Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

De Muur Om de PlayStation 4

Zo vlak voor de lauch van de nieuwe spelcomputer van Sony, hebben consumenten, gamers, ouders met kinderen met een veel te duur Sinterklaas-verlanglijstje, media en andere geïnteresseerden nog steeds de nodige vragen over het “hoe en waarom” van de PlayStation 4. Logisch. Niet iedereen is zo ingevoerd in de materie als de game-experts en een nieuw apparaat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. En nieuwe regels. En nieuwe beperkingen, zo blijkt.

In de FAQ die Sony PlayStation online heeft gezet, staat heel veel toegelicht. Allereerst petje af voor Sony dat ze dit zo uitvoerig hebben gedaan. Werkelijk geen onderwerp blijft onbesproken en het is zodoende een flink epistel geworden. Sommige onderwerpen zouden wat mij betreft nog wel uitvoeriger besproken mogen worden, maar dat is mierenneuken in de kantlijn.

Wat echter wel opvallend en in sommige gevallen zelfs op zijn zachts gezegd vreemd is, zijn de lijst beperkingen die de PS4 aan zijn gebruikers oplegt aangaande multimedia-toepassingen. Deze zaken worden ietwat terloops genoemd in de FAQ maar hebben wel degelijk de nodige verregaande consequenties.

  • Alle games moeten worden geïnstalleerd op de HDD. Aangezien je geen externe HDD kunt aansluiten voor multimedia of de opslag van games, saves, trailers etc., zal dat betekenen dat de harde schijf van de PS4 sneller vol raakt dan je lief is,. Ter vergelijking, de install van Killzone: Shadow Fall is al bijna 40 GB.
  • De PS4 is niet backwards compatible met PS3, PS2 en PS1 games.
  • Je kunt geen opgenomen gamefootage uploaden naar YouTube. Wel naar Facebook, maar YouTube was natuurlijk veel leuker en handiger geweest.
  • Geen ondersteuning voor MP3.
  • Geen ondersteuning voor DLNA. Films, muziek en foto’s via een media server streamen naar de PS4 is dus een no go.
  • Geen ondersteuning voor Audio CD’s. Je kunt je afvragen wie er tegenwoordig nog CD’s koopt en luistert (ik, zei de gek) maar waarom je niet gewoon een simpel CD-tje mag afspelen, is hoogst merkwaardig.
  • Kopiëren van video of audio naar de PS4 HDD kan niet.
  • Niet mogelijk om je PSN naam te veranderen.

Logischerwijs wil Sony haar eigen muziekcontent- en filmcontent-diensten promoten, maar kersverse PS4 bezitters mogen wel heel weinig. Het lijkt er verdacht veel op dat Sony een digitale muur van restricties wil opvoeren en dat was met de PlayStation 3 wel anders.

Sony heeft naar aanleiding van de FAQ de nodige kritiek gekregen en er is direct gereageerd dat men alle opmerkingen ter harte neemt. Het kan dus zo maar zijn dat enkele van deze restricties wegvallen middels toekomstige firmware updates.

Toch snap ik er echt geen sikkepit van. Heeft Sony niets geleerd van Microsoft? Waarom de PS4, wat als een beest van een gamemachine in de markt wordt gezet en daar ben ik nog steeds blij om, multimediaal zo inperken? Niet dat dit nu direct een impact op de sales van de PS4 zal hebben, maar het is buitengewoon onhandig en bovendien klantonvriendelijk. Net nu Sony het momentum zo mee had…

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 01-11-2013
Aantal keer bekeken: 12681

Laatste reacties

avatar van Kokswijk
Kokswijk ( 57 ) 01-11-2013 11:11
Ik had al het vermoeden dat Sony de mediawereld niet ging snappen maar dit stelt me wel wat teleur. Microsoft ziet duidelijk in dat de ideale doelgroep niet de gamers is maar juist de ouders en volwassenen die meer willen dan alleen gamen. Jammer.
Gaat ze twijfelaars kosten...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 01-11-2013 11:14
Quote:
De PS4 is niet backwards compatible met PS3, PS2 en PS1 games.


Wat?! Ik dacht dat bepaalde PS3 games gewoon op de PS4 speelbaar zouden zijn!
avatar van UserVerwijderd6
UserVerwijderd6 ( 760 ) 01-11-2013 11:15
Ik gebruik de media mogelijkheden niet. Nog nooit gedaan. Ik koop de console om te gamen. Er zijn veel goedkopere media-oplossingen.

