Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Xbox One maakt einde aan 2e hands games?

Vooraf werd het al gevreesd, maar nu lijken de vermoedens geheel of gedeeltelijk bewaarheid te worden. Microsoft gaat de 2e hands games strenger aanpakken. Hoe? Dat weet nog niet niemand exact en het was dan ook veelzeggend dat het onderwerp aanvankelijk dood werd gezwegen tijdens de Xbox One reveal eerder deze week.

Feitelijk komt het neer op een soort van ingebouwde Online Pass; iets dat Electronic Arts recent juist heeft afgeschaft. Iedere Xbox One game activeer je middels een activatie code en daarmee koppel je die aan de console. Geef je de game door aan een vriend of vriendin, dan zal die een bedrag moeten betalen om de game opnieuw te activeren op zijn of haar console. Je kan nog wel met meerdere Xbox accounts op dezelfde machine spelen met een en dezelfde game.

Tegelijkertijd horen we verschillende verhalen uit het kamp van Microsoft. Phil Harrison, de Europese baas van Xbox, zei dat men op dit moment een plan aan het uitwerken is, zodat gamers nog steeds met hun fysieke game naar een winkel kunnen gaan om deze door te verkopen. Ook moet het mogelijk zijn om een digitale code van een spel door te verkopen. Hoe dat precies in zijn werk gaat en hoeveel dit gaat kosten (het activeren van een 2e hands game) is nog volledig onduidelijk en dat alleen al is een slechte zaak. Het is chaos en verwarring alom.

Microsoft blaakte dinsdag van het zelfvertrouwen en richtte de pijlen op de breed georiënteerde consument die triple A games speelt, maar ook veel series kijkt en sportevenementen volgt op tv. Daar kunnen we straks binnen een halve seconde tussen switchen en zelfs de grootste oorwurmen onder ons zullen moeten toegeven dat die techniek behoorlijk indrukwekkend is. Wat echter ronduit blamerend is, is het gegeven dat Microsoft de twee meest penibele kwesties van de afgelopen maanden – de discussie van het altijd online zijn en 2e hands games – volledig negeerde tijdens de Xbox One reveal. Alsof men werkelijk de illusie had dat niemand daarover zou beginnen?

De “altijd online” kwestie lijkt iets duidelijker geworden te zijn in de afgelopen 24 uur. ‘Je hoeft niet altijd online te zijn’, waren de letterlijke woorden van Phil Harrison in een interview dat ik met hem had. Echter dien je nu wel één keer in de 24 uur online te zijn. Welnu, 1x in de 24 uur online zijn is natuurlijk iets heel anders dan een SimCity dat 24 uur per dag online moest zijn om het te kunnen spelen. Toch gaf ook Harrison toe dat veel games zo ingericht zijn dat een constante internetverbinding voordelen met zich mee brengt, maar, zo onderstreepte hij, het hoeft niet.

Het idee van altijd online zijn, al dan niet sluimerend, heeft natuurlijk ook voordelen. De Xbox One kan updates draaien terwijl jij iets anders aan het doen bent. Daarnaast kunnen bepaalde rekenprocessen uitbesteed worden via de Cloud. Dat laatste is een vrij technisch verhaal, maar het komt er op neer dat bepaalde grafische processen in de achtergrond, bijvoorbeeld het simuleren van wapperende vlaggen langs een racebaan, gedaan worden door machines die met de servers van Xbox One verbonden zijn. Wanneer je niet online bent, kan dit dus niet en zal de machine zelf al het werk moeten doen. De potentie van de Cloud is groot, maar er schuilt ook een gevaar in.

Het voorlopige resultaat is dat het beoogde Xbox One feestje een beetje als een nachtkaars is uitgegaan en dat Microsoft op de aankomende E3 heel wat damage control zal moeten verrichten.

Persoonlijk vind ik het strakke, grove, robuuste design van de Xbox One wel cool en de nieuwe controller, waarmee ik al even heb mogen stoeien, benadert de perfectie. Het nieuwe Kinect heeft me echt weggeblazen en is een zevenmijlslaars sprong voorwaarts ten opzichte van het origineel. Het apparaat kan veel en de potentie om games, films, muziek, films en entertainment allemaal samen te voegen in één apparaat klinkt logisch. Maar Microsoft heeft nog flink wat huiswerk te doen en heeft zich – onnodig - fors verkeken op de terechte emoties die leven bij de achterban. Een achterban die Xbox in eerste instantie groot heeft gemaakt…

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 23-05-2013
Aantal keer bekeken: 14326

Laatste reacties

avatar van Rjmfranssen
Rjmfranssen ( 306 ) 23-05-2013 09:35
Voor mij zijn het 1x in de 24 uur online zijn en betalen voor 2e hands games geen nadelen.
Zelf koop ik altijd nieuwe games en is de console continu online.

