Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
God of War (PS2)
95 100 1

Review God of War (PS2)

Dit is de beste action adventure game ooit gemaakt. Do I need to say more...?
Niets is te veel voor de almachtige krijger Kratos. Samen met zijn leger hakt hij koppen van rompen, rukt ledematen van lichamen af en doorboort schedels. Even lijkt het dat Kratos voor altijd de grootste krijger van de wereld blijft. Totdat een andere leider hem bijna vermoord. Aangezien hij nog niet dood wil besluit hij zijn ziel te verkopen aan de Goden, zodat die de andere leider voor hem doden. Geen goede beslissing blijkt later.

Het spel begint met een ongelofelijk mooi filmpje, wat maar weer eens bewijst dat onze goede oude PS2 nog lang niet aan zijn einde toe is. Opeens blijkt dat er iets heel erg mis is, aangezien Kratos genoeg heeft van zijn leven en zich van een hoge klif de rotsen in stort. Game over? Nee, want gelukkig kan in een game de tijd teruggespoeld worden, en komen we drie weken eerder terecht op Kratos' schip.

We worden gelijk in de actie gesmeten aangezien een aantal akelige wezens Kratos aanvallen, en het liefst hem van het schip afsmijten en hem laten verdrinken. Natuurlijk laat ik dat niet toe en vermoord zonder enige moeite alle vijanden op het schip. Al snel blijkt dat de gameplay dik in orde is. Het vechten voelt lekker soepel aan, en er zijn een heleboel mogelijkheden om je vijanden te vermorzelen. Dit doe je trouwens met de twee trouwe blades die aan Kratos zijn armen vastgeketend zitten. Hier kun je een stevig potje mee knokken, en het voelt ontzettend tof als je alle wezens op het schip met een aantal coole moves neerhaalt en ze vervolgens de keel doorsnijdt. Zoals eerder gezegd: Niks is te veel voor Kratos en hij haalt zijn schouders op voor een bloederige afslachtpartij.

De graphics in deze game zijn van een heel hoog niveau. Nog nooit eerder toverde je Playstation 2 zulke mooie beelden op je tv. De cut scenes zien er prachtig uit, en ook alle moves zijn zo tof uitgewerkt, en zien er zo mooi uit, dat het je niet uitmaakt als je een keer een heel stuk overnieuw moet doen omdat je doodging. Ook de soundtrack past goed bij de game. Mythologische muziek (bestaat dat?) klinkt je werkelijk als muziek in de oren. Het draagt allemaal bij aan de geweldige sfeer die deze game heeft. Zelfs de sound effects horen precies bij de game. Van het geluid bij het openen van een kist met orbs tot het afhakken van een hoofd, alles past precies bij de sfeer van dit grootse avontuur.

De gameplay zit ook goed in elkaar. Op het begin heb je een aantal moves tot je beschikken, maar door orbs te verdienen door te vechten kun je ze upgraden en op het laatst heb je een heel arsenaal aan gave moves tot je beschikking. Maar er is meer. Je kunt niet alleen vechten met je blades, maar naar mate hoe verder je komt in het spel, hoe meer krachten je tot je beschikking krijgt. Door telkens een uitdaging van eén van de goden te winnen krijg je eén van hun krachten tot je beschikking. Deze krachten verschillen enorm: je krijgt bijvoorbeeld de kracht om bliksemschichten af te schieten, maar ook de kracht om vijanden in steen te veranderen. Ook dit aspect van de game zit goed in elkaar. Ook al zijn er maar een aantal krachten beschikbaar, het zijn er voor mijn gevoel meer dan genoeg.

Er zitten ook een aantal kleine minigames in het spel. Na een heftig gevecht verschijnt Kratos in zijn slaapkamer op het schip, en daar moet hij met twee vrouwen neuken. Als je dit goed doet dan krijg je orbs, waarmee je je moves weer kunt upgraden. Je ziet trouwens niks, behalve een vaas die op zijn nachtkastje beweegt. Zodra je op je hoogtepunt komt valt de vaas op de grond, en voila: weer wat orbs erbij! Je speelt de minigame door de iconen die op het scherm verschijnen op je controller in te drukken. Deze minigame is er ook nadat je een soort van eindbaas hebt verslagen.

