Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition (PS4)
70 100 1

Review Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition (PS4)

Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition is een titel die ik vrij lastig te beoordelen vind. Ja, ik besef dat het een rare opmerking is om een recensie mee te beginnen, maar ik vraag me bij dit soort series altijd af hoe het kan dat een game nauwelijks vernieuwingen biedt maar er toch keer op keer nieuwe delen verschijnen. Is het een verborgen voorliefde voor de Oosterse cultuur, de plezierige bezigheid van simpelweg op knoppen rammen om duizenden tegenstanders te verslaan of het rondrennen op maps om voorwerpen en wapens te verzamelen?

Maar goed, ik loop een beetje op de zaken vooruit. Laat ik voorop stellen dat ik over de jaren al meerdere delen van de Dynasty Warriors reeks gespeeld heb (en de Gundam varianten) en ik dus ook aardig bekend ben met de gameplay van deze serie. Voor nieuwkomers is het belangrijk om te weten dat Dynasty Warriors vooral draait om het afslachten van vele honderden, zo niet duizenden, tegenstanders in elke map die je bezoekt. Elk level bevat ook een aantal commandanten die, nadat je ze hebt verslagen, voorwerpen en wapens achterlaten.


Met elke verslagen vijand verdien je experience punten en, net zoals in RPG’s, stijgt je gekozen personage in levels, en daardoor ook in aanvalskracht. De zojuist genoemde wapens, die je af en toe vindt, zijn ook te verbeteren door middel van edelstenen die je aan het einde van een voltooid level buitmaakt.
 
Ik had aanvankelijk een beetje het probleem dat ik het spel niet kon spelen, omdat ik deze game als digitale download had ontvangen. Hier kwam ook een van de nieuwe mogelijkheden van de PlayStation 4 naar voren; de mogelijkheid om een spel te spelen terwijl de game nog aan het downloaden is. Helaas betekende dat ook dat ik eerst alleen toegang had tot de tutorial. Ach, ik had tenminste de basis goed in de vingers voordat ik daadwerkelijk met de verschillende verhaallijnen aan de slag kon gaan. Na een download van 24 gigabyte (wat je met de disc-versie natuurlijk niet zult hebben) kon ik dan eindelijk volledig losgaan met de eerste verhaallijn die ik kon kiezen: Lu Bu.


Deze krijgsheer is slechts een van de vele personages waar je uit kunt kiezen. Met de rare veren die uit zijn helm steken wist ik vele krijgsheren aan mijn wapens te rijgen. Hoewel de Story Mode opgedeeld is in een vijftal groepen en personages, biedt Dynasty Warriors maar liefst 82 speelbare karakters als je de andere modi gaat proberen.

Ambition Mode
Die andere modi bestaan uit Challenge levels (waarbij je aan bepaalde criteria moet voldoen), de Freeplay modus (waar je specifieke levels kunt kiezen en zo een ranking kunt verdienen) en de Ambition modus. Deze laatste modus wist mij vele uren te boeien door de simpele opzet. Het is in Ambition namelijk de bedoeling om je eigen dorp op te bouwen door middel van het vinden van materiaal, bondgenoten en het verdienen van faam. Die drie elementen staan aardig met elkaar in verband, aangezien je pas nieuwe winkels en mogelijkheden vrijspeelt als je aan een minimum-vereiste voldoet, die meestal bestaat uit een combinatie van zowel faam, bondgenoten en eerder opgebouwde huisjes en winkels.

Deze modus begint vrij rustig aan en je start aanvankelijk met een theehuis (waar je voedsel voor bonussen tijdens de gevechten kunt kopen) maar al snel komen daar winkeliers, barakken, stallen, boeren en trainingsvelden bij. Om deze op te bouwen zul je steeds gebruik moeten maken van facility materials. Deze vind je vaak in potten en kisten op het slagveld, maar ze worden ook geregeld achtergelaten door vijandige commandanten. Als je het strijdtoneel moet kiezen heb je tijdens deze modus steeds de keuze uit vier mogelijkheden. Elk type map is toegespitst op bepaalde te verzamelen objecten. Zo zijn sommige maps beter geschikt om voorwerpen te verdienen, terwijl andere levels uitermate geschikt zijn om vele nieuwe bondgenoten te verdienen.

