Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Ninety-Nine Nights (N3) II (Xbox360)
50 100 1

Review Ninety-Nine Nights (N3) II (Xbox360)

Tijdens de lancering van de Xbox 360 was de eerste Ninety Nine Nights een van die games die er misschien niet bijzonder uitzagen maar wel vele tegenstanders op het scherm wisten te toveren. Nu is er dus N3II, en vraag ik me af of de ontwikkelaars de voorganger hebben weten te overtreffen.

Bij het opstarten van de game valt meteen op dat N3II er een stuk beter uitziet dan zijn voorganger. In een kort animatiefilmpje zie je een enorme veldslag. Het is direct duidelijk dat de charactermodellen er gedetailleerder en scherper uitzien dan in het eerste deel en dat de omgevingen ook redelijk uit de verf komen. Tot zover dus een aardig begin. Na een korte introductie start je de game met Galen. Deze brute strijder lijkt er geen zak om te geven of hij op het slagveld overleeft of niet. Zijn witte haar en littekens verraden dat hij al een flink aantal veldslagen heeft meegemaakt.Vijf personages, maar nauwelijks persoonlijkheid.
Net als in het eerste deel zul je gaandeweg nieuwe personages vrijspelen. Deze zullen tijdens het verhaal van Galen geïntroduceerd worden, om vervolgens selecteerbaar te worden in het menu. Helaas blijkt al snel dat het weinig uitmaakt of je kiest voor de strijder Galen, de reus Maggni, guardian Zazzi, moordenaar Lem of koningin Sephia. Okay, elk personages speelt net een klein beetje anders, maar elk level komt toch steeds op hetzelfde neer. Ga naar een gebied, moord alles uit en ga weer verder naar het volgende stuk. Nu ziet N3II er zoals gezegd beter uit, maar er is qua gameplay eigenlijk heel weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Net als vorige keer, moet je nu ook vele duizenden tegenstanders uitschakelen. De personages worden tijdens het verhaal ook nauwelijks uitgediept, waardoor je ook geen binding met ze hebt. Elk level bevat wel een aantal extra opdrachten, maar het stomme is dat je veel van deze opdrachten puur bij toeval ontdekt. Het is slechts één van de vele nadelen die ik tijdens het spelen ontdekte.Tot nieuwe hoogtes, maar niet op een goede manier.
N3II zit namelijk vol met kleine én grote minpunten. Zo zijn de tegenstanders nauwelijks gevaarlijk te noemen. Het gebeurt zelfs geregeld dat je een enorme menigte om je heen hebt staan en lijken ze te wachten tot jij ze afslacht. In de tussentijd zullen ze namelijk zelden zelf aanvallen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, de eindbazen en enkele reuzen doen behoorlijk veel schade. Maar dat gebeurt dan vaak weer op zo’n belachelijke manier dat je de game niet meer serieus kunt nemen. Het gebeurt namelijk geregeld dat je een aantal reuzen op je dak krijgt en je simpelweg geen kant op kunt. De game wordt dan frustrerend, omdat die reuzen je bijvoorbeeld als een bal in de lucht heen en weer tennissen.

De enige oplossing voor dat probleem is het gebruiken van je speciale moves. Tijdens het vechten zal ook langzaam een balkje vollopen waardoor je tijdelijk een enorme boost in aanvalskracht krijgt. Dit is ook echt de enige mogelijke manier om uit zo’n benarde situatie te ontsnappen. Lukt dat niet op tijd, dan zul je een checkpoint terug gezet worden. Helaas houdt dit geregeld in dat je helemaal opnieuw mag beginnen.Zielig
Tijdens het spelen van de levels verdien je zielen die je kunt gebruiken om je personage te versterken, je wapens te upgraden en je accessoires op te voeren. Dat is ook hard nodig, want het is vooral de hoeveelheid tegenstanders die gestaag toeneemt. Na het uitspelen van elk level verdien je naast alle zielen ook een ranking. Deze rankings zijn weer gekoppeld aan verschillende achievements, dus het is wel zaak om je best te doen. Hoewel, na het uitspelen van het eerste verhaal had ik in bijna alle levels een A-rank weten te behalen. Erg lastig bleek het dus niet.

