Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Winkelinformatie & ervaringen - Amazon.nl

Algemeen:
Verzending:
Communicatie:
Winkel beoordelen (397 reviews)

Amazon.nl

BG Score
6.3 10 397 1
6.3

laatste 24 maanden

Algemene informatie

Adres:
Land:
Nederland
Website:
E-mailadres:
Telefoon:
+44 207 084 7911 
KVK:
Betalen met:
Creditcard
Opmerkingen:
Bij het afrekenen wordt de prijs omgerekend met de Nederlandse BTW. Dit is in onze prijs al verwerkt.

Verzendkosten

Game:
€ 2.49
Hardware (pakketpost):
€ 2.49

Laatste 25 ervaringen met Amazon.nl

Toon alle ervaringen
Ik heb besteld: Final Fantasy VII Rebirth - Deluxe
Aantal dagen tot bezorging: 6
Mijn ervaring: Prima, bij bestelling stond er 1-2 maanden levertijd, en opeens was ie vandaag binnen. Redelijk goed verpakt, geen beschadigingen.


Algemeen:100%Verzending:90%Communicatie:100%
Ik heb besteld: FC 24 (Switch)
Aantal dagen tot bezorging: 1
Mijn ervaring: gisteravond besteld, vandaag in huis. Helaas nergens op Amazon vermeld dat de volledige game nog gedownload diende te worden. Aangezien mijn 9 jarige de game direct had uitgepakt en in de Switch heeft gestoken wordt een retour kansloos. Erg jammer.


Algemeen:60%Verzending:90%Communicatie:20%
Ik heb besteld: The Legend of Nayuta Boundless Trails (Switch)
Aantal dagen tot bezorging: 2
Mijn ervaring: positief verrast vandaag. Game zou donderdag geleverd worden, maar komt net al binnen. Helaas niet meer stevig verpakt, maar strak dicht gewikkeld.


Algemeen:90%Verzending:70%Communicatie:90%
Ik heb besteld: Metal Gear Solid collection PS5
Aantal dagen tot bezorging: n.v.t.
Mijn ervaring: 2 weken geleden besteld via Amazon.co.uk omdat deze overal in NL uitverkocht was. Momenteel is de game zo'n 14 euro goedkoper en daarom contact opgenomen met Amazon met de vraag of ze het verschil wilden terugbetalen als korting op een volgende bestelling o.i.d., helaas wilden ze daar niet aan. Nu vind ik het niet erg om het terug te sturen maar omslachtig is het wel. Nu stuur ik het terug, ik krijg het volledige aankoopbedrag + retourkosten terug en ik heb de game nu voor de aangepaste prijs gekocht. Al met al zijn de kosten van het retourneren al 7,50 en zijn 4 medewerkers in totaal 45 minuten bezig geweest om me te "helpen". Principieel stuur ik de game nu retour. Lekker voor het milieu ook...


Algemeen:40%Verzending:10%Communicatie:70%
Ik heb besteld: Detective Pikachu (Switch)
Aantal dagen tot bezorging: 21
Mijn ervaring: Besteld 1 dag na release. Vervolgens een week gewacht en toen twee maal een mail gekregen dat het een week langer gaat duren. En dat voor een game die op voorraad is?


Algemeen:60%Verzending:50%Communicatie:60%
Ik heb besteld: Spider-Man 2
Aantal dagen tot bezorging: augustus pre-order ongeveer een maand te laat met bezorgen.
Mijn ervaring: na weken wachten eindelijk bezorgd. De laatste keer dat we iets bij Amazon hebben gekocht.


Algemeen:10%Verzending:10%Communicatie:10%
Ik heb besteld: 8bitdo Pro 2
Aantal dagen tot bezorging: 2
Mijn ervaring: Ik had de 8bitdo Pro 2 besteld omdat ik deze graag voor op mijn Retropie wilde gebruiken, levering was binnen 2 dagen via DHL, alles wat netjes en goed gegaan. Prijs was zeer scherp en ik werd netjes op de hoogte houden, deze bestelling kwam alleen uit een ander Europese land, en dit is iets dat ik erg omslachtig vind aangegeven op de website. Nu vind ik dat bij deze controller niet erg, maar bij een game Doosje wel, maar goed het product werkt prima, over het algemeen zeer tevreden.