Iedereen die meer wil dan gamen, heeft waarschijnlijk al een media-oplossing thuis.

Iedereen was vol lof over Sony omdat de PS4 alleen over gamen zou gaan. Ineens zijn de beperkingen op media duidelijk en is het juist weer een minpunt?

Voor mij in ieder geval niet.
avatar van Onimusha
Onimusha ( 274   1) 01-11-2013 11:22
dat kan maar dan moet je ze downloaden, de PS3 game is via je trophies gekoppeld aan je account en met dat account kun je dus bepaalde titels tegen een klein bedrag downloaden op de ps4, sommige kun je ook op deze manier upgrade voor de ps4 versie.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 01-11-2013 11:30
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]


Wat?! Ik dacht dat bepaalde PS3 games gewoon op de PS4 speelbaar zouden zijn!


Nope, Nintendo is de enige die backwards compatibility aanbiedt.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 01-11-2013 11:39
Quote:
[..]


Nope, Nintendo is de enige die backwards compatibility aanbiedt.


Dan is een PS4 op dit moment op geen enkele manier ook maar een beetje aantrekkelijk om op de launch in huis te halen. Weinig goeie launch titels en geen mogelijkheid om PS3 toppers op de PS4 te spelen. Ik bedoel: Killzone is leuk en aardig, maar daar koop je zo'n systeem natuurlijk niet voor.

Zeg wat je wil over Nintendo, maar die pakken het in dit opzicht toch een stuk beter aan.
avatar van Djdadream
Djdadream ( 25 ) 01-11-2013 11:43
Voor mij is het allemaal geen probleem. Muziek, films en dergelijken, speel ik allemaal af via de PC. Wat ik minder aantrekkelijk vind is het niet kunnen aansluiten van een externe harddisk. Waarom niet zoals bij Nintendo, dat je wel een externe harddisk kan aansluiten, maar deze dan moet geformatteerd worden naar een harddisk, zodat deze voor de PC niet meer bruikbaar is. Ook wat ik minder vind is de 5400 toeren ipv 7200 toeren. Maar het zijn allemaal bijkomstigheden, wat het plezier van de PS4 bij mij zeker niet zal wegnemen.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 01-11-2013 11:44
Ik gebruik mijn PS3 voor een ding, en das waarvoor hij gemaakt is! Namelijk games... De rest geen ik geen drol om vooralsnog Ik heb er zoveel apparaten omheen staan die de nadelen van de PS4 kunnen afvangen dat ik ze niet eens ga missen.
avatar van Heart1982
Heart1982 ( 474   2) 01-11-2013 11:45
Quote:
[..]


Nope, Nintendo is de enige die backwards compatibility aanbiedt.


Je bedoelt via GaiKai?
Ja dat is me nu ineens ook niet meer duidelijk...
avatar van Ferryb86
Ferryb86 ( 261 ) 01-11-2013 11:47
ho dus je kan geen mp3 afspelen (wat een bullshit)?

geen externe schijf aansluiten? als een game al 40 GB kost en je hebt een 500GB schijf, dan worden dat dus 10 spellen? terwijl er in mijn kast nu al zeker 20 a 30 over de totale periode liggen? En waarom perse de game moeten installeren? tis toch op een schijf gebrand?

jemig dit valt mij inderdaad wel al tegen. De Ps3 kon je nog lekker koppelen aan je pc en streamen maar!

Is er al bekend of de Xbox One dit soort restricties ook heeft?
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 01-11-2013 11:49
Rol: Forum Moderator
Quote:
[..]


Je bedoelt via GaiKai?
Ja dat is me nu ineens ook niet meer duidelijk...


GaiKai heb ik sowieso al maanden niets meer over gehoord, maar dat kan aan mij liggen.
avatar van Pug205GTi
Pug205GTi ( 4840 ) 01-11-2013 11:50
Straks als GaiKai er is zou je wel PS3 games kunnen streamen en je kan inderdaad bepaalde games gratis of tegen 10€ upgraden naar de PS4.

Dat de PS4 die multimedia shit niet allemaal heeft maakt mij niks uit, ik gebruik de console voor te gamen en niet voor tv kijken of muziek luisteren daar heb ik een TV en PC voor.

