Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Knights Contract

Knight's Contract speelt zich af in de tijd dat ridders en jonkvrouwen nog aan de orde van de dag waren. Het verhaal draait om het meisje Gretchen die je gedurende het gehele spel moet beschermen. Dat lijkt in eerste instantie een gemakkelijke taak, want jij bent de beul genaamd Heimlich. Je hebt als speler een gigantisch zwaard tot je beschikking en hebt de handige eigenschap dat je onsterfelijk bent. Dat lees je goed, jij kunt niet doodgaan in deze game.Wie echter wel dood kan gaan is het meisje Gretchen, sterft zij dan houdt de game ook voor jou op. Het is dus zaak dat je haar ten aller tijde beschermt. De titel Knight's Contract staat voor de band tussen jou en Gretchen, je bent aan haar gebonden middels een spiritueel contract. Hoe dit precies zit werd ons niet uitgelegd. Op het gebied van gameplay doet Knight’s Contract een beetje denken aan Devil May Cry, je hakt er op los in een fantasievolle wereld. Ook grote bossbattles zijn van de partij waarbij een groot wezen op een karretje met twee paarden je aanval.

Een frisse Wind
Het grote verschil is echter dat je nu niet op jezelf moet letten, maar op het meisje. Helemaal hulpeloos is ze gelukkig niet, want ze staat je bij met magische spreuken. Daarnaast kun je haar enkele commando’s geven zodat je toch enige controle hebt over waar ze staat en wat ze doet. Dit zorgt voor een frisse wind in de gevechten, want het gaat nu niet om jouw levensbalk, maar om die van een ander.Je doel is uiteindelijk om Dokter Faust te vinden, meer over het verhaal werd echter nog niet losgelaten. Wel kan ik je vertellen dat het iets te maken heeft met het contract wat je met Gretchen hebt. Naarmate het spel vordert kun je steeds uitgebreider combo’s met je zwaard maken en ook Gretchen zal langzamerhand sterker worden. De nieuwe aanvallen kun je net als in God of War kopen middels een soort zielen die je krijgt als je vijanden verslaat. Over de game zelf is verder nog weinig bekend, maar de band tussen Gretchen en Heinrich voelde speciaal. De release laat nog even op zich wachten, pas in de lente van 2011 kunnen we met Knight's Contract aan de slag.

Geplaatst door Yorn op 16-09-2010
Aantal keer bekeken: 5275

Laatste reacties

avatar van Always4psv
Always4psv ( 4230 ) 16-09-2010 21:09
hmm ik weet het niet lijkt in eerste instantie wel op Dante's inferno qua gameplay, maar dat je iemand moet beschermen, kan heel vervelend worden, (dat jij het net overleefd en de ander dood is) maar ik weet niet precies hoe dat gaat, het duurt nog een tijd dus wel zullen er nog wel wat van horen (hoop ik)