Kan me wel voorstellen dat dit voor veel mensen in het verkeerde keelgat schiet.
Veel mensen (studenten) leven van de 2e hands games en het is maar de vraag wat het gaat kosten om een 2e hands games weer opnieuw te activeren.

Het hele voice command gebeuren is een leuke gimmick maar zal ik waarschijnlijk toch niet veel gaan gebruiken.
Het is nog maar de vraag hoe het hele entertainment verhaal in europa gaat uitpakken.

Uiteindelijk vind ik de console wel strak uitzien en zal ik hem gewoon gaan halen net als de PS4.
Ik ben een gamer en wil de mogelijkheid om elk vet spel dat uitkomt te kunnen spelen

Iedereen heeft een bepaalde voorkeur op welke console men het liefste speelt.

2 generaties terug was dit bij mij de Gamecube.
Bij de huidige generatie is dit de Xbox 360.
Ben benieuwd wat de nieuwe generatie gaat brengen.
Zou zomaar ook de PS4 kunnen worden.
De tijd zal het leren.....

avatar van Defl
Defl ( 895 ) 23-05-2013 09:39
Het was al met al een slappe presentatie. Helemaal gericht op de mainstream media met hun tv tv tv tv tv. In plaats van nog wat duidelijkheid te geven over de mogelijkheden voor gamers gingen ze nog wat dom oppervlakkig lullen over de nieuwe COD en Fifa's. Ze hebben heel wat goed te maken op de E3 wil ik nog geïnteresseerd raken in de xbox one, want de geruchten die nu rondgaan zijn genoeg reden niet één te kopen.
avatar van Martians
Martians ( 645 ) 23-05-2013 10:01
Al weten we de precieze voorwaarden nog niet, ik vind het uitermate onverstandig van Microsoft om zo met gebruikte games om te gaan. Tweedehands games doe ik persoonlijk niet (of zelden) aan, maar dit betekent ook dat je je games niet kan uitlenen aan je vrienden/familie. De (aandeelhouders van) game-uitgevers vinden dat een geleend spel gelijk staat aan een gemiste verkoop, maar volgens mij zien ze dat toch verkeerd:
- als de een het ene spel koopt kan de ander een ander spel kopen (en als het een multi-player spel is moet je toch al meer exemplaren aanschaffen).
- je komt mogelijk met andere genres in aanraking en probeert een game die je zelf nooit zou hebben aangeschaft (en vervolgens koop je een eigen exemplaar of het vervolg).
En voor Microsoft: als je geen multi-player bent, is er minder reden om hetzelfde systeem als je vrienden te kopen (al was dat in Nederland vooral een reden om een PS3 te kopen).
Eigenlijk is het zo steeds minder een console, maar een variatie op een pc.

Overigens klinkt dat alles samenvoegen in 1 apparaat wel leuk, maar echt waar is het niet:
- als je tv wilt kijken moet je gewoon een settop-box aansluiten, er zit geen decoder in het apparaat.
- de Kinect is toch echt een afzonderlijk apparaat en erg flink uitgevallen: leuk als je een gamer met meer dan 1 console bent (Kinect/PS move/Wii sensorbar allemaal voor je centerspeaker ).
- geen backwards-compatibility - ook niet met XBLA-games - dus wil je die spelen moet je ook gewoon je 360 laten staan.
avatar van Weltschmerz
Weltschmerz ( 425 ) 23-05-2013 10:19
Worden alle reacties op dit topic nu weer een herhaling van alles dat gezegd is in het XBL event topic?

