Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Introductie Bordspellen, uitbreiding crew en prijsvraag

Geplaatst op 18-01-2016 12:01
Alle LEGOsets staan er zo’n beetje in, dus het werd tijd voor een gloednieuwe categorie! Uit jullie feedback kwam de meeste vraag naar het toevoegen van bordspellen. Dit komt waarschijnlijk mede doordat er nog niet echt een uitgebreide Nederlandse bordspelvergelijker is. Zo gezegd zo gedaan, vorige week is de kersverse bordspelcrew van start gegaan en om er voor te zorgen dat je straks ook nooit meer teveel hoeft te betalen voor welk bordspel dan ook. De kersverse crew stelt zich hieronder aan je voor en alleen vorige week al zijn er meer dan 200 bordspellen toegevoegd. Om deze nieuwe categorie te vieren, staat er inmiddels een Bol.com prijsvraag op Budgetspelen.nl.


De ontwikkeling van bordspellen heeft niet stil gestaan
Iedereen heeft wel eens een bordspel gespeeld toen die klein was, misschien een keer Scrabble, Yahtzee of Monopoly dat elke vakantie uit de kast getrokken werd. Of af en toe Carcassone en Kolonisten van Catan. Maar terwijl wij druk aan het gamen waren hebben deze bordspellen zich flink door ontwikkeld! En nee dat heb ik het niet over het feit dat er inmiddels meer dan 30 verschillende Monopoly uitvoeringen zijn. Ook al zijn ze soms best tof. Van de klassieke uitvoering die is gemoderniseerd met electronisch bankieren tot een The Legend of Zelda Star Wars editie.


Ik heb het dan over andere boardgames zoals de coöperatieve bordspellen waaronder Pandemic en De Legenden van Andor, waarbij je samenwerkt tegen het bord. Of het bijzonder mooi uitgewerkte kaartspel Celestia. In ieder geval ging er een wereld voor mij open, nooit geweten dat er inmiddels zoveel te krijgen is. Mijn favoriet, waar ik nog niet eerder van had gehoord, is voor nu Betrayal at the House on the Hill waarbij je samen een spookhuis binnengaat en er iemand een verrader is, maar je weet niet wie van de groep. Het spel heeft zo’n 50 missies waardoor het telkens weer anders speelt. Tevens bouw je het spookhuis elke keer opnieuw op. Voor mij was verder Ticket to Ride (erg leuk ook met zijn tweeën) de game die me langzaam weer in dit genre interesse heeft gegeven en laat zien hoeveel er allemaal momenteel beschikbaar is.



Overigens zijn er ook spellen die al wat ouder zijn en die heel wat tijd in beslag kunnen nemen. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van Diplomacy waarbij één potje meer dan zes uur duurt en het leukst is om te spelen met minimaal 7 mensen? Wie weet leuk voor een Budgetgamer meetup! Al schijnt het dat er heel wat vriendschappen het spel niet hebben overleefd. Misschien komt het alleen al door de 20 pagina’s aan regels waar je rekening mee moet houden tijdens het spelen.
Ik benoem hier slechts een tipje van wat er beschikbaar is, maar in een tijd van social media en smartphones zijn deze geavanceerde bordspellen stiekem een leuke manier om weer eens samen te komen met vrienden.

Maak kennis met de nieuws bordspelcrew
Met een nieuwe categorie verschijnt ook een gloednieuwe crew ten tonele! Samen hebben ze in enkele dagen al meer dan 200 bordspeltitels toegevoegd. We zijn nog niet klaar, maar het begin is gemaakt. Tijd om deze kanjers op de bordspelvloot aan jullie voor te stellen:

Fawful
Hallo allemaal. Ik ben Martijn, 26 jaar oud, fervent gamer en één van de nieuwe toevoegmoderators voor bordspellen voor budgetspelen. Qua hobby's ben ik vooral van het gamen, maar ik sport ook redelijk veel (fitness en kickboksen) en ik houd ervan om af en toe een film of (anime) serie te kijken, naast het spelen van bordspellen natuurlijk.

