Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gezocht: Systemsellers

Let op: Dit artikel houdt geen rekening met de daadwerkelijke mogelijkheid of een game gemaakt kan worden in verband met licenties en restricties.

Als gamer duik ik vaak weg in een fictieve wereld. Urenlang onttrek ik me van de werkelijkheid en bevind ik me in een wereld waarin ik het lot van de wereld bepaal. Bewapend met een zwaard en schild, mijn vuisten of een pokébal ga ik mijn digitale vijanden te lijf, soms tot diep in de nacht.

Op avonden dat ik tot in de vroege uurtjes doorspeel, omdat ik die ene baas eventjes niet kan verslaan, val ik maar moeilijk in slaap. Als ik dan eenmaal toch in slaap ben gevallen gebeurt het meer dan eens dat ik de wondere wereld van digitale pracht in mijn dromen nog even verder verken. Dit is dan ook de inspiratie tot deze column; gamers mogen dromen over ultieme systemsellers. Voor welke game zou ik direct een Nintendo 3DS, WiiU, Playstion 4 of Xbox One kopen?

New Nintendo 3DS
De New Nintendo 3DS verkoopcijfers zijn beter dan de cijfers van de Nintendo 3DS XL. Toch heb ik het nieuwste model van Nintendo’s handheld voorlopig aan me voorbij laten gaan. Het kenmerkt de Japanners dat ze vooral stug vasthouden aan hun eigen ideeën en oude concepten en weinig luisteren naar hun community. Toch lijkt hier nu eindelijk wat verandering in te komen want Nintendo laat ons op dit moment stemmen op characters die we graag als DLC in Super Smash Bros voor de WiiU willen. Eindelijk krijg ik enigszins het gevoel dat Nintendo naar me begint te luisteren.Hoe vet zou het zijn als Nintendo eens ECHT naar zijn community gaat luisteren door ons een ultieme top 50 aan NES games samen te laten stellen. Het werkt simpel in mijn ogen; iedereen met een Nintendo account kan inloggen op de nintendo.com alwaar ze hun tien favoriete NES games aller tijden aan mogen vinken. Nintendo telt de stemmen, maakt een top 50 en zet dit op een New Nintendo DS cartridge. Bundel dit met een exclusieve New Nintendo 3DS: NES Edition compleet met unieke retro print en Nintendo kan mijn geld bijschrijven op hun bankrekening. The Ultimate Nes Collection: Mario 1, 2 en 3, de eerste twee Zelda games, die fantastisch oude Turtles en Gremlins games, de klassiekers Metroid, Donkey Kong en Megaman plus nog een stuk of 35 andere topgames. Wie kan daar toch nou nee tegen zeggen? Wat mij betreft mag dit trouwens ook gebeuren voor de Super Nintendo.

ps. Telefoons en emulators kunnen tegenwoordig ook erg veel maar dat speelt lang niet zo lekker als een New Nintendo 3DS. Daarnaast willen we allemaal dat Nintendo gewoon blijft bestaan, toch?

WiiU
Ik denk dat Nintendo’s WiiU over het algemeen erg ondergewaardeerd wordt door gamers. Wanneer er gekozen wordt voor een next-gen console zal er vrijwel altijd gekozen worden voor de Playstation 4 of de Xbox One zonder er ook maar een moment aan te denken dat de WiiU ook een erg mooie console is. Het probleem is dat third parties deze console maar weinig ondersteunen. Echte blockbusters van Ubisoft, Electronic Arts of Naughty Dog zijn er niet of zijn beduidend mindere versies dan de versies uitgebracht voor de consoles van Sony en Microsoft.Of Nintendo zich qua consoleverkoop ooit weer kan gaan meten met Sony en Microsoft is sterk de vraag. Het moment waarop gamers de console WEL in huis gaan halen is het moment waarop er een Pokémon (MMO)RPG voor de WiiU wordt uitgebracht. Op de dag dat deze game in de winkel ligt ben ik waarschijnlijk twee weken ‘ziek’. Ik ben er klaar voor! Ik geloof dat het erg veel werk is om een wereld zo groot als Skyrim te bouwen, en dan hebben we het nog niet eens over 721 Pocket Monsters. Nintendo mag daarom wat mij betreft beginnen met Kanto en de eerste 151 Pokémon, daar waar het in 1996 allemaal begon. Ik heb eerder gezegd dat ik geen fan van downloadable content ben, maar iedere nieuwe regio gevuld met Pokémon zou ik simpelweg niet kunnen weerstaan. Hoe vet zou het zijn als je samen met al je vrienden een raid kan doen om Mewto in een utieme battle te verslaan om vervolgens te hopen dat JIJ degene bent die Mewto vangt.

Alsjeblieft meneer Iwata; geef ons een Pokémon game op de WiiU in een 3D wereld. Combineer dit met een Real Time Battle systeem en een goede online ondersteuning en laat de glorietijden van uw bedrijf herleven!