Ik wacht nog af met mijn mening over de X1, net zoals sommige andere mensen met mij. Om nu al een conclusie te trekken over het apparaat, of een vergelijking te maken tussen de X1 en de PS4 vind ik veel te vroeg. Daarbij vind ik de argumenten die gegeven worden vaak irrationeel (denk aan PS4 is krachtiger, dus X1 gaat niet verkopen. Alsof een hele klantenbasis een console achterlaat, en beter nog, alsof de makers van spellen hun games niet zo maken dat ze op beide consoles werken. Daar zou je dus bij exclusives wat van -kunnen- merken).
avatar van Poltergeist81
Poltergeist81 ( 379 ) 23-05-2013 10:26
Denk nog steeds dat het niet alleen een idee is van Microsoft.
Sony zal met eenzelfde soort dienst moeten komen om de developers binnen boord te houden.
Toch vind in dat 1x online per 24 uur wel een min punt, maar dat is persoonlijk, omdat ik mijn console nog weleens mee wil nemen op een buitenlandse oefening en dat kan ik dan wel vergeten.
avatar van Cypher XCII
Cypher XCII ( 1631 ) 23-05-2013 10:28
Is dat kinect nou vereist om door de menu heen te bladeren en überhaupt gebruik te maken van de Xbox?
Ik heb er nauwelijks ruimte voor op mn kamer...
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 23-05-2013 10:31
Quote:
Is dat kinect nou vereist om door de menu heen te bladeren en überhaupt gebruik te maken van de Xbox?
Ik heb er nauwelijks ruimte voor op mn kamer...

Zover ik weet wel.. het zit ook gelijk bij de One in de doos als je deze koopt.

Of het ook vereist is om door het menu te bladeren weet ik niet. Ik neem aan dat dit ook nog gewoon kan met de controller. Maar om de One te laten werken dien je altijd de Kinect aangesloten te hebben.

Lijkt mij ook erg lastig voor veel mensen aangezien je er veeeel ruimte voor moet hebben.
avatar van DieHappy
DieHappy ( 101 ) 23-05-2013 10:35
Wat betekent 1x in de 24 uur online zijn. Ontploft je console als je op vakantie bent en de console niet op het stroom staat?
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 23-05-2013 10:38
Rol: Forum Moderator
Goed, je kan dus met meerdere accounts op 1 console hetzelfde spel spelen. Als je nou je account activeert op een andere console, daar je spel downloadt en met een ander account op die console dat gedownloadde spel speelt, kan je dan naar huis gaan om je account weer te activeren op je eigen console en het spel te spelen op je eigen account, dit terwijl je vriend/vriendin op zijn/haar eigen console en eigen account jouw spel speelt?

Ik denk dat we dat pas zullen weten op het moment van release, maar toch een mooie gedachtegang

Daarnaast schijnt het activeren van een 2ehands spel bijna de volle winkelprijs te kosten. Online verkoop van je spel (via Xbox Live) is nog niets over bekend qua prijzen. Echter gaat het dan niet om tweedehands spellen en kunnen ze het dus verkopen als nieuw (je hebt immers geen gebruikte disc).

Edit: Ik vond het wel leuk om te horen dat sommige mensen die de livestream keken via de Xbox, problemen hadden als die eerste kerel Kinect-dingen riep, zoals "Xbox go home" etc. waardoor hun livestream stopte
avatar van Ice-T
Ice-T ( 391 ) 23-05-2013 10:40
Hoop wel dat het settopbox idee ook in Nederland werkt van xbox one.

Dat online maakt me niet zoveel uit aangezien ik altijd mijn consoles aan internet heb hangen. Maar het probleem is dat er een storing met internet kan zijn en dan wil ik wel gewoon kunnen gamen.

Haal denk ik Xbox One en Ps4 wel, ligt aan mijn financiën in december en het prijskaartje wat aan de consoles word gehangen.
Maar wil games zien, must haves, en die heb ik nog niet gezien, daar ligt het grotendeels aan of ik de next gen consoles meteen haal of na een jaar of iets dergelijks.

Als gekeken word naar games kan de ps3 nog wel ff mee, GTA 5, GT6, Beyond Two Souls, FF XIII: Lightning Returns. Ik heb nog niet echt de neiging in december een nieuwe console te halen wanneer deze titels nog uitkomen dit jaar.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 23-05-2013 11:02
Rol: Forum Moderator
Een punt wat ik vergeten ben te noemen is wel dat games nu meer emotionele waarde gaan krijgen. Het is niet meer zo dat je de GameMania inloopt en denkt "ach, die game kost 5 euro, kan ik wel proberen" om 'm daarna nooit aan te raken.

Ik DENK dat dit meer teruggaat naar je kindertijd, waar je niet de mogelijkheid had elk spel te kopen (financiën) dat je zag, waardoor je veel meer tijd doorbracht met spellen die ja al had.

Nogmaals, dit is maar een theorie
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 23-05-2013 11:07
Quote:
Een punt wat ik vergeten ben te noemen is wel dat games nu meer emotionele waarde gaan krijgen. Het is niet meer zo dat je de GameMania inloopt en denkt "ach, die game kost 5 euro, kan ik wel proberen" om 'm daarna nooit aan te raken.

