Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
James Bond 007: Nightfire (NGC)
80 100 1

Review James Bond 007: Nightfire (NGC)

De eerste James Bond-game: GoldenEye werd ontwikkeld door Rare en was een regelrecht succes. Nu liggen de rechten bij EA en inmiddels heeft EA al 2 James Bond spellen ontworpen, het matige Agent Under Fire en Nightfire. Deze review gaat over Nightfire.

Bond…James Bond

In Nightfire neem je wederom de rol aan van s'werelds bekendste geheim agent James Bond. Je schiet, sluipt en rijdt dit keer weer door de 12 exotische locaties in verschillende werelddelen. Je bent wederom niet alleen en zo krijg je onder andere hulp van een verleidelijke Franse Agente, de Amerikaanse spion Zoe Nightshade en de Australische agente Alura McCall. In Nightfire is weer meer ‘Bond’ verwerkt dan in Agent Under Fire. Zo is Pierce Brosnan nu James Bond, alleen met een andere stem. Er zijn natuurlijk ook weer leuke James Bond elementen verwerkt in de game. De bekende gevatte Bondopmerkingen zijn weer aanwezig en is er natuurlijk weer een geschifte schurk die de wereld wil veroveren, met een eigen ‘hulpje’ die Bond moet koud maken. Het verhaal in Nightfire is weer standaard Bond-voer. De rijke industrieel Raphael Drake ontmanteld Nucleaire bommen voor een ‘veiligere wereld’. Mi6 weet dat alles niet is zoals het lijkt en stuurt James Bond op onderzoek uit. Al snel kom je erachter dat er achter operatie Nightfire wat meer schuilt. Drake verscheept de raketten naar zijn basis in de stille Zuidzee om ze uiteindelijk in de ruimte af te vuren op de aarde en zo de machthebbers van aarde omver te werpen. Dit lijkt allemaal heel simpel, maar voordat je Drake stopt moet je eerst nog even naar zijn kasteel in Oostenrijk, heel veel rijden met de Aston Martin Vanquish en met andere voertuigen, een kernreactor onderzoeken, Drake’s kantoor bezoeken en nog veel meer.Singleplayer

De Singleplayer in Nightfire is leuk uitgewerkt, maar is veel te kort, de 12 missies zijn in een dag uit te spelen en zijn niet al te moeilijk. Wel ziet alles er grafisch en wonderschoon uit, de animaties zijn goed en de textures zijn van hoge kwaliteit. Wat Nightfire nog meer goed maakt zijn de verschillende speelstijlen waarover je hieronder meer kunt lezen. Race-MissiesIn sommige levels moet je geheel op Bond wijze door een level racen. Je hebt in deze levels de beschikking over de Aston Martin Vanquish of een BMW-Jeep. Er zitten veel Gadgets op je auto zoals raketten, machine-guns en een zogenaamde pulse, waarmee je andere voertuigen kan uitschakelen door middel van een magnetisch veld. Ook leuk is het level waarin je je met de Aston Martin Vanquish door het water beweegt. Er zijn ook missies waarin iemand anders het voertuig bestuurt en jij moet knallen tot je erbij neervalt. Zo gebruik je in een gepantserde sneeuwscooter en een vliegtuigje met diverse wapens aan boord. First-Person sluip en schietmissies.Net zoals in GoldenEye en Agent Under fire, zie je in deze levels de actie door de ogen van Bond. Je moet dingen stelen, fotograferen, infiltreren en nog veel meer. Je hebt een wijde variatie aan wapens, variërend van de originele Walther PPK (die je met een geluidsdemper kunt uitbreiden) tot een Raketwerper. In deze levels zijn er verschillende manieren om bij je doel te komen, wat de schietlevels erg leuk maken. Een voorbeeld: In het 2e level moet je in het kasteel van Raphael Drake komen. Je kunt natuurlijk iedereen neerschieten en door de voordeur lopen, maar je kunt ook in de wijnkar springen die langs komt rijden. Ook leuk in deze levels zijn de FMV (full motion video) tussenfilmpjes, die er netjes uitzien evenals de In-Game filmpjes.

Extra’s

Je kunt in Nightfire vele extra’s halen, die verschillende multiplayer optie’s unlocken, evenals nieuwe wapens. Je kunt bronzen, zilveren, gouden en platinum medailles halen in elk level. Dit hangt af van de statistieken van o.a. hoeveel mensen je hebt omgelegd of hoe lang je over de missie hebt gedaan. Je kunt ook bepaalde 'Bond Moves' maken, die weer zorgen voor een hogere score en dus een betere medaille.Geluid

EA heeft de volledige rechten op James Bond, dus ook op de muziek. In Nightfire zul je de bekende Bond-deuntjes uit de films vaak tegenkomen, en er zijn enkele nieuwe remixen gemaakt. Een leuke extra is de titelsong die speciaal voor Nightfire werd ingezongen, deze kun je zien als je het spel opstart. Het geluid in Nightfire is niets aparts, maar voor de Bond-fans is de titelsong een leuke extra, en zullen de welbekende Bond-deuntjes niet snel vervelen.

Multiplayer

Wat is een spel zonder multiplayer? En in Nightfire is deze speloptie nadrukkelijk aanwezig. Er zijn verschillende leuke opties, en je kunt met teams tegen elkaar spelen. De wapens zijn hetzelfde als in de Singleplayer, maar er zijn wel (op afstand bestuurbare) mini-tanks en helikopters toegevoegd. De AI van de bots zijn goed uitgewerkt, alleen komen de animaties ietwat houterig over. Als iemand wordt geraakt, hoor je alleen maar ‘au’ en zie je niks aan het lichaam zelf. Of als je een vrouw kiest, en je beschoten wordt, hoor je een mannenstem ipv een vrouwenstem. Je kunt de bots een eigen persoonlijkheid geven en dit kun je in het spel goed merken. De vele extra’s die je kunt unlocken maken van de multiplayer van Nightfire een leuke bezigheid.

 

Oordeel James Bond 007: Nightfire (NGC)

  • Graphics 85
  • Gameplay 80
  • Originality 65
  • Sound 70
  • Replay 80
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 2812 

Laagste prijzen voor James Bond 007: Nightfire (NGC)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.