Playstation 4 / Xbox One
Voor de Playstation 4 en de Xbox One is het wat lastiger. Als we naar The Order 1886 en Titanfall kijken kunnen we concluderen dat een volledig nieuwe IP geen garantie is om een console te verkopen. Ook remakes blijken allerminst systemsellers, zo was de vooraf geweldig klinkende Halo: The Masterchief Collection niet bepaald een succes. Sony kondigde laatst een remake aan van God of War III en Microsoft deed hetzelfde met Gears of War I. Het klinkt allemaal leuk en aardig maar waarom krijgen de fans hier ook niet in één keer alle delen van de series bij? Nee, remakes gaan er ook niet voor zorgen dat een console goed verkoopt.In mijn droom zag ik Ryu uit StreetFighter vechten tegen Cervantes uit Soul Calibur. Ik pleit daarom ook voor een ultieme fighting game waarin alle bekende vechtspellen vertegenwoordigd zijn. Het zou ongeveer StreetSoulGuiltyFatalMortalKingofTekken (SSGFMKoT) gaan heten denk ik… Het werkt simpel; gamers krijgen de volledige vrijheid welke vechters ze in hun spel willen. Bij het spel zit een code waarmee je je eerste 30 vechters kan downloaden. Dit zijn alle karakters die nooit in een spel als eindbaas zijn verschenen en jij bepaalt wie je wilt hebben. Wil je de Jin, Hwoarang, Bruce en de rest uit Tekken, geen probleem. Wil je liever een mix van alle fighting games, dat kan ook! Door het spel in verschillende modi uit te spelen kan je eindbazen uit de series vrijspelen. In de Streetfighter mode waarin je niet om elkaar heen kan lopen ontgrendel je Akuma uit StreetFighter. In de bloederige Mortal Kombat mode unlock je Shao Kahn. En in de Soul Calibur mode waarin wapens verplicht zijn unlock je Algol. Vanzelfsprekend kunnen alle vechters uit de verschillende series het ook tegen elkaar opnemen en blijft SSGFMKoT niet beperkt tot het vechten per serie. Het spel werkt trouwens met een coins systeem; je verdient munten door het spel te spelen, combo’s te maken en te winnen. Met deze muntjes ‘koop’ je vervolgens weer nieuwe karakters. Hoe meer je speelt, hoe sneller je alle karakters tot je beschikking hebt.

Een andere game die ik graag wil zien is een goede Marvel game waarin alle superhelden samenkomen en dan heb ik het niet over een nieuwe Marvel Ultimate Alliance. Ik wil een mix van Final Fantasy, The Elder Scrolls en The Witcher in een Marvel jasje met minstens zoveel superhelden als in Lego Marvel Super Heroes. Ik wil quests doen in een party die ik zelf samen stel. Ik wil Groot uit Guardians of the Galaxy samen met Wolverine uit X-men en Thor uit The Avengers het op laten nemen tegen alle kwaad uit Marvels universum. Ik wil Venom er van overtuigen dat hij niet goed bezig is en hem overhalen om met mijn bazenteam mee te vechten. Niet op een saaie hack & slash manier maar op een goede verhaal vertellende manier. En waarom niet eigenlijk? Aan de bioscopen merk je dat Marvel steeds populairder wordt. Laatst zag ik de trailer van Ant-man voor het eerst en een nieuwe hype is geboren. Aan het iets te enthousiaste geroezemoes in de zaal merkte ik dat ik zeker niet de enige was die de datum direct in zijn agenda heeft gezet. Marvel verdient een goede game, Marvel is er klaar voor. De films bewijzen keer op keer dat het een geweldig universum is, nu de games nog! Hoe ik hem zou noemen? Awesome Marvel is Awesome! Of misschien toch maar iets anders verzinnen…Conclusie
Hoewel ik zelf een Playstation 4 en een WiiU heb staan kan ik niet anders concluderen dat er op dit moment te weinig system sellers zijn. Vooral de Playstation 4 en de Xbox one lijken het belangrijker te vinden om remakes uit te brengen in plaats van echt goede nieuwe games. Persoonlijk heb ik mijn system seller voor de Playstation 4 al gevonden in Bloodborne. Toch kan ik me voorstellen dat games van From Software niet voor iedereen zijn weggelegd en voor de rest hebben bijvoorbeeld games als Killzone: Shadow Fall, Infamous: Second Son en The Order 1886 ook niet echt gebracht wat er van ze verwacht werd.

Voor de Xbox One geldt eigenlijk hetzelfde. Microsoft heeft het geprobeerd met Halo: The Masterchief Collection, Titanfall en Sunset Overdrive maar ook deze games hebben de verwachtingen niet helemaal waar kunnen maken. Misschien dat Uncharted 4 en Halo 5 de games zijn waar de communities op zitten te wachten maar het verzinnen van nieuwe, grote gameconcepten schijnt toch niet mee te vallen. Nintendo heeft nog wel een leuk ijzertje in het vuur met Splatoon. Het is alleen jammer dat de WiiU qua third party support erg veel onder doet voor de consoles van Sony en Microsoft. Voor veel mensen is dat dan ook een geldige reden om de WiiU sowieso niet te kopen…

Heb jij hier al eens over je droomgame nagedacht? Wat is voor jou een system seller? Waar zou jij direct een console, handheld of PC voor kopen? Discussier er lekker op los!

Geplaatst door Rick Van Der Linden op 08-05-2015
Aantal keer bekeken: 8139

Laatste reacties

avatar van Inousha
Inousha ( 41 ) 08-05-2015 11:40
Ik wil gewoon een nieuwe Bloody Roar. Is toch niet zoveel gevraagd?
avatar van Tyto_alba
Tyto_alba ( 488 ) 08-05-2015 11:48
Xenoblade Chronicles X is een reden om een Wii U te kopen. Met Project Cars, COD, Guitar Hero, Disney Infinity 3.0, Fatal Frame V en alle LEGO spelletjes heeft de U voldoende 3rd party spellen. Alleen geen voetbal.
avatar van Thatanas
Thatanas ( 681 ) 08-05-2015 11:50
Laat ook maar.

Let op: Dit artikel houdt geen rekening met de daadwerkelijke mogelijkheid of een game gemaakt kan worden in verband met licenties en restricties.

Dat haalt heel je column onderuit, kom op zeg. Daarnaast is GoW-remake helemaal niet aangekondigd en heeft TMCC prima verkocht.
avatar van Royce84
Royce84 ( 33 ) 08-05-2015 11:59
Infamous SS was voor mij de reden om een PS4 aan te schaffen.
Spel heeft me niet teleur gesteld. Killzone wel...

Maar wat mij betreft een nieuwe IP in de vorm van just cause meets dead island / rising?
Daarvoor zou ik een XBONE aanschaffen
avatar van Dutchman
Dutchman ( 7 ) 08-05-2015 12:03
Quote:
Laat ook maar.

