Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamekings Live: Xperia Play Edition

Het is alweer de zevende editie van Gamekings Live, maar het is voor het eerst dat we te gast zijn in Almere. Hier worden we ontvangen in de plaatselijke bioscoop. Nadat we de extreem langgerekte treden van de trap hebben overwonnen, worden we ondergedompeld in de wereld van de E-sports. Op dat moment ging namelijk het Nederlands kampioenschap FIFA 11 van start, waar veertig van de beste Nederlandse spelers streden om deze felbegeerde titel. De winnaar zou uiteindelijk tevens een ticket winnen om naar het Fifa 2011 Wereldkampioenschap te gaan.

SOCOM: Special Forces
Naast Operation Flashpoint en DIRT 3 waren er nog enkele titels die op deze dag vertoond zouden worden. Allereerst was het de beurt aan de tactische shooter SOCOM: Special Forces. SOCOM was op de Playstation 2 één van de pioniers voor het online gamen. Het was ook de eerste titel waarin gamers op een console eenvoudig een clan konden vormen.

SOCOM heeft op de PlayStation 3 echter een valse start gemaakt met Confrontation. Het spel was niet slecht, maar met name op het gebied van de graphics (matig) had dit spel zoveel meer kunnen zijn. Verder waren er diverse technische tekortkomingen, die het speelplezier en de gameplay niet ten goede kwamen. Met het nieuwste deel SOCOM: Special Forces keert de serie weer terug bij de oorspronkelijke ontwikkelaar Zipper Interactive, nadat hij even in bruikleen is geweest bij Saint Six Games. Waar Confrontation alleen multiplayer bevatte, zal deze jongste telg ook een singleplayer campaign kennen, waar de speler veertien missies zal moeten doorlopen samen met drie computergestuurde medestanders, die middels eenvoudige commando’s jouw opdrachten zullen uitvoeren.Het eerste level toont een stadse omgeving, waar een strijd gaande is tussen de Special Forces en een onbekende mogendheid. Al snel blijkt dat de speler niet voor niets omringd wordt door een aantal kameraden, want in je eentje kom je niet heel ver. Naast een demonstratie van de besturing wordt ook getoond dat je op sommige momenten luchtaanvallen kunt inroepen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er afweergeschut uit de weg geruimd dient te worden.

Naast de singleplayer is er een uitgebreide multiplayer, waarbij je online cooperatief (zes missies) met vier vrienden kunt spelen en de normale multiplayer, waarbij je zelf in kan stellen hoe je het spelen wilt. Wil je dat er net als vroeger gewacht moet worden na je dood of, zoals SOCOM vroeger gespeeld werd, of kies je de meer moderne variant, waarbij spelers continu opnieuw deel kunnen nemen. Het wordt interessant om te zien welke keuze de spelers zullen gaan maken.

Ik denk dat Zipper Interactive, met de multiplayer bèta nog voor de boeg, het best wel eens zou kunnen flikken om de ‘good old’ SOCOM II vibe over te zetten naar deze nieuwe titel in de reeks. Socom ligt 22 april in de winkels.

Red Faction: Armageddon
Ook Red Faction: Armageddon werd getoond. In de presentatie kwam duidelijk naar voren dat THQ niet helemaal tevreden was over Red Faction: Guerrilla. Het spel, waarin alles kapot kon, had een aantal nadelen. Ten eerste kostte het in stand houden van de open wereld enorm veel rekenkracht en waren ze daardoor beperkt in het aankleden van de omgeving, die er uiteindelijk nogal saai uit zag. Ten tweede merkte de ontwikkelaar dat het spel op een andere wijze werd gespeeld dan men bedoeld heeft. Mensen liepen vooral een beetje aan te klooien in de open wereld en gingen niet verder met het verhaal zelf. THQ vindt dat dit beter kan en brengt met Armageddon een nieuw verhaal met als hoofdpersoon de kleinzoon van Alec Mason, Darius.Darius krijgt te horen dat een vijandelijke factie een Terraformer wil vernietigen. Deze Terraformer is nodig om op Mars boven de grond te kunnen leven. Darius faalt erin dit te voorkomen, waardoor iedereen onder de grond vlucht om te kunnen overleven. Een matig begin van Darius zijn carrière dus.

