Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Mario & Luigi Partners in Time (NDS)
85 100 1

Review Mario & Luigi Partners in Time (NDS)

Het lijkt me een goed idee dat de prinses voortaan een stuk of dertig bodyguards in dienst neemt. Waarom? Ze is alweer verdwenen!

Nadat Princess Peach samen met haar trouwe bewaker Toadsworth de tijdmachine van professor Gadd probeert, gaat het weer eens goed mis. Na de tijdreis keert Toadsworth zonder de prinses terug, en het hele kasteel is zoals gewoonlijk weer in paniek. Gelukkig zijn daar de gebroeders Bros om de prinses te redden. Alleen doen ze het ditmaal niet met z’n tweeën, nee ze worden bijgestaan door hun jongere zelf: baby Mario en baby Luigi! Als blijkt dat prinses Shroob, koningin der Shroobs (aliens), de kidnapper blijkt te zijn, en ze ook nog van plan is het hele Mushroom Kingdom over te nemen, is het duidelijk dat de gebroeders Bros samen met hun jongere ik de boel weer eens moeten gaan redden!

Zoals je gemerkt hebt is dit deel in de Mario & Luigi reeks qua verhaal even gek als het vorige deel. En net als zijn voorganger zit deze game ook vol met maffe humor, zelfspot van Nintendo, goede gameplay, fijne graphics en met de muziek zit het ook weer in orde. Maar laat ik deze aspecten stuk voor stuk eens even toelichten, want anders is dit wel een heel makkelijke review.Met de gameplay zit het dik in orde. Ik durf zelfs te stellen dat ik de rpg gevechten veel beter vindt dan in welke rpg dan ook, en dat is enkel en alleen omdat je de aanvallen van je tegenstanders kunt afweren door te springen of ze van je af te slaan met je hamer. Ook de platformelementen zijn weer aanwezig, en deze zijn ook allemaal prima en leuk om te spelen. Wat wel jammer is, is dat er in deze game helemaal geen minigames voorkomen, want dat vond ik in de vorige game juist helemaal geweldig, en afwisselend. Dit is wat mij betreft wel een klein minpuntje. Maar een nog grote minpunt is dat de stylus in de hele game niet gebruikt hoeft te worden, zelfs niet in het hoofdmenu!! Aan de ene kant is dit begrijpelijk, want hoe kun je in vredesnaam in deze game iets met de stylus doen.., maar aan de andere kant vindt ik het toch best jammer. Gelukkig maken de vele moves, coole gevechten en toffe platformelementen dit weer helemaal goed.

Ook met de graphics zit het weer goed. De beelden zijn scherper en gedetailleerder dan ooit tevoren, en als er weer eens een move uitgelegd wordt op het bovenste scherm ziet dat er als een strakgetrokken stripverhaal uit, zo mooi. Ook dit aspect is tip top in orde!De soundeffects klinken ook weer perfect. Mario en Luigi brabbelen wat in hun eigen taaltje, maar af en toe klinken er ook wat Engelse zinnetjes en woordjes doorheen, met de typische Mario en Luigi stemmetjes. Ook de muziek is tof, bij normale gebieden als bijvoorbeeld het kasteel klinken de gewone Mario muziekjes, die overigens helemaal nieuw aanklinken doordat ze gerestyled zijn, en op spannende momenten, of bij verwoeste gebieden klinkt spannende muziek. Zoals gewoonlijk heeft Nintendo er weer voor gezorgd dat ook de sound weer perfect is uitgewerkt.

Zoals ik het nu heb uitgelegd lijkt het net of de game de heilige graal is, maar dat is nou ook weer niet zo. Want een aantal storende factoren en bugs zorgen ervoor dat er ook in deze game minpunten zitten. Irritant is bijvoorbeeld dat de game af en toe vast loopt. Bij mij is dat een stuk of vijf keer voorgekomen, en na eventjes op internet gezocht te hebben bleek dat dat niet aan mijn cartridge lag: Nee, dat is gewoon een ordinaire bug. Daarom raadt ik je aan zo vaak mogelijk te saven, want de game loopt misschien niet zo vaak vast, maar het kan best zijn dat je net een heel stuk gespeeld hebt en dat het spel dan vastloopt. Denk daar dus om!! Ook vervelend is dat als je bij een eindbaas gevecht doodgaat, je dan als je het nog eens gaat proberen alle teksten die voor het spannende gevecht vertelt worden nog eens moet doorscrollen, en het komt ook voor dat je soms een filmpje nogmaals moet zien voordat je weer kan beginnen. Dit is niet zozeer een minpunt, maar het is toch storend als je weer hetzelfde verhaaltje moet doorscrollen of weer hetzelfde filmpje moet kijken.