Algemeen:80%Verzending:100%Communicatie:90%
Ik heb besteld: Spiderman 2 (pre-order)
Aantal dagen tot bezorging: Op 30/10 ipv 20/10 (AUG besteld)
Mijn ervaring: Zoals enkele andere hier op de website. Eerste en meteen laatste pre-orders bij Amazon. Jammer dat tegenwoordig communicaties, bij onlineshops erg slecht zijn (vooral als het gaat om slechte ervaringen, kan een klantendienst/service allesbehalve op een "service" lijken. Slechte evolutie!


Algemeen:10%Verzending:10%Communicatie:10%
Ik heb besteld: Super Mario Bros. Wonder
Aantal dagen tot bezorging: Ontvangen op dag van release
Mijn ervaring: Voor de verandering weer eens een prima ervaring met Amazon. Bezorging door DHL.


Algemeen:90%Verzending:90%Communicatie:90%
Ik heb besteld: Super Mario Bros Wonder
Aantal dagen tot bezorging: Op dag van release
Mijn ervaring: Prima, op dag van release ontvangen. Bezorgd door DHL.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Ik heb besteld: Signalis voor de PS4
Aantal dagen tot bezorging: vrijdag besteld om 03:30 en vandaag aangekomen. Perfect in orde!
Mijn ervaring: zeer tevreden en aan iedereen aan te raden👍🏻


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Ik heb besteld: EA FC24 (release dag was 29 september).
Aantal dagen tot bezorging: 7 dagen.
Mijn ervaring: Besteld op 28 september, pas op 5 oktober bezorgd. Ik moet even erbij zeggen dat ik wist dat de verwachtte bezorgtijd 5 oktober zou zijn. Dat stond vooraf al aangegeven bij mijn bestelling, maar ik verwachtte eigenlijk dat Amazon het eerder ging verzenden of dat het eerder aan zou komen. Is me vaker overkomen.

Helaas was dat niet het geval. Op zaterdag 30 september wilde ik mijn bestelling annuleren. Online zelf annuleren kon al niet meer (5 dagen voor verzending). Geen probleem ik neem contact op met klantenservice. Helaas was dat niet mogelijk i.v.m. weekend. Maandag rond lunchtijd ('s ochtends was de chat ook nog gesloten) alsnog de chat te pakken weten te krijgen. Bleek dat de bestelling niet meer te annuleren viel. Op 2 oktober. Drie dagen voor verzending. Dikke onvoldoende.


Algemeen:30%Verzending:30%Communicatie:30%
Ik heb besteld: Hogwarts Legacy
Aantal dagen tot bezorging: 2
Mijn ervaring: Na wat mindere ervaringen met Amazon, zoals doosjes in het Frans of Duits, de winkel toch nog maar eens een kans gegeven, zeker gezien de €10 prijs verschil op de Xbox Series X versie van Hogwarts. Netjes een Nederlands / Europese doosje gekregen zoals je die ook bij andere Nederlandse winkel gekregen, bezorgen ging ook prima en geen beschadigingen deze keer. Moet zeggen ze hebben zich goed verbeterd, hopelijk volgende keer weer.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%
Ik heb besteld: 3x lego set ( 3 losse bestellingen )
Aantal dagen tot bezorging: 1
Mijn ervaring: deze review is o.b.v. 3 afzonderlijke Lego bestellingen die ik afgelopen week heb gedaan. Bij 2 bestellingen zaten de Lego dozen in een papieren zak. Bij 2 bezorgpogingen was ik niet thuis en was de bestelling tegen de voordeur (aan de openbare weg) gezet. Eerder was dit ook al 2x gedaan en had ik een klacht ingediend ivm het pakket niet juist over gedragen. Bij de laatste bestelling was de Lego doos gigantisch gekreukt doordat het verpakt zat in een papieren zak ipv een verzenddoos. Na goed overleg met Amazon mocht ik product houden met extra korting. Al met al ben ik blij met het laatste contact, totaal niet blij met bezorging en hoe wordt om gegaan met klachten


Algemeen:40%Verzending:10%Communicatie:70%
Ik heb besteld: Armored Core VI
Aantal dagen tot bezorging: 35 dagen wachten
Mijn ervaring: vertraging van 35 dagen, van te voren ook helemaal niks gehoord.Letterlijk op de dag van release krijg ik een update dat ze vertraging hebben. Normaal gesproken geen problemen met amazon gehad, maar dit is wel erg slecht gecommuniceerd.


