Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
LEGO The Hobbit (Xbox360)
78 100 1

Review LEGO The Hobbit (Xbox360)

Veel mensen zijn opgegroeid met de kleine bouwsteentjes van LEGO. Wat je met die steentjes deed was alleen heel erg afhankelijk van je eigen creativiteit. Sommige mensen volgen liever de bouwplannen om een vrij natuurlijke stad te bouwen, terwijl andere mensen er hun eigen invulling aan geven. De LEGO spellen zijn al jarenlang een soort van fusie tussen die twee instellingen. Grote open werelden, vele levels, dingen die je kunt verzamelen en af en toe kun je ook nog dingen bouwen. Met LEGO The Hobbit heb je als speler de mogelijkheid om door een groot gedeelte van Middle-Earth te wandelen. Van The Shire naar Rivendell tot aan The Lonely Mountain, elk gebied bevat verborgen voorwerpen en naarmate je meer levels uitspeelt zullen er steeds meer speelbare personages en quests verschijnen.


Als beloning voor het voltooien van die quests krijg je nieuwe voorwerpen, mythril steentjes en af en toe zelfs rode lege steentjes, die zoals gebruikelijk dienst doen als cheats. Voor mensen die al jaren LEGO titels spelen lijkt LEGO The Hobbit tot nu toe dus weinig nieuws te bieden. Gelukkig zijn er ook een paar vernieuwingen aan de bekende formule toegevoegd. Zo zul je nu na het slopen van voorwerpen geregeld loot kunnen vinden. Hierbij hoef je overigens niet te denken aan nieuwe wapens of pantsers die steeds sterker worden, maar eerder aan edelstenen, goud, zilver en voedsel dat je kunt gebruiken om nieuwe dingen te bouwen en zo quests te voltooien. Een andere nieuwigheid is dat je nu gebruik kunt maken van een buddy-aanval. Zo zijn er bepaalde muren die je niet kunt doorbreken tenzij je twee personages aan elkaar koppelt om zo een hindernis te slopen. Het kan, en moet zelfs gebruikt worden bij enkele eindbaas-gevechten. Anders zijn bepaalde gepantserde trollen niet te verslaan.Tweederde gedaan, nog maar één film te gaan

Sinds LEGO Batman 2 maakt Traveller’s Tales gebruik van stemacteurs. Zo ook in LEGO The Hobbit. Vele dialogen zijn rechtstreeks uit de film overgenomen en als toffe extra praat de beroemde acteur Christopher Lee zelfs het verhaal tijdens de cutscenes aan elkaar. Dat verhaal beslaat overigens slechts An Unexpected Journey en The Desolation of Smaug, al is Warner Bros. volgens geruchten van plan om de derde film later dit jaar als een DLC-pakket beschikbaar te maken. Helaas is er momenteel nog niets bekend over hoeveel die DLC zou moeten gaan kosten, maar voor nu biedt LEGO The Hobbit al aardig wat uren speelplezier. Toch was het naar mijn mening wel logischer geweest om deze titel later uit te brengen en de hele trilogie te behandelen. Vooral aangezien het einde van het verhaal binnen een uur of zeven wel te bereiken is. Gelukkig zitten de LEGO titels altijd vol met extra’s en te verzamelen voorwerpen. Dat is nu ook zeker niet anders.

Zo bevat elk level tien minikits, een verborgen enveloppe, een paar verborgen schatten en natuurlijk een heleboel te verzamelen muntjes waarmee je nieuwe dingen kunt kopen. Net zoals alle voorgaande LEGO titels ben je genoodzaakt om het verhaal volledig te doorlopen om nieuwe personages vrij te spelen. Zonder een figuur als Saruman kun je bijvoorbeeld geen zilveren voorwerpen kapotmaken. Natuurlijk kun je af en toe een oud level bezoeken en gemiste voorwerpen verzamelen, maar dat heeft eigenlijk pas zin als je het verhaal een keer doorlopen hebt waarna je alle vaardigheden van de verschillende personages tot je beschikking hebt.Spelen met blokken

