Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Special: Lego Dimensions Sets

Nu de NFC figuren, ook wel Toys-to-life genaamd, sinds kort ook in de Budgetgaminglijsten staan (er komen er binnenkort meer bij), wordt het ook langzaamaan tijd om de nodige artikelen uit te testen en te kijken wat jullie van dit soort items vinden! Daarom beginnen we deze week met reviews over losse sets die je kunt kopen voor Lego Dimensions. De afgelopen maand zijn er nieuwe sets uitgekomen in de Lego Dimensions-serie: je kunt nu onder andere aan de slag met The Doctor uit Doctor Who, Cole en Kai uit Ninjago, Bart en Krusty de Clown uit The Simpsons en Unikitty van The Lego Movie.

Om dit te vieren gaan we nog even terugkijken naar een paar sets die al eerder zijn gereleased. We beoordelen ze voor je op bruikbaarheid in de game, hun looks en op hoe leuk ze zijn om in het spel mee te spelen. Deze week gaan we aan de slag met de Level Packs van Portal en The Simpsons, daarnaast gaan we jullie meer vertellen over de Fun Packs van Legolas en niemand minder dan spaceshipfanaat Benny. De ratings worden gegeven in de vorm van 1-5 Budgies.

Portal Level Pack
De Portal-set is één van de sets die naar mijn mening toont dat Lego zeker niet alleen voor kinderen is. Het bevat een minifiguur van hoofdrolspeelster Chell, de Companion Cube en een Sentry Turret.Het minifiguur van Chell wordt geleverd met een heuse Portal-gun. De NFC-basis heeft daarnaast Aperture Science erop afgebeeld staan. Het figuurtje is cool en heeft twee gezichten, een boos en een normaal gezicht. In Lego Dimensions is het, net als in de originele game, mogelijk om met de Portal-gun te schieten om wormgaten te creëren en zo van de ene naar de andere locatie te kunnen komen. Het enige nadeel is dat, buiten het extra Portal-level, Chell niet erg bruikbaar is. Ze kan alleen op specifieke locaties portals schieten en als ze op vijanden schiet gebeurt er weinig. Wel heeft ze dezelfde springvaardigheid als Wyldstyle, waardoor je deze dames soms kunt vervangen met elkaar.

De extra items bestaan uit niets minder dan de Companion Cube, die natuurlijk niet mag ontbreken, en de Sentry Turret. Beide zijn hele goede keuzes om erbij te voegen, want als je aan Portal denkt, denk je natuurlijk al snel aan de Companion Cube. Het is goed om deze binnen de game terug te zien. Ook dit keer is de Cube eigenlijk alleen nuttig om te gebruiken als zwaar object dat je op een schakelaar kunt leggen, maar dat past wel bij de originele functionaliteit van deze kubus.
De Sentry Turret daarentegen is een stuk bruikbaarder, je kan hem neerzetten zodat hij op vijanden schiet, of Chell kan erop zitten en zo al rondlopend op alles schieten wat los- en vastzit. Dit is werkelijk heel tof gedaan en maakt de Sentry Turret erg handig ingame.Bij het level pack krijg je natuurlijk ook een extra level waarin GlaDOS nogmaals de kans krijgt om flink op je te experimenteren. Dit level is fantastisch vanwege meerdere redenen. Ten eerste vanwege het feit dat Wheatley terug van weggeweest is, de zwevende robot die jou eerder al in Portal 2 bijstond. Daarnaast zijn de originele stemmen gebruikt voor zowel Wheatley als GlaDOS. Tot slot is het level simpelweg een ‘trip down memory lane’, van de gebruikelijke experimentkamers van GlaDOS, tot een bezoekje aan het oude Aperture Science. Ook de verschillende Gels die je moest gebruiken voor de puzzels zijn terug. De kerst op de taart is het feit dat de puzzels daadwerkelijk uitdagend zijn en, ook al is alles in Lego, precies zo aanvoelen als de levels uit Portal zelf en dat is echt een prestatie.

Weliswaar zijn Chell en de Companion Cube niet al te bruikbaar in de gewone game, het level wat erbij wordt geleverd is briljant en de gedetailleerdheid waarmee de figuren zijn uitgevoerd is super. Naar mijn mening is dit één van de beste sets tot nu toe.The Simpsons Level Pack
Deze set was bij de release de enige die zich afspeelt rondom The Simpsons. Weliswaar bezoek je The Simpsons al in het hoofdverhaal, maar je krijgt alleen toegang tot de extra hubwereld als je deze set in je bezit hebt. Sinds deze maand kan dit dus ook met Bart en Krusty. Het voordeel met Homer is alleen wel dat je er dus nog een extra level bijkrijgt.Het Homer Lego figuur, komt samen met zijn NFC-basis welke een print draagt die enigszins op zijn shirt lijkt. Het figuur zelf ziet er prima uit, maar is niet nieuw binnen de Lego-serie; eerder zat deze onder andere al bij de Kwik-E-Mart-set. Wel is het blikje Buzz Cola wat erbij zit een cool detail. Binnen de game heeft Homer diverse vaardigheden die goed bij hem passen. Zo kan hij bijvoorbeeld met een enorme boer ruiten breken. Of wanneer je Homer boos maakt, wordt hij enorm groot en kan zich hij door grote objecten heen slaan.