Let op: Dit artikel houdt geen rekening met de daadwerkelijke mogelijkheid of een game gemaakt kan worden in verband met licenties en restricties.

Dat haalt heel je column onderuit, kom op zeg. Daarnaast is GoW-remake helemaal niet aangekondigd en heeft TMCC prima verkocht.

Er is wel een GoW (3) remake aangekondig......
avatar van Ow2124fwe32
Ow2124fwe32 ( 164 ) 08-05-2015 12:07
Ik vind Infamous Second Son helemaal geen tegenvaller.
Voldeed volledig aan mijn (hoge) verwachtingen.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 08-05-2015 12:16
Quote:
Hoe vet zou het zijn als Nintendo eens ECHT naar zijn community...

Hahaha. Hahahahaha. Whahahahaha.

Zou fijn zijn maar ik hoop dit al jaren. Met de Smash Ballot en hun bevestiging dat ze weten dat er een enorm Amiibo te kort is laat een beetje doorschemeren dat ze niet in een hoge toren hun geld zitten te tellen. Maar het kan wel veel, VEEL beter met een hand te reiken naar die harde kern van volgers die ze in 3 decennia hebben verzameld.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 08-05-2015 12:18
Rol: Community event manager
Ze zijn al veel meer in-touch met hun fans sinds miiverse dan dat ze ooit waren... of dan de meeste andere non-indie ontwikkelaars.

Mij hoor je niet klagen.Je leest het wel af en toe, maar horen niet!
avatar van Tailsknux
Tailsknux ( 1851 ) 08-05-2015 12:24
De reden dat ik ben overgestapt van Nintendo naar Sony is dat Nintendo alleen maar dezelfde soort games bleef maken en porten. Goed voorbeeld: op de huidige generatie zijn 5 Zelda's uitgekomen, waarvan er maar liefst 3 ports zijn.

Helaas doet Sony (en Microsoft) nu precies hetzelfde. Scheelt mij in ieder geval weer een hoop geld aan games.
avatar van AknoWWillie
AknoWWillie ( 2037 ) 08-05-2015 12:28
Ik wil Duck Hunt op mijn new 3DS XL met een wireless shotgun graag!
avatar van XEvolutionX
XEvolutionX ( 190 ) 08-05-2015 12:29
Halo MCC heeft zo'n 2 miljoen exemplaren weggezet op een installed base van 12 miljoen. Dat is een uitstekende score hoor. En Titanfall tikt zelfs meer dan 2,5 miljoen aan en dat toen de base nog niet eens over de 10 miljoen zat wat consoles betreft. Nu de game multi gaat zullen de aantallen van een 2e deel nog wel toenemen.
Ik weet niet wat men dan moet verwachten en begrijp ook niet waarom je ze niet succesvol noemt :S. MS blijkt sowieso altijd beter in staat om exclusieve titels te verkopen. dat zag ik vroeger bij mijn werk al aan de cijfers die we konden opvragen. Sony verkocht in de breedte veel meer games naarmate de jaren vorderden maar titels als Halo en Gears haalden aantallen waar uncharted bijvoorbeeld niet aan kom komen. Ook al is de kwaliteit van Uncharted eveneens torenhoog.

Dat je de games zelf niet waardeert... tja dat kan. Ik vond Titanfall veruit de tofste shooter van het jaar met een heerlijke besturing. Zeker 4 maanden gespeeld met veel plezier.

Maar verder kan ik me goed vinden in je verhaal als je het over de hoeveelheid Top titels hebt die je niet mag missen. Daar schieten de xbox en de ps4 in tekort. Zelf heb ik alle consoles staan maar de ps4 is te lang koest geweest naar mn zin en op de one speel ik vooral multiplatformers.

avatar van Rickk1986
Rickk1986 ( 936 ) 08-05-2015 12:49
Quote:
Laat ook maar.

Let op: Dit artikel houdt geen rekening met de daadwerkelijke mogelijkheid of een game gemaakt kan worden in verband met licenties en restricties.

Dat haalt heel je column onderuit, kom op zeg.


Want fantaseren in een column mag niet?

Quote:
Halo MCC heeft zo'n 2 miljoen exemplaren weggezet op een installed base van 12 miljoen. Dat is een uitstekende score hoor. En Titanfall tikt zelfs meer dan 2,5 miljoen aan en dat toen de base nog niet eens over de 10 miljoen zat wat consoles betreft.
Ik weet niet wat men dan moet verwachten en begrijp ook niet waarom je ze niet succesvol noemt :S.Ik had het anders kunnen verwoorden, misschien had ik kunnen zeggen dat ze de hype niet volledig waargemaakt hebben, dat klinkt net ff wat anders. Halo MCC dreigde in het begin vooral door de online problematiek echt te gaan floppen. Titanfall bleek voor erg veel mensen niet lang genoeg leuk. Wereldwijd is dit cijfermatig best oké natuurlijk maar in mijn kennissenkring, die bestaat uit best veel gamers, ken of hoor ik echt niemand die een Xbox One heeft gekocht. Ook niet voor Halo MCC en Titanfall.

Persoonlijk heb ik maandenlang Destiny gespeeld, maar was dit bij gebrek aan beter? Was ik gewoon verslaafd aan het verzamelen van loot (en het upgraden daarvan vooral)? Was het de community? Het spel biedt in ieder geval niet de diepgang waar we op hoopten. Dat zorgt ervoor dat ,nu ik het spel een tijd heb laten liggen, behoorlijk saai vind. Veel gamers daar na een maand al doorheen.

Wel goed om te lezen trouwens dat er hier meerdere mensen zijn die de PS4 voor InFamous hebben gehaald en dat het spel ze niet teleurgesteld heeft. Misschien stel ik te hoge eisen?
avatar van Savescreen
Savescreen ( 593   1) 08-05-2015 12:50
Ik denk dat er voor iedereen vast wel iets van een systeem seller zit op de meeste consoles. Maar voor 1 game is het een dure aankoop dus ja dan maar niet.

