStation Vita bijna niet meer verkrijgbaar
Inmiddels zijn we 3,5 jaar verder en hebben we maar liefst 28 verschillende PlayStation Vita bundels in ons midden mogen verwelkomen, maar een succes kunnen we deze handheld van Sony nog altijd niet noemen. De verkopen vallen tegen en ook qua gamereleases komt er al tijden weinig voor uit.
Ondanks deze situatie, leek het toch zo te zijn dat het apparaatje nog best veel door ons als gamers wordt gebruikt. Vooral de digitale content via de PSN Store en de maandelijkse gratis PS Vita games via PlayStation Plus gaven de schijn dat de Vita nog veel wordt gebruikt. Ten slotte hoef je bijna geen games mee te nemen als je in de trein zit, omdat ze allemaal op je harde schijf staan.

Nog maar één winkel kan een PS Vita direct leveren
Ondanks alle tegenstrijdige informatie meldde Sony in juni nog blij te zijn met de Vita verkopen in de Verenigde Staten en er zelfs meer Vita’s werden verkocht dan gepland, lijkt hier in Nederland een heel ander beeld naar voren te komen. Tijdens het toevoegen van nog één PS Vita bundel die 30 november uitkomt, zagen we namelijk iets opvallends. Wat blijkt namelijk, stel dat je nu direct een PlayStation Vita zou willen kopen? Dan is er van de 28 bundels die uitgekomen zijn, nog slechts eentje direct verkrijgbaar. Het gaat hier om de PS Vita met een Action Mega Pack Voucher. Een mooie bundel, want er zit in de vorm van een voucher Batman Arkham Origins, Killzone Liberation, God of War: Chain of Olympus en nog twee titels bij. Je kan hem ook hier vinden. Opzich nog niet eens zo heel erg, ware het niet dat deze laatste PS Vita bundel ook nog maar slechts bij één winkel te krijgen is!





Winkels als bol.com en Bart Smit verkopen geen Vita’s meer of alleen pre-orderversies. Dit is de Vita consolepagina bijvoorbeeld bij Bart Smit:


Bol.com heeft nog enkele derde partijen die vermeld worden met een hoge prijs en de nieuwe bundel die pas 30 november beschikbaar komt.

Natuurlijk is de Vita nog op locaties als marktplaats en ebay tweedehands te krijgen, maar het feit dat er van de 28 bundels nog maar 1 bundel over is en het feit dat er van de 100 winkels nog maar eentje hem aanbiedt is toch wel een teken dat de Vita langzaam maar zeker aan het verdwijnen is uit het straatbeeld en dat is stiekem toch best jammer te noemen. Ook het twee schermen idee (gebruik PS Vita met PS4) wat in een eerdere E3 werd gepromoot lijkt hiermee bij Sony van tafel geschoven.

Wat vind jij van de teloorgang van de Vita? Heeft de Vita nog een plek in de huidige markt? Heb je een PS Vita? Wat zijn je mooiste herinneringen aan dit apparaatje? Speel jij nog wel eens op je Vita? Koop je er wel eens games voor? Of speel je voornamelijk de gratis PS Plus games?

Geplaatst op 14-10-2015 14:37
Aantal keer bekeken: 17224

Laatste reacties

avatar van Daxy
Daxy ( 120 ) 14-10-2015 14:42
Tja, als er geen spellen meer voor uitkomen en er in de eerste plaats al weinig mensen zijn die er in geinteresseerd zijn dan is het niet verbazend dat winkels de Vita niet meer in voorraad houden. Heel jammer allemaal want het systeem heeft heel veel potentieel. Ik speel er nog regelmatig op, maar het PS Plus aanbod ervoor is de laatste maanden nogal karig geweest. Gelukkig komt er zo nu en dan nog een leuke RPG uit Japan voor uit, maar als dat niet je ding is dan is er weinig interessants tegenwoordig.
avatar van Malistix
Malistix ( 1423   3) 14-10-2015 14:46
Ik speel graag op mijn VITA. Ik ben zelf militair en moet vaak in legeringskamers slapen en verveel mij soms echt dood op de kamer. Met de VITA kan ik dan spellen spelen op mijn PS4 thuis en games die voor de VITA zijn gemaakt zoals uncharted, killzone, need for speed maar ook parels als Persona 4 en DanganRonpa.

Ik heb zelf ook een 3DS maar ik heb de teleurstellende verkopen van de VITA nooit begrepen omdat het grote scherm met de snelle interface en dual analog gewoon meer mijn ding is dan de 3DS met graphics die het voor mij vaak nét niet zijn (ookal ik een total mario kart/pokemon addict ben ^_^)

Helaas was het te verwachten dat de VITA slechter verkrijgbaar word omdat er steeds minder spellen op uit komen en SONY na Freedom Wars eigelijk geen ondersteuning meer heeft gegeven.

Laten we hopen dat de volgende Nintendo handheld de goede dingen van de VITA en de 3DS samenvoegd want SONY heeft al aangegeven geen handheld meer in de planning te hebben en dat vind ik jammer.

SONY zou mij nog wel blij kunnen maken met een laatste versie van de VITA met een R2 en L2 trigger voor de PS4 functionaliteit.

Nedgame heeft nog wel 3 bundels direct leverbaar, overigens.
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 14-10-2015 14:50
Rol: Reviewer
Was te verwachten. Sony heeft de Vita simpelweg dood laten bloeden. Belachelijke prijzen voor memorycards, een hoog prijskaartje wat niet gerechtvaardigd kan worden door het gebrek aan big-budget games, teveel indie games, geen marketing etc. zijn de reden dat de Vita zo belabberd verkocht. Ik heb mijn broer een jaar of twee terug een cadeau gedaan voor zijn verjaardag omdat de Bart Smit ze toen voor 100 euro had liggen. En het is qua hardware simpelweg een fantastisch ding. Het probleem is alleen dat er afgezien van een lading RPG's (die tof zijn, daar niet van) geen titels voor uitgebracht werden die niet ports van oude games waren.

Sony moet zich schamen voor hoe ze de Vita behandeld hebben. Als een ontwikkelaar hun hardware/software als hun kind zou zien, dan zou Sony aangeklaagd moeten worden vanwege kindermishandeling.

