Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Two Worlds II: Pirates of The Flying Fortress

In een heerlijke ligstoel werd ik met een klein groepje ontvangen bij uitgever TopWare Interactive waar een drietal games getoond werd. De game Scivelation was nog volop in ontwikkeling, al beloofden de eerste beelden van deze Sci-Fi third person shooter al veel goeds. De tweede game, Raven’s Cry, was zelfs in een nog vroegere ontwikkelingsfase. Daarom zal ik het hier hebben over de derde game; Two Worlds II: Pirates of The Flying Fortress die dit jaar nog uit zal komen.Two Worlds II ontving wisselende kritieken, maar onze eigen Jeroen was er destijds helemaal weg van. Deze eerste uitbreiding speelt zich af na de gebeurtenissen van Two Worlds II. Wanneer onze held plotseling stuit op de piraten van de ‘Wondering Wrath’ vraagt hun kapitein jouw hulp bij het vinden van een zeer bijzondere schat. En een schat die verandert in datgene wat je het meeste begeert is natuurlijk genoeg motivatie om op onderzoek uit te gaan.

De eerste beelden van deze Free Roaming RPG zagen er in ieder geval prima uit, waardoor de piratenwereld sfeervol tot leven leek te komen. Er werden een aantal korte delen uit de game getoond, waarin duidelijk werd dat de game zijn fans niet zal teleurstellen. Er moeten opdrachten uitgevoerd worden, er moet gepraat worden met andere karakters, er moeten ervaringspunten verdeeld worden en er moeten natuurlijk wat piratenvijanden bijge(oog)lapt worden.

Ook zal de game een komische ondertoon kennen, wat leuke missies met zich mee brengt. Zo bezocht de held op een gegeven moment een Undead Club, waar een aantal vrouwelijke zombies tot aan hun vel aan toe aan het strippen waren. Natuurlijk over the top, maar het past in het sfeertje dat in de game neergezet wordt. Ondanks de korte presentatie die gegeven werd liet Pirates of The Flying Fortress zeker geen slechte indruk achter. Bovendien zal de uitbreiding ook in een speciale uitgave uitgebracht worden in combinatie met Two Worlds II, dus mocht je de game nog niet hebben, dan is dit je kans om twee vliegen in één klap te slaan.Verwachting: Two Worlds II: Pirates of The Flying Fortress lijkt een prima uitbreiding te worden, maar of het genoeg is om op te vallen tussen alle RPG’s die de komende tijd gaan uitkomen valt nog te bezien. Uiteindelijk zal de game zo’n 10 tot 15 uur extra gameplay opleveren voor een bedrag dat rond de 25 euro zal liggen. Voor mensen die net als Jeroen genoten van Two Worlds II is dit natuurlijk zeker waar voor je geld.


Geplaatst door Frido op 27-09-2011
Aantal keer bekeken: 3831

Laatste reacties

avatar van PinkPirateBunny
PinkPirateBunny ( 181 ) 05-10-2011 22:04
Rol: BG Redacteur
Hebben ze ook nog vertelt of ie ook nog voor de Xbox 360 uitkomt? Ik heb er inderdaad wel weer zin in! Hoop trouwens wel dat ze het varen wat gebruiksvriendelijker hebben gemaakt...
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 07-10-2011 12:33
Rol: BG Redacteur
Als het goed is, komt ie deze maand ook op de Xbox uit. De Special edition zag er erg mooi uit. Heb je de game + nieuwe uitbreiding! Het zeilen was idd een beetje jammer, vooral omdat een echte zeilfanaat van de ontwikkelaars dat had opgezet Het zal vast onder handen zijn genomen
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 10-10-2011 06:05
Lijkt mij een leuke game om in het vizier te houden, leuk stukje trouwens! ;-D