Ik ben zelf pas in 2015 echt begonnen met spelen en verzamelen van bord- en kaartspellen, maar ondertussen heb ik al een redelijke collectie opgebouwd en speel ik semi wekelijks met een aantal vrienden diverse spellen. Soms zijn dat korte kaartspelletjes en andere keren weer urenlange bordspellen met meer blokjes dan de gemiddelde legodoos. Ik heb vroeger veel Warhammer 40.000 gespeeld en ik heb daar nog steeds een redelijke collectie van staan.


Martijn zijn huidige favoriet:

Carientje
Hallo allemaal! Mijn naam is Carina (Carientje), 33 jaar en woon in Drenthe. Mijn liefde voor boardgames zat er al vroeg in, als klein meisje al helemaal gek op Monopoly en Muizenval en nu ruim 25 jaar later speel ik nog steeds veel boardgames. Sinds een paar jaar hebben we ook een actieve tabletopgroep die regelmatig bijelkaar komt. We spelen eigenlijk van alles, maar de spellen die wel met regelmaat voorbij komen zijn: Snake oil, 7 Wonders, King of Tokyo, Wat schets je mij nou en Cards Against Humanity. Vooral leuk om de laatste twee te combineren ;-). In een kleinere groep spelen we o.a. De legenden van Andor, Smash up, Munchkin, Smallworld en Alchemists.
Onlangs zijn we begonnen met Kingdom Death (Kickstarter),een supermooi spel waar we al meerdere dagen in hebben zitten!

Ontzettend leuk om de Budgetspelen Crew te mogen versterken en ik hoop dat we gamend nederland kunnen voorzien van de goedkoopste prijzen, leukste acties en wie weet nog meer!


Carina's huidige favoriet:



CandyShine
Ik ben Anna, 22 jaar en sinds meerdere jaren nu ben ik een fanatiek bordspel speler met een steeds meer uitdijende collectie (uiteraard nooit snel genoeg). Om al die bordspellen zo goedkoop mogelijk te kunnen kopen ben ik nu vaak menig verloren uurtje kwijt met zoeken op het interwebs. Zeker omdat er in tegenstelling tot met videogames niet vaak onwijs met prijzen van bordspellen gestunt wordt, is het vaak zo een behoorlijk zoekwerkje. Daarom vind ik het superleuk om samen met andere bordspellengekken te zorgen dat zowel mijn portemonnee als die van jullie zo vol mogelijk is of zo efficiënt mogelijk leger wordt.

Anna's huidige favoriet:



Fumasu
Hoi! Ik ben Thomas en kom een steentje bijdragen om van Budgetspelen een succes te maken! Ik speel al zo’n beetje mijn hele leven boardgames, ooit als kind begonnen met Labyrint en Monopoly, als tiener door naar Kolonisten van Catan, Carcassonne en poker en inmiddels is de hobby helemaal ontspoort en probeer ik alles te spelen wat nieuw uitkomt. Zo speel ik meerdere keren per week met vrienden en ga ik ieder jaar naar de grootste spellenbeurs ter wereld in Essen, Duitsland.

Bij Budgetspelen wil ik jullie graag helpen kennis maken met de hobby. We leven echt in een gouden tijd als het op bordspellen aankomt en er blijven maar super goede en innovatieve spellen uitkomen. Er zijn heel veel genres binnen boardgames en zelf heb ik vooral interesse in Eurogames, cardgames en partygames. Zo speel ik de laatste tijd graag Terra Mystica, Race for the Galaxy, Skull King, Shadow Hunters, Terra, Codenames en Mascarade.
Kortom, ik ben een echte boardgamer en hoop dat ik jullie kan helpen dat ook te worden. Mocht je tips voor spellen willen hebben stuur me dan een berichtje of open straks een topic op het forum. Game on!