Ook een klein minpuntje is dat als je het eerste deel gespeeld hebt, je niet zo heel veel nieuws tegenkomt in deze game. Daarom moet je goed bij jezelf nagaan of je nog een keer zin hebt om een avontuur in het Mushroom Kingdom te gaan beleven, of dat je toch liever iets geheel anders meemaakt. Ik had er geen problemen mee omdat ik de hele Mario en Luigi reeks ongelofelijk tof vindt, maar het kan best zijn dat als je deel eén niet zo heel leuk vond, of middelmatig, dat je deel twee niet in huis hoeft te halen.Verdict
Gameplay
Zoals je al hebt kunnen lezen zit het met de gameplay dik in orde. Alleen jammer dat er helemaal niks met de stylus wordt gedaan. Toch is het niet zo dat hij dan op de Gameboy Advance kon verschijnen, want er wordt wel goed gebruik gemaakt van de twee schermen op je DS!

Sound
Leuke Mario muziekjes, en spannende Nintendo geluiden, alles zit erin. Ook dit is top!

Graphics
Precies goed voor deze game. Het ziet er veel scherper en gedetailleerder uit dan deeltje eén, en dat is het enige wat er echt aan veranderd kon worden. Want zeg nou zelf: Zo’n game speel je niet in 3D.

Lange termijn
Eénmaal uitgespeeld zul je deze game niet snel meer in je DS stoppen. Toch is het, met zo rond de 20 uur aan gameplay, zeer beslist geen korte game. Precies goed voor een RPG!Conclusie
Mario & Luigi Partners in Time is een schoolvoorbeeld hoe een RPG eruit moet zien. Goede gevechten, toffe gameplay en in dit geval boordevol humor. Toch, als je deel eén gespeeld heb moet wel even overwegen of je zin hebt in nog een avontuur met de gebroeders Bros, want een hele boel dingen uit het origineel, zoals een heleboel moves, worden weer gebruikt, en afgezien van het verhaal en het spelen met de baby’s is er niet gek veel veranderd.

Deze game is door TimD gereviewed

 

Oordeel Mario & Luigi Partners in Time (NDS)

  • Graphics 80
  • Gameplay 90
  • Originality 80
  • Sound 80
  • Replay 60
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 12191 

Laagste prijzen voor Mario & Luigi Partners in Time (NDS)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Solid
Solid ( 778 ) 26-01-2006 21:24
Uitstekende review, comps!
avatar van R1R5
R1R5 ( 287 ) 26-01-2006 21:26
Goede review!
En ik hoef niet naar de winkel te rennen morgen, want ik heb hem vandaag al gekocht.
avatar van Deryck
Deryck ( 1599 ) 26-01-2006 21:27
weer goede review, maar een 6 voor replay als je er 20 uur meedoet snap ik niet.