Het is alleen wel de vraag of je het zo lang volhoudt dat je met alle personages het verhaal weet uit te spelen. De gameplay valt namelijk snel in herhaling. Daarnaast liep de game tijdens het testen ook meerdere keren vast. De levels zijn ook verre van kort, dus de slechte plaatsing van checkpoints en de vastlopers kunnen heel frustrerend zijn. Op die manier wordt je motivatie om de controller op te pakken ook enorm beperkt. Zo kan het voorkomen dat je een level een uur speelt en het vervolgens allemaal voor niets is geweest.Koopje?
Zelfs de toevoeging van een multiplayer mode weet deze game niet meer te redden. Op dit moment gaat N3II voor een adviesprijs van 30 euro over de toonbanken. Dat lijkt op zich een koopje, en als je het écht zou willen dan kun je ook tientallen uren in deze game steken. Toch ben ik van mening dat zelfs dat teveel geld is en dat je zelfs, wanneer hij voor tien euro in de budgetbakken te vinden is, beter andere games kan kiezen.

Conclusie
N3II is een titel die best wat potentie heeft. Helaas komt de game simpelweg niet goed uit de verf. Aanvankelijk lijkt het best aardig, maar de vele bugs, vastlopers en de eenzijdige gameplay weten deze illusie al snel om zeep te helpen. Eigenlijk was het al vreemd dat er überhaupt tweede deel in deze serie is gemaakt. De eerste game was al een vrij generieke titel, maar N3II doet daar zelfs nog een spreekwoordelijk schepje bovenop. Deze game schreeuwt simpelweg budgetbak. En zelfs dan kun je er misschien beter met een boog omheen lopen.

Deze game is gereviewed door Ollie1981

 

Oordeel Ninety-Nine Nights (N3) II (Xbox360)

  • Graphics 60
  • Gameplay 40
  • Originality 40
  • Sound 60
  • Replay 50
  • Eindcijfer 50

Aantal keer bekeken: 6911 

Laagste prijzen voor Ninety-Nine Nights (N3) II (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Lud0v1c
Lud0v1c ( 931 ) 04-10-2010 16:21
Jammer....in plaats van te leren van deeltje 1 zijn ze op dezelfde voet verder gegaan. Hélaas!
avatar van Yørn
Yørn ( 4184   21) 06-10-2010 17:57
Rol: Administrator
Deel 1 heb ik me eerlijk gezegd nog prima mee vermaakt, mede door de characters, hier zijn de characters echter iets te inwisselbaar om er echt een band mee te krijgen. Ook het hakken werkt gewoon niet lekker genoeg.
avatar van J-Kwon
J-Kwon ( 419 ) 07-10-2010 23:18
Ik vond het eerste deel ook veel leuker en beter dan de meeste reviews. Het was verre weg van een top game, maar de gameplay en de voldoening om een enorme aanval te lanceren op een zo groot mogelijk leger om een zo'n hoog mogelijke score te halen was enorm. Ook die S-rankings halen heb ik me stiekem onverwacht best mee vermaakt en het verhaal en de characters waren toch best goed en origineel uitgewerkt. Nee deeltje 1 was heel goed te doen, dit 2e deel ziet er idd zoals Yorn al aangeeft ontzettend generiek uit.
avatar van PePzi NL
PePzi NL ( 938   7) 08-10-2010 11:27
Rol: Reviewer
Naja als iedereen aangeeft dat dit alleen maar meer van hetzelfde is als in deel 1 vind ik alleen maar goed, want dat was een topgame Deze is voor zo'n 24 incl. te bestellen op een of andere webshop, dat ga ik toch maar eens doen denk ik.
avatar van J-Kwon
J-Kwon ( 419 ) 08-10-2010 15:59
Moah meer van hetzelfde maar dan slechter. Lijkt mij dan.
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 237 ) 10-10-2010 20:48
Rol: Reviewer
Ik vond de eerste game toentertijd ook erg vermakelijk. Maar dat was ook omdat er toen nog vrij weinig soortgelijke titels beschikbaar waren.

N3II is misschien leuk om af en toe een halfuurtje te spelen, simpelweg om wat tijd te doden. Maar die mogelijkheid heb je niet omdat de levels behoorlijk groot zijn. Jammer, maar deze game is mijn tijd gewoon niet waard. Zeker niet met het oog op alle andere titels die de komende tijd zullen verschijnen.

Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die deze game liever in hun console stoppen dan de nieuwe Call of Duty, Assassins Creed, Fifa, Need for Speed of één van de andere toppers die hun geld wel waard zijn.
avatar van PePzi NL
PePzi NL ( 938   7) 15-10-2010 10:48
Rol: Reviewer
Quote:
Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die deze game liever in hun console stoppen dan de nieuwe Call of Duty, Assassins Creed, Fifa, Need for Speed of één van de andere toppers die hun geld wel waard zijn.

Ik speel liever deze game dan Fifa, Need For Speed en Call of Duty, die reeksen boeien mij totaal niet. AC wil ik natuurlijk wel spelen, maar dat duurt nog een maand dus prima tijd om deze te spelen