De Vita is helaas nooit echt onderdeel van het straatbeeld geweest. Zelf de gruwelijk lelijke 2ds doet het wat dat betreft nog beter. En dat ding is niet om aan te zien.
avatar van Mrpapercut
Mrpapercut ( 8676 ) 14-10-2015 14:53
Tsja dat was toch al een tijdje duidelijk, nadat er in Mei werd gesteld dat de Vita een legacy platform is (hoewel ze zich daar nog onder uit probeerden te leuteren, maar ondertussen kwam het ook nergens meer in de plannen voor).
Dus niks verbazingswekkend. Ze hebben het nooit echt kunnen waarmaken in de handheld markt want daar lijkt alleen Nintendo het te kunnen
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 14-10-2015 14:55
Geen idee? Ik had niet eens door dat de Vita 'dood' was, ik heb het namelijk veel te druk met alle nieuwe releases die iedere maand voor de vita uitkomen.`

De Vita is de bestverkopende console in Japan en Azië, ik speel toch amper westerse games dus voor mij maakt het niets uit.
avatar van Kuromad
Kuromad ( 295   2) 14-10-2015 14:58
Nog steeds happy met mijn Vita Maar inderdaad voornamelijk voor PS+ en de PS Store deals. Ik heb 0 fysieke games, en ik haat digitaal. Maar de slechte beschikbaarheid van fysieke games icm de prijs daarvan doen mij geen seconde twijfelen om het voor 10-20 euro (of whatever) te scoren uit een sale.
avatar van Mrpisthebest
Mrpisthebest ( 685 ) 14-10-2015 15:06
WInkeliers hebben ook nooit een grote hoeveelheid games gehad, er kwamen natuurlijk al weinig games uit en de meeste VITA gebruikers zullen veel of alles via PSN / PS Plus spelen en kopen. Ik heb zelf ook maar 1 fysieke Vita game: Tearaway. Rest allemaal gepropt op het 8GB kaartje.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6571 ) 14-10-2015 15:08
Nou maar hopen dat de games snel in een hele dikke sale terecht komen om zo die laatste missende games nog binnen te slurpen.
avatar van RusTboy
RusTboy ( 1050   9) 14-10-2015 15:08
Nadeel is toch de memorycard. Als ze de prijzen nou verlagen waarin men eenvoudig alle games erop kan zetten zou het een rage kunnen worden. Een 64gb voor 100 euro en een vita console voor 200. Kan je beter een ps4 kopen ;-).

avatar van IronStrider
IronStrider ( 281   8) 14-10-2015 15:11
Vita is love, Vita is life. Beste moet nog komen, Persona 4 DANCING
avatar van KDBgames
KDBgames ( 597 ) 14-10-2015 15:23
Jammer dat Sony gefaalt heeft met dit systeem. Het is zeker een geweldig apparaat. Heb er nog eentje liggen, een hele oude die ik in het jaar van de release heb gehaald. Ben nog van plan om een 2000 toestel te halen. Gelukkig heeft mijn Bart Smit die nog liggen
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 5409   20) 14-10-2015 15:26
Zoals anderen ook al aangeven: prima apparaat, maar totaal verkloot door vreemde beslissingen/keuzes door Sony.
avatar van Twizzler
Twizzler ( 1866   2) 14-10-2015 15:26
Ik speel nog altijd veel op mijn vita. top apparaat.
avatar van Jack-O10
Jack-O10 ( 883 ) 14-10-2015 15:28
Ik speel er niet zoveel op als de 3DS, maar af en toe zijn er prima games. Op dit moment bijvoorbeeld Broken Age en Super Meat Boy aan het spelen. Verder heb ik nog de Ratchet & Clank Trilogy, dus genoeg te doen.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 14-10-2015 15:35
Dat zei ik al toen ik hoorde dat ie uit kwam
avatar van L1F3Stream
L1F3Stream ( 5621 ) 14-10-2015 15:41
Gaat hier minimaal elke werkdag een aantal uur aan, tijdens het reizen van en naar werk. Sinds de release in huis en nog genoeg content om te spelen! En de backlog blijft groeien, nog steeds elke maand mooie releases voor mij.
avatar van Kubica
Kubica ( 45 ) 14-10-2015 15:43
ik gebruik 'm nog wel, maar de ondersteuning is al een tijdje erg slecht. eentje tweedehands kopen (zoals ik zelf ook gedaan heb) en je hebt veel plezier van alle goede games die bij de PSplus zaten. ik denk dat de ontwikkeling voor deze handheld, met bizar goede specs, gewoon teveel geld kost. wat dat betreft doet Nintendo dat wat slimmer.
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 39305   67) 14-10-2015 15:47
More like Playstation 'Wie?'ta!




Alle flaming en bashing aside; Ik heb 'ooit' eens in mijn leven overwogen om er eentje te halen. Maar met een DS/DS lite/DSi/DSi XL/3DS/3DS XL/New 3DS XL ben ik altijd met draagbaar game aanbod enorm tevreden geweest. Ik denk dat als ik een PS3 had gekocht de Vita ook wel binnen was gekomen. Ik was altijd wel een beetje jaloers op dat cross play wat de Nintendo dus niet heeft.
avatar van -.Timm W.-
-.Timm W.- ( 10 ) 14-10-2015 15:53
Jammer, want het is echt een toffe handheld!
Momenteel weer druk bezig met Super Meat Boy en met Tales of Hearts R.
Na het spelen van de Beta van Battlefront kreeg ik ook weer in zin Battlefront 2. Inmiddels zijn we alweer een paar potjes conquest verder.
avatar van Rayxtr
Rayxtr ( 2221 ) 14-10-2015 15:57
Als Japanse niche games liefhebber is de Vita een van de beste consoles die ik ooit heb gehad. Kunnen importeren en spelen wat ik wil op een handheld console die region free is.
avatar van Stephan
Stephan ( 1122 ) 14-10-2015 16:05
De Vita is echt een hele fijne handheld, jammer dat Sony er blijkbaar mee gaat stoppen Er zijn toch wel een aantal echt leuke games voor waarvan ik bijna alles via PS Plus heb. Alleen Little Big Planet heb ik fysiek. 32GB kaartje erin en daar wisseld de spel collectie op. Kan niet anders zeggen dat ik er al jaren erg veel plezier aan beleef.

Ik hoop ook dat Sony bezig is met een opvolger! met R2 en L2, meer intern geheugen, en natuurlijk backwards compatibel!
avatar van MarkDG
MarkDG ( 1526   5) 14-10-2015 16:18
Geen spellen, my ass. Geen 1st party spellen meer misschien, maar er komen meer dan genoeg spelen uit Japan op uit. En als je van indies houdt, is de Vita een geschenk uit de hemel. Jammer dat Sony de support zo snel heeft gedropt, maar de Vita blijft mijn meest gespeelde handheld/console ooit. JRPG heaven. Speel er nog steeds dagelijks op en heb nooit een seconde spijt gehad van mijn aankoop
avatar van Reptile
Reptile ( 2451   6) 14-10-2015 16:34
Quote:
Geen spellen, my ass. Geen 1st party spellen meer misschien, maar er komen meer dan genoeg spelen uit Japan op uit. En als je van indies houdt, is de Vita een geschenk uit de hemel. Jammer dat Sony de support zo snel heeft gedropt, maar de Vita blijft mijn meest gespeelde handheld/console ooit. JRPG heaven. Speel er nog steeds dagelijks op en heb nooit een seconde spijt gehad van mijn aankoop

Precies. Je zegt het al. JRPG en Indies heaven. Helaas heb ik maar 5/6 games erop en de meeste daarvan zijn launch titels. Goede handheld. Helaas schiet het qua games voor mij te kort.
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 14-10-2015 16:35
Ik heb best wat games verzameld ervoor. Leuk handjevol. Lang niet zoveel als andere systemen die ik heb; maar meer dan ooit voor de virtual boy zijn uitgekomen.

