Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Recap Budgetgaming Smash Dag 7 december 2014

Al lange tijd was er op de forums van deze site een plan gaande om een informele ontmoeting onder bezoekers van Budgetgaming te organiseren. Al tijden werd gebrainstormd, met ideeën als een barbecue in het hart van Nederland tijdens de zomervakantie. Animo was er genoeg, maar aan enige (interesse voor) organisatie was er gebrek. Wat een eventuele samenkomst betrof was het weer maandenlang stil.

Aan het begin van november werd de stilte rondom een eventuele meet-up onder Budgies en Budgettes echter eindelijk doorbroken door onze enige echte Miiverse MVP, Samael_blackwing. Jazeker, de pompoen die onze website elk begin van de week voorziet van vers eShop-nieuws in zijn eigen, unieke stijl. Naar aanleiding van een razend enthousiasme omtrent de release van Super Smash Bros. for Wii U, stelde hij voor om een heuse Budgetgamingdag te organiseren. Het plan was om met z’n allen helemaal los te smashen tot onze vingers ervan bloedden, en dan wel op jl. zondag 7 december.Het evenement nam plaats in het middelpunt van het pittoreske Oost-Brabantse landschap, in de ‘lichtstad’ Eindhoven om precies te zijn. De stad van Philips, PSV en paddenstoelensoep van een zekere Kerstpompoe... Samael, ook wel bekend als ‘Den Drie Belangrijken P’s’. Onze gastheer had zijn appartement omgebouwd tot een waar smashpodium, compleet met grote lege witte muur waarop het beeld haarscherp geprojecteerd kon worden via een krachtige beamer. Natuurlijk waren om niet te vergeten ook de Wii U en diverse controllers in alle paraatheid op deze koude en bewolkte zondagmiddag.

Rond 14:00 kwamen de Budgeteers één voor één binnen in het knusse stulpje, om warm onthaald te worden door señor Pompoenhoofd. Tevens werden we verwelkomd door zijn prachtige gamecollectie en een poes die niet vies was van een Pokémon-esque Krabaanval. Langzamerhand stroomde de woonkamer vol, en werd de eettafel klaargezet voor alle versnaperingen en soepen. De comfortabele banken waar je lekker in kon zakken en nooit meer uit wilde komen waren gauw bezet, evenals alles wat maar leek op een stoel. Uw schrijver van dit artikel was niet fortuinlijk genoeg om een comfortabel plekje te claimen, waardoor hij door zijn falen lekker op zijn derrière mocht plaatsnemen naast de gezellige kerstboom. Nadat iedereen gearriveerd was met de auto, trein of luchtballon, kon de smashmarathon eindelijk beginnen.We begonnen met waarvoor we gekomen waren: 8-PLAYER SMASH BATTLES!!! Wegens gebrek aan online support in deze modus, was er des te meer reden om voor een bijeenkomst als deze te zorgen. Wat ik met alle zekerheid ervan kan zeggen: het was een knotsgek KO-festijn, en hoe kleiner het speelveld hoe chaotischer het werd. Spelers van alle niveaus waren erbij: mensen die nog nooit een Smash Bros.-titel hadden aangeraakt, en ervaren spelers die zelfs mee hebben gedaan met wedstrijden. Sterk in de game of niet; iedereen had plezier in het vermorzelen van ieders alter ego en om ze naar de maan en sterren te lanceren. Als het niet in realiteit kan en mag, dan maar zo. Dat zouden meer mensen moeten doen. Aan participatiegraad was er in elk geval geen enkel gebrek: iedereen beleefde plezier binnen en buiten Smash, en daar ben ik heel tevreden om!

