Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: Star Wars 1313
De mannen van Lucas Arts hadden zich deze Gamescom verschuilt bij hun collega’s van Activision om hun nieuwste Star Wars game aan de Europese pers te tonen, Star Wars 1313 genaamd. Na de beelden die op de E3 waren getoond, was mijn interesse voor de game al gewekt, dus was ik benieuwd wat de mannen van Lucas Arts mij op deze middag zouden voorschotelen. Aan het begin van de presentatie werd verteld dat de getoonde demo nog een vroege versie was, waardoor er helaas weinig over het verhaal uit de doeken werd gedaan. De geheimhouding ging zelfs zo ver, dat ook de hoofdpersoon uit de game vervangen was om ook hier niets over te hoeven te verklappen.

Maar wat er zich uiteindelijk op het grote scherm afspeelde was om je vingers bij af te likken. De ontwikkelaars van Star Wars 1313 werken namelijk nauw samen met de filmafdelingen van het bedrijf, waardoor de animaties er geweldig uitzagen.
De in-game demo begon met twee premiejagers, die met een gevangene afdalen binnenin de planeet Coruscant. Tijdens de afdaling (ja omlaag) van meer dan 1000 verdiepingen richting de duistere wereld op verdieping 1313 beland je in een hinderlaag. Terwijl de buitenaardse aanvallers er met jouw gevangene vandoor gaan zit er maar één ding op, de tegenaanval starten. Een third-person shootout volgt, waarbij je met een lasergun en granaten je tegenstanders sterretjes laat zien. Opvallend was hierbij het gebruik van een soortgelijk coversysteem als in Mass Effect of Uncharted. De vergelijking met Uncharted werd nog extra benadrukt toen de twee schepen tegen elkaar aan knalden en je van je eigen brandende schip naar het andere schip moest vluchten. Hierbij weet je je nog maar net aan het beschadigde schip vast te klampen, waardoor het nodige klimwerk (als in Uncharted) de hoofdpersoon in veiligheid moet brengen.Natuurlijk lukt dit, maar het betekende helaas ook meteen het einde van de demo. Hierna werden nog een aantal screenshots en korte beelden van de game getoond, waarbij het duidelijk werd dat in alles de sfeer en het (gedetailleerde) uiterlijk van het Star Wars universum naar voren komt. Ook al zal het nog even duren voordat Star Wars 1313 uitkomt, de sfeer en pracht van de beelden die getoond werden hebben vooralsnog een zeer goede indruk op me achtergelaten. The Force is Strong In This One!

Verwachting:


Geplaatst door Frido op 16-08-2012
Aantal keer bekeken: 4491

Laatste reacties

avatar van Always4psv
Always4psv ( 4230 ) 17-08-2012 22:18
Deze game zag er echt zo enorm goed uit.. Weinig verschil met de film..