Ik mis enkel nog Tales of Hearts, de pas uitgekomen Danganronpa, de aankomende Danganronpa en Soul sacrifice Delta nog en dan heb ik zo'n beetje alles wat ik er voor wilde hebben.
avatar van Learned2Believe
Learned2Believe ( 112 ) 14-10-2015 16:40
Ik denk dat die dure geheugenkaartjes en games van tussen de 40 en 50 euro een van de grootste redenen zijn voor de tegenvallende verkoopcijfers.
En met de grote hoeveelheid games die er tegenwoordig worden uitgedrukt, denk ik ook dat de gemiddelde gamer het druk genoeg heeft met de backlog en er niet over denkt om nog een handheld erbij te kopen. Dus in mijn ogen is de Vita een item voor verzamelaars en exclusieve Japanse games.
Ik zat er aan te denken om een Playstation TV te kopen voor de rhythm games en de grappige japanse rpgs, maar ik heb laatst gehoord dat die games ook naar de PS4 komen (Danganronpa, Gravity Rush). Toen dacht ik, de PS4 heeft weinig exclusives, dus Sony poort games naar hun meest verkochte console. Ja, dat klinkt logisch in mijn oren vanuit een business perspectief.
Ik zal zeker wel een Vita kopen wanneer die in de aanbieding is, maar dan gewoon voor de verzameling
avatar van Kuroi Majutsushi
Kuroi Majutsushi ( 440 ) 14-10-2015 16:45
Zoals Malistix al zei, heeft Nedgame nog verschillende bundels die direct leverbaar zijn. Zie: Klik

Overigens hebben meerdere winkels dat, Gamemania heeft ook direct leverbare bundels in veel filialen. (Mijn lokale heeft zelfs alle bundels beschikbaar).

Ik vind de Vita overigens het beste handheld systeem, veel fijner dan elke 3DS versie die ik in mijn bezit gehad heb (En mobiel/tablet vind ik bagger). Jammer dat er niet zoveel support voor is op Japanse games na. Al is dit voor mij persoonlijk geen probleem. want daar heb ik hem juist afgelopen Juli voor gekocht :3

Het enige probleem met de Vita vind ik de memory cards. Ik heb zelf een 64GB kaartje uit Japan geïmporteerd voor een hele goede prijs (het is raar dat je in het westen maximaal 32GB kan krijgen. En voor een hogere prijs dan 64GB in Japan). Het blijven alleen extra onnodige kosten. Dat is denk ik ook één van de redenen dat hij niet goed verkocht.

Overigens koop ik bijna al m'n Vita games fysiek. Alles wat ik digitaal heb komt uit de PSN sale of zat bij m'n bundel.

Ik denk dat het systeem nog te redden zou zijn, maar Sony doet hier geen moeite voor. Dus dat zal niet gebeuren. Het zou super zijn als ze bijvoorbeeld Monster Hunter erop weten te krijgen (desnoods een spin-off). Dat zou ik veel fijner vinden op de Vita dan op de 3DS.
avatar van Barry55
Barry55 ( 339 ) 14-10-2015 16:51
Ik ga mijn vita te ruil aanbieden op marktplaats voor een new 3ds/XL .
Er zijn te weinig interessante games die ervoor uit zijn gekomen
en of gaan uitkomen.

En de nieuwe zelda heeft me de doorslag gegeven om dit te gaan doen.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 14-10-2015 16:54
Gelukkig hebben we altijd nog Amazon.de of Ebay.

Het is jammer, het ding heeft vette games en het is mijn favoriete handheld. Sinds de Atari Lynx, is dit pas weer echt een handheld van deze tijd met dual sticks, waar het op de originele PSP en de (3)DS nog aan ontbrak.

Deze beweging is al een tijdje gaande, voor de WiiU ook trouwens. Wereldwijde verkopen van 12 mln units Vita, 10 mln units WiiU, de retailers geven die plek liever aan platforms die wel verkopen, zoals de PS4 en Xbox One.
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1529   2) 14-10-2015 17:37
Zelf mijn Vita gekocht voor 129 euro in de winkel.
Dixons verkocht ze zelfs voor 99 euro vorig jaar.
avatar van Warcow
Warcow ( 157 ) 14-10-2015 17:39
De vita is mijn favoriete handheld, ik gebruik hem nog regelmatig. Erg jammer fat er niet meer parels voor verschijnen en ik ben een beetje teleurgesteld in sony. Ze hadden er zeker meer uit kunnen halen. Ze hadden meer werk ervan moeten maken om meer grote games binnen te halen. Indiespul is peuk maar er hadden echt meer aa titels voor moeten komen. Als er een originele final fantasy vergelijkbaar met x(hd) voor was gekomen zou dat echt wel als system seller werken. Voor mij was dat nu persona 4 golden. Een van de leukste games die ik ooit heb gespeeld!
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 25581   20) 14-10-2015 17:49
Ik heb een PS Vita redelijk kort na release gekocht en heb er veel games bij. Daarna nog een Vita goedkoop opgepikt in de Mycom veiling (ik dacht tijdens een vakantie periode op een gek tijdstip, dus weinig mede-bieders). Was wel een 'demo-model' maar daarvan is niets te merken; werkt prima en heeft dacht ik maar zo'n 60 of 70 euro gekost
Altijd handig om een 'reserve Vita' te hebben.

Probleem is dat er tegenwoordig veel op telefoons wordt gespeeld, maar een handheld zoals de Vita speelt gewoon veel fijner met de sticks en betere graphics e.d. Toen de remote-play met name voor de PS4 mogelijk werd dacht ik dat Sony nog goed verkopende bundles van PS4 en Vita zou uitbrengen, maar helaas slaat het blijkbaar niet aan. Ontwikkeling van games is ook een groot struikelblok voor de Vita geworden; als er weinig in omloop zijn is het voor third parties niet interessant om games te ontwikkelen, en als er weinig games zijn verkoopt het apparaat minder.

Ik ben nog steeds tevreden met m'n Vita's en ben blij dat ik er dus een 'reserve' heb
Ook een aantal PSP games kun je er prima op spelen en dat is dan ook de reden dat ik zelfs een aantal PSP games digitaal heb (want die 'diskjes' van de PSP zijn zo moeilijk in een Vita te proppen ).
avatar van Itachi Uchiha
Itachi Uchiha ( 776 ) 14-10-2015 18:13
PSP was zo'n geweldig apparaat. PSvita daarentegen is troep en dat komt allemaal door Sony zelf.
avatar van Bumfighter
Bumfighter ( 93 ) 14-10-2015 18:17
Quote:
Nadeel is toch de memorycard. Als ze de prijzen nou verlagen waarin men eenvoudig alle games erop kan zetten zou het een rage kunnen worden. Een 64gb voor 100 euro en een vita console voor 200. Kan je beter een ps4 kopen ;-).