Line up voor de launch is wat karig inderdaad niet echt veel exclusives maar wel aardig wat indie titels die ook wel leuk zijn. Helaas is DriveClub uitgesteld en ook al is dit een Light Version is toch jammer maar als ze de tijd er voor willen nemen is beter dan een onafgewerkt product op de markt te zetten waarover mensen weer gaan klagen dat het een butt game is.

Dat er geen MP3 op afgespeeld kan worden etc. is denk ik om zo hun Video en Music Unlimited te promoten en dat mensen daar een abbo op nemen maar dat vind ik dan weer meer een dienst door de gebruiker z'n strot heen drukken wat in mijn ogen weer erg verkeerd is. Gelukkig heeft Yoshida hier naar geluisterd en neemt in overweging om later als nog de mogelijkheid te bieden om gewoon MP3's af te kunnen spelen op je PS4.
avatar van DonnyNarko
DonnyNarko ( 323 ) 01-11-2013 11:59
Quote:
ho dus je kan geen mp3 afspelen (wat een bullshit)?

geen externe schijf aansluiten? als een game al 40 GB kost en je hebt een 500GB schijf, dan worden dat dus 10 spellen? terwijl er in mijn kast nu al zeker 20 a 30 over de totale periode liggen? En waarom perse de game moeten installeren? tis toch op een schijf gebrand?

jemig dit valt mij inderdaad wel al tegen. De Ps3 kon je nog lekker koppelen aan je pc en streamen maar!

Is er al bekend of de Xbox One dit soort restricties ook heeft?


Xbox One is het multimedia device bij uitstek, heeft echter geen backward competability, maar ondersteund wel mediacenter en combineert dat zelfs met de functie van digitale TV ontvanger. Audio CD's zouden geen probleem moeten zijn en upload naar Youtube is volgens mij ondersteund.

Wel jammer, dat Sony idd zichzelf initieel profileerde als de partij waar het allemaal kon en mocht en nu terugkrabbelt naar aanleiding van hun regelcodex.. spuug al een generatie (na PS2) op Sony en de lichte twijfel die ik had over het aanschaffen van Xbox One naar aanleiding van vertraagde launch is nu ook meteen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Zo jammer dat Sony de PS zo slecht brengt, Xbox is niet veel beter, maar qua functionaliteiten wel rijkelijker bedeeld.

Veel gamers geven, terecht, aan dat de PS4 primaire een gameconsole is. Zo is je smartphone primaire een telefoontoestel.. maar laten we wel wezen dat we de afgelopen jaren beiden type toestellen voor heel wat meer gebruikt hebben.
avatar van Marinu$
Marinu$ ( 1560 ) 01-11-2013 12:22
Ik snap die restricties niet zo goed en ben ervan overtuigd dat deze zullen verdwijnen. In het begin was het ook aankloten met de ps3 vwb af te spelen video- en audioformats. Toen ze inzagen dat mensen meer willen als enkel games spelen, hebben ze goede aanpassingen doorgevoerd.
Mensen roepen heel makkelijk: wie wil dat nou? MP3s en films streamen? Nou heel simpel... Iedereen in het huishouden van een gamer die zelf niet gamet. Mijn kinderen kijken uitsluitend films via de ps3 en m'n vrouw luistert uitsluitend muziek via de ps3. Sterker nog, de ps3 was zo vaak in gebruik voor andere doeleinden, dat ik er nog een puur om te gamen heb aangeschaft.
Zowel Sony en MS zijn nu nog zoekende en ik stap dalijk in als ze elkaar ergens halverwege ontmoeten. Ik zoek een mooie mix van games en entertainment en voor mij zal de library en de prijs na 1 of 1,5 jaar doorslaggevend zijn. Misschien is het m'n leeftijd, maar ik kan niet meer bet geduld opbrengen om met een stuk hardware van €400/€500 een jaar te moeten wachten voordat de meeste opties actief zijn en er leuke games voor op de markt zijn. Met de 360 en ps3 heb ik het eerste jaar ook veel te weinig gedaan om de aankoopprijs te rechtvaardigen, waardoor ik uiteindelijk al m'n xbox, PS2 en GC games maar uit heb gespeeld.
Ik werk nu rustig door m'n backlog en laat me verassen door wat Nintendo uitbrengt en kom fashionably late op het Next Gen partijtje.
Overigens kudo's voor Nintendo en de backwards compatibility. Claimen dat je een console maakt voor hardcore gamers is een ding, het laten zien is iets anders...en Nintendo bezorgt waar anderen falen.
avatar van Darkskedar
Darkskedar ( 358 ) 01-11-2013 12:25
Ik ben toch echt teleurgesteld met de nieuwe generatie consoles.

