Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Alan Wake: The Writer (Xbox360)
60 100 1

Review Alan Wake: The Writer (Xbox360)

LET OP: Deze tekst bevat spoilers over Alan Wake en het eerste DLC pakket The Signal

The Writer: Downloadable content voor Alan Wake

Alan Wake was volgens Alfred een fantastisch avontuur, dat een geweldig verhaal combineerde met interessante lichtmechanismen en goed uitgewerkte karakters. Hoewel ik niet zo onverdeeld enthousiast was als bovengenoemde, intrigeerde het verhaal van Alan Wake me dusdanig dat ik de Downloadable Content (DLC) The Writer niet kon laten liggen.

The Writer beschrijft de innerlijke strijd van hoofdpersoon Alan Wake om zijn mentale gezondheid terug te winnen van de zogeheten ‘Dark Presence’, die Alan opgesloten heeft in zijn eigen geest. De protagonist zal allerlei testen moeten doorstaan voor hij weer in staat is de controle over het verhaal dat hij schrijft terug te winnen.

De opbouw van het nieuwe deel is steengoed en minder gericht op gevechten dan voorganger The Signal. Wat het wel heeft behouden uit het jongere broertje is het systeem van de woordbelichting: als je met je zaklamp op een in de lucht geschreven woord in de game scheen, verscheen dat object in de ‘realiteit’ van het spel. Scheen je bijvoorbeeld op het woord ‘car’, dan werd er een auto voor je neus neegezet. InThe Writer gaat dit net zo, maar hebben de ontwikkelaars nieuwe, inventieve manieren gevonden om dit leuke mechanisme te gebruiken. Inhoudelijk draait dit stukje DLC vooral om het afsluiten van het verhaal van Alan Wake, maar met die afsluiting is van alles mis.Als een rat in een loopwiel
Dit komt niet door een slechtlopend verhaal, maar door een probleem met de continuïteit tegenover alle spelers. Als Alan Wake 2 ooit uitgebracht wordt, moet het voor spelers van het origineel en spelers die hun geld hebben neergelegd voor de DLC, volkomen logisch zijn vanwaar het verhaal verder gaat. Hierdoor voel je je na het spelen van The Writer dus enigszins verraden; je bent namelijk geen stap verder gekomen.

Bovendien is de houdbaarheid van The Writer maar kort: slechts anderhalf uur werd ik vermaakt. En hoewel The Writer spel- en level-technisch gezien geniaal in elkaar stak, voelde ik me toch bekocht.

Al met al denk ik niet dat The Writer de 560 Microsoft Points waard is. Toch is het lastig om het niet aan te schaffen, zeker als je na het uitspelen van The Signal hunkert naar een fatsoenlijk einde. Zie het als een investering in Alan Wake 2, wat ons ongetwijfeld meer uren bezig zal houden dan deze korte, maar krachtige DLC.

Deze game is gereviewed door Jaap Olsthoorn

 

Oordeel Alan Wake: The Writer (Xbox360)

  • Graphics
  • Gameplay
  • Originality
  • Sound
  • Replay
  • Eindcijfer 60

Aantal keer bekeken: 8954 

Laagste prijzen voor Alan Wake: The Writer (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van ChrissieOne
ChrissieOne ( 4742 ) 28-10-2010 22:37
1,5 uur voor iets van 5/6 euro?
is toch best nice?

Verder heb ik em toch al gekocht
& Car zit niet in The Writer als zo'n woord hoor ^^
avatar van Xtinction
Xtinction ( 140 ) 29-10-2010 11:38
Ik vergelijk het zelf met DLC van Borderlands en vooral met The Signal, die waren wat langer, vandaar.
avatar van Quince
Quince ( 1087 ) 31-10-2010 15:50
ik vindt zelf de dlc van alan wake niks, de game was goed. maar de dlc niet zo
avatar van TDG
TDG ( 687   2) 31-10-2010 20:07
Prijs is ook maar relatief he. In de bios betaal je een 10tje voor een film van 1,5 uur. Toch gaat iedereen zo nu en dan wel eens naar de bioscoop. Ik vond het verhaal van het spel zelf echt geniaal, ook hoe alles verteld werd en zo. De DLC is leuk, maar veel replay value zit er niet op. Toch zul je wel een play-through of 3 nodig hebben om alle achievements te unlocken. Gelukkig is het bij deze Episode wat makkelijker om niet dood te gaan, dus de achievements zijn niet zo moelijk als die van 'The Signal".
Ik heb er iig geen spijt van dat ik hem gekocht heb.
avatar van Xtinction
Xtinction ( 140 ) 01-11-2010 13:58
Tuurlijk is het relatief, maar ik denk niet dat het oneerlijk is om het te vergelijken met DLC van andere games of zelfs DLC van dezelfde game.

Je kan namelijk ook redeneren dat bioscoopbezoekjes gewoon asociaal duur zijn, en deze DLC slechts normaal duur

Achievements heb ik het geduld niet voor overigens, maar daar kan je de levensduur wel mee verlengen. Ik vraag me af wie er diep vanuit zijn hart kan zeggen dat het leuk is om klokken of zo te verzamelen