 

Lange weg te gaan
Ik verbaasde me erover hoe leuk ik deze modus daadwerkelijk vond. Het geeft altijd een zekere mate van bevrediging om nieuwe gebouwen uit de grond te zien verrijzen omdat je net een paar duizend tegenstanders om zeep hebt geholpen, simpelweg om wat materiaal te verdienen. Dan is het toch een stuk minder erg om een ontzettende massamoordenaar te zijn. Wat ik ook een prima (en vooral leuke) toevoeging vind is dat je deze modus ook met een vriend samen kunt spelen.
Dynasty Warriors is sowieso een titel waar je vele tientallen uren zoet mee kunt zijn. De enorme hoeveelheid personages, levels, wapens, alternatieve missies en verhaallijnen zorgen al voor een enorme herspeelbaarheid maar het smeden van wapens, opwaarderen van wapens en het feit dat je limiet van level 99 naar 150 is gestegen en je dus lange tijd zoet kunt zijn om je favoriete personages te levellen geeft al aan hoe groot de replaywaarde van deze titel is.

Grafisch vond ik het spel er redelijk uitzien. Niets schreeuwt echt dat dit een titel is die echt op de PlayStation 4 thuis hoort, want afgezien van de soepele framerate en vele personages op het scherm, vond ik het spel er niet bepaald mooi uitzien. Het gegeven dat personages nog steeds over de mappen heen zweven en dat het er werkelijk niet uitziet als personage gaat lopen beperken de visuele indruk toch wel een beetje.

De stemacteurs vind ik trouwens ook behoorlijk slecht overkomen. Het zal misschien ook wel de materie zijn waar ze mee moeten werken, maar de Engelstalige soundtrack komt enorm houterig over. Bij de normale release van Dynasty Warriors 8 was het een kwestie van maanden voor er een Japanse soundtrack te downloaden was. Helaas ontbreekt deze optie nog steeds in de  Complete Edition. Hopelijk wordt deze na verloop van tijd nog toegevoegd, zodat de geforceerde dialogen vervangen kunnen worden door iets minder geforceerde stemacteurs.


De muziekstukken zijn daarentegen zoals gebruikelijk weer lekker opzwepend. Rockmuziek en aanzwengelende elektrische gitaren houden het speeltempo en -plezier er steeds in. Iets wat me eigenlijk behoorlijk verbaasd heeft, aangezien de gameplay redelijk eentonig kan worden voor veel mensen. Of Dynasty Warriors 8 een titel voor jou is, hangt voornamelijk af van het gegeven of je geen probleem hebt met het afslachten van vele duizenden tegenstanders in een Oosterse setting.

Waar voor je geld?
Als je van het verdienen van nieuwe wapens, het levellen van personages en het afslachten van duizenden tegenstanders houdt, dan kun je met Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition prima uit de voeten. Voor je alle levels met een A-ranking gehaald hebt, de Ambition Mode hebt voltooid en alle personages geprobeerd hebt ben je met gemak vele tientallen uren verder. Als je geen probleem hebt met de soms wat eentonige gameplay en houterige dialogen dan zijn er maar weinige games die zoveel waar voor je geld weten te bieden.
 

Deze review is geschreven door Gerard Olsder

 

Oordeel Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition (PS4)

  • Graphics 65
  • Gameplay 70
  • Originality 60
  • Sound 65
  • Replay 90
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 11187 

Laagste prijzen voor Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition (PS4)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Evert99
Evert99 ( 1084 ) 10-04-2014 00:59
''Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition is een titel die ik vrij lastig te beoordelen vind.''

''Ik had aanvankelijk een beetje het probleem dat ik het spel niet kon spelen, omdat ik deze game als digitale download had ontvangen.''