Ik DENK dat dit meer teruggaat naar je kindertijd, waar je niet de mogelijkheid had elk spel te kopen (financiën) dat je zag, waardoor je veel meer tijd doorbracht met spellen die ja al had.

Nogmaals, dit is maar een theorie

Dit punt begrijp ik niet helemaal, waarom zouden games met next-gen meer emotionele waarde krijgen?

Je kan games nog steeds in de winkel kopen, en er zullen altijd aanbiedingen zijn..
avatar van Soolmaan
Soolmaan ( 12 ) 23-05-2013 11:07
maarreh, als er onduidelijkheid over bestaat, dan zijn ze er toch gewoon nog niet uit hoe het moet gaan werken? wat is het doel van die season pass? puur dat ze extra geld kunnen binnenhalen via tweede hands games? oke, het is microsoft, maar dan nog is dat niet logisch - volgens mij hebben ze meer het idee, dat je straks niet steeds meer met discs hoeft te wisselen - eenmaal geinstalleerd en de 'pass' gekoppeld aan je account, maakt het spel ook los speelbaar. Daarnaast zouden ze het idee kunnen hebben, dat de 'pass' niet nodig is, indien de disc wel in je XBONE (pun intended) zit. Maar dan komt de crux, de account, de pass en de disc (en misschien ook wel de console zelf) samen moeten bindend zijn voor wie het recht heeft de game te spelen. Want stel je verkoopt je game door, dan heb je nog altijd de mogelijkheid om het geinstalleerde spel te spelen, tenzij ze dus een oplossing hebben voor het herkennen van wie de game in bezit heeft. En dan wordt die pass belangrijk (en ook het 1x in de 24 uur online zijn, want de tweede koper activeert zijn season pass (inderdaad waarschijnlijk met een bepaalde fee) en dan moet de pass van de oorspronkelijke koper dus beeindigd worden. Dat de disc alleen ook voldoende kan zijn (zonder 'pass&apos, is dan wellicht om het mogelijk te maken om de game uit te lenen ofzo, of mee te nemen naar een vriend, maar dan zal er waarschijnlijk een tijdslimiet zitten op hoelang je een game vanaf disc kunt spelen zonder 'pass'. Nogmaals het is allemaal giswerk, maar indien het een doel op zich is om extra geld af te troggelen, dan vind ik het niet chique, maar als er een visie achter zit om in eerste instantie de gebruikers te dienen, dan is er naar mijn mening veel voor te zeggen. En dan snap ik ook wel dat het een heel gepuzzel is, om dit gebruiksvriendelijk op te lossen, zonder dat het illegaliteit in de hand werkt.

de doos zelf vind ik lelijk, but don't judge a book by its cover... vooralsnog vind ik dat zowel Sony als Microsoft een interessante weg zijn ingeslagen, hopen dat ze hun beloftes kunnen waarmaken!
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 23-05-2013 11:14
@Soolmaan
Even een tipje, want dit lange verhaal leest echt heel vervelend (vind ik dan)...

Misschien handig om voortaan wat ruimte tussen bepaalde stukken te laten..
avatar van XanaduNL
XanaduNL ( 1906 ) 23-05-2013 11:25
Quote:
Wat betekent 1x in de 24 uur online zijn. Ontploft je console als je op vakantie bent en de console niet op het stroom staat?


Als je een game wilt starten, moet de console in de afgelopen 24 uur online geweest zijn.
avatar van J0rizz
J0rizz ( 98 ) 23-05-2013 11:33
Veel van mijn games heb ik door ze tweedehands te kopen. Dit is voor mij de manier om toppers van een paar jaar oud te spelen!
De nadelen die Microsoft hangt aan dit apparaat zijn voor mij misschien wel te groot...
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 23-05-2013 11:33
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
Veel van mijn games heb ik door ze tweedehands te kopen. Dit is voor mij de manier om toppers van een paar jaar oud te spelen!
De nadelen die Microsoft hangt aan dit apparaat zijn voor mij misschien wel te groot...