Ik wil erg graag bloodborne spelen maar de PS4 heeft op dit moment echt verder niks voor mij naast multiplats. Die speel ik wel op PC.
Tegen de tijd dat er wat meer leukere games uit zijn die ik wil zijn we vast ook wel weer een paar jaar verder. Dan hebben genoeg games en de console prijsdrops. Scheelt ook weer
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 08-05-2015 13:02
Elke console heeft vaak in het 1e en soms nog 2e jaar van de levenscyclus een relatief laag aantal echte systemsellers. Dat was zo bij de Wii, PS3 en 360 (alhoewel de laatste 1 jaar na launch Gears of War kreeg, de game die voor mij het echte next gen gevoel gaf destijds), het is niet anders bij de WiiU, PS4 en Xbone.

Voor mij wordt de WiiU pas dit jaar het echt waard, met Starfox en Yoshi, maar pak ik graag nog Mario Kart en een paar andere games uit de vorige jaren mee. PS4 heeft voor mij relatief weinig, naast DriveClub met een heel jaar uitstel nu ook nog eens Uncharted van eind 2015 tot ergens in 1e helft van 2016 uitgesteld. Bloodborne is wel een systemseller, maar niet mijn genre. Verder zie ik op korte termijn niet zoveel uitkomen wat echte unieke systemsellers zijn.

Xbone heeft vooralsnog helemaal niks voor me eigenlijk. Halo is naar mijn gevoel gestorven met het vertrek van Bungie, sinds 343 het heeft opgepakt lijkt de glans er toch vanaf. Veel diehard ex-Halo fans die ik spreek hebben de overstap naar Destiny gemaakt, ook vaak icm met de PS4, maar die game valt toch ook wat tegen. Er is voor mij geen enkele reden, zelfs geen uitgestelde game, dit jaar om een Xbone te halen. Daar kan zelfs Tomb Raider niks aan veranderen eind dit jaar, want die timed exclusive komt ook ergens na een maandje of 6 gewoon op de PS4 uit. De enige plek waar je Uncharted EN Tomb Raider kan spelen volgend jaar.

Raar maar waar, eigenlijk ben ik nog het meest tevreden met de Vita die ik sinds launch in mijn bezit heb. Ondanks dat Sony de 1st party AAA support uit handen heeft laten vallen, komt er genoeg 3rd party uit, niet alleen indie maar ook full releases, waar ik het meeste geld uitgeef. Zelfs de remakes heb ik veel fun mee op de Vita, ik hoop dat Oddworld New 'n Tasty Vita versie spoedig uitkomt, gratis crossbuy na krijgen van PS4 versie met PS+ onlangs.

Grim Fandango is nu ook een leuke PS+ deal voor een tientje, eveneens PS4 & Vita versie crossbuy. Heb zelfs twee PSTV's gekocht omdat die games daar ook op te spelen zijn!
avatar van AnubisNefer
AnubisNefer ( 1665 ) 08-05-2015 13:03
Leuke column Yolo!

Als die ulti-fighter komt, beat ik je ass wel met Smoke ;-)

en je stelt geen hoge eisen, mbt Infamous heb je gewoon gelijk. Voor de leek (en dus niet fan van de series) stelt inFamous gewoon teleur. Maar dat doet Killzone ook met je. Ik had mijn eigen kop ingeslagen als ik voor die game op lauch 60 euro had neergelegd. Killzone heeft totaal geen ziel.

En wat mij betreft mag je wat frequenter hier je ei kwijt. (hint @budgetgaming redactie)
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 7882 ) 08-05-2015 13:11
Een Mario 64/Sunshine/Galaxy-achtige game op Wii U, dat mis ik nog echt. Die echte 3d platformers (zoals Yooka-Laylee) mogen weer terugkomen van mij. PS4 mist nog een Ratchet & Clank en Uncharted. Die hadden wel al wat eerder mogen komen. Verder vind ik een nieuwe IP als The Order veelbelovend. Eerste deel was wat tegenvallend misschien maar nieuwe IP en nieuwe hardware... Ik geef het je te doen. Ben benieuwd naar een vervolg. Bloodborne was prima, Driveclub kende te veel problemen in het begin maar loopt nu ook wel. Xbox One heeft ook wat nieuwe IP's gehad en leuke exclusives gehad/in ontwikkeling. Naast Forza, Titanfall en Halo vind ik Xbone helemaal niet zo slecht. Gears of War kan ons nog wel eens wegblazen (hopelijk). Ben niet ontevreden met de games tot nu toe, maar er zit een stijgende lijn in.
avatar van XEvolutionX
XEvolutionX ( 190 ) 08-05-2015 13:26
@rick
Goede avater trouwens :). Maar ik begrijp je dan al wat beter. Ligt wellicht net aan je omgeving. In mijn omgeving heeft iedereen een One. In NL en wereldwijd is dat wel ietwat afwijkend want de ps4 doet het qua verkopen een flink stuk beter. Toevallig van de 3-4 vrienden met die One hebben deze allemaal gehaald voor Titanfall. Ik had de One al bij launch al keek ik direct uit naar de game. De PS4 heb ik gekocht toen Infamous uitkwam dus ook ik deed er aan mee. Vond de game ook erg tof. Alleen naast Infamous en het herspelen van TLOU is het een beetje ingekakt voor mij.
avatar van YoghurtBij
YoghurtBij ( 1281 ) 08-05-2015 13:51
Wacht maar totdat Uncharted 4 begin volgend jaar uitkomt
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 08-05-2015 13:55
Quote:
Wacht maar totdat Uncharted 4 begin volgend jaar uitkomt


Als er geen 2e delay achteraan komt tot kerst 2016, omdat ze liever met de kerstverkopen de game launchen...