Zelfde escapistisch en vervreemdend schrijverij als het geval bij de Dark Souls 2 review.. Eventuele excuses inzake de uitkomst, voordat er uberhaupt begonnen is met recenseren. En bovendien andere volslagen irrelevante info vermeldden. Tja.. Recenceer dan niet.

Komt erg onprofessioneel over. Ofwel; waarom recenceer je deze game dan c.q. wat is de waarde van je recensie (op basis waarvan moeten we van je deskundigheid uit gaan? Of moet ik de naam Gerard Olsder kennen?).

Iig voor een site als BG, waar iedereen behoorlijk wat van games weet. Terwijl je recensie wél doet vermoedden dat je dit soort games veel vaker gespeeld hebt. Onzekerheid? Of bang voor kritiek en/of de naderende deadline..

Verder komt de game ook uit op de VITA (en is het een uitgebreide PS3 remake), was voor de volledigheid ook handig geweest te vermelden
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 10-04-2014 01:28
Rol: Reviewer
Kritiek is altijd van harte welkom. Als dingen onduidelijk zijn of mensen vragen of suggesties hebben dan sta ik daar ook altijd wel voor open.

Daar komt bij dat ik de digitale versie noem omdat de PS4 het mogelijk maakt om games alvast te gaan spelen terwijl ze aan het downloaden zijn. Helaas houdt dat ook in dat dan soms grote gedeeltes van het spel aanvankelijk niet beschikbaar zijn.

Tot slot gebruiken we bij budgetgaming een format waar we in aangeven voor welke systemen een game uitkomt, en waarbij ik de Vita ook had aangegeven, maar wat niet zichtbaar is op de site. Misschien iets wat meegenomen kan worden in een nieuw format waar we momenteel mee bezig zijn.

Hoe dan ook, bedankt voor je mening en suggesties.
avatar van Evert99
Evert99 ( 1084 ) 10-04-2014 01:37
Quote:
Kritiek is altijd van harte welkom. Als dingen onduidelijk zijn of mensen vragen of suggesties hebben dan sta ik daar ook altijd wel voor open.

Zonder dat je er daadwerkelijk inhoudelijk op in gaat, toch een toffe reactie

Quote:
Tot slot gebruiken we bij budgetgaming een format waar we in aangeven voor welke systemen een game uitkomt, en waarbij ik de Vita ook had aangegeven, maar wat niet zichtbaar is op de site. Misschien iets wat meegenomen kan worden in een nieuw format waar we momenteel mee bezig zijn.

Klinkt erg onlogisch, een (PS4/VITA) achter de TT had volstaan Maar ik zou het zeker meenemen, zonde anders.
avatar van Cruz
Cruz ( 3333 ) 10-04-2014 02:18
Wou deze titel voor de Vita aanschaffen, maar blijkbaar heeft deze erg storende framedrops. Japan kreeg een patch na een maand, dus benieuwd wanneer wij 'm krijgen zodat ik 'm wel kan aanschaffen.

Lijkt mij overigens een toffe game die bomvol met content zit. Ben nog redelijk nieuw in het musou genre namelijk.
avatar van Yojimbro
Yojimbro ( 16483 ) 10-04-2014 03:57
Speel de Vita versie al dagelijks, game is geweldig voor een Musou/ Warriors fan. Heb geen enkele problemen met framedrops of wat dan ook.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 10-04-2014 12:37
Ik ben al een lange tijd fan van de serie, die ik al sinds de 4e game speel en bijhoud. Ik begrijp dat de reviewer het lastig vond om de zoveelste Dynasty Warriors-deel te beoordelen vanwege de relatief weinig vernieuwingen. Kenners van de serie weten echter waarom de serie nog steeds veel populariteit vergaart, en fans worden elke keer helemaal hyped bij een nieuwe release. Dat is te wijten aan de fascinatie en verslavende elementen die zijn beschreven in de volgende quote:

Quote:
Is het een verborgen voorliefde voor de Oosterse cultuur, de plezierige bezigheid van simpelweg op knoppen rammen om duizenden tegenstanders te verslaan of het rondrennen op maps om voorwerpen en wapens te verzamelen?