Het is al een hele kleine stap verbetering ten opzichte van eerdere generaties, en dan word een hoop functionaliteit en gebruiksgemak eruit gesloopt.

Daarnaast is 1080p niet eens vanzelf sprekend! Dit had ik al als de standaard verwacht bij de huidige PS3/360 generatie.

Waar blijft de echte vernieuwing en nieuwe ervaring? Ik vind het triest.
avatar van AReFeS
AReFeS ( 126 ) 01-11-2013 12:41
De verontwaardiging ontgaat mij een beetje. De PS4 is toch vanaf het begin in de markt gezet als gameconsole en niet als multimediabox?
Voor de multimedia moet je bij de Xbox One zijn, voor het gamen in 1080p bij de PS4.
Het verhaal over het installeren van de games op de PS4 klopt trouwens niet. De game wordt tijdens het spelen gecached op de HDD, deze ruimte kan je dus bij een andere game gewoon weer gebruiken. Dat is toch wat anders hoor!
avatar van MojO
MojO ( 938 ) 01-11-2013 12:44
Kleine opmerking. Ps4 krijgt wel dlna en andere mediamogelijkheden , alleen die komen met patch update nr. 2.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16113 ) 01-11-2013 13:25
Dat is minder, maar geen dealbreaker.
avatar van Ben
Ben ( 7646 ) 01-11-2013 13:28
Rol: Toevoeg Moderator
Dit is niet zo'n leuk nieuws, hmm.
Maar toch, als je het upload naar Facebook, kan je het toch vast wel op een of andere manier VAN FaceBook NAAR je pc zetten, om vervolgens toch nog op YouTube te zetten...?
Of kan dit niet?
avatar van Rudey
Rudey ( 2304 ) 01-11-2013 13:44
Ik weet nog dat ik op het artikel wat Jan een aantal maanden geschreven heeft over de Xbox One, had gereageerd dat ik open minded zou blijven wat betreft nu welke console als beste uit de bus zou komen. Toen gaf ik ook aan dat Sony nu lekker slim zijn slag slaat uit het feit dat Microsoft het zo verprutst heeft.

Nu zie je dat basisfuncties die wel vanzelfsprekend zijn worden weggelaten op de PS4, en dat Sony zijn PS4 wel degelijk helemaal niet zo klaar heeft. Ja, gamen kan natuurlijk, waar het apparaat in 99% van de gevallen ook voor wordt gebruikt.

Sony komt simpel overal mee weg en word door de gamers gezien als dé gameconsole. Gratis online wordt betaald online. Niets mis mee, want je houdt ook PS Plus met zijn geweldige aanbod.

Waar eerder nog vaak de discussie kon worden gevoerd, PS3 > Xbox, want gratis online, valt dit nu weg. In feite zijn beide consoles rechtgetrokken qua features en is de Xbox vanaf de launch meer een mediabox dan de PS4. Waar dat bij de PS4 natuurlijk wat later komt.

Het enige verschil in die apparaten komt straks neer op exclusives, plus het feit dat de PS4 krachtiger is dan de Xbox One, maar op de One ziet het er af en toe net weer wat beter uit.

Uiteindelijk is er naar mijn inzien op dit moment dan ook geen verliezer en maken ze, voor mij, beiden evenveel kans om in huis te komen. Sony heeft niet veel fout gedaan en dit is ook niet zo'n héél erg gemis, natuurlijk, maar de manier waarop Microsoft is afgeschilderd met zijn console is naar mijn mening gewoon krom. Heeft MS ook deels aan zichzelf te danken, maar nu bewijst het tegendeel zich.

Ze zullen zich beide nog moeten bewijzen.