Zie ook het DriveClub geneuzel, was launchgame nov 2013, zou vervolgens begin 2014 uitkomen, toen werd het stil en uiteindelijk was de game er bijna een jaar later okt 2014. En eigenlijk was het toen nog wachten op de patches die de game compleet moesten maken, dus officieel zie ik begin 2015 als werkelijke launchdatum voor die game.
avatar van Zorewin
Zorewin ( 246 ) 08-05-2015 14:01
Als je marvel Ultimate alliance zoekt stel ik voor is in Marvel Heroes te duiken.. Spel is meesterlijk goed!
avatar van The Goon
The Goon ( 509   1) 08-05-2015 14:17
WiiU heeft diverse malen een opleving gehad dankzij bepaalde games (MarioKart / Smash Brothers) dus de column is bij voorbaad al invalide. Dat de cijfers zich niet kunnen meten met de vroegere pieken is waar. Neemt niet weg dat de Wii liet zien dat de markt anders is en dat er hele andere variabelen zijn om een grotere afzet te garanderen. Verder natuurlijk wat leuk gebrabbel in de ruimte maar een column zou wat scherper en onderbouwder mogen als je echt een punt wil maken.
avatar van Rubans
Rubans ( 495 ) 08-05-2015 14:23
Als ze Kingdom Hearts 3 uitbrengen, koop ik direct een PS4!
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 08-05-2015 14:33
Systemsellers komen simpelweg steeds later in de nieuwe generatie vanwege de steeds langere ontwikkelingstijd. Remasters zijn dan redelijke zoethouders die snel op de markt gebracht kunnen worden.

We hebben nu al veel IP's met compleet nieuwe engines gehad en als straks de eerste iteraties van Halo en Uncharted daar nog bij komen zal het daarna vast een stuk sneller gaan. De fundering staat en de devs kunnen nu meer focus leggen op alles daaromheen om een systemseller te maken.
avatar van Egg Citizen
Egg Citizen ( 474   1) 08-05-2015 14:39
Quote:
Ik wil Duck Hunt op mijn new 3DS XL met een wireless shotgun graag!


Ik zie het al voor me... de eerste filmpjes op youtube van mensen die hun 3DS XL in de lucht gooďen om het echte duckhunt effect te krijgen :p.
Spel kan je dan maar paar keer spelen voordat je weer een nieuwe 3DS moet aanschaffen... goede cashing methodiek voor Nintendo zeg ik :p.

Waar ik wel oog voor heb voor WIIU... een nieuwe Mario RPG.

Voor PS4 niet zeker, maar misschien weer een echt geweldige Final Fantasy, grafisch pracht en praal, speltechnisch geweldig diepgaand met makkelijke controls en verhaal als van ouds meeslepend.

XBOX ONE: Zou een spel uit moeten brengen waarbij de camera echt tot zijn recht komt... waarbij het daadwerkelijk toevoegd in plaats van afleid/ verergerd... good luck with that :s.
avatar van Ow2124fwe32
Ow2124fwe32 ( 164 ) 08-05-2015 14:55
Quote:
Als ze Kingdom Hearts 3 uitbrengen, koop ik direct een PS4!

Daar wacht ik ook al op sinds ik Kingdom Hearts 2 op de PS2 heb gespeeld.
Ik beide games ondertussen maar op de PS3 opnieuw gekocht.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2108 ) 08-05-2015 15:28
Quote:
The Ultimate Nes Collection: Mario 1, 2 en 3, de eerste twee Zelda games, die fantastisch oude Turtles en Gremlins games, de klassiekers Metroid, Donkey Kong en Megaman plus nog een stuk of 35 andere topgames. Wie kan daar toch nou nee tegen zeggen?

Ik. Komaan zeg, games die je al hebt gespeeld (en misschien zelfs nog hebt) zijn een reden om meer dan 100 euro te steken in een nieuwe console? Belachelijk.

Alleen Nintendo geraakt ermee weg met telkens dezelfde dingen uit te brengen, of het nu exact hetzelfde is of in een nieuw jasje. Dat moet ophouden.

Voor mij is Xenoblade Chronicles X wat me een Wii U gaat doen kopen. De twee andere current-gen consoles heb ik niet en ze hebben niets dat me interesseert.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 08-05-2015 16:10
Quote:
WiiU heeft diverse malen een opleving gehad dankzij bepaalde games (MarioKart / Smash Brothers) dus de column is bij voorbaad al invalide. Dat de cijfers zich niet kunnen meten met de vroegere pieken is waar. Neemt niet weg dat de Wii liet zien dat de markt anders is en dat er hele andere variabelen zijn om een grotere afzet te garanderen. Verder natuurlijk wat leuk gebrabbel in de ruimte maar een column zou wat scherper en onderbouwder mogen als je echt een punt wil maken.


Dat wil ik toch nauwelijks een opleving noemen als de hardware verkopen maar minimaal omhoog zijn gegaan, met totale verkopen na 2.5 jaar in de markt op een 9 mln units, waar de PS4 in 1.5 jaar tijd al rond de 22 mln units verkocht zit. En dat zonder dergelijke hele grote IP's uit als Uncharted.

Als ik zie dat de jaarlijkse verkopen van de WiiU van een 2,7 mln naar 3,4 mln of iets dergelijks stijgen na release van Mario Kart/Smash Bros, dan is er werkelijk iets grondig mis.

De Wii is een 'one day fly' of beter gezegd een 'one generation fly' gebleken voor Nintendo, waar de N64 er 30 mln units verkocht, de Gamecube net aan 20 mln, was de Wii een bijzondere uitschieter die niet als leidend mag worden genomen voor Nintendo hardware sales. Eigenlijk is WiiU compleet in de lijn met verwachting mbt verkopen als je het zo bekijkt.

Nintendo heeft zelf ook wel gezien dat de Wii verkopen aan een doelgroep was die het geen fluit uit maakt dat er weer nieuwe hardware is, die spelen in 2020 nog net zo graag op de originele Wii met hun Wiimote en WiiFit hardware als in 2006, met de games die op een hand te tellen is als attach rate. Daarom wil Nintendo ook zo graag die core gamer weer aan zich binden, die kopen nieuwe hardware en nieuwe games, niet de casuals die de massa van Wii verkopen genereerde...
avatar van Rickk1986
Rickk1986 ( 936 ) 08-05-2015 16:36
Quote:
[..]