Verder zit bij de set ook de roze auto van Homer, die weliswaar iets weg heeft van de auto uit de serie, maar qua details valt het toch wat tegen. Ingame komt de roze bak wat meer overeen met het echte exemplaar en wanneer je deze upgradet kan die veranderen in een soort boot (de Homercraft) of onderzeeër (de SubmaHomer). Tijdens het spel is dit wagentje verder nuttiger dan je zou denken, hij kan namelijk met drie kabels grote hekken opentrekken, of andere obstakels verwijderen die je op je pad tegenkomt. Daarnaast is de auto ook vrij snel, waardoor het een redelijk handig vervoersmiddel is.Het derde item is de televisie met een paar leuke details, zoals de afstandbediening die op de televisie ligt, de televisieserie die op het scherm te zien is en de videorecorder die je er onder kunt zien staan. Wanneer je de TV upgradet wordt het een televisiecamera en uiteindelijk zelfs een robot. Ingame is de televisie ook redelijk bruikbaar, wanneer je hem namelijk weghaalt van het Lego Dimensions-portaal explodeert die. Handig om stevige objecten mee op te ruimen. Daarnaast loopt die achter je aan, zodat je hem niet steeds mee hoeft te nemen.Het level wat erbij zit is redelijk tof en neemt je natuurlijk mee naar Springfield, je bezoekt Homer en Marge’s huis, de markt (met een chiliwedstrijd), een droom van Homer en de vuurtoren. Het zijn leuke locaties en voor The Simpsons fans is het genieten geblazen. Toch is de algehele rit naar mijn mening net iets te kort en de puzzels hebben een stuk simpelere insteek dan bijvoorbeeld het extra level bij Portal. De geheime kits die je kunt verzamelen zitten wel beter verstopt, wat weer meer uitnodigt tot het herspelen van het level.

Daarnaast zorgt deze set er zoals gezegd voor dat je toegang krijgt tot de hubwereld waar je kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt hier door heel Springfield heen onrust zaaien en dat is echt heel leuk om te doen. Van Homer’s huis, tot de nucleaire reactor, tot Krusty de Clowns pretpark, deze wereld zit vol met referenties. Het is jammer dat het extra level naar mijn mening net iets te kort is en dat de auto niet heel veel details bevat. De hubwereld en de bruikbaarheid van de figuren maken echter heel veel goed.Lord of the Rings Legolas plus Arrow Launcher Fun Pack
Legolas, de scherpschutter onder de elven, is nu ook te krijgen voor Lego Dimensions. Het is een heel tof Legofiguurtje, want zijn hoofd bevat twee gezichten waardoor je kunt wisselen tussen een kalme en een wat bozige uitdrukking. De outfit van Legolas is mooi gedetailleerd en ook de basis, waar je het figuurtje opzet, is mooi uitgevoerd met een pijl die onder het figuurtje doorloopt.Het Legolas figuur is niet volledig nieuw, eerder was deze al verkrijgbaar bij de Pirate Ambush Set (79008), maar aangezien deze set vrij duur is door de beperkte verkrijgbaarheid, is de Legolas Fun Pack momenteel de goedkoopste manier om aan dit figuurtje te komen.