Thomas zijn huidige favoriet:


Prijsvraag op Budgetspelen: Win Bolbonnen ter viering lancering nieuwe categorie!
De lancering van de nieuwe categorie en daarmee een kersverde uitbreiding van de crew moeten we natuurlijk vieren! Daarom kun je nu 3 keer kansmaken op een bol.com bon ter waarde van 10 euro! Het enige wat je hoeft te doen is te reageren op Budgetspelen.nl onder het nieuwsbericht en je maakt direct kans. Heel veel succes iedereen. In ieder geval breiden we zo weer een stukje verder uit. Verder zijn er ook nog druk bezig met het toevoegen van winkel, binnenkort maken we weer 10 nieuwe bekend die er op budgetspelen zijn toegevoegd. Stap voor stap komen we verder!



Tot Slot
Bij deze verwelkomen we dus vier kersverse Budgetspelers die samen met ons de uitdaging aangaan om alle bordspellen erin te zetten! Met name een mooie uitdaging omdat er nog niet echt uitgebreide bordspelvergelijkers zijn. We gaan ons best doen met de tijd ook hiervoor zoveel mogelijk winkels te vinden en toe te voegen tot de lijsten. Ken je iemand bij een LEGO of bordspelwinkel, laat het dan vooral weten. Het doel is de prijslijsten zo uitgebreid mogelijk te maken zodat je altijd zeker weet dat je de laagste prijs vindt.

Speel je zelf ook nog wel eens een bordspel of game je voornamelijk? We horen het graag in de comments!

Geplaatst op 18-01-2016 12:01
Aantal keer bekeken: 8772

Laatste reacties

avatar van SebastiaanB
SebastiaanB ( 2646 ) 18-01-2016 12:27
Nice.
Ik wil de laatste tijd ook weer wat meer bordspellen gaan spelen, maar heb niet echt de juiste vriendenkring om dat te doen. Nu heb ik laatst tabletop simulator gekocht samen met nog wat mensen die ook wel graag bordspellen doen. Nu moeten we alleen nog een geschikt moment vinden om ervoor te gaan zitten.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 15698 ) 18-01-2016 12:32
Prachtig Succes nieuwelingen, maak er wat van!

Laatste keer dat ik een bordspel gespeeld heb is alweer lang terug. Of telt memory met zoonlief ook mee? Is sowieso vorig jaar. Maar als we weer eens een nieuw spel nodig hebben, dan gaan we er natuurlijk niet teveel voor betalen hehe.
avatar van Poa1903
Poa1903 ( 478 ) 18-01-2016 12:34
Nice, bordspellen! Die functie ga ik zeker wel is gebruiken. In mijn familie heb ik wel wat fanatiekelingen zitten die allerlei spellen (vooral onbekende) halen
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 39028   3) 18-01-2016 12:40
Rol: Forum Moderator
Het mooie met bordspellen is dat ze nog wel eens flink in de aanbieding komen. Zo heb je nu Het Koninkrijk: Dominion (zegt mij trouwens niets) met 37,5% korting op Wehkamp (en een boel andere spellen ook trouwens). Zulke hoge kortingen zie je zeer zelden tot nooit bij LEGO, waardoor de bordspellen-categorie wel echt een chille toevoeging is!
avatar van Johnny_ardenne
Johnny_ardenne ( 160 ) 18-01-2016 12:45
met al die sites van jullie blijven we lekker zoet met het zoeken naar de goedkoopste
avatar van Egg Citizen
Egg Citizen ( 514   1) 18-01-2016 12:57
Ik ben alweer een aantal jaren mezelf meer aan het interesseren in bordspellen. Veel spellen gaan hierbij. Momenteel zijn mijn favorieten "Terra mystica", "agricola", "Descent" en "Ginkgopolis"... hoewel de interesse voor die laatste jammer genoeg met maar weinig mensen gedeeld wordt. Doet mij vreugd te zien dat de club samengesteld is voor de bordspellen, ik zal mij dan nu ook direct aanmelden bij budgetspelen
avatar van Donselaar
Donselaar ( 527 ) 18-01-2016 13:08
Munchkin blijft awesome (ookal is het niet echt een bord spel) laatst ook ticket to ride gespeeld en colonisten van cathan. Ik ben meestal wel te porren voor een bord spelletje
avatar van Meivogeltje
Meivogeltje ( 400 ) 18-01-2016 13:14
Leuk hoor! Succes! Komt hier ook een speluitleg gedeelte bij? Ik heb nog wel wat spellen liggen, waarvan ik mijn vraagtekens heb hoe dit nu eigenlijk werkt. Bijvoorbeeld de Lord of the rings . Zou voor mij i.i.g. toegevoegde waarde.
avatar van Angel89
Angel89 ( 437   4) 18-01-2016 13:24
Cool
avatar van -.Timm W.-
-.Timm W.- ( 10 ) 18-01-2016 13:24
Succes all!
avatar van MasterAJA29
MasterAJA29 ( 17 ) 18-01-2016 13:27
Super leuk.
avatar van SHiKoRa
SHiKoRa ( 121 ) 18-01-2016 13:30
Leuk, ik doe mee!
avatar van Crazymax
Crazymax ( 4914   6) 18-01-2016 13:35
Leuk, we kopen af en toe een nieuwe boardgame dus deze site is een welkome toevoeging.
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5577   17) 18-01-2016 13:41
Bordspellen zijn altijd leuk om te spelen. Echter heb ik van 95% van de titels op deze pagina nog nooit gehoord. Heb altijd moeite om mensen bij elkaar te krijgen die graag een spelletje spelen. Speel zelf af en toe Kolonisten van Catan, wat ik altijd wel leuk vind.
avatar van IGC
IGC ( 15 ) 18-01-2016 13:46
Quote:
Mijn favoriet, waar ik nog niet eerder van had gehoord, is voor nu Betrayal at the House on the Hill waarbij je samen een spookhuis binnengaat en er iemand een verrader is, maar je weet niet wie van de groep
probeer eens dead of winter, naar mijn mening beste betrayal co op die er te vinden is!