Wanneer je op stap gaat met Darius Mason, loop je al vrij snel aliens tegen het lijf die uit zijn op oorlog. Gelukkig beschikt Darius Mason over een aantal stevige wapens waaronder de magnet gun. Schiet bijvoorbeeld eerst op een vijand en vervolgens op een container en de twee vliegen met een dodelijke vaart tegen elkaar aan. Je kan bijna alles met elkaar verbinden, dit kan dus nog leuk worden. Waar vroeger alleen de mogelijkheid bestond om objecten te slopen, is het nu ook mogelijk om zaken weer te repareren. Een vaardigheid die me deed denken aan het spel Singularity.

Waar spelers aan zullen moeten wennen is dat het verhaal meer lineair zal zijn en dat de bewegingsvrijheid een stuk meer beperkt is dan in Red Faction: Guerrilla het geval was. Wij zijn zeer benieuwd of deze wijzigingen bij het publiek in de smaak zal vallen. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten op het antwoord, want Red Faction Armageddon ligt begin juni 2011 in de winkels.

Sony Ericsson Xperia Play
Het gehele evenement was vernoemd naar de nieuwste smartphone van Sony Ericsson, die ook wel liefkozend de Playstation Phone wordt genoemd. Met deze telefoon heb je namelijk de mogelijkheid om playstation 1 spellen kopen en te spelen. Helaas is het niet mogelijk om hiervoor je reeds bestaande Playstation-account te gebruiken. De doelgroep is volgens Sony Ericsson ook niet zozeer de hardcore gamer, maar meer de gelegenheidsspeler.De smartphone zelf bevat een 1Ghz processor en maakt gebruik van Google Android onder meer om te kunnen internetten. Daarnaast kan een consument hierdoor bij aanvang al direct beschikken over een heleboel nuttige en bruikbare applicaties. Tussen neus en lippen door wordt hierbij ook aangegeven, dat emulatoren ook prima werken op deze telefoon. De games komen op de Xperia beter tot hun recht door de uitstekende bediening middels de vierpuntsdruktoets, de bekende Playstation buttons en schouderknoppen.

De Xperia Play verschijnt binnenkort in Nederland en zal worden geleverd in de 16GB variant. Naar verwachting zal het toestel circa 550 euro gaan kosten en te koop zijn in combinatie met een abonnement.

Toch was er wel wat kritiek vanuit de zaal rondom dit nieuwe speeltje. Zo betaal je 550 euro (prepaid) voor een telefoon die eigenlijk met een verouderde PSP chip werkt. De vraag is dan ook of deze nieuwste Xperia Play kan opboksen tegen de concurrentie, helemaal als ze zich gaan focussen op een meer mainstream doelgroep. Het enige echte voordeel is momenteel de besturing die inderdaad fenomenaal werkt voor de verschillende (PlayStation) games. De Xperia Play telefoon is vanaf nu verkrijgbaar.

Het zevende evenement van Gamekings Live voelde anders dan de andere keren. De sfeer was deze keer wat beter en ik zag veel nieuwe gezichten in het publiek. Waar het evenement de volgende keer gehouden wordt en welke titels er dan getoond zullen worden, valt nu nog niet te voorspellen. Eén ding staat echter vast: Wij zijn erbij!