Ik. Komaan zeg, games die je al hebt gespeeld (en misschien zelfs nog hebt) zijn een reden om meer dan 100 euro te steken in een nieuwe console? Belachelijk.

Alleen Nintendo geraakt ermee weg met telkens dezelfde dingen uit te brengen, of het nu exact hetzelfde is of in een nieuw jasje. Dat moet ophouden.

Voor mij is Xenoblade Chronicles X wat me een Wii U gaat doen kopen. De twee andere current-gen consoles heb ik niet en ze hebben niets dat me interesseert.


Dat komt omdat Nintendo van bovengenoemde het langst mee gaat. Ik denk juist dat er veel (jonge) gamers zijn die deze games niet of nauwelijks hebben gespeeld. Win/win voor zowel Nintendo als gamers. :)
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 08-05-2015 17:10
Quote:
[..]Alleen Nintendo geraakt ermee weg met telkens dezelfde dingen uit te brengen, of het nu exact hetzelfde is of in een nieuw jasje. Dat moet ophouden.
Alleen Nintendo.

En Ubisoft. En EA. En Activision. En Sony. En Microsoft. En Capcom. En Square-Enix. En en en.
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 08-05-2015 17:27
Wow! I'm blown away.... wat een leuk en uitstekend geschreven stukje infotainment want hier spreekt het hart van een echte hardcore gamer! Mijn complimenten Rick en ik hoop binnenkort hier weer iets van jou te lezen. ;-D
avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 08-05-2015 19:01
Niet dat het de Wii U gelijk tot een succes maakt, maar ik geloof wel dat Splatoon op kort en langer termijn een system seller wordt.
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2108 ) 08-05-2015 19:29
Quote:
Dat komt omdat Nintendo van bovengenoemde het langst mee gaat. Ik denk juist dat er veel (jonge) gamers zijn die deze games niet of nauwelijks hebben gespeeld. Win/win voor zowel Nintendo als gamers. :)

Die jonge gamers willen de nieuwste releases spelen, niet iets wat uit hun zicht is gemaakt in de oertijd.

Daarbij, degene die het idee voorstelt, Rick, is allesbehalve zo'n jonge gamer die ze nog nooit heeft gespeeld. :)
Quote:
En Ubisoft. En EA. En Activision. En Sony. En Microsoft. En Capcom. En Square-Enix. En en en.

Dat is een vrij recent fenomeen dat gelanceerd is toen ze beseften dat ontwikkelen voor consoles met HD graphics heel duur was.

Die remasters voegen tenminste nog iets toe. Ze worden ook lang niet zo gehyped als de zoveelste Nintendo re-release.

Sequels zoals Call of Duty waar alles gewoon in een nieuw jasje gestoken wordt zijn er minder. Op dat vlak is Nintendo koning.
avatar van Notorious_roy
Notorious_roy ( 817   3) 08-05-2015 19:45
En dit soort artikelen blijft de reden waarom ik van mening ben dat Budgetgaming bij hun leest moet blijven. Wat een hoop onzin
avatar van Swizard
Swizard ( 827 ) 08-05-2015 19:47
Quote:
En dit soort artikelen blijft de reden waarom ik van mening ben dat Budgetgaming bij hun leest moet blijven. Wat een hoop onzin

Helemaal ja. Je komt hier voor cheap games en game releases, niet voor matig geschreven artikelen
avatar van Malistix
Malistix ( 1348   2) 08-05-2015 20:03
na 60 uur bloodborne nog lekker bezig in new game + en ik vind nogsteeds nieuwe dingen, ps4 heeft inderdaad zijn eerste échte system seller. de Wii u heeft er verreweg het meeste voor mij maar ik zou dat systeem toch niet graag kopen zonder eerst een xbox of een ps4 of een goede pc te hebben, al met al komen er meer system sellers aan dit jaar :)
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 08-05-2015 20:05
Quote:
[..]Dat is een vrij recent fenomeen dat gelanceerd is toen ze beseften dat ontwikkelen voor consoles met HD graphics heel duur was.

Die remasters voegen tenminste nog iets toe. Ze worden ook lang niet zo gehyped als de zoveelste Nintendo re-release.

Sequels zoals Call of Duty waar alles gewoon in een nieuw jasje gestoken wordt zijn er minder. Op dat vlak is Nintendo koning.
Is de grap met spellen van Ubisoft niet dat het allemaal hetzelfde spel is, maar dan met een ander uiterlijk?

Volgens mij is Nintendo echt niet erger dan andere developers als het op vervolgen aankomt, een nieuw jasje in een Mario of Zelda game stelt echt niet minder voor dan de vernieuwing in CoD, GTA, noem ze maar op. Maar dat zijn natuurlijk allemaal meningen.
avatar van JJNL77
JJNL77 ( 45 ) 08-05-2015 20:38
Mario kart 8 ftw
avatar van Nr|Five
Nr|Five ( 457 ) 08-05-2015 22:07
Met betrekking tot een goede Mavel game zou ik een ieder aanraden om Marvel Heroes te installeren / spelen. Een goed uitgewerkte f2p game voor de pc, van de maker van Diablo 2. Een MMO-ARPG.

Www.marvelheroes.com
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 08-05-2015 22:33
Quote:
[..]
Is de grap met spellen van Ubisoft niet dat het allemaal hetzelfde spel is, maar dan met een ander uiterlijk?

Volgens mij is Nintendo echt niet erger dan andere developers als het op vervolgen aankomt, een nieuw jasje in een Mario of Zelda game stelt echt niet minder voor dan de vernieuwing in CoD, GTA, noem ze maar op. Maar dat zijn natuurlijk allemaal meningen.

