Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Dragonís Dogma en Steel Battalion

Capcom was prominent aanwezig op de Gamekings Showcase en had zelfs de ontwikkelaars uit Japan laten overvliegen om het publiek over hun games te vertellen.

Dragonís Dogma
Dragonís Dogma is een nieuwe actie-rpg van de makers van onder andere de Devil May Cry serie. De Japanse ontwikkelaar gaf commentaar bij de live gameplay beelden die we te zien kregen op het grote scherm. Gelukkig was er ook een tolk aanwezig die alles snel en kundig naar het Engels vertaalde.


Tijdens de presentatie werd duidelijk dat Dragonís Dogma een hoge mate van character customization biedt. De speler kan kiezen uit vele verschillende klassen en ook het uiterlijk van het personage kan naar hartelust worden aangepast.

In Dragonís Dogma loop je rond met een party, dat is niet zo bijzonder voor een actie-rpg. Wat wel bijzonder is, is het feit dat een aantal van die partymembers online opgehaald wordt. De game íleentí namelijk non playable characters (NPC) van andere Dragonís Dogma spelers en zo wordt een party gevormd. Bovendien helpen deze NPCís je op jouw quest. Ze schreeuwen tijdens het vechten belangrijke tips en informatie over de vijanden en obstakels die je aantreft in de grote open wereld. Dit lijkt een beetje op het message systeem van Dark Souls, waar andere spelers handige tips achter konden laten, die jij dan in jouw game kon gebruiken om verder te komen.Dragonís Dogma geeft spelers de vrijheid om voor een groot deel zelf te bepalen hoe ze het spel spelen en op welke manier ze quests willen afronden. Deze keuzes hebben dan weer invloed op het verloop van het verhaal en de historie van de spelwereld.

De gameplay die we te zien kregen, zag er goed en verzorgd uit. Het vechten is spectaculair en gevarieerd, afhankelijk van de manier waarop het speelbare personage is opgebouwd. De verschillende typen speelbare karakters hebben allemaal hun eigen aanvallen, sterktes en zwaktes.

Dragonís Dogma belooft een intense hack & slash ervaring te worden in een open rpg wereld.

Steel Battalion: Heavy Armor
Mensen die zich de eerste Steel Battalion nog kunnen herinneren, zullen vast nog weten dat daar een gigantisch grote controller bij hoorde. Dit nieuwe deel in de serie gooit het over een andere boeg en heeft Kinect ondersteuning. Een speciaal detail is dat Steel Battalion: Heavy Armor gelijktijdig gebruik maakt van zowel Kinect besturing als de normale Xbox 360 controller. Het is deze combinatie die voor een unieke spelervaring moet zorgen.

De Japanse ontwikkelaar die naar Nederland was gekomen om over deze game te vertellen, had zich zelfs als soldaat verkleed. Met veel enthousiasme gaf hij een presentatie over de nieuwe Steel Battalion. Goed om te zien dat deze man er volledig voor gaat.


In Steel Battalion: Heavy Armor ben je een soldaat in het jaar 2082 en je bestuurt een verticale tank. Hoewel de game zich afspeelt in de toekomst, is het technologische niveau van de wapens en de omgeving meer te vergelijken met de Tweede Wereldoorlog. Een groot gedeelte van de game breng je door in deze tank. Squad members vergezellen je tijdens het spel en op die manier raak je ook betrokken bij het verhaal en de personages.

Met de Kinect kan je de interactie aangaan met de squad members, op knoppen drukken in de cockpit van de tank, rook wegwuiven, de periscoop bedienen en nog veel meer. De normale controller bestuurt de tank. Een unieke besturing als deze valt of staat natuurlijk met de nauwkeurigheid van de Kinect sensor en hoe deze de bewegingen van de speler oppikt. Tijdens de presentatie leek alles vrij goed te werken, al waren er soms momenten dat iets niet meteen wilde lukken.Het is goed om te zien dat er een serieuze Kinect game voor volwassenen op de markt komt. Steel Battalion: Heavy Armor heeft zeker de potentie om een sterke game te worden. Het is echter nog wel afwachten of de besturing helemaal goed werkt en in hoeverre het ook iets toevoegt aan de spelbeleving. Capcom probeert in ieder geval iets nieuws met de hybride besturing en dat is prijzenswaardig.

Dragonís Dogma komt op 25 mei uit voor de Playstation 3 en Xbox 360. Steel Battalion: Heavy Armor komt exclusief uit voor de Xbox 360 op 22 juni.

Geplaatst door Midge op 16-05-2012
Aantal keer bekeken: 5094

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.