Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review: One Piece: Grand Cruise

One Piece is geen onbekende franchise in de hedendaagse anime- en mangawereld. Al meer dan twintig jaar verschijnt de reeks regelmatig in het Japanse Shounen Jump! tijdschrift, en de animatieserie kent op moment van schrijven bijna 850 afleveringen! Toen de Thousand Sunny, het schip van Luffy en zijn kornuiten, bij onze virtuele redactie aan kwam varen wilden wij maar al te graag een kijkje nemen aan boord van deze houten rakker. One Piece Grand Cruise bood de uitkomst.


One Piece in VR
One Piece Grand Cruise is een spel voor de PlayStation VR waarin je aan boord van het eerdergenoemde schip stapt en een aantal avonturen voorgeschoteld krijgt. Grand Cruise bestaat uit twee missies die beiden eigenlijk een beetje hetzelfde spelen en beiden eindigen in een minigame waar je met een kanon moet schieten. Kies je voor de eerste missie, dan kun je een kijkje nemen in Nami’s kamer, of in de keuken met Sanji, waarna je aangevallen wordt door een schip van de Royal Navy en je tonnen en andere troep uit de lucht moet knallen.

De tweede missie is het meest uitgebreid. Hierin heb je de keuze om wederom in Nami’s kamer of Sanji’s keuken te beginnen, maar kun je ook de ziekenboeg van Chopper bekijken of even met Zoro chillen op het dek. Dit zijn allemaal hele korte stukjes waar een paar minuten tegen je geluld word en waar je zelf weinig tot geen interactie mee hebt. Zodra het gesprekje afgelopen is word je aangevallen door een heuse Kraken, waar je wederom met een kanon op moet schieten totdat ‘ie neer gaat. Aan het eind van deze missie word je getrakteert op een heus gevecht tussen Luffy, het hoofdpersonage van de serie, en Doflamingo, wat een van de meest recentere bad guys is. Dit gevecht is enorm tof om mee te maken in VR en is iets wat iedere One Piece fan een keer gezien moet hebben.


Weinig te doen
Maar daar is alles eigenlijk ook wel mee gezegd. Meer is er niet te doen in One Piece Grand Cruise. Beide missies duren om en nabij de tien minuten per stuk en daarna kun je ze nog een keer doorspelen om de locaties van het schip te bekijken waar je nog niet bent geweest, maar that’s it. Je bent langer bezig met het aansluiten van de PlayStation VR dan met het doorspelen van Grand Cruise, en de minigame met het kanon is niet leuk genoeg om vaker dan een paar keer uit te proberen.

Grafisch ziet Grand Cruise er best gelikt uit voor een PlayStation VR-titel. Wij speelden de game op een PlayStation 4 Pro en hoewel een paar textures wel wat scherper kunnen ziet het er verder prima uit. Het spel kent enkel een Japans audiospoor, wat prima is aangezien het gros van de fans van de serie de serie toch in het Japans kijkt. Iets wat echter minder fijn is is het feit dat de ondertiteling vaak een paar seconden nodig heeft om je te volgen. Als je wanneer er tegen je gepraat wordt rond wilt kijken op de locatie waar je je bevindt mis je dus de helft van het gesprek wanneer je geen Japans verstaat.

Plezier voor een tientje

Is Grand Cruise het dan wel waard om te spelen? Het is absoluut tof als je fan bent van de serie. Welke One Piece fan wil er geen kijkje nemen aan boord van de Thousand Sunny? Maar als je nog nooit van je leven een One Piece aflevering hebt gezien of hoofdstuk hebt gelezen kun je Grand Cruise beter links laten liggen. Het spel is voor een kleine tien euro aan de goedkope kant van de VR-titels, maar het biedt dan ook erg weinig. Buiten het aanwijzen van een handvol dingen en het spelletje met het kanon is er gewoon niks te doen. Je kunt niet rondlopen op het schip, er is weinig tot geen interactie met de crewleden van de Thousand Sunny en iemand die de franchise niet kent zal weinig snappen van wat er gebeurt. One Piece Grand Cruise is pure fanservice.


Conclusie
One Piece Grand Cruise is een leuke ervaring om een keer mee te maken als One Piece fan. Maar na een klein half uur heb je eigenlijk alles wel gezien wat het spel te bieden heeft en blijft er niks over om te doen. Dit is geen titel die je een tweede keer opstart, zelfs niet als fan. Wij hopen dat een volgend uitstapje van One Piece uitgebreider zal zijn, want Grand Cruise is een leuke eenmalige ervaring, maar de serie verdient absoluut meer.


Geplaatst door Gert Jan Naber op 18-06-2018
Aantal keer bekeken: 1689

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.