Ingame kan Legolas pijlen schieten met een dodelijke accuraatheid, wanneer je de schietknop ingedrukt houdt, schiet hij tevens drie pijlen tegelijk. Hiermee is Legolas erg effectief in gevechten. Het enige nadeel is wel dat dit figuurtje verder weinig toevoegt aan de game. Er zijn zeer weinig puzzels die alleen met hem op te lossen zijn. Daarnaast heb je Legolas ook niet specifiek nodig om de Lord of the Rings hubwereld te openen, omdat je Gandalf al hebt ontvangen bij de starterset.Naast Legolas zit ook de Arrow Launcher in deze Fun Pack. Het is een redelijke Legobuild, maar het ziet er niet super gedetailleerd uit. Het is ook niet echt een wapen wat je, buiten het pijl en boog concept, direct associeert met Legolas, zoals je dat bijvoorbeeld wel doet met de Companion Cube bij de Portalset. Ook ingame voegt de Arrow Launcher weinig toe, het apparaat is enorm traag om rond te duwen. De pijlen die je afschiet zijn best dodelijk, maar door de traagheid van het herladen verliest het zijn effectiviteit. Wel is het zo dat als je hem upgradet je uiteindelijk ook met de Arrow Launcher drie pijlen kunt afschieten, maar dan moet je er al heel wat Studs in hebben geïnvesteerd. Hierdoor is de Arrow Launcher voornamelijk leuk voor de verzameling, maar ook niet meer dan dat.Benny en Benny’s Spaceship Fun Pack
Dan hebben we ook nog Benny en zijn ruimteschip. Benny is de altijd blije ruimteavonturier met een glimlachje. Op zijn pakje zie je het weggekraste planeetlogo, wat ook terug komt op de NFC-basis.Ingame is Bennie een tikje ADHD en schreeuwt hij zo nu en dan “Spaceship!”. Mede door de interactie met de andere figuren, zit je vaak met een grijns te spelen. Toch moet er gezegd worden dat zijn geschreeuw na een paar uur langzamerhand op je zenuwen kan gaan werken.

Benny’s beste kwaliteit is dat hij kan schieten met zijn laserpistool, wat echt kan helpen als er veel vijanden tegelijk op het scherm zijn. Ook kan hij glas breken met zijn Raygun en kan die computerterminals, een handige feature om Benny-specifieke minigames op te lossen. Benny opent alleen geen extra hubwereld. Dit komt omdat je hiervoor telkens één iemand nodig hebt van een serie en je Wyldstyle, die ook uit The Lego Movie komt, al bij de starterset krijgt.Uiteindelijk hebben we natuurlijk nog Benny’s Spaceship. Dit is een miniatuurversie van de eerder uitgekomen Benny’s Spaceship (70816). Ondanks de grootte in deze set is het best een mooie uitvoering. Waar het ruimteschip pas echt de show steelt is met de virtuele versie. Je kunt er namelijk mee vliegen! Dit werkt zelfs zo effectief dat je bij verhaallevels die van links naar rechts lopen, je soms gehele delen van het level (en daarmee de nodige puzzels) gewoon kunt overslaan. Denk bijvoorbeeld aan het The Simpsons level in de nucleaire reactor, of enkele van de Portal-puzzels. Ook in de hubwerelden maakt het ruimteschip het wel erg gemakkelijk om op hooggelegen gebieden te komen zoals Cloud Cuckoo Land of om over de muren van Mordor te vliegen in de Lord of the Rings hubwereld. Het ruimteschip kan ook nog eens schieten, waardoor dit item een tikkeltje te krachtig aanvoelt, maar tegelijkertijd wel één van de meest bruikbare voertuigen is die je momenteel kunt krijgen.Tot Slot
Dit waren de sets voor vandaag, of we het nog een keer gaan doen hangt er vanaf, maar het is in ieder geval duidelijk dat er momenteel een flinke diversiteit aan sets op de markt verkrijgbaar is. Kijk hieronder voor een overzicht van de aankomende waves. Speel jij momenteel met Lego Dimensions ófwel hou je deze in de gaten ófwel heb je er helemaal niks mee? Laat het weten in de comments!Geplaatst door Yorn Soeteman op 24-11-2015
Aantal keer bekeken: 6206

Laatste reacties

avatar van Cypher21
Cypher21 ( 15 ) 24-11-2015 09:11
Moet zeggen dat ik wel onder de indruk ben van Lego Dimensions.
Mijn zoontjes hebben het spel op de PS4, zit ERG goed in elkaar en in vergelijking met Skylanders in Disney Infinity (die ze ook hebben) is Dimensions een stuk interactiever.
Tussendoor je voertuigen upgraden (lees het lego figuur ombouwen) en iedere keer die puzzels op de portal oplossen.
Erg leuk spel, wel erg prijzig met al die extra's
Ze hebben nu Back to the Future en Simpsons level pack. van de Sint krijgen ze doctor who en portal.
avatar van Cryothic
Cryothic ( 103 ) 24-11-2015 09:23
Hij lijkt me erg leuk. En ik hou hem ook zeker in de gaten voor m'n kinderen.
Binnenkort krijgen ze Disney Infinity 3.0, simpelweg omdat we 1 en 2 hebben, en de prijzen van Infinity op dit moment een stuk gunstiger liggen.

