Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Hysteria Hospital: Emergency Ward (Wii)
55 100 1

Review Hysteria Hospital: Emergency Ward (Wii)

Het is zaterdagavond: tijd voor een spelletje op de Wii. Gezien het heerlijke zomerweer van de afgelopen tijd, kiezen we voor het dansen van de Samba. Mijn vriend gaat enthousiast van start, iets te enthousiast. Tijdens een flinke shake in de hoogte, komt zijn hand met flinke snelheid tegen mijn hoofd. Gevolg: een enorme buil en ik ontdek dat mijn vriend opeens een tweelingbroer heeft. Bezorgd belt hij met onze huisarts, die ons aanraadt om toch even langs het hospitaal te gaan. Helaas ligt de hele stad vol met grieppatiënten. Het enige ziekenhuis dat nog patiënten aanneemt is Hysteria Hospital. De naam zint ons niet helemaal, maar aangezien ik door de klap ook nog de coördinatie heb van een student na een leuke zaterdagavond, gaan we toch maar op pad.Is there a doctor in the house?
Aangekomen bij het ziekenhuis, nemen we plaats tussen de wachtenden. Boven mijn hoofd verschijnen een aantal hartjes, dat geleidelijk in aantal afneemt terwijl we wachten. ‘Dat zal er wel bij horen’, denk ik. Door het ziekenhuis rent een zuster met medicijnen en patiëntenkaarten. Af en toe neemt ze een slok koffie, waardoor ze opeens als een haas door de kliniek heen kan hollen. Je zou toch denken dat ze meer dan één zuster hadden, maar ze lijkt de hele boel alleen te managen.

Plotseling verschijnt boven mijn hoofd een grote hand en ik vlieg de lucht in. Ik land op de stoel bij een dokter, die zonder zich voor te stellen een vergrootglas in de hand neemt en zonder schaamte mij van top tot teen inspecteert. Na wat typen op de computer roept hij naar de zuster dat hij graag een röntgenfoto van mij wil. Uit het niets verschijnt opeens die gekke hand weer en ik word voor de tweede keer omhoog geslingerd. Dit keer land ik in de röntgenkamer en de zuster komt mijn patiëntenkaart brengen. Het apparaat schiet aan en al mijn botten lichten op. Boven mijn hoofd verschijnt een wolk met een bed erin. Die klap kwam toch harder aan dan ik dacht... Weer zweeft de hand boven mijn hoofd. Ondanks dat ik hem probeer te ontwijken, grijpt hij me weer bij mijn kladden en hij slingert me naar een bed. Dezelfde zuster brengt alweer mijn patiëntenkaart, waarna het bed begint te piepen, twee keer dubbel klapt en me eruit gooit. De hartjes boven mijn hoofd zijn weer in aantal gegroeid: ik ben genezen! Terwijl ik terugloop naar mijn vriend, die ongerust in de wachtkamer zit te wachten, ruimt de zuster mijn bed af en brengt de was weg. Wat een wondervrouw, maar wat een bizar ziekenhuis!De meeste dromen zijn bedrog
Badend in het zweet schiet ik wakker. Wat een bizarre droom! De volgende keer zal ik niet meer tot laat in de avond gamen... Het bovenstaande is een korte beschrijving wat je overkomt als je als patiënt in Hysteria Hospital aankomt. In deze nieuwe game voor de Wii ben jij de wonderzuster die in totaal zeven verschillende klinieken onder haar hoede krijgt. Ook speel jij de hand die de patiënten tussen de verschillende stations verplaatst. Jouw taak is om te zorgen dat de patiënten herstellen door op tijd een diagnose te stellen en ze hiervoor te behandelen. Deze twee taken doen je medewerkers in het ziekenhuis; jij moet zorgen dat de zieken naar de juiste plekken verplaatst worden en dat de zuster de kaarten en medicijnen afgeeft en de boel op orde houdt. Per kliniek start je met een beperkte hoeveelheid stations, zoals een diagnostische hoek, behandeltafels en bedden. Per genezen patiënt ontvang je geld, als je de doelen van het level behaalt (minimaal aantal zieken genezen en minimale omzet), krijg je de kans om voor het volgende level aanvullende dingen te kopen (röntgenapparaten, operatietafels, enz.), je wachtruimte aantrekkelijker te maken of je personeel meer te betalen om ze harder te laten werken. Na negen levels krijg je een aanbod van een nieuw ziekenhuis en begin je weer opnieuw. Daarnaast is er ook de eindeloze modus, waar je net zo lang door kan gaan als je zelf wilt.Conclusie
De oplettende lezer herkent in deze beschrijving een basisconcept van flashgames, die je ook gratis op internet kan spelen. Dat klopt! Hysteria Hospital is in de basis niet veel anders dan 'run je eigen MacDonalds, restaurant, enz.’. Ook de graphics en de muziek zijn weinig anders en voor een console game zelfs vrij matig te noemen. Daarnaast werkt de besturing je soms tegen, omdat je heel secuur moet wijzen om de juiste voorwerpen aan te klikken en je de patiënten precies aan hun hoofd moet pakken. Desondanks kan het concept behoorlijk verslavend werken en kan je rustig een paar uurtjes vullen met dit spel. Verwacht van Hysteria Hospital dus geen nieuwe Sim Hospital, maar simpel vermaak. Ik zou zelf echter wachten totdat de game wat goedkoper is, want voor 40 euro kan je beter een andere nieuwe game kopen en gratis een flashgame op internet spelen.

Deze game is gereviewed door V-devil

 

Oordeel Hysteria Hospital: Emergency Ward (Wii)

  • Graphics 40
  • Gameplay 60
  • Originality 35
  • Sound 60
  • Replay 75
  • Eindcijfer 55

Aantal keer bekeken: 10767 

Laagste prijzen voor Hysteria Hospital: Emergency Ward (Wii)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van The Chosen One
The Chosen One ( 736   2) 01-10-2009 19:30
PC - Theme hospital. Onovertroffen.
I have spoken.