Natuurlijk kan menig gamer niet zijn of haar grote hobby uitoefenen op een lege maag. Ondertussen kaanden en nuttigden we de snacks en het drinken die de meesten zelf hadden meegenomen, evenals de speciale koekjes en soepen die onze Brabantse gastheer voor ons had klaargemaakt. Qua diverse ‘zoeten baksels’ (zoals hij het leuk verwoordde) kregen we een keuze uit een weelde van smaken: chocolate chip, kaneelsiroop, vanille-kokos, en de toch niet zo zoete maar heel speciale zeezout-zonnebloempittenkoekjes. Verder werd stevig met gehakt en bieflappen gevulde groentesoep geserveerd, tezamen met bospaddenstoelensoep voor de vegetariër. Tenslotte kregen we brood toegediend om zo op te eten of te dippen in de soep, waaronder naturel vloerbrood, rozemarijn-zeezoutbrood, en de persoonlijke favoriet van Lars330: bananenbrood! De schrijver was tijdelijk niet bereikbaar voor commentaar, zo druk was die bezig met het zoveel mogelijk verorberen van alle voedsel en het denken dat hij zich in een paradijs bevond.Willekeurig smashen met vier, vijf, zes, zeven of acht alsmaar wisselende spelers ging door tot een uur of achttien. Vervolgens planden we een 4-Player Free For All Tournament, en enkele initiatiefnemende heren zonderden zich even af om een wedstrijdschema op te zetten. Drie levens, geen voorwerpen, Omega Big Battlefield. Dat was de deal, waarmee we gingen strijden voor de top drie beste spelers en de beruchte titel van ‘de beste van de slechtsten’! Helaas moest Darynn al eerder weg, maar zijn hantering van het personage Lucina schopte zeker kont en hij was een van de meest vaardige spelers. Verder waren Nintendogamer’s Dark Link en Ziberius met zijn volslagen irritante Sonic tevens de smaakmakers die respectievelijk als eerste, tweede en derde waren geëindigd. Rfrodo, die nog nooit Smash gespeeld heeft, werd verrassenderwijs vierde in dit toernooi!

Na de Free For All Tournament besloten we er een 6-Player Team Battle Tournament erachter te plakken. De heren met ruimtelijk inzicht trokken zich weder terug in een kamer om een zo eerlijk mogelijk schema op te stellen met teams van drie. De groepen werden goed ingedeeld, en we konden hard tekeer gaan in de laatste paar matches van deze zondagavond. Helaas verloor mijn dream team met Doobieters’s King Dedede en Britterd’s Zero Suit Samus tijdens de finale. Wat voor wedstrijd er ook gaande was, iedereen had er zichtbaar plezier in om in te maken of ingemaakt te worden.Er ging een gerucht rond dat er een duistere deal gaande was tussen Ziberius en Rfrodo in de trant van matchfixing. Uw verslaggever was niet in staat geweest tot de waarheid te komen, die hoogstwaarschijnlijk voor de eeuwigheid in de doofpot gestopt is… geintje. Gelukkig ontstond er geen smash in realiteit en bleef iedereen achteraf gewoon ongedeerd. We waren verbazend punctueel: stipt om 20:00 waren we klaar met de finale en was deze Budgetgamingdag tot een einde gekomen. De meesten vertrokken toen huiswaarts, variërend van richting de Randstad tot het gezellige zuiden.

Wat kan ik zeggen? Deze dag barstte van leuke, verrassende en lachwekkende momenten. Enkele uitschieters waren onder andere dat nieuwelingen van de serie het opmerkelijk goed deden en goed overleefden, een gigantische Kirby-fissa, de ongeloof van TripleJay dat hij een-na-laatste werd nadat hij hoogstpersoonlijk heeft gezorgd voor een KO-fest, en heel erg knullige manieren om KO te gaan, waaronder die van mijn Captain Falcon...Hierbij wil ik tot slot graag iedereen die aanwezig was bedanken voor de gezelligheid en participatie tijdens deze tot dusver unieke happening. Ook wil ik onze ‘most valued host of the day’ Samael_blackwing nog nadrukkelijk in de spotlights zetten voor zijn bijzondere gastvrijheid, kookkunsten en last but not least zijn uiterst ijverige inzet om deze Budgetgaming Smash Dag te realiseren. Via privéberichten, de boards en social media verliepen de instructies voor alles wat we moesten weten erg duidelijk en soepel. Uiteraard was het ook superleuk om eindelijk andere members in levenden lijve te zien, waar normaal ieder zich verschuilt achter een gebruikersnaam en avatar. Een dikke vette pluim voor het alles in goede banen leiden en vanzelfsprekend deze gezellige dag, ik heb er erg van genoten! Of er in de (nabije) toekomst nog meer initiatieven zullen volgen weet nog niemand, maar ik kijk er erg naar uit!