Shin Sangoku Musou (zoals de serie in Japan heet) kent een relatief kleine maar zeer trouwe fanbase wereldwijd. In tegenstelling tot de meeste games, toont deze serie nauwelijks vernieuwing. Misschien is dat ook wel de charme, die niet meer te vinden is in games en gameseries die (constant) radicaal veranderen. Denk maar eens aan Command & Conquer 4: Tiberian Twilight, waarbij veel C&C-fans concludeerden dat ze de hoop kwijt waren. Ook Final Fantasy XIII kreeg de nodige kritiek, waarbij de 'vernieuwing' niet goed ontvangen werd.

Ergo, gamers die fan zijn van een bepaalde serie zijn niet altijd toe aan iets anders of nieuws. Als een oude formule heel goed werkt, waarom dan veranderen?

Voor mensen die heel geinteresseerd zijn in alles wat met de Warriors-serie te maken heeft, raad ik jullie de fansite KOEI Warriors aan. Als je nóg dieper wilt graven, raad ik jullie het boek Romance of the Three Kingdoms (San1 Guo2 Yan3 Yi4) aan, waar de game en legendes op gebaseerd zijn.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 10-04-2014 12:40
Quote:
Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition is een titel die ik vrij lastig te beoordelen vind. Ja, ik besef dat het een rare opmerking is om een recensie mee te beginnen, maar ik vraag me bij dit soort series altijd af hoe het kan dat een game nauwelijks vernieuwingen biedt maar er toch keer op keer nieuwe delen verschijnen.

En daarbij zet je jezelf als recensent meteen buitenspel en zorg je ervoor dat de review enige waarde verliest. Waarom zou de lezer de review serieus moeten nemen na die eerste zinnen?

Quote:
Zelfde escapistisch en vervreemdend schrijverij als het geval bij de Dark Souls 2 review.. Eventuele excuses inzake de uitkomst, voordat er uberhaupt begonnen is met recenseren. En bovendien andere volslagen irrelevante info vermeldden. Tja.. Recenceer dan niet.

Kan ik me totaal in vinden.

Quote:
Als je van het verdienen van nieuwe wapens, het levellen van personages en het afslachten van duizenden tegenstanders houdt, dan kun je met Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition prima uit de voeten. Voor je alle levels met een A-ranking gehaald hebt, de Ambition Mode hebt voltooid en alle personages geprobeerd hebt ben je met gemak vele tientallen uren verder.

Eindcijfer: 7. Yeah right.
avatar van DragonflySoldier
DragonflySoldier ( 5912 ) 10-04-2014 13:24
Vind het typisch dat we hier tegenwoordig meer over de recentie praten als over de games zelf...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 10-04-2014 13:30
Quote:
Vind het typisch dat we hier tegenwoordig meer over de recentie praten als over de games zelf...

Dat praten over de games zelf doen we in het desbetreffende topic, hier gaat het over de recensie.
avatar van Denzel
Denzel ( 31 ) 10-04-2014 13:48
Quote:
Vind het typisch dat we hier tegenwoordig meer over de recentie praten als over de games zelf...
Simpelweg omdat menigeen terecht van mening zijn dat het lijkt alsof de review door een derde-klasser geschreven is, zonder enige onderbouwing van gemaakte stellingen in bepaalde punten in het review.
avatar van Lom0r
Lom0r ( 1212 ) 10-04-2014 15:57
Quote:
[..]


En daarbij zet je jezelf als recensent meteen buitenspel en zorg je ervoor dat de review enige waarde verliest. Waarom zou de lezer de review serieus moeten nemen na die eerste zinnen?

[..]


Kan ik me totaal in vinden.

[..]


Eindcijfer: 7. Yeah right.

Waarom is de review niet meer serieus te nemen ?
Het is een legitieme vraag waarom een serie met nauwelijks vernieuwing uit blijft komen, de game moet iets speciaals of goeds hebben met grote fans base anders is het gewoon niet logisch.

