Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Wii multiplayer dag

Wii multiplayer dag


De Wii is nu bijna een maand uit. We hebben gesport, oude tijden herleefd met de Virtual Console en ons verloren in de wereld van Hyrule maar de multiplayer moest toch echt een keer grondig getest worden. Daarom besloten Yorn, Lennert, Von Rutch en ik (Gothmog) om een wiimeeting te houden.

Rayman Raving Rabbids
Na het inkopen van de nodige versnaperingen (pizza, chips en bier) kwamen we rond vier uur aan bij mijn kamer. Daar aangekomen besloten we om te beginnen met het spelen van Rayman Raving Rabbids. Als je die game gaat spelen met zijn allen moet je er echter wel voor zorgen dat je hem speelt op de wii waar de savegame ook op staat, anders heb je op het begin geen enkele minigame. Dat was een kleine tegenvaller aangezien we die savegame niet hadden maar we gingen de game toch spelen.
De game is echt ultiem grappig om met zijn allen te spelen. Het leukste is niet eens de game zelf maar de konijnen. Met zijn vieren kun je daar zoveel om lachen. De minigames zelf waren nog best wel moeilijk en vaak haalden we de target score niet eens (behalve Von Rutch dan, die hem zelf al had en ons elke keer aftroefde). De game was op zich wel aardig maar leverde toch een hoop irritaties op om het te kunnen spelen met zijn allen.

Mening Von Rutch:
Wat is jou grootste nachtmerrie? Spinnen? Gigantische monsters? Je schoonmoeder of je schooldirecteur? Mijn grootste nachtmerrie zijn konijnen. Psychotische konijnen met hun eigen taaltje... Dh!!!! Dat is mijn nachtmerrie.

Rayman Raving Rabbids die door ons zorgvuldig geselecteerde testpannel is getest was een achtbaanrit vol spierpijn, lachbuien en gevloek. Zo ben ik er achter gekomen dat Yorn, Johan en Lennert echt geen zak van al die games bakken (aangezien je zakken niet kunt bakken). Iedere keer kom ik to the rescue. Dat was al duidelijk bij de eerste game. Teken over een paar lijnen heen. Volgens mij heb je in de kleuterschool binnen de lijntjes leren tekenen. Alle drie een poging gewaagd maar geen slaagde. Okee, toegegeven dat ik heb kunnen oefenen, maar dan nog. Bij ieder goed overgetekende plaatje eet het konijntje op zijn psychotische wijze zijn eten op tot zijn maagje vol zit (in dit geval als de kaars op is).

De volgende game was de game waar iedereen gek van werd. Het koeienslingeren bleek toch moeilijker als iedereen dacht. Boven je hoofd slingeren met de Wiimote, zodra je genoeg snelheid hebt op de juiste plek op A of B te drukken. Keer op keer ging het verkeerd omdat we op het verkeerde moment loslieten ten koste van die gestoorde konijntjes, aangezien de koe bovenop hun landt. Dit was volgens mij n van de weinige spellen van Rayman waar ik werd afgetroefd. Ieder zijn specialiteiten zal ik maar denken.

Lennert heeft volgens mij geoefend thuis, want in de volgende game was hij de master. Hij moest rennen voor zijn leven. Hij kreeg een pakje vol explosieven en die moest hij brengen naar een konijntje verderop. Dat werd dus rennen. Shake de Wiimote en Nunchuck in tegengestelde richting om te rennen. Hoe harder je schudt, hoe sneller je gaat. Lennert didnt even break a sweat en rende in n keer naar de finish.

De volgende game ben ik weer de specialist. De konijnen disco, dans, mega what you may call it dance party. Alle konijnen dansen heerlijk op de beat, aan jou de taak om met je Wiimote en Nunchuck op die beat te gaan bewegen. Komt het konijntje links van Rayman, dan tik je met je Nunchuck en andersom voor de rechterzijde. Ik heb kennelijk het ritmegevoel van een konijn want zonder al teveel moeite was het gelukt.