Trouwens, voordat ik het vergeet: onder + B van Jigglypuff doet pijn. Héél erg veel pijn. :)

Geplaatst door Linguist op 13-12-2014
Aantal keer bekeken: 6521

Laatste reacties

avatar van Doobieters
Doobieters ( 24236   97) 13-12-2014 21:33
Tof stuk, heel leuk geschreven! De dag zelf was ook heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar
avatar van Ziberius
Ziberius ( 2005 ) 13-12-2014 21:55
Het was onwijs leuk en voor herhaling vatbaar!! Maareh, ik was tweede en Nintendogamer 3de

Ik voel trouwens de liefde naar Sonic nog steeds...
avatar van Fant
Fant ( 12220   1) 13-12-2014 21:59
Tof dat dit realiteit is geworden Was me iets te ver weg, ik haat SSB en ik ben een sociaal drama, maar anders was ik graag langsgekomen
avatar van Azkirby
Azkirby ( 343 ) 13-12-2014 22:09
Het was voor mij ietjes te ver weg, maar zeker leuk om te lezen!
Ook natuurlijk geniaal dat dit tot zijn stand is gekomen en niet is verwaterd zoals de meeste afspraken... (geintje)
avatar van Heliosfive
Heliosfive ( 336 ) 13-12-2014 22:11
Geweldig idee en uitstekende uitvoering! Ik had me ook willen aanmelden maar vond helaas de game niet zo interessant. Blij dat jullie je vermaakt hebben!

PS: De foto's zijn piepklein. Zijn ze resized voor het artikel en zo ja worden ergens anders nog de originele foto's geplaatst?
avatar van UserVerwijderd
UserVerwijderd ( 8270 ) 13-12-2014 22:15
Was echt super gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!
avatar van Xor
Xor ( 22349   284) 13-12-2014 22:27
Quote:
Tof dat dit realiteit is geworden Was me iets te ver weg, ik haat SSB en ik ben een sociaal drama, maar anders was ik graag langsgekomen

En ik dacht dat ikzelf een sociaal drama was .

Leuke column. Op een paar rare zinnen na is dit wel een goede column(rare zinnen als in zinnen dat raar klonken voor mij :/). Blijft jammer dat er geen groepsfoto is gemaakt(en dat ik nooit zal achter komen hoe de auteur van deze column in het echt eruit ziet ;p)

4 jaar na de eerste officiele BG-dag is er een nieuwe (sort-of) BG-dag aangebroken. En dit keer zelfs in het huis van een BG member.(BG-dag 2015 in Eindhoven(Samael huis)? ;p).

Misschien zou het een goed idee zijn om op de BG-dag een zaal te huren en bijv. de hele dag in dat zaal te gamen?(dat een paar members z'n consoles en misschien ook z'n games meenemen. Zo kan er bijv. samen worden gespeeld en/of tournooien worden gehouden enz.).
avatar van Lars1216
Lars1216 ( 4382 ) 13-12-2014 22:32
Quote:
Geweldig idee en uitstekende uitvoering! Ik had me ook willen aanmelden maar vond helaas de game niet zo interessant. Blij dat jullie je vermaakt hebben!

PS: De foto's zijn piepklein. Zijn ze resized voor het artikel en zo ja worden ergens anders nog de originele foto's geplaatst?

Zijn telefoon foto's dus mogelijk heeft dat er iets mee te maken.

Ik baal nog steeds dat ik niet kon komen. volgende keer in het noorden van het land please.
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 13-12-2014 22:51
Quote:
[..]

En ik dacht dat ikzelf een sociaal drama was .

Leuke column. Op een paar rare zinnen na is dit wel een goede column(rare zinnen als in zinnen dat raar klonken voor mij :/). Blijft jammer dat er geen groepsfoto is gemaakt(en dat ik nooit zal achter komen hoe de auteur van deze column in het echt eruit ziet ;p)

4 jaar na de eerste officiele BG-dag is er een nieuwe (sort-of) BG-dag aangebroken. En dit keer zelfs in het huis van een BG member.(BG-dag 2015 in Eindhoven(Samael huis)? ;p).