En zonder reviewer is er geen review dus ook bij een game zonder weinig verniewing is het wel zo fijn als iemand die taak op zich neemt om de mensen die de serie niet kennen in te lichten (of juist de mensen die wachten op wat vernieuwing).
Dat de game een 7 krijgt vind ik niet zo gek want de serie is voor mij alles behalve interessant. Als er dus niks veranderd is dan is dit meer dan verdient denk ik.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 10-04-2014 16:55
Quote:
[..]
Dat praten over de games zelf doen we in het desbetreffende topic, hier gaat het over de recensie.

Een topic over Dynasty Warriors bestond nog niet, dus heb ik er maar een aangemaakt. Onder PlayStation Algemeen op de forums welteverstaan, komt dat lezen !

Overigens had ik niet gedacht dat iemand hier een gamereview zou schrijven over Dynasty Warriors 8, aangezien ik altijd een idee heb gehad dat fans van Dynasty Warriors zo schaars als wat zijn in Nederland. Ik kan je bijdrage aan de reviewcorner dus zeer goed waarderen, Ollie1981. Laat die vorige inhoudloze kritiek zitten, je hebt een leuk en informatief stukje geschreven waarin je de hoofdpunten van de game inlicht bij de lezers en verschillende modi die de game te bieden heeft beschrijft. Je meningen over bepaalde onderdelen zijn wel en duidelijk te begrijpen en zeer herkenbaar voor de fanatieke Warriors-fan.

Al en al ben ik echter niet geheel eens met je puntentelling: DW staat ook bekend om zijn ijzersterke oppompende soundtrack (de beste soundtracks behoren tot de delen 4 en 7 naar mijn mening though), dus wat mij betreft mogen de sound en replay-waarde van mij best omgedraaid worden.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3255   5) 11-04-2014 16:29
Quote:
[..]


Een topic over Dynasty Warriors bestond nog niet, dus heb ik er maar een aangemaakt. Onder PlayStation Algemeen op de forums welteverstaan, komt dat lezen !

Overigens had ik niet gedacht dat iemand hier een gamereview zou schrijven over Dynasty Warriors 8, aangezien ik altijd een idee heb gehad dat fans van Dynasty Warriors zo schaars als wat zijn in Nederland. Ik kan je bijdrage aan de reviewcorner dus zeer goed waarderen, Ollie1981. Laat die vorige inhoudloze kritiek zitten, je hebt een leuk en informatief stukje geschreven waarin je de hoofdpunten van de game inlicht bij de lezers en verschillende modi die de game te bieden heeft beschrijft. Je meningen over bepaalde onderdelen zijn wel en duidelijk te begrijpen en zeer herkenbaar voor de fanatieke Warriors-fan.

Al en al ben ik echter niet geheel eens met je puntentelling: DW staat ook bekend om zijn ijzersterke oppompende soundtrack (de beste soundtracks behoren tot de delen 4 en 7 naar mijn mening though), dus wat mij betreft mogen de sound en replay-waarde van mij best omgedraaid worden.

Ik sluit me volledig hierbij aan, ik lees je reviews met plezier, en ik krijg een goed beeld van de game, al die azijnzeikers hier, bah...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 11-04-2014 19:33
Er zit een verschil tussen azijnzeiken en inhoudelijke kritiek leveren.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3255   5) 11-04-2014 19:47
Quote:
Er zit een verschil tussen azijnzeiken en inhoudelijke kritiek leveren.

Dat klopt, sommige dingen zijn wellicht ook terecht, maar als iemand zich de moeite doet en een review schrijft mag je ook best een keertje alleen "leuke review" zeggen, zonder meteen op iedere zin en alinea kritiek te leveren, dat bedoel ik

Persoonlijk ben ik pas begonnen aan DW8 op de VITA en twijfelde over de aankoop van deze game, en door deze review denk ik dat ik de game wel wil halen, dat is toch leuk?!