edit: klopt solid, Timd heeft me alles nog eens haarfijn uitgelegd
avatar van Solid
Solid ( 778 ) 26-01-2006 21:30
Replay slaat op hoe vaak je hem weer oppakt en opnieuw speelt, niet op de totale speelduur.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 26-01-2006 21:46
Thanks voor de positieve reacties, nu al zelfs! Graag, als jullie dat zouden willen doen, zou ik juist negatieve aspecten van de reviews willen horen, dan weet ik wat ik moet gaan verbeteren.
avatar van Deryck
Deryck ( 1599 ) 26-01-2006 21:49
nou.. verdict zou wel iets meer mogen
avatar van Denden 100 Piek
Denden 100 Piek ( 691 ) 26-01-2006 22:06
Superstoer spel lijkt me dit. Maarja, geen DS...Tenzij ik die nog win met een of andere prijsvraag ofzo, hehe. Ik zal in ieder geval die originele M&L proberen, want die heb ik nog steeds niet, verdorie.
avatar van RahXephon
RahXephon ( 1112   1) 26-01-2006 22:47
Ik heb het spel net gehaald en volgensmij klopt het begin verhaaltje niet.
Je zegt dat princess peach met toadsworth de tijdmachine in is gegaan maar ik zag toch echt dat ze er alleen in ging, en toen de tijdmachine terug kwam kwam en een shroob uit waartegen je gelijk moest vechten (nu ik er over nadenk weet ik het niet eens meer zeker, laat maar zitten)
De bugs waar je het over hebt heb ik gelukkig nog niet gehad (Na 3 uur spelen).
Voor de rest is het een goede review.
avatar van Talicus
Talicus ( 7391 ) 27-01-2006 13:12
Ziet ie er niet scherper uit omdat het schermpje van de DS beter is?
De GBA SP laat alles er vaag uit zien, maar in screenshots vind ik ze nogal op elkaar lijken.
Nou ja, over een paar dagen ervaar ik het verschil zelf wel...

Edit: ok, ok, de DS versie ziet er ietsje scherper uit
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 27-01-2006 13:14
RahXephon, Toadsworth, die oude paddestoel met die snor, ging mee, en toen kwam hij alleen terug... en toen schrok iedereen. Dat met die shroob komt pas later, als de kleine Mario en Luigi eruitkomen.
avatar van Styxx
Styxx ( 2231 ) 27-01-2006 18:28
Goeie review, khad al gedacht dat deze z'n broer achterna ging
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 27-01-2006 20:21
En hoe!
avatar van Mayfly
Mayfly ( 879 ) 28-01-2006 10:13
ik vond 'm best kort, er stond bij mij 16 uur op de teller. Ik had 10 uur meer verwacht, zoals bij de eerste die me 25 uur kostte...
avatar van Styxx
Styxx ( 2231 ) 28-01-2006 13:46
Toch jammer dat 'r geen minigames zijn, en dat de stylus niet gebruikt word, daar kun je in mijn wereld een hele leuke combinatie van maken, minigames met gebruik van de stylus...

Maarja, 't is dus nog steeds een klassegame
avatar van Solid
Solid ( 778 ) 29-01-2006 19:41
er zijn al genoeg minigames games voor de DS vind ik.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 30-01-2006 13:26
Ja, maar in deel 1 zaten er minigames in die in het verhaal pasten en master waren.. en dat mis ik hier wel een beetje.
avatar van Mayfly
Mayfly ( 879 ) 30-01-2006 17:24
ik vind het ook jammer dat ze niks supers met die bonen gedaan hebben dit keer...in de vorige had je er tenminste wat aan, nu kan je alleen badges kopen.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 31-01-2006 10:12
Zoiezo vondt ik deel 1 leuker..
avatar van Styxx
Styxx ( 2231 ) 31-01-2006 17:01
Ik kan me dan ook best wel voorstellen dat die andere beter is, 't zijn de kleine dingetjes die 't 'm doen, hier dus de bonen en de minigames...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 03-02-2006 11:25
Ja, het zit hem in de kleine dingetjes. Ik had deel 1 een 94 gegeven (Andere site toen nog)
avatar van Talicus
Talicus ( 7391 ) 10-02-2006 15:29
Ik vind deze ook ietsje minder dan deel 1, maar dat neemt niet weg dat iedereen die van actie-rpg's houdt en een DS heeft dit spel wel in z'n bezit moet hebben.
En de humor vind ik ook wel aardig, ook al was die ook in deel 1 beter..
avatar van Baris
Baris ( 1386   4) 19-02-2006 01:20
Een zeer leuk spel en zeker de 20 euro die ik ervoor neertelde waard XD

Alleen 1 opmerking : Die bazen zijn zoooooo saai, een brok hp met 2-4 aanvallen waarvan je even de code moet kraken en dan 200x moet aanvallen en ik mis idd de grappen en minigames uit deel 1 wel een beetje :/

Ik bedoel de eerste 92x dat er iets op luigi valt is het leuk... daarna word het toch wel een beetje cliche