Misschien zou het een goed idee zijn om op de BG-dag een zaal te huren en bijv. de hele dag in dat zaal te gamen?(dat een paar members z'n consoles en misschien ook z'n games meenemen. Zo kan er bijv. samen worden gespeeld en/of tournooien worden gehouden enz.).


Linguist staat er wel op hoor

Edit:
Ik weet niet of de foto's expres blurry zijn vanwege privacy oid, ik heb wel iets hogere kwaliteit varianten.
avatar van TRV
TRV ( 1999 ) 13-12-2014 23:13
Erg leuk geschreven, duidelijk gedaan door iemand met affiniteit voor linguïstiek.

Volgende keer hoop ik ook te komen!
avatar van Curly1991
Curly1991 ( 2039 ) 13-12-2014 23:25
Het stukje is erg leuk geschreven en het klinkt als een gezellige dag boordevol smash gevechten
Ik vind het nog steeds jammer dat ik er niet bij kon zijn. Maarja volgende keer beter ;)
avatar van TripleJay
TripleJay ( 612 ) 14-12-2014 00:18
Was zeker een geslaagd dagje!
Prima stukje Ling!
avatar van Xerxes
Xerxes ( 2041   10) 14-12-2014 00:23
Leuk stukje! Maar ben nu wel benieuwd wat onder + B mer Jigglypuff is.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16105 ) 14-12-2014 00:25
Eindhovuhhhhhhh!!
avatar van Nintendogamer
Nintendogamer ( 235   2) 14-12-2014 00:27
Top samengevat! Was een erg geslaagde dag.
avatar van DragonflySoldier
DragonflySoldier ( 5902 ) 14-12-2014 01:51
Leuk stuk Ling! Was er graag bij geweest! En door dit stuk baal ik nog meer dat ik er niet bij was
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 14-12-2014 02:02
Rol: Community event manager
Gaaf stuk, man!
Was echt een toffe dag. Ik had geen betere groep kunnen wensen na het uitnodigen van random vreemden op 't internet .

Zo welkom als de site voelde toen ik me hier nog niet zo heel lang geleden inschreef, zo verwelkomend probeerde ik te zijn.
Ik weet nog mijn eerste moment na inloggen - de weggeefcorner stond bovenaan en er werden games vergeven. Ik besloot wat gba bootlegs weg te doen via dat topic en toen raakte ik verslaafd.

Al gauw delete arabyus mijn eerste post waarna ik me een echte budgetgamer voelde.

Daarna kwam Ginneschrik met zijn awesome giveaways waarmee hij de 'community spirit' een boost probeerde te geven en toen had ik al in mijn achterhoofd dat ik ook best iets voor de budgetgamers wou doen... toen de 8 player modus werd aangekondigd dacht ik ook meteen: dat + mijn beamer = feest!

Echt een geweldige groep mensen waarvan ik hoop dat ik ze weer mag treffen.

De krabaanval doet mijn kat trouwens erg goed, maar ze wil Pay Day helaas nog niet leren...
avatar van Britterd
Britterd ( 60 ) 14-12-2014 13:18
Leuk Ling en nogmaals bedankt Niels!
avatar van Hoime
Hoime ( 181 ) 14-12-2014 16:54
Haha super goed stuk Ling.

Nu wachten op de volgende wedstrijd, mijn Pikachu eist revanche.
avatar van T.Pennings
T.Pennings ( 3862 ) 14-12-2014 19:25
Leuk stukje! Baal er toch wel een beetje van dat ik die dag niet kon.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 14-12-2014 19:55
Rol: Community event manager
Ik hoop hiermee aanzet te hebben gegeven tot toekomstige dagen... maar als over een half jaartje niets materialiseert dan ga ik me er weer mee bemoeien!
avatar van Tumbler
Tumbler ( 2049 ) 14-12-2014 20:23
Quote:
Ik hoop hiermee aanzet te hebben gegeven tot toekomstige dagen... maar als over een half jaartje niets materialiseert dan ga ik me er weer mee bemoeien!

Over een half jaar is je eten wat je nog over had zeker weer bijna op?
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 14-12-2014 20:31
Rol: Community event manager
Ik hoop het tumbler, ik hoop het.