LEGO titels moeten het vaak van hun humor hebben, en ook LEGO The Hobbit weet bepaalde kleinigheden enorm uit te vergroten. Thranduil de elf loopt bijvoorbeeld met een spiegel rond, omdat hij volgens de makers van het spel nogal ijdel overkomt in de films. Een onderdeel dat geïntroduceerd werd in The LEGO Movie Videogame vinden we ook hier weer terug. Soms moet je namelijk een aantal voorwerpen verzamelen en deze vervolgens ombouwen tot een nieuw voorwerp dat je nodig hebt om verder te komen. Deze bouwplannen tonen steeds een benodigd voorwerp en door het juiste stukje binnen de tijd te kiezen kun je ook nog eens wat extra muntstukjes verdienen.

Grafisch zit LEGO The Hobbit prima in elkaar. Eigenlijk weet je inmiddels ook wel wat je kunt verwachten van een LEGO titel. Mooie omgevingen en LEGO voorwerpen die je aan puin kunt slaan. Het spel maakt overduidelijk gebruik van een aantal locaties die je ook in LEGO The Lord of the Rings voorbij zag komen. Zo start het avontuur opnieuw in The Shire en zul je ook Rivendell opnieuw bezoeken. Toch zijn er genoeg nieuwe levels en omgevingen om te verkennen, dus het is slechts een klein puntje van kritiek. Het is tenslotte ook niet alsof het echt een kwestie van gemakzucht is als het bronmateriaal precies hetzelfde doet.Waar voor je geld?

LEGO The Hobbit is eigenlijk vooral meer van hetzelfde. Meer personages, een setting die je kent van de films en het boek en natuurlijk heel veel LEGO blokjes om mee te spelen. En dat is ook precies wat de LEGO spellen betrouwbaar maakt. Je weet wat je kunt verwachten. Ze zijn vaak grappig, wat simplistisch maar vermakelijk en tja, op zich ook altijd wel makkelijk om alle Trophies en Achievements mee te halen. Wil je alles vrijspelen qua levels, voorwerpen en Achievements dan schat ik dat je ongeveer dertig uur bezig bent. En aangezien deze titels vaak voor een schappelijke prijs te vinden zijn, is dat dus een prima investering van je geld. Als jullie me nu willen excuseren, ik ga nog even naar Erebor om die laatste minikit te zoeken. My precious, indeed.

Deze review is geschreven door Gerard Olsder.

 

Oordeel LEGO The Hobbit (Xbox360)

  • Graphics 75
  • Gameplay 80
  • Originality 75
  • Sound 80
  • Replay 80
  • Eindcijfer 78

Aantal keer bekeken: 9339 

Laagste prijzen voor LEGO The Hobbit (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 23-04-2014 11:23
Goeie review!
avatar van SGT xan
SGT xan ( 3320   4) 23-04-2014 13:27
Zit Kim Kardashian ook in het spel?
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 23-04-2014 13:36
Rol: Reviewer
@ SGT xan: Nope, maar Peter Jackson wel onder de naam Bree Peasant.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 24-04-2014 15:35
Tof!
avatar van Tielo
Tielo ( 137 ) 26-04-2014 17:32
Als prijswinnaar van de PS4 versie kan ik aan deze uitstekende review inhoudelijk niet toevoegen anders dan dat de PS4 versie er enorm scherp uit ziet en technisch prefect loopt. Qua presentatie van het verhaal weten de makers van Telltale je toch steeds te verrassen om zaken net iets anders te introduceren.
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3256   5) 27-04-2014 09:53
Quote:
Goeie review!

I second that!
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 28-04-2014 02:24
Rol: Reviewer
Haha, bedankt voor de positieve feedback!
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 28-04-2014 12:59
Quote:
Qua presentatie van het verhaal weten de makers van Telltale je toch steeds te verrassen om zaken net iets anders te introduceren.

Deze game komt niet van Telltale.