Algemeen:40%Verzending:10%Communicatie:10%
Ik heb besteld: Youtooz, The Boys (Starlight, Homelander en Butcher)
Aantal dagen tot bezorging: Niet, de boel is gecanceld door AMZN!
Mijn ervaring: Waardeloos pre-order een eeuwigheid geleden gedaan... jaar verder en dan geen voorraad hebben!


Algemeen:10%Verzending:10%Communicatie:10%
Ik heb besteld: Pikmin 4
Aantal dagen tot bezorging: ???
Mijn ervaring: Ik heb de game weken van tevoren al besteld, omdat het toen het goedkoopst was bij Amazon.
Op de dag van release was het wachten, wachten en nog eens wachten. 's Avonds was het nog steeds niet verzonden, terwijl ze beloven dat het voor 20:00 wordt. Pas toen ik na 20:00 op de site keek, stond er dat het verzenden niet gelukt was. Ze wisten ook niet wanneer het wel ging lukken. (En elders stond er nog steeds dat ze het die dag zouden bezorgen!)
Slechte bezorging, slechte communicatie. Alleen de prijs is een plus. Maar inmiddels hadden andere webshops dezelfde prijs, dus ik heb hem bij Amazon geannuleerd en besteld bij een andere winkel.


Algemeen:70%Verzending:40%Communicatie:50%
Ik heb besteld: Pikmin 4
Aantal dagen tot bezorging: ???
Mijn ervaring: Pre-order. Release date 21-7, inmiddels is het 23-7 en heeft het spel een vermoedelijke leverdatum van 25-7. Eerder stond deze gepland tussen 28-7 en 31-7.

Tsja, bij een pre-order is dit wel heel erg slecht te noemen. Daarentegen wil ik het wellicht door de vingers zien wanneer er een leuke compensatie geboden wordt door een bedrijf. Klantenservice kon mij daar tot het moment dat het spel daadwerkelijk geleverd is niet in verder helpen.

Ik zit een beetje in dubio, want ik vind juist dat Amazon de laatste maanden echt zijn service heeft opgeschroefd. Dat een pre-order echter niet geleverd kan worden op releasedatum is echter niet in orde, zeker voor dit bedrijf.


Algemeen:80%Verzending:10%Communicatie:60%
Ik heb besteld: Pikmin 4
Aantal dagen tot bezorging: Geen idee nog
Mijn ervaring: Pikmin 4 besteld op 10 juni en de zaterdag na release nog altijd niet verzonden. Volgens de klantenservice is er geen voorraad en is het nog niet bekend wanneer er weer voorraad is. Zeer matig dus.


Algemeen:10%Verzending:10%Communicatie:10%
Ik heb besteld: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - The Complete Official Guide: Collector's Edition
Aantal dagen tot bezorging: door Amazon geannuleerd
Mijn ervaring: heb de guide al vanaf dag 1 dat die beschikbaar was als pre-order besteld. En krijg vandaag mailtje;

Wegens een gebrek aan beschikbaarheid kunnen we het volgende item uit je bestelling niet verkrijgen. We hebben het item geannuleerd en verontschuldigen ons voor het ongemak. Als het geannuleerde item in rekening is gebracht, betalen we je binnen 1-2 werkdagen terug. Als je dit item nog steeds wilt kopen, is het mogelijk verkrijgbaar bij andere verkopers. Ga naar de productpagina voor onderstaand item.

Zonet bin bol besteld en als goed is dinsdag binnen.


Algemeen:10%Verzending:10%Communicatie:30%
Ik heb besteld: Zelda Tears of the Kingdom Guide Hardcover
Aantal dagen tot bezorging: Niet, geannuleerd door Amazon
Mijn ervaring: Wat een onzin. De guide in juni besteld voor €31. Kreeg vandaag een melding dat het boek is geannuleerd i.v.m. gebrek aan voorraad. Heb even gekeken op Amazon en het boek was gewoon op voorraad alleen voor €41. Gelijk maar even contact met de klantenservice die in gebrekkig Nederlands mij vertelde dat dat een ander boek was (?) en dat ik alleen m’n geld terug kon krijgen. Service weer 0.0 hoor. Nou ze stikken er maar in!