Geplaatst door ConAir & Yorn op 02-04-2011
Aantal keer bekeken: 6453

Laatste reacties

avatar van Nurie
Nurie ( 968 ) 03-04-2011 15:44
Zowiezo heb ik maar weinig gehoord over nieuwe games voor de Xperia, alleen maar emulatoren. En emulatoren zijn meestal niet echt populair onder de mainstream gamer. dus of de Xperia Play een verkoopsucces word vraag ik me ook af...
avatar van Peetmoeder
Peetmoeder ( 17 ) 03-04-2011 16:05
Mis so wie so een belangrijk detail in de reviews over deze telefoon: hoe lang gaat de accu mee als je aan het gamen, internetten en bellen gaat?
Maaruh, wil graag de duurtest doen als iemand mij zo'n ding opstuurt ;-)
avatar van Romario
Romario ( 1471 ) 03-04-2011 19:50
Ik word er niet zo warm van dit ding. Natuurlijk emulatoren zijn leuk en blabla. Maar nee, geef mij me oude vertrouwde iphone maar
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 03-04-2011 20:34
Quote:
Mis so wie so een belangrijk detail in de reviews over deze telefoon: hoe lang gaat de accu mee als je aan het gamen, internetten en bellen gaat?
Maaruh, wil graag de duurtest doen als iemand mij zo'n ding opstuurt ;-)

Hey! Het is geen review, maar meer een beschrijving van wat het apparaat kan bieden. Over de duur wist Sony Ericsson te zeggen, dat het een gelijke accuduur heeft aan de meeste smartphones. Intenstief gamen zou maximaal 4-5 uur kunnen.

Exactere data werden niet genoemd.
avatar van Arabyus
Arabyus ( 6604 ) 03-04-2011 21:25
Rol: Forum Moderator
Het feit dat je je account niet kan koppelen is best wel lame..
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 04-04-2011 05:50
Quote:
Het feit dat je je account niet kan koppelen is best wel lame..
Ik hoop dat ze dat in de toekomst alsnog gaan regelen. Hangt natuurlijk van het succes af. Volgens mij is hij sinds vorige week verkrijgbaar.
avatar van Arabyus
Arabyus ( 6604 ) 04-04-2011 22:11
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]
Ik hoop dat ze dat in de toekomst alsnog gaan regelen. Hangt natuurlijk van het succes af. Volgens mij is hij sinds vorige week verkrijgbaar.


Ja want bijv de Playstation 1 games die je al gekocht hebt op je PS3 moet je dan opnieuw voor betalen voor je telefoon? Dat is niet tof.
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 04-04-2011 22:41
Quote:

Ja want bijv de Playstation 1 games die je al gekocht hebt op je PS3 moet je dan opnieuw voor betalen voor je telefoon? Dat is niet tof.


Zoals het nu geregeld is, zal dat inderdaad betekenen, dat je ze opnieuw moet aanschaffen. Nadruk bij de presentatie lag ook meer bij het feit dat dit de eerste Playstation gecertificeerde telefoon was. Mijn inschatting is, dat het afhankelijk is van het succes en dan zal er in de toekomst meer mogelijk worden.
avatar van Arabyus
Arabyus ( 6604 ) 04-04-2011 23:35
Rol: Forum Moderator
Maar niemand zit erop te wachten om opnieuw te moeten betalen voor hun PS1 games. Dan gaat het bij de hardekern vast niet doorbreken. Ik betwijfel als dit wel een succes gaat worden. Wacht dan liever op de nieuwe Iphone die volgens geruchten in de zomer komt.
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 07-04-2011 20:36
Quote:
Maar niemand zit erop te wachten om opnieuw te moeten betalen voor hun PS1 games. Dan gaat het bij de hardekern vast niet doorbreken. Ik betwijfel als dit wel een succes gaat worden. Wacht dan liever op de nieuwe Iphone die volgens geruchten in de zomer komt.


Voor wat betreft de PSOne games ben ik zeer zeker met je eens. Al eens gekocht op PSOne en kan die draaien op PS3, dus die wil ik niet nogmaals aanschaffen en dat hoeft gelukkig ook niet.