Als klap op de vuurpijl komt de naar mijn zeggen the bunny shoot-out. Het is gewoon een shooter, alleen hebben de geweren plaatsgemaakt voor WC-ontstoppers en de monster voor konijnen. Yorn had moeite met schudden, aangezien je de Nunchuck schudden moet voor het herladen van je WC-ontstoppers. Keer op keer moeten we hem herinneren aan het herladen. In een oorlog tegen de konijnen zou hij het eerste slachtoffer zijn, zo luidt mijn voorspelling. Uit eindelijk bleek Johan de meeste punten te kunnen verzamelen, hoewel het spel mij wel uitriep tot beste nationale speler.

Rayman is een perfecte party game. Jammer dat we mijn saved-game niet hadden, anders konden we meer spelletjes spelen. Wel hebben we gelachen en dat is precies waar de Wii voor is bedoelt.


Figuur 1: Ze lijken zo schattig


Wii Sports
Toen stopten we maar Wii sports erin. Die game had iedereen wel gespeeld en zo konden we al een stuk sneller beginnen met spelen. Alle vier player games hebben we uitgeprobeerd: tennis, bowling en golf.
Tennis was echt heel leuk om te doen. In je eentje ben je beide poppetjes en dat is toch een stuk minder leuk dan met iemand tegen twee anderen spelen. Ik was samen met Lennert en het was al vroeg duidelijk dat wij de beste waren. Met de aces van Lennert en de snelle smashes van mij wonnen we de eerste pot. Von Rutch begon toen echter met de rare tactiek om de hele tijd de wiimote heen en weer te bewegen waardoor zijn poppetje zich ging bewegen als een tornado. Ook Yorn begon het te leren en daarom wonnen zij de tweede keer.
Bowlen was ook echt dik leuk, al gooi je veel minder strikes als je met zijn allen bent en de hele tijd afgeleid wordt of rustig in je eentje bent.
Golf was ook wel aardig. Een 9 hole game kost wel erg veel tijd, dat was echter niet erg aangezien we pizza`s moesten eten en dus makkelijk die erin konden doen als een van ons even moest wachten.

Mening Yorn:
Een beschrijving van Wii sports is eigenlijk overbodig, iedereen weet inmiddels wel wat het spel inhoudt. De game die iedereen die een Wii heeft in huis heeft
Maar hoe is deze nou met 4 man? Dat ga ik je vertellen!

Op vrijdag zijn we met meerdere games losgegaan, dit keer gaan we eens kijken of het echt zo leuk is in multiplayer of dat het toch ietsje tegenvalt!
Ik moet je zeggen dat ik me met Wii Sports erg vermaakt heb die avond, toch denk ik dat Wii Sports meer is voor de mensen die nog niet zo goed kunnen gamen, die het gewoon allemaal is willen proberen.
Zoals jullie weten kan je kiezen uit 5 verschillende games; tennis, bowling, honkbal, boxen en golf.
We zijn eerst los gegaan met tennis, dat was een best geinige game, maar na een paar potjes heb je het wel gezien. Je moet overigens wel wat ruimte hebben zodat je met zijn vieren goed kan staan.


Figuur 2: Je hebt wat ruimte nodig om met zijn vieren los te gaan


Vervolgens zijn we aan bowling gegaan, die was erg verslavend en prijkt dan toch wel bovenaan mijn lijstje van n van de leukste games uit het pakketje.
Als laatste hebben we nog even gegolfd. Het is best kewl, alleen met zijn vieren is de gameplay net iets te langzaam. Wel perfect als je net gaat eten, we konden wel goed tijdens het spelen even aan de pizza terwijl de ander bezig was.
Boxen hebben we niet geprobeerd, dat kan ook maximaal met maar twee spelers. Deze game is met name gewoon leuk op feestjes/verjaardagen met mensen die dus, zoals ik al zei, niet zo goed kunnen gamen, maar wel gewoon een leuke avond willen beleven. Een paar vriendinnen van me hier wilden dan ook graag dat ik een Wii kocht omdat ze onder andere die game graag wilden doen.
Voor de hardcore gamer, of iemand die veel games speelt, gaat het allemaal net iets te snel vervelen, helemaal in single, maar ook al gauw in multiplayer. Bij het tennis heb je ook niet echt het gevoel dat je echt goed kan worden, in ieder geval had ik niet altijd het idee dat ik de ballen kon plaatsen zoals ik die wilde plaatsen.
Ik ga dan toch liever voor Monkey Ball of Raving Rabbids, wel mooi dat je deze natuurlijk gewoon gratis bij je Wii krijgt!

