Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Ps2 netwerkadapter

[Begin] |1(1) [Eind]
Gameslayer
Door Gameslayer (1222 reacties) op 21-07-2006 18:27
Rol: Forum Moderator
( )
Ik zit achter een netwerkadapter voor de ps2 aan.

Ik heb nu alleen wat vraagjes.

In de vele beschrijvingen op internet heb ik gelezen dat je een netwerkkabel op je router moet aansluiten en die op je netwerkadapter in je ps2.

-mijn vraag: Kan het ook zonder router?

Ik zat met het idee om de netwerkkabel die van mijn speedtouchmodem naar de pc loop te splitsen.
Ik stop een splitter in mijn modem. Daar kan ik dan twee kabels op aansluiten. En kabel kan daan weer in mijn pc (om daar internet te houden), en de andere kan ik op mijn ps2 aansluiten (dan zou ik daar in principe ook internet moeten hebben).

Werkt dit ook? Heeft iemand er ervaring mee die me dit kan vertellen?

Last edited on: 21-07-2006 18:28
Standing on a bridge, watch the water passing under me. It must've been much harder when there was no bridge just water.
Talicus
Door Talicus (7388 reacties) op 21-07-2006 18:58
Ik heb geen ervaring met de PS2 netwerkadapter, maar die is denk ik wel ongeveer gelijk aan die van de Xbox.
Mijn Xbox had ik aangesloten, door eerst gewoon mijn speedtouch adsl naar de PC te leiden (bij mij werkt dat via USB...), en daarna via mijn netwerkkaart een kabel naar de Xbox te leiden. Dit pakte hij gewoon.
Misschien heb je nog een lan-splitter nodig als je al op een lan aangesloten bent (je moet dan wel de hoofd-pc zijn denk ik).

Edit: dit is iets anders dan wat jij beschreven hebt, maar je hebt er niet meer spullen voor nodig, dus probeer die opstelling van mij misschien eerst, als dat niet werkt kan je als je wil je eigen opstelling proberen.
I have sold my soul to a minor demon.
Gameslayer
Door Gameslayer (1222 reacties) op 21-07-2006 19:07
Rol: Forum Moderator
Oh, dus jij zegt niet splitten bij modem, maar splitten bij netwerkkaart.

Daar zal ik eens na kijken.

Het duurt nog wel even hoor. Ik moet eerst een netwerkkabel op mijn kamer zien te krijgen
Standing on a bridge, watch the water passing under me. It must've been much harder when there was no bridge just water.
Cannibal
Door Cannibal (671 reacties) op 21-07-2006 20:21
Rol: Update Moderator
Ik heb geen ervaring met (SpeedTouch) ADSL, maar ik doe het iig op Talicus' manier, aangezien ik wel een router heb, maar mijn PS2 (+ PC) staat op mijn kamer, en mijn PC heeft draadloos internet via een USB stickje, dus ik gebruik dan gewoon mijn ingebouwde netwerkkaart, en die sluit ik dan aan op mijn PS2, wel n belangrijk ding: Je hebt hiervoor een Crossover netwerkkabel nodig, niet degene die bijgeleverd wordt!
De internetverbinding moet je dan delen met Internet Connection Sharing (ICS), maar dan werkt het

Hier en hier staat het goed uitgelegd

EDIT: En dit werkt dus ook zonder router, ik weet niet hoe de PC met het modem is verbonden, als dat via USB is kan je gewoon je ingebouwde netwerkaansluiting gebruiken, en anders moet je een extra netwerkkaartje van onder de 10 kopen
Gameslayer
Door Gameslayer (1222 reacties) op 22-07-2006 00:31
Rol: Forum Moderator
Wat ik begrijp is dat als ik de kabel splits vanaf mijn modem dan moet ik een netwerkkabel hebben. En als ik het vanaf mijn netwerkkaart doe dan moet ik een crossover netwerkkabel hebben.

EDIT: Mijn modem zit al aan een netwerkkaart (Niet USB). Ik denk wel even na over wat ik doe (Vanaf modem of vanaf netwerkkaart splitsen )

EDIT: Ik luister maar naar het advies van Talicus en splits vanaf mijn netwerkkaart
Standing on a bridge, watch the water passing under me. It must've been much harder when there was no bridge just water.
Talicus
Door Talicus (7388 reacties) op 22-07-2006 14:39
Quote:
Wat ik begrijp is dat als ik de kabel splits vanaf mijn modem dan moet ik een netwerkkabel hebben. En als ik het vanaf mijn netwerkkaart doe dan moet ik een crossover netwerkkabel hebben.

EDIT: Mijn modem zit al aan een netwerkkaart (Niet USB). Ik denk wel even na over wat ik doe (Vanaf modem of vanaf netwerkkaart splitsen )

EDIT: Ik luister maar naar het advies van Talicus en splits vanaf mijn netwerkkaart
Gepost door: Gameslayer op 22-07-2006 00:31


Als hij al via een LAN-kabel gaat, dan kan je inderdaad via een splitter alles regelen denk ik. Heb je al geprobeerd om hem direct in je PS2 te steken? Dan weet je gelijk of ie het doet

Edit: je moet alleen wel zoals Cannibal al zei wel een cross-over kabel hebben als je gebruik maakt van een "hoofd pc" en "bij-pc's" zoals ik in mijn eerste post beschreven heb, alleen denk ik niet dat dat nodig is als je hem er direct insteekt.
I have sold my soul to a minor demon.
Gameslayer
Door Gameslayer (1222 reacties) op 22-07-2006 14:42
Rol: Forum Moderator
Ik wacht nog ff tot ik alle materiaal ook echt in huis heb. Heb net een netwerkadapter besteld en moet nog achter een netwerkkabel en een splitter aan (ik ga denk ik voor de crossoverkabel)

Ik geef wel een seintje als het gelukt is.

Kan wel even duren want ik ga vrijdag voor 2,5 week naar Frankrijk.

EDIT: Ik doe een beetje vooronderzoek
Standing on a bridge, watch the water passing under me. It must've been much harder when there was no bridge just water.
Gameslayer
Door Gameslayer (1222 reacties) op 24-07-2006 17:27
Rol: Forum Moderator
Okaphone (Elektronica winkel in Groningen) heeft me aangeraden om geen splitter te kopen maar om een router aan te schaffen.

Dat heb ik vandaag dus maar even gedaan

EDIT: het feit dat ik nu post wil zeggen dat de router instellen gelukt is (makkie)
Standing on a bridge, watch the water passing under me. It must've been much harder when there was no bridge just water.
[Begin] |1(1) [Eind]