Helemaal mee eens!
avatar van NitroNL
NitroNL ( 47 ) 14-10-2015 18:26
Ik snap het niet.. ben helemaal blij met mn vita. heb er zelfs een 2de gekocht.. 1ste ging stuk na een paar jaar gebruik en een klein kind die hem liet stuiteren. Maar goed. Remote play is ideaal als je een gezin heb.. kiddies kunnen Dora kijken terwijl ik bloodborne of de Destiny ofzo speel. Heb wel een ding gekocht dat de vita wat lekkerder in de hand ligt. een gripcontroller. ( 10 euro) . maar speel redelijk goed.
Dualschock 4 ligt lekkerder in de hand.. Vind het alleen bout dat je geen Netflix of iets dergelijks kan streamen vanaf de PS4 of op de vita zelf. Denk gewoon dat het komt dat er weinig behoefte is om onderweg te gamen.. Je Smartphone is entertainment genoeg. Op vakantie vindt ik het een uitkomst.. speel zelfs psone games. Alundra. FF7, 8, 9, 10.. Jammer dat 12 er nog niet is.. DIe wil ik zoooo graag op de vita spelen. En de schijtstreek van sony om niet universele SD kaarten te gebruiken, maar eigen merk.. memory cards zijn buitensporig duur t.o.vSD kaartjes en flashdrives. Jammer dat er zo veel flopt.. ik heb ook een WiiU en ik gebruik hem zo vaak om netflix te kijken of ff mario kart ofzo. Nederlandse mensen zijn een beetje conservatief en kijken vaak naar wat een ander komt. Want het het van de dam is zeg maar.. Misschien handheld Moba's em MMO's.. denk dat daar wel vraag naar is.
avatar van Mellie
Mellie ( 1026 ) 14-10-2015 18:32
Ik heb mijn Vita inmiddels verkocht, gewoon om het feit dat er weinig games voor waren hier in Europa. Dat neemt niet weg dat ik het erg leuk vond om erop te spelen, nog leuker dan op de 3DS bijvoorbeeld. Als er meer games hier waren uitgekomen weet ik zeker dat de Vita wel commercieel succes had kunnen hebben.
avatar van Isauretjuh
Isauretjuh ( 1222   1) 14-10-2015 19:20
Ik ben eigenlijk nu van plan om een vita te gaan komen door alle releases die nu toch voor mij in ieder geval wel een beetje opstapelen. Corpse party blood drive, trails of cold steel, ragnarok odyssey ace lijkt me toch wel grappig, danganronpa 2, danganronpa another episode, persona 4 en zo zijn er behoorlijk wat titels die ik toch wel graag wil spelen. Het blijf natuurlijk wel zo dat de ps vita vooral een hit was in japan, en eigenlijk daar vooral de releases zijn. Ik gok ook op veel visual novels, maar dan kan ik me niet zo goed over uitspreken aangezien ik die vrij weinig speel Maar goed, Ik ben vrij nieuw met de ps vita en ik vind dat in ieder geval qua releases er zeker spellen zijn waarvan ik vind dat je die niet mag missen!
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 14-10-2015 19:24
Quote:
PSP was zo'n geweldig apparaat. PSvita daarentegen is troep en dat komt allemaal door Sony zelf.

Als we over de hardware zelf gaan praten was de PSP juist 'troep', build quality was stuk minder, maar 1 stick en die stick was ook nog eens niet zo geweldig. Games goed, al moet ik zeggen, de (J)RPG's die het maakten op de PSP, zijn er zeker ook voor de Vita.

Al missen games of GOW, GT en nog een aantal anderen nu wel op de Vita, ik moet zeggen dat er nog genoeg andere games zijn. Wie zit te wachten op westerse grote producties, daar wordt het wat karig voor. Vergelijk ik echter de releases van het afgelopen jaar op de Vita en de 3DS, dan is het op de 3DS ook niet enorm geweldig. Al is dit najaar met een WRC 5, Earth Defense Force 2, Dynasty Warriors 8, Severed, Poncho en Salt and Sanctuary (ben ff kwijt of deze Q4 2015 of Q1 2016 moet komen) nog best wat aardigs te gamen.
avatar van Itachi Uchiha
Itachi Uchiha ( 776 ) 14-10-2015 19:32
Quote:
[..]


Als we over de hardware zelf gaan praten was de PSP juist 'troep', build quality was stuk minder, maar 1 stick en die stick was ook nog eens niet zo geweldig. Games goed, al moet ik zeggen, de (J)RPG's die het maakten op de PSP, zijn er zeker ook voor de Vita.

Al missen games of GOW, GT en nog een aantal anderen nu wel op de Vita, ik moet zeggen dat er nog genoeg andere games zijn. Wie zit te wachten op westerse grote producties, daar wordt het wat karig voor. Vergelijk ik echter de releases van het afgelopen jaar op de Vita en de 3DS, dan is het op de 3DS ook niet enorm geweldig. Al is dit najaar met een WRC 5, Earth Defense Force 2, Dynasty Warriors 8, Severed, Poncho en Salt and Sanctuary (ben ff kwijt of deze Q4 2015 of Q1 2016 moet komen) nog best wat aardigs te gamen.

Soepkip, ik praat natuurlijk niet over hardware, maar de games etc.
avatar van Cephiria
Cephiria ( 220 ) 14-10-2015 20:24
Ja, ik gebruik mijn Vita nog de hele tijd. Nog een grote backlog met jrpgs en dungeon rpgs en er blijven er steeds uitkomen.

Fantastisch apparaat.
avatar van Dafish
Dafish ( 395 ) 14-10-2015 20:26
Inderdaad jammer dat het systeem niet aansloeg.
Ik heb voor de liefhebbers nog een zo goed als nieuwe OLED hier liggen.
INclusief Persona 4, Tearaway , en Rayman legends + memorycard en Hardcover.
avatar van Beakz
Beakz ( 390 ) 14-10-2015 20:37
Het lijkt wel of Sony wilde dat de Vita zou falen. Tot op de dag van vandaag zijn de memorycards schreeuwend duur en ondersteuning met eigen titels is heel even sterk geweest en toen op een paar na niks meer.

Kijk je naar de hardware zelf dan is het de beste handheld ooit naar mijn mening. Beter dan die vierkante 3DS (zelfs met zijjn nieuwe tepel) en erg krachtig in zijn beginjaren. Zelf speel ik er nog genoeg op, maar als je alleen een Vita hebt dan snap ik dat je nu uitgespeeld raakt. Gewoon doodzonde maar ik ga toch nog op zoek naar een reserve voor het echt over is
avatar van Beunhaaz
Beunhaaz ( 5444   12) 14-10-2015 20:42
Ik hoop nog steeds op Kingdom Hearst games voor de vita. Het mogen remasters of hele nieuwe delen zijn. Hierdoor knalt de verkoop zeker omhoog :p
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 14-10-2015 20:46
Quote:
Het lijkt wel of Sony wilde dat de Vita zou falen. Tot op de dag van vandaag zijn de memorycards schreeuwend duur en ondersteuning met eigen titels is heel even sterk geweest en toen op een paar na niks meer.