OT: leuk initatief van BG, hopelijk ook op hetzelfde niveau als videogames te krijgen.
avatar van Beloved
Beloved ( 2905 ) 18-01-2016 13:51
@Yørn/ktugach: Ik kan niet inloggen op Budgetspelen. Ik kan wel mijn account vinden via de ledenlijst, maar daar staat dat mijn account niet geactiveerd is.

Ik heb helaas nooit een activeringsmail gehad (ook niet in mijn spam), wachtwoordreset werkt wel maar kan daarna nog steeds niet inloggen. Kan iemand hiermee helpen?
avatar van Jdc
Jdc ( 243   1) 18-01-2016 13:52
Zelf ook een fanatiek bordspel speler. Ik heb al wel een suggestie voor het forum op de budgetspellen site. Misschien is het goed om een topic te beginnen waarin mensen elkaar kunnen vinden om gebundeld spellen via kickstarter te kopen zodat je kan besparen in de verzendkosten!
avatar van Stef
Stef ( 3349   3) 18-01-2016 13:52
Leuke nieuwe categorie erbij.
We spelen altijd graag wat bordspellen hier.
avatar van Yørn
Yørn ( 4189   24) 18-01-2016 14:15
Rol: Administrator
Quote:
@Yørn/ktugach: Ik kan niet inloggen op Budgetspelen. Ik kan wel mijn account vinden via de ledenlijst, maar daar staat dat mijn account niet geactiveerd is.

Ik heb helaas nooit een activeringsmail gehad (ook niet in mijn spam), wachtwoordreset werkt wel maar kan daarna nog steeds niet inloggen. Kan iemand hiermee helpen?

Ik ga Ktugach even triggeren, zodat je er straks in kan :-)
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 39028   3) 18-01-2016 14:21
Rol: Forum Moderator
Quote:
Zelf ook een fanatiek bordspel speler. Ik heb al wel een suggestie voor het forum op de budgetspellen site. Misschien is het goed om een topic te beginnen waarin mensen elkaar kunnen vinden om gebundeld spellen via kickstarter te kopen zodat je kan besparen in de verzendkosten!

Geen slecht idee! Nu wordt ik vaak tegengehouden door verzendkosten van 10-20 dollar.
avatar van Beloved
Beloved ( 2905 ) 18-01-2016 14:23
Quote:
[..]