Ik hoop dat de prijs van Dimensions gaat zakken zodra die niet meer exclusief bij BartSmit en Intertoys te koop is. Want de prijs houd me op dit moment wel wat tegen.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 24-11-2015 09:28
Het is wel echt een schandalig dure serie. Ik snap dat het LEGO is maar komop. 100 euro voor een game is echt te duur jongens. En dan moet je al die kleine doosjes er eigenlijk nog bij hebben ook.. Ik sla m even over als jullie het niet erg vinden :-)
avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 24-11-2015 11:02
Voor honderd euro gaat dit echt floppen, ik zou de prijs met vijfentwintig euro verlagen voor de feestdagen, en dan is het nog duur.
avatar van Cypher21
Cypher21 ( 15 ) 24-11-2015 12:16
Quote:
Voor honderd euro gaat dit echt floppen, ik zou de prijs met vijfentwintig euro verlagen voor de feestdagen, en dan is het nog duur.


Paar weken geleden via amazon.de besteld voor 81,90 incl verzendkosten.
Nog steeds prijzig inderdaad, maar wel het geld waard
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3800 ) 24-11-2015 12:22
Ik heb niet de indruk dat dit echt een succes is, of vergis ik mij?
avatar van Quorumz
Quorumz ( 124 ) 24-11-2015 12:38
heb het spel sinds de release date en het hoort bij 1 van de betere lego games. Soms zijn de levels wel erg lang uitgesmeerd en het kan het best pittige puzzels hebben.
de portal kut, back to the future kit en jurassic world kit komen met sinterklaas en kerst. nu spelen we met the simpsons, scooby doo (waanzinnig!) en is super women erbij gekomen (net als benny kan je met voertuig EN karakter vliegen dus in mijn ogen beter dan Benny). Is het duur? Lego is altijd duur en zo lang ik niet elk jaar een nieuwe portal hoef te kopen is best (itt disney infinty en skylanders) (ps volgens mij komt de hele ghostbuster level kit uit in januari)
avatar van Cypher21
Cypher21 ( 15 ) 24-11-2015 13:56
Quote:
heb het spel sinds de release date en het hoort bij 1 van de betere lego games. Soms zijn de levels wel erg lang uitgesmeerd en het kan het best pittige puzzels hebben.
de portal kut, back to the future kit en jurassic world kit komen met sinterklaas en kerst. nu spelen we met the simpsons, scooby doo (waanzinnig!) en is super women erbij gekomen (net als benny kan je met voertuig EN karakter vliegen dus in mijn ogen beter dan Benny). Is het duur? Lego is altijd duur en zo lang ik niet elk jaar een nieuwe portal hoef te kopen is best (itt disney infinty en skylanders) (ps volgens mij komt de hele ghostbuster level kit uit in januari)


Inderdaad, ik hoop alleen dat ze vasthouden aan het level pack gebeuren en op die manier nieuwe content toevoegen in tegenstelling tot infinity/skylanders waarbij je ieder jaar aan de bak bent
Lego heeft destijds aangegeven dat dit een 3 jarig concept is
avatar van Tesskeuh
Tesskeuh ( 708 ) 24-11-2015 18:08
Wij gaan het voor kerstmis kopen! kijk er wel naar uit..
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 25-11-2015 12:42
Quote:
heb het spel sinds de release date en het hoort bij 1 van de betere lego games. Soms zijn de levels wel erg lang uitgesmeerd en het kan het best pittige puzzels hebben.
de portal kut, back to the future kit en jurassic world kit komen met sinterklaas en kerst. nu spelen we met the simpsons, scooby doo (waanzinnig!) en is super women erbij gekomen (net als benny kan je met voertuig EN karakter vliegen dus in mijn ogen beter dan Benny). Is het duur? Lego is altijd duur en zo lang ik niet elk jaar een nieuwe portal hoef te kopen is best (itt disney infinty en skylanders) (ps volgens mij komt de hele ghostbuster level kit uit in januari)


De portal ... ><
avatar van Kowichi
Kowichi ( 2303 ) 25-11-2015 12:53
Ik vind het er zeker vet uitzien en ben een Simpsons fan maar kom op........ 100 euro voor alleen de basis game is echt te veel voor mij. Gelukkig heb ik nog genoeg games om te spelen en wacht ik wel tot het wat goedkoper wordt voor de ps4.
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 26-11-2015 12:39
Rol: Administrator
Ik heb net te horen gekregen dat, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld Skylanders, er niet elk jaar een nieuwe portal uit zal komen en het was al bekend dat ze hier nog drie jaar mee door gaan. Dus uiteindelijk scheelt dat misschien omdat je aanschaf dan langer waard blijft, ook al is de adviesprijs 99 euro. Goed nieuws overigens voor die gene die een lagere prijs willen, er is mij ook net ingefluisterd dat de starterpack vanaf zaterdag tijdelijk afgeprijsd gaat worden naar € 78,00