Ben ik met je eens, maar door de vele andere functies wil ik hem toch wel hebben, alleen denk ik dat ik wacht op een Slim Versie, zo'n blok is te veel van het goede.
avatar van Doomsdayman
Doomsdayman ( 2502 ) 23-05-2013 11:48
Volgens mij gaat dit ook een nadeel worden voor Microsoft.
Je hebt de 2de hans kopers en dan heb je ook nog de mensen die gewoon de game nieuw kopen en dan gelijk verkopen als ze klaar mee zijn zodat ze weer nieuwe spellen kunnen kopen. Dit betekent dat veel van de mensen die nieuwe spellen kopen minder gaan kopen.

Weet het een rommelig verhaal.

Geen next-gen console voor mij. PC blijft nu mijn primary game system. Misschien over 3 jaar zal vast wel weer RROD en YLOD komen.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 23-05-2013 12:18
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]

Dit punt begrijp ik niet helemaal, waarom zouden games met next-gen meer emotionele waarde krijgen?

Je kan games nog steeds in de winkel kopen, en er zullen altijd aanbiedingen zijn..


Omdat het nu zo is van "even een spel uitproberen en dan weer de deur uitdoen als het niets is". Als je dat straks doet, zit de game aan je account gekoppeld en kan je 'm niet meer doorverkopen. Gevolg: je zal veel selectiever spellen gaan kopen en langer doen met die spellen/er zoveel mogelijk uithalen.
Dat deed ik vroeger omdat ik niet elke week een nieuw spel kon betalen en zal ik straks doen omdat je bijna gestraft wordt als een spel een miskoop blijkt te zijn.
avatar van Crono
Crono ( 115 ) 23-05-2013 12:47
Is het niet zo dat de game alleen gekoppelt word als je hem op je hdd wil zodat je ook zonder disc kan spelen,misschien zonder activate alleen vanaf disc te spelen?
avatar van JanM.
JanM. ( 38 ) 23-05-2013 12:56
mbt Kinect 2.0
ik heb prototype werkend gezien en het werkt echt 10x beter dan het origineel en dus ook in kleine kamers.

En ga er maar van uit dat je ook gewoon met een controller door het menu heen kan bladeren.

avatar van ZeroS1gnol
ZeroS1gnol ( 12 ) 23-05-2013 13:11
Quote:
[..]


Omdat het nu zo is van "even een spel uitproberen en dan weer de deur uitdoen als het niets is". Als je dat straks doet, zit de game aan je account gekoppeld en kan je 'm niet meer doorverkopen. Gevolg: je zal veel selectiever spellen gaan kopen en langer doen met die spellen/er zoveel mogelijk uithalen.
Dat deed ik vroeger omdat ik niet elke week een nieuw spel kon betalen en zal ik straks doen omdat je bijna gestraft wordt als een spel een miskoop blijkt te zijn.


Dit lijkt mij juist alleen maar schadelijker voor de game-industry.. Als het daadwerkelijk zo zal gaan, komt het er dus op neer dat je minder games koopt en je nog zwaarder genaaid voelt als een game tegen valt.

Ik ben vel tegen de kant waarop het gaat met deze praktijken. Als je straks al niet eens meer een game kan delen met je vrienden (uitlenen), zonder dat zij betalen voor het gebruik...ik vind het echt te ziek voor woorden.
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 23-05-2013 13:30
Quote:
[..]Omdat het nu zo is van "even een spel uitproberen en dan weer de deur uitdoen als het niets is". Als je dat straks doet, zit de game aan je account gekoppeld en kan je 'm niet meer doorverkopen. Gevolg: je zal veel selectiever spellen gaan kopen en langer doen met die spellen/er zoveel mogelijk uithalen.
Dat deed ik vroeger omdat ik niet elke week een nieuw spel kon betalen en zal ik straks doen omdat je bijna gestraft wordt als een spel een miskoop blijkt te zijn.


Ik denk dat dit bij iedereen anders is. Ik koop nu al geen spellen waarbij ik denk
Quote:
"even een spel uitproberen en dan weer de deur uitdoen als het niets is".
. Ik koop alleen de games die me erg tof lijken En over het punt van doorverkopen, je kan ze nog wel doorverkopen alleen dient de koper wel te betalen om de game te gebruiken. Het is nog niet bekend hoe laag/hoog dit bedrag zal zijn, dus dat is nog afwachten.