Ik ga Ktugach even triggeren, zodat je er straks in kan :-)
Hij doet het nu! Bedankt
avatar van Arcturion
Arcturion ( 1446 ) 18-01-2016 14:35
Succes ermee, er staan best mooie aanbiedingen erop.
avatar van CandyShine
CandyShine ( 4 ) 18-01-2016 15:04
Quote:
Zelf ook een fanatiek bordspel speler. Ik heb al wel een suggestie voor het forum op de budgetspellen site. Misschien is het goed om een topic te beginnen waarin mensen elkaar kunnen vinden om gebundeld spellen via kickstarter te kopen zodat je kan besparen in de verzendkosten!

Goed idee! Dat is toch iets wat mij inderdaad soms ook tegen houdt om een kickstarter te backen. Alhoewel ik nu wel Arcadia Quest Inferno van Collminiornot heb gebackt, die doen het verzenden gelukkig vanuit Europa
avatar van Kenshee
Kenshee ( 63 ) 18-01-2016 15:04
succes met het nieuwe concept, ik zal het zeker volgen.
avatar van Darynn
Darynn ( 398 ) 18-01-2016 15:16
Mooie toevoeging=)
avatar van Marcel2552
Marcel2552 ( 867 ) 18-01-2016 15:35
Quote:
[..]


Ik ga Ktugach even triggeren, zodat je er straks in kan :-)

Ik kan overigens ook niet inloggen op budgetspelen.nl met mn budgetgamer account, of moet ik een nieuw account daar aanmaken?
avatar van Yørn
Yørn ( 4189   24) 18-01-2016 15:41
Rol: Administrator
Quote:
[..]


Ik kan overigens ook niet inloggen op budgetspelen.nl met mn budgetgamer account, of moet ik een nieuw account daar aanmaken?

Nieuw account even aanmaken, mogen helaas niet zomaar alle accounts overgooien:-)
avatar van Kowichi
Kowichi ( 2494   4) 18-01-2016 15:44
Ik kan ook niet inloggen, opnieuw registreren werkt ook niet.
avatar van Mmootje
Mmootje ( 163 ) 18-01-2016 16:45
nice wil ook weer vaker bordspellen gaan spelen
avatar van Jdc
Jdc ( 243   1) 18-01-2016 16:53
Quote:
[..]


Goed idee! Dat is toch iets wat mij inderdaad soms ook tegen houdt om een kickstarter te backen. Alhoewel ik nu wel Arcadia Quest Inferno van Collminiornot heb gebackt, die doen het verzenden gelukkig vanuit Europa
de verzending uit europa scheelt inderdaad veel op de douanekosten maar 4 keer hetzelfde spel via kickstarter bestellen scheelt nog meer aan verzendkosten. Er zijn projecten die opeens heel erg betaalbaar zijn als je het met 4 personen haalt en daarnaast nog uit europa worden verzonden.
avatar van Fantasyfreak
Fantasyfreak ( 2237 ) 18-01-2016 17:02
Welkom bij het team En alvast veel succes met de vele bordspellen die er nog bij geplaatst moeten worden
avatar van Caeser
Caeser ( 2092 ) 18-01-2016 17:10
Succes nieuwe teamleden! Maak er wat moois van!
avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 18-01-2016 17:42
Een Bol kaart is altijd welkom.