Kijk je naar de hardware zelf dan is het de beste handheld ooit naar mijn mening. Beter dan die vierkante 3DS (zelfs met zijjn nieuwe tepel) en erg krachtig in zijn beginjaren. Zelf speel ik er nog genoeg op, maar als je alleen een Vita hebt dan snap ik dat je nu uitgespeeld raakt. Gewoon doodzonde maar ik ga toch nog op zoek naar een reserve voor het echt over is
Sony kan third-party in het westen niet dwingen om software te releasen voor de Vita en iedere game moneyhatten is ook geen optie.

Ik volg het hele Android en iOS wereldje helemaal niet, maar ik denk dat daar gewoon meer geld te verdienen valt, als ik soms kijk in de android stores naar sommige games en er staat dan de game meer dan 500k+ keer gekocht is dan snap je het wel, dat zijn nummers waar zowel de Vita als 3DS niet zomaar aan raken.

Sony heeft natuurlijk ook de luxe dat de PS4 als een tierelier verkoopt en de consolemarkt alleen maar aan het groeien is (integenstelling tot de handhelds, zelfs de 3DS moet het doen met de helft minder units tegenover de DS). Wat dat betreft is het voor Sony de juiste beslissing, zelf kijk ik alsnog uit naar Gravity Rush, aan de enige kant kut dat het een PS4 exclusive is en geen sony ecosystem, aan de andere kant kan de game nu alleen maar groter en beter worden.

Maar ook de 3DS moet het doen met een stuk minder games. Konami, Sega, Namco, SE en Atlus waren echt op dreef ten tijde van de DS en die titels mis je nu toch echt wel op de 3DS. Persoonlijk ben ik nooit echt een fan geweest van de handheld games die nintendo heeft gemaakt, zeker omdat naar mijn mening deze games vaak onder doen voor de homeconsole games die nintendo maakt, dus third-party is voor mij het belangrijkste voor zowel de Vita als 3DS.
avatar van Jerome2812
Jerome2812 ( 1395 ) 14-10-2015 21:02
Blij dat ik 'm een tijdje terug voor een mooie prijs heb kunnen verkopen
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2547   2) 14-10-2015 21:16
Ik speel nog elke dag op mijn PlayStation Vita.

Heb geen moeite gehad om fysieke games voor een goede prijs te vinden, dus die klacht snap ik niet. En geheugenkaarten zijn alleen maar een probleem als je PS+ hebt. Mijn 16 GB-kaart die in de bundel was is nog niet vol.
avatar van Genassix
Genassix ( 15 ) 14-10-2015 21:19
Toevallig heb ik laatst nog een goede analyse gezien over de downfall van de vita:
https://www.youtube.com/watch?v=REaUzHef9h4
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 8265   3) 14-10-2015 21:32
RIP Vita, maar je bent nog steeds mijn maatje op vakantie of een zonnige dag in de tuin. Altijd kan ik op je rekenen met oude games die nog steeds tijdloos aanvoelen en futuristisch lijken als ik een 3ds vast heb gehad.
avatar van Himathrad
Himathrad ( 1606   2) 14-10-2015 21:32
Quote:
Vind het alleen bout dat je geen Netflix of iets dergelijks kan streamen vanaf de PS4 of op de vita zelf

In de US PSN store is gewoon een Netflix app te downloaden.. waarom deze niet hier niet beschikbaar is weet ik niet

Maar je zou net als ik een US account aan kunnen maken (ook veel goede discounts in de US ), je account switchen naar je US account , netflix app downloaden en kijken maar

Nadeel is wel dat je per account een apart memory kaartje nodig bent (maar als je toch ook de US games mee wilt pakken...) en om te switchen je VITA terug naar default settings moet gooien
avatar van Gamerke1992
Gamerke1992 ( 228   1) 14-10-2015 21:39
Ik speel nog heel vaak op mijn vita. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van de aankoop. En de weinige games waar iedereen over zaagt vind ik onterecht. Ik heb echt al enorm veel games gespeeld en mijn lijstje wordt niet echt kleiner.
avatar van Spellevent
Spellevent ( 477 ) 14-10-2015 21:54
Ik snap het wel.

1) nooit echt aangeslagen bij het grote publiek
2) daardoor zie je in de schappen erg weinig vita games, en al helemaal zelden goede aanbiedingen. Dus winkels verkopen weinig (nog minder) Vita games
3) de aanbiedingen op PSN zijn beter dan in de winkels. Laatste keer dat ik een Vita game fysiek heb gekocht is.... nog nooit. En mijn 64gb kaart staat halfvol. De goede games stonden of nooit in de schappen (heb nooit een P4Golden kunnen vinden toen ik hem wilde kopen) of waren veel te duur (fullprice) en kwamen nooit in de aanbieding. Maar wel in de sonysales.

Tja, en als je op de games de winst moet maken, kan je beter die stand met Vita games wegdoen en meer 3DS spul tonen of iets anders.

Had toch graag wat meer kwalitatieve RPGs gezien op de Vita. P4G is leuk maar toch echt een remake/rehash. Ys: Celceta is aardig maar viel me grafisch ook erg tegen, zeker als je kijkt waar de Vita toe in staat is (Killzone). Soul Sacrifice vond ik te eentonig, en ook niet heel sterk. Dragon's Crown is dan wel weer een pareltje, maar niet echt een RPG. Toegegeven, ik houd niet zo van die lolirpg's met gillende Japanse mangameisjes (die je moet bewrijven... ) , dus daar vallen er ook een paar af
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 14-10-2015 22:05
Quote:
[..]


Soepkip, ik praat natuurlijk niet over hardware, maar de games etc.

Uilskuiken, impliciet bedoelde je het wellicht, maar dan moet je het wel juist verwoorden. Letterlijk staat er namelijk het apparaat en praat je niet over de games :-)

Nu wel, ik wilde het toch hardwarematig even duiden en eronder ga ik ook in op het games verhaal eh?

Quote:
de aanbiedingen op PSN zijn beter dan in de winkels. Laatste keer dat ik een Vita game fysiek heb gekocht is.... nog nooit. En mijn 64gb kaart staat halfvol. De goede games stonden of nooit in de schappen (heb nooit een P4Golden kunnen vinden toen ik hem wilde kopen) of waren veel te duur (fullprice) en kwamen nooit in de aanbieding. Maar wel in de sonysales.

Moet zeggen dat ik het tot voor tijdje terug nog wel eens fysiek goedkoper kon scoren dan op PSN, maar Sony heeft de games over verloop van tijd goedkoper gemaakt plus aardige sales de laatste tijd.
avatar van RGroenen
RGroenen ( 420   6) 14-10-2015 22:42
Heb er twee, prima console maar voor Sony is hij al dood. Twee dingen vielen me op bij de laatste Gamescom, waar is de Kinect en waar is de Ps Vita?

