Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Marvel Pinball: Avengers Chronicles (Xbox360)
80 100 1

Review Marvel Pinball: Avengers Chronicles (Xbox360)

De nieuwste release van Zen Studios voegt wederom vier tafels toe aan Pinball FX-2. Bij deze nieuwe tafels staan in de eerste plaats The Avengers centraal, die furore maken in de gelijknamige film, maar daarnaast is een aparte tafel gewijd aan World War Hulk, The Infinity Gauntlet en Fear Itself.

Techniek

De nieuwste toevoeging is wederom een mix tussen bekende en minder bekende Marvel helden en slechteriken. Maakt onbekend dan onbemind? Voor mij is het in ieder geval geen uitgemaakte zaak, aangezien in een eerder Marvel pakket (Vengeance & Virtue) The Moon Knight tafel mij het beste beviel, terwijl ik daarvoor eigenlijk niet eerder gehoord had van deze figuur.

 


Zen Studios vindt details belangrijk en voorziet daarom elke tafel van een behoorlijk verhaal. The Avengers volgt daarbij het verhaal van de gelijknamige film. Elke Avenger heeft zijn eigen bal en dus kan de speler vooraf kiezen welke missie hij als eerste tot een goed einde wil brengen. In World War Hulk is Hulk pislink, omdat hij de ruimte is ingestuurd en neemt het op tegen The Illuminati, maar ook tegen onder meer The Fantastic Four en de X-Men. De tafel The Infinity Gauntlet draait om de strijd van Silver Surfer en Adam Warlock tegen de kwaadaardige Thanos. Beiden strijden om het verkrijgen van de “Infinity Gems”, waarmee de wereld beschermd kan worden. Tot slot draven The Avengers weer op in Fear Itself om een god uit Asgaard, genaamd “The Serpent”, af te stoppen. Uiteraard zal Thor daarbij een prominente rol innemen. De wijze waarop de verhalen tot leven komen, is daarbij sterk afhankelijk van de engine die gebruikt wordt. De Pinball FX-2 engine mag dan inmiddels alweer enige tijd er zijn,dit verhindert echter niet dat deze tafels bol staan van technische hoogstandjes. Zo gaat de inschakeling van een Gem op The Infinity Gauntlet gepaard met een verandering in de gameplay. De Time Gem zorgt voor een vertraging van bal, zodat de speler even een moment kan nadenken hoe te handelen, maar het meest spectulaire is toch wel de Reality Gem, die de tafel ondersteboven keert. Het is even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, rollen de punten binnen. Ook de 3D-modellen op en rond de tafels verlevendigen het geheel en geven toch een beeld van wat je acties teweegbrengen. Qua gameplay kan ik weinig opmerken. Alles werkt naar behoren en biedt voldoende uitdaging om boeiend te blijven.Tot slot is het geluid erg functioneel. Het doet wat je ervan mag verwachten.

 

Helden
Wie de tijd neemt om door het assortiment flipperkasten van Pinball FX-2 heen te bladeren kan er niet omheen dat inmiddels het merendeel uit het Marvel universum stamt. Aangezien Marvel dankzij de comics, en niet in de laatste plaats de diverse films, een enorme bekendheid geniet bij het grote publiek, verwacht ik dat Avengers Chronicles niet de laatste Marvel toevoeging zal zijn. Gezien het feit dat de Marvel encyclopedie nog barstensvol helden zit die op hun verfilming wachten, kan Zen Studios daar al een voorschot opnemen door bijvoorbeeld She-Hulk, Rogue en The Thing te vereeuwigen. Daarentegen zou wat vers bloed  zeker niet misstaan, dus misschien moeten we Zen Studios eens voorstellen om de avonturen van onze eigen Budgy in een nieuwe tafel te verwerken.

Hoewel het al de tweede grote uitbreiding voor Marvel Pinball is, heeft het pakket me toch weer weten te verrassen en te vermaken. Dit heeft vooral met de vele trucages van de Pinball FX-2 engine te maken, die keer op keer wonderlijke resultaten weet te boeken. Voor de prijs €9,99 in de Playstation Store en 800 Microsoft punten via Xbox Live koop je een leuke set waarmee je je verzameling verrijkt  of uitbreidt. Overigens viel me daarbij op dat de prijs wel langzaam omhoog gaat van de pakketten. Helaas voor de Budgetgamer constateerde ik ook dat het niet mogelijk is om de tafels apart aan te schaffen en waardoor je eventueel dus ook vastzit aan een minder fraaie tafel. Persoonlijk vond ik de World War Hulk tafel de minste en zou ik die zelf niet direct aanschaffen wanneer deze niet in het pakket opgenomen was.

 

 

Trailer

 

Slotsom

Hoewel het pakket iets duurder is dan het vorige blijft het pakket zeer de moeite waard door de wervelende animaties, die de Pinball FX-2 engine voortbreng. Stap dus snel in de helikopter en vecht zij aan zij met elk van jouw favoriete Avengers!

 

Deze review is geschreven door ConAir  

 

 

Oordeel Marvel Pinball: Avengers Chronicles (Xbox360)

  • Graphics 80
  • Gameplay 80
  • Originality 70
  • Sound 80
  • Replay 90
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 6527 

Laagste prijzen voor Marvel Pinball: Avengers Chronicles (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Rene damen
Rene damen ( 227 ) 04-07-2012 08:55
ja lekkere 4 nieuwe kasten zien er weer gelikt uit dat voor 800 punten
avatar van Marato24
Marato24 ( 1010   1) 12-08-2012 23:50
In mijn optiek weer een hele goede aanvulling op de eerdere pinball tafels.