Het is jammer dat mensen nooit meer gezellig een bordspel willen spelen.
Mijn zoontje heeft voor zijn achtste verjaardag Stratego Vintage Edition gehad, eindelijk is hij oud genoeg, en hoef ik geen Diego Bingo meer te spelen
avatar van Montalvo
Montalvo ( 2819   2) 18-01-2016 18:05
Even inhaken op de spellen, Ticket to Ride is echt een hele dikke aanrader, ik heb heel wat gezelschapspellen gespeeld, maar TtR steekt er met kop en schouders bovenuit. Het heeft alles, geheimhouding, je tegenstanders kwallen, tactiek, snelheid van het spel (niet zoals bij Monopoly of Risk waar het soms duurt en duurt tot je weer eens aan de beurt bent) en duurt geen uren voordat het gespeeld is. Met 45-60 minuten speel je wel een pot. Is hier het favoriete gezelschap spel.
avatar van Darkskedar
Darkskedar ( 409   1) 18-01-2016 18:21
Ik kan Munchkin zeker aanraden. Extra leuk voor gamers en RPG fans.
avatar van Mikeymouse1
Mikeymouse1 ( 1522 ) 18-01-2016 19:15
Nice, now we're talking
avatar van Dreamare
Dreamare ( 86 ) 18-01-2016 20:06
Nice, hier zat ik wel op te wachten. Vallen tabletop RPG's als Dungeons & Dragons/Pathfinder ook onder de bordspellen die op de site komen te staan?
avatar van DreamQuest
DreamQuest ( 63 ) 18-01-2016 20:25
Nice! Zijn veel bordspellen die ik graag nog wil hebben. Persoonlijk fan van een avondje (nachtje) Risk
avatar van Sandinski94
Sandinski94 ( 150 ) 18-01-2016 20:26
Nice!
avatar van Calibraco
Calibraco ( 267 ) 18-01-2016 21:19
Altijd leuk een avondje boardgamen.
avatar van Iersmeisje
Iersmeisje ( 286   2) 18-01-2016 21:21
Voornamelijk game ik, maar dat neemt niet weg dat ik het ook erg leuk vind om eens een bordspel uit de kast te halen
avatar van Sgt_PowerColt
Sgt_PowerColt ( 6734   4) 18-01-2016 22:42
Vorig jaar nog Monopoly gedaan tijdens langdurige stroomstoring. het heeft toch wel wat met zijn allen in het donker zitten met waxinelichtjes. Misschien toch maar eens vaker doen.
avatar van Davidov
Davidov ( 13583   2) 19-01-2016 02:58
Nice, ik heb nu ook zin in een bordspelletje!
Hup updateteam!
avatar van AJW
AJW ( 39 ) 19-01-2016 10:58
Toffe actie! Ik wacht superhard tot Warhammer Quest weer leverbaar wordt. FFG heeft denk ik de vraag weer onderschat..
avatar van Glitterprins
Glitterprins ( 137 ) 19-01-2016 13:32
Voor de mensen die nog op zoek zijn naar een tof spel: "Bang!" is echt een aanrader!
avatar van Dewin
Dewin ( 26 ) 19-01-2016 15:46
Echte bordspel fan hier. Er zijn zoveel goede en leuke bordspellen die veel meer in het spotlicht zouden moeten staan. Wat dat betreft kunnen al die Monopoly varianten die bij de BS en Intertoys op planken liggen zo op de brandstapel. Is nog een slecht spel ook, maar dat is een discussie voor een andere keer. Hier van mij een aantal aanraders:

Pandemic - Een coop game met een hoog "oh shit we gaan eraan gehalte". Iets waar ik nogal van hou. Redt de wereld van 4 virussen, voorkom "outbreaks" en probeer een medicijn te vinden.

Formula D - Voor de macho's onder ons. Bordspel wat je tm 10 man kan spelen. Racen op bekende circuits, remmen voor bochten, je maten dwars zitten en oppassen dat je banden er niet aan gaan en wees als eerste over de finish.

Dead Men Don't tell Tales - Een nieuwe uit 2015. Ga met je makkers aan boord van een brandend pirateschip en probeer de schatten te stelen voordat je door vuur en piraten/geesten overmeesterd wordt.

Bedankt voor het toevoegen van de Bordspel sectie. Dat gaat me een hoop geld schelen.
avatar van Sweetpurple
Sweetpurple ( 1 ) 21-01-2016 09:14
Valt D&D hier onder?
avatar van Swizard
Swizard ( 891 ) 24-01-2016 19:59
Oh heel erg mooi! Het was zo vaak zo lastig om goed prijs te vergelijken, heeeeel veel kleine aanbieders die niet via beslist.nl en dergelijke gevonden kunnen worden. Ben benieuwd!