Jammer, want zeker het oled scherm is top.
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 9386   14) 14-10-2015 23:01
Vind de Vita echt geweldig, ook nu nog alleen is het aanbod van fysieke games echt slecht.

Dat gezegd zijn er genoeg games te krijgen, alleen jammer dat je maar 100 icoontjes op het start scherm kwijt kan.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16491 ) 14-10-2015 23:20
Mijn Vitamientje is nog steeds awesome, staat vol met awesome digitale games. Still rocking Metal Gear Solid bijvoorbeeld, bruh. De N3DSXL staat al maaaaaaanden stof te happen, zoals altijd met Nintendo producten (in mijn geval dan).
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 14-10-2015 23:55
Mijn 3DS staat volop aan samen met de DS backwards compatibility, evenals de psp en de vita.
Bravely default, Monster hunter 4 ultimate, de etrian oddysseys, persona 4, persona 3, tearaway, little big planet, hotline miami, danganronpa, virtue's last reward, 999, okamiden, the world ends with you, de sega 3D remasters... alle portables zijn awesome. Ik snap soms echt niet waarom mensen ervoor kiezen om op een smartphone te gamen... niet dat daar geen toptitels op te vinden zijn, maar je bent meer tijd kwijt om die toptitels uit alle meuk te halen dan dat je aan het gamen bent.
avatar van Angel89
Angel89 ( 437   4) 15-10-2015 01:14
De vita is 1 van de beste handhelds ever
Alleen te weinig goede games maakt dat ik geen vita speel
Uncharted was fantastische en ac ook jammer dat ze niet meer van dat games maakten
avatar van UltraTiger
UltraTiger ( 67635   106) 15-10-2015 04:03
Ik heb sinds begin dit jaar een Vita en ik gebruik em dagelijks.
De fysieke games die ik heb gekocht nog lang niet allemaal uitgespeeld. En ik heb nog een handjevol staan op mijn verlanglijstje.
En dan nog de digitale games. Meeste cross-buys zoals Hotline Miami, Grim Fandango speel ik liever op de vita.

Ik heb honderden uren remote play gespeeld. Langer dan op de ps4/televisie zelf. Het is handig als je van huis bent, maar thuis ook fijn want dan kun je in bed liggen spelen. En ook handig als de tv niet beschikbaar is.
avatar van Davidov
Davidov ( 13584   2) 15-10-2015 04:10
64 GB kaart is bomvol...heb nog zooo veel te spelen
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6571 ) 15-10-2015 08:01
Quote:
Nadeel is toch de memorycard. Als ze de prijzen nou verlagen waarin men eenvoudig alle games erop kan zetten zou het een rage kunnen worden. Een 64gb voor 100 euro en een vita console voor 200. Kan je beter een ps4 kopen ;-).

Amen! Ik heb een 8Gb kaartje en geen enkele intentie om meer geheugen aan te schaffen met de prijzen die ze nu hanteren. Verlaag de prijzen maar of gooi er een dikke sale op, dan praten we verder en wil ik ben wel richting 16, 32 of 64Gb
avatar van Youngneal
Youngneal ( 806 ) 15-10-2015 08:51
Vita is altijd al mijn favoriet geweest. Sony's ondersteuning ervan...alles is hier over gezegd. Het feit blijft dat ik er nog steeds elke dag van geniet. Ik heb een enorme hoeveelheid games op de portable, die ik ook op de PS4 heb. Het verschil is dat ik die games niet aanraak op de PS4. Het klopt gewoon niet. Shovel Knight hóórt gewoon niet op het grote scherm (niet vanwege de 8-bit graphics hoor, daar niet van), maar het liefst onder de dekens in mijn bed. Net zoals Binding of Isaac om nog maar een van mijn andere grote favorieten te noemen. Op de PS4 geprobeerd...heb het geduld gewoon niet. Maar op de Vita klopt alles gewoon. Het is moeilijk in woorden uit te drukken. Het kan zijn dat ik gewoon een beetje van de underdog houdt.
Als er ooit een situatie komt dat ik mijn huis uit moet vluchten, voor brand of een apocalyptisch, eind-van-de-wereld scenario, you can bet your ass wat ik als eerste in mijn tas werp (uiteraard beschermd door de Hori hard case).
Vita is love, Vita is Life.
avatar van Danter0
Danter0 ( 388 ) 15-10-2015 10:26
Ondanks dit nieuws over de Vita, is het nog de handheld die me dagelijkse reizen van en naar werk dragelijk maakt.
avatar van Xelfer
Xelfer ( 105 ) 15-10-2015 11:21
Jammer van de Vita. De PS TV was zeer matig uitgevoerd en de memory cards hebben veel mensen toch er toe gezet om het apparaat niet eens te kopen. "Ik ga echt geen xx euro uitgeven voor een SD kaartje van Sony, laat die PS Vita maar zitten" heb ik uit de mond van meerdere van mijn vrienden gehoord.
avatar van UchihaShisui
UchihaShisui ( 1 ) 15-10-2015 11:42
Ah shit, ik vond de PS Vita geweldig, speelde tijdens lange vakantie dagen gewoon Gravity rush als er geen wifi was (spel zou ik echt aanbevelen!)

De vita paste gewoon in je broekzak, en in de trein/bus/pauze/etc kon je gewoon simpel en snel wat spellen spelen.

Youtube support was ook hartstikke handig, twitter zat er op, facebook, makkelijk in-game je voortgang posten.
Toen ik hoorde dat youtube ineens niet meer supported zou worden zat het er al eigenlijk aan te komen, en ging het down-hills.


Jammer, misschien dat ik in de toekomst ooit nog eentje koop, en herrinneringen op haal, maar voor nu;

Goodnight, Sweet Prince
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 15-10-2015 13:42
Quote:
Als er ooit een situatie komt dat ik mijn huis uit moet vluchten, voor brand of een apocalyptisch, eind-van-de-wereld scenario, you can bet your ass wat ik als eerste in mijn tas werp (uiteraard beschermd door de Hori hard case).
Vita is love, Vita is Life.

Haha geweldig!


Quote:
deel is toch de memorycard. Als ze de prijzen nou verlagen waarin men eenvoudig alle games erop kan zetten zou het een rage kunnen worden. Een 64gb voor 100 euro en een vita console voor 200. Kan je beter een ps4 kopen ;-).