Algemeen:10%Verzending:10%Communicatie:10%
Ik heb besteld: Zelda Tears of the Kingdom Guide Hardcover
Aantal dagen tot bezorging: 30+
Mijn ervaring: Dit is er weer een voor in de krant hoor! De oorspronkelijke officiële Zelda Tear of the Kingdom hardcover gids kwam veel te vroeg binnen en bleek een raar boekje te zijn met alleen "To be Announced" (TBA) als inhoud. Na lang zeuren mocht ik hem terugsturen en besloot ik een nieuwe poging te wagen. Maar let op, dit wist je waarschijnlijk niet.

Ik bestelde opnieuw de Tears of the Kingdom hardcover gids bij Amazon, ruim een paar maanden van tevoren. Op de dag van de release kreeg ik een bericht dat de verzending vertraagd was. Na een week besloot ik contact op te nemen, want ik was ruim op tijd en vroeg me af waarom anderen hun gids wel hadden ontvangen en ik niet. De klantenservice gaf weinig informatie prijs. Nog een week later kreeg ik eindelijk bericht dat hij verzonden was, al was het een beetje vreemd dat het vanuit het Verenigd Koninkrijk werd verstuurd. Na een week ontving ik een half gescheurde, vernielde kartonnen envelop. Het zal toch niet?! Maar jawel, de gids was compleet vernield. Ik nam eerst contact op via de chat, maar zij konden niets doen omdat de verzenddatum inmiddels was verstreken. Dat was vreemd, want ik hield de gids letterlijk in mijn handen. Ze adviseerden me contact op te nemen met de verkoper. Dit was verwarrend, want ik was er zeker van dat ik hem via Amazon had besteld (verzonden en verkocht door Amazon). Tijdens het telefoongesprek ontstond er een hele discussie. Wat bleek, als Amazon iets niet op voorraad heeft, kunnen ze het doorgeven aan een externe verkoper, zonder toestemming van de koper! Vervolgens kun je fluiten naar welke vorm van service dan ook. Uiteindelijk lukte het me telefonisch om hem terug te sturen, maar een vervanging kon ik wel vergeten. Bovendien was de medewerker aan de telefoon erg kortaf en zuchtte alsof wij degenen waren die lastig waren. Ik begreep er in het begin niets van. De gids was gewoon op voorraad, maar omdat Amazon hem had doorgeschoven naar een externe verkoper, kon ik geen vervanging krijgen! Het is weer een bizar verhaal.


Algemeen:10%Verzending:10%Communicatie:10%
Ik heb besteld: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - The Complete Official Guide: Collector's Edition voor iets goedkopere prijs
Aantal dagen tot bezorging: 3
Mijn ervaring: Net zoals mijn vorige review is deze mooie boek ook verzonden in een papieren envelop dat ook nog eens kapot was. Gelukkig daarin tegen is de boek ongeschonden heel.


Algemeen:100%Verzending:50%Communicatie:100%
Ik heb besteld: Celeste voor de Nintendo Switch voor een leuke deal voor x aantal maanden terug.
Aantal dagen tot bezorging: 1
Mijn ervaring: Deze Celeste Nintendo Switch game zat in een papieren envelop. Gelukkig is deze heel aangekomen. Maar dit is echt waardeloos hoe het verzonden wordt. Wel zijn ze snel met versturen en word je in op de hoogte gehouden.


Algemeen:100%Verzending:70%Communicatie:100%
Ik heb besteld: 2 x Evercade games
Aantal dagen tot bezorging: 1
Mijn ervaring: Gisteren besteld en vandaag geleverd. Vanaf bestelling tot levering word je op de hoogte gesteld. Alleen gigantische minpunt is dat de 2 games in een kartonnen envelop werd verstuurd waardoor de kans groot is dat de hoes van de games kapot kan gaan.


Algemeen:100%Verzending:100%Communicatie:100%