130 dagen groentesoep is ook zo saai.
avatar van Atalea
Atalea ( 260 ) 15-12-2014 09:06
Superleuk geschreven Ling! Jamner dat ik er niet bij kon zijn though..
avatar van UserVerwijderd6
UserVerwijderd6 ( 760 ) 15-12-2014 09:31
Quote:
Ik hoop hiermee aanzet te hebben gegeven tot toekomstige dagen... maar als over een half jaartje niets materialiseert dan ga ik me er weer mee bemoeien!


Geen zorgen Niels, Goldblum regelt wel iets!

Ik vind het nog jammer dat ik er niet bij was!
avatar van JBjeroen
JBjeroen ( 1186 ) 15-12-2014 09:40
Erg leuk stuk om te lezen! Het is dat het zo ver bij mij vandaan was anders had ik gekeken of ik ook aanwezig kon zijn!
Verder ook een dikke pluim voor Samael, dat hij deze dag zo goed heeft georganiseerd!
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 15-12-2014 09:46
Rol: Community event manager
Quote:
[..]


Geen zorgen Niels, Goldblum regelt wel iets!

Ik vind het nog jammer dat ik er niet bij was!


Inderdaad jammer. Ik regel een hele dag speciaal om jou te ontmoeten. Nodig nog wat anderen uit zodat het niet zo opvalt en dan kom je niet eens opdagen!
avatar van Robbinvz
Robbinvz ( 109 ) 15-12-2014 10:58
Ziet er heel gezellig uit! Mooi gamen ook op zo'n muur!
avatar van Sabin5995
Sabin5995 ( 3260 ) 15-12-2014 11:08
Het was een erg geslaagde dag. Voor mijn gevoel heb ik veel meer gesproken met iedereen dan gegamed. Daarvoor ging ik ook, om jullie in het echt te zien en dat is gelukt. Zeker voor herhaling vatbaar! Samael_blackwing heeft trouwens echt z'n best gedaan en dat wordt enorm gewaardeerd.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 17-12-2014 00:13
Lieve mensen, bedankt voor het reageren iedereen ! Dat doet me heel erg goed en de mensen die erbij waren Voor diegenen die er niet bij konden zijn maar wel wilden, niet getreurd: het is zo te lezen super ontvangen en wie weet zullen er meer van zulke dagen in het vervolg gebeuren. Maak je borst maar nat !

Wijze les voor mezelf: voortaan zal ik de plaatjes hotlinken naar grotere en beter kwalitatieve foto's. Dat is een goede oplossing voor deze piepkleine 500 x 293-foto's die hier normaal voor screenshots gehanteerd worden...

Weledele heer Samael, alle waardering voor je organisatie is gegund ! Je hebt het fantastisch voor mekaar gekregen, en dat zie je ook weer terug in de lovende reacties.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 17-12-2014 09:42
Rol: Community event manager
Met een beamer wordt het al gauw gaaf! Veel leden kwamen ook zelf met ideeen (zoals Femina, die de erg vermakelijke maar slaap-kostende whatsapp-groep heeft aangemaakt). Bovendien had ik een heel lief familielid die vanuit belgie kwam helpen met poetsen terwijl ik met meubels aan het schuiven was en koekjesdeeg aan het snoepen was.

Het gaat straks leuk worden, iedere 3 maanden ergens in het land naartoe trekken voor een middagje gamen!
Ik onthoud alles wat hier en op de app voorbij komt - dus ik ga mensen zeker houden aan het mogen occupyen van moeders huis in 't noorden, bbq-en in de tuin in 't zuiden en een heuse housewarming vóór het huis volstaat met spullen en we niet meer erin passen.
avatar van Darynn
Darynn ( 397 ) 17-12-2014 09:48
Quote:
Leuk stukje! Maar ben nu wel benieuwd wat onder + B mer Jigglypuff is.


Ik laat het je wel een keer zien als je wil ^^
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 17-12-2014 18:18
Ik zag het net pas, maar er staat onder het artikel "Geplaatst door Linguist op 13-12-2012"

TIME MACHINE MADNESS
avatar van Ktugach
Ktugach ( 13629   142) 17-12-2014 20:01
Rol: Administrator
Quote:
Ik zag het net pas, maar er staat onder het artikel "Geplaatst door Linguist op 13-12-2012"

TIME MACHINE MADNESS


Whoepsie :) Nu niet meer :)