Er zitten een aantal legendarische momenten in deze game, die je niet snel zult vergeten. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste keer dat je een Hydra tegenkomt. Dit ongelofelijk grote waterwezen lijkt onverslaanbaar, maar het blijkt al snel dat je met veel en hard vechten het beest zo tegen de vlakte hebt geslagen. Er zitten trouwens een aantal grote wezens in het spel waarvan je al snel verwacht dat je die nooit aan kan. De Minosaurus is hier een goed voorbeeld van, en de Hydra ook (zie screenshots). Maar zoals eerder gezegd is zo hard mogelijk vechten de sleutel tot succes.

Maar vechten is niet het enige wat je in deze game moet doen, anders was het alleen een action game geweest. Het is niet voor niks een action adventure, want er zitten heel veel puzzels in dit spel. Ze zijn niet altijd even moeilijk, maar geloof me: er zitten een aantal pittige tussen waar je niet zo snel uit zult komen. Ook blijkt al snel dat Kratos goed naar de Prince of Persia heeft gekeken, want een aantal balanceerpuzzels en andere moves zijn van deze prins afgejat. Dit is opzich niet zo'n heel groot probleem aangezien God of War ook een aantal originele aspecten heeft en de dingen die ze hebben overgenomen zijn echt goed in het spel neergezet, en geen halve ripoffs.

Verdict
Graphics: De graphics zijn van hoog niveau. Dit is het mooiste PS2 spel dat er is, en dat is nog zwak uitgedrukt. Dit bewijst maar weer dat de PS2 game wel hele mooie graphics kan hebben!

Sound: De soundeffects en soundtrack passen precies bij de sfeer. Gameplay: Fantastisch uitgewerkt en je verveelt je geen seconde met dit spel. Hele vette moves en krachten zorgen voor een goed vechtsysteem. En ook de puzzels zijn goed uitgewerkt. Lange termijn: Er zit een enorme houdbaarheidsdatum aan dit spel. Nadat je het hoofdspel uitgespeeld hebt ontgrendel je namelijk nog een heleboel vette extra's. Wat dacht je van The Making of God of War, Deleted levels en heel cool artwork?! En dit zijn niet de enige extra's die er zijn, er is nog veel meer inclusief een extra moeilijkheidsgraad in het spel. Je zult hier ongelofelijk lang zoet mee zijn, dat is een ding wat zeker is.

Conclusie
Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst niks in God of War zag. Mythologie spreekt mij niet echt aan, en de enige action adventure die ik ooit gespeeld heb is Prince of Persia the Warrior Within. Maar zodra ik het spel eén minuut gespeeld had was ik helemaal verslaafd aan de coole sfeer en de vette gameplay. Kopen deze game!

Deze game is gereviewed door TimD

 

Oordeel God of War (PS2)

  • Graphics 90
  • Gameplay 90
  • Originality 70
  • Sound 80
  • Replay 80
  • Eindcijfer 95

Aantal keer bekeken: 11933 

Laagste prijzen voor God of War (PS2)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Talicus
Talicus ( 7391 ) 19-10-2005 22:33
Lekkere review Timmie!
avatar van Erich
Erich ( 369 ) 20-10-2005 10:22
Netjes
avatar van Shooter27
Shooter27 ( 203 ) 20-10-2005 11:30
MOOI!!! Deze game wil ik nog zo graag!! :|
avatar van Isaac
Isaac ( 8 ) 20-10-2005 15:13
NICE Review, Jammer dat ik geen Ps2 heb ;P
avatar van Steven
Steven ( 171 ) 21-10-2005 11:58
Ownage review .o. alleen ik heb geen ps2
avatar van Deryck
Deryck ( 1599 ) 21-10-2005 12:10
rauw
avatar van Basd93
Basd93 ( 7 ) 29-10-2005 09:32
Vette review!
avatar van Solid
Solid ( 778 ) 01-01-2006 20:54
Deze game is zooo gruwelijk vet! De 95 is zeker verdiend.!

Maar de beste action/adventure blijft toch de Zelda-franchise!
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 20-01-2006 09:59
Op de PS2 he!
avatar van Solid
Solid ( 778 ) 20-01-2006 13:14
Owja..
avatar van Solid
Solid ( 778 ) 20-01-2006 13:15
Owja..
Maar bovenaan staat toch ├ęcht : de beste action adventure ooit gemaakt
avatar van Gosse
Gosse ( 1976   3) 01-02-2006 18:58
95 dubbel en dwars waard