Die 64GB haal je toch bij Nipon Yassan voor een 60 a 70 Euro? Nog steeds niet retegoedkoop, maar alweer een verschil met 100. Een Vita koop je tegenwoordig toch ook voor ruim onder die prijs? Waren ze eerder al niet in de verkoop OLED voor een 100 a 130, op Marktplaats scoor je er al eentje voor wat is het 60 a 80 Eu met vanalles erbij. Het hoeft niet duur te zijn.
avatar van Himathrad
Himathrad ( 1606   2) 15-10-2015 13:58
heb er ook al jaren 1 tot volle tevredenheid.
games zijn redelijk goed en goedkoop te krijgen als je even zoekt. Zelfde geldt voor de memory cards. laatst nog een stel van 4GB (1 voor elke PSN account ) gekocht voor nog geen 5euro per stuk. Weliswaar niet echt groot , maar genoeg voor de meeste spellen.

Tevens is het remote playen van je PS4 goed te doen, is moeder de vrouw ook weer blij

Zit er sterk aan te denken om er een 2e bij te nemen,, just in case deze t gaat begeven...
Maar ook omdat ik bij het switchen naar mijn US of JAP PSN account telkens de VITA moet factory defaulten ..
avatar van G-ZeS
G-ZeS ( 298   2) 15-10-2015 14:36
Heb een geheugen kaart van 64gb geimporteerd en die is inmiddels vol.

Zit doordeweeks vaak in een hotel voor het werk, en de vita is dan een ideaal systeem om in de koffer te hebben.
avatar van Pug205GTi
Pug205GTi ( 4864 ) 15-10-2015 14:39
Heb wel eens gekeken voor een Vita, maar toen ik het game aanbod zag (persoonlijk zat er voor mijn smaak vrij weinig bij) heb ik het toch niet gedaan. Daarbij zijn die memory kaartjes erg duur inderdaad. Dat cross-play is dan wel weer een gaaf aspect van de Vita, misschien dat dat wel een goede reden kan zijn om hem toch wel eens te halen aangezien bij ons thuis vaak de tv aan staat voor vrouwlief die dan weer een programma moet zien, kan ik wel bijv. FFIX weer eens opstarten of beginnen aan MGS die op de PS3 staan.
avatar van ZWGamemaster
ZWGamemaster ( 2809   4) 15-10-2015 15:19
Geniet regelmatig nog van mijn Vita en is de beste hendheld ever. Alles wat ik altijd wilde.
Remote play is geweldig als ik onderweg ben voor werk en in de avonduren gewoon mijn PS4 games kan spelen.
Mensen die nog steeds beweren dat er geen games voor zijn, weren niet waar ze het over hebben.
avatar van RusTboy
RusTboy ( 1050   9) 15-10-2015 16:21
Quote:
Geniet regelmatig nog van mijn Vita en is de beste hendheld ever. Alles wat ik altijd wilde.
Remote play is geweldig als ik onderweg ben voor werk en in de avonduren gewoon mijn PS4 games kan spelen.
Mensen die nog steeds beweren dat er geen games voor zijn, weren niet waar ze het over hebben.

Klopt ja remote play werkt redelijk soepen met een 4G abonnement. en 1,5MB upload speed thuis. Dat is wel chill. Alleen zijn de controls best !@#$#%@ Heb battlefront proberen te spelen en ik moest schieten met rear touch.

Verder wat ik jammer vind is Borderlands. Dat deze zo slecht loopt. Van mij mogen ze de graphics nog verder naar beneden schroeven om beter te laten lopen.
avatar van RusTboy
RusTboy ( 1050   9) 15-10-2015 16:21
Quote:
Geniet regelmatig nog van mijn Vita en is de beste hendheld ever. Alles wat ik altijd wilde.
Remote play is geweldig als ik onderweg ben voor werk en in de avonduren gewoon mijn PS4 games kan spelen.
Mensen die nog steeds beweren dat er geen games voor zijn, weren niet waar ze het over hebben.
avatar van EPvW
EPvW ( 385   4) 15-10-2015 17:17
Ik hou van mijn Vita en speel er elke dag op tijdens mijn treinreis van en naar werk. Er zijn heel veel verborgen schatten qua games op de vita die volgens mij aardig wat mensen hebben gemist. Maar de laatste tijd kwam er inderdaad niet veel bijzonders uit. Nu hoop ik alleen maar dat games voor de vita even flink goedkoper worden dan ga ik even hard inslaan!
avatar van Assaultpr0
Assaultpr0 ( 915 ) 15-10-2015 17:44
Quote:
Geniet regelmatig nog van mijn Vita en is de beste hendheld ever. Alles wat ik altijd wilde.
Remote play is geweldig als ik onderweg ben voor werk en in de avonduren gewoon mijn PS4 games kan spelen.
Mensen die nog steeds beweren dat er geen games voor zijn, weren niet waar ze het over hebben.

Tjah, als je 2d indie games en vage Japanse games leuk vind is het een valhalla. Ik hou persoonlijk meer van Westerse games en dan komt er ineens gewoon 0,0 meer uit wat je interesseert.
avatar van Darickster
Darickster ( 44   1) 15-10-2015 17:46
Komt net weer een nieuwe bundel uit met Persona 4 : Dancing all night ik verwacht dat net als de PSP de Vita een lang afterlife gaat krijgen via de hacking comunity omwille van de rekenkracht en prachtig scherm. (Voor mij nog steeds de fijnste vorm van youtube kijken)
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1812   2) 15-10-2015 17:55
Quote:
Nadeel is toch de memorycard. Als ze de prijzen nou verlagen waarin men eenvoudig alle games erop kan zetten zou het een rage kunnen worden. Een 64gb voor 100 euro en een vita console voor 200. Kan je beter een ps4 kopen ;-).


Ziet toch een beetje knullig uit in de trein....een PS4 op je schoot
Face it...het is een handheld en die is absoluut niet te vergelijken met een console.

Persoonlijk denk ik dat de meeste
avatar van Tallon 4 NL
Tallon 4 NL ( 1812   2) 15-10-2015 17:56
Quote:
Nadeel is toch de memorycard. Als ze de prijzen nou verlagen waarin men eenvoudig alle games erop kan zetten zou het een rage kunnen worden. Een 64gb voor 100 euro en een vita console voor 200. Kan je beter een ps4 kopen ;-).


Maar die kan dan niet weer mee de trein in en dat is wat je wilt als je een handheld koopt....toch?
avatar van RusTboy
RusTboy ( 1050   9) 15-10-2015 18:11
Quote:
[..]


Maar die kan dan niet weer mee de trein in en dat is wat je wilt als je een handheld koopt....toch?

Is meer bijwijze van vergelijking in prijzen dat vanaf het begin een stevig prijskaartje aan hangt.

Maar goed ben zelf in bezit van een Vita en ik geniet er nog steeds van. Strangly vind mijn vriendin het niet erg als ik vita speel. Maar zodra een ps4 aangaat...... ......
avatar van Fantasyfreak
Fantasyfreak ( 2237 ) 15-10-2015 18:59
Quote:
[..]


Ziet toch een beetje knullig uit in de trein....een PS4 op je schoot
Face it...het is een handheld en die is absoluut niet te vergelijken met een console.