Als de PS4 (want de One ga ik niet kopen) dit ook invoert, zou dit voor mij niet betekenen dat ik ook minder games ga kopen. Maar iedereen kan dit uiteraard anders zien

Over het punt dat je de game dan niet meer kan delen met vrienden, maakt voor mij niks uit want ik leen niks uit. Als mensen een bepaalde game willen spelen, dan kopen ze die maar in de winkel.
avatar van Volv
Volv ( 69 ) 23-05-2013 13:52
Van wat ik heb gezien lijkt het erop dat microsoft niet eens meer pretendeert iets om gamers te geven. Always online en geen tweedehands games (want daar komt het op neer in de praktijk) is bullshit en met een verplichte en always-on kinect erbij is het simpelweg een big brother machine die niemand zou moeten willen hebben, laat staan geld voor betalen.
avatar van EPMD
EPMD ( 6277   2) 23-05-2013 14:04
Ik ben helemaal niet zo enthousiast over de tv functies. Microsoft heeft al aangegeven dat de tv functies op de release alleen in de VS zullen werken. Dan weet ik genoeg !!

Voordat de functies hier werken zijn we alweer een jaar verder.

Het Os, Kinect en stemherkenning zijn best indrukkend. Maar zeg nou eens eerlijk, 8 van de 10 mensen interesseert dat weinig.

Ik koop een Xbox om te gamen. Niet om als all-in-one entertainment systeem te dienen.

Ik heb dus zo mijn twijfels. Het ontwerp vind ik persoonlijk erg lelijk, maar het design is voor mij bijzaak.

De PS4 heeft sowieso mijn voorkeur. Maar ik wacht eerst de E3 af.
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 23-05-2013 14:12
Ook al koop ik geen tweedehands games voor mij is het desalniettemin tijd om te kijken naar PC alternatieven die je kunt aansluiten op je grote flatscreen en op de bank in de woonkamer speelbaar zijn.
Ben een beetje flauw van de betutteling van de console gamers (voornamelijk Xbox, Playstation in mindere mate dankzij PS+).
Microsoft doet alsof we allemaal puistige pubers zijn die ze kunnen uitknijpen voor wat extra centen.
avatar van Jvalks
Jvalks ( 280 ) 23-05-2013 14:28
Mooi samengevat Jan! Ik vermoed dat Microsoft gewoon gaat zwichten voor het commentaar vanuit de achterban.

Ze zien echt wel in dat ze het niet kunnen maken om de verkoop van 2e hands games de nek om te draaien, of de huidige game prijzen moeten echt drastisch omlaag, wat weer een negatief gevolg voor een ontwikkelstudio kan(!) hebben...

Verder ben ik benieuwd of de hele TV functionaliteit überhaupt hier in NL/Europa van de grond kan of gaat komen. Ze zullen dan toch een deal moeten maken met alle NL/Europese TV aanbieders of iets dergelijks....

Ik wacht nog de definitieve uitspraken af vanuit Microsoft voor ik ook maar iets ga pre-orderen..
avatar van Epitome
Epitome ( 758 ) 23-05-2013 15:05
Pleidooi van "groene gamer"

Ik ben benieuwd wat de sluipstroom is van het apparaat, want het moet altijd aan staan wil je hem kunnen aanzetten met je stem: "XBox On".

Mijn PS3 gebruikt al meer dan 10 watt als hij op standby staat, dat vind ik eigenlijk al teveel en gelukkig zit er een schakelaar op de achterkant die dat helemaal naar 0 terugbrengt.

Nu weten we dat de meeste Amerikanen niet geven om stroomverbruik en TV's in elk vertrek hebben aanstaan ook al is er niemand, maar Europeanen geven daar wel om en daarom zit die schakelaar ook op de Europese versies, de EU zou zoiets ook van de Xbox kunnen vragen.
avatar van Itsjustme
Itsjustme ( 1080 ) 23-05-2013 15:13
Zodra ze van die irritante beperkingen gaan invoeren zijn ze al mijn volledige interesse kwijt. Voor mij gewoon een PC waarop de meeste games gratis zijn en een stuk goedkoper of een PS4 zonder (hopelijk) al te veel beperkingen
avatar van TeddoNL
TeddoNL ( 425 ) 23-05-2013 17:06
Zou mooi zijn als de XboxOne dus met cd keys gaat werken en regiofree zou zijn.