Edit @vandulken; ik doel op AA, niet op resoluties. Wel pauper van de Xbox One dat die resolutie nog 720p is.
avatar van VanDulken
VanDulken ( 21 ) 01-11-2013 13:57
Quote:
Het enige verschil in die apparaten komt straks neer op exclusives, plus het feit dat de PS4 krachtiger is dan de Xbox One, maar op de One ziet het er af en toe net weer wat beter uit.


Klopt. BF4 ziet er een stuk beter uit in 720p dan in 900p
avatar van Devonraynor
Devonraynor ( 65 ) 01-11-2013 14:07
"Alle games moeten worden geïnstalleerd op de HDD" is niet waar lol
Alle games worden GECACHED op de HD. 50 GB is hiervoor gereserveerd en alle games zullen gebruik ervan maken, niet PER game
avatar van Sonindo
Sonindo ( 400 ) 01-11-2013 14:35
Ik zie echt geen reden om de PS4 nu aan te schaffen. Mijn PS3 heeft nog een lange weg te gaan met mijn enorme backlog van hier tot Tokyo.

Met de PS3 hebben ze ook steeds nieuwe versies en modellen uitgebracht. Elk nieuwe model en versie weer met een bug of meer minder. Functies worden eraan toegevoegd per model of eraf gehaald. Nu ik dit lees ben ik nog meer overtuigd en zeker van mij zaak om gewoon current gen te blijven voor nu.
niet mogelijk om MP3's af te spelen? Waar slaat dit dan op? Ik zou dat echt missen, want ik heb best wel wat muziek op me PS3 staan. Plus ik ben ook één van de weinigen die een CD'tje wilt importeren op me console. Maar blijkbaar gaat dat dan niet met de PS4. Dit stelt me wel heel erg teleur Sony!

Geen Backward compatibility zag ik al van mijlen ver aankomen, want wat moeten mensen dan nog met een PS3 als de PS4 dat zou hebben. Uiteindelijk draait het allemaal om meer winst maken en als ze die twee consoles gescheiden houden dan is dat uiteraard voordeliger voor hun.

Ik wacht dus nog wel een jaar of twee met het kopen van een PS4. In ieder geval tot nieuwe modellen aan worden gekondigd. Ik weet nu wel hoe het spelletje werkt van die console bedrijven. Ondertussen koop ik wel desnoods de games die ik wil hebben die PS4 exclusive zijn. Dan heb ik al wat om te spelen wanneer ik het heb. Maar ik ga nog lekker lang genieten van mijn PS3!
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16113 ) 01-11-2013 14:43
Me too, mijn backlog is echt niet normaal groot. Dankzij Budgetgaming heb ik echt teveel games op dit moment en het stapelt zich alleen maar op..

Ik heb dus nog genoeg te spelen op mijn PS3, voordat ik me echt druk kan maken om de PS4.
avatar van Suarez16
Suarez16 ( 1 ) 01-11-2013 16:19
Wat een geneuzel weer van Meijroos. Hier gaat het om:

http://www.gameranx.com/features/id/18441/article/1080p-is-clearly-better-than-720p-but-why-is-the-media-downplaying-it/
avatar van Smocho
Smocho ( 3061 ) 01-11-2013 17:11
Quote:
[..]


Wat?! Ik dacht dat bepaalde PS3 games gewoon op de PS4 speelbaar zouden zijn!