Wat dat betreft is er denk ik wel veel meer keuze op de andere consoles, al is dat deze generatie *nog* niet het geval. Koop een Wii U en er is niet heel erg veel keus als je niet van Nintendo games houdt. Op de andere consoles kun je doorgaans makkelijk zonder de CoD's, AC's en GTA's.
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 08-05-2015 23:35
Quote:
[..]

Wat dat betreft is er denk ik wel veel meer keuze op de andere consoles, al is dat deze generatie *nog* niet het geval. Koop een Wii U en er is niet heel erg veel keus als je niet van Nintendo games houdt. Op de andere consoles kun je doorgaans makkelijk zonder de CoD's, AC's en GTA's.
Ik snap dat er meer spellen zijn op de andere consoles, daar heb ik het niet echt over. Maar om in te gaan op je punt, imo is de variatie onder Nintendo spellen vrij groot. Animal Crossing lijkt niet op Mario, Metroid is heel iets anders dan Zelda. Fire Emblem is geen Advance Wars. Mario Kart heeft wel Mario's hoofd erop, maar is (duh) geen platformer. Pokémon, Smash Bros, Xenoblade, Splatoon, Pushmo, Pikmin, Starfox etc.

Ik kan me niet voorstellen dat er serieus mensen zijn die niet één IP van Nintendo leuk zouden vinden, tenzij ze gewoon een probleem hebben met kleuren. Heel Nintendo zomaar opzij schuiven vind ik echt onvoorstelbaar (maarja, dat kan aan mij liggen).
avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2108 ) 09-05-2015 00:34
Quote:
Is de grap met spellen van Ubisoft niet dat het allemaal hetzelfde spel is, maar dan met een ander uiterlijk?

Assassin's Creed waarschijnlijk wel. Maar ze hebben nog andere series, zoals Rayman. Dat laatste hebben ze trouwens vernieuwd en heel leuke platformspellen gemaakt.
Quote:
Volgens mij is Nintendo echt niet erger dan andere developers als het op vervolgen aankomt, een nieuw jasje in een Mario of Zelda game stelt echt niet minder voor dan de vernieuwing in CoD, GTA, noem ze maar op. Maar dat zijn natuurlijk allemaal meningen.

Call of Duty is elke keer hetzelfde spel, maar Grand Theft Auto is veel veranderd over de jaren. Het helpt natuurlijk dat ze niet elk jaar een vervolg van dat laatste uitbrengen.

Het beste voorbeeld van hoe Nintendo gestagneerd is en er toch elke keer mee weg komt is The Legend of Zelda. Elke keer praktisch hetzelfde spel in een nieuw jasje sinds ze een formule ervan hebben gemaakt. En wanneer ze iets nieuws proberen schreeuwen de fans moord en brand (The Wind Waker), totdat het ge-re-released wordt natuurlijk (The Wind Waker HD)!

Nog een ander goed voorbeeld is Pokémon. Ook elke keer hetzelfde spel met zelfs dezelfde twists in het verhaal, alleen met wat verfijningen en meer Pokémon. En dan heb je nog al de remakes.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 09-05-2015 01:04
Rol: Community event manager
Quote:
[..]

Assassin's Creed waarschijnlijk wel. Maar ze hebben nog andere series, zoals Rayman. Dat laatste hebben ze trouwens vernieuwd en heel leuke platformspellen gemaakt.
[..]

Call of Duty is elke keer hetzelfde spel, maar Grand Theft Auto is veel veranderd over de jaren. Het helpt natuurlijk dat ze niet elk jaar een vervolg van dat laatste uitbrengen.

Het beste voorbeeld van hoe Nintendo gestagneerd is en er toch elke keer mee weg komt is The Legend of Zelda. Elke keer praktisch hetzelfde spel in een nieuw jasje sinds ze een formule ervan hebben gemaakt. En wanneer ze iets nieuws proberen schreeuwen de fans moord en brand (The Wind Waker), totdat het ge-re-released wordt natuurlijk (The Wind Waker HD)!

Nog een ander goed voorbeeld is Pokémon. Ook elke keer hetzelfde spel met zelfs dezelfde twists in het verhaal, alleen met wat verfijningen en meer Pokémon. En dan heb je nog al de remakes.


Dus jij wilt zeggen dat Link's awakening, four swords, ocarina of time, skyward sword en link between worlds hetzelfde spel is in iets andere jasjes?

Dat is alsof je zegt dat Spider-man dezelfde film is als iron man, maar dan in een ander jasje.
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 09-05-2015 06:33
Wat een negatief gezeur weer van sommige jeugdige BG members die doen of ze al meer dan 35 jaar in de games wereld vertoeven en daarom alle wijsheid in pacht hebben! BAH....

Laat je niet kisten Rick of de mond snoeren zeikerds heb je overal en ten alle tijden! ;-D
avatar van Sigpro
Sigpro ( 1508 ) 09-05-2015 09:43
Quote:
Ik wil gewoon een nieuwe Bloody Roar. Is toch niet zoveel gevraagd?


Amen to that! Wacht er zelf al jaren op
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 09-05-2015 09:53
Quote:
[..]
Ik snap dat er meer spellen zijn op de andere consoles, daar heb ik het niet echt over. Maar om in te gaan op je punt, imo is de variatie onder Nintendo spellen vrij groot. Animal Crossing lijkt niet op Mario, Metroid is heel iets anders dan Zelda. Fire Emblem is geen Advance Wars. Mario Kart heeft wel Mario's hoofd erop, maar is (duh) geen platformer. Pokémon, Smash Bros, Xenoblade, Splatoon, Pushmo, Pikmin, Starfox etc.

Ik kan me niet voorstellen dat er serieus mensen zijn die niet één IP van Nintendo leuk zouden vinden, tenzij ze gewoon een probleem hebben met kleuren. Heel Nintendo zomaar opzij schuiven vind ik echt onvoorstelbaar (maarja, dat kan aan mij liggen).

