Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review Star Wars Battlefront DLC: The Battle of Jakku

Als opwarmer voor de aankomende film, Episode VII: The Force Awakens, komt de gratis DLC “The Battle of Jakku” naar Star Wars Battlefront. Deze DLC is sinds 1 december beschikbaar voor Beta-testers en is vanaf 8 december voor iedereen te downloaden. The Battle of Jakku vindt plaats na de gebeurtenissen in Episode VI: Return of the Jedi. De Rebellen ontdekken een opslagbasis van The Empire en willen hun overwinning op de bosmaan Endor een passend vervolg geven. De Imperials willen dit uiteraard dwarsbomen. Het resultaat is een immense en chaotische vechtscène die in de aankomende film ook terug te zien zal zijn.

Turning Point
De DLC bevat twee nieuwe speelbare mappen: Graveyard of Giants en Goazan Badlands. In deze twee omgevingen zijn verschillende gamemodi speelbaar. In de Graveyard speel je Supremacy, Walker Assault en Fighter Squadron, terwijl de kleinere map Badlands het nieuwe speelveld is voor Blast, Drop Zone, Droid Run, Cargo, Hero Hunt en Heroes vs. Villains. De grote map, Graveyard of Giants, is de plek waar de Battle of Jakku zelf plaatsvindt. In de nieuwe gamemodus Turning Point zijn de rollen omgedraaid ten opzichte van Walker Assault. Terwijl in die gamemodus de Imperials het initiatief nemen, is het ditmaal de beurt aan de Rebel Alliance.Het doel van de Rebels is om verschillende controlepunten op de map van de Imperials over te nemen. De Imperials moeten dit uiteraard voorkomen. Zodra het gevecht start, gaat de klok tikken. Lukt het de Rebellen niet om binnen de tijd alle controlepunten over te nemen, dan wint The Empire. Om je verdedigingslinies te versterken, heb je als Imperial de mogelijkheid om een AT-ST in te nemen. In tegenstelling tot zijn rol bij Walker Assault, waar hij de kleine bodyguard is van de veel grotere AT-AT, is hij in Turning Point een rots in de branding voor je verdediging. Het is mooi om te zien wat dit nuanceverschil voor impact heeft op de gameplay. Waar de AT-ST in Walker Assault het enorm lang uit kan houden, merk je dat hij in Turning Point binnen de kortste keren bezwijkt onder de enorme druk van de Rebellen. De rol van de Airspeeders van de Rebellen speelt hierin ook een rol. Een AT-AT is immers een makkelijker doelwit vanuit de lucht dan een rondspringende Stormtrooper.

Ultieme chaos
De Turning Point gamemodus is wellicht de meest chaotische tot dusver, maar wel een van de leukere. Er zijn overal om je heen vijanden om te grazen te nemen en hoogteverschillen om in te nemen, zodat je kunt kiezen tussen vechten van dichtbij of op afstand. Daarnaast wissel je net als bij de overige gamemodi af tussen aanvallen (Rebels) en verdedigen (Empire). De map Graveland of Giants is overigens een lust voor het oog. Op deze woestijnplaneet word je omringt door brokstukken, kapotte AT-AT’s, opwaaiend zand en rook van alle ontploffingen om je heen. De aanwezigheid van een neergestorte Star Destroyer is het visuele kersje op de taart. Door zijn immense omvang en al het vechtgeweld om je heen zorgt deze map daadwerkelijk voor het gevoel dat je middenin een episch gevecht verweven bent.Hoewel de Battle of Jakku DLC niet barst van de content, is een gratis uitbreiding altijd meer dan welkom. Zowel de maps als de nieuwe gamemodus zijn enorm tof en absoluut een meerwaarde. Veel mensen, waaronder ikzelf, speelden toch voornamelijk Walker Assault of Supremacy. Met Turning Point is hier een geduchte concurrent bijgekomen, wat de variatie natuurlijk alleen maar ten goede komt. De DLC is duidelijk een kwaliteitsimpuls en geen versterking voor in de breedte. Hopelijk komt EA met meer van dit soort gratis updates, al durf ik hier (met het oog op de Season Pass) niet te veel op te rekenen.

Geplaatst door Roy van Bijsterveldt op 05-12-2015
Aantal keer bekeken: 10078

Laatste reacties

avatar van Stubborn
Stubborn ( 1059 ) 05-12-2015 16:44
Nice. Volgende week meer actie:)
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3800 ) 05-12-2015 17:52
Zin in..
avatar van Koofman
Koofman ( 443 ) 05-12-2015 23:38
Er is gezegd dat er meer gratis dlc in de toekomst aan komt dus ben benieuwd. Vind het in iedergeval een hele toffe map met vette activiteiten zoals die star destroyer die neerstort.
avatar van Selvmortsydd
Selvmortsydd ( 3800 ) 09-12-2015 09:51
Oei die nieuwe modus is de beste die het spel heeft..Ongelooflijk goed..