Onder welke steen heb jij gelegen? Er is al HEEEL lang bekend dat Sony zijn ps3 wel gaat aanbieden maar dan via de streaming dienst die ze hebben overgekocht, Gaikai. Dit zal echter niet bij de launch beschikbaar zijn.
avatar van Dafish
Dafish ( 371 ) 01-11-2013 21:17
Haha wat een gezeur hier. Die ene keer dat je een mp3 op je ps afspeelt. Deze optie had je ook nog niet thuis?? pc, tv. telefoon, radio, mp3 speler........en dan zeuren dat de ps4 dit niet kan.
En om terug te komen op de xbox one 720p versie mooier is dan de 900p versie van de ps4. Als je dat gelooft dan ben je ook niet 100%.
Alle mensen die beide games gespeeld hebben zeggen dat de ps4 mulitplayer er nog beter uitziet dan de xbox zijn singleplayer. Nou dan weet je ook genoeg. En kom niet met de beelden die je er beter uit vindt zien met de vergelijkingsvideo, want die van digital foundry heeft toegegeven dat de opname qualiteit van de PS4 iets fout is gegaan en een nieuwe vergelijking gaan maken met de retail versies.
Ook als je de vergelijkings video gifs bekijkt en inzoomed zie je dat de xbox one versie veel minder antialiasing heeft en zelfs soms voorwerpen en bijv wolken niet toont om de Xbox one te sparen in rekenkracht.
Zo dat is er uit haha.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 01-11-2013 21:34
Des te meer redenen nog eventjes geduldig af te wachten en zien hoe de strontkar even keihard over alle 3 de consoleuitgevers heen gaat... Ze willen het alle drie maar niet vatten wat de fans willen.
avatar van EEK79
EEK79 ( 2108 ) 01-11-2013 21:50
Ach in mijn optiek zijn het allen commerciele bedrijven en de rest kun je zelf invullen. Geen enkele next gen console biedt op dit moment enige echte vernieuwing dus ik wacht nog even. Kijkend naar de launchtitels zie ik alleen maar copy pastewerk deel 3,4,5 etc. Mocht iemand 3 titels kunnen noemen die echt vernieuwend zijn dan hoor ik het graag Verder alle nevenopties zoals mp3 e.d. Interesseren mij niet echt alhoewel het aansluiten van een mediaplayer wel een beetje handig zou zijn maar zeker geen dealbreaker t.z.t.
avatar van Diavire
Diavire ( 48 ) 01-11-2013 22:19
Quote:
[..]


Wat?! Ik dacht dat bepaalde PS3 games gewoon op de PS4 speelbaar zouden zijn!


Waarom zou je dat denken, het zijn totaal andere apparaten, lijken niet eens opelkaar, intern.
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1445 ) 01-11-2013 22:45
Quote:
De verontwaardiging ontgaat mij een beetje. De PS4 is toch vanaf het begin in de markt gezet als gameconsole en niet als multimediabox?
Voor de multimedia moet je bij de Xbox One zijn, voor het gamen in 1080p bij de PS4


Ik verwachtte gewoon dat de PS4 dezelfde multimedia-functionaliteiten zou hebben als de PS3. Er was ook geen reden om aan te nemen dat dit niet zo zou zijn. Zolang de PS4 zo'n beetje hetzelfde kan als de PS3, klaag ik niet. De extra functies die de Xbox One daar nog bovenop doet, hoef ik niet.

Vooral het missen van de MP3-functionaliteit vind ik jammer, want bij de PS4 zou je eigen muziek afspelen tijdens het gamen geïntroduceerd worden; een functie die ik vroeger vaak gebruikte op de 360 tijdens multiplayer-spellen.

Veel mensen hebben toch al laten weten dat ze niet blij zijn met de huidige gang van zaken, dus ik zie het makkelijk gebeuren dat Sony deze functies later alsnog toevoegt via een patch. Ze waren eindelijk goed bezig nu. Hopelijk gaan ze dat niet verpesten met wat stomme misstappen.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 02-11-2013 00:44
Rol: Forum Moderator
Quote:
Ach in mijn optiek zijn het allen commerciele bedrijven en de rest kun je zelf invullen. Geen enkele next gen console biedt op dit moment enige echte vernieuwing dus ik wacht nog even. Kijkend naar de launchtitels zie ik alleen maar copy pastewerk deel 3,4,5 etc. Mocht iemand 3 titels kunnen noemen die echt vernieuwend zijn dan hoor ik het graag Verder alle nevenopties zoals mp3 e.d. Interesseren mij niet echt alhoewel het aansluiten van een mediaplayer wel een beetje handig zou zijn maar zeker geen dealbreaker t.z.t.


De enige van de drie consolebouwers die iets nieuws heeft toegevoegd deze generatie, is Nintendo met de Wii U Gamepad. Qua games spelen ze het allemaal een beetje veilig, wat in principe prima is, als de kwaliteit van de games maar goed is.

Qua 3 andere games: Wonderful 101 (Wii U), Titanfall (Xbox One, ok, niet geheel vernieuwend, maar wel nieuw) en die ene game/world-building game voor de One. Niet veel vernieuwing, maar 3 games vinden is geen probleem!
avatar van EEK79
EEK79 ( 2108 ) 02-11-2013 00:45
Quote:
[..]