Persoonlijk denk ik dat de meeste

Klopt, maar als ik zoveel geld te besteden had dan koop ik liever een PS4 waar wél games voor uit komen dan een Vita waar niet veel op te doen is de laatste jaren. Denk dat ze meer dat er mee bedoelen.
avatar van Musta
Musta ( 296 ) 15-10-2015 21:15
Hmm ik heb zelf mn vita al maanden niet aangeraakt en heb in augustus maar een N3DS gekocht. Denk dat ik nu al meer in Pokemon heb zitten dan het aantal uur op mn Vita. Daarop was t enige spel rainbow skies waarin ik veel uren had gestopt. Heb heel vaak getwijfeld om hem te verkopen, maar toch mr niet gedaan. Wil toch wel the opvolger van rainbow skies spelen :p
avatar van Nonexistinghero
Nonexistinghero ( 483   1) 15-10-2015 23:39
Ik zou best wel een Vita willen kopen, maar ik ga er niet meer dan €100 euro voor betalen. En tja, pas eind dit jaar zou ik er weer geld voor hebben.

Ik weet dat de Vita soms voor €100 of minder verkrijgbaar was hier en daar, maar ik heb hem al een hele tijd niet voor minder dan €130 gezien. Enige game die ik er eigenlijk voor will is Ys: Memories of Celceta, die dus niet werkt op de Playstation TV (Ja, alleen in Japan -__-).
avatar van Phaross
Phaross ( 2731   44) 15-10-2015 23:47
Het is jammer.. Ik zie ook nooit ergens games voor de vita liggen. Het grote nadeel aan de vita vind ik dat hij gewoon niet lekker speelt. Ik denk dat Sony beter een app kan maken waarmee je games van je ps4 kunt streamen naar je Android. Koppel de ps4 controller eraan en je hebt een fantastische handheld!
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 15-10-2015 23:49
Quote:
Ik zou best wel een Vita willen kopen, maar ik ga er niet meer dan €100 euro voor betalen. En tja, pas eind dit jaar zou ik er weer geld voor hebben.

Ik weet dat de Vita soms voor €100 of minder verkrijgbaar was hier en daar, maar ik heb hem al een hele tijd niet voor minder dan €130 gezien. Enige game die ik er eigenlijk voor will is Ys: Memories of Celceta, die dus niet werkt op de Playstation TV (Ja, alleen in Japan -__-).

Onder de 100? Marktplaats.

PSTV die Memories of Celceta speelt? PSTV met whitelist hack voor Vita games? Overigens lees ik zojuist met laatste PSTV update dat het in Noord Amerika ook werkt, dus wie weet EU ook.

Quote:
Koppel de ps4 controller eraan en je hebt een fantastische handheld!

Dat blijft toch minder handig draagbaar dan de Vita hoor, elke keer 2 devices uit de tas/jas moeten trekken etc. Vanzelfsprekend blijft een homeconsole controller altijd comfortabeler spelen dan een handheld, maar de Vita is ergonomisch voor een handheld een fijn ding, beter dan PSP, beter dan 3DS.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 12340   5) 16-10-2015 08:37
Er was toch zo'n attachment voor de DS4 Controller waar je je telefoon op kon mounten voor remote play? Volgens mij wel voor een select aantal toestellen, maar het is wel mogelijk zonder Vita.

Welke handheld beter in de hand ligt is persoonlijk. Ik krijg snel kramp bij de Vita, helemaal bij een game als Sonic All Star racing. Voor mij ligt de 3DS XL toch echt beter in de hand.
avatar van Pug205GTi
Pug205GTi ( 4864 ) 16-10-2015 08:46
Quote:
Er was toch zo'n attachment voor de DS4 Controller waar je je telefoon op kon mounten voor remote play? Volgens mij wel voor een select aantal toestellen, maar het is wel mogelijk zonder Vita.

Welke handheld beter in de hand ligt is persoonlijk. Ik krijg snel kramp bij de Vita, helemaal bij een game als Sonic All Star racing. Voor mij ligt de 3DS XL toch echt beter in de hand.

Klopt, voor de Sony Xperia reeks geloof ik en dan pas vanaf de Z3.
avatar van Blaxtard
Blaxtard ( 803 ) 16-10-2015 19:59
Ik heb er wel aan zitten denken om de Vita te kopen, maar na lang zoeken bleek dat hij of uitverkocht was of niet meer te verkrijgen. Wel jammer, want dit ding heeft opzich aardig wat potentie.
avatar van Himathrad
Himathrad ( 1606   2) 16-10-2015 20:56
koop er gewoon 1 tweedehands.. zijn genoeg aanbiedingen die nauwelijks gebruikt zijn..
voor rond de 100 euro heb je er wel 1 met een aantal games
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3268   6) 16-10-2015 22:37
Nog nooit spijt gehad van de aankoop, zeker niet omdat er zoveel gratis games bij psplus zitten voor de VITA. Speel er nog altijd met veel plezier op tijdens vakanties en vliegreizen
avatar van Nonexistinghero
Nonexistinghero ( 483   1) 16-10-2015 22:44
Quote:
[..]


Onder de 100? Marktplaats.

PSTV die Memories of Celceta speelt? PSTV met whitelist hack voor Vita games? Overigens lees ik zojuist met laatste PSTV update dat het in Noord Amerika ook werkt, dus wie weet EU ook.

Dat is goed nieuws, had inmiddels al opgegeven. Was een aantal maanden geleden nog niet zo. Heb net even gezocht en het lijkt erop dat het in Australia nog niet werkt... aangezien Europa op dezelfde hoop wordt gegooid in de gaming industry, ga ik er dus vanuit dat hij nog niet in Europa werkt.

Ik ga echter geen 2e hands console halen. Met €100 euro heb ik het over de nieuwprijs die ik ervoor over heb. Maakt me niet uit dat ze nauwelijks gebruikt zijn, mensen van veilingsites vertrouw ik niet met zulke dingen. Als ze zeggen dat ie nauwelijks is gebruikt kun je er alsnog op rekenen dat er in 50% van de gevallen wat krassen op het systeem zitten.
avatar van Lars1216
Lars1216 ( 4382 ) 17-10-2015 18:50
Paar maanden terug een Vita met 10 digitale games via een mede-BGer (ik dacht AJWD) voor 99 euro gescoord bij de Duitse MM. bevalt nog steeds super goed, inmiddels zo´n 20 titels in huis en speel er elke werkdag op.
avatar van Niels
Niels ( 18338   1) 17-10-2015 19:15
Yup, ik ook met 10 games via AJWD. Ik heb een aantal goede indies erop nu (21) en 13 retail games - wat ik nog wil is op een hand te tellen, maar heb er nog veel plezier van.
avatar van RusTboy
RusTboy ( 1050   9) 21-10-2015 08:51
Gisteren remoteplay destiny gespeeld ( 55" beeld was in gebruike :-( ). Moet zeggen dan het erg goed speelbaar is. Heb kleine 5-10% minder kills denk ok. Controls hebben zen goes gemapped.