Super monkey ball
Na wat sporten werd het toch echt tijd om met een aap in een bal te rollen dus stopten we super monkey ball in de wii. We hadden al gehoord dat de minigames niet zo leuk waren om te doen. Beter 8 hele goede minigames dan 50 matige was het argument. Daarom waren we enigszins argwanend. Dit viel echter heel erg mee. De absolute topper van de avond was monkey wars (elkaar beschieten met bazooka`s en tanks). Verder waren er echt heel veel leuke spellen. Heel veel sporten komen terug zoals squash, darten, snowboarden enz. De beste minigame van super monkey ball, monkey target was er ook. Die game viel echter een beetje tegen omdat er maar een level was en geen items meer, maar was toch nog heel aardig. Ook heel leuk was een puzzel maken en racen. Leuk is, dat de een juist heel goed is in de precisie games en de ander juist in de snelle games. Omdat de verliezer een spel mag kiezen en dan natuurlijk een spel kiest wat hem beter ligt, gaat de game toch redelijk gelijk op.

Mening Lennert:
Als laatste gingen we Monkeyball uitproberen. Eerst maar is kijken hoe de singleplayer het er vanaf brengt
Wennend aan de besturing haalden we de eerste levels met gemak, maar na een tijdje kwamen we bij de einbaas van wereld 3. Deze kerel had jeuk aan zijn rood gloeiende navel! Jaja, hoe verzin je het. Na wat rollende stenen te hebben ontweken staat dat rare gedrocht voor je. Voor dat je het door hebt is hij al als een balerina rondjes aan het draaien om jouw van de baan af te beuken. We gingen een aantal keer van de baan dus besloten we de multiplayermode eens te testen.
We begonnen met "monkey wars". Dit is dus een shooter met de monkey ball apen. Een groot succes! Het was wel flink wennen: het richten met de controller en lopen met de nunchuck. Hierna hadden we nog een paar ander multiplayer games gedaan. Kortom het was een stuk leuker als Raymen waar we geen savegame van hadden. Monkeyball was voor mij de meest geslaagde game van de avond.


Figuur 3: Recht vooruitgaan met de wimote is echt lastig!


Wii play
Als laatste hebben we nog even Wii play gecheckt. Die game kan jammer genoeg maar met zijn tweeen en is daarom wat minder geschikt voor multiplayer. Toch is hij veel leuker met iemand samen dan alleen. Duckhunt en laserhockey zijn gewoon lachen als je een echte tegenstander hebt. Het heeft echter maar negen minigames waarvan er toch een aantal niet echt leuk zijn. Toch is het zeker leuk om even met iemand anders te spelen.

Conclusie
Al met al was het een avond vol met gamen. We vonden allemaal super monkey ball het leukste, gevolgd door wii sports. Rayman viel tegen omdat we geen savegame hadden en dus niet meteen konden beginnen en wii play is gewoon wat minder goed uitgewerkt. Het begint echter nu al duidelijk te worden: als je ervan houdt om te gamen met je vrienden (en wie houdt daar nu niet van) dan is de Nintendo Wii zeker geen slechte keuze.
En de beste gamer van budgetgaming? Iedereen overheerste in zijn eigen gebied, maar Von Rutch was wel de beste!


Figuur 4: Van links naar rechts. Boven: Gothmog en Von Rutch. Onder: Yorn en Lennert

Geplaatst door Gothmog, Von Rutch, Yorn en Lennert op 02-01-2007
Aantal keer bekeken: 10934

Laatste reacties

avatar van Ktugach
Ktugach ( 13629   142) 13-01-2007 18:55
Rol: Administrator
Ziet er goed uit jongens!
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 06-08-2011 23:24
Nice one! Een soort Gamekings picture.... ;-D