Ik bedoelde het ook in de trend "meer van hetzelfde" en dat je dan meer alternatieven hebt als je iets meer van hetzelfde vindt :) Kleur zou trouwens best wel een van de oorzaken kunnen zijn denk ik. Persoonlijk heb ik het tegenovergestelde en hou ik echt niet van teveel bruin en grijs in spellen.

Quote:
[..]


Dus jij wilt zeggen dat Link's awakening, four swords, ocarina of time, skyward sword en link between worlds hetzelfde spel is in iets andere jasjes?

Dat is alsof je zegt dat Spider-man dezelfde film is als iron man, maar dan in een ander jasje.

Ik denk juist eerder het jasje teveel dezelfde stijl is met dezelfde kleuren en hetzelfde thema. De persoon die het jasje draagt is telkens anders, maar mensen zien alleen hetzelfde ogende jasje wat al drie decenia lang gedragen wordt
avatar van Rensbier
Rensbier ( 26 ) 09-05-2015 10:12
Nieuwe Conkers Bad Fur Day!!!
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 09-05-2015 10:14
Nice en hopelijk wordt deze ook weer zo'n toffe game als zijn voorganger! ;-D
avatar van Wouwter
Wouwter ( 1959 ) 09-05-2015 11:28
Quote:
[..]

Assassin's Creed waarschijnlijk wel. Maar ze hebben nog andere series, zoals Rayman. Dat laatste hebben ze trouwens vernieuwd en heel leuke platformspellen gemaakt.
[..]
Assassin's Creed, Far Cry, Watch Dogs. Iemand had een review geschreven dat over elk van die series kon gaan.

Quote:
Call of Duty is elke keer hetzelfde spel, maar Grand Theft Auto is veel veranderd over de jaren. Het helpt natuurlijk dat ze niet elk jaar een vervolg van dat laatste uitbrengen.

Het beste voorbeeld van hoe Nintendo gestagneerd is en er toch elke keer mee weg komt is The Legend of Zelda. Elke keer praktisch hetzelfde spel in een nieuw jasje sinds ze een formule ervan hebben gemaakt. En wanneer ze iets nieuws proberen schreeuwen de fans moord en brand (The Wind Waker), totdat het ge-re-released wordt natuurlijk (The Wind Waker HD)!

Nog een ander goed voorbeeld is Pokémon. Ook elke keer hetzelfde spel met zelfs dezelfde twists in het verhaal, alleen met wat verfijningen en meer Pokémon. En dan heb je nog al de remakes.
Pokémon en Zelda zijn telkens hetzelfde maar GTA verandert veel over de jaren? GTA wordt mooier, maar is niet veranderd sinds ze van topdown naar 3D gingen.
avatar van Berserko
Berserko ( 5 ) 09-05-2015 15:43
Ik heb tot nu toe alleen voor street fighter consoles gekocht.
Het begon met super nintendo met street fighter II.
Vervolgens dreamcast voor street fighter III.
Daarna PS3 voor street fighter iV.
En zit nu te wachten op street fighter V om dan pas een ps4 te gaan halen. En zo blijft de traditie nog doorlopen ook.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 09-05-2015 15:59
Quote:
Ik heb tot nu toe alleen voor street fighter consoles gekocht.
Het begon met super nintendo met street fighter II.
Vervolgens dreamcast voor street fighter III.
Daarna PS3 voor street fighter iV.
En zit nu te wachten op street fighter V om dan pas een ps4 te gaan halen. En zo blijft de traditie nog doorlopen ook.


Haha mooi verhaal. Dat had ik eigenlijk alleen met SFII en de SNES, om niet in de arcadehal op die knoppen te hoeven rammen en guldens te blijven gooien in die hongerige machine!
avatar van Berserko
Berserko ( 5 ) 09-05-2015 18:00
heh, heb menig steden afgezworfen om arcadehallen te vinden en de guldens er doorheen te jagen, nu zijn ze nergens meer te vinden.
De knoppen in de arcadehal waren trouwens erg goed bij street fighter II, hoe harder je op die knoppen ramde, hoe meer damage je deed, dit was helaas alleen bij street fighter II kast het geval, heb zo iets nooit meer terug gezien.
avatar van Spellevent
Spellevent ( 477 ) 09-05-2015 22:49
Quote:
[..]
Assassin's Creed, Far Cry, Watch Dogs. Iemand had een review geschreven dat over elk van die series kon gaan.


Ubisoft: the game.

En het is inderdaad die eenheidsworst. De engine wordt gerecycled, logisch want zeer duur om te ontwikkelen, maar spelconcepten op macroniveau (kom we maken weer een fps), ok (want je kan nog eindeloos creatief zijn), maar microniveau (miniminigame in de vorm van een toren die beklimt of vrijspeelt zodat je weer een deel van de map unlockt? Toen ik in het langnaaruitgekeken Watch Dogs dit weer zag verschijnen (hoewel nét iets anders, maar het voelde als een kunstmatige hobbel) moest ik toch bijna huilen. En zelfs het wél originele Shadow of Mordor heeft zo'n verdraaide klimtoren, wat een onzin zeg. Dat heeft zo'n game toch helemaal niet nodig (vrij naar Herman Finkers).
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 09-05-2015 23:07
Quote:
heh, heb menig steden afgezworfen om arcadehallen te vinden en de guldens er doorheen te jagen, nu zijn ze nergens meer te vinden.
De knoppen in de arcadehal waren trouwens erg goed bij street fighter II, hoe harder je op die knoppen ramde, hoe meer damage je deed, dit was helaas alleen bij street fighter II kast het geval, heb zo iets nooit meer terug gezien.


Geld ging in die tijd te hard en inkomsten waren er te weinig om de verslaving op die manier te kunnen blijven volhouden in de arcadehal... Dus de SNES + SFII was een uitkomst, even een investering, maar vervolgens wist je precies wat je kwijt was voor de komende tijd

Bouw je eigen arcade/gamehal thuis zou ik zeggen, alleen een origineel SFII arcade cabinet zal prijzig worden...