Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: World of Warplanes

Vorig jaar hebben we in Nederland voor het eerst kennis gemaakt met World of Tanks. In Rusland bestaat World of Tanks echter al wat langer en zijn er inmiddels 35 miljoen mensen die het spelen. World of Tanks is een gratis te spelen online multiplayer game waarin je als een ware tankcommandant ten strijde trekt. Wargaming breidt het concept uit naar het luchtruim, zodat aan het einde van het jaar namelijk World of Warplanes het levenslicht gaat zien.World of Warplanes belooft weer een flinke game te gaan worden. Er zijn meer dan 100 verschillende Amerikaanse, Duitse en Russische vliegtuigen zijn op schaal nagebouwd, later komen hier nog Japanse vliegtuigen bij. Alle vliegtuigen zijn afkomstig uit de tijdsperiode 1930-1960, waaronder de I-5, I-15 en de B-20. Ze hebben hierbij echt gelet op de historische correctheid van de diverse vliegtuigen. Alle vliegtuigen zijn uit te breiden met betere pantsers en wapens, ook kun je je verder onderscheiden door je vliegtuig met diverse kleuren aan te passen.

Het vechten vindt plaats boven diverse wereldkaarten, waaronder enkele die ook in World of Tanks hebben gezeten. De tactieken zullen echter in de lucht logischerwijs iets anders zijn dan op het land. Je kunt namelijk je lastiger verschuilen, toch is het zeker mogelijk om je ergens te verstoppen, bijvoorbeeld achter bergen of in de wolken. Ook kun je tijdens een gevecht gebruikmaken van de zon, als je daar recht in vliegt wordt het lastig voor de tegenstander om je te volgen.

Het is overigens aan te raden om goed te communiceren met je teamleden en samen te werken, het werd ons al gauw duidelijk dat wanneer je alleen ten strijde trekt, je al snel kanonnenvoer bent. Iedereen in het team heeft, afhankelijk van het type vliegtuig dat je vliegt, zijn of haar eigen taken. Als je een bommenwerper neemt, zal je bijvoorbeeld je moeten richten op gronddoelen. Je teamleden zullen je dan moeten beschermen om in vijandelijk gebied je taken uit te kunnen voeren.Het leuke aan deze titel is dat ook deze weer volledig gratis te spelen is. Wil je echter sneller ervaring opdoen en sneller nieuwe vliegtuigen vrijspelen, dan zal je moeten betalen voor een premium account van 5 euro per maand. In principe is echter alles wat er in de game zit, gratis te ontgrendelen.

Als World of Tanks je beviel, dan zal World of Warplanes dit zeker ook den. De game zag er goed uit voor een gratis titel. Het enige dat jammer is, is het gebrek aan multiplayer modes, het komt momenteel namelijk nog alleen neer op deathmatch en gronddoelen aanvallen. Het upgraden van je vliegtuigen zal het spel zeker interessant houden, maar qua multiplayer had er toch meer in gezeten. Verwacht verder ook geen ultra realistische besturing, want die is relatief simpel gehouden. Ben je nog niet bekend met deze game, dan kun je altijd de gratis versie eens bekijken. Vooral als je niet al te veel geld hebt, kun je je hier geen buil aan vallen.

Verwachting:


Geplaatst door Yorn op 02-09-2012
Aantal keer bekeken: 8924

Laatste reacties

avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 13167   10) 16-09-2012 21:21
Deze game is zeker het proberen waard; het kost alleen wat tijd. En als hier eenmaal net zoveel spelers mee gaan doen als met World of Tanks, dan wordt het weer een gezellige boel