Hopelijk gaan ze dat niet verpesten met wat stomme misstappen.


De een noemt het misstappen, de ander inkomsten
avatar van EEK79
EEK79 ( 2108 ) 02-11-2013 01:03
Quote:
[..]


De enige van de drie consolebouwers die iets nieuws heeft toegevoegd deze generatie, is Nintendo met de Wii U Gamepad. Qua games spelen ze het allemaal een beetje veilig, wat in principe prima is, als de kwaliteit van de games maar goed is.

Qua 3 andere games: Wonderful 101 (Wii U), Titanfall (Xbox One, ok, niet geheel vernieuwend, maar wel nieuw) en die ene game/world-building game voor de One. Niet veel vernieuwing, maar 3 games vinden is geen probleem!


Mij lukt het echt niet al doe ik mijn best, voor mij is het te veel van hetzelfde of niet mijn smaak maar ik ben ervan overtuigd dat er binnen een jaar wel wat leukers op de markt is.
avatar van Budgetguy
Budgetguy ( 251 ) 02-11-2013 11:37
Geen films naar de ps4 streamen? Waat? Dat was juist een van de meest gebruikte functies van mij. Gewoon een film downloaden en dan heel simpel zonder gezeur in mooi 1080p op mijn tv. Dat word geen ps4 voor mij ookal bied de x1 ook niet veel beters. Miss game pc
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1445 ) 02-11-2013 16:05
Quote:
[..]


De een noemt het misstappen, de ander inkomsten


Dus je vindt het wel ok dat Sony bewust haar klanten flink benadeelt om zelf nog maar wat extra geld te verdienen? Men ging ook al akkoord met PS+, en het ontbreken van B/C maar nu gaan ze wat mij betreft toch te ver.
avatar van EEK79
EEK79 ( 2108 ) 02-11-2013 19:33
Ik kan hun verdienmodel niet beoordelen omdat ik de cijfers niet heb dus of dit is om rijk van te worden en de consument onnodig uit te knijpen of simpelweg om te overleven dat zou voor mij bepalen in hoeverre ik het fatsoenlijk vind.
avatar van RGroenen
RGroenen ( 353 ) 02-11-2013 21:21
Wel heel apart dat hij geen CD's meer speelt. Maar verder, er staan al zoveel kastjes om en aan de TV met multimedia functies. Over het algemeen "blazen" die consoles me net wat te hard om lekker een filmpje op te streamen. Met de kast dicht is het helemaal drama.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 02-11-2013 23:03
Het gaat mij in eerste instantie om de PS4 games, de rest kan ik ook op 10 andere apparaten in huis...
avatar van YurEnami
YurEnami ( 991 ) 04-11-2013 08:21
Wat ik het meeste mis is de ondersteuning van PS1 discs bij de PS4.
Dat hadden ze met de PS3 wel goed gedaan. Zo kon ik mijn oude Final Fantasy's weer eens op een console spelen zonder te moeten downloaden of de spellen opnieuw moeten aanschaffen.

Ja, ik weet dat ik de discs ook in mijn PC kan stoppen en kan draaien in HD met een emulator.. Gevoelsmatig levert mij dat toch een mindere spel ervaring op. Juist het kunnen spelen van PS1 spellen op een console geeft mij dat nostalgische gevoel.

Ik begrijp de keus niet om PS2 zo te laten vallen..
Er zijn nog winkels genoeg die schappen vol hebben met PS2 spellen. Zou het kunnen afspelen van PS2 spellen op de PS4 geen handige manier zijn om van die (dervende) voorraad af te komen voor de winkels? Zij hadden dit bij Sony kunnen aankaarten.
avatar van Jdci
Jdci ( 4 ) 04-11-2013 22:55
Wellicht dat al deze multimedia functionaliteit later komt, volgens mij zat DLNA er ook niet vanaf het begin bij de PS3 op.
Het is allemaal softwarematig volgens mij, dus via een firmware update kan het makkelijk.

Misschien dat ze zoiets hebben dat ze eerst willen zien of het ding gekraakt worden, en dan dmv een aantrekkelijke update, die meer doet dan alleen een hack dichten mensen weer terug over de streep willen trekken.

Het BC verhaal lijkt me idd iets voor Gaikai, ben ook zeer benieuwd of dit gaat werken, en niet tig keer uitgesteld word.