Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Dead Space 2

Enige tijd geleden ging ik bij een goede vriend langs. Hij stond erop dat ik kennis maakte met zijn nieuwste game genaamd Dead Space. Ik kende het spel op dat moment eigenlijk alleen van naam, want het scheen behoorlijke ‘scary shit’ te zijn. Dit werd mede veroorzaakt door de enorm sterke geluidseffecten. Dapper begon ik, waarna mijn vriend aangaf dat deze game nog beter tot zijn recht zou komen in een donkere kamer. Ik stemde er maar mee in en liep wat rond in het ogenschijnlijk verlaten ruimteschip. In eerste instantie was het erg stil, maar opeens sloeg de sfeer compleet om, toen uit alle hoeken en gaten enorme gedrochten op me afkwamen. Rust maakte plaats voor paniek en met dank aan het onheilspellende geluid van de 5.1 set wist ik niet meer waar het gevaar vandaan kwam. Damn, dat was inderdaad scary shit!Gelukkig hoefde je je in de game niet willoos naar de slachtbank te laten leiden en konden de monsters rustig een kopje kleiner gemaakt worden. Vaak ook letterlijk, aangezien het met de diverse wapens mogelijk was om de gedrochten eerst van hun ledematen te beroven, om vervolgens tot onthoofding over te gaan. Ondanks al deze gruwelijkheden heb ik genoten, al was het maar vanwege de waanzinnige geluidseffecten. Zonder dat geluid was het een stuk minder spannend geweest. Daar ben ik heilig van overtuigd.

Toch een opvolger
Eigenlijk was ik toch wel verbaasd dat dit spel een opvolger kreeg, want het heeft het ondanks lovende kritieken zeker niet makkelijk gehad om de harten van de gamers te veroveren. Toch zijn er genoeg exemplaren verkocht om een vervolg te rechtvaardigen.

Wat het eerst opvalt in het vervolg, is dat Isaac nu een stem heeft. Dit geeft de protagonist toch een menselijk gezicht onder het ijzeren harnas. Ook bevat dit deel enkele extra wapens, waarvan de Javelin tijdens de demonstratie aan ons getoond wordt. Vijanden kunnen hiermee aan de muur vastgepind worden, alvorens hen definitief het zwijgen wordt opgelegd. Dit gaat uiteraard weer gepaard met liters bloed en gore en wat dat betreft doet de game zeker niet onder voor zijn voorganger.Naast nieuwe wapens zitten er in het spel ook nieuwe doelwitten om deze op te gebruiken. Zo zien we onder meer ‘The Pack’, een soort zombiekids, die je in groepen van alle kanten tegelijk aanvallen. Daarnaast werd er ook nog een groter monster getoond, die er zijn hobby van heeft gemaakt om een giftig goedje over anderen heen te kotsen. Zijn hoofd eraf schieten helpt niet. Pas wanneer al zijn ledematen aan flarden geschoten zijn, legt hij het loodje. Overigens kan het gif wat uit zijn lichaam spuit ook weer gebruikt worden om andere vijanden te verzwakken.

Het blijft niet bij een spelletje
Ook werd bekend dat er nog een downloadable game, een animatiefilm en een multiplayer functionaliteit voor Dead Space 2 in de planning staan. Over dit alles werden echter nog geen details prijsgegeven en dus werden we helaas met vragen achter gelaten.Maar van wat we tot nu toe gehoord en gezien hebben, ziet de game er waanzinnig uit en lijkt het bij vlagen nog meer gruwelijkheden te bevatten dan het voorgaande deel, waardoor de game precies wordt wat de fans hiervan zullen verwachten. Dead Space 2 zal pas op 28 januari 2011 op de PS3, PC en Xbox 360 verschijnen. Tot die tijd zullen de details rondom de multiplayer uit de doeken worden gedaan en hopelijk horen we ook nog van de andere game en animatiefilm.

Geplaatst door ConAir op 05-09-2010
Aantal keer bekeken: 5126

Laatste reacties

avatar van Sp4re
Sp4re ( 372 ) 06-09-2010 17:26
Deel 1 was echt een topper wat mij betreft. Ik ben erg benieuwd naar deel 2.

Deel 2 zal voor de PS3 gebundeld gaan worden met Dead Space: Extraction (die nu voor de Wii te krijgen is) (inc. trophy set).
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 20-09-2010 01:31
Good game! Resident Evil in Space....