Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
De Blob 2: The Underground (Xbox360)
70 100 1

Review De Blob 2: The Underground (Xbox360)

Drugs, hoertjes en molens. Slechts een selectie van schitterende Nederlandse goederen waar buitenlanders zich tegoed aan kunnen doen. Maar sinds 2003 is dit lijstje uitgebreid met een nieuw product, namelijk de Blob, oorspronkelijk  bedacht door HKU studenten en opgepikt door THQ. Zij hebben het vervolgens omgevormd tot een zeer vermakelijke Wii game waarin je in de huid kroop van een felgekleurd verfmonstertje. Het doel van de Blob was om de saaie spelwereld in te kleuren door met de Blob tegen muren en objecten aan te botsen. Een leuk spelprincipe en verfrissend tussen alle dertien in een dozijn AAA titels. Volgens THQ was het hoog tijd voor de Blob 2 en dit keer ook op de Xbox 360 en de PS3.
 


Blob-tastic!
Ik begin mijn avontuur in een kleurloze omgeving met daarin een klein deprimerend dorpje en wat droevige bewoners. Ik als Blob weet natuurlijk precies wat te doen en al snel dip ik mij in de dichtstbijzijnde verfbron. Ik haast mijzelf naar de hulpbehoevende grijze dorpelingen om ze vervolgens wat op te fleuren met wat rood-, groen- en geeltinten. Ondertussen word ik aangemoedigd door de jubelende dorpelingen en de aanzwellende muziek. Als in een soort van trance verander ik alles wat doods en dor is in een sprankelende oase van kleur. Hoera! Ik kan naar het volgende level:
Voordat ik naar het volgende level kan moet ik mijzelf een weg banen door een 2d platform level. Door schakelaars over te halen en op de juiste platformpjes te springen bevind ik mijzelf pardoes in level 2.


Kleurloos...
Hey, wacht eens even… Een kleurloze omgeving met precies dezelfde droevige nederzetting en dezelfde ellendige bewoners. Wat is dit? Ik begin weer de boel op te fleuren maar dit keer met aanzienlijk minder enthousiasme. Er is weinig te merken van een stijgende moeilijkheidsgraad waardoor het geheel steeds meer als een herhaling aan gaat voelen. En terwijl ik tegen mijn zin in van hot naar her spring, lijkt het alsof de camera een vendetta tegen mij heeft afgekondigd. Hoewel je de camera handmatig kan bijdraaien neemt het eigenlijk nooit echt de positie aan die je graag zou willen.
Al snel verlies ik mijn interesse in de singleplayer en besluit ik de tweede controller aan te sluiten. Op die manier kan mijn vriendin het hulpje van de blob besturen waardoor we samen de levels doorlopen. Echter, dit maakt het alleen maar makkelijker waardoor het spel nog minder interessant wordt.
Daarnaast word ik tijdens het spelen van de Blob 2 echt overal bij de hand genomen. De lading instructieteksten is echt overweldigend en werkelijk elk detail wordt voorgekauwd.

De ontwikkelaars proberen het spel minder repetitief te maken door wat afwisseling in de gameplay te bieden. Je kan bijvoorbeeld nieuwe verfkleuren verkrijgen door op vijanden te springen die verschillende kleuren verf met zich meedragen. Door een rode vijand met een blauwe te mixen ontstaat de kleur paars. Die kleur kan je vervolgens gebruiken om schakelaars om te zetten of gebouwen in de juiste kleur te schilderen.
Ook hebben ze een tijdslimiet toegevoegd aan het spel. Per level krijg je een tijdslimiet waarin je de opdrachten moet uitvoeren. Lukt het niet dan moet je opnieuw beginnen en als het wel lukt kan je daarna op je gemak het level verkennen. Op easy en heb je echt zeeën van tijd. Zoveel zelfs dat je eigenlijk niet op de timer hoeft te letten. Als je de moeilijkheidsgraad opschroeft krijg je steeds minder tijd tot je beschikking waardoor er een zekere uitdaging aan de game wordt toegevoegd. Toch ben ik van mening dat tijdslimieten echt niet meer van deze tijd zijn en dat de ontwikkelaar iets creatiever had kunnen omgaan met het verzinnen van uitdagende game mechanics.


Waar voor je geld?
Het spel ligt niet voor de gangbare prijzen in de winkels. Op het moment van schrijven ligt het spel in Nederland voor ongeveer veertig euro in de winkel, maar in de buitenlandse webwinkels kan je hem al kopen voor rond de twintig euro. Dat is natuurlijk een hele gunstige prijs voor een nieuwe game maar niet geheel onbelangrijk: Is het ook leuk om te spelen? Laat ik duidelijk zijn: voor de doorgewinterde gamer is dit zeker geen aanrader. Toch kan ik me voorstellen dat het spel voor jongere of minder geoefende gamers best leuk kan zijn. De vrolijke uitstraling en de grappige animaties maakt het een visueel aantrekkelijke game. Toch had ik graag gezien dat wij ‘hardcore’ gamers ook iets meer zouden worden bediend door bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad te laten toenemen tijdens het verloop van het spel. De toevoegingen die zijn gedaan zoals het mengen van verf, de platformelementen en de beperkte tijd voor het uitspelen van het spel, zijn allemaal aanvullingen waar een doorgewinterde gamer zijn hand niet voor omdraait. Mijn advies: Koop dit spel dus alleen als je nieuw bent in het gamen of als je een cadeautje nodig hebt voor je kleine zusje.


Deze review is geschreven door Daan Ceelie

 

Oordeel De Blob 2: The Underground (Xbox360)

  • Graphics 80
  • Gameplay 60
  • Originality 60
  • Sound 80
  • Replay 70
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 6157 

Laagste prijzen voor De Blob 2: The Underground (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.