Lekker goedkoop en snel games uit het buitenland net zoals cd keys bij steam/origin
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14308 ) 23-05-2013 17:26
Dit gaat hem voor mij dus niet worden. Ik vind Xbox sowieso al een crap console, gewoon omdat je moet betalen voor freaking online gameplay, terwijl ik al een abonnement heb bij mijn internet provider. Dus live is sowieso al tegen mijn princiepes. Lang leve PS3 en Wii(u) die wel gratis gebruik kunnen maken van online service.
avatar van Websurfer
Websurfer ( 776 ) 23-05-2013 17:44
Nooit een xbox voor mij dus en mocht playstation dezelfde dingen gaan doen stop ik met het kopen van games
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 23-05-2013 17:48
Quote:
Pleidooi van "groene gamer"Helemaal mee eens, de energiezuinigheid en duurzame productie van consoles hebben altijd achteraan gestaan bij de ontwikkeling (die eerste versie Xbox 360 klonk als een opstijgend vliegtuig).
Dit kan echt niet meer want anders koop ik geen nieuwe consoles maar i.p.v. daarvan een energiezuinig living room pc'tje.
avatar van Budgetguy
Budgetguy ( 251 ) 23-05-2013 18:12
Dan komt er bij mij dus geen xbox in huis. Jammer, want ik vond de nieuwe kinect best wel gaaf (echt waar xd) Maar ben niet bereid om geen games meer te kunnen kopen 2dehands. Ik koop meestal geen games 2dehands maar ik verkoop mijn uitgespeelde games wel vaak. Ook leen ik vaak games en als het internet eruit ligt dan wil ik wel nog kunnen xboxen.
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 23-05-2013 18:20
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
Dit gaat hem voor mij dus niet worden. Ik vind Xbox sowieso al een crap console, gewoon omdat je moet betalen voor freaking online gameplay, terwijl ik al een abonnement heb bij mijn internet provider. Dus live is sowieso al tegen mijn princiepes. Lang leve PS3 en Wii(u) die wel gratis gebruik kunnen maken van online service.


Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, het kost wat, maar het is ook wel echt een verschil in kwaliteit.
avatar van Frankie
Frankie ( 2851 ) 23-05-2013 19:00
Quote:
[..]


Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, het kost wat, maar het is ook wel echt een verschil in kwaliteit.


Ik vind het juist geen verschil in kwaliteit.
Met het PSN heb ik totaal geen problemen (verbinding is niet traag, valt niet uit etc.). De prijs die Microsoft die voor Live is ronduit schandalig, net als de manier waarop je behandeld wordt als je geen Live hebt (geenYouTube gebruiken etc.). Zeker nu ik PS Plus heb raak ik de Xbox nauwelijks meer aan en dat zegt voor mij genoeg.

Dat hele online gedoe en digitale games is verschrikkelijk. Je legt grof geld neer voor een nieuwe game en het komt gewoon met kijk- en luistergeld restricties. Oftewel, over m'n aankoop heb ik geen gehele macht. Doei Microsoft, zo wens ik als klant niet behandeld te worden.
Ben heel benieuwd wat men gaat vragen voor de te downloaden games. Ik vrees met grote vrezen, want als ik soms de prijzen zie van DLC....
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14308 ) 23-05-2013 19:10
Ik vind blijf het ook zeggen, ik vind dat een rare uitspraak (die van ArmaniGamer) Ik begrijp je insteek hoor, maar ik heb net als Frankie zegt ook nooit problemen online. Nooit traag, nooit ellende, gewoon goede gameplay en snelle connecties. Ik denk dat de bovengenoemde uitspraak dus ook meer een ''goedpraten'' is van het feit dat Microschoft er geld voor durft te vragen en dat met name xbox gamers dit zeggen omdat ze het net zo suf vinden als de rest.

Just sayin'. Correct me if I'm wrong
avatar van Sketsboy15
Sketsboy15 ( 554 ) 23-05-2013 19:14
http://www.youtube.com/watch?v=KbWgUO-Rqcw ;p
avatar van Franckster
Franckster ( 285 ) 23-05-2013 21:17
Gelukkig heb ik onlangs een pc gekocht! Die heeft uiteraard ook zo zijn donkere kanten maar als microsoft en sony deze kant op gaan met de consoles hoeft het van mij niet zo nodig meer. Uiteindelijk koop ik ze wel, maar zeker niet met de release! Maar ik wacht wel weer geduldig af wat de 'toekomst' brengt...
avatar van Fawful
Fawful ( 616 ) 23-05-2013 21:32
Op zich is het hele gebeuren van een spel activeren niet anders dan op de pc. De meeste spellen hebben daar al jaren een code die je eenmalig kunt activeren en ubisoft heeft zelfs een tijdje drm gebruikt waarbij je altijd een verbinding moest hebben met hun server.

Hopelijk gaat er nog een en ander veranderen aan het systeem na alle feedback (om het maar even positief te zeggen). Ik vind zelf wel dat een hoop mensen te negatief reageren op dit onvolledige nieuws, maar dat lijkt nu eenmaal inherent te zijn aan het internet.
avatar van Ruudlenders
Ruudlenders ( 40 ) 23-05-2013 23:23
Voor mij is eens in de 24 uur online zijn wél een probleem. Af en toe heeft de router bij mij thuis wel eens probleempjes, en als ik dus dan mijn Xbox One opstart op zo'n moment, kan ik niks.
avatar van Huyberz
Huyberz ( 196 ) 24-05-2013 07:48
Het is nog te vroeg om echt een conclusie te trekken wat betreft PS4 vs. XboxOne.

Niettemin ben ik meer overtuigd van de PS4. Ik vind de XBoxOne-conference te veel gericht op Amerika. tv-functionaliteiten, heel veel sport-games, groot-groter-groots (console-afmetingen).

Op de E3 moet er heel wat gebeuren wil Microsoft de gamer niet verliezen. Daar moeten ze die dikke 15 exclusive titles aankomen die ze genoemd hebben.

Van het apparaat PS4 zelf hebben we nauwelijks iets gezien m.u.v. dat strategisch uitgezonden teasertje met wat schimmige flarden.
Hele volkstammen zijn al psyched over iets wat nog niet eens is getoond (al moet ik zeggen dat de content die ze lieten zien erg overtuigend was).

Verder kun je nog zeggen dat binnen een generatie consoles een hoop ontwikkelruimte zit. Toen Wii zo'n groot succes bleek en de verkopen van XBox360 en PS3 ver achter liepen kwamen zij ook in een keer met de zwaai-Kinect en de zwiep-Move.

Het wordt een interessante tijd. Van hevige concurrentie zouden wij als consumenten in ieder geval beter moeten worden, dus wellicht worden bepaalde ideeën weer in de kast gezet (2e hands doorverkoop met codes, always online etc).

Ikzelf wacht totdat de apparaten beide 1 à 2 jaar op de markt zijn.
Dan weet je pas wat het echte aanbod is aan games, zijn er games die -o.a. grafisch- meer uit het apparaat halen (eerste game van de next-gen zit altijd best dicht tegen de laatste game van de generatie er voor), weet je waar de kinderziektes zitten, zijn er verbeterde modellen op de markt, is er bekend of er YLOD en RROD plaatsvindt etc.

Daarnaast voldoet mijn PS3 nog goed en kan ik daar nog wel even mee vooruit.
avatar van Epitome
Epitome ( 758 ) 24-05-2013 09:35
Helemaal mee eens, we zijn hier nu eenmaal budgetgamers.

Als je een jaar of iets langer wacht dan is de prijs van de consoles vaak al behoorlijk gedaald, dat was ook bij mijn PS3. Ook de games zullen bij introductie aanzienlijk duurder zijn dan na een jaar, vooral met het tempo waarin tegenwoordig de prijzen van games dalen.

Ook geen preorder voor mij dus, tenzij mijn PS3 stuk gaat, maar dan zal ik eerder een nieuwe PS3 kopen dan een PS4, alleen al vanwege het aantal games dat ik heb en waarschijnlijk niet kan overbrengen naar de PS4.

Gemiste kans van de nieuwe consoles, want ik zou eerder geneigd zijn een PS4 kopen als ik daar al mijn bestaande games op zou kunnen spelen.
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 24-05-2013 09:50
Wat vinden jullie trouwens van de vormgeving van de nieuwe hoesjes??? Ikzelf vind het er mooi uit zien! Lekker simpel en strak Hopelijk komt de PS4 ook met een mooi design

avatar van Jvalks
Jvalks ( 280 ) 25-05-2013 12:51
Mooie hoesjes idd. lekker strak design. Ben zo benieuwd wanneer de One beschikbaar zal komen! Zit nog zo te twijfelen om al te preorderen samen met Sleeping Dogs :-)
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 25-05-2013 13:47
Rol: Forum Moderator
Dit is een column, niet het forum Dingen als releasedatum en hoesjes kunnen op het forum besproken worden!
avatar van Sjoeter
Sjoeter ( 122 ) 26-05-2013 23:23
Ik zie de ontwikkelingen bij de ONE als een echte dealbreaker. Ik koop een hoop sterk afgeprijsd of 2ehands en heb door omstandigheden maar sporadisch me xbox online gehad de afgelopen 2 jaar. Als